Kirjoittaja Aihe: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?  (Luettu 23237 kertaa)

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 489
 • Liked: 2053
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #60 : 13.10.2021, 19:24:41 »

* puolueesta riippumatta ne kaikki vihaavat suomalaisia lapsiperheitä, joita ei haluta tukea mitenkään Esimerkki: minulla on 2 lasta, toinen syntyi 1995 ja toinen 2000. Koko tuona aikana eivät lapsilisät nousseet, vaan viimeisenä vuonna (2017) niitä jopa alennettiin (Sipilän hallitus).

Öö.. valittelet kommunismista ja samalla toteat että taikaseinärahat ei ole nousseet tarpeeksi. Mistä ne maksetaan?

Työnantajilla on täysi vapaus tarjota äitiys/isyysbonuksia jos palaa samaan hommaan vapaiden jälkeen. Työntekijä voi valita työpaikan jossa tollaisia bonuksia maksetaan. Se on kapitalismia.

Kaikki missä valitetaan "ei makseta tarpeeksi tukia valtiolta" on kommunismia. Se että osaamisesta palkitaan kunnolla on se kapitalismi. Kommunismi kiinnostaa kun ei osaa kun tehdä rivityötä, jää työttömäksi koska ei osaa sitäkään tai mukavuudenhalusta ei halua muuttaa, mut haluaa silti rahaa "jostain".
« Viimeksi muokattu: 13.10.2021, 19:29:03 kirjoittanut Vesa Heimo »
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 228
 • Liked: 2713
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #61 : 13.10.2021, 19:54:44 »
Katsos Vesa Heimo, 1995 asti Suomi oli itsenäinen kansallisvaltio.

Me olimme pohjoismainen hyvinvointivaltio.

Siihen ideaan kuului, että teet töitä, maksat veroja, ja siitä yhteisestä kassasta sitten maksetaan kansalaisille tilanteen mukaan, oli sitten lapsilisä tai vaikka äitiyspäiväraha. Mutta ne olivat meidän rahojamme. Niistä päätettiin Suomen valtion budjetissa. Suomi itse.

Ja niissä otettiin kohtuus huomioon, ja indeksikorotukset, kyllähän vuosittain kaikki kallistuu. Olisi tässäkin kohtaa pitänyt ottaa huomioon.

Vaan ei: Suomessa lapsilisät jäädytettiin vuoden 1995 tasolle alkaen vuodesta 1995 vuoteen 2017, jolloin Sipilän hallitus niitä vielä leikkasi!

Tämä on ylihallituksellinen ja ylipuolueellinen agenda.

Veroja kerätään, mutta Merkelin oppien mukaan niitä ei missään nimessä käytetä suomalaisten hyväksi (Merkelin Saksassa ei saksalaisten hyväksi).

Ne rahat jaellaan Suomen ulkopuolelle.

No niin, Vesa Heimo, nousehan sinäkin taas huomisaamuna töihin, että saat taas maksettua veroja jonkin muun tahon kuin Suomen hyväksi. Maistuuko?

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 070
 • Liked: 13308
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #62 : 13.10.2021, 20:04:53 »
1900-luvun alkupuolella Suomessa oli paljon enemmän sitä mullistavaa osaamista ja timantinkovaa suorittamista kuin nykyään. Tuolloin Suomen väkiluku oli kuitenkin paljon pienempi kuin nyt eivätkä naiset olleet työelämässä tai opiskelleet, vaan olivat äitejä ja vaimoja. Miehistäkin koulutettiin korkealle vain murto-osa nykyisestä.

Työmarkkinoiden ja talous- ja kulttuurielämän käytössä oleva työvoimapooli oli paljon pienempi, mutta kansallinen suoritustaso paljon kovempi. Pareton periaate kertoo, että pieni vähemmistö saa aina aikaan suurimman osan vaikutuksesta. Eli muutama suurmies mullistaa koko maan tulevaisuuden, miljoona midwit tusinamaisteria polkee paikoillaan.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #63 : 13.10.2021, 20:20:29 »
Osalla on hieman liian pessimistinen näkemys. Ei tilanne ole sellainen, etteikö Suomessa asuisi ulkomaalaisia osaajia. Asuu kyllä, itse olen ollut lukuisten sellaisten kanssa tekemisissä. Valtaosa tuntemistani maahanmuuttajista kuuluu tähän kategoriaan. Ei Suomi ole mikään täysi shithole.

Suomi on globaalissa mittakaavassa ihan kelvollinen valtio, vaikka todellisille osaajille NYC, SF Bay area, Lontoo, Hongkong, Singapore ja vastaavat metropolit ovat houkuttelevampia. Ei ole tukalan kuuma (talvi voi olla liian pitkä, kylmä ja pimeä), korruptiota ei ole paljoa ja maa on melko turvallinen. Ilmanlaatukin on hyvä.

En sano, että HS:n eteläkorealainen olisi välttämättä samanlainen tapaus kuin edellä kuvattu, mutta on selvää, että viranomaisilla on oltava yhtäläiset säännöt ja normit joiden mukaan toimia. Muuten rasismi ja yhdenvertaisuuden loukkaaminen. Viimekädessä korkein hallinto-oikeus (KHO) huolehtii, että normit ovat kaikille samat.

On helppo ymmärtää, että siksi normeja joudutaan laatimaan sen pahimman skenaarion mukaan. Harva uskoisi mitä kaikkea on voitu yrittää ja koittaa viritellä. Sitä paitsi kenelläkään ei ole konkreettisia resursseja ryhtyä syynäämään yksityiskohtaisen tarkasti kaikkia noita hakemuksia.

Tällaisessa reaalimaailmassa ratkaisu voisi olla se, mitä Riikka Purra esitti eilen Uuden Suomen jutussa: Suomen sosiaaliturvan palauttaminen kansalaisuusperusteiseksi. Tämä mielestäni voisi olla se tapa, jolla saadaan lisää joustavuutta noihin oleskelulupanormeihin. Systeemi kun automaattisesti karsisi kaikenlaisten jobbareiden lähettämiä oleskelulupahakemuksia. Huijareiden ei kannata enää pyrkiä tänne, koska "ilmasta elämää" ei ole enää tarjolla.
Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva on hyvä idea, mutta käsittelyaikoja saadaan nopeammaksi palkkaamalla lisää henkilökuntaa käsittelemään hakemuksia.

Lainaus
Mitään taloudellista kiirettä Sunilla töiden hankkimiseen ei kuitenkaan ollut. Yli 20 vuotta työelämässä ollut Sun on verotietojen perusteella tienannut vuosittain 120 000–130 000 euroa. Veroja hän on maksanut Etelä-Koreaan kymmeniätuhansia euroja vuosittain.

Missään ei kuitenkaan sanota, että 'Sun' tienaisi Hölmölässä 120-130k ja maksaisi siitä liki puolet veroa.  :roll:
Eiköhän hänen kaliiberin ihminen kykene elättämään itsensä Suomessa. "Pahimmassa" tapauksessa hän palaa Koreaan, mikä ei ole ollenkaan huono maa.
« Viimeksi muokattu: 14.10.2021, 12:51:06 kirjoittanut Hae-won »
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 489
 • Liked: 2053
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #64 : 13.10.2021, 20:51:43 »
Katsos Vesa Heimo, 1995 asti Suomi oli itsenäinen kansallisvaltio.

Me olimme pohjoismainen hyvinvointivaltio.

Siihen ideaan kuului, että teet töitä, maksat veroja, ja siitä yhteisestä kassasta sitten maksetaan kansalaisille tilanteen mukaan, oli sitten lapsilisä tai vaikka äitiyspäiväraha.

Jaa paljonkos ne & opintotuet olivat vaikkapa 1960- luvulla nykyrahassa suhteessa asumiskustannuksiin? Tai 50- luvulla? Tai 30 luvulla kun 1995 asti ne hoidettiin. Tai äitiyslomat& päivärahat. Paljonko vanhempainvapaata maksettiin siitä yhteisestä kassasta kuukausina vrt nykytilanne?Et paljonko on heikennystä vrt 2020 esimerkiksi opintotukeen tai äityislomaan.

Mikä on leskeksi vastasyneen isän yhteiskunnan tuki ja isyyslomaoikeuden heikennys alkain v 95 nykyaika vrt. edeltävät vuosikymmenet, eli mitä tukiverkostoja ja palveluja leikattiin.
« Viimeksi muokattu: 13.10.2021, 20:58:09 kirjoittanut Vesa Heimo »
" Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."  T: Perussuomalaisten puoluesihteeri.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #65 : 14.10.2021, 19:31:06 »
Houkuttelevampi palkkaus on yksi ratkaisu osaajapulaan.

Lainaus
Fyysikko Deborah Berebichez ja tuhannet muut huippuosaajat halusivat kokeilla elämää Suomessa – elämäntapa ihastuttaa mutta palkka ei
Yrityksiä, huippuosaajia ja sijoituksia pääkaupunkiseudulle houkutteleva Helsinki Business Hub toivoisi nykyistä sujuvampaa oleskelulupakäytäntöä osaajien saamiseksi Suomeen.

Meksikolaissyntyinen Deborah Berebichez oli jo saavuttanut unelmansa: fysiikan tohtorin tutkinto Standfordin yliopistosta Kaliforniasta, työ johtavana datatieteilijänä New Yorkissa, puoliso ja kaksi lasta sekä tiedeohjelman juontamista Discovery Channel -tv-kanavalla.

Suomesta Berebichez sattui tietämään ainoastaan yhden ihmisen, tuttavansa Ullan.

Ja juuri Ullan Facebookissa jakama ilmoitus kiinnitti hänen huomionsa. Helsinki Business Hub tarjosi teknologiaosaajille mahdollisuutta asua Helsingissä kolmen kuukauden ajan.

Deborah Berebichez täytti hakulomakkeen verkossa. Aikaa kului, ja hän ehti jo unohtaa koko asian.

– Sitten totuus iski. Palkkataso on paljon huonompi, kuin osasimme odottaa. Ajattelimme, että täällä ansaitsisi ehkä puolet siitä, mitä palkat New Yorkissa ovat. Emme osanneet ajatella, että palkka olisi vain viidenneksen.

Berebichez ja hänen fyysikkopuolisonsa haluaisivat työskennellä Suomessa muutaman vuoden, mutta eivät ole enää valmiita samanlaiseen penninvenytykseen kuin opiskeluaikoinaan.

https://yle.fi/uutiset/3-12003805
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 470
 • Liked: 39557
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #66 : 14.10.2021, 20:13:55 »
^ Tuosta henkilöstä jonka otit esimerkiksi tulee mieleen ne käsien heiluttajat ja muut konsultit, myönnän sen että hän on saavuttanut ties mitä titteleitä mutta käsien heiluttelu ei luo mitään uutta bisnestä vaan elää olemassa olevan bisneksen siivellä.

Lainaus
X

After completing her PhD, Berebichez was a post-doctoral researcher first at Columbia University's Applied Math and Physics Department and later at NYU's Courant Institute for Mathematical Sciences. Dr. Berebichez has written scholarly articles on the subject of altering the structural design of optical, mechanical and electrical systems in order to prevent signal transmission loss due to wave scattering.[9] She is a member of the American Physical Society.[10]

Berebichez is the Chief Data Scientist at Metis, a leading data science training provider. At Metis she leads the creation and growth of data science training opportunities, including bootcamps, corporate training, professional development, and online programs.[11] She is an active contributor to the national data science ecosystem through public speaking, presentations, and panels at data science conferences and has appeared as a guest expert on CNN and Nova.[6][8] Previously, she worked on Wall Street as an equity risk analyst for MSCI Barra[10] and as the Vice President of Risk Analytics at Morgan Stanley.[4]

Since 2012, Berebichez has been featured in the television show "You Have Been Warned" (a.k.a. "Outrageous Acts of Science") on The Science Channel.[12] She co-starred in National Geographic's Humanly Impossible from 2011.[8] In her "Science Babe" web video project, she explains everyday scientific phenomena and principles of physics in plain language, such as "The Physics of High Heels".[13] She is a John C. Whitehead Fellow at the Foreign Policy Association, a winner of the Society of Hispanic Professional Engineers (SHPE) STAR Award and a recipient for Top Latina Tech Blogger by the Association of Latinos in Social Media (LATISM).

Over the past 10 years, Berebichez has been a recurring speaker at skeptic conferences such as the Northeast Conference on Science and Skepticism and The Amaz!ng Meeting.

X

https://en.wikipedia.org/wiki/Deborah_Berebichez#Career

Ainakin 6.10 hän on tuon tweetin mukaan ollut Helsingissä.


https://twitter.com/debbiebere/status/1445625323412869132

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 395
 • Liked: 1384
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #67 : 15.10.2021, 04:56:17 »
Houkuttelevampi palkkaus on yksi ratkaisu osaajapulaan.

Onko sulla jotain konkreettista ehdotusta sille, mistä rahaa korkeampaan palkkaukseen kiskottaisiin?

Jos siihen ruvetaan käyttämään valtion rahaa, se tulee vain aiheuttamaan epätoivottuja sivuvaikutuksia. Näennäisosaajat muodostavat salaliittoja ja kultteja, jotka erikoistuvat valtion tukien rohmuamiseen.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #68 : 15.10.2021, 14:54:37 »
^ Tuosta henkilöstä jonka otit esimerkiksi tulee mieleen ne käsien heiluttajat ja muut konsultit, myönnän sen että hän on saavuttanut ties mitä titteleitä mutta käsien heiluttelu ei luo mitään uutta bisnestä vaan elää olemassa olevan bisneksen siivellä.
Meinasin Ylen jutun pohjalta kommentoida, että Stanfordista valmistuneella fysiikan tohtorilla olisi varmasti kysyntää rahoitusalalla, mutta Wikipedia leikkeesi kertookin hänen työskennelleen rahoitusalalla. En näe häntä mitenkään erityisesti käsien heiluttajana.

Houkuttelevampi palkkaus on yksi ratkaisu osaajapulaan.
Onko sulla jotain konkreettista ehdotusta sille, mistä rahaa korkeampaan palkkaukseen kiskottaisiin?
Se on työnantajien ongelma.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Bronx Zoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 440
 • Liked: 1414
 • motherfather
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #69 : 15.10.2021, 15:16:07 »
Hae-won, minkälainen osaaja on sellainen osaaja jonka joku valtio voi houkutella valtion rahoilla eli verorahoilla?
Trust me, I know what I'm doing

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 470
 • Liked: 39557
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #70 : 15.10.2021, 15:43:01 »
^ Tuosta henkilöstä jonka otit esimerkiksi tulee mieleen ne käsien heiluttajat ja muut konsultit, myönnän sen että hän on saavuttanut ties mitä titteleitä mutta käsien heiluttelu ei luo mitään uutta bisnestä vaan elää olemassa olevan bisneksen siivellä.
Meinasin Ylen jutun pohjalta kommentoida, että Stanfordista valmistuneella fysiikan tohtorilla olisi varmasti kysyntää rahoitusalalla, mutta Wikipedia leikkeesi kertookin hänen työskennelleen rahoitusalalla. En näe häntä mitenkään erityisesti käsien heiluttajana.


Deborah Berebichez on LinkedIn sivunsa mukaan VTT:llä töissä eli verorahalla hänenkin palkkansa maksetaan, tokihan VTT on varmaan tehnyt paljon hyödyllistä mutta varmaan paljon huuhaata. Suuri osa hänen töistään on ollut tuota mitä minä kutsun käsien heilutteluksi ja konsultoinniksi.

Lainaus

Lead Scientist, Microelectronics and Quantum Computing
Company NameVTT Full-time
Dates EmployedSep 2021 – Present
Employment Duration2 mos
LocationHelsinki, Southern Finland, Finland

Actively creating and developing the VTT research agenda and new tech offerings as well as being a science communicator for the field. In my new job as Lead Scientist at one of Europe's leading research institutes, I will continue its tradition of cutting-edge research and innovation in three key business areas: carbon-neutral solutions, future products and materials, and digital technologies. I will be building VTT’s visibility and awareness around quantum computing as well as satellite imaging technology. I will also be using my experience in algorithms and machine learning to design new ways of using quantum computing

X

https://www.linkedin.com/in/berebichez/

stefani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 395
 • Liked: 1384
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #71 : 15.10.2021, 19:39:30 »
Houkuttelevampi palkkaus on yksi ratkaisu osaajapulaan.
Onko sulla jotain konkreettista ehdotusta sille, mistä rahaa korkeampaan palkkaukseen kiskottaisiin?
Se on työnantajien ongelma.

Kun ketjun aiheena on, että kuinka "Suomi" voisi houkutella enemmän osaajia, se on niin kuin keskustelu, jossa kaikki kansalaiset saavat yrittää ehdotella ideoita osaajien houkutteluun.

Työnantajat eivät ole kiinnostuneita ottamaan neuvoja ulkopuolisilta, joten keskustelijat eivät ole kovinkaan lähellä mitään ratkaisua, jos ratkaisuna on vain työnantajille kohdistettu kehoitus, että palkkoja pitäisi nostaa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 793
 • Liked: 8622
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #72 : 15.10.2021, 21:05:59 »

Työnantajat eivät ole kiinnostuneita ottamaan neuvoja ulkopuolisilta, joten keskustelijat eivät ole kovinkaan lähellä mitään ratkaisua, jos ratkaisuna on vain työnantajille kohdistettu kehoitus, että palkkoja pitäisi nostaa.
Ja mikähän se ratkaisu voisi olla jos oikeita osaajia halutaan kuin palkkojen nostaminen kilpailijoiden tasolle. tai edes sellaiseksi että jonkun kannattaa tänne tulla.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #73 : 19.10.2021, 16:53:22 »
Vietnamilaisten osamainen on jäänyt minulta kokonaan hahmottamatta. Hehän profiloituvat lähinnä tomaatinpoimijoina jota en myöskään osaa pitää minään suurena osaamisalueena.
@Totti Nostetaanpa tämä vielä esille. Aikaisemmin tuli todettua vietnamilaisten olevan yksi suurimmista ulkomaalaisten opiskelijoiden ryhmistä suomalaisissa korkeakouluissa, eli käsitys heistä vain tomaatinpoimijoina on virheellinen. Vietnamilaiset Suomessa eivät kuitenkaan rajoitu vain opiskelijoihin tai tomaatinpoimijoihin, sillä Suomessa työskentelee vietnamilaisia osaajia. Epäilemättä moni heistä on ennen työelämään siirtymistä opiskellut Suomessa. Tunnen itse näitä osaajia, mutta en tietenkään nostanut tälläiseen julkiseen keskusteluun esimerkiksi ketään tuttavapiiriini kuuluvaa ihmistä.

Esimerkkejä näistä Suomessa työskentelevistä vietnamilaisista osaajista löytyy alla olevasta linkistä. Vietnamilaiset Suomessa eivät siis tietenkään rajoitu vain tomaatinpoimijoihin. Itse asiassa ymmärtääkseni ulkomaalaiset maataloustyöntekijät Suomessa ovat pääasiassa itäeurooppalaisia ja thaimaalaisia?

https://vpfinland.org/team/
« Viimeksi muokattu: 19.10.2021, 16:56:12 kirjoittanut Hae-won »
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 563
 • Liked: 1802
 • Saatan olla väärässäkin.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #74 : 19.10.2021, 17:08:59 »
Paras tapa houkutella ulkomaisia osaajia on pitää rima niin korkealla, että valtaväestö näkee sen ja ottaa tulijan automaagisesti tervetulleena vastaan. Sitä kautta työelämässä muodostuu pysyviä siteitä, ystävyyksiä, uusia työsuhteita.

Valtiolla ei tässä pitäisi olla muuta roolia kuin pitää verotus sellaisena että osaajien kannattaa tänne tulla, ja byrokratia kunnossa. Jos on työsopimus niin töihin, muuten ei. Tämähän ei tällä hetkellä ole asianlaita.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #75 : 20.10.2021, 16:29:32 »
Paras tapa houkutella ulkomaisia osaajia on pitää rima niin korkealla, että valtaväestö näkee sen ja ottaa tulijan automaagisesti tervetulleena vastaan. Sitä kautta työelämässä muodostuu pysyviä siteitä, ystävyyksiä, uusia työsuhteita.
Toisaalta ulkomaalaisten menestys voi sekin olla osalle kantaväestöön kuuluvista vaikea asia. Katkeria asenteita pitää kitkeä kokonaisvaltaisesti. Toki tämän katkeruuden käytännön haittoja vähentää se, että hyvin pärjäävät ulkomaalaiset viihtyvät hyvin pärjäävien suomalaisten kanssa. He eivät  vietä aikaansa kokopäiväisinä olutasiantuntijoina kuunnellen kulmapöydän huutelua.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2021, 16:33:36 kirjoittanut Hae-won »
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

kenelek

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 749
 • Liked: 719
 • Oululainen dissidentti
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #76 : 22.10.2021, 07:01:26 »
Nollatoleranssi kaikkeen maahanmuuttoon, sen pitää olla lähtökohta, oli niitä osaajia tai ei.

Jos jonkun oikeasti tärkeän yrityksen toiminta olisi jäämässä kiinni siihen että saadaanko ulkomailta joku tekemään joku homma, niin ehkä tuollaisissa tapauksissa jollekin ulkomaan ihmeelle voitaisiin myöntää joku tilapäinen oleskelu/työlupa.

..."minulle henkilökohtaisesti maahanmuutto ei ole koskaan ollut listalla korkealla"... © 2016 Timo "Jabba" Soini
"– Minun sydäntä lähelläni on noiden ihmisten hätä" © 2015 Juha "Pipi" Sipilä
"Pelolle ei saa antaa sijaa" © 2016 Noin joka ikinen mokuttaja Suomessa

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #77 : 22.10.2021, 14:19:11 »
Nollatoleranssi kaikkeen maahanmuuttoon, sen pitää olla lähtökohta, oli niitä osaajia tai ei.
Miksi ihmeessä?
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 030
 • Liked: 2296
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #78 : 22.10.2021, 14:25:17 »
Nollatoleranssi kaikkeen maahanmuuttoon, sen pitää olla lähtökohta, oli niitä osaajia tai ei.
Miksi ihmeessä?

 Ympäristösyystä!

 Ilmasto pelastuu kun tarpeeton matkustelu loppuu.
  Maahanmuutto lisää sukulaismatkoja maanosasta toiseen.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #79 : 22.10.2021, 14:28:24 »
Ympäristösyystä!

 Ilmasto pelastuu kun tarpeeton matkustelu loppuu.
  Maahanmuutto lisää sukulaismatkoja maanosasta toiseen.
Lentäminen aiheuttaa vain hyvin pienen osan maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Olisi järjetöntä kieltäytyä osaajien maahanmuutosta ympäristösyihin vedoten, sillä muut maat kyllä ottavat heidät mielellään. Sukulaisten luona vierailu ei ole tarpeetonta.

Kannatatko suomalaisten pakkosiirtoja pääkaupunkiseudulle? Pitkät välimatkat ja yksityisautoilu lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 030
 • Liked: 2296
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #80 : 22.10.2021, 15:34:30 »
Ympäristösyystä!

 Ilmasto pelastuu kun tarpeeton matkustelu loppuu.
  Maahanmuutto lisää sukulaismatkoja maanosasta toiseen.
Lentäminen aiheuttaa vain hyvin pienen osan maailman kasvihuonekaasupäästöistä. Olisi järjetöntä kieltäytyä osaajien maahanmuutosta ympäristösyihin vedoten, sillä muut maat kyllä ottavat heidät mielellään. Sukulaisten luona vierailu ei ole tarpeetonta.

Kannatatko suomalaisten pakkosiirtoja pääkaupunkiseudulle? Pitkät välimatkat ja yksityisautoilu lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä.

   - En ymmärrä enkä hyväksy "uuskolonialistista" hinkua riistää vähemmän kehittyneistä maista osaajat kehittyneisimpiin maihin? 

    -Vaikka lentoliikenteen osuus maailman kaikista päästöistä on melko pieni, yksittäisen ihmisen päästöistä lentojen osuus voi olla erittäin suuri.
   
 Mihin sitä "osaajaa" tarvitaan? Suunnittelemaan PELI  :facepalm:
 
 
   
   
 

 
 

 

   
 
 

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #81 : 22.10.2021, 20:46:59 »
- En ymmärrä enkä hyväksy "uuskolonialistista" hinkua riistää vähemmän kehittyneistä maista osaajat kehittyneisimpiin maihin? 
Kyse ei ole riistosta. Nämä osaajat haluavat vapaaehtoisesti muuttaa paremman palkkatason maihin. Parempaa palkkaa tienaten he voivat taloudellisesti avustaa köyhässä kotimaassaan asuvia läheisiään.

Haluatko estää suomalaisten osaajien muuton ulkomaille? Muun muassa Pohjois-Korea ja aikoinaan Itä-Saksa toteuttivat tälläistä politiikkaa. Lentoliikenne on hieno tapa matkustaa pitkiä matkoja.

-Vaikka lentoliikenteen osuus maailman kaikista päästöistä on melko pieni, yksittäisen ihmisen päästöistä lentojen osuus voi olla erittäin suuri.
Kannatatko Suomen väestön siirtämistä pääkaupunkiseudulle? Tällöin välimatkat pienenevät ja yhä useampi voi korvata yksityisautoilun julkisella liikenteellä.
   
Mihin sitä "osaajaa" tarvitaan? Suunnittelemaan PELI  :facepalm:
Peleillä tehdään rahaa. Esimerkiksi Supercell on luonut paljon veroeuroja Suomeen. Verorahoilla kustannetaan terveydenhuolto, poliisi, maanpuolustus, koulutus, kehitysapu, maataloustuet, humanitaaristen maahanmuuttajien kotouttaminen, turpeen tuet...
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 755
 • Liked: 3464
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #82 : 22.10.2021, 20:55:22 »
Reilu kysymys Hae-Wonille, ajatko suomalaisten vai kiinalaisten asiaa?

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #83 : 22.10.2021, 21:12:19 »
Reilu kysymys Hae-Wonille, ajatko suomalaisten vai kiinalaisten asiaa?
Suomalaisten. Se, että lahjakkaita ihmisiä muuttaa Kiinasta Suomeen, on Suomen etu. En kyllä tiedä miksi otat esille kiinalaiset. Kiinalaisilla on suuri lahjakkuuspooli, mutta osaajia tulee muualtakin.

Kiinalaisten asiaa Suomessa ajaa ainakin keskusta, joka haluaa suomalaisten veronmaksajien tukevan kiinalaisten lihansyöntiä.
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 785
 • Liked: 2380
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #84 : 22.10.2021, 23:04:37 »
- En ymmärrä enkä hyväksy "uuskolonialistista" hinkua riistää vähemmän kehittyneistä maista osaajat kehittyneisimpiin maihin? 
Kyse ei ole riistosta. Nämä osaajat haluavat vapaaehtoisesti muuttaa paremman palkkatason maihin. Parempaa palkkaa tienaten he voivat taloudellisesti avustaa köyhässä kotimaassaan asuvia läheisiään.

Haluatko estää suomalaisten osaajien muuton ulkomaille? Muun muassa Pohjois-Korea ja aikoinaan Itä-Saksa toteuttivat tälläistä politiikkaa. Lentoliikenne on hieno tapa matkustaa pitkiä matkoja.

-Vaikka lentoliikenteen osuus maailman kaikista päästöistä on melko pieni, yksittäisen ihmisen päästöistä lentojen osuus voi olla erittäin suuri.
Kannatatko Suomen väestön siirtämistä pääkaupunkiseudulle? Tällöin välimatkat pienenevät ja yhä useampi voi korvata yksityisautoilun julkisella liikenteellä.
   
Mihin sitä "osaajaa" tarvitaan? Suunnittelemaan PELI  :facepalm:
Peleillä tehdään rahaa. Esimerkiksi Supercell on luonut paljon veroeuroja Suomeen. Verorahoilla kustannetaan terveydenhuolto, poliisi, maanpuolustus, koulutus, kehitysapu, maataloustuet, humanitaaristen maahanmuuttajien kotouttaminen, turpeen tuet...
Hyvin kertoo noi sun esimerkit mihin verorahat pitäisi käyttää ettet oikeasti aja kantasuomalaisten etuja.Ei suomalaiset ajattele heti että niiden verorahoilla pitäisi maksaa jotain pakolaisten kuluja tai kehitysapua tai edes turpeiden tukia.Näitä nykyisiä "pakolaisia" ei tänne edes pitäisi ottaa ja kehitysapuakin pitäisi pienentää huomattavasti,energiapoliitiikka ja sen tuet on sitten eri juttu.Suomelle ei ole mitään hyötyä kouluttaa ulkomaalaisia ilmaiseksi verorahoilla,maksetaan vielä noiden eläminenkin täällä yms ja lähtevät heti täältä kotimaahansa/muualle kun koulu täällä loppuu.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 598
 • Liked: 2066
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #85 : 23.10.2021, 01:33:12 »
- En ymmärrä enkä hyväksy "uuskolonialistista" hinkua riistää vähemmän kehittyneistä maista osaajat kehittyneisimpiin maihin? 
Kyse ei ole riistosta. Nämä osaajat haluavat vapaaehtoisesti muuttaa paremman palkkatason maihin. Parempaa palkkaa tienaten he voivat taloudellisesti avustaa köyhässä kotimaassaan asuvia läheisiään.

Haluatko estää suomalaisten osaajien muuton ulkomaille? Muun muassa Pohjois-Korea ja aikoinaan Itä-Saksa toteuttivat tälläistä politiikkaa. Lentoliikenne on hieno tapa matkustaa pitkiä matkoja.

-Vaikka lentoliikenteen osuus maailman kaikista päästöistä on melko pieni, yksittäisen ihmisen päästöistä lentojen osuus voi olla erittäin suuri.
Kannatatko Suomen väestön siirtämistä pääkaupunkiseudulle? Tällöin välimatkat pienenevät ja yhä useampi voi korvata yksityisautoilun julkisella liikenteellä.
   
Mihin sitä "osaajaa" tarvitaan? Suunnittelemaan PELI  :facepalm:
Peleillä tehdään rahaa. Esimerkiksi Supercell on luonut paljon veroeuroja Suomeen. Verorahoilla kustannetaan terveydenhuolto, poliisi, maanpuolustus, koulutus, kehitysapu, maataloustuet, humanitaaristen maahanmuuttajien kotouttaminen, turpeen tuet...
Hyvin kertoo noi sun esimerkit mihin verorahat pitäisi käyttää ettet oikeasti aja kantasuomalaisten etuja.
Lainaamassasi viestissäni en ota kantaa mihin verorahat pitäisi käyttää.

Minusta maataloustukiin, turpeen polttoon ynnä muuhun höpöhöpöön ei pitäisi käyttää verorahoja. Verorahoja kuitenkin nykyään näihin kohteisiin käytetään, joten näitä menoja rahoittamaan tarvitsemme ulkomaalaisia osaajia.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2021, 02:13:11 kirjoittanut Hae-won »
Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?

Kovimmat rajakit ja suvakit ovat saman kolikon kääntöpuolia.

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 346
 • Liked: 9516
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #86 : 23.10.2021, 02:14:07 »
Lentäminen aiheuttaa vain hyvin pienen osan maailman kasvihuonekaasupäästöistä.
Suomalaisten yksityisautoilu se vasta pientä onkin. Ja lihansyönti vielä pienempää, varsinkin suomalainen lihantuotantotapa huomioituna. Ja erityisesti suomalaisten lentely on pienen pientä.

Itseasiassa koko Suomen kaikki päästöt yhteensäkään bruttona eivät tahdo edes värähtää mittareissa suurimpiin saastuttajiin verrattuna.

Eli oletanhan oikein, samaa logiikkaa tarkasti seuraten suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan omasta osuudestaan? Hyvä juttu.


Mutta ”osaajia” me emme edelleenkään tarvitse houkutella. Hyvään avaukseen riittää kun lakkaamme heittämästä osaajia ulos. Ja näsäviisastelijavaralle totean jälkimmäisen lauseen tarkoittavan, että on todennäköisimmin jotkut syyt pohjalla miksi omatkin osaajat lähtevät. Niillä seikoilla tuskin on mitään tekemistä ainakaan toistaiseksi ehdotettujen osaajien houkutuskeinojen kanssa, kuten lisää ilmaista kivaoppimista. Luulisin lisäksi mutuna, että ensiksi järkevintä olisi varmistaa palkoille maksaja ja vasta toiseksi tärkeintä varmistaa runsas joukko palkannauttijoita.   
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 513
 • Liked: 7757
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #87 : 23.10.2021, 11:29:47 »
Hae-won: "Minusta maataloustukiin, turpeen polttoon ynnä muuhun höpöhöpöön ei pitäisi käyttää verorahoja. Verorahoja kuitenkin nykyään näihin kohteisiin käytetään, joten näitä menoja rahoittamaan tarvitsemme ulkomaalaisia osaajia".

Ei tarvitse käyttää näihin verorahoja kun tehdään Suomessa elämisestä huomattavasti halvempaa (ostovoima kasvaa), lopettamalla maailman sosiaalitoimistona toimiminen, Afrikan diktaattorien tukeminen, terroristien hyysääminen ja muiden maiden rahoittaminen.

MikkoAP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 164
 • Liked: 1119
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #88 : 23.10.2021, 11:46:25 »
o

Minusta maataloustukiin, turpeen polttoon ynnä muuhun höpöhöpöön ei pitäisi käyttää verorahoja. Verorahoja kuitenkin nykyään näihin kohteisiin käytetään, joten näitä menoja rahoittamaan tarvitsemme ulkomaalaisia osaajia.

Itsekin olen kärsinyt tuosta urbaanifantasiasta, että maataloustuet pitäisi lopettaa. Todellisuus on, ettei näillä lakeuksilla silloin kasvateta lähellekään riittäviä määriä ravintoa ruokkimaan 5+ miljoonainen kansa. Eivät viljelijät mitään pohattoja ole. Ruoan korkea hinta johtuu S- ja K-mafioista.

Mm. Björn Wahlroos  on esittänyt, että juu, tuodaan sitten ruoka muualta. Todellisuudessa tämä tekisi Suomen täydellisen haavoittuvaksi vähäisillekin katkoksille toimitusketjuissa rauhan aikanakin. Ja sodan aikana takaisi, että Suomi valloitetaan ja nopeasti.

Ja sotatilanteessa Wahlroos olisi paennut kauaksi Suomesta. Tällä hetkellä paennut länsinaapurin.
Syrjiminen syrjimisen lopettamiseksi on kuin naisi neitsyyden tähden tai sotisi rauhan puolesta, vai miten se menikään. - M.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 735
 • Liked: 60381
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #89 : 23.10.2021, 12:03:08 »
Koko ketjun kysymys on mielestäni nyrjähtänyt. Ei Suomen tehtävän tule olla houkutella tänne muualta "osaajia"- vaan Suomen tehtävän tulee olla luoda maahan sellaiset edellytykset- että omat osaajamme pysyvät täällä- ja luovat sitä kautta osaajien jatkumon.

Konsultointipalveluiden kautta voidaan hakea tukea ulkopuolelta joihinkin ongelmiin- sikäli, kun se katsotaan tarpeelliseksi. Suomen pitää lopettaa sellainen haihattelu, jossa ulkomainen työvoima katsotaan "kansakunnan pelastukseksi"- ja keskittää voimavaransa oman kansansa hyvinvoinnin kehittämiseen kaikilla sektoreilla. Se ei onnistu sillä- että joka asiassa juostaan pikavoittojen perässä- ja odotetaan ulkomaista jotain pelastavaa enkeliä itse aiheutettuun "kurjuuteen". Suomen ongelma nro:1 on priorisointi- jossa omat kansalaiset nähdään "välttämättömänä pahana"- ja ulkomaalaiset rotuun ja uskontoon katsomatta jumalasta seuraavina.

Suomea johdetaan "Suomen syöjin voimin". On johdettu jo pitkään- eikä "eheytymistä" tule tapahtumaan- ennen kuin tämä jatkuva suomalaisen Suomen paskominen saadaan lopetettua. Suomi on matkalla kohti mokuttajien osaamisen paratiisia. Sen päässä häämöttää "raiskattu suomalia"- johon ei pitkällä aikavälillä halua koskea sen koommin osaajat- kuin häviäjätkään.

#kohti staniaa
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko
"EU-jäsenyyteen on sisäänrakennettu kansallisvaltioiden tuhomekanismi..." - Sivulause