Kirjoittaja Aihe: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus  (Luettu 945 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 320
 • Liked: 46031
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« : 11.11.2021, 08:38:36 »
Uutisaamussa haastateltiin oikeustieteiden kandidaattia Tuija Braxia, joka on nimetty "Oikeusvaltiokeskuksen" johtoon.

Suomeen on perustettu Oikeusvaltiokeskus. Johtoon poliittinen broileri oikeustieteen kandidaatti entinen oikeusministeri, nykyinen hallituspuolueen politiikan ulkopuolelle jäänyt vihreä veteraanitar. Brax.

Haastattelussa tämä kertoi, että oikeusvaltioperiaatetta tulee haastaa koko ajan ja oikeusvaltiokeskuksen tehtävä on katsoa, että oikeuslaitos on poliittisesti riippumaton ja kohtelee kaikkia kansalaisia yhdenvertaisesti. Vasta Hankamäen blogi avasi, että täällä väijytään muiden maiden oikeusvaltioperiaatteita? Telkkari oli aamulla hiljaisella, en kuullut kaikkea.

Hämmästyin, kun tämä putiikki on perustettu jo kesäkuussa. Oli siitä uutinenkin hesarissa maksumuurin takana. Seuraava google-hitti osui Hankamäen blogiin, josta lainaan tähän jotain:
http://jukkahankamaki.blogspot.com/2021/05/oikeusvaltiokeskus-vaarantaa.html
Lainaus
1. elokuuta 2021
Uusi poliittinen tuomioistuin – ”Oikeusvaltiokeskus” voi vaarantaa kansalaisten perusoikeudet
Hallituksessa riittää halua yhteisen hyvän jakamiseen omien kansalaistemme velaksi ja taloudelliseksi tappioksi. Tämä ilmenee Helsingin yliopiston ja ulkoministeriön vähin äänin perustamasta Oikeusvaltiokeskuksesta.

Keskus on keitetty kokoon kesällä, ja sen tavoitteeksi sanotaan ulkoministeriön alaan kuuluvan kehitysyhteistyön vahvistaminen. Varat otetaan kehitysyhteistyövaroista.

Keskus toimii Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan yhteydessä, mutta sen johtajaksi nimitettiin vailla tieteellisiä näyttöjä oleva vihreiden Tuija Brax. Tämä viittaa siihen, että keskuksesta on tulossa uusi ”poliittinen tuomioistuin” jo muutonkin pitkälle politisoituneen oikeuslaitoksen kylkeen.

Koska rahat veistetään ulkoministeriön jo hyväksytystä budjetista, Oikeusvaltiokeskuksen perustaminen on saattanut lipsahtaa eduskuntakäsittelyn ohi. Myös Oikeusvaltiokeskuksen rooli on ongelmallinen, sillä sen tarkoitus on puuttua muiden maiden sisäpolitiikkaan ja oikeusoloihin. Siten astutaan helposti kansallisen suvereniteetin alueelle toisten maiden itsemääräämisoikeutta rikkoen.Mihin oikeusvaltiokeskusta tarvitaan?

Olen toki ollut itsekin pitkään sitä mieltä, että parasta, mitä Suomesta voitaisiin kehitysmaihin viedä, olisivat oikeus- ja hyvinvointivaltion periaatteet, toisin sanoen poliittinen järjestelmämme, johon ainakin muodollisesti kuuluvat sananvapaus, uskonnonvapaus ja vapaa markkinatalous. Mikäli nämä saataisiin toteutumaan myös islamistisissa maissa, ratkeaisi moni taloudellinen, poliittinen ja ihmisoikeusongelma.

...

Kaikkein tärkeintä olisi kuitenkin valvoa oikeusvaltion toteutumista täällä Suomessa ja Euroopan unionissa, toisin sanoen laittaa ensinnä oma tontti kuntoon. Vieraiden kansankuntien ihmisoikeuksilla ja toimeentulo-ongelmilla pamputetaan nykyisin lähinnä omia kansalaisiamme heidän perusoikeuksiaan, kuten sananvapautta, rikkoen. Juuri siksi ihmisoikeudet ansaitsivat huomiota Suomessa.

...

Ulkoministeriössä haudottu Oikeusvaltiokeskus edustaa universaalisosialismin metafyysistä vastinetta: ihmisoikeusfundamentalismia. Vasemmistoretorisesti ajatellaan, että jokin keskus voi korjata maailman vääryydet, vaikka tosiasiassa se tarjoaa hillotolpan poliittisesti palkituille ihmisoikeusahmateille samalla, kun diktaattorit popsivat aamupaloikseen pikkulapsia pakastimesta.

...

Myöskään vuonna 2012 Suomeen perustettu valtiollinen Ihmisoikeuskeskus ei ole millään tavoin puuttunut sananvapauden ja tutkimustoiminnan vapauden kaventamiseen maassamme, mutta se on jaksanut länkyttää ammattitoimittajien ja valtavirtamedian puolesta, jotta nämä saisivat mustamaalata vaihtoehtomediaa ja jatkaa räksytystään kriittisiä tieteenharjoittajia vastaan.

Tämä ei ole ihme, sillä Ihmisoikeuskeskus on täytetty vihervasemmistoon kallellaan olevilla viranomaishenkilöillä, joiden tehtävä on puolustaa globaalia monikulttuuri-ideologiaa ja maahanmuuttovirtoja. Siten se vastaa valtiollisia tasa-arvo- ja muita valtuutettuja, joita kihisee ja sihisee maa mustanaan.

Yhdenkään viranomaiselimen henkilökuntaa ja jäseniä ei ole valittu avoimilla menettelyillä eikä perusteilla. Varoittavimpana muistona on vailla laissa vaadittua kelpoisuutta olevan Eva Biaudet’n (Rkp) nimittäminen vähemmistövaltuutetuksi valtioneuvoston erivapaudella kolmenkymmenen oikeasti pätevän ohi. Hänet virkaan nostaneena oikeusministerinä toimi Tuija Brax, joka nyt palkittiin poliittisella viralla.

...

Sellainen Oikeusvaltiokeskus rikkoo kansallista suvereniteettia ulkomailla reuhatessaan ”tasa-arvon” ja ”yhdenvertaisuuden” puolesta. Ja se rikkoo kansallista suvereniteettia Suomessa pakottamalla kansalaisiamme noudattamaan kansainvälisten sopimusten muualta kotoisin olevia periaatteita omassa maassamme. Perimmältään Oikeusvaltiokeskus on siis universaalisosialismin mätä hedelmä.

Oikeusvaltiokeskuksen johtajanimityksen yhteyshenkilönä toimi vihervasemmistoa tukevista sananvapauden rajoituspyrkimyksistään tunnettu professori Kimmo Nuotio, joka markkinoi virkaa Twitterissään löytääkseen myös tieteellisesti epäpäteviä hakijoita, sillä tehtävä oli läänitetty vihervasemmistoa varten.

Oikeusvaltiokeskus liimataan nyt Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kylkeen, ja sen toimintaa vahtimaan laitetaan ”strategisen ohjauksen tueksi ohjausryhmä” eli eräänlainen valvontakomissio, johon ”kutsutaan jäseniä muiden korkeakoulujen, valtionhallinnon ja kansalaisyhteiskunnan edustajista”. Siis ”kutsutaan”, toisin sanoen valikoidaan poliittisilla perusteilla.

...

Tuija Braxin oma yksityinen tuomioistuin

...

Tuija Braxin nimittäminen Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi antaa näyttöä tavasta, jolla vihervasemmisto röyhkeästi perustaa ja valloittaa itselleen julkisia virkoja ja nimittää niihin poliittisia kellokkaitaan. Tieteen liepeillä esiintyessään vihervasemmiston etäispäätteet pyrkivät käyttämään poliittista valtaa asiantuntijavallan tai tuomiovallan kaavussa. Näin Neuvostoliitossa.


Loput tykityksestä blogista.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 320
 • Liked: 46031
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #1 : 11.11.2021, 08:44:09 »
Niin aamuteeveessä kerrottiin nimenomaan siitä, että onko SUOMI oikeusvaltio. Brax oli kutsuttu sinne asiantuntijana, "oikeusvaltiokeskuksen johtajana" antamaan lausuntoja. Lauteilla myös korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi.

He ovat menossa Anna-Maja Henrikssonin pakeille keskustelemaan Suomen oikeusvaltiostatuksesta.

Eli tuo otsikon havaintoni oli itse asiassa uutisen sivujuonne...

Braxin kuvaus "oikeusvaltiosta" jossa kaikki ovat yhdenvertaisia tuomioistuimen edessä sai minut lähes itkemään. Oikeusvaltio on mielivaltaisen vallankäytön estäjä...

Perusoikeudet tulee olla kunnossa, jossa enemmistödemokratian keinoin ei saa sortaa vähemmistöjä.
-Tuomioistuinten poliittinen riippumattomuus ja vapaa media mainittu by KHO presidentti.

Katsokaa aamun pälä pälä pälät YLE areenasta jos verenpaineenne on alhaalla.

-i-

MUOKS: Translaki mainittu...

MUOKS2: Kuusniemi -> Kuusiniemi
« Viimeksi muokattu: 11.11.2021, 12:04:50 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 836
 • Liked: 38318
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #2 : 11.11.2021, 08:58:56 »
Vielä jos Suomeen perustettaisiin OIKEUSVALTIO, niin se olisi hieno homma.
Siitä kannattaisi jo uutisoidakin.
Se nyt ainakin on muutamassa vuodessa käynyt selväksi, että 30+ naisten johtamissa valtioissa ei säily oikeudet ja valtionkin pystyssä pysyminen on niin ja näin. Sama 60+ naisten johtajuudessa; tuli mieleeni Merkel ja Halonen.
Ensimmäisen ikäluokan omin tehtävä on tehdä ja hoitaa lapsia, jälkimmäisten biologinen vahvuusalue on leikkiä lastenlasten kanssa mummoina.

Oikeusvaltiokeskus 🥱
Varmaan tiedossa muutamille helppoa hyvinpalkattua työtä.

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 389
 • Liked: 7784
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #3 : 11.11.2021, 09:16:52 »
Marxistinen / kommunistinen oikeuskäsitys, mitä Tuija Brax tietenkin edustaa, ei ole yhteensopiva länsimaisen valistuksen ajoilta peräisin olevan oikeuskäsityksen kanssa. Se on päivänselvää, että Tuija Brax ei pystyisi kertomaan suorassa lähetyksessä edes länsimaisen oikeuskäsityksen peruspremissejä, saatika juontamaan näistä premisseistä ehjää kokonaiskuvaa kysymykseen "miksi länsimainen oikeuskäsitys on niin ylivoimainen suhteessa kommunistiseen tai islamilaiseen oikeuskäsitykseen". Tuija ei pystyisi kertomaan edes marxilaisesta oikeuskäsityksestä tuon taivaallista. Tuija ei taida oikein osata yhtään mitään. Tuija on nuija, jolle tosinuijat siitä vaan tekee oman laitoksen valden rahoilla.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 320
 • Liked: 46031
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #4 : 11.11.2021, 09:38:45 »
Jaa niin....

Pitää vielä muistuttaa, että tiettävästi Brax on Demlan pitkäaikainen jäsen.

Mikä ei tietenkään tullut kenellekään yllätyksenä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 389
 • Liked: 7784
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #5 : 11.11.2021, 09:44:27 »
^ja Demla edustaa nimenomaisesti juuri marxilaista oikeuskäsitystä. Demlan olemassaolo ja vaikutus kaikkeen suomalaiseen lainsäädäntään / oikeusjärjestelmään selittää itsessään koko suomalaisen oikeuslaitoksen surkeaakin surkeamman jaman.

Linkkaamassani videossa Ivan Puopolon haastattelussa viehättävä nuori nainen Binga Tupamäki ampuu alas koko marxistisen ideologian, paremmin kuin kukaan muu koskaan ennen.
Ei mikään pikku juttu / saavutus. Respects.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 845
 • Liked: 104595
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #6 : 11.11.2021, 11:04:45 »
Niin aamuteeveessä kerrottiin nimenomaan siitä, että onko SUOMI oikeusvaltio. Brax oli kutsuttu sinne asiantuntijana, "oikeusvaltiokeskuksen johtajana" antamaan lausuntoja. Lauteilla myös korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusniemi.

He ovat menossa Anna-Maja Henrikssonin pakeille keskustelemaan Suomen oikeusvaltiostatuksesta.

Eli tuo otsikon havaintoni oli itse asiassa uutisen sivujuonne...

Tuossa lienee kyse Kuusiniemen alkuvuodesta antamasta ja Henrikssonin komppaamasta varoituksesta, että Suomen oikeuslaitos pitää eristää epädemokraattisten voimien eli niiden inhojen perussuomalaisten vaikutusvallalta. Kutsuvat sitä ironisesti oikeuslaitoksen riippumattomuuden turvaamiseksi.

Tämä ei ole yksittäisten henkilöiden vaan The Puolueen yhteinen hanke.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut asiantuntijat keskustelemaan siitä, miten oikeusvaltio suojataan vallan demokraattisten vaalien kautta kaappaavalta epädemokraattiselta hallitukselta. Mukana muun muassa Pauliine Koskelo, jolle EIT:n virheellinen ja hutiloitu Suomen tuomitseva päätös kuolemansa kömpelösti lavastaneen irakilaisen turvapaikanhakijan oikeuksien loukkaamisesta ei ollut minkäänlainen ongelma.

Lainaus
Landets främsta experter ska dryfta: Skulle demokrati och rättsväsende klara av försök att undergräva rättsstaten?

Vad skulle hända med Finland ifall icke-demokratiska krafter tog över makten i landet? I november ska en rad av landets främsta sakkunniga slå sig ner för att diskutera såväl den finska rättsstatens nuvarande ställning som dess utveckling.

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har sammankallat landets främsta experter inom juridik och domstolsväsendet för att diskutera rättsstatens ställning och utveckling i Finland.

Idén om ett rundabordssamtal på hög nivå föddes redan i våras då hon läste en intervju i Helsingin Sanomat med Högsta förvaltningsdomstolens president Kari Kuusiniemi. I intervjun föreslår Kuusiniemi en utredning om hur väl domstolarnas oberoende skulle garanteras i en eventuell situation där icke-demokratiska makter tog över landets ledning.

Sverige har redan startat en liknande utredning. Nu kommer Finland att följa i grannlandets fotspår. Enligt nuvarande tidsplan ska Kuusiniemis önskan bli verklighet den 11 november.

– Jag har sammankallat bland annat experter från Justitieministeriet, Högsta domstolen, Högsta förvaltningsdomstolen, universiteten, riksåklagarämbetet och Högsta domstolens tidigare president, i dag domare i Europeiska människorättsdomstolen i Strasbourg, Pauliine Koskelo, säger Henriksson.
...
Hbl 5.10.2021
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 389
 • Liked: 7784
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #7 : 11.11.2021, 11:28:42 »
^Heh, vanha valta taitaa tosiaan olla paskat housuissa. Pelko on kova ja liikehdintää löytyy. Oikeusjärjestelmä, joka ei Suomessa ole sotien jälkeen perustunut de facto, eikä edes de jure, länsimaiselle oikeuskäsitykselle, vaan on ollut jotain sekamelskaa neuvostojärjestelmästä ja brittiläisestä fabianismista, tai jotain. En usko, että suomalaista oikeusjärjestelmää voi edes verrata mihinkään, millä on älyllinen perusta, koska mielivaltaisuus on ollut suomalaisen, melko ainutlaatuisen, oikeusjärjelmän kantava voima ainakin sotien jälkeisen ajan. Suomi on pysynyt pystyssä niinkin hyvin vain, koska suomalaiset on niin lainkuuliaista väkeä eikä suurimmalla osalla suomalaisista ole tarvetta olla tekemisissä tämän friikkilaitoksen kanssa. Ne, jotka on joutuneet kafkamaiseen hullunmyllyyn ovat poikkeuksetta traumatisoituneet loppuiäkseen.

Vanha valta pelkää tosissaan. Tässä oirehtimisessa on hyvä huomata, että koko kuntauudistuskin on ilmeisesti tehty sen takia, että persujen tulo kuntiin saa vanhan vallan pakenemaan persuja. Idea on viedä tammikuun vaalit niin pimeillä lyhdyillä ja niin himmeästi kuin mahdollista, jotta persujen äänestäjät ei tosiaan lähtisisi edes vaivaisella prossalla liikkeelle tammikuussa.
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 845
 • Liked: 104595
Vs: Suomeen perustettu oikeusvaltiokeskus
« Vastaus #8 : 12.11.2021, 12:08:09 »
Niin aamuteeveessä kerrottiin nimenomaan siitä, että onko SUOMI oikeusvaltio. Brax oli kutsuttu sinne asiantuntijana, "oikeusvaltiokeskuksen johtajana" antamaan lausuntoja. Lauteilla myös korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi.

He ovat menossa Anna-Maja Henrikssonin pakeille keskustelemaan Suomen oikeusvaltiostatuksesta.

Lainaus
Ylen aamu: Mikä on suomalaisen oikeusvaltion tila?

Suomea pidetään mallimaana oikeusvaltion suhteen: meillä oikeuslaitokseen voi luottaa, korruptio ei rehota ja ihmiset tulevat kohdelluksi tasa-arvoisesti. Mutta olemmeko tässä suhteessä näin puhtoisia? Vieraina Oikeusvaltiokeskuksen johtaja Tuija Brax ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi.
Yle Areena 11.11.2021  (14 min)

Kiertoilmauksin ja rivien välisin viittauksin käytävä keskustelu näyttää kummalliselta, jos ei ymmärrä taustoja ja tarkoitusperiä. Perussuomalaisia ei mainita nimeltä, mutta Kuusiniemi viittaa merkitsevästi kaikkiin muihin puolueisiin muutaman vuoden takaisella Ruotsin politiikasta kopioidulla termillä "vakiintuneet puolueet" (muut kuin SD). Myös Kuusiniemen aloittama keskustelu oikeusistuimien riippumattomuuden varmistamisesta on hänen mukaansa tuontitavaraa Ruotsista. Välillä Kuusiniemi puuskahtaa, että kyllähän me kaikki tiedämme, mihin tapauksiin viittaan, ja jättää auki, mitä tapaukset ovat.

En tiedä, oliko Braxilta tarinankerrontaa vai rehellistä tyhmyyttä, kun hän kertoi loppuun esimerkin, että hänen aktiiviaikanaan Turkkia pidettiin ihmisoikeuksissa edistyvänä maana, mutta nyt yhtäkkiä tilanne on toinen. Ei tällaista näkemystä kylläkään ollut kuin poliittisella eliitillä, joka yritti väkisin runnoa Turkin EU:n jäseneksi, eikä useimmilla heilläkään kuin puheissa. Todellisuudessa näkyi tuhansien kilometrien päähän, että Turkin demokratiauudistukset olivat silmänlumetta EU-kriteerien näennäiseksi täyttämiseksi. Koneisto ja ihmiset eivät muuttuneet miksikään.

Sikäli hauskaa, kun Brax otti varoittavaksi esimerkiksi juuri Turkin, kun Suomen viime vuosien langettavia sananvapausrikostuomioita on puolustettu aivan erityisesti EIT:n hyväksymillä turkkilaisilla sananvapaustuomioilla islamin ja muslimien loukkaamisesta. Mutta Suomen sananvapauden arviointi ei tietenkään kuulu suomalaiseen oikeusvaltiokeskusteluun.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset