Kirjoittaja Aihe: Vasemmistolainen kansallismielisyys  (Luettu 4075 kertaa)

Sosiaalidemokraatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 7
Vasemmistolainen kansallismielisyys
« : 12.11.2021, 19:18:29 »
Hei!

Näin ensimmäisessä viestissä rohkenen jo kertoa poliittisesta toiveestani: Kansallismielisestä vasemmistolaisesta puolueesta. Perussuomalaisilla on hyvät maahanmuuttopoliittiset tavoitteet, mutta en voi heitä äänestää heidän talouspolitiikan takia ja toisaalta tarttumisesta tiettyihin arvokonservatiivisiin kysymyksiin. Perussuomalaisiin en siis voisi liittyä ihan vain rehellisyyden takia

Siksi tunnustelenkin aktiivisesti "kadulla" ja muualla tiettyjä poliittisia tuulia. Tanskan sosiaalidemokraatit on ollut kiinnostukseni kohteena jo pitkään, mutta onko Suomen SDP:llä toivoakaan seuraamisesta Tanskan linjalla? Marin voisi olla riittävän kyyninen valtapoliitikko täyskäännökselle, mutta en sitä usko.

Toinen tavoite olisi kansallismielisen vasemmistolaisen puolueen perustamisesta. Pääasiassa SDP:n ja Vassarien linjalla talousasioissa, mutta maahanmuuttokriittisellä linjalla ja vastustaisi kiivaasti nykyistä linjaa luoda halpatyövoimamarkkinat. Potentiaalia olisi, vaan onko haluja?

Tiedän kokemuksesta, että Demareissa, Vassareissa ja myös Vihreissä olisi tämänkaltaiselle poliittiselle liikkeelle tilausta. Itse kun olen entinen vihreiden kuntavaaliehdokas niin on jonkin verran kokemusta tästä piiristä.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 645
 • Liked: 93137
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #1 : 12.11.2021, 19:30:40 »
Hei!

Näin ensimmäisessä viestissä rohkenen jo kertoa poliittisesta toiveestani: Kansallismielisestä vasemmistolaisesta puolueesta. Perussuomalaisilla on hyvät maahanmuuttopoliittiset tavoitteet, mutta en voi heitä äänestää heidän talouspolitiikan takia ja toisaalta tarttumisesta tiettyihin arvokonservatiivisiin kysymyksiin.

SDP on todellakin menetetty tapaus mokutuksen ja woketuksen vuoksi, joten kannatan lämpimästi ideaasi.

1. Mutta mitä ne PS:n tietyt arvokonservatiiviset  kysymykset ovat, jotka ovat sinulle liian paksua tuubaa?

2. Ja mikä hiertää PS:n talouspolitiikassa?

En yritä myydä PS:ää sinulle, enkä ole puolueen jäsen. Totean kuitenkin, että ...

3. lääkintöneuvos Mikko Paunio, ex-SDP, kyllästyi demareiden hulluuteen, ja liittyi PS:ään, ja 

4. uusien puolueiden saaminen eduskuntaan on vuosikausien työn takana, eikä sittenkään useimmiten onnistu.

Mutta onnea matkaan, jos sille tiellä olet lähdössä!  :)
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Sosiaalidemokraatti

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 5
 • Liked: 7
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #2 : 12.11.2021, 19:49:51 »
1. PS on kieltämättä lopettanut Soinin lähdön myötä homoista puhumisen. Ehkä tämä käsitys on jäänyt mulle jostain syystä. Näissä avioliittoasioissa on kansan tuki. Ei välttämättä porukka näitä asioita kannata, mutta vielä vähemmän vastustaa. Jätetään nämä touhut kristillisille.

2. Viimeaikaiset tietyt heitot ovat toki provosoivia, mutta olen sinänsä huolissani siitä, että PS alkaa menemään ns oikealta ohi talouspolitiikassa. Siksi en oikein voi tukea PS:ä, mieluummin vaikka nukun. Voin toki todeta erehtyneeni ja muuttaa kantaa.

3. Kunnioitan Paunion ratkaisua.

4. Kovan työn takanahan se on. Enkä välttämättä itse pystyisi olemaan keulakuvana. Koen olevani ominaisuuksiltani Halla-ahon kaltainen, enkä haluaisi olla parrasvaloissa. Sinänsä uskon tämäntyyppiselle poliittiselle liikkeelle olevan tilausta ja puolueen perustaminen on todella paljon helpottunut sähköisten kannattajakorttien avulla. Niinhän sinne Pennasen Avoin Puolue ja Kristallit saanut suhteellisen helposti kortit kasaan. Sinimustilla lienee ongelmia liian radikaalin ohjelman takia.

Hitaasti alkaisin kehittää puoluetta aluksi puhtaasti kuntapolitiikan kautta. Porin seudulla olisi varmasti napattavissa sekä PS:n, että SDP:n kannatuksesta siivu. Silloin voisi päätellä, kannattaako edes yrittää valtakunnanpolitiikkaan.

Selvästi näkee, että suunnitelmat on valmiina, vaan ei mitään konkretiaa. Mutta ehkä joskus..

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 362
 • Liked: 11011
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #3 : 12.11.2021, 20:00:22 »
Suomesta puuttuu sellainen puolue, johon Archie Bunker olisi voinut liityä.  Siis isänmaallisoikeistolainen puolue, joka ajaa pääasiassa duunareiden etua.  Vasemmistopuolueita täällä on jo liikaakin.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Kattomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 121
 • Liked: 163
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #4 : 12.11.2021, 20:09:38 »
2. Viimeaikaiset tietyt heitot ovat toki provosoivia, mutta olen sinänsä huolissani siitä, että PS alkaa menemään ns oikealta ohi talouspolitiikassa. Siksi en oikein voi tukea PS:ä, mieluummin vaikka nukun. Voin toki todeta erehtyneeni ja muuttaa kantaa.

PS on kuitenkin nyt käytännössä ainut puolue, joka (yrittää) ajaa meidän maakunnissa ja/yksityissektorilla olevien duunareiden asiaa, että työt pysyvät Suomessa, palkalla tulee toimeen ilman tukia, jne., asioita, mitä SDP ajoi aikanaan hyvin. Nämä alat (metalli, metsä, kemia) ovat kuitenkin niitä, joilla Suomi pidetään pystyssä.

Vasemmiston kiinnostus on yhä enenevässä määrin leikkiä hyväntekijää muiden ja velkarahalla.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 446
 • Liked: 7567
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #5 : 12.11.2021, 20:19:19 »
Niin kauan kuin ei ole "tannerilaista" demaripuoluetta eikä "saarislaista" työläiskommunistipuoluetta, ei ole tarjolla vasemmistonationalistista puoluetta.

Ei ne vanhat työläisdemarit ja työläiskommunistit ollu suvakkeja. Jos niitä on vielä elossa, ne ovat yli 70 v tai yli 80 v ikäisiä.

Neuvostoliiton romahduksen jälkeen vasemmisto hylkäsi työväenluokan ja omaksui identiteettipolitiikan eli intersektionaalisen feminismin, mikä tarkoittaa monikulttuurisuutta, seksuaalivähemmistöjä, internationalismia, post-koloniaalisuutta, postmodernismia, relativismia, nihilismiä....

Vasemmisto korvasi työn ja pääoman tai työväenluokan ja porvariston vastakkainasettelun uudella luokkasodalla jossa on muita osapuolia. Esim. heterot vs homot, cis vs transut, valkoiset vs ei-valkoiset, kristityt vs muslimit.....tms.jne.

Nykyvasemmisto on taustaltaan yläluokkaista/porvarillista/akateemista. Ne ovat töissä julkishallinossa kuten yliopistoissa ja valtion laitoksissa sekä erityypisissä järjestöissä jotka ovat valtiorahoitteisia.

Persujen kannattaisi olla talous-, työllisyys- ja veroasioissa matemaattisessa keskustassa, jolloin se voi saada ääniä sekä vasemmalta että oikealta.

Jos eduskunnassa olisi nationalistinen enemmistö ja hegemonia, silloin ei tarvittaisi persuja. Tällöin eduskunnan enemmistö pitäisi muodostaa siten että sillä on  vasemmistonationalisti-puolue, demarinationalisti-puolue, keskusta-/maalaisnationalisti-puolue, porvarinationalisti-puolue, sekä kristillisnationalistinen puolue.

Oma luonnehdinta itsestäni on talouskeskustalainen arvotraditionalisti.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2021, 20:27:00 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68032
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #6 : 12.11.2021, 20:20:03 »
Voisin luonnehtia itseäni talousmielessä keskustavasemmistolaiseksi ja arvojen osalta nykyään suurimmaksi osaksi konservatiiviksi sekä kansallismieliseksi. Olen todennut, että tällä hetkellä tuolta sektorilta ei Suomen poliittisessa nelikentässä löydy sopivaa puoluetta, kun persutkin ovat jo omasta näkökulmastani lipuneet liikaa kokoomuksen suuntaan.

Tuore kannattajakortteja keräävä (3254/5000 + paperiset kortit) puolueprojekti Sinimusta Liike on osittain juuri tuolla vasemmiston suunnilla talouspoliittisesti. Lyhyesti voisi sanoa, että se hylkää sekä nykyisen vasemmiston että oikeiston suomalaisille haitallisen politiikan ja edustaa ns. kolmatta tietä.

Suosittelen tutustumaan: https://sinimustaliike.fi/ohjelma/

Lainaus
Puolueemme näkökulmasta nykyinen jako oikeistoon ja vasemmistoon perustuu virheelliseen vastakkainasetteluun, sillä toissijaisista eroistaan huolimatta niistä molemmat edistävät politiikkaa, joka uhkaa kansallista olemassaoloamme ja valtiollista itsenäisyyttämme. Suomenmielisinä me vastustamme poliittisen oikeiston kannattamaa ylikansallista kapitalismia ja ääri-individualismia, joka pyrkii nostamaan yksilön tarpeet yhteisön edun yläpuolelle. Samaan aikaan me vastustamme poliittista vasemmistoa, sillä sen edistämä egalitarismi ei tunnusta oman kansan tärkeyttä ja ihmisten välisiä luontaisia eroja. Puolueemme irtisanoutuu nykyisestä tasapäistämisen ihanteesta, ja haluaa korvata sen ajatuksella, jossa jokaisella ihmisellä on oma paikkansa yhteiskunnassa, joka perustuu hänen omiin kykyihinsä.

Uusin keskusteluketju, jossa laajempia lainauksia ohjelmasta: https://hommaforum.org/index.php/topic,131642.0.html

Vanhemmasta ketjusta tuohon talouspuoleen liittyvä hyvin tiivistetty viesti:

https://hommaforum.org/index.php/topic,131372.msg3236053.html#msg3236053

Sen verran haluan kuitenkin todeta, että talouspolitiikaltaan puolue on varsin vasemmistolainen, sillä se kannattaa valtion omistajuutta ja ohjausta strategisesti merkittävässä tuotannossa ja infrassa, perustuloa, kolmikantaa, hyvinvointivaltiota ja julkisesti hallinnoitua keskuspankkia. Valtion intervention tarkoituksena on vaikuttaa siihen, millä ehdoilla työtä teetetään Suomessa, minkälaisia yhteiskunnallisia velvollisuuksia yksityisillä yrityksillä on ja kuinka estetään halpatyövoiman saapuminen Suomeen ja pääoman karkaaminen ulkomaille verosuunnittelun keinoin. Puolue suhtautuu äärimmäisen kriittisesti nykyiseen talouspainotteiseen keskusteluun, jossa oletetun talouskasvun nimissä ollaan valmiita tekemään valtavia väestöpoliittisia ja kulttuurillisia muutoksia suomalaiseen yhteiskuntaan.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2021, 20:25:18 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 083
 • Liked: 2249
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #7 : 12.11.2021, 20:21:06 »
En oikein ymmärrä väitettä PS:n talousnäkemysten "menevän oikealta ohi", jos asioita pohtii pitemmällä aikavälillä Suomen historiaan peilaten. Esimerkiksi Väinö Tannerille PS:n talouslinjoissa ei olisi mitään ongelmaa.
Pesunkestävä militaristivaskisti.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 446
 • Liked: 7567
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #8 : 12.11.2021, 20:31:00 »
Vasemmistonationalistien pitäisi kuuluttaa sitä että hyvinvointivaltio/-yhteiskunta ja vapaa maahanmuutto eivät ole mahdollisia samaan aikaan. Toinen voi olla mutta ei molempia.

Mistä löydetään uuden Väinö Tannerin tai Miina Sillanpään SDP:n johtoon, ja niin että näiden linja olisi SDP:n valtalinja?

Mistä löydetään uusi Aarne Saarinen Vasemmistoliiton johtoon?
Kissafani

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5401
 • Radiomiina
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #9 : 12.11.2021, 21:28:40 »
Tuli mieleen 60-luvulla peräkylissä mopedilla kiertänyt mopomies Eino Poutiainen, reservin vääpeli ja yhdeksän lapsen isä. R.I.P. kansanedustaja Eikka. Ei taatusti ollut minkään lajin sosialisti tai fasisti, demokraatti kyllä.
Kuullin Nostalgia-radiossa pääministerimme kehuvan omaa puoluettaan. Hyvä ettei laatta lentänyt.
Rouvalta on kadonnut suhteellisuden taju, jos sitä koskaan on ollutkaan. Eroa ämmänkutale, prkle!

Augustus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 214
 • Liked: 2718
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #10 : 12.11.2021, 21:55:19 »
Niin kauan kuin ei ole "tannerilaista" demaripuoluetta eikä "saarislaista" työläiskommunistipuoluetta, ei ole tarjolla vasemmistonationalistista puoluetta.

Ei ne vanhat työläisdemarit ja työläiskommunistit ollu suvakkeja. Jos niitä on vielä elossa, ne ovat yli 70 v tai yli 80 v ikäisiä.

Neuvostoliiton romahduksen jälkeen vasemmisto hylkäsi työväenluokan ja omaksui identiteettipolitiikan eli intersektionaalisen feminismin, mikä tarkoittaa monikulttuurisuutta, seksuaalivähemmistöjä, internationalismia, post-koloniaalisuutta, postmodernismia, relativismia, nihilismiä....

Vasemmisto korvasi työn ja pääoman tai työväenluokan ja porvariston vastakkainasettelun uudella luokkasodalla jossa on muita osapuolia. Esim. heterot vs homot, cis vs transut, valkoiset vs ei-valkoiset, kristityt vs muslimit.....tms.jne.

Nykyvasemmisto on taustaltaan yläluokkaista/porvarillista/akateemista. Ne ovat töissä julkishallinossa kuten yliopistoissa ja valtion laitoksissa sekä erityypisissä järjestöissä jotka ovat valtiorahoitteisia.

...

Oma luonnehdinta itsestäni on talouskeskustalainen arvotraditionalisti.
Erittäin hyvää luonnehdintaa politiikan kulusta, ihan muutamalla rivillä.

Jotenkin politiikan kielessä vielä elää vanhat oikeisto/vasemmisto-vastakkainasettelut, vaikka maailma on jo ajanut ohi kaikesta sellaisesta. Nykyvasemmisto on kapitalistin sylikoira, jos nyt kuvitteelisesti lainaan mun edesmennyttä isoisoisääni, joka oli punaisen tulenpalava kommunisti.  Melko helposti voi niputtaa kaikki SDP + Kok + Keskusta +Vas + RKP  yhdeksi puolueeksi, jossa kaikki johtajat ovat oikeastaan keskiluokkaisia porvareita, kuten mun isoisoisäni sanoisi.

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 363
 • Liked: 14040
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #11 : 12.11.2021, 21:57:27 »
Muuan viiksekäs taidemaalari ja 1. maailmansodan veteraani löi Saksassa läpi juuri tuolla vasemmistolaisella kansallismielisyydellä. Osoitti että konseptissa piilee valtaisa iskuvoima ja potentiaali kansalliseen elpymiseen ja itsekunnioituksen palauttamiseen. Saksan kansa ei ole historiansa aikana rakastanut ja kunnioittanut yhtään poliitikkoa yhtä kiihkeästi kuin häntä.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 446
 • Liked: 7567
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #12 : 12.11.2021, 22:04:40 »
Natseissa Hitleriä ja sen kavereita pidettiin "oikeistosiipenä" kun taas "vasemmistosiipeä" johtivat strasserilaiset. Siitä se pitkien puukkojen yö tuli, eli Aatu hoiti vasemmistosiiven pois.

https://en.wikipedia.org/wiki/Strasserism

https://en.wikipedia.org/wiki/Night_of_the_Long_Knives

Benito Mussolini oli alkujaan sosialisti ennen 1. maailmansotaa. Ehkä hänen fascistipuolue edusti eräänsorttista vasemmistonationalismia? Ulkomaiset sotaseikkailut tekivät siitä tosin imperialismia. Jos olisi pysynyt puolueettomana Francon Espanjan tavoin, olisi pysynyt vallassa yhtä kauan.

Francon falangismista vai mikä on francolaisuuden ideologia, en tiedä oliko se talousvasemmistolaista.

Oikeastaan Ruotsin demarit olivat nationalistisia ennen kuin Olof Palme tuli demareiden johtoon 1969. Pitkäaikainen puheenjohtaja ja pääministeri (kummassakin virassa 1946-1969) Tage Erlander taisi olla näkemyksiltään verrattavissa Tanneriin. Erlanderilla oli metsäsuomalaiset ja sitä kautta savolaiset sukujuuret.
« Viimeksi muokattu: 12.11.2021, 22:07:20 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 362
 • Liked: 11011
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #13 : 12.11.2021, 22:10:11 »
Aarne Saarinen oli kommunisti, mutta myöskin hyvin  isänmaallinen  mies, joka hyväksyi ja tunnusti olemassa olevat realiteetit.  Saarista arvostettiin yli puoluerajojen.  Jos vasemmistossa olisi enemmän hänen kaltaisiaan politikkoja, vasemmiston kannatus olisi ihan eri tasolla.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 714
 • Liked: 11210
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #14 : 12.11.2021, 22:28:50 »
Saksalainen kansallissosialismi ja Italian fasismi olivat talous-ja sosiaalipoliittisesti sosiaalidemokraattisia liikkeitä.

Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5401
 • Radiomiina
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #15 : 12.11.2021, 22:49:15 »
Kommunistien ajatusmaailma kyyykkäsi pahasti Neukkulan muututtuä KGB:n johtamaksi rosvovaltioksi.
Suomalaisten kommunistien ja sosialistien isänmaallisuus tai/ja kansallimielisyystuli testattua jo Talvisodassa. Olihan rintamalla maanpettureita, jotka hurmoksellisessa  kommunismiuskonnon palvonnassa loikkasivat ryssänmaalle tullalkseen ammutuksi "varmuuden vuoksi". Isä Aurinkoinen, Teräsmies, tapatti enemmän väkeä kuin korplaari Aatu.'

p.s. Nyt iski paha aivomyrsky. Kulttuuritalo on myytävänä! Siinä olisi Hommalle oiva kerhotalo! Perustetttavan yhtiön osakkeet myyntiin...
« Viimeksi muokattu: 12.11.2021, 23:03:42 kirjoittanut Radio »

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 238
 • Liked: 6122
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #16 : 12.11.2021, 23:09:09 »
Pohjois-Korea on moderni esimerkki "kansallisesta sosialismista." Se on tiukan kommunistinen diktatuuri, mutta samalla fanaattisen nationalistinen ja muukalaiskammoinen.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 446
 • Liked: 7567
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #17 : 12.11.2021, 23:23:38 »
Pohjois-Korea on oikeasti monarkia kun siellä on ollut perinnöllinen valtionpäämies perustamisestaan asti. Siellä syntyperä määrittää aseman yhteiskunnassa. Ihan kuin monarkiassa tai sääty-yhteiskunnassa.

Muissa kommarimaissa kuten Neukkula aikoinaan tai nykyisin Kiina tai Vietnam ei ole perinnöllistä valtionpäämiestä. Kiinan ja Vietnamin kommunististen puolueiden ja valtionhallinnon poliittiset positiot ja virkapositiot eivät ole perinnöllisiä isältä pojalle-duuneja. Kiina ja Vietnam ovat varmasti hyvin nationalistisia.
Kissafani

Bellum

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 252
 • Liked: 867
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #18 : 12.11.2021, 23:25:12 »
 Kansallismielinen duunaripuolue vasemmistolaisella talouspolitiikalla...eikö siitä ensimmäiseksi tule mieleen se yksi joka on se äärimmäinen leimasana vasemmistolle ja sosiaalidemokraateille ja kaikille melkeen nykyään:D Mä olen itse kasvanut perheessä jossa on flirttailtu skdl ja sdp suunnilla, enkä tämän pahemmin kieroon ole kasvanut. Ajat oli erit sekä duunarille että porvarille, siitä pitäs ensin lähteä että päivitetään tälle ajalle. Duunari ajoi ja sai kovia etuja, koska porvarin kannatti antaa niintä ja duunari ansaitsi ja se pystyi...niiden saavutettujen etujen ajaminen ei enää ole tätä päivää, koska ei olla valmiita enää etujen vaatimaan panokseen tai työnantaja puolella ei ole mahdollisuuksia niitä pitää...koska kyllä se niin on että nykymaailmassa Suomessa kuritetaan molempia...jotta saadaan niille joilla ei ole, se on mun mielestä ok. jos ne olis meille, tälle yhteiskunnalle, valtiolle jne. Sosiaalidemokratia ja vasemmisto meni vi*uksi niin täällä kuin naapurissakin siinä kohtaa kun ollaan valmiita kurittamaan omaa jotta saadan ulkopuolisille enemmän kuin kuritetuille. Olen kuitenkin ollut suurimman osan elämää duunari, ymmärrän mielestäni hyvin sen että työntekijälle pitää maksaa, vaikka olenkin nykyään "riistoporvari" eli työllistävä yrittäjä. Nykyisessä Suomessa on hyvin vaikeaa ottaa työntekijää vaikka tarvitsisi, saati antaa sille kaikki ne edut joita joskus pystyi ja vaikka haluaisi, kun omana työaikana sai ja bonustakin vielä välillä. Vasemmistolainen talouspolitiikka tai sosiaalidemokratia voi toimia vain kun jollain on vara ja siitä on kannttavaa maksaa, itsessään se ei mitään tuota, ja nykyään nämä linjan edustajat ei millään tavoin edistä sitä että raha pysyisi Suomessa ja meillä kaikilla niin työllistävällä kuin tekevälläkin, vaan se valuu wokeen, ihmisoikeuksiin ja kaikkien muiden elättämiseen paitsi meidän.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 326
 • Liked: 24670
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #19 : 12.11.2021, 23:56:55 »
2. Viimeaikaiset tietyt heitot ovat toki provosoivia, mutta olen sinänsä huolissani siitä, että PS alkaa menemään ns oikealta ohi talouspolitiikassa. Siksi en oikein voi tukea PS:ä, mieluummin vaikka nukun. Voin toki todeta erehtyneeni ja muuttaa kantaa.

Tämä yllä oleva oli ketjun perustaneen henkilön vastaus erittäin tiivistettyyn kysymykseen "mikä mättää persujen talouslinjassa". (HUOMIO. Koko ketjun konteksti oli "miten voisi yhdistää vasemmistolaisuutta kansallismielisyyteen?"

Eli vastaus oli:  "PS alkaa menemään ns oikealta ohi talouspolitiikassa"

Oma kommentti: Oli niin paska vastaus että ketjun perustaja pn provo.
« Viimeksi muokattu: 13.11.2021, 02:01:45 kirjoittanut Jorma M. »
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Alex Jones

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 425
 • Liked: 648
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #20 : 13.11.2021, 00:35:24 »
Ittellä tuli kanssa myös ekana mieleen Hitlerin kansallissosialistit. Jotkut on toivoneet Yhdysvaltoihin puoluetta joka on taloudellisesti vasemmalla, mutta kulttuurisesti oikealla, tai ainakin konservatiivinen ja kansallismielinen.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 613
 • Liked: 66248
 • 'Hvis lyset tar os'
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #21 : 13.11.2021, 01:14:23 »
Kaikki sellainen kansallismielisyys käy- oli se sitten oikealta- vasemmalta- keskeltä- tai mistä tahansa, joka takaa suomalaisen Suomen jatkumon. Se tarkoittaa sitä- että kaikenmaailman onnenonkijat ympäri Afrikkaa- ja muualtakin päin maailmaa- työnnetään ulos, ennen kuin ovat saaneet edes jalkaansa astutuksi maamme kamaralle.

Maassamme olisivat asiat huomattavasti paremmin, mikäli kansallismielistä politiikkaa olisi tehty yli puoluerajojen kaikella tarmolla, eikä imuroitu kaiken maailman haitta-ainesta sisään ovista ja ikkunoista- siinä sivussa kipaten maamme varallisuutta rajojemme ulkopuolelle miljardeittain.

Suomi on EU- nöyristelijä, paskoo omaa maataan sellaiseen koomaan- ettei siitä ole enää nouseminen jokusien vuosien päästä. Kansallismielisyys on sellainen ideologia, että sitä täytyy pitää yllä jo "äidinmaidosta". Kansallismielisyys nojaa itsesuojeluvaistoon. Tuon vaiston tärkein tehtävä on turvata maan- ja sen kansan olemassaolo. Tällä hetkellä tuota olemassaoloa (suomalaisen Suomen) torpedoidaan voimakkaasti niin oikealta- keskeltä- kuin vasemmaltakin.

Talouspoliittiset väännöt ovat toissijainen asia- ja ne saadaan kyllä väännetyksi riittävän kohdilleen- kunhan niitä olisivat vääntämässä suomalaiset suomalaisten keskuudessa- eikä koko uljas maailma afrikkalaisineen. Tällä menolla ei maassamme jonkun ajan päästä ole mitään taloutta. On vain helvetillinen kasa velkaa- ja täysi kaaos, jota konfliktoidaan ympäri maata afrikansekaisella englannilla parkuen- aina välillä rasistia suomeksi huutaen.

Kansallismielisyys ei katso poliittisia aatesuuntia- se katsoo kansallismielisyyttä. On olemassa ainoastaan yksi suomalainen Suomi.
« Viimeksi muokattu: 13.11.2021, 01:16:09 kirjoittanut Kim Evil-666 »
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 446
 • Liked: 7567
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #22 : 13.11.2021, 01:52:04 »
Ensin pitää laittaa rajat kiinni, estää uusien matujen tulo, palauttaa täällä jo olevat matut, sekä lakkauttaa vetovoimatekijät. Kun näin on tehty, sen jälkeen voidaan paremmalla ajalla keskustella ja väitellä taloudesta, veroista ja budjeteista. Silloin voidaan tehdä ns. omia juttuja.
Kissafani

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 326
 • Liked: 24670
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #23 : 13.11.2021, 02:11:04 »

^^ yhdyn jäsen Kimin paalutukseen muutoin täysin, mutta huomautan että

suomalaista väkeä ja kansantaloutta haittaa edelleen loisperintö joka liittyy Ruotsin vallan aikaan.

Eli vuoteen 1809 asti Suomea täysin hallinnut energia on edelleen läsnä ja vaikuttamassa.

Joka päivä, kaikkialla Suomessa. Ellei muuten, niin tuloverotuksen kautta.

Tämä ei käytännössä kiinnosta ketään, saati vasemmistolaisiksi itseään nimittäviä."On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5401
 • Radiomiina
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #24 : 15.11.2021, 01:11:51 »
Talvisodassa eroteltiin suomalaiset kommunistit ja muut sosialistit kahteen sakkiin. Olivat isänmaalliset ja maanpetturit. Maanpettureita loikki itärajan yli paratiisiinsa, asevelisosialistit tappeli siinä kuin muukin kansa. Erikseen olivat vakoilijat ja desantit, joita nykyään dosenteiksi tituleerataan.
Paasikivi-Kekkosen linja oli se, joka piti kansan ryhdissä. Ne pojat eivät nöyristelleet eivätkä ujostelleet. Se oli hyvää aikaa elää. Alamäki alkoi, kun päämisteri Koivisto alkoi vittuilemaan Kekkoselle, eikä suostunut eroamaan.
Siitä alkoi vasemmiston vyörytys kohti neuvostotasavaltaa. Neukkuli kusi, ja "meidän Manu" oli surullinen kun Virolaiset itsenäistyivät ja liittyivät Natoonkin. Manu kutsui apuun Moskovan yliopiston somalit ja venäläistyneet inarin "paluumuuttajat".
Demarivalta on niistä päivistä jatkanut valtiomme tuhoamista paskomalla perustuslakimme ja lukemattomin muin tavoin.
Kamreeri Niinistöstöllä ei tunnu olevan ryhtiä enemppää kuin kastemadolla. Juttelee mukavia televisiossa ja peruskoulussa aivopesty kansa palvoo tätä Suomen kuninkaan korviketta. Toki parempi vaihtoehto kuin Pekka ja Parturi.
Aikanaan Nokialla oli vallassa management by Perkele ja periaate oli että valtaa ei jaeta - se otetaan.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 479
 • Liked: 10055
 • Hädänalainen rap-muusikko
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #25 : 15.11.2021, 09:18:02 »
Suomalaista politiikkaa ylipäätään vaivaa täydellinen oikeistolaisuuden puute. Ongelma on siinä että yhteisvasemmistolaiselle moku-/neuvosto-/korruptio-/digiutopialle ei kukaan maalaa varteenotettavaa vaihtoehtoa. Siis jotain muuta kuin niitä "heinäseipäitä ja rantakoivuja" jotka heti nostetaan nomenklatuuran toimesta klisheenä esiin kun kukaan konservatiivisempi erehtyy suunsa avaamaan ihan puoluekannasta riippumatta. Kaikissa puolueissa on tolkun väkeä, haaste kansakunnan tulevaisuudelle ei ole nostaa yhtä toisinajattelijapuoluetta ehdottomaan enemmistöän vaan rohkaista tätä tolkun väkeä KAIKISTA PUOLUEISTA ajattelemaan taas omilla aivoillaan sekä ajamaan äänestäjien etua, ei minkään rajantakaisten ETURYHMIEN. Tämä maa ja maanosa on marksilaisen korruption valtaama ja pahoin pelkään että ilman pikaisesti toteutettua läpi yhteiskunnan etenevää lustraatiota olemme me pohjoiset kansat tuhoon tuomittuja.

Ajoittain ääneen päästettyjen (kärjistetysti erittäin äärikonservatiivista ajattelua harrastavien) teollisuuspatruunoiden näkökannat ovat piristäviä valonpilkahduksia tämän marksilaisen ikimarraskuun synkässä ja tappavassa pimeydessä, mutta eivät yksittäisinä hätähuutoina kokonaisuutta muuksi muuta.  :(

PS on keskustaoikeistolainen / -vasemmistolainen puolue siinä missä muutkin mutta niin vaan itsenäisinä ajattelijoina aika ajoin esiin pompsahtelevat kokkarinuoretkin (Elina ex Lepomäki nyk Valtonen parhaana esimerkkinä) kilvan vannovat internationaalin keskusjohdon nimiin heti ensimmäisen sisäpiirikahvitelunsa jälkeen.
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5401
 • Radiomiina
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #26 : 16.11.2021, 03:33:08 »
Onhan se aika erikoinen paradoksi, että Suomessa on vallassa vasemmistolaisin hallitus, mitä koskaan ollut. Venäjällä toiminta on kaukana sosialismista, yrittävät kapitalismia onnistuen yhtä kurjasti kuin kommisminsa kanssa. Suomessa tähtisilmäiset pikkupioneerit johtavat maata kohti sosialististen eurosvojen epäpyhää liittovaltiota. Kaikkien maiden kusipäät, liittykää yhteen. Ei ole enää yksilöitä, ei ole sukupuolia, ei ole perinteisiä perheitä jne. Kovasti ovat vanhempamme ponnistelleet ja saaneet rakennettua hyvinvointivaltion lähes tyhjästä. Hautausmailta kuuluu outoja ääniä, pyörivät haudoissaan sota- ja työnsankarimme. Liekkihotelli, siirtotyömaat, leipäkortit ja isänmaallisuus on unohdettu. Kiittämättömyys on maailman palkka.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 052
 • Liked: 9301
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #27 : 31.01.2023, 02:58:24 »

Etelä Suomen Sanomat tänään: Suurin osa Lahden rattijuopoista on nykyisin huumeiden käyttäjiä

Helsingin Sanomat tänään: Vasemmistoliitto vaatii: Huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttava
Eli siitä vaan baanalle ilman estoja ja pelkoja.

”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 511
 • Liked: 64670
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Vasemmistolainen kansallismielisyys
« Vastaus #28 : 31.01.2023, 08:05:25 »

Etelä Suomen Sanomat tänään: Suurin osa Lahden rattijuopoista on nykyisin huumeiden käyttäjiä

Helsingin Sanomat tänään: Vasemmistoliitto vaatii: Huumeiden käytön rangaistavuudesta luovuttava
Eli siitä vaan baanalle ilman estoja ja pelkoja.

Ihan hyviä poimintoja. Sen verran ehkä pitää himmentää analogiaa, että alkoholin kohdalla käyttö ei ole rangaistavaa mutta kännissä ajaminen on.

Mutta kulkevathan nuo käsi kädessä. Meille jo yläasteella opetettiin kuinka nopeasti maksa polttaa alkoholia.Varmaan lukiossa kerrottiin pari tuntia per ravintola-annos. Ravintola-annoskin on määritelty pyöreästi 4cl väkevää, 12cl mietoa tai tuoppi olutta.

Mutta kauanko poistuu elimistöstä arskan tekemä jointti? Entä Penan tekemä? Entä viiva kokaa? Kuinka paljon oli perunajauhoa tai kiniiniä seassa? Entä suonensisäiset? Pahasti riippuvainen lienee joko koko ajan pienessä pilvessä tai sitten aggressiivisena etsimässä lisää?

Koska huumeiden poistumiseen elimistöstä ei ole helppoa mittaria tai laskukaavaa, pitää myös huumeissa ajamisen rangaistavuus poistaa. Jos huumeiden käytön rangaistavuus poistetaan, niin tätä uutta ihmisoikeutta on mahdoton toteuttaa, jos ihmisen pitäisi vielä kyetä kontrolloimaan pilven syvyyttä aamulla.Veikkaan, että tulevaisuudessa huumeet on kuin seksi. Nykyään pitää pystyä menemään naimisiin ja sekstaamaan yksi- ja polyamorisesti kenen tahansa kanssa, koska selibaatin edellyttäminen tai olettaminen on ihmisoikeusrikos. Kaikkien pitää saada nauttia seksistä juuri haluamallaan tavalla ja näitä tapoja kaupataan koko ajan lisää. Kuka kuristaa, kuka S/M:äilee, kuka swingeröi naapurin pariskunnan kanssa, kuka harrastaa hentaihommeleita...

Vähän niin kuin huumeet. Kaikkia kemikaaleja pitää saada tunkea kroppaansa ja yhteiskunta maksaa viulut vahinkojen korjaamiseksi.

Hedonistisesta yhteiskunnasta on tulossa nautintokeskeinen ja jos rajoitat jonkun nautintoja, rajoitat tämän ihmisoikeuksia. Hei, kundit, jäätiköt sulaa ja maapallo tuhoutuu ja mä en muka voi vetää pilvee? Hei kamoon. Sä tolla volvollas tapat kaikki linnut ja kauriit ja ajat etanoiden yli ja vittu mun jointti on muka joku ongelma, hei kelaa vähä!

Vihreät ja Vasemmistoliitto pitäisi kieltää kuten PVL:kin kiellettiin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-