Kirjoittaja Aihe: Saksan ja EU:n sota Puolaa vastaan - Polexit i inne opowiadania  (Luettu 6889 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 774
 • Liked: 37552
Nykyisin meppinä toimiva Puolan ex-pääministeri Beata Szydło kommentoi menoa EU-parlamentissa. Hänen mukaansa Valko-Venäjän vastaisella rajalla meneillään olevan kriisin luuleminen EU:ssa pelkästään humanitaariseksi kriisiksi johtuu joko tietämättömyydestä tai poliittisesta vihamielisyydestä. HS-toimittelija taitaa jo aika hyvin demota tätä seikkaa edeltävässä jutussa.

Lainaus
Szydło: Puheet oikeusvaltiosta idän kriisin vallitessa edustavat poliittista vihamielisyyttä

EU-parlamentissa jatkuvat keskustelut Eurooppa-neuvoston 21-22.10.2021 pidetyn istunnon päätöslauseista. Eräs EU-parlamentaarikkojen tärkeimmistä puheenaiheista on Valko-Venäjän tilanne. - Tällä hetkellä Puola ja Baltian maat suojelevat koko Euroopan koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta - totesi Beata Szydło.


TVP 23.11.2021

Puheensa aluksi Szydło kiinnitti huomiota niihin tärkeimpiin ongelmiin, joiden kanssa EU parhaillaan kamppailee.

- Tällä hetkellä EU:lla on vastassaan kolme isoa ongelmaa, joista se joutuu ottamaan mittaa. Ne ovat tietysti COVID, hybridisota EU:n itärajalla ja energiakriisi, joka uhkaa köyhdyttää eräitä yksittäisiä EU-maita, mutta etenkin kaikkia eurooppalaisia - totesi Szydło tiistaina EU-parlamentissa käydyssä keskustelussa.

Szydło: Puheet oikeusvaltiosta idän kriisin yhteydessä ovat osoitus poliittisesta vihamielisyydestä

- Tällaisen vakavan kriisin yhteydessä puheet oikeusvaltiosta ja EU:n itärajalla käytävän hybridisodan typistäminen pelkäksi humanitaariseksi kriisiksi johtuvat joko ymmärtämättömyydestä tai sitten kyse on poliittisesta vihamielisyydestä, jota eräät ryhmät ovat täällä jo kauan osoittaneet - arvioi hän.

Szydło totesi myös, että "Puola ja Baltian maat puolustavat tällä hetkellä EU:n turvallisuutta, koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta".

- On aihetta kiittää kaikkia niitä, jotka tukevat meitä, mutta ennen kaikkea tulee kiittää niitä sotilaita ja viranomaisia, jotka joka päivä taistelevat Euroopan ja sen kansalaisten turvallisuuden puolesta - jatkoi hän.

Lopuksi ex-pääministeri kehotti EU-parlamentaarikoita selvittämään kuka on Valko-Venäjän diktaattorin takana.

- Putinin tukema Lukashenko julisti EU:lle hybridisodan. Teidän on syytä käsittää tämä ja on tarpeen, että tämä parlamentti lopultakin ymmärtää täysin tämän asian - painotti Szydło.

Käännös jutun yhteydessä julkaistusta Szydłon twiitistä:

Lainaus
Beata Szydło
@BeataSzydlo

EU:n itärajalla käydään hybridisotaa, silti monet EU-parlamentin edustajat haluaisivat samaan aikaan yhä jatkaa hyökkäyksiä Puolaa vastaan sen sijaan, että he kävisivät käsiksi todellisiin ongelmiin. Se on osoitus poliittisesta vihamielisyydestä, jota eräät EU-parlamentin ryhmät ovat osoittaneet jo pitkän aikaa.
 
On aika selvään, että Putin toimii Valko-Venäjän selkänojana ja taustavoimana. Asyylihuijarit taas saa helposti liikkeelle pelkästään vihjaamalla, että taas pääsee rajan yli tätä kautta. Kun tämä yhdistyy lännen johtopoliitikkojen ja eräiden muiden tahojen kutsuhuutoihin, niin kriisi on valmis. Monia EU:ssa näyttää ottavan päähän ennen kaikkea se, että joku yrittää estää katastrofia toteutumasta ja on huolestunut kansalaistensa turvallisuudesta, sekä ihmisoikeuksista. On aiheellista kysyäkin, jotta kenen palkkalistoilla nämä ovat, kun eivät ainakaan omien kansalaistensa etua aja?
Viimeinen sammuttakoon valot!

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 774
 • Liked: 37552
Puolan tv:n sivuilla on tänään seuraava juttu.

Lainaus
Maahanmuuttajien kapina Wędrzynissä. Shokkikuvia

Wędrzynin maahanmuuttajakeskuksessa puhkesi kapina. Aggressiiviset ulkomaalaiset yrittivät tuhota aidan ja muita turvavälineitä. He sytyttivät tuleen erilaisia esineitä, heittelivät ympäriinsä tuoleja ja tuhosivat valvontakameroita. Useita satoja poliiseja ja rajavartijoita teki keskukseen intervention. Kapina saatiin kukistetuksi, eikä yksikään maahanmuuttaja onnistunut pakenemaan keskuksesta. Lubuszin voivodikunnan poliisi on nyt julkaissut videoita ja kuvia tapauksesta.


(...)

Referaattia jutusta:

Noin 100 maahanmuuttajaa aloitti torstai-iltana rähistä ulkomaalaisille tarkoitetussa keskuksessa. Aggressiivisimmat tulivat ulos rakennuksen edustalle. He alkoivat huutaa vapauttamistaan vaativia iskulauseita ja repiä aitaa. Keskuksen ikkunat hajotettiin. He eivät totelleet käskyjä. Paikalle ohjattiin lisäjoukkoja poliisista ja rajavartiolaitoksesta. Myös palokunta tuli paikalle, kun eräät maahanmuuttajat alkoivat sytytellä tulipaloja.

Järjestysvallan tehokkaan toiminnan johdosta aitaa ei saatu rikottua, eikä yksikään maahanmuuttaja päässyt pakoon. Kukaan ei myöskään loukkaantunut vakavasti.

Gazeta Lubuska -lehden mukaan keskuksessa valmisteltiin parin kymmenen mieshenkilön ryhmän palauttamista Irakiin. Heillä ei ollut edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen. Ehkä juuri tämän takia osa maahanmuuttajista ryhtyi kapinaan. Järjestysvalta jäi keskuksen lähituntumaan valvomaan järjestyksen säilymistä. Videoiden ja kuvien julkaisemisen lisäksi poliisi näytti myös välineitä, joita aggressiivisilla maahanmuuttajilla oli hallussaan.

Puolan armeija harjoitusalueelle perustetussa vartioidussa Wędrzynin keskuksessa säilytetään 604:ää ulkomaalaista. Suurin ryhmä ovat Irakin (359) ja Afganistanin (69) kansalaiset. Keskus on väliaikainen ja se perustettiin kun laittoman maahanmuuton paine kasvoi Valko-Venäjän vastaisella rajalla. Keskukseen joutuu vain miehiä ja tuomioistuimen päätöksen perusteella. Keskuksessa päivystää sairaanhoitajia. Psykologin puheille pääsee myös.

Video sattumuksesta

---

Silti EU-valtarakenteissa monet väittävät, että kyseessä on humanitaarinen kriisi ja se ratkeaa ottamalla kaikki tulijat tänne pysyvästi. Miksi tuollaista todellisuudenkieltäjää ja irrationaalimaailmassa eläjää pitäisi oikein kutsua?

Eilen näin tiktokissa videon, jossa joku eestiläismeppi piti puhetta EU-parlamentissa. Hän väänsi rautalangasta sen, mitä oli EU-itärajalla meneillään ja kuinka he pyrkivät turvaamaan toimillaan omien kansalaistensa turvallisuuden. Tyhminkin olisi pystynyt sen pohjalta ymmärtämään tilanteen. Vaan ei ... lopuksi video zuumaantui salissa johonkin vanhemman sorttiseen naismeppiin, joka vain pyöritteli epäuskoisena tai esitetyt tosiasiat kieltäen torjuvasti päätään.

Tuo on muuten sitä samaa sakkia, jota ohisalo äskettäin lennätti merkelin kanssa Kreikasta Suomeen muka "alaikäisinä hätääkärsivinä". Suurin osa oli tosiasiassa täysikäisiä tai täysikäisyyden kynnyksellä olevia leirinsä polttajia, jotka ovat tehneet jo vuosikausien ajan tuhotöitä ja harjoittaneet väkivaltaa Kreikan leireillä mm. valtavien joukkotappeluiden muodossa. Jopa EASO:n toimittamat ulkomaiset asyylihakemusten käsittelijät joutuivat ainakin kertaalleen pakenemaan leiristä. "Pakolaiset" nimittäin sytyttivät tuleen rakennuksen, jossa parhaillaan pidettiin turvapaikkapuhuttelua.

Jo päälle näkee heti, että tuo on pahinta ja kehnointa sakkia, mitä tänne voi konsanaan haalia.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 26.11.2021, 15:28:57 kirjoittanut akez »
Viimeinen sammuttakoon valot!

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 013
 • Liked: 10682
Puolan tv:n sivuilla on tänään seuraava juttu.

Lainaus
Maahanmuuttajien kapina Wędrzynissä. Shokkikuvia

Gazeta Lubuska -lehden mukaan keskuksessa valmisteltiin parin kymmenen mieshenkilön ryhmän palauttamista Irakiin. Heillä ei ollut edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen.

Eikö vastahankaisten siirtolaisten palauttamisen pitänyt olla mahdotonta Irakiin, Jabban kovista ponnisteluista huolimatta?  Vai onko kyse siitä, että Irak ottaa kyllä vastaan pakkopalautettuja Puolan kaltaisista maista, joissa laittomasti maahan päätyneet häkitetään ja joilla ei siten ole mitään mahdollisuuksia päästä läntisten lihapatojen ääreen?  Maista, joissa laitonkin oleskelu on siedettävää ja joissa laittomien joukkoarmahdukset ovat jopa todennäköisiä, ei sitten otetakaan muita kuin vapaaehtoisesti palaavia ja (vakavampiin) rikoksiin syyllistyneitä. 
« Viimeksi muokattu: 26.11.2021, 16:52:39 kirjoittanut Siili »

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 774
 • Liked: 37552
Kun EU:ssa vallitsee tällä hetkellä Ukrainan sodan johdosta pintapuolisesti poikkeuksellinen yksimielisyys ja yhtenäisyys, niin samaan aikaan pinnan alla kuplivat ne samat vanhat asiat. Ne jäävät tällä hetkellä vain vähemmälle huomiolle. Eräs näistä on EU:n sota Puolaa vastaan. Puolan tv:n juttu.

Lainaus
Vapauttaako Bryssel EU-varat? Asiantuntija: Vallalla on käsittämätön halu musertaa Puola

Tuleeko Venäjän EU- ja NATO-rajoille aiheuttama poikkeuksellinen sota-aika taivuttelemaan EU-johtajat sopimaan konfliktin Puolan kanssa ja maksamaan meille ne varat, jotka meille kuuluvat? Staszica instituutin Saksan asiantuntija Olga Doleśniak-Harczukin mukaan Berliinissä ja Brysselissä vallitsee "käsittämätön halu musertaa Puola". - He yrittävät tällä tavalla suojella meitä eurooppalaisina uudelta autoritarismilta. Näin he näkevät asian, vaikkakaan en tiedä, uskovatko he itsekään tuohon - arvioi asiantuntija.


TVP 6.3.2022

Venäjän hyökättyä Ukrainaan saksalaiset tarkistivat muutamassa päivässä asennettaan Vladimir Putiniin ja Venäjän intresseihin. Samalla he päättivät käyttää satoja miljardeja armeijansa vahvistamiseen. Vaikka Puolan hallitus oli jo vuosikausien ajan varoittanut veljeilystä Moskovan kanssa, niin keskustelu ja harkinta alkoi vasta silloin, kun venäläiset pommit alkoivat putoilla Ukrainan kaupunkeihin.

Mitä uudelleenrakennusrahaston kohdalla tapahtuu seuraavaksi?

Vaikka Puola kantaa tällä hetkellä suurimmat kustannukset NATO:n itärajan välttämättömän turvallisuuden varmistamiseksi ja ottaa vastaan satoja tuhansia ukrainalaispakolaisia, niin EU estää edelleen maksusuoritukset korona-uudelleenrakennusrahastosta.

Olga Doleśniak-Harczukin mukaan poikkeuksellinen konfliktitilanne rajoillamme ei kuitenkaan enteile länsijohtajien asenteen pehmenemistä Puolan hallituksen suhteen.

- Vallitsee käsittämätön halu musertaa Puola. Ensi viikolla keskustellaan ja äänestetään oikeusvaltioperiaatetta ja EU-varojen maksamisen ehdollisuusmekanismia koskevasta päätöslauselmasta. Valitettavasti minusta vaikuttaa, että suurimmalla osalla EU-edustajista ei ole mitään käsitystä missä historian vaiheessa olemme, eivätkä he edes halua ymmärtää, että on olemassa tärkeämpiä  asioita: Että on pakolaisia, jotka tulvivat Puolaan ja hetken kuluttua he tulevat myös Saksaan, totesi Olga Doleśniak-Harczuk.

Bryssel "suojelee Puolaa uudelta autoritarismilta"?

Olga Doleśniak-Harczuk toteaa, että suorissa keskusteluissa argumenttina kuulee, että Puolan tulee olla "puhdas, lakeja noudattava ja demokratiaa kunnioittava", jos se haluaa taistella Vladimir Putinia vastaan. - Mitä he tarkoittavat noilla käsitteillä, se on jo ihan oma kysymyksensä, sanoi hän.

Kyse on narratiivista, jonka monet EU-edustajat ovat kopioineet Puolan oppositiolta. Sen mukaan PiS-hallitus haluaa johtaa Puolan ulos EU:sta ja tuhota demokratian Puolassa.

- He yrittävät näin suojella meitä eurooppalaisina "uudelta autoritarismilta". Näin he asian näkevät. En tiedä, uskovatko he tuohon itsekään, sillä johonkin noin absurdiin ja mihinkään logiikkaan perustumattomaan juttuun uskominen ei ainakaan perustu mihinkään tietoon. Kaikki tuo perustuu joihinkin lehtiotsikkoihin, jotka sitten leviävät muualle maailmaan - painotti asiantuntija.

Doleśniak-Harczuk: Saksa on laitettava heti tilille

Hänen mukaansa ensimmäiseksi on laitettava "heti tilille" ne henkilöt, jotka ovat edesauttaneet nykyisen tilanteen syntymistä: He ovat vuosikausien ajan houkutelleet ja usuttaneet yhteistyöhön Venäjän kanssa ja perustaneet yhteisiä projekteja.

- Ei tule kiinnittää huomiota vain Gerhard Schröderiin, vaikka hänet aina mainitaan yhtenä pahimmista. Tällaisia Gerhard Schrödereitä, on kuitenkin hyvin paljon Saksassa, tosin miniversioina tai vähemmän näkyvinä - painotti asiantuntija.

Muistutamme, että Saksaa vuosina 1998-2005 johtanut Schröder tekee töitä venäläisille energiayhtiöille Nord Stream 1 ja 2, sekä Rosneft öljy-yhtiölle, jonka hallituksen puheenjohtajan hän on (lisäksi hänen odotetaan saavan paikan myös Gazpromin hallituksessa).

Näyttää EU-rivit olla edelleen yhtä sekaisin kuin aina ennenkin. Soraäänet vain ovat tällä hetkellä sordiinolla. Kun tilanne taas rauhoittuu, niin voke-hulluudella jatkettaneen taas.

Toisen Puolan tv:n jutun mukaan sota Ukrainassa on vahvistanut mielipidemittauksissa hallitsevaa PiS-puoluetta. Sen kannatus on noussut 42%:iin kaikista varmoista äänestäjistä ja 33,6%:iin koko otoksesta.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2022, 14:08:55 kirjoittanut akez »
Viimeinen sammuttakoon valot!

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 426
 • Liked: 32565
Hieman huvittava juttu kun Puolaa kurmuutetaan siitä kun ei ole innostunut taakanjaosta. Nyt Puola on täynnä Ukrainasta tulleita ihan oikeita pakolaisia, ei mitään Afrikasta ja Lähi-Idästä tullutta "taakkaa"
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 458
 • Liked: 12069
Yksi syy Saksan "sotaan" Puolaa vastaan on ollut se, että Puolan välit Saksan liittolaiseen Venäjään ovat olleet jäätävät. Kirjoitin jo aiemmin, että Saksa syytti Puolaa "ihmisoikeusloukkauksista" 1939, ennen kuin Saksa ja Neuvostoliitto hyökkäsivät Puolaan. Historia toistaa itseään.

Lainaus
The deal marks the first time the powerful coal mining sector has agreed to reduce its presence. With this pledge, Poland can meet EU climate goals by 2050.

Poland's government and unions signed an agreement with the coal mining industry on Wednesday, to phase out coal production by 2049.
https://m.dw.com/en/poland-clinches-historic-deal-to-phase-out-coal-by-2049/a-57367983
Puolan tuottama kivihiili on nyt hyvin arvokasta EU:lle. EU on pyrkinyt tuhoamaan Puolan hiilentuotannon.
https://www.statista.com/statistics/1034930/eu-hard-coal-imports-by-origin/
Samaan aikaan EU tuo Venäjältä paljon kivihiiltä, 41 % kokonaistuonnista. Herää kysymys, miksi EU ei tue omaa hiilentuotantoa, vaan pyrkii maksimoimaan riippuvuuden Venäjästä? Tämä ei voi olla vahinko.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 251
 • Liked: 7037
Hieman huvittava juttu kun Puolaa kurmuutetaan siitä kun ei ole innostunut taakanjaosta. Nyt Puola on täynnä Ukrainasta tulleita ihan oikeita pakolaisia, ei mitään Afrikasta ja Lähi-Idästä tullutta "taakkaa"

Brysseliläisiä (varsinkin Saksaa) sieppaa se että Puola osasi lukea ennusmerkit oikein eikä täyttänytkään maataan mustilla ja lähi-itäläisillä vaan tiesi Ukrainan saavan lisää vaikeuksia Venäjän kanssa.

Tagit: