HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Perussuomalaiset

2021-11-01 Kirkkonummen perussuomalaisten jakaantuminen ja uusi valtuustoryhmä

(1/2) > >>

Alaric:
Uudellamaalla kuohuu jälleen persujen joukoissa. Juuri ennen kuntavaaleja Espoossa laitettiin yhdistyksen johto uusiksi, kun ex-puoluesihteeri Grönroosilla meni sukset ristiin näiden kanssa ja nyt on vuorossa Kirkkonummi, jonka valtuustoryhmästä ja paikallisyhdistyksestä on lähtenyt porukkaa. Erityisen mielenkiintoistahan tässä on se, että puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on Kirkkonummella valtuutettuna.
 
Varavaltuutettu ja pari viikkoa sitten paikallisyhdistyksen puheenjohtajan paikalta eronnut Alexander Polkko on perustanut yhdessä Jukka Ylikosken (valtuutettu) ja Mikko Elfvingin (varavaltuutettu) + parin muun persuista eronneen kanssa uuden yhdistyksen nimeltään Kirnu ry. Nämä nimetyt aikovat perustaa uuden valtuustoryhmän.

Syyksi eroon sanotaan ristiriidat paikallisten persujen sisällä.

Onkos kellään tarkempaa tietoa siitä mitä tuolla on tapahtunut ja onko Purra ollut jotenkin osallisena?

Edit - Lisäys kuvatekstistä: "Uudella ryhmällä on yli 10 luottamushenkilöpaikkaa lautakunnissa ja kunnan toimielimissä."

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/4351169 (1.11.2021)


--- Lainaus ---Sisäiset riidat hajottivat Kirkkonummen perussuomalaiset – valtuustoon uusi Kirnu-ryhmä

Kirkkonummen perussuomalaisista on lähtenyt omille teilleen yksi valtuutettu ja kaksi varavaltuutettua, jotka aikovat perustaa oman sitoutumattoman ryhmän valtuustoon.

Viikonvaihteessa on perustettu uusi yhdistys, jota johtaa Kirkkonummen perussuomalaisten kaksi viikkoa sitten eronnut puheenjohtaja Alexander Polkko, joka on varavaltuutettu.

UUDESSA YHDISTYKSESSÄ ovat mukana myös varsinainen valtuutettu Jukka Ylikoski ja varavaltuutettu Mikko Elfving.

Uuden yhdistyksen nimi on Kirnu ry. Perustajajäseniä on viisi ja he ovat eronneet puolueesta.

Yhdistyksen jäsenet ovat Polkkon mukaan eronneet perussuomalaista ja jatkavat politiikan tekoa Kirkkonummella omana sitoutumattoman ryhmänään.

Perussuomalaisista eronneet jäsenet eivät Polkkon mukaan ole muuttaneet ajattelutapaansa, eikä näkemyksiään.

Uuden yhdistyksen perustamiseen ovat johtaneet hänen mukaansa sisäiset ristiriidat paikallisten perussuomalaisten sisällä.

PERUSSUOMALAISILLA ON valtuustossa jatkossa kuusi jäsentä, kun Ylikoski siirtyy omaan valtuustoryhmään.

...
--- Lainaus päättyy ---

IDA:
Ei mitään tietoa, mutta valistunut veikkaus on se, että ristiriidat johtuvat siitä, että "heti mulle kaikki nyt" - tavoite ei toteutunutkaan. Näin on ainakin tähän menessä ollut kaikkialla muualla, joten miksi ei nyt tuollakin.

Alapo:
Kirkkonummella näitten valtuustoryhmien jakautuminen tuntuu olevan ns.kunnan tapa. Vihreät taisi aiemmin hajaantua ja perustaa pari valtuustoryhmää.

Alaric:
IS selvitteli vähän asiaa. Purra ei kuulemma liity näihin kiistoihin ja ilmeisesti lisääkin porukkaa olisi lähdössä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008376437.html (2.11.2021)


--- Lainaus ---Riikka Purran paikallis­­yhdistys riitautui rajusti Kirkko­nummella – osa eronnut puolueesta

Kirkkonummen perussuomalaiset ovat ajautuneet pahoihin sisäisiin kiistoihin, joiden seurauksena osa jäsenistä on siirtynyt uuteen yhdistykseen. Paikalliseen valtuustoryhmään kuuluu myös puolueen puheenjohtaja Riikka Purra. Paikallisyhdistyksestä eronneen Alexander Polkon mukaan Purra ei liity kiistoihin.

...

IS:n tavoittama Polkko kuvailee puhelimitse, että ryhmän sisällä on esiintynyt ”aika raakoja ja isojakin” erimielisyyksiä. Riitojen tarkempaa sisältöä hän ei halua lähteä avaamaan sen enempää, kuin että se liittyy näkemyseroihin yhdistyksessä toimimisessa.

– Jos yhdistyksessä tehdään vapaaehtoistyötä, ja joku siellä alkaa ajaa omia agendojaan käyttäen tätä vapaaehtoisuutta siinä hyväkseen, niin moni aika nopeasti kyllästyy siihen, hän muotoilee.

– En halua riepotella asiaa tämän enempää ennen kuin on sen aika. Tämä on vähän alussa, siellä on sellainen niin sanottu paskamyrsky käynnissä ja mustamaalaaminen tällä hetkellä että en halua lyödä lisää bensaa liekkeihin.

Polkon mukaan Purra ei liity yhdistyksessä kärjistyneisiin kiistoihin, eikä puheenjohtaja ole ollut halukas ratkomaan kotikaupunkinsa perussuomalaisten sisäisiä riitoja.

– Hän ei liity mihinkään mitenkään. Mitään pahaa sanaa ei ole Riikasta.

Polkko kertoo tilanteen olevan niin huono, että paikallisyhdistyksestä olisi eroamassa vielä lisää jäseniä.

– Jokainen voi vetää johtopäätöksensä, että jos viisi on jo lähtenyt ja lisää tulee lähtemään, niin kaikki ei varmaan ole kunnossa.

...
--- Lainaus päättyy ---

l'uomo normale:

--- Lainaus ---KOLME Kirkkonummen perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsentä ajautui nyrkkitappeluun valtuustoseminaarissa Vantaan Clarion-hotellilla lokakuun alussa, Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Uudenmaan piirin piirisihteeri Piia Aallonharja kertoo HS:lle, että tappelussa oli mukana kolme henkilöä. Yksi nujakkaan osallistuneista on lehden mukaan eronnut sittemmin puolueesta.

– Tämä tappelu on jälkikäteen selvitetty puolueen sääntöjen mukaisesti, rangaistuksia on jaettu ja osalliset ovat lyöneet kättä päälle. Rangaistuksena on ollut varoituksia ja määräaikainen erottaminen, Aallonharja kommentoi HS:lle.

KIRKKONUMMEN perussuomalaisten sisäisten kiistojen vuoksi osa jäsenistä on siirtynyt uuteen yhdistykseen, Ilta-Sanomat kertoi tiistaina. Viisi paikallisyhdistyksen entistä jäsentä on perustanut uuden Kirnu ry -nimisen yhdistyksen.

[....]
--- Lainaus päättyy ---

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008386087.html

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta