Kirjoittaja Aihe: Tuomas Tähti aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudellamaalla  (Luettu 870 kertaa)

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 695
 • Liked: 1198
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Olen ehdokkaana aluevaaleissa. Julkaisin 18.10.2021 blogikirjoituksen vaaleista ja ehdokkuudestani. Kopioin blogikirjoitukseni nyt kokonaisuudessaan tänne Hommaforumille:

Lainaus
Aluevaalit 2022

Eduskunta hyväksyi sote-uudistusta koskevan hallituksen esityksen kesäkuussa 2021. Uudistuksella käynnistetään 21 hyvinvointialueen toiminta. Hyvinvointialueen lakisääteisiä tehtäviä ovat toiminnan alkuvaiheessa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Hyvinvointialueita koskeva lainsäädäntö tuli voimaan 1.7.2021. Kyseisen lainsäädännön mukaiset aluevaalit järjestetään ensimmäisen kerran tammikuussa 2022. Vaalien varsinainen äänestyspäivä on 23.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa alkaa 12.1.2022 ja päättyy 18.1.2022. Ennakkoäänestys ulkomailla alkaa 12.1.2022 ja päättyy 15.1.2022.

Olen ehdokkaana aluevaaleissa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella perussuomalaisten ehdokaslistalla. Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon valitaan näissä vaaleissa 79 valtuutettua.

Sote-uudistuksesta

Sote-uudistusta laadittiin pitkään, mutta edes hyväksytty versio ei ratkaise talousongelmia eikä henkilöstöongelmia. Väestön ikääntyessä sosiaali- ja terveyspalveluiden kulujen pienentäminen muuttuu vaikeammaksi, mutta onneksi uudet ohjelmistot, laitteistot ja tekoälyt voivat säästää aikaa ja rahaa. Niiden hyödyntämiseen pitäisi toki pyrkiä ilman sote-uudistustakin. Väestörakenteen muutosten myötä Suomessa asunee 2020-luvun päättyessä 85 vuotta täyttäneitä henkilöitä yli 200 000. Niinpä julkisen sektorin kulujen kasvun hillitseminen on realistisempi tavoite kuin vuosittaisten kulujen pienentäminen.

Uudistuksen myötä satojen kuntien tilalle tulee hallintoa hoitamaan parisenkymmentä hyvinvointialuetta. Se merkitsee toivottavasti synergiaetua kustannussäästöjen muodossa.

Toisaalta täytyy pitää mielessä, että hyvinvointialueen olemassaolon tärkein tarkoitus ei ole rahan säästäminen vaan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestäminen. Henkilökunta on jo monin paikoin jaksamisensa rajoilla suuren työtaakan kantajana ja säästöpaineessa.

Kannatan palvelutarjonnassa tasa-arvoisuutta ja vastustan nurkkakuntaisuutta. Jos pääsen aluevaltuuston jäseneksi tai varajäseneksi, tulen luottamustoimessani ajattelemaan koko vaalipiirin kokonaistilannetta, en vain kotikaupunkiani Espoota. Toivon todella, että aluevaltuustojen toiminnasta ei tule eri kunnista ponnistavien päättäjien keskinäistä nokittelua eikä riitaisaa nollasummapeliä.

Hyvinvointialueiden perustamista voidaan pitää ainakin mielikuvissa askeleena kohti maakuntien itsehallintoa. Tiedän, että eräitä perussuomalaisia puoluetovereitani ja sveitsiläisen hallinnon ihailijoita tämä ajatus miellyttää. Hyvinvointialuehan on kunnista erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellinen itsehallinto.

Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen valmistelemisesta, kunnes aluevaltuusto on valittu ja aluevaltuuston asettama aluehallitus aloittaa toimintansa. Siirtymään sisältyy valtavasti työtä ja kustannuksia. Pelkkien ICT-muutosten talousvaikutukset sote-uudistuksessa ovat ainakin 500 miljoonaa euroa valtakunnallisesti.

Ideologiasta

Olen ideologinen ihminen. Kotikunta tai vaalipiiri ei kerro paljoa vaaliehdokkaan ideologiasta. On järkeenkäypää, että ihmiset eivät aina äänestä samassa kunnassa asuvaa ehdokasta.

Kun puhun tai kirjoitan ideologiastani, tarkoitan poliittiseen toimintaani vaikuttavien periaatteiden ja näkemysten muodostamaa kokonaisuutta. Ideologia on poliittinen näkökulma todellisuuteen ja maailmankatsomuksen se osa, joka liittyy politiikkaan.

Ideologia, jota edustan, on nationalismi eli kansallismielisyys. Sen tärkeimpiin rakennusosiin kuuluvat kansojen itsemääräämisoikeus, kansallinen etu ja kansan sisäinen solidaarisuus.

Kulttuuriltaan, kieleltään, historialtaan ja geneettiseltä perimältään melko yhtenäiset kansat ovat ihmiskunnan keskeisiä ja luonnollisia toimijoita, vaikka muitakin toimijoita on maailmassa olemassa. Kansallisvaltio, joka alueellaan toimii kansallisen edun ja sisäisen solidaarisuuden hyväksi nationalismia noudattaen, on hyvä työkalu kansan tulevaisuuden ja rauhallisen elämän turvaamisessa. Kansallismielinen ihminen näkee eri kansat tasa-arvoisina keskenään.

Nationalismi ei ole alkukantaista hurraa-patrioottisuutta, jossa omaa maata pidetään kaikkia muita parempana.

Ihanteet ohjaavat poliittista toimintaani. Niinpä pyrin politiikassa toimimaan mieluummin tyylikkäästi kuin juonitellen.

Suosittelija

Kansanedustaja Jari Koskela (ps.) suosittelee minua näissä aluevaaleissa. Koskela on myös pastori ja yhteiskuntatieteiden tohtori. Koskela teki Facebookiin 6.10.2021 julkaisun, johon hän kirjoitti seuraavaa: "Lämmin tuki älykkäälle ja juurevalle tulevaisuuden tekijälle Tuomas Tähdelle. Tuomas on ehdolla aluevaaleissa Länsi-Uudellamaalla." Olen kiitollinen tuesta!

Alkuperäisjulkaisun URL:
https://tuomastahti.wordpress.com/2021/10/18/aluevaalit-2022/

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 695
 • Liked: 1198
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Tuomas Tähti aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudellamaalla
« Vastaus #1 : 09.12.2021, 02:07:17 »
Otin yhteyttä TEKiin eli Tekniikan akateemiset -järjestöön, jonka jäsen olen. Kysyin, antaako TEK aluevaaleissa rahallista tukea jäsenistöönsä kuuluville ehdokkaille. Eduskuntavaaleissa tukirahaa on annettu TEKin varoista (ei minulle, sillä minua ei huolittu PS:n ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin). Sain kuitenkin vastauksen, että aluevaaliehdokkaille tukirahaa ei anneta.

En aio pyytää vaalirahoitusta miltään muulta taholta vuoden 2022 aluevaaleihin.

Fahrenheit

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 249
 • Liked: 760
Vs: Tuomas Tähti aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudellamaalla
« Vastaus #2 : 09.12.2021, 08:43:02 »
Kantasi rokotepassiin?
... uutta pandemiaa ei nähtävästi kannata ryhtyä odottelemaan.
Apinarokko leviää vasta oireiden alkamisen jälkeen, eikä oireettomista kuten tuttu koronamme.
Roisketartunta on mahdollinen, mutta aerosolitartunta nähtävästi ei.

Tuomas Tähti

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 695
 • Liked: 1198
 • sivarinationalisti
  • verkkosivusto
Vs: Tuomas Tähti aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudellamaalla
« Vastaus #3 : 09.12.2021, 16:13:15 »
Kantasi rokotepassiin?

Hyvä @Fahrenheit , minä vastustan rokotepassia. Ihmiset ovat sankoin joukoin ottaneet rokotuksia vapaaehtoisesti, ilman rokotepassia. Puolustan vapaaehtoisuutta. Rokotepassin myötä Suomessa ollaan valitettavasti lähellä rokotepakkoa, tai tarkemmin sanottuna "vapaaehtoista pakkoa". Nähdäkseni tapahtumien, harrastustoiminnan ynnä muun on syytä antaa jatkua sellaisina kuin ne olivat ennen koronaviruspandemian alkamista.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 901
 • Liked: 12840
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Tuomas Tähti aluevaaleissa 2022 Länsi-Uudellamaalla
« Vastaus #4 : 09.12.2021, 17:20:08 »
Hyvä @Fahrenheit , minä vastustan rokotepassia. Ihmiset ovat sankoin joukoin ottaneet rokotuksia vapaaehtoisesti, ilman rokotepassia. Puolustan vapaaehtoisuutta. Rokotepassin myötä Suomessa ollaan valitettavasti lähellä rokotepakkoa, tai tarkemmin sanottuna "vapaaehtoista pakkoa". Nähdäkseni tapahtumien, harrastustoiminnan ynnä muun on syytä antaa jatkua sellaisina kuin ne olivat ennen koronaviruspandemian alkamista.

Tässä asiassa on silkkaa hysteriaa havaittavissa kaikkialla mediassa. Yli 80 prosenttia aikuisista on rokotettu kahteen kertaan, mutta silti uutiset rokotekielteisyydestä ovat päivittäisiä. Ilmeisesti on myös niin, että rokote ei estä tartuntaa, eikä tartunnan levittämistä. Rokotepassi ei siis sellaisenaan tee yhtään mitään taudin leviämistä vastaan.

Asian voisi jättää täysin paikalliselle tasolle. Jos urheiluseura tai joku muu vastaava yhdistys vaatii rokotepassia, niin aivan vapaasti. Voi olla myös vaatimatta. Sama ravintoloilla ja muilla yrittäjillä. Kymenlaakso on ilman muuta Suomen sivistynein osa mitä ihmisten käytökseen tulee, mutta uskon myös muualla Suomessa pätevän sen, että kertaakaan missään tilanteessa koko epidemian aikana ei ole huomautettu maskin käytöstä/käyttämättömyydestä tai siitä onko rokotteet otettu vaiko ei. Ihmiset osaavat kyllä toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Valtion rooli on joko lyödä päälle todelliset, taudin leviämisen estävät rajoitteet, tai olla tekemättä asialle mitään. Nykyinen soutaminen ja huopaaminen ei toimi lainkaan ja ainakin itselleni se on tehnyt selväksi sen, että valtiolla ei nykyisin ole mitään kykyä toimia todellisessa kriisissä. Suomessa taitaa olla jo enemmän koronatapauksia, kuin Kiinassa ja Taiwanilla yhteensä. Siellä valtio toimi, kuten vaarallisen kulkutaudin aikana pitää toimia. Lyhyt eristys ja sen jälkeinen vapaus on paljon parempi, kuin jatkuva vääntäminen vapauden ja rajoitusten välillä.

muokkaus: On Kymenlaaksossakin pakotettu esimerkiksi kauppojen, ravintoloiden ja muiden vastaavien paikkojen työntekijöitä käyttämään maskia.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2021, 17:22:29 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est