Kirjoittaja Aihe: 2021-11-01 Kansalaisaloite: Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat  (Luettu 10598 kertaa)

ikuturso

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 21 932
  • Liked: 48353
  • Kekkosen re-inkarnaatio
*TIRSK*  :D

Nythän sen vasta tajusin tuon otsikon: "Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat"

Vähän niin kuin kodit hylätyille kissoille. Älä ota kesäkissaa, äläkä kesäturvapaikanhakijaa....

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Niobium

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 095
  • Liked: 5442
*TIRSK*  :D

Nythän sen vasta tajusin tuon otsikon: "Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat"

Vähän niin kuin kodit hylätyille kissoille. Älä ota kesäkissaa, äläkä kesäturvapaikanhakijaa....

-i-

Vähän niikuin syy siihen, että en ota koiraa tai kissaa. Niistä on hetken iloa ja jossain vaiheessa tajuaa, kuinka v%tusti niihin saa uppoamaan rahaa kunnolliseen hoitoon sekä se luopumisen hetki.

Ei saa käsittää väärin, olen erittäin eläinrakas ja kunnioitan heitä, jotka tuovat galgoja espanjalaisten kusipäiden hylkääminä turvaan tänne. Se on heidän tietoinen valintansa ja varmasti tietävät mitä ovat tekemässä. Ja maksavat siitä itse kaikki kulut.

Jos et tiedä galgojen kohtelusta, niin kannattaa googlettaa, että kuinka hienoa kohtelua nämä saavat metsästyskauden päättyessä. Gorevaroitus, vähän eri systeemit kuin kesäkissojen kohdalla.

Slava Ukraini.

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 37 395
  • Liked: 109181
Svenska Ylen tv-uutisissa juttu, joka kertoi periaatteessa kansalaisaloitteista yleensä, mutta oli lopulta valheellista propagandaa Lupa elää -kampanjalle.

Svenska Yle: Ambrosius Wollsten är en av 51 800 som vill ge papperslösa en chans 3.11.2022

Ann-Charlotte Åkerholmin jutussa toistettiin kritiikittömästi väitettä, että tuhannet Suomeen jääneet laittomat siirtolaiset olisivat muka saaneet aikoinaan oleskeluluvan, jos hallitus ei olisi tiukentanut turvapaikkapolitiikkaa.

Oikeasti hallituksen päätökset tulivat vasta paljon myöhemmin, eikä muutoksilla ollut vaikutusta turvapaikkapäätöksiin. Ainoa suoraan turvapaikkapäätöksiin vaikuttanut lakimuutos oli vain Suomessa käytössä olleen humanitaarisen suojelun kategorian poistaminen, mutta silläkään ei ollut vaikutusta kuin ehkä muutamiin kymmeniin päätöksiin.

Nykyiset laittomat siirtolaiset ovat Suomessa siksi, että heillä ei yksinkertaisesti ole kansainvälisten sopimusten mukaisia perusteita suojeluntarpeeseen, eivätkä he halua poistua täältä.

Lainaus
Ett av medborgarinitiativen som landat hos riksdagen vill skipa rättvisa för de papperslösa i vårt land. Syftet är att staten skulle ge ett fyraårigt kontinuerligt uppehållstillstånd för de personer som har ansökt om asyl i Finland före 2017.

Medborgarinitiativet Tillstånd att leva har 51 800 finländares stöd. Många finländare aktiverade sig år 2015 när över 30 000 asylsökande kom till Finland. Systemet för asylansökningar blev överbelastat och Migrationsverket skärpte sin praxis samtidigt som regeringen Sipilä stramade åt lagstiftningen.

En av initiativtagarna till medborgarinitiativet, Ambrosius Wollsten, anser att man med hjälp av en lagändring nu borde rätta till de problem som följde de politiska besluten.

Bland annat blev en del av de asylsökande utan tillräcklig juristhjälp, många fick felaktiga beslut som baserade sig på förhastade felöversättningar och det blev svårt att överklaga.

Ei ole mitään näyttöä tai ylipäätään uskottavaa, että pienet lakimuutokset olisivat vaikuttaneet tuhansiin päätöksiin ja sen jälkeen estäneet valittamisen. Ilmaista lakiapuahan saa viimeistään valitusvaiheessa.

Jos valitusjärjestelmä ei muka toimi, oikea ratkaisu on tietysti korjata se, ei antaa kaikille halukkaille erottelematta oleskelulupa. Aktivistit eivät kuitenkaan osaa nimetä valitusjärjestelmästä ainuttakaan korjattavaa kohtaa.

Lainaus
I dag lever därför uppskattningsvis 3 000 till 6 000 människor i Finland utan officiell status, i ett slags skuggsamhälle.

– Lagändringen skulle råda bot på det här problemet att vi har människor som man inte kan skicka tillbaka till ursprungslandet men som inte heller får uppehållstillstånd. Det här skulle lösa problemet på en gång, säger Wollsten.

Laittomien maahanmuuttajien ongelma poistuu antamalla heille opiskeluluvat ilman mitään perustetta. Juuri näin tehtiin vielä alkuvuodesta 2015, ja juuri tällainen idioottimainen politiikka houkutteli Suomeen loppuvuonna ne yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista tuhannet ovat täällä edelleen laittomasti.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2022, 14:52:22 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 37 395
  • Liked: 109181
Ilonaiheeksi kelpaa nykyään, että jotain ei tapahdu.

Iltalehti: Muukalaispassi-esitys kaatui, samoin ehdotus oleskeluluvista paperittomille – sisäministeri Mikkonen pettyi 21.11.2022

Lainaus
Hallitus ei päässyt tällä viikolla yhteisymmärrykseen useista lakiesityksistä, joista sen oli alun perin tarkoitus päättää tällä hallituskaudella. Yksi esitys, joka jäi antamatta, oli esitys työllistyneille turvapaikanhakijoille myönnettävästä poikkeuksesta matkustusasiakirjavaatimukseen.

Sisäministeriö oli valmistellut esityksen muukalaispassin myöntämisestä sellaisille henkilöille, jotka työskentelevät Suomessa, mutta heillä ei ole passia tai muuta asiakirjaa, jolla he voisivat hakea oleskelulupaa.

Hallitus ei saanut tällä kaudella myöskään esitettyä keinoja sille, mitä tehdään vuosina 2015–16 maahan saapuneille, täällä nyt luvatta oleville henkilöille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikan ja joita ei ole voitu palauttaa tai jotka eivät ole voineet palata lähtömaihinsa.


Iltalehti kysyi sisäministeri Krista Mikkoselta (vihr) 50-vuotishaastattelun yhteydessä, onko hän tyytymätön kokonaisuuteen, jota hallitus saa aikaan paperittomien osalta. Haastatteluajankohtana keskiviikkona ei ollut varmaa, antaako hallitus muukalaispassin esityksen, mutta Iltalehden tiedossa oli, että hallituspuolueet tuskin pääsevät siitä yhteisymmärrykseen.

– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta.

– Siinä mielessä ajattelen, että olisin toivonut, että olisimme pystyneet parempaan. Ei se asia silmät sulkemalla häivy, Mikkonen sanoo.

Ongelma luotiin juuri tuollaisella ajattelulla ja politiikalla. Suomeen houkuteltiin kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita, kun heille jaettiin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä helpommin kuin missään muualla. Tämän lisäksi voimassa oli kesään 2015 asti hullu laintulkinta, jonka mukaan kielteisenkin turvapaikkapäätöksen saaneille piti antaa oleskelulupa, elleivät he suostuneet palaamaan kotimaahansa.

Hallitus ei ole aikonutkaan tehdä mitään sen eteen, että tuhannet laittomat siirtolaiset potkittaisiin pois Suomesta ja Euroopasta. Sen sijaan heille on järjestetty yhteiskunnan puolesta paremmat olot kuin oikeilla pakolaisilla monissa EU-maissa ja annettu toivoa laittoman oleskelun laillistamisesta, joka on monella onnistunutkin.

Lainaus
Lisäksi hallitusohjelmassa on useampi kirjaus paperittomien tilanteen muuttamiseksi, esimerkiksi ”Ehkäistään ja torjutaan paperittomuutta laaja-alaisella viranomaisyhteistyöllä”.

Sisäministeriö sai huomiota noin vuosi sitten, kun julkisuuteen tuli tieto ministeriön suunnitelmasta, jossa ehdotettaisiin helpotuksia matkustusasiakirjavaatimukseen ja kertaluontoista oleskelulupien myöntämisestä paperittomille.

Sisäministeriö oli ehdottamassa, että vuosina 2015–16 tulleille, kielteisen turvapaikan saaneille ja ei-työllistyneille noin 3 000 ihmiselle, myönnetään kertaluontoisesti oleskelulupa.

[...]

Mikkonen pitää valitettavana, että sopua vuosina 2015–16 Suomeen tulleiden ja paperittomina maahan jääneiden tilanteen ratkaisemiseksi ei hallituksessa saatu aikaan.

– Itse ajattelen, että olisi ollut tärkeää, että me pystymme estämään tällaisen varjoyhteiskunnan syntymisen. Joukossa on lapsiperheitä, jotka ovat tulleet tänne silloin 2015–16. Lapset ovat ehkä syntyneet täällä, käyneet koulua.

– Joissain maissa on tehty kertalaillistamisia juuri sen takia, että ei luoda sellaista varjoyhteiskuntaa. Monella tapaa se olisi ollut inhimillinen ratkaisu, Mikkonen sanoo.

Esimerkiksi SDP:n ja keskustan edustajat hallintovaliokunnissa sanoivat jo vuosi sitten, että järjestelmä ei saa kannustaa oleskelemaan laittomasti Suomessa. Erityisesti oppositiopuolue perussuomalaiset kritisoi ministeriön ehdotusta voimakkaasti.

Mikkonen perustelee, että juuri pakolaiskriisin aikaan vuosina 2015–16 tulleille olisi perusteltua antaa oleskelulupa siksi, että Suomessa valtio ei kyennyt käsittelemään heidän hakemuksiaan kohtuullisessa ajassa. Käsittelyprosessia pidensivät oikeusavun käyttöä rajanneet päätökset ja valitukset, joiden oikeuskäsittelyt kestivät järjestelmän ruuhkautumisen vuoksi kohtuuttoman kauan, jopa vuosia. Tänä aikana ihmiset ovat ehtineet rakentaa elämänsä Suomeen, kouluttautua ja työllistyä.

Sisäministeri Mikkonen valehtelee ja vääristelee. Vaikka prosessit venyivät joissain tapauksissa ruuhkien vuoksi, monet nyt laittomasti Suomessa oleskelevat ehtivät silti hankkia useita kielteisiä päätöksiä, koska hakemusten määrälle ei ole asetettu ylärajaa. Lähteminen pitkittyy vain siksi, että he eivät suostu noudattamaan lakia ja poistumaan Suomesta.

Oleskeluluvan myöntäminen olisi palkinto pitkitetystä turvapaikkahuijauksesta ja oikeutetuksi ja turvalliseksi arvioidun käännytyksen jarruttamisesta. Se olisi myös kutsu uudelle erälle huijareita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 095
  • Liked: 5442
Niinpä.

Kun ei osata tehdä päätöksiä, niin kehitellään jotain.

"– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta."

Kyllä, nimenomaan pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja.

Tarjoiluehdotus:

Tonni käteen per naama ja lentokoneeseen takaiskuventtiilin kautta. Biometriset tunnisteet talteen ja maailmalle. Halvemmaksi tulisi, kuin maksaa loputtomiin sopeutumattomia. Heillekin olisi helpompaa sopeutua omaan kulttuuriinsa ja klaaninsa pariin, kuin tänne umpirasistiseen impivaaraan.

Mikkonen nimenomaan väistelee vastuutaan. "Jonkun pitäis tehdä jottain"- asenteella ei saada yhtään mitään aikaan.
Slava Ukraini.

SatuSetä

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 844
  • Liked: 1888
Niinpä.

Kun ei osata tehdä päätöksiä, niin kehitellään jotain.

"– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta."

Kyllä, nimenomaan pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja.

Tarjoiluehdotus:

Tonni käteen per naama ja lentokoneeseen takaiskuventtiilin kautta. Biometriset tunnisteet talteen ja maailmalle. Halvemmaksi tulisi, kuin maksaa loputtomiin sopeutumattomia. Heillekin olisi helpompaa sopeutua omaan kulttuuriinsa ja klaaninsa pariin, kuin tänne umpirasistiseen impivaaraan.

Mikkonen nimenomaan väistelee vastuutaan. "Jonkun pitäis tehdä jottain"- asenteella ei saada yhtään mitään aikaan.

Tonni? Laitetaan viisi heti kättelyssä ja säästetään yhteiskunnan rahaa jo vuositasolla enemmän. Kunhan vaan ne biometriset tunnisteet on tallessa ajasta ikuisuuteen ja kukaan ei enää koskaan tule rajan yli...

...Sitten heräsin.
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Tagit: