Kirjoittaja Aihe: 2021-11-01 Kansalaisaloite: Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat  (Luettu 17279 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 207
 • Liked: 63600
 • Kekkosen re-inkarnaatio
*TIRSK*  :D

Nythän sen vasta tajusin tuon otsikon: "Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat"

Vähän niin kuin kodit hylätyille kissoille. Älä ota kesäkissaa, äläkä kesäturvapaikanhakijaa....

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 837
 • Liked: 7199
*TIRSK*  :D

Nythän sen vasta tajusin tuon otsikon: "Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat"

Vähän niin kuin kodit hylätyille kissoille. Älä ota kesäkissaa, äläkä kesäturvapaikanhakijaa....

-i-

Vähän niikuin syy siihen, että en ota koiraa tai kissaa. Niistä on hetken iloa ja jossain vaiheessa tajuaa, kuinka v%tusti niihin saa uppoamaan rahaa kunnolliseen hoitoon sekä se luopumisen hetki.

Ei saa käsittää väärin, olen erittäin eläinrakas ja kunnioitan heitä, jotka tuovat galgoja espanjalaisten kusipäiden hylkääminä turvaan tänne. Se on heidän tietoinen valintansa ja varmasti tietävät mitä ovat tekemässä. Ja maksavat siitä itse kaikki kulut.

Jos et tiedä galgojen kohtelusta, niin kannattaa googlettaa, että kuinka hienoa kohtelua nämä saavat metsästyskauden päättyessä. Gorevaroitus, vähän eri systeemit kuin kesäkissojen kohdalla.

"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Svenska Ylen tv-uutisissa juttu, joka kertoi periaatteessa kansalaisaloitteista yleensä, mutta oli lopulta valheellista propagandaa Lupa elää -kampanjalle.

Svenska Yle: Ambrosius Wollsten är en av 51 800 som vill ge papperslösa en chans 3.11.2022

Ann-Charlotte Åkerholmin jutussa toistettiin kritiikittömästi väitettä, että tuhannet Suomeen jääneet laittomat siirtolaiset olisivat muka saaneet aikoinaan oleskeluluvan, jos hallitus ei olisi tiukentanut turvapaikkapolitiikkaa.

Oikeasti hallituksen päätökset tulivat vasta paljon myöhemmin, eikä muutoksilla ollut vaikutusta turvapaikkapäätöksiin. Ainoa suoraan turvapaikkapäätöksiin vaikuttanut lakimuutos oli vain Suomessa käytössä olleen humanitaarisen suojelun kategorian poistaminen, mutta silläkään ei ollut vaikutusta kuin ehkä muutamiin kymmeniin päätöksiin.

Nykyiset laittomat siirtolaiset ovat Suomessa siksi, että heillä ei yksinkertaisesti ole kansainvälisten sopimusten mukaisia perusteita suojeluntarpeeseen, eivätkä he halua poistua täältä.

Lainaus
Ett av medborgarinitiativen som landat hos riksdagen vill skipa rättvisa för de papperslösa i vårt land. Syftet är att staten skulle ge ett fyraårigt kontinuerligt uppehållstillstånd för de personer som har ansökt om asyl i Finland före 2017.

Medborgarinitiativet Tillstånd att leva har 51 800 finländares stöd. Många finländare aktiverade sig år 2015 när över 30 000 asylsökande kom till Finland. Systemet för asylansökningar blev överbelastat och Migrationsverket skärpte sin praxis samtidigt som regeringen Sipilä stramade åt lagstiftningen.

En av initiativtagarna till medborgarinitiativet, Ambrosius Wollsten, anser att man med hjälp av en lagändring nu borde rätta till de problem som följde de politiska besluten.

Bland annat blev en del av de asylsökande utan tillräcklig juristhjälp, många fick felaktiga beslut som baserade sig på förhastade felöversättningar och det blev svårt att överklaga.

Ei ole mitään näyttöä tai ylipäätään uskottavaa, että pienet lakimuutokset olisivat vaikuttaneet tuhansiin päätöksiin ja sen jälkeen estäneet valittamisen. Ilmaista lakiapuahan saa viimeistään valitusvaiheessa.

Jos valitusjärjestelmä ei muka toimi, oikea ratkaisu on tietysti korjata se, ei antaa kaikille halukkaille erottelematta oleskelulupa. Aktivistit eivät kuitenkaan osaa nimetä valitusjärjestelmästä ainuttakaan korjattavaa kohtaa.

Lainaus
I dag lever därför uppskattningsvis 3 000 till 6 000 människor i Finland utan officiell status, i ett slags skuggsamhälle.

– Lagändringen skulle råda bot på det här problemet att vi har människor som man inte kan skicka tillbaka till ursprungslandet men som inte heller får uppehållstillstånd. Det här skulle lösa problemet på en gång, säger Wollsten.

Laittomien maahanmuuttajien ongelma poistuu antamalla heille opiskeluluvat ilman mitään perustetta. Juuri näin tehtiin vielä alkuvuodesta 2015, ja juuri tällainen idioottimainen politiikka houkutteli Suomeen loppuvuonna ne yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista tuhannet ovat täällä edelleen laittomasti.
« Viimeksi muokattu: 03.11.2022, 14:52:22 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Ilonaiheeksi kelpaa nykyään, että jotain ei tapahdu.

Iltalehti: Muukalaispassi-esitys kaatui, samoin ehdotus oleskeluluvista paperittomille – sisäministeri Mikkonen pettyi 21.11.2022

Lainaus
Hallitus ei päässyt tällä viikolla yhteisymmärrykseen useista lakiesityksistä, joista sen oli alun perin tarkoitus päättää tällä hallituskaudella. Yksi esitys, joka jäi antamatta, oli esitys työllistyneille turvapaikanhakijoille myönnettävästä poikkeuksesta matkustusasiakirjavaatimukseen.

Sisäministeriö oli valmistellut esityksen muukalaispassin myöntämisestä sellaisille henkilöille, jotka työskentelevät Suomessa, mutta heillä ei ole passia tai muuta asiakirjaa, jolla he voisivat hakea oleskelulupaa.

Hallitus ei saanut tällä kaudella myöskään esitettyä keinoja sille, mitä tehdään vuosina 2015–16 maahan saapuneille, täällä nyt luvatta oleville henkilöille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikan ja joita ei ole voitu palauttaa tai jotka eivät ole voineet palata lähtömaihinsa.


Iltalehti kysyi sisäministeri Krista Mikkoselta (vihr) 50-vuotishaastattelun yhteydessä, onko hän tyytymätön kokonaisuuteen, jota hallitus saa aikaan paperittomien osalta. Haastatteluajankohtana keskiviikkona ei ollut varmaa, antaako hallitus muukalaispassin esityksen, mutta Iltalehden tiedossa oli, että hallituspuolueet tuskin pääsevät siitä yhteisymmärrykseen.

– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta.

– Siinä mielessä ajattelen, että olisin toivonut, että olisimme pystyneet parempaan. Ei se asia silmät sulkemalla häivy, Mikkonen sanoo.

Ongelma luotiin juuri tuollaisella ajattelulla ja politiikalla. Suomeen houkuteltiin kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita, kun heille jaettiin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä helpommin kuin missään muualla. Tämän lisäksi voimassa oli kesään 2015 asti hullu laintulkinta, jonka mukaan kielteisenkin turvapaikkapäätöksen saaneille piti antaa oleskelulupa, elleivät he suostuneet palaamaan kotimaahansa.

Hallitus ei ole aikonutkaan tehdä mitään sen eteen, että tuhannet laittomat siirtolaiset potkittaisiin pois Suomesta ja Euroopasta. Sen sijaan heille on järjestetty yhteiskunnan puolesta paremmat olot kuin oikeilla pakolaisilla monissa EU-maissa ja annettu toivoa laittoman oleskelun laillistamisesta, joka on monella onnistunutkin.

Lainaus
Lisäksi hallitusohjelmassa on useampi kirjaus paperittomien tilanteen muuttamiseksi, esimerkiksi ”Ehkäistään ja torjutaan paperittomuutta laaja-alaisella viranomaisyhteistyöllä”.

Sisäministeriö sai huomiota noin vuosi sitten, kun julkisuuteen tuli tieto ministeriön suunnitelmasta, jossa ehdotettaisiin helpotuksia matkustusasiakirjavaatimukseen ja kertaluontoista oleskelulupien myöntämisestä paperittomille.

Sisäministeriö oli ehdottamassa, että vuosina 2015–16 tulleille, kielteisen turvapaikan saaneille ja ei-työllistyneille noin 3 000 ihmiselle, myönnetään kertaluontoisesti oleskelulupa.

[...]

Mikkonen pitää valitettavana, että sopua vuosina 2015–16 Suomeen tulleiden ja paperittomina maahan jääneiden tilanteen ratkaisemiseksi ei hallituksessa saatu aikaan.

– Itse ajattelen, että olisi ollut tärkeää, että me pystymme estämään tällaisen varjoyhteiskunnan syntymisen. Joukossa on lapsiperheitä, jotka ovat tulleet tänne silloin 2015–16. Lapset ovat ehkä syntyneet täällä, käyneet koulua.

– Joissain maissa on tehty kertalaillistamisia juuri sen takia, että ei luoda sellaista varjoyhteiskuntaa. Monella tapaa se olisi ollut inhimillinen ratkaisu, Mikkonen sanoo.

Esimerkiksi SDP:n ja keskustan edustajat hallintovaliokunnissa sanoivat jo vuosi sitten, että järjestelmä ei saa kannustaa oleskelemaan laittomasti Suomessa. Erityisesti oppositiopuolue perussuomalaiset kritisoi ministeriön ehdotusta voimakkaasti.

Mikkonen perustelee, että juuri pakolaiskriisin aikaan vuosina 2015–16 tulleille olisi perusteltua antaa oleskelulupa siksi, että Suomessa valtio ei kyennyt käsittelemään heidän hakemuksiaan kohtuullisessa ajassa. Käsittelyprosessia pidensivät oikeusavun käyttöä rajanneet päätökset ja valitukset, joiden oikeuskäsittelyt kestivät järjestelmän ruuhkautumisen vuoksi kohtuuttoman kauan, jopa vuosia. Tänä aikana ihmiset ovat ehtineet rakentaa elämänsä Suomeen, kouluttautua ja työllistyä.

Sisäministeri Mikkonen valehtelee ja vääristelee. Vaikka prosessit venyivät joissain tapauksissa ruuhkien vuoksi, monet nyt laittomasti Suomessa oleskelevat ehtivät silti hankkia useita kielteisiä päätöksiä, koska hakemusten määrälle ei ole asetettu ylärajaa. Lähteminen pitkittyy vain siksi, että he eivät suostu noudattamaan lakia ja poistumaan Suomesta.

Oleskeluluvan myöntäminen olisi palkinto pitkitetystä turvapaikkahuijauksesta ja oikeutetuksi ja turvalliseksi arvioidun käännytyksen jarruttamisesta. Se olisi myös kutsu uudelle erälle huijareita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 837
 • Liked: 7199
Niinpä.

Kun ei osata tehdä päätöksiä, niin kehitellään jotain.

"– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta."

Kyllä, nimenomaan pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja.

Tarjoiluehdotus:

Tonni käteen per naama ja lentokoneeseen takaiskuventtiilin kautta. Biometriset tunnisteet talteen ja maailmalle. Halvemmaksi tulisi, kuin maksaa loputtomiin sopeutumattomia. Heillekin olisi helpompaa sopeutua omaan kulttuuriinsa ja klaaninsa pariin, kuin tänne umpirasistiseen impivaaraan.

Mikkonen nimenomaan väistelee vastuutaan. "Jonkun pitäis tehdä jottain"- asenteella ei saada yhtään mitään aikaan.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 002
 • Liked: 2218
Niinpä.

Kun ei osata tehdä päätöksiä, niin kehitellään jotain.

"– Ajattelen, että se on tässä yhteiskunnassa olemassa oleva ongelma, joka ei häviä sillä, että kieltäydytään etsimästä ratkaisuja, jotenkin suljetaan silmät ja ajatellaan, että kun asia lakaistaan maton alle, ongelmaa ei ole. Kyllä pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja ja hoitaa tilannetta."

Kyllä, nimenomaan pitäisi olla kykyä etsiä ratkaisuja.

Tarjoiluehdotus:

Tonni käteen per naama ja lentokoneeseen takaiskuventtiilin kautta. Biometriset tunnisteet talteen ja maailmalle. Halvemmaksi tulisi, kuin maksaa loputtomiin sopeutumattomia. Heillekin olisi helpompaa sopeutua omaan kulttuuriinsa ja klaaninsa pariin, kuin tänne umpirasistiseen impivaaraan.

Mikkonen nimenomaan väistelee vastuutaan. "Jonkun pitäis tehdä jottain"- asenteella ei saada yhtään mitään aikaan.

Tonni? Laitetaan viisi heti kättelyssä ja säästetään yhteiskunnan rahaa jo vuositasolla enemmän. Kunhan vaan ne biometriset tunnisteet on tallessa ajasta ikuisuuteen ja kukaan ei enää koskaan tule rajan yli...

...Sitten heräsin.
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 219
 • Liked: 15605
 • Manner-Suomen Tasavalta
Suomen Yleisradio, ja Itsenäisyyspäivän kunniaksi artikkeli siitä miten Hassanea ei oikeastaan pitäisi karkottaa, hänhän nyt vain valehteli historiansa ja pölli pakkasvaatetta kaupasta (eikö näille jaettukaan vastaanottorahaa, nimenomaan ruokaan ja vaatteisiin?). Kirjoituksessa haastatellaan myös Pakolaisavun edustajaa, joka haluaisi että hylätyille annettaisiin oleskeluluvat.

Itse kiinnitin huomiota siihen, että vaikka on päätetty, että Drah ei Suomeen kuulu, niin hän on silti päässyt ammattikouluun, ja valmistunut sieltä. ???

Drah harrastaa leipomista, ja Algeriassa hedelmäalan yrityskin oli kukoistava. On se vaan ihana tuo Drah.

Lainaus
Valehtelu on pahin virhe, jonka Suomeen pyrkivä voi tehdä – Hassane Drah sortui siihen ja lukitsi kohtalonsa

Hassane Drah on yrittänyt kaikkensa, jotta kelpaisi Suomen asukkaaksi. Seitsemän vuotta kestänyt lupataistelu on törmännyt tuloajan mokiin.

Leipomista harrastava Hassane Drah on kotoutunut hyvin eikä halua lähteä pois. Hän on ajautunut paperittomaksi harhautettuaan aikoinaan Suomen viranomaisia. Katso videolta Hassanen mietteet.


Outi Parikka
14:02

Toisilleen lempeästi vitsaileva pariskunta maistelee rapeakuorisia samoon-leipiä, joita aviomies Hassane Drah on juuri leiponut. Mänttäläisen kerrostalon asunnossa on opittu nauttimaan joka hetkestä, sillä ero ja elämänmuutos voi tulla hetkellä millä hyvänsä.

34-vuotiaan algerialaisen käännytys ja kahden vuoden maahantulokielto odottavat nurkan takana.

--

– Olen yrittänyt näyttää, että en ole mitenkään vaarallinen tai paha ihminen, Hassane sanoo.

Hän antoi vaimonsa Mari Drahin kanssa Ylen luettavaksi Migrin, hallinto-oikeuden sekä algerialaisten tuomioistuinten asiakirjat, lääkärintodistuksen sekä työ- ja tutkintotodistukset.

--

Saapuessaan seitsemän vuotta sitten Suomeen Hassane teki monia virheitä. Hän kertoi väärät henkilötiedot viranomaisille. Ensimmäisenä talvena hän varasti lämpimän aluskerraston ja pipon marketista. Näpistyksestä rapsahtivat sakot.

Näitä rikkeitä Suomen valtio ei ole unohtanut, vaan joka yrityksellä oleskelulupaa puoltavat tekijät painavat vähemmän kuin hänen virheensä.

Hassane ei väitä Migrin tehneen virhettä, mutta toivoo inhimillisyyttä. Nuorta miestä ajoi valheeseen pelko joutua uudelleen Algerian korruptoituneen oikeuslaitoksen ja sukuvihan riepoteltavaksi.

Hassane suoritti keväällä 2022 loppuun rakennusalan ammattitutkinnon Saskyn Mäntän koulutuskeskuksessa. Tässä hän perehtyy pesutilojen lattialaatoituksen tekoon.

Hän on kotoutunut hyvin. Hän avioitui suomalaisen kanssa, opetteli suomen kielen, suoritti rakennusalan amattitutkinnon ja hankkiutui töihin.

Hassane Drah työskenteli Kyyjärvellä sijaitsevalla Betsetin betonielementtitehtaalla neljä kuukautta. Mutta työnteko oli lopetettava ulkomaalaislain pykälien perusteella.

Työnteko on jo kahdesti keskeytynyt työskentelyoikeuden umpeuduttua. Nyt häätöuhan allakin keskisuomalainen rakennusyhtiö on luvannut työllistää hänet, koska ammattimiehistä on pula. Yritys haluaa auttaa, vaikka aavistelee työperäisen oleskeluluvan turmiota.

Lupaprosessit venyneet

Suomen Pakolaisapu ry arvelee, että Suomessa asuu 2 000–4 000 Hassane Drahn kohtalotoveria. He elävät paperittomina eikä työperäistä oleskelulupaa heru, vaikka moni heistä on kouluttautunut ammattiin ja tekee töitä.

Pakolaisapu ry:n yhteiskuntasuhdepäällikön Katja Mannerströmin mukaan turvapaikkaprosessit ovat kohtuuttoman pitkiä ja koettelevat hyvinvointia ja mielenterveyttä.

– Pidämme tärkeänä, että pitkään maassa paperittomana olleet ja Suomeen siteet rakentaneet henkilöt voisivat laillistaa oleskelunsa Suomessa, Katja Mannerström kertoo.

--

Hätävalheella Hassane pyrki torjumaan välittömän käännytetyksen rajalla. Hän kertoi olevansa Libyasta, koska siellä oli tuolloin levotonta toisin kuin Algeriassa.

--

Koska Algeriassa tuomarit ovat lahjottavissa, langetti toinen tuomioistuin uudelleen saman tuomion ja Hassanea ryhdyttiin heti etsimään uudelleen.

Nähtyään algerialaisvankilan kammottavat olot hän katsoi parhaaksi paeta maasta. Kukoistava hedelmien myyntiyritys oli jätettävä lähisuvun hoidettavaksi. Tuo bisnes on yhä lähellä sydäntä, koska sen logistiikasta puhuessaan Hassane innostuu valtavasti.

Migri uskoi Algerian oikeusjutun

Suomessa vuoden asuttuaan Hassane sai Migriltä hylkäävän ratkaisun oleskelulupaan, koska oli harhauttanut viranomaisia. Hassanen valitus ei myöskään menestynyt hallinto-oikeudessa.
--

– Migri ei usko avioliittomme aitouteen, koska ikäeromme on väärään suuntaan. Olen 19 vuotta vanhempi miestäni, Mari toteaa.

Pariskunnan muuttaessa nykyiseen asuntoonsa Hassane teki lattiaremontin.

--

Punton mukaan riman laskuun vaikutti vuonna 2016 korkeimman hallinto-oikeuden antama linjaratkaisu.

– Siinä todettiin,että vaikka luvalle olisi todellinen peruste, oleskelulupahakemus voidaan hylätä, jos henkilön toiminta osoittaa maahantulosäännösten kiertämistä.

Tulosaluejohtaja Anna-Lena Lindberg kiistää Ville Punton näkemyksen Migrin riman laskusta käännytysratkaisuissa ja karkotuksissa. Hän ei näe mitään linjamuutosta.
https://yle.fi/a/74-20006837
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Valehtelevalla rikollisella turvapaikkahuijarilla on vaikeuksia saada oleskelulupaa, mutta onneksi Yle ymmärtää. Hyvää itsenäisyyspäivää toimittajallekin.

Lainaus
Valehtelu on pahin virhe, jonka Suomeen pyrkivä voi tehdä – Hassane Drah sortui siihen ja lukitsi kohtalonsa

Leipomista harrastava Hassane Drah on kotoutunut hyvin eikä halua lähteä pois. Hän on ajautunut paperittomaksi harhautettuaan aikoinaan Suomen viranomaisia. Katso videolta Hassanen mietteet.

Hassane Drah on yrittänyt kaikkensa, jotta kelpaisi Suomen asukkaaksi. Seitsemän vuotta kestänyt lupataistelu on törmännyt tuloajan mokiin.

Toisilleen lempeästi vitsaileva pariskunta maistelee rapeakuorisia samoon-leipiä, joita aviomies Hassane Drah on juuri leiponut. Mänttäläisen kerrostalon asunnossa on opittu nauttimaan joka hetkestä, sillä ero ja elämänmuutos voi tulla hetkellä millä hyvänsä.

34-vuotiaan algerialaisen käännytys ja kahden vuoden maahantulokielto odottavat nurkan takana. Se on ollut toimeenpantavissa jo vuodesta 2020 lähtien, jolloin hän oli kulkenut valitustiet loppuun. Mutta korona-ajan matkustusrajoitukset antoivat lisäaikaa.

[...]

Tänä keväänä poliisi alkoi toteuttaa myös Hassanen käännytystä. Maahanmuuttovirasto (Migri) oli evännyt useaan otteeseen hänen oleskelulupansa, koska katsoo miehen vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta rikottuaan ulkomaalaislakia saapuessaan Suomeen joulukuussa 2015.

– Olen yrittänyt näyttää, että en ole mitenkään vaarallinen tai paha ihminen, Hassane sanoo.

[...]

Hassane oli jo toukokuussa viikon verran poliisin säilössä, mutta pääsi kotiin odottamaan matkustusasiakirjojen valmistumista. Jouduttuaan lokakuussa uudelleen säilöön hän ryhtyi nälkälakkoon.

Mies sinnitteli 25 päivää vedellä, mustalla kahvilla ja suolalla, vaikka terveys oli jo ennestään hauras solislaskimotukoksen vuoksi. Paaston aikana paino putosi yksitoista kiloa. Pyörtymisten vuoksi ensihoitajat kävivät kolmesti paikalla.

– Ajattelin, että kuolen mielummin Suomessa kuin menen Algeriaan.

[...]

Saapuessaan seitsemän vuotta sitten Suomeen Hassane teki monia virheitä. Hän kertoi väärät henkilötiedot viranomaisille. Ensimmäisenä talvena hän varasti lämpimän aluskerraston ja pipon marketista. Näpistyksestä rapsahtivat sakot.

Näitä rikkeitä Suomen valtio ei ole unohtanut, vaan joka yrityksellä oleskelulupaa puoltavat tekijät painavat vähemmän kuin hänen virheensä.

[...]

Hän on kotoutunut hyvin. Hän avioitui suomalaisen kanssa, opetteli suomen kielen, suoritti rakennusalan amattitutkinnon ja hankkiutui töihin.

Työnteko on jo kahdesti keskeytynyt työskentelyoikeuden umpeuduttua. Nyt häätöuhan allakin keskisuomalainen rakennusyhtiö on luvannut työllistää hänet, koska ammattimiehistä on pula. Yritys haluaa auttaa, vaikka aavistelee työperäisen oleskeluluvan turmiota.

[...]

Suomen Pakolaisapu ry arvelee, että Suomessa asuu 2 000–4 000 Hassane Drahn kohtalotoveria. He elävät paperittomina eikä työperäistä oleskelulupaa heru, vaikka moni heistä on kouluttautunut ammattiin ja tekee töitä.

Pakolaisapu ry:n yhteiskuntasuhdepäällikön Katja Mannerströmin mukaan turvapaikkaprosessit ovat kohtuuttoman pitkiä ja koettelevat hyvinvointia ja mielenterveyttä.

– Pidämme tärkeänä, että pitkään maassa paperittomana olleet ja Suomeen siteet rakentaneet henkilöt voisivat laillistaa oleskelunsa Suomessa, Katja Mannerström kertoo.

Mannerströmin mukaan pitkittyneet prosessit johtuvat paljolti Juha Sipilän hallituksen ratkaisuista. Se poisti vuonna 2016 humanitaarisen suojelun perusteella myönnettävän oleskeluluvan kategorian.

– Kun turvapaikanhakijoiden oikeusturva heikkeni, päätöksiä alettiin viedä eri oikeusasteisiin
, Mannerström toteaa.

[...]

Hätävalheella Hassane pyrki torjumaan välittömän käännytetyksen rajalla. Hän kertoi olevansa Libyasta, koska siellä oli tuolloin levotonta toisin kuin Algeriassa.

– Tiesin Suomen viranomaisten saavan selville oikean nimen ja kansalaisuuden, mutta halusin voittaa aikaa, Hassane kertoo.

Kielianalyysi ja sormenjälkitiedustelu paljastivat totuuden. Se selvisi heti ensimmäisen oleskeluluvan käsittelyn aikana, joka kesti runsaan vuoden.

[...]

Suomessa vuoden asuttuaan Hassane sai Migriltä hylkäävän ratkaisun oleskelulupaan, koska oli harhauttanut viranomaisia. Hassanen valitus ei myöskään menestynyt hallinto-oikeudessa.

Tämän jälkeen hän haki uudelleen oleskelulupaa. Siinä perusteena olivat hänen oikeudellinen ahdinkonsa ja sukuvihasta johtuva vaino Algeriassa. Siihen mennessä hän oli ehtinyt hankkia vapauttavan tuomion pöytäkirjat.

[...]

Mutta toinenkin hakemus hylättiin. Migri kylläkin uskoi selityksen tekaistusta vankilatuomiosta Algeriassa. Se katsoi kuitenkin, että Hassanea ei uhkaa sukuviha.

Hassanen mielestä on selvää, että paluu ei tiedä hyvää.

– Minut viedään heti lentokentältä vankilaan, Hassane sanoo.

Saatuaan toistamiseen hylkäyksen Hassane teki vielä kolmannen. Migri jätti sen tutkimatta, koska katsoi että hakemuksen perusta oli sama kuin ennen.

[...]

Ollessaan tänä syksynä säilössä Hassane teki vielä nälkälakon alkuvaiheessa neljännen turvapaikkahakemuksen, joka tuli heti viikon sisällä hylättynä takaisin.

Vuonna 2020 Hassane Drah haki oleskelulupaa myös perhesiteen perusteella. Hassane ja Mari olivat tavanneet 2017 ja menneet kihloihin vuoden päästä. Avioliiton solminen lykkääntyi kuitenkin vuoteen 2020 saakka, koska vihkimisasiakirjojen hankinta Algeriasta vei pitkään.

– Migri ei usko avioliittomme aitouteen, koska ikäeromme on väärään suuntaan. Olen 19 vuotta vanhempi miestäni, Mari toteaa.

Migri hylkäsi tämänkin oleskelupahakemuksen ja perusteli sitäkin Hassanen maahantulosäännösten kiertämisellä. Perusteluissa oli myös epäily lumeavioliitosta.

[...]

Juristin mielestä Migri on madaltanut käännytysten ja karkotusten rimaa viime vuosina. Hän pitää monien ratkaisujen perusteluja heppoisina. Yleiseen turvallisuuteen ja järjestykseen vetoavat ja maahantulosäännösten kiertämisellä perustellut oleskeluluvan hylkäykset ovat lisääntyneet.

Punton mukaan riman laskuun vaikutti vuonna 2016 korkeimman hallinto-oikeuden antama linjaratkaisu.

– Siinä todettiin,että vaikka luvalle olisi todellinen peruste, oleskelulupahakemus voidaan hylätä, jos henkilön toiminta osoittaa maahantulosäännösten kiertämistä.

Tulosaluejohtaja Anna-Lena Lindberg kiistää Ville Punton näkemyksen Migrin riman laskusta käännytysratkaisuissa ja karkotuksissa. Hän ei näe mitään linjamuutosta.
Yle 6.12.2022

Lainaus käyttäjältä: Outi Parikka, Yle
Suomen Pakolaisapu ry arvelee, että Suomessa asuu 2 000–4 000 Hassane Drahn kohtalotoveria.
...
Mannerströmin mukaan pitkittyneet prosessit johtuvat paljolti Juha Sipilän hallituksen ratkaisuista. Se poisti vuonna 2016 humanitaarisen suojelun perusteella myönnettävän oleskeluluvan kategorian.

Eivät johdu. Humanitaarisen suojelun kategorian poistaminen on voinut vaikuttaa enimmillään vain muutamiin kymmeniin vuonna 2015 tulleiden ensimmäisiin hakemuksiin. Algerialaisen Hassaninkaan tapauksella ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

Lainaus käyttäjältä: Outi Parikka, Yle
– Kun turvapaikanhakijoiden oikeusturva heikkeni, päätöksiä alettiin viedä eri oikeusasteisiin, Mannerström toteaa.

Myöskään maksuttoman oikeusavustajan puuttumisella ei ole osoitettu olleen vaikutusta edes ensimmäisiin päätöksiin. Valituksia tehdään rutiininomaisesti prosessin pitkittämiseksi. Tehdään nytkin yhtä lailla, vaikka Marinin hallitus perui viime vuonna Sipilän hallituksen muutokset.

Hassan on neljä hakemusta ja valituksia tehtaillut huijari, eikä päätös olisi muuttunut miksikään, koska turvapaikalle ei ole perusteita.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2022, 15:35:26 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Econ101

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 817
 • Liked: 2417
 • Rotukapitalisti
^Hylsyn saanut matu itkee ja YLE/HS raportoi.

Ei niin harvinaislaatuisesti tässäkin jutussa viljellään käsitystä, vähintään rivien välissä, että vaikka tp-hakemuksiin on tullut hylsyt, niin oleskelulupa pitäisi lohjeta. Koska X, Y ja Z. Matu itse on laitannut "all in" ja hommannut Suomi-matamin, jotta siteitä syntyy.

Jälleen ties kuinka mones esimerkki siitä, että turvapaikkajärjestelmä on vain laittoman siirtolaisuuden kanava, jolla keharit pääsevät persereikämaistaan länteen.

Joka ikinen päivä kun nykyisenkaltainen turvapaikanhakujärjestelmä on voimassa, nykyisenkaltaisen Länsi-Euroopan loppu on askelta lähempänä. Sekulaari, individualistinen Eurooppa on täysin aseeton kun vitaalinen Islam asettuu massoin taloon.   
"It is not what you say, it is what you do that reveals what you want."

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 921
 • Liked: 2198
Olipahan yleltä taas itsenäisyyspäivän varsinainen tulitus! Pullantuoksuinen läskisäkki siinä hellittelee alkeerianpoikaa ja kauhean ihanaa on yhteiselo. Voi jumalauta miten kuvottavaa naamaanhieromista koko valehtelulle perustuva juttu.
Kyseessä valeavioliitto (valepakoloisen puolelta), siltikään ei heltiä oleskelulupaa. Toisaalta, mihin sitä tarvitaankaan tuossa mädässä yhtälössä. Tärähtäneistöhän haluaa juuri näille paperittomille laittomille oleskelulupaa ja ihan mitävaan, ja vastikkeetta.
Algeriaan jäänyt kukoistava hedelmäkauppa ja vaikka sun mitä ;D ;D
Omaan silmään tuossa ylen paskajutussa myhäilee karkuun päässyt huumediileri, joka kepposteli sellaisen poppoon kanssa Algeriassa joka toimii kuten siinä tilanteessa toimitaan muuallakin.
linnatuomiohan sille oli lähtömaassaan jo napsahtanut.
Rahakkaana ketkuna oli varaa siirtyä leikkipakolaiseksi eurooppaan.

Mitä tuo kuvatus täällä sitten tekee, meidän kustantamana, meidän verovaroin toimitetussa valtakunnan päämediassa maan itsenäisyyspäivänä - siinäpä sitä absurdius finlandeses taas kerran ja hierottuna naamoihimme.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 219
 • Liked: 15605
 • Manner-Suomen Tasavalta
Monenko maan ja meren poikki Hassane muuten matkasi, ennen kuin päätyi Suomeen? Joutui pakenemaan kotoaan, sen vielä voisi ymmärtää, mutta miten siitä eteenpäin? Drah siis tuli maahan 2015, kiitos Juha Sipilä, kun lupasit mökkisi, sen lupauksen siivittämänä tämäkin varmaan tänne tuli.

linnatuomiohan sille oli lähtömaassaan jo napsahtanut.

Niin, hänellähän on siis samasta rikossyytteestä kahden eri tuomarin antama tuomio. Rehellinen tuomari oli se joka hylkäsi kaikki syytteet, ja korruptoitunut, lahjottu tuomari oli se joka määräsi Drahin vankilaan. Vai menikö se sittenkin toisinpäin? :roll:

Lisäys: voihan se olla, että Hassane Drah puhui osin totta. Tyttöystävän suku kuulemma ei hyväksynyt häntä, ja järjesti hänet vankilaan. Jos Drah kauppasi huumeita, niin se selittäisi suvun nihkeän suhtautumisen tulevaan vävypoikaan.
« Viimeksi muokattu: 07.12.2022, 23:21:55 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Linkster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 921
 • Liked: 2198
Tänä aamuna ylenannossa:
"Suomi palautti Hassane Drahn Algeriaan 7 vuoden taistelun päätteeksi – vaimo Mari säästää rahaa mennäkseen perässä: "Menen, vaikka hän olisi vankilassa"
Sitkeän taistelun oleskelustaan käynyt Hassane Drah lennätettiin tänään kotimaahansa Algeriaan. Lennolle lähtö tuli nopealla aikataululla."

Mieltä lämmittävä aamu-uutinen.
"Mari Drah aikoo matkustaa ensi kesälomalla Algeriaan.

– Menen joka tapauksessa, vaikka hän olisi vankilassa. Ja vaikka jälleen olisi pleksi välillämme kuten Tampereella."

Yksi,toivottavasti jopa kaksi huijaria vähemmän köyhdyttämässä suomalaista yhteiskuntaa. 7 vuotta kuitenkin meidän elatuksessa ja joissain kalliissa koulutuksissa, jotka tuossa tapauksessa täysin turhia.
Ja myös esimerkki siitä, miten Suomeen on aivan asiallisia ja laillisia keinoja tulla elämään ihmisiksi - työskentelemään ja sitten sitä pulleroa hoivaamaan jos siltä tuntuu.

Noihin lahjottuihin tuomareihin yms tuhannnen ja yhden yön tarinoihin ei voi kuin nauraa ja todeta että yksi asia tosiaan yhdistää maailman väkeä - vankilat on ihan täynnä viattomia ja syyttömiä raukkoja joka puolella ;D

https://yle.fi/a/74-20007569

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Vähän tuosta Ylen elävöittämästä tekstistä:


Mikä ihmeen ”taistelu”? Eikö se ollut normaali prosessi kaikkine mahdollisine uusintoineen?

”Sitkeä” taistelu? Paljonkohan mennyt omia euroja ja paljonko yhteiskunnan tukemia instansseja käytetty?

”Lennolle lähtö tuli nopealla aikataululla”. Niin, milloinka tuli tieto, että kaikki valitustiet on käyty ja lähtö on todennäköisesti edessä? Eilen aamulla?Koulussahan se taisi ainekirjoituksessa olla plussaa, jos teksti vivahteikasta.

« Viimeksi muokattu: 08.12.2022, 08:30:52 kirjoittanut Roope2 »
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5401
 • Merirosvoradio
Aikamoinen ketku tämä Hassane. Ei alunperinkään ollut mikään pakolainen vaan siirtolaiseksi yrittävä hämärä tyyppi, joka valehteli nimensä ja lähtömaansa. Sormenjäljet paljastivat. Ei paennut sotaa ja/tai vainoa. Perässä väitti olevan Algerian oikeuslaitoksen ja tyttöystävän suvun. Mistähän syystä? Oliko se huumekauppa vai mikä? Valehteleva karkuri ei ole pakolainen,vaikka olisi kova leipomaan pullia äitinsä ikäiselle lähiövalaalle.
Jos tämmöistä koijaria puolustavat viherkommarit 7 vuotta, niin minkälaisia mahtavat olla ne pakolla poistetut sirrtolaiset?

https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 219
 • Liked: 15605
 • Manner-Suomen Tasavalta
Hesarissa joku kansalaismielipide, että äskeisen mongolialaishoitajatapauksen takia pitäisi kaikista luvista luopua kokonaan. Tämän mielipiteen toimitus siis halusi julkaista. :roll: Tummennukset lisätty:

Lainaus
Mielipide|Lukijan mielipide

Työluvan saamista on helpotettava

Ei ole kenenkään etu, että työhaluinen, ammattitaitoinen ja suomea puhuva ihminen joutuu odottamaan puoli vuotta, että saa luvan tehdä töitä.
2:00

Mongolialaisella sairaanhoitajalla oli vaikeuksia saada työlupa (HS 10.12.). Tästä syystä sairaanhoitaja ei enää halunnut jäädä Suomeen. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok) ehdotti, että saatavuusharkinnasta tulisi luopua (HS 11.12.).

Olen Juhana Vartiaisen kanssa samaa mieltä. Lisäksi ehdotan, että annetaan kaikille jo Suomessa asuville oikeus tehdä töitä ja työperäinen oleskelulupa eli työlupa, mikäli työ on täysipäiväistä ja palkka työehtosopimuksen mukainen. Ehdotan myös, että annetaan työnantajan päättää, onko työnhakija riittävän pätevä.


Kerron esimerkkinä vuonna 2015 Suomeen saapuneesta Mustafasta. Hän oppi puhumaan suomea ja sai töitä sekä siivous- että ravintola-alalta. Autoin häntä tekemään työlupa-anomuksen. Mustafan ravintola-alan opinnot olivat jääneet kesken. Oli siis varminta anoa työlupaa siivousalalle.

Ennen kuin saimme työlupa-anomuksen valmiiksi, Mustafa sai turvapaikka-anomukseensa kielteisen päätöksen hallinto-oikeudesta. Tällöin hänen työnteko-oikeutensa loppui. Mustafa joutui odottamaan puoli vuotta työlupapäätöstä. Ei ole kenenkään etu, että työhaluinen, ammattitaitoinen ja suomea puhuva mies joutuu odottamaan puoli vuotta, että saa luvan tehdä töitä. Työlupa-anomus edellyttää, että työnantaja lupaa palkata työntekijän uudelleen, kun tämä on saanut työluvan. Työnantajalle on hyvin hankalaa, kun tämä ei tiedä, milloin työntekijä saa taas palata töihin. Tästä syystä monetkaan siivousalan yrittäjät eivät uskalla palkata turvapaikanhakijoita, vaikka siivousalalla on kova pula työntekijöistä.

Marja Huovila

opettaja, Vihti

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009260890.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Lainaus
Paperittomuus harvoin on yksilön oma valinta

KULUVAN vuoden alussa hyväksyttiin laki välttämättömistä, kiireettömistä terveyspalveluista paperittomille henkilöille. Nyt on aika katsoa sosiaalihuoltolain toteutumista – siten, että varmistetaan paperittomien henkilöiden kohdalla välttämättömän toimeentulon ja huolenpidon turvaaminen ja otetaan käyttöön kaikki sosiaalihuoltolain mukaiset palvelut.

Kolmannella sektorilla on ollut ja on edelleen keskeinen rooli paperittomuuden tunnistamisessa ja paperittomuudessa elävien sosiaalisten oikeuksien toteutumisessa. Vastuu viimesijaisesta toimeentulosta ja huolenpidosta sekä sosiaalisten oikeuksien toteutumisesta tulee kuitenkin olla julkisella sektorilla.

[...]

Hyväksikäyttöön perustuva verkosto voi samalla toimia ainoana mahdollisuutena paperittomalle kiinnittyä ympäröivään yhteiskuntaan. Ihmiskaupan uhrien asemaa ja auttamista olisi tulevaisuudessa entistä tiiviimmin tarkasteltava osana sosiaali- ja terveysministeriön alaisia sosiaali- ja terveyspalveluita eikä erillisen sisäministeriön alaisuudessa olevan auttamisjärjestelmän piirissä.

Paperittomuudessa eläminen ei ole pysyvä tila eikä usein yksilön oma valinta, joten siitä poispääseminen on koko yhteiskunnan etu.

Marja Katisko
valtiotieteiden tohtori, dosentti, tutkija
Diakonia-ammattikorkeakoulu

Maija Kalm-Akubardia
väitöskirjatutkija
Helsingin yliopisto
Helsingin Sanomat 6.2.2023

Kyllä nämä kehtaavat. Joitain kokonaisuuden kannalta harvoja tapauksia lukuun ottamatta "paperittomuus" eli laiton oleskelu Suomessa on lähes aina yksilön oma valinta.

Laittomasti Suomeen jääneet ovat tyypillisesti kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, lähinnä vuosien 2015-2016 irakilaisia, joista jokainen on jäänyt Suomeen omalla päätöksellään, ei esimerkiksi liikenneyhteyksien puuttumisen tai muun itsestä riippumattoman pakottavan syyn vuoksi, kuten propagandassa usein esitetään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 568
 • Liked: 66039
 • 'Hvis lyset tar os'
Tämä turvapaikkabisneksen ympärillä rehottava propagandasapelointi, tuo mieleen Neuvosto-ajan suomettumisen- missä mustaa maalailtiin valkoiseksi hampaat irvessä. Turvapaikkabisnes on ajan horisontissa bisnes vain "muutamille"- ja pienen hetken. Lopulta sen seuraukset tuhoavat niin talouden- kuin kulttuurisen yhtenäisyydenkin. Jäljelle jää loppuunhalattu hollitupa- jossa kulttuurinen yhtenäisyys ja toimiva talous huutavat poissaoloaan.

Hylätyille turvapaikanhakijoille väellä ja vimmalla ponnistetut oleskeluluvat- jotka tarkoittavat pysyvää ongelmaa maallemme- näyttäytyy suorastaan mielisairaalta touhulta. "Maan- ja sen kansan etu" on nykyään ajattelua- joka näyttäyttyy rikoksena ihmiskuntaa vastaan. Onko suomalainen Suomi enää lainkaan osa ihmiskuntaa- vai onko se poislakaistava  ihmiskunnan sivutuote, jonka tehtävä on ruokkia loputtomana jonona eteneviä "maailman kansoja" omaan sukupuuttoonsa asti.

Rosvot perivät maan.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 786
 • Liked: 3899
"Kolmannella sektorilla on ollut ja on edelleen keskeinen rooli paperittomuuden tunnistamisessa"

Kyllä paperittomuuden tunnistaminen on mieluummin poliisiasia. Vähitellen alkaa tuntua siltä, että Suomessa on liikaa näitä dosentteja ja tohtorikoulutettavia, joiden sukunimistäkään ei tahdo saada mitään tolkkua.

sakarit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Liked: 1137
En ymmärrä mikä on se peruste, että tiedetään Suomessa olevan ulkomaalaisia rikollisia jotka koko ajan rikkovat Suomen lakia ja näitä ei pyritä aktiivisesti saamaan kiinni. Mikä taho tai henkilö tästä on vastuussa? Hänet pitäisi saattaa oikeuteen virkavirheestä.
  Itse vietän paljon aikaa ulkomailla schengen-alueen ulkopuolella ja aina on aikaraja milloin maasta pitää poistua. Näin teenkin sillä en halua rikkoa maan lakia jossa oleskelen. Olisin rikollinen ja tämä olisi myös hyvin epäkunnioittavaa maata ja sen kansalaisia kohtaan. Miksi Suomessa tätä asiaa katsotaan läpi sornien? Vaikea ymmärtää.
  Paperittomat maassa laittomasti oleskelevat rikolliset tulisi aktiiviset etsiä, pidättää ja poistaa maasta. Se jonka vastuulla lain noudattaminen Suomessa on syyllistyy itse rikokseen jos näin ei tapahdu. Näin tulkitsen.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 908
 • Liked: 5587
 • Panda nimeltä Kallan.
Nämä 'paperittomien' puolustajat, eli laittomasti maassaoleskelevien hyödylliset idiootit, ovat siitä veikeitä että nämä ovat mielipiteiltään kuin tuuliviirejä, jotka vain odottavat Seuraavaa Uutta Trendikästä Asiaa. Näitä ainakin tunsin ennen natsipassia hyvin ja oli mielenkiintoista havaita, että samaiset henkilöt olivat tuohon aikaan kaikista kovimpia natsipassin ("koronapassin") kannattajia, eli sen sortin 'paperittomat' eivät olleetkaan niitä trendikkäitä puolustettavia eikä niistä oltu huolissaan. Varmasti osa olisi aikanaan ollut niitä kovimpia natsi-Saksan sympatisoijia jatkosodan aikana ja hetiperään myös Neuvostoliiton uljaimpia ystäviä.

Näiden 'paperittomien puolustajien' älyttömyyksistä saisi hyvän kokoillan elokuvan aikaiseksi, sen verran kogntiivista dissonanssia esiintyy heidän ajattelussaan.  ;D

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 062
 • Liked: 131957
Lainaus
Paperittomuuden tietoinen lisääminen on vastuutonta politiikkaa
...
Lena Näre
sosiologian professori, Helsingin yliopisto
Helsingin Sanomat, mielipide 13.2.2024

"Paperittomien" eli laittomasti Suomessa jääneiden eli käytännössä lopullisen kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikkahuijareiden Suomeen houkuttelemisen ja jäämisen mahdollistamisen politiikka on ollut äärimmäisen vastuutonta.

Mutta sitähän juuri tällaista politiikkaa raivoisasti ajanut sosiologimme ei tietenkään tarkoita.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
SUOMALAISTA maahanmuuttopolitiikkaa ajaa maahanmuuton ja turvapaikanhaun turvallistamisen ideologia, jonka mukaan pakolaisuus ja maahanmuutto ovat itsessään turvallisuusuhkia.

Huono vitsi, kun maahanmuutto on suurempaa kuin koskaan ja turvapaikkapolitiikkamme hakee sekä hallituksen että sen vastustajien propagandasta huolimatta edelleen radikaalissa liberaalisuudessaan vertaista EU:ssa ja koko maailmassa.

Itärajan sulusta ja kaikesta siihen liittyvästä turvallisuuspuheesta huolimatta haittamaahanmuuton määrälle ei suostuta asettamaan ylärajaa. Kukaan ei puhu valtamediajulkisuudessa länsirajan sulkemisesta tai muistele vuosien 2015-2016 tapahtumia, kun Ruotsi lähetti Suomeen juna-bussi-operaatiossaan yli 30 000 turvapaikanhakijaa.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
UHKAA ei kuitenkaan tarvitse todentaa. Turvallistaminen näkyy itärajan sulkemisessa osittain salattuihin perusteisiin vedoten. Sulun tulisi perustua vakavaan yhteiskunnalliseen uhkaan, mutta onko näyttöä esimerkiksi siitä, että syksyllä saapuneet turvapaikanhakijat olisivat olleet sellainen uhka yhteiskuntajärjestykselle, mitä rajalain muuttamisen perusteluissa edellytettiin?

Lyhyt vastaus on, että ei ole näyttöä. Miten voisikaan olla, kun suurin osa tulijoista on edelleen vastaanottokeskuksissa?

Pitempi vastaus on, että rajalaki ei oikeasti edes mahdollista itärajan sulkemista, koska vihervasemmistohallitus halusi lain valmisteluvaiheessa pitää itärajan auki kaikissa tilanteissa. Toisaalta kyse ei myöskään ole jo tulleista vaan niistä, jotka avoin raja, Venäjän propaganda ja Suomeen aiemmin saapuneiden kutsuhuudot voivat houkutella liikkeelle. Määrällä ei ole ylärajaa, kun eteläisempien EU-maiden rajat ovat jo tyhjentyneet yrittäjistä Suomen rajalle siirtymisen vuoksi.

Sitten taas yksi näkökulma asiaan on se, että jo tapahtunut muu turvapaikkamaahanmuutto on ollut Suomelle aivan varmasti sellainen rasite ja yhteiskunnallinen turvallisuusuhka, joka oikeuttaa vaikka kaikkien rajojen välittömään sulkemiseen enemmältä humanitaariselta maahanmuutolta.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
Julkisessa itärajan sulkemisen perustelumuistiossa vedottiin järjestyshäiriöihin, joita kasvava turvapaikanhaku voisi Suomessa mahdollisesti aiheuttaa. Samalla perusteella olisi syytä lakkauttaa turismi, mielenosoitukset ja jalkapallo-ottelut. On epäselvää, minkä uhan yhteiskuntajärjestykselle turvapaikanhaun ”välineellistäminen” aiheuttaa, sillä pakolaisuus perustuu lähes aina välineellistettyihin reitteihin.

Perustelut ovat tosiaan olleet lapsellisia, etenkin kun niissä on täytynyt välttää myöntämästä itse turvapaikanhakijoita turvallisuusuhaksi. Uhka onkin esimerkiksi pahat rasistit, jotka voivat yllyttyä väkivaltaisiksi.

Sekin on totta, että itse asiassa kaikki Suomeen suuntautuva turvapaikkamaahanmuutto on tavalla tai toisella välineellistettyä ja kolmansien osapuolien mahdollistamaa. Perustelut itärajan sulkemiseksi turvapaikanhaulta ovatkin samalla perusteluja myös länsirajan ja EU-rajojen sulkemiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
TURVALLISTAMINEN näkyy myös sisäministeriön ulkomaalaislain uudistuksia käsittelevässä lakiesityksessä. Esityksen tavoitteena on ”korostaa maahanmuuton hallintaa ja parantaa sitä kautta yhteiskunnan sisäistä turvallisuutta”. Tähän pyritään kuitenkin rajaamalla laillisen oleskeluluvan saamisen ehtoja, mikä tulee lisäämään paperittomuutta ja turvattomuutta.

Esityksessä kirjataan perusteita, joilla oleskelulupa voidaan evätä. Monet näistä perusteista ovat tulkinnanvaraisia, kuten ”yhteiskunnan etu” tai ”moitittava käyttäytyminen”, joka sisältää laittoman oleskelun. Paperittomalle tulee mahdottomaksi laillistaa oleskelunsa.

Hyvä. Laittomasti maahan jättäytyneiden oleskelun laillistamisen pitäisikin olla mahdotonta. Ei pidä jättää mitään vetovoimatekijää tulla ja jäädä Suomeen laittomasti.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
Lakiesityksessä pyritään myös estämään turvapaikanhakijoiden mahdollisuudet laillistaa oleskelunsa hakemalla oleskelulupaa työn tai opintojen perusteella. Turvapaikanhakijalle, joka saattaa joutua odottamaan vuosia päätöstä hakemukseensa, viestitään, ettei kannata panostaa kotoutumiseen. Ei kannata työllistyä, oppia kieltä tai ammattia.

Turvapaikanhakija joutuu odottamaan päätöstä vuosia yleensä vain jos on itse pitkittänyt prosessia yhä uusilla valituksilla ja hakemuksilla.

Sepä vasta olisikin hullua, että miljoonille halukkaille Eurooppaan muuttajille viestitettäisiin, että Suomessa turvapaikan perusteilla ei ole väliä, sillä oleskeluluvan saa joka tapauksessa ajan kanssa työpaikan tai opintojen kautta. Juuri näin edellinen hallitus teki.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
Kun kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita tai Suomessa ilman oleskelulupaa eläviä ei voida palauttaa puuttuvien matkustusasiakirjojen tai lähtömaan tilanteen takia, on lakimuutosten seurauksena paperittomuuden lisääntyminen. Paperittomana eläminen altistaa ihmisen työperäiselle hyväksikäytölle ja ihmiskaupalle.

Palautus ei epäonnistu kuin nimellisesti puuttuvien matkustusasiakirjojen (palautettava kieltäytyy hankkimasta dokumentteja) tai lähtömaan tilanteen (maa ei vastaanota pakkopalautettavia) takia. Todellinen syy on tuolloin aina laittoman siirtolaisen oma haluttomuus palata eli halukkuus jatkaa laitonta oleskeluaan. Kaikki, mitä siitä seuraa, on heidän oma valintansa ja omaa syytään.

Lainaus käyttäjältä: Lena Näre
Paperittomuus ei ilmiönä häviä sillä, että laillisen oleskeluluvan saamisen edellytyksiä kiristetään. Paperittomuuden tietoinen lisääminen on vastuutonta politiikkaa, joka johtaa sisäisen turvallisuuden heikkenemiseen ja inhimillisen kärsimyksen lisääntymiseen.

Vastuu on niillä, jotka ovat oleskelulupia vastuuttomasti jakavalla politiikalla nämä turvapaikkahuijarit Suomeen houkutelleet ja sitten mahdollistaneet heidän jäämisensä tänne. Ei näy vastuunkantajia vaan näitä samoja naamoja, jotka nyt vonkuvat houkuttelemilleen huijareille oleskelulupia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 038
 • Liked: 9224
Suomeen tulleet turistit, mielenosoittajat ja jalkapallo-fanit eroavat turvapaikanhakijoista ainakin yhdessä kohtaa: heillä on taskussaan poistumislippu Suomesta.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 24382
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Jos seuraa hallitusta, oppositiota, presidentinlinnaa ja mediaa, niin kaikki vaikenevat.

Laittomat matut eivät kuulu keskusteluihin säästöideoista. Puhumattakaan niistä matuista joilta on suojelutarve päättynyt.

Kukaan eikä mikään ota asiaa esille.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Aallokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 681
 • Liked: 7293
^Juuri näin. Miksi jopa PS on hiljaa "paperittomista"??

"Paperittomat" eli laittomasti maassa oleskelevat on ainoa rikollisryhmä, jonka rikoksen jatkamista ei pelkästään katsota sormien läpi, vaan turvataan aktiivisesti virallisilla toimenpiteillä!

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 154
 • Liked: 91496
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
^Juuri näin. Miksi jopa PS on hiljaa "paperittomista"??

"Paperittomat" eli laittomasti maassa oleskelevat on ainoa rikollisryhmä, jonka rikoksen jatkamista ei pelkästään katsota sormien läpi, vaan turvataan aktiivisesti virallisilla toimenpiteillä!
^, ^^

Jäsen @Roope arveli itärajaketjussa, että hallitus näyttäisi aikovan istua käsiensä päällä itäraja-asiassa EU-vaaleihin asti, jonka jälkeen EU voisi vapaasti tehdä uusia päätöksiä taakanjaosta.

Sama juttu näyttäisi olevan laittomien massamaastapoistamistenkin kanssa: annetaan EU:n päättää asia, ja mennään sitten komission selän taakse piiloon levittelemään käsiä, tai istumaan niiden päällä.

Uuden rajanlainkin nettovaikutus oikeastaan yhtään mihinkään oleelliseen on +-0.

Se yksi ainoa asia joka PS:n piti hoitaa - ei enää uusia turvapaikanhakijoita, ja edelliset rajarikolliset ulos - jää puheiden tasolle, mikäli synkät ennusmerkit pitävät paikkansa.

Sen sijaan suomalainen ala- ja keskiluokka saa talousruoskaa, jonka syylliseksi havaintaan talousministeri. 

Ja siltähän se taas näyttäisi, että PS aikoo vapaaehtoisesti vetää itsensä kölin alta uudelleen samaan katiskaan, jonka stubb, kako ja kepu virittivät jo 2015: divisioonittain islamisteja, kymmenien miljardien elinkaarikustannukset, kansallinen katuturvallisuus tuhottu, kelagoldeja säkeittäin rajarikollisille, huippuhillot vastaanottokeskuskeisareille, ja vähintään puolitettu suosio PS:lle.

Enpä olisi uskonut.

“Once is stupidity wrapped in inexperience. Twice is inexcusable failure. Three times is enemy action”
― Ian Fleming tai joku muu
« Viimeksi muokattu: 14.02.2024, 06:53:26 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

KamalaJari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 512
 • Liked: 835
 • Kaamea muumio .
Kun olet kokkareiden sosdemin ja muiden puolueiden äänestäjä tiedät melko varmasti mitä saat mutta Persujen kohdalla se jää aina arvailujen varaan.
Ihan helvetin ikävä kyllä niistä äänestäjille tärkeimmistä lupauksista tunnutaan luisteltavan aina.
Ymmärrän kyllä että politiikka on kompromisseja mutta miksi niitä tunnutaan tehtävän varsin yksipuolisesti ?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 154
 • Liked: 91496
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Kun olet kokkareiden sosdemin ja muiden puolueiden äänestäjä tiedät melko varmasti mitä saat ...

No enpä tiedä tuostakaan.

- Kepun puheenjohtaja raahasi kepun vasemmiston hautuumaalle kuolemaan. Kuolinsyyksi kirjataan intersektionaalinen-feminismi-rasismi-woketus, ilman traktorikuskeja.

- Kansalliskonservatiivisen kokoomuksen pj vei tehokkaasti puolueettaan kohti kansallismieletöntä, liberaaliglobalistista WEF-keskittymää.

- SDP:n puheenjohtaja syöksi kokaiinipäissään maan ennennäkemättömään velkakierteeseen, viettäen nyt jetset -elämää, joka ei voisi olla kauempana SDP:n tannerlaisista, työnväenluokkaisista ja antimarxilaista juurista. Nykyinen pj on taas natsilarppaja.

- Vihreiden pj pysyi uskollisena ideologialleen, joka on tuhota Suomi roudaamalla se täyteen turvapaikanhakijoita, ja antaa kaikille oletusluvat. Tämä tavoite menee aivan kaiken edelle. Etenkin vihreän ympäristöpolitiikan edelle.

"Me tarvitaan todella paljon ihmisiä (ulkomailta) tänne tulevaisuudessa"
- Sofia Virta

Ja tuostapa pääsemmekin takaisin mukavasti ketjun otsikon osoittamaan aihepiiriin Hylätyille turvapaikanhakijoille oleskeluluvat. (Mahdolliset jatkot postaukseeni jossain muualla.)
« Viimeksi muokattu: 14.02.2024, 08:27:37 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri ei ole yhteiseloa vaan kulttuurien sotaa.
— Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.
— Hiilineutraalisuus ei ole vetotekijä vaan hirttosilmukka.
— Turvallisesta maasta tuleva tp-hakija on pummi.
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa.
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen

Tagit: