Kirjoittaja Aihe: Saksan ja EU:n sota Puolaa vastaan - Polexit i inne opowiadania  (Luettu 5903 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 618
 • Liked: 36630
Viitaten edelliseen Kurdej-Szatanin tapaukseen, niin samankaltaisia puuhia esiintyy myös täällä: Etenkin punavihreät tarjoilevat liukuhihnalta namusyöttöjä Lukashenkon mailan lapaan. Kohta voitanee Valko-Venäjän tv:ssä ihastella muitakin kuin puolalaisjulkkiksia.

Vasemmistoliiton kansanedustajat antavat oivan näytteen. Se on osa näitä EU-hyökkäyksiä. Liekö Lukashenko saanut jo vinkin, näin herkullisesta uutisaiheesta? Piankos siellä leivotaan juttu kasaan: "Suomalaispoliitikot tuomitsevat Puolan".

Lainaus
Vasemmistoedustajilta tuomio: ”Puola toimii laittomasti” – Vaativat Suomea puuttumaan

EU:n oikeusvaltioperiaate on vaarassa murentua, varoittavat vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo ja europarlamentaarikko Silvia Modig. Kaksikon mukaan kriisiä eivät aiheuta turvapaikkaa hakevat ihmiset, vaan ihmisoikeuksien hylkääminen.


Uusi Suomi 17.11.2021

(...)
”Kun Puola väkivaltaisesti käännyttää rajalta ihmisiä, jotka haluavat hakea turvapaikkaa, se toimii laittomasti”, Modig toteaa.

Tämä laiton toiminta olisi kaksikon mukaan hyvä ”todeta suoraan, sen sijaan, että turvaa hakevista puhutaan laittomina ja puhutaan laittomasta siirtolaisuudesta”.

Honkasalo ja Modig vaativat Suomelta ja EU:lta toimia Puolan toimien laittomiksi toteamiseksi. Ratkaisuna tilanteeseen Honkasalo ja Modig ”esittävät, että EU varmistaa turvapaikkaprosessien asiallisen hoitamisen ja takaa kansainvälisen suojelun myöntämisen sitä tarvitseville”.
(...)

Menneet ajat tulevat elävästi mieleen. Osa suomalaispoliitikoista toimi silloinkin systemaattisesti ulkovaltojen laskuun, etenkin kommunistisen itänaapurin. Tavoitteena oli saada kiekko omaan maaliin, kuten nytkin. Kumartelun kohde on vain vaihtunut, mutta ahteria joutuvat syynäämään samat kuin ennenkin - oma kansa.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 013
 • Liked: 97632
Lainaus
Valko-Venäjän ehdotus raja­kriisin ”taakan­jaosta” irvailee EU:n kyvyttömälle maahan­muutto­politiikalle

Kuusi vuotta sitten pakolaiskriisi synnytti EU:ssa halun uudistaa turva­paikan­haku­järjestelmää. Siitä ei ole tullut mitään, kirjoittaa HS:n ulkomaantoimittaja Pekka Mykkänen.
Helsingin Sanomat 24.11.2021

Toimittaja Mykkänen itkee käsittämättömän monien lailla, että EU ei tuhoa itseään avaamalla ulkorajoja.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukašenka teki maanantaina tarjouksen, joka olisi hänen mielestään ratkaisu Valko-Venäjän ja EU-maa Puolan rajakiistaan. Mitäpä jos Saksa ottaisi vastaan 2 000 Valko-Venäjällä olevaa siirtolaista ja vastalahjaksi Lukašenka passittaisi 5 000 ihmistä kotimaihinsa?

Saksan hallituksen tiedottaja tyrmäsi ajatuksen heti uutistoimistoille. ”Ajatus siitä, että olisi olemassa humanitaarinen käytävä Saksaan näille 2 000 siirtolaiselle, ei ole hyväksyttävä Saksalle eikä EU:lle.”

Lukašenkan ehdotus oli jonkinlainen irvaileva mukaelma niin sanotusta taakanjaon tai yhteis­vastuun mekanismista, jota Euroopan unionissa on yritetty vuosikausien ajan synnyttää turva­paikan­hakijoiden käsittelemiseksi. Mekanismissa olisi tarkoitus keventää kovien muuttopaineiden kohteeksi joutuvien jäsenmaiden taakkaa jakamalla tulijoita tasapuolisesti jäsenmaihin.

Tarve taakanjaolle syntyi vuoden 2015 kansainvaelluksen aikana, mutta sitä ei ole koskaan saatu aikaiseksi. Taakanjaosta luotiin pakolaiskriisin aikana pilottimainen mini­ohjelma, mutta itäisen Euroopan maat kapinoivat sitä vastaan ankarasti ja kapinoivat yhä.

Itä-Euroopan maat vastustivat järjetöntä ja silloisen kriisin ratkaisun kannalta merkityksetöntä "taakanjakoa", mistä niitä jaksetaan syyttää, mutta loppujen lopuksi myös Saksa ja muut pakollisia siirtoja vaatineet läntiset jäsenmaat jättivät kiintiönsä täyttämättä.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Rajakriisi on alleviivannut lyhyellä aikavälillä sitä, miten julmaa peliä Valko-Venäjä pelaa turvattomilla ihmisillä. Mutta se on myös tehnyt alastomaksi sen, kuinka surkean lyhyen matkan EU on kulkenut maahanmuutto­asioissa kuudessa vuodessa ja miten pysyvän haavoittuvaan tilaan unioni on jäänyt vaikkapa Valko-Venäjän tai Turkin oikuille ja hybridioperaatioille.

Syksyllä 2015 monissa maissa kauhisteltiin Unkarin ja Serbian rajalle rakennettua raja-aitaa. EU-komission silloinen puheenjohtaja Jean-Claude Juncker linjasi tuolloin, että ”muureilla ja aidoilla ei ole mitään paikkaa EU:n jäsenmaissa”.

Sittemmin raja-aitojen rakentamisesta on tullut standarditoimintaa pitkin unionin ulkorajoja.

Aitoja ovat rakentaneet ulkorajavaltiot omin luvin ja omalla kustannuksellaan, vaikka EU:n komissio on kuuden vuoden ajan jyrkästi vastustanut hankkeita.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Sen sijaan, että EU olisi valmistautunut kohtaamaan hallitusti ja yhteisymmärryksessä suuria ihmisvyöryjä, se on pyrkinyt ulkoistamaan kriisit pois silmistään.

Varmaan monia kiinnostaisi, mikä on hallittu tapa vastaanottaa suuria ihmisvyöryjä.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Tunnetuin esimerkki on Turkin kanssa tehty pakolaissopimus, jossa EU lahjoitti miljardeja euroja, jotta Turkki suostuisi pitämään erityisesti Syyrian pakolaiset maaperällään.

Meni kyllä niin päin, että EU sitoutui sopimuksessa ottamaan vastaan nimenomaan Syyrian pakolaisia Eurooppaan korvaukseksi siitä, että Turkki ottaisi vastaan Kreikasta käännytettyjä perusteettomia turvapaikanhakijoita. Turkista on lennätetty Eurooppaan paljon enemmän syyrialaisia kuin Kreikasta palautettu porukkaa Turkkiin.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
EU on viime viikkoina joutunut ummistamaan silmänsä sille, että Puola syyllistyy kansainvälisen pakolaissopimuksen ja EU:n oman lainsäädännön rikkomuksiin työntämällä ihmisiä raja­vyöhykkeeltään Valko-Venäjän puolelle. Monelle kaukaa saapuneelle ihmiselle on taatusti jäänyt epäselväksi, mikä on täsmälleen ottaen ero diktatorisen Valko-Venäjän ja demokraattisen EU:n välillä.

Ei ole jäänyt epäselväksi, kun edelleen yrittävät väkivalloin EU-alueelle.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Unioni on joutunut sietämään Puolaa siksi, että sen on näytettävä yhtenäiseltä Valko-Venäjän hybridioperaation edessä. Ongelmallista tässä yhtenäisyyden näytelmässä on kuitenkin se, että EU joutuu panemaan tauolle arvonsa, mitä tulee maailman hädänalaisten ihmisten auttamiseen. Lukašenkan pelinappuloiksi kun on joutunut oikeita ihmisiä.

Tauolla on myös vuosikausia kestänyt ja tulokseton Puolan ojentaminen maan demokratian rapauttamisen osalta. Arvot ovat tauolla.

EU on kurittanut "arvojensa" nimissä Puolaa oikeasti siitä, että se vastustaa EU:n yhteistä turvapaikkajärjestelmää ja sen pakollista "taakanjakoa". Vuosia jatkunut kiusaaminen näyttää nyt kiusallisen hölmöltä, kun Puolan maahanmuuttokriittisyys suojelee muita EU-maita uudelta vuoden 2015 kriisiltä.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Maahanmuuttopolitiikan sekasorto on synnyttänyt unioniin pysyvän noidankehän. Turvapaikanhakijoilla pelottelu on helpoin tapa kerätä ääniä populistipuolueille, jotka ovat hallitusvaltaan päästessään kaikkein herkimpiä murentamaan unionin demokraattista arvopohjaa.

Löysä maahanmuuttopolitiikka houkuttelee haittamaahanmuuttoa =>
Haittamaahanmuutto aiheuttaa ongelmia =>
Kansalaiset äänestävät tiukemman maahanmuuttopolitiikan puolesta =>
"Demokraattinen arvopohja murenee" =>
Toimittaja Pekka Mykkänen vaatii vielä löysempää maahanmuuttopolitiikkaa

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Koska EU:ssa ongelmien ratkaisu on usein Saksan harteilla, on syytä toivoa, että liittokansleri Angela Merkelin valtakauden jäljiltä syntyvä koalitiohallitus kääntäisi uuden lehden maahanmuutossa.

Kuulostaa äkkiseltään hyvälle, että tekeillä oleva koalitiohallitus on ehkä löytänyt yhteisen sävelen maahanmuutto­politiikalle, joka ottaisi huomioon sekä humanitaariset asiat, työllisyyden ja aiempaa tehokkaamman tulijoiden integroinnin. Tuntuu muissakin maissa suorastaan kopioimisen arvoiselta idealta, ja se onkin osin kopioitu Kanadasta.

Ei jumalauta.

Vuosikymmenet Suomen esikuvana oli kritiikittömästi Ruotsi. Nyt vihdoin vastahakoisesti myönnetään, että Ruotsi on pulassa, koska massiivinen haittamaahanmuutto.

Mykkäsen mielestä esikuvaksi pitäisikin ottaa Kanada, joka on mahdollisimman kaukana Euroopan tulijavirroista, Afrikasta ja Lähi-idästä, ikään kuin Ruotsin, Suomen ja Euroopan ongelma olisi kotouttamistoimissa eikä valitun maahanmuuttopolitiikan aiheuttamassa massamaahanmuutossa.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Vuosien turhauttavan EU-vatkaamisen jälkeen vaikuttaa myös mielekkäältä tarkastella Saksan liberaalipuolueen FDP:n ajatusta siitä, että unioni voisi yrittää kietoa maahan­muutto­uudistuksen ”halukkaiden koalition” varaan. Änkyrät jätetään rannalle ja avoimemmin maahanmuuttoon suhtautuvat maat saisivat unionin rahallista tukea yhteisvastuulliseen toimintaansa.

Nykyäänhän ollaan hullunkurisessa tilanteessa, jossa suurimpia EU-tukia nauttivat Puola ja Unkari, jotka rapauttavat kaikkein ahkerimmin unionin arvopohjaa sekä yhteisen maahanmuuttopolitiikan sabotoinnilla että oikeusvaltioidensa romuttamisella. Ja toimivat inspiraationa öyhöpopulisteille kautta unionin.

Unkari pelasti muut EU-maat vuonna 2015 ja Puola tekee sitä parhaillaan, siinä missä EU:n komission ajama yhteinen turvapaikkapolitiikka tuhoaisi Euroopan luomalla vuoden 2015 kriisin uudelleen mutta megaversiona, kun se poistaisi ulkorajamailta sekä insentiivin että mahdollisuuden suojella EU-aluetta.

Lainaus käyttäjältä: Pekka Mykkänen, HS
Halukkaiden tai kyvykkäiden koalitioita on EU:ssa rakennettu ennenkin, esimerkkeinä Schengen-alue, eurovaluutta ja puolustuksellinen yhteistyö.

EU-lainsäädäntöä valmistelleen virkamiehen mukaan turvapaikkauudistuksen rajaaminen halukkaiden koalitiolle törmää kuitenkin siihen, että monet vastahakoiset maat kuuluvat vapaan liikkuvuuden Schengen-sopimukseen. Pitäisikö siis käynnistää neuvottelut Schengen-alueen kutistamisesta?

Lisäksi EU:n jo toteutunut maahanmuuttopolitiikka on sisältänyt ajatuksen halukkaiden koalitiosta ja rahallisista porkkanoista. Ajatukset sisältyvät myös EU-komission reformipakettiin, joka ei edisty. Siksi on syytä pelätä, etteivät Merkelin seuraajatkaan pysty avaamaan EU:n umpisolmua.

"Halukkaiden koalitio" tarkoittaisi, että EU:n ulkorajat avattaisiin ja tulijat jaettaisiin halukkaille maille. En tosin ole kuullut vielä yhdenkään maan ilmoittaneen halukkuuttaan miljoonien tulijoiden vastaanottoon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 618
 • Liked: 36630
Nykyisin meppinä toimiva Puolan ex-pääministeri Beata Szydło kommentoi menoa EU-parlamentissa. Hänen mukaansa Valko-Venäjän vastaisella rajalla meneillään olevan kriisin luuleminen EU:ssa pelkästään humanitaariseksi kriisiksi johtuu joko tietämättömyydestä tai poliittisesta vihamielisyydestä. HS-toimittelija taitaa jo aika hyvin demota tätä seikkaa edeltävässä jutussa.

Lainaus
Szydło: Puheet oikeusvaltiosta idän kriisin vallitessa edustavat poliittista vihamielisyyttä

EU-parlamentissa jatkuvat keskustelut Eurooppa-neuvoston 21-22.10.2021 pidetyn istunnon päätöslauseista. Eräs EU-parlamentaarikkojen tärkeimmistä puheenaiheista on Valko-Venäjän tilanne. - Tällä hetkellä Puola ja Baltian maat suojelevat koko Euroopan koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta - totesi Beata Szydło.


TVP 23.11.2021

Puheensa aluksi Szydło kiinnitti huomiota niihin tärkeimpiin ongelmiin, joiden kanssa EU parhaillaan kamppailee.

- Tällä hetkellä EU:lla on vastassaan kolme isoa ongelmaa, joista se joutuu ottamaan mittaa. Ne ovat tietysti COVID, hybridisota EU:n itärajalla ja energiakriisi, joka uhkaa köyhdyttää eräitä yksittäisiä EU-maita, mutta etenkin kaikkia eurooppalaisia - totesi Szydło tiistaina EU-parlamentissa käydyssä keskustelussa.

Szydło: Puheet oikeusvaltiosta idän kriisin yhteydessä ovat osoitus poliittisesta vihamielisyydestä

- Tällaisen vakavan kriisin yhteydessä puheet oikeusvaltiosta ja EU:n itärajalla käytävän hybridisodan typistäminen pelkäksi humanitaariseksi kriisiksi johtuvat joko ymmärtämättömyydestä tai sitten kyse on poliittisesta vihamielisyydestä, jota eräät ryhmät ovat täällä jo kauan osoittaneet - arvioi hän.

Szydło totesi myös, että "Puola ja Baltian maat puolustavat tällä hetkellä EU:n turvallisuutta, koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta".

- On aihetta kiittää kaikkia niitä, jotka tukevat meitä, mutta ennen kaikkea tulee kiittää niitä sotilaita ja viranomaisia, jotka joka päivä taistelevat Euroopan ja sen kansalaisten turvallisuuden puolesta - jatkoi hän.

Lopuksi ex-pääministeri kehotti EU-parlamentaarikoita selvittämään kuka on Valko-Venäjän diktaattorin takana.

- Putinin tukema Lukashenko julisti EU:lle hybridisodan. Teidän on syytä käsittää tämä ja on tarpeen, että tämä parlamentti lopultakin ymmärtää täysin tämän asian - painotti Szydło.

Käännös jutun yhteydessä julkaistusta Szydłon twiitistä:

Lainaus
Beata Szydło
@BeataSzydlo

EU:n itärajalla käydään hybridisotaa, silti monet EU-parlamentin edustajat haluaisivat samaan aikaan yhä jatkaa hyökkäyksiä Puolaa vastaan sen sijaan, että he kävisivät käsiksi todellisiin ongelmiin. Se on osoitus poliittisesta vihamielisyydestä, jota eräät EU-parlamentin ryhmät ovat osoittaneet jo pitkän aikaa.
 
On aika selvään, että Putin toimii Valko-Venäjän selkänojana ja taustavoimana. Asyylihuijarit taas saa helposti liikkeelle pelkästään vihjaamalla, että taas pääsee rajan yli tätä kautta. Kun tämä yhdistyy lännen johtopoliitikkojen ja eräiden muiden tahojen kutsuhuutoihin, niin kriisi on valmis. Monia EU:ssa näyttää ottavan päähän ennen kaikkea se, että joku yrittää estää katastrofia toteutumasta ja on huolestunut kansalaistensa turvallisuudesta, sekä ihmisoikeuksista. On aiheellista kysyäkin, jotta kenen palkkalistoilla nämä ovat, kun eivät ainakaan omien kansalaistensa etua aja?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 618
 • Liked: 36630
Puolan tv:n sivuilla on tänään seuraava juttu.

Lainaus
Maahanmuuttajien kapina Wędrzynissä. Shokkikuvia

Wędrzynin maahanmuuttajakeskuksessa puhkesi kapina. Aggressiiviset ulkomaalaiset yrittivät tuhota aidan ja muita turvavälineitä. He sytyttivät tuleen erilaisia esineitä, heittelivät ympäriinsä tuoleja ja tuhosivat valvontakameroita. Useita satoja poliiseja ja rajavartijoita teki keskukseen intervention. Kapina saatiin kukistetuksi, eikä yksikään maahanmuuttaja onnistunut pakenemaan keskuksesta. Lubuszin voivodikunnan poliisi on nyt julkaissut videoita ja kuvia tapauksesta.


(...)

Referaattia jutusta:

Noin 100 maahanmuuttajaa aloitti torstai-iltana rähistä ulkomaalaisille tarkoitetussa keskuksessa. Aggressiivisimmat tulivat ulos rakennuksen edustalle. He alkoivat huutaa vapauttamistaan vaativia iskulauseita ja repiä aitaa. Keskuksen ikkunat hajotettiin. He eivät totelleet käskyjä. Paikalle ohjattiin lisäjoukkoja poliisista ja rajavartiolaitoksesta. Myös palokunta tuli paikalle, kun eräät maahanmuuttajat alkoivat sytytellä tulipaloja.

Järjestysvallan tehokkaan toiminnan johdosta aitaa ei saatu rikottua, eikä yksikään maahanmuuttaja päässyt pakoon. Kukaan ei myöskään loukkaantunut vakavasti.

Gazeta Lubuska -lehden mukaan keskuksessa valmisteltiin parin kymmenen mieshenkilön ryhmän palauttamista Irakiin. Heillä ei ollut edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen. Ehkä juuri tämän takia osa maahanmuuttajista ryhtyi kapinaan. Järjestysvalta jäi keskuksen lähituntumaan valvomaan järjestyksen säilymistä. Videoiden ja kuvien julkaisemisen lisäksi poliisi näytti myös välineitä, joita aggressiivisilla maahanmuuttajilla oli hallussaan.

Puolan armeija harjoitusalueelle perustetussa vartioidussa Wędrzynin keskuksessa säilytetään 604:ää ulkomaalaista. Suurin ryhmä ovat Irakin (359) ja Afganistanin (69) kansalaiset. Keskus on väliaikainen ja se perustettiin kun laittoman maahanmuuton paine kasvoi Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Keskukseen joutuu vain miehiä ja tuomioistuimen päätöksen perusteella. Keskuksessa päivystää sairaanhoitajia. Psykologin puheille pääsee myös.

Video sattumuksesta

---

Silti EU-valtarakenteissa monet väittävät, että kyseessä on humanitaarinen kriisi ja se ratkeaa ottamalla kaikki tulijat tänne pysyvästi. Miksi tuollaista todellisuudenkieltäjää ja irrationaalimaailmassa eläjää pitäisi oikein kutsua?

Eilen näin tiktokissa videon, jossa joku eestiläismeppi piti puhetta EU-parlamentissa. Hän väänsi rautalangasta sen, mitä oli EU-itärajalla meneillään ja kuinka he pyrkivät turvaamaan toimillaan omien kansalaistensa turvallisuuden. Tyhminkin olisi pystynyt sen pohjalta ymmärtämään tilanteen. Vaan ei ... lopuksi video zuumaantui salissa johonkin vanhemman sorttiseen naismeppiin, joka vain pyöritteli epäuskoisena tai esitetyt tosiasiat kieltäen torjuvasti päätään.

Tuo on muuten sitä samaa sakkia, jota ohisalo äskettäin lennätti merkelin kanssa Kreikasta Suomeen muka "alaikäisinä hätääkärsivinä". Suurin osa oli tosiasiassa täysikäisiä tai täysikäisyyden kynnyksellä olevia leirinsä polttajia, jotka ovat tehneet jo vuosikausien ajan tuhotöitä ja harjoittaneet väkivaltaa Kreikan leireillä mm. valtavien joukkotappeluiden muodossa. Jopa EASO:n toimittamat ulkomaiset asyylihakemusten käsittelijät joutuivat ainakin kertaalleen pakenemaan leiristä. "Pakolaiset" nimittäin sytyttivät tuleen rakennuksen, jossa parhaillaan pidettiin turvapaikkapuhuttelua.

Jo päälle näkee heti, että tuo on pahinta ja kehnointa sakkia, mitä tänne voi konsanaan haalia.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 26.11.2021, 15:28:57 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 759
 • Liked: 9978
Puolan tv:n sivuilla on tänään seuraava juttu.

Lainaus
Maahanmuuttajien kapina Wędrzynissä. Shokkikuvia

Gazeta Lubuska -lehden mukaan keskuksessa valmisteltiin parin kymmenen mieshenkilön ryhmän palauttamista Irakiin. Heillä ei ollut edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen.

Eikö vastahankaisten siirtolaisten palauttamisen pitänyt olla mahdotonta Irakiin, Jabban kovista ponnisteluista huolimatta?  Vai onko kyse siitä, että Irak ottaa kyllä vastaan pakkopalautettuja Puolan kaltaisista maista, joissa laittomasti maahan päätyneet häkitetään ja joilla ei siten ole mitään mahdollisuuksia päästä läntisten lihapatojen ääreen?  Maista, joissa laitonkin oleskelu on siedettävää ja joissa laittomien joukkoarmahdukset ovat jopa todennäköisiä, ei sitten otetakaan muita kuin vapaaehtoisesti palaavia ja (vakavampiin) rikoksiin syyllistyneitä. 
« Viimeksi muokattu: 26.11.2021, 16:52:39 kirjoittanut Siili »

Tagit: