Kirjoittaja Aihe: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?  (Luettu 27546 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #360 : 17.12.2022, 05:56:15 »
Miksi? Kun vastustaa haittamaahanmuuttoa ja kannattaa hyödyllistä maahanmuuttoa, niin kanta intialaisiin nettoveronmaksajiin on aika selvä.
Olen jo kertonut. Lue aikaisemmat viestini.

Miksi kiertelet?

Mistään velvollisuudesta ei ole puhuttu. Persuilla näyttää olevan aikaa nostaa esille jokainen yksittäinen maahanmuuttajan tekemä rikos. Koko maata puhuttavaa maahanmuuttotapausta ei sitten uskalleta kommentoida, kun pelätään etnonasseilevien kannattajien siirtyvän muualle.

Miksi valehtelet?
« Viimeksi muokattu: 17.12.2022, 05:57:46 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #361 : 19.12.2022, 14:27:54 »
Helsingin Sanomissa on hyvä artikkeli Suomen kiinalaisista. Nimimerkki @Jaska Pankkaaja   kysyi toisessa aiheessa miksi koulutettu kiinalainen muuttaisi Suomeen. Hesarin artikkeli antaa vastauksia: yksi syy on Suomen leppoisa työelämä. Suomessa työ ja vapaa-aika on paremmassa tasapainossa kuin Kiinassa. Tämä on asia, jota tulemme hyödyntämään rekrytoidassamme Suomeen kansainvälisiä osaajia.

Artikkeli on hyvin pitkä, joten lainaan siitä olennaisimmat osat. Jutussa olisi voitu esitellä myös toisen polven kiinalaisia maahanmuuttajia, siis Suomessa koko elämänsä eläneitä kiinalaistaustaisia ihmisiä. Hekin ovat ahkeraa väkeä.


https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005982800.html

Lainaus
”Suomessa minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa” – Kiinalaiset ovat maahanmuuttajien mallijoukko, joka opiskelee, työllistyy ja perustaa yrityksiä

Suomessa on nopeasti kasvava ulkomaalaisryhmä, joka opiskelee, perustaa yrityksiä ja tekee ahkerasti työtä, eli elää niin kuin kunnon suomalaisten kuuluukin.

KUN Juni Yao kävi lukiota Kiinassa, hänellä oli unelma: saisipa joskus nukkua pitkään.

Yao nukkui vain neljä tuntia yössä. Kaiken muun ajan hän opiskeli.

Yao asui viiden miljoonan asukkaan Changzhoun kaupungissa. Lukiossa oli 3000 oppilasta, jotka kävivät armotonta kisaa siitä, kuka pääsisi yliopistoon. Opettajat käyttivät motivointikeinona julkista häpäisemistä. Opiskelijoiden arvosanat nostettiin seinälle kaikkien arvosteltaviksi. Huonojen oppilaiden vanhemmat kutsuttiin koululle puhutteluun. Miksi tyttärenne on niin tyhmä?


Yao pärjäsi ja selvisi. Hän muutti pääkaupunki Pekingiin, yli 20 miljoonan asukkaan metropoliin, ja alkoi opiskella yhdessä kaupungin kymmenistä korkeakouluista.

Sitten hän lähti vaihto-oppilaaksi Ylivieskaan.

Pohjanmaalainen pikkukaupunki oli aluksi pettymys. Elämänmeno ei ollutkaan yhtä veikeää kuin siinä matkailuohjelmassa, jonka Yao oli nähnyt kiinalaisella televisiokanavalla. Ohjelmassa suomalaiset juhlivat vappua.

Yao kuitenkin jatkoi opiskelua Suomessa, ensin ammattikorkeakoulussa Valkeakoskella ja sitten yliopistossa Jyväskylässä, sillä suomalainen opiskelijaelämä viehätti häntä. Elämä ei enää ollutkaan pelkkää pänttäämistä. Opiskelijat pitivät bileitä! He harrastivat! Nukkuakin saattoi vaikka kuinka pitkään, eikä kukaan paheksunut.

”Kun opiskelin Suomessa, minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa”, Yao sanoo.

Hän halusi elää kuin suomalainen.

-----
Ja loput sitten linkistä. Vähän tolkkua lainauksiin, kiitos.


Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 693
 • Liked: 40084
 • Ego sum Spartacus
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #362 : 19.12.2022, 14:48:24 »
^Ja kuinkahan moni näistä kiinalaisista joita sinä haluat Suomeen on teollisuusvakoilijoita tai muuten vaan ketkuja? Millä ihmeen taikatempulla ulkomaalaisten haaliminen tekisi Suomesta paremman paikan kun kaikki viimeisten 30 vuoden matukiimaan liittynyt on negatiivista?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #363 : 19.12.2022, 15:01:01 »
(Purra-ketjusta sopivampaan)

50 000 työperäistä maahanmuuttajaa vuodessa ei ole niin suuri juttu miltä se äkkiä kuulostaa. Suomen väkiluku on 5,5 miljoonaa, joten 50 000 olisi vain 1% Suomen väkiluvusta.

Kuten jo huomautettiin, kyse on kantaväestön syntyvyyden selvästi ylittävistä määristä, eikä tässä oiisi vielä edes kaikkea maahanmuuttoa.

Muutos keskittyisi suuriin kaupunkeihin. Tämä näkyisi muun muassa tiettyjen kaupunkien tiettyjen alueiden koulujen muuttumisessa nopeasti maahanmuuttajaenemmistöisiksi. Vauhti on ollut hurjaa jo nykyiselläkin maahanmuutolla.

Millaisista ihmisistä puhutaan? Puhutaan intialaisesta projektipäälliköstä, japanilaisesta insinööristä, kiinalaisesta ohjelmistoasiantuntijasta, korealaisesta arkkitehdistä, vietnamilaisesta konsultista, mongolialaisesta hoitajasta, filippiiniläisestä siivoojasta, venäläisestä maataloustyöntekijästä, thaimaalaisesta postityöntekijästä, virolaisesta elintarvikealan duunarista...

Ei puhuttaisi, jos määrä on tarkoitus nostaa noin korkealle. Luku 50 000 on peräisin Teknlogiateollisuus ry:ltä, ja vaikka siellä puhutaan muodon vuoksi työperäisestä maahanmuutosta, kyse on heidän laskelmissaan tarkemmin katsottuna työikäisten maahanmuutosta ilman laadullisia vaatimuksia. Nykyäänhän esimerkiksi turvapaikkamaahanmuutto muuntuu työperäiseksi maahanmuutoksi, kun hylätyt hakijat menevät töihin.

Lähtömaat painottuisivat mainittuja maita enemmän Afrikkaan ja Lähi-itään, kun EU on tekemässä tulemista helpottavia maahanmuuttosopimuksia muun muassa Pohjois-Afrikan maiden kanssa.

Tärkeää on pitää huolta tulijoiden laadusta - että he työllistyvät ja pysyvät lain kaidalla tiellä. Syytä myös pitää huolta ettei työperäisiä maahanmuuttajia riistetä työnantajien toimesta.

Määrän moninkertaistamista vaativat eivät ole esittäneet mitään vaatimuksia maahanmuuton laadusta tai keinoista sen varmistamiseksi vaan päinvastoin haluavat madaltaa rimaa tai poistaa sen kokonaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Vs: Kuinka Suomi voisi houkutella enemmän osaajia?
« Vastaus #364 : 27.12.2022, 23:50:41 »
^Ja kuinkahan moni näistä kiinalaisista joita sinä haluat Suomeen on teollisuusvakoilijoita tai muuten vaan ketkuja?
Suomessa asuvat kiinalaiset tekevät vähemmän rikoksia kuin kantasuomalaiset väkilukuun suhteutettuna, joten sinun kannattaa olla enemmän huolissasi suomalaisista ketkuista.