Kirjoittaja Aihe: Lounais-Suomen poliisi tutkii terrorismirikosta – viittä esitetään vangittavaksi  (Luettu 30703 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 865
 • Liked: 60031
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu

Niin, nyt kun on saatu keskustelua käyntiin, niin Suomessahan kai myös värvätään 13-vuotiaita katujengeihin, joita ei ole.

Ja kommunistiagitaattorit käyvät kouluissa
- pelottelemassa lapsia maailmanlopulla,
- aivopesemässä heitä intersektionaalisen feminismin kannattajiksi, ja
- horjuttamassa heidän sukupuoli-identiteettiään ja levittämässä heille pervoja seksikieroumia.

Osa opettajistakin on mukana mädätyksessä. Ja kaikki tämä yhteiskunnan suostumuksella ja kustannuksella. Esimerkkejä edellämainituista on Hommassa käsitelty usein ja hartaasti, joten en listaa niitä tähän, koska  aihe alkaa jo liukua ohi ketjun otsikosta.  :P

Tämä vielä kuitenkin:

"Give me a child when he's 7 and he's mine forever ..."
- Hitler tai joku muu
« Viimeksi muokattu: 19.12.2021, 22:04:49 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 145
 • Liked: 11062
Lainaus
2021-12-19 Iltalehti
Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu

Kankaanpään epäillyssä terrorismin suunnittelurikoksessa huomion kiinnitti epäiltyjen nuori ikä. Äärioikeistolla onkin nykyisin omat nuorisojärjestöt, Kansallissosialistinuoret ja Uudenmaan akseli, jotka rekrytoivat toimintaansa jopa yläasteikäisiä nuoria valtakunnallisesti.
.
Äärioikeisto houkuttelee 13–25-vuotiaita, nuoria poikia ja tyttöjä mukaan toimintaansa koko maassa.

Äärioikeisto käy keskusteluja esimerkiksi Telegram-sovelluksessa, mutta myös Hommaforumilla ja kuvalauta-sivustoilla, kuten Ylilaudassa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7ff07fb6-234f-45e1-b1e3-5a3a826cda54

Noniin tässä kauheaa äärioikeistoa ollaan, kun vassareilta asiaa kysytään.
Voisiko Iltalehden toimittaja hertta-mari.kaukonen@iltalehti.fi panna linkin johonkin "äärioikeiston" keskusteluun Hommaforumilla tai Ylilaudalla? Minä en ole sellaista nähnyt.

"Äärioikeistolla" toimittaja varmaan tarkoittaa kansallissosialisteja, jotka ovat vasemmistoa. En ole myöskään nähnyt äärikokoomuslaisten keskustelua noilla foorumeilla. He ovat oikeasti äärioikeistoa.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 587
 • Liked: 21101
En ole myöskään nähnyt äärikokoomuslaisten keskustelua noilla foorumeilla. He ovat oikeasti äärioikeistoa.

Sitkeiden kuvakaappausten kera olevien juorujen mukaan nimenomaan kokoomuksella olisi yritystä mielipidevaikuttaa tuolla, samoin väitetysti vähän vastaava hanke on paljastunut vasemmistolaisilta (operaatio: punainen lauta):

Kokoomusnuorten epävirallinen meemityöryhmä 😂😂 🔥🔥🔥👌👌💯 – Meemi.info
https://meemi.info/w/Kokoomusnuorten_ep%C3%A4virallinen_meemity%C3%B6ryhm%C3%A4_%F0%9F%98%82%F0%9F%98%82_%F0%9F%94%A5%F0%9F%94%A5%F0%9F%94%A5%F0%9F%91%8C%F0%9F%91%8C%F0%9F%92%AF

Lainaus
Kokoomusnuorten epävirallinen meemityöryhmä 😂😂 🔥🔥🔥👌👌💯 on Ylilaudalla mielipidevaikuttava kokoomusnuorten ryhmä, joka pyrkii saamaan nyymit kokoomuksen äänestäjiksi postaamalla kokoomus 5/5 tai itse äänestin god tier *oma ehdokas tähän* -tason postauksia laudalle. Viittaaminen epävirallisiin meemityöryhmiin on muodostunut pienimuotoiseksi meemiksi, jolla nauretaan erilaisten virallisten tahojen pyrkimykselle mielipidevaikuttaa laudalla huonoilla boomer tier meemeillä.

punainen lauta ?
https://ylilauta.org/aihevapaa/129516938

Lainaus
Hetken aikaa joutui miettimään että laittaako tätä vai ei. Vaikuttaa feikiltä, mutta toisaalta on helppo kuvitella että tietyt lahkolaiset ovat tämän taustalla ihan vakavissaan.
Aiheuttaa ihan valtavasti myötähäpeää ihmiset jotka näkevät rasismia ja fasismia yms joka nurkan takana.

Vinkkejä selvitä myötähäpeän tunteesta ihmisiä kohtaan jotka ovat ideologisen propagandan uhreja? Miten voisimme auttaa heitä?
« Viimeksi muokattu: 19.12.2021, 23:03:13 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 028
 • Liked: 97773
Hesarin journalistinen näkökulma terrorismirikosepäilyihin, että Kankaanpää on Suomen perussuomalaisin kunta, jossa natsit hyväksytään, koska heidän ajatuksensa ovat lähellä omia.

Sunnuntainen juttu ei spinnannut julkisuudessa halutulla tavalla, joten Hesari yrittää saada huomiota vielä kahden artikkelin verran.

Helsingin Sanomat: Amerikkalaisen oikeiston rakastama käärmelippu päätyi Jämijärvelle 21.12.2021

Lainaus käyttäjältä: Anna-Sofia Berner, HS
KELTAISESSA lipussa on hyökkäykseen nousevan käärmeen kuva. Sen alla lukee ”don’t tread on me”, suomeksi ”minua ei tallata”.

Kun Yhdysvalloissa ajaa kaupunkien ulkopuolelle, käärmelippua näkee kotipihoilla, autonlavoilla ja takapuskureissa.

Lipulla, sen käärmesymbolilla ja tekstillä on pitkä historia, joka ulottuu Yhdysvaltojen itsenäistymiseen ja maan perustajiin kuuluneeseen yleisnero Benjamin Frankliniin asti.

Lähihistoriassa lippua heilutti ensin konservatiivinen, verotusta ja valtionvelkaa vastustanut teekutsuliike kymmenisen vuotta sitten. Sen jälkeen lipun omivat Donald Trumpin kannattajat. He ovatkin kovia heiluttamaan kaikenlaisia lippuja.

Sunnuntaina opin, että lippu on päätynyt myös Suomen Jämijärvelle. HS julkaisi kuvan, jossa käärmelippu peitti asunnon ikkunan. Viereisessä ikkunassa oli Yhdysvaltojen tuttu tähtilippu.

KOLLEGA Kalle Koposen ottama valokuva lipuista kuvitti juttua siitä, miten Kankaanpäässä ja sen lähiympäristössä suhtaudutaan seudulla epäiltyihin äärioikeistolaisiin terrorismirikoksiin.

Koponen oli pannut lipun merkille, koska viime loppiaisena sitä heiluttivat Yhdysvaltojen kongressin valtaajat. Nyt sama symboli oli löytänyt seudulle, jossa kotikylän väkivaltaisia uusnatseja pidetään tavallisina poikina.

Olipa aasinsilta.

Metallica - "Don't Tread On Me"

Nomads - Don't Tread on Me

Lainaus käyttäjältä: Anna-Sofia Berner, HS
LÄHETIN kuvan jämijärveläisestä lipusta amerikkalaiselle ystävälleni. Ajattelin, että häntäkin hämmästyttäisi käärmelipun löytyminen suomalaiselta maaseudulta. Saatteeksi kerroin, että juttu käsitteli äärioikeistolaista terrorismia.

Ystävän vastaus oli järkyttynyt.

”Vau. Vau. Vau. Siis meidän lippumme on nyt kansainvälinen äärioikeiston symboli?

Hänen katseensa ei ollut kiinnittynyt käärmelippuun vaan tähtilippuun sen vieressä. Viesti päättyi emojiin, jonka posket punastuivat häpeästä.

Kirjoittaja on HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja.

Jämijärven lipuilla ei ollut tekemistä äärioikeiston tai terrorismin kanssa kuin Hesarin toimittajan luomissa mielikuvissa.

Edit:
Sunnuntaisen käärmelippuikkunalla mainostetun jutun kuvatekstiin on kaikessa hiljaisuudessa lisätty: "Kuvassa oleva talo tai sen asukkaat eivät liity poliisitutkinnassa oleviin tapauksiin."Sitten sunnuntain jutun kirjoittanut Mikko Gustafsson yrittää uudestaan:

Lainaus
”Kyllähän kakarat ovat aina tapelleet” – Historiallisen terrorismijutun saama huomio ärsyttää Kankaanpäässä

Kankaanpäässä tiedettiin terrorismiepäiltyjen väki­valta­jutuista, mutta monet eivät nähneet sitä ongelmana. Asian valta­kunnallinen huomio ärsyttää paikallisia, kirjoittaa HS:n oikeus­toimittaja Mikko Gustafsson.
Helsingin Sanomat 21.12.2021

Lainaus käyttäjältä: Mikko Gustafsson, HS
”KAIKKIHAN pienenä pommeja tekevät.”

Kommentti epäillyn terroristiryhmän dynamiiteista ja mahdollisista pommivirityksistä laittoi pohtimaan, oliko se yritys höynäyttää pää­kaupunki­seudulta saapunutta toimittajaa, kertojan erikoislaatuista huumoria vai vakavissaan esitetty mielipide.

Myöhemmin samalla juttureissulla Kankaanpäässä alkoi selvitä, että ainakin osalle paikallisista on ollut takavuosina yleistä hupia hyödyntää maatilojen dynamiittia ja ”katsoa, kun kannut lentää”, kuten toinen haastateltava totesi.

Monille paikallisille suhde aseisiin ja räjähteisiin oli siis luonteva. Siksi myöskään epäillyiltä takavarikoitu asevarustus ei aiheuttanut kovin suurta moraali­paniikkia.

Toimittajaa harmittaa, kun "katsokaa, ne eivät välitä"-juttu ei aiheuttanut toivottua moraalipaniikkia somessa.

En muuten ole nähnyt vielä missään lehdessä kommentoidun takavarikoituja aseita. Mustavalkoiset kuvat palauttivat mieleen uutisoinnin poliittisia vihollisiaan 70-luvulla lahdanneista äärivasemmistolaisista terroristijärjestöistä. Tosin tällä kertaa keskellä asearsenaalikuvaa oli ilmakivääri.

Lainaus käyttäjältä: Mikko Gustafsson, HS
Terrorismirikoksen valmistelusta epäiltyjä on myös tuomittu ja epäilty erilaisista väkivalta­rikoksista, mutta sekään ei synnyttänyt suurimmassa osassa haastatelluista kovin mittavia värityksiä.

”Kyllähän kakarat ovat Kankaanpäässä aina tapelleet keskenään”, kuului eräs arvio tilanteesta.

Paikallisten puheissa myös toistui epäily siitä, oliko poliisilta lähtenyt mopo käsistä terrorismi­tutkinnassa.

Väärin reagoitu.

Vastaavasti Veronika Honkasalo ja Saku Timonen raivostuivat jo varhaisessa vaiheessa medialle, jonka "hiljaisuus särki korvia". Ei niin, että media tosiaankaan olisi ollut hiljaa, mutta se ei lähtenyt toivotulla tavalla mukaan "äärioikeiston" ja sen mukana perussuomalaiset tuomitsevaan moraalipaniikkiin. Aika nolo ja vaisu tämä Hesarinkin yritys.

Lainaus käyttäjältä: Mikko Gustafsson, HS
REPORTAASI sai osin ristiriitaisen vastaanoton, kuten aroista ja helposti politisoituvista aiheista kirjoitetut jutut usein saavat.

Ehkä parhaiten tekstin ytimen kiteytti terrorismitutkija Leena Malkki Helsingin yliopistosta viestipalvelu Twitterissä. Malkin mukaan artikkelista piirtyi kuva siitä, mitä tutkijat tarkoittavat poliittisen väkivallan mahdollistavalla ympäristöllä.

Terrorismitutkija Malkki on sitten hyvä ja selittää, mitä tarkoittaa sanomallaan. Minusta artikkelista ei vihjailuista huolimatta ilmene, mitä Kankaanpäässä on tehty muista kunnista poiketen väärin.

Enkä edelleenkään muista, että Oulun raiskausten jälkeen valtamediassa olisi syyllistetty paikallisia ajattelustaan tai tekemisistään väkivallan mahdollistajina, vaikka siellä kaiken järjen vastaisesti ohjattiin turvapaikanhakijamiehiä tekemisiin lasten kanssa.

Lainaus käyttäjältä: Mikko Gustafsson, HS
Malkin kommenttiin voisi lisätä, että tuskin kyse on vain Kankaanpään erityis­piirteistä. Ääriajattelua ja muitakin ongelmia on kai aina helpompi sietää, jos ajatukset tulevat kulttuurisesti samasta piiristä ja ehkä sattuisivat vielä sopimaan maltillisempana itselle.

Esittääkö toimittaja, että pojille olisi pitänyt antaa saunan takana kollektiivista sakinhivutusta ääriajatuksien kitkemiseksi?

Ehkä, mutta ennen kaikkea tarkoitus on esittää kankaanpääläiset vähintään natsien hyysääjinä ellei itsekin puolinatseina. Suomen perussuomalaisin kunta, kuten sunnuntaina otsikossa asti kerrottiin.

Lainaus käyttäjältä: Mikko Gustafsson, HS
Helsingin Sanomissa julkaistiin myös Satakunnan Kansan rikos- ja oikeustoimittajan Tomi Tuomen analyysi siitä, kuinka muun muassa norjalainen terroristi Anders Behring Breivik oli hyödyntänyt räjähteessään samoja materiaaleja, joita kankaanpääläisiltä epäillyiltä löytyi.

Samoja sinänsä yleisesti tunnettuja materiaaleja hyödyntävät myös muslimiterroristit. Itse asiassa Breivik sai terrorismioppinsa juuri jihadistien oppaista. Mutta pois se, että terrorismi liitettäisiin suomalaisessa valtamediassa islamiin kuin pakon edessä. Breivik, Breivik ja Breivik.
« Viimeksi muokattu: 21.12.2021, 17:50:02 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 390
 • Liked: 17165
 • Kuka jos en minä
^Takavarikoitujen ''aseiden'' joukossa löytyi mm 20e laatuluokan ilmakivääri. Jolloin kertoo uhasta hirveästi. Loput kaksipiippuisia haulikoita joilla ukit metsästäneet ja jotka periytyneet polvessa. Ainoan poikkeuksen tekee joku puolitomaatin näköinen josta ei ota selvää onko kyseessä kuulapyssy vai joku kivääri. Veikkaisin että tuota leikkaavat ylen ja hesarin äärivaarallisiin rynnäkkötykistöihin jotka hoplofoobisen tulivoimaisia.

Eniten tässä vituttaa että syytöksiä riittää mediassa, mutta tutkinnasta, saati oikeudenkäynnistä ei ole mitään tietoja. Jolloin voi olla ihan yhtä hyvin tasoa väärinpuhumista netissä kuin ammattimaista joukkomurhan suunnittelua. Kuitenkin ajankohta vaalien alla kertoo kyllä että tekemällä tehty, ja mikäli tätä ei faktoiteta ennen vaaleja, uskoisin kyseessä olevan perinteinen kusetusmediajuttu joka tilattu suoraan hallituksesta.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 341
 • Liked: 2027
^Takavarikoitujen ''aseiden'' joukossa löytyi mm 20e laatuluokan ilmakivääri. Jolloin kertoo uhasta hirveästi. Loput kaksipiippuisia haulikoita joilla ukit metsästäneet ja jotka periytyneet polvessa. Ainoan poikkeuksen tekee joku puolitomaatin näköinen josta ei ota selvää onko kyseessä kuulapyssy vai joku kivääri. Veikkaisin että tuota leikkaavat ylen ja hesarin äärivaarallisiin rynnäkkötykistöihin jotka hoplofoobisen tulivoimaisia.

Eniten tässä vituttaa että syytöksiä riittää mediassa, mutta tutkinnasta, saati oikeudenkäynnistä ei ole mitään tietoja. Jolloin voi olla ihan yhtä hyvin tasoa väärinpuhumista netissä kuin ammattimaista joukkomurhan suunnittelua. Kuitenkin ajankohta vaalien alla kertoo kyllä että tekemällä tehty, ja mikäli tätä ei faktoiteta ennen vaaleja, uskoisin kyseessä olevan perinteinen kusetusmediajuttu joka tilattu suoraan hallituksesta.
Mitä tietoa tutknnasta saati oikeudenkäynnistä pitäisi oikein olla? Tutkinta on kesken, ja joskus hamassa tulevaisuudessa päätynee syyttäjän pöydälle asti. Sitä ennen mikään esitutkintaan liittyvä ei ole varsinaisesti julkista tietoa.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 865
 • Liked: 60031
 • Kansanryhmäkiihottunut takaisinviskaaja
Tutkinta on kesken, ja joskus hamassa tulevaisuudessa päätynee syyttäjän pöydälle asti. Sitä ennen mikään esitutkintaan liittyvä ei ole varsinaisesti julkista tietoa.

No niinpä.

Mutta julkisen tiedon puutteesta huolimatta poliisijohto ja valtamedia ovat hillittömällä hulabaloolla nostaneet julkiseksi tiedoksi tämän kuminauhavirityksen, joka toistaiseksi on vaikuttanut "helvetillisesti meteliä toistaiseksi jotakuinkin tyhjästä" -tapaukselta.

Aseet takavarikoitiin jo pari vuotta sitten, mutta nytpä siten tulikin tulipalokiire spinnata tämä pääuutisten pääuutiseksi. Syyttäjän pöydälle päätymistä, oikeudenkäyntiä ja sen lopputulosta ei enää voitu odottaa, vaan tämä ilmakivääri-Ukko-Pekka -takavarikko piti nostamalla nostaa itsenäisyyspäivän aaton pääuutiseksi.

Normipäivä toimistolla.
« Viimeksi muokattu: 27.12.2021, 08:46:01 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Euroopan kansoilla ole oikeutta valvoa rajojaan, vaan sen sijaan velvollisuus ottaa vastaan maailman köyhimpien ihmisten tulva. "
— António Guterres, YK:n pääsihteeri, sosialisti Portuganista (Vision Europe Summit 2021 -kokouksessa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 028
 • Liked: 97773
Tutkinta on kesken, ja joskus hamassa tulevaisuudessa päätynee syyttäjän pöydälle asti. Sitä ennen mikään esitutkintaan liittyvä ei ole varsinaisesti julkista tietoa.

Mutta julkisen tiedon puutteesta huolimatta poliisijohto ja valtamedia ovat hillittömällä hulabaloolla nostaneet julkiseksi tiedoksi tämän kuminauhavirityksen, joka toistaiseksi on vaikuttanut "helvetillisesti meteliä toistaiseksi jotakuinkin tyhjästä" -tapaukselta.

Aseet takavarikoitiin jo pari vuotta sitten, mutta nytpä siten tulikin tulipalokiire spinnata tämä pääuutisten pääuutiseksi. Syyttäjän pöydälle päätymistä, oikeudenkäyntiä ja sen lopputulosta ei enää voitu odottaa, vaan tämä ilmakivääri-Ukko-Pekka -takavarikko piti nostamalla nostaa itsenäisyyspäivän aaton pääuutiseksi.

On mielenkiintoista, kuinka haluton poliisi on ollut kertomaan mitään konkreettista ja toisaalta kuinka innokas maalaamaan mielikuvia, joilla on vaikea nähdä muuta tavoitetta kuin saada mielikuvitus laukkaamaan.

Miksi tiedotustilaisuuden kolme valokuvaa esitutkintamateriaalista ilman minkäänlaisia selityksiä?

Miksi yleisesti tuntemattoman akselerationismin esiin nostaminen, etenkin kun akselerationismi ei ole äärioikeistolainen tai muukaan ideologia vaan toiminta- ja ajatusmalli, joka vielä liittyy enemmänkin vasemmisto- kuin oikeistoterrorismiin? Se on läsnä myös mm. hallitusta painostavalla Elokapinalla ajatuksena laittoman toiminnan kiihdyttämisestä poliisin resurssit ylittäväksi, vaikka kukaan ei puhu siinä yhteydessä akselerationismista.

Miksi suojelupoliisi alusti terrorismirikosepäilyn julkistamista lähes kahden vuoden ajan kertomalla useaan otteeseen äärioikeiston uhan kasvusta ilmeisestikin vain tämän Kankaanpään tutkinnan perusteella, jos uhka kuitenkin samalla arvioitiin niin pieneksi, ettei epäiltyjen toimiin katsottu tarpeelliseksi puuttua?

Tarkoituksella tai taitamattomuuttaan poliisin tiedottaminen on yllyttänyt mediaa spekuloinneissaan tiettyyn suuntaan. Jälki on sitten tällaista:

Kansan Uutiset: Sunnuntaivieras: Äärioikeisto on siirtymässä fatalismista terrorismiin 26.12.2021

Lainaus käyttäjältä: Dmitry Gurbanov, Kansan Uutiset
Kankaanpään tapahtumia kolumnissaan pohtivan Dmitry Gurbanovin mukaan monet äärioikeistolaiset ovat nyttemmin päätyneet siihen, että he eivät voi muuttaa nyky-yhteiskuntaa, jos he pelaavat vallitsevan yhteiskunnan säännöillä.
...
Tiedotustilaisuudessa poliisi ja Supo kertoivat, että ryhmä on ”akselerationistinen”. Tapauksen myötä akselerationismi-termi onkin noussut kohinalla julkiseen keskusteluun. Kyse ei ole niinkään ideologiasta, vaan oleellista on toimintatapa. Äärioikeistolaiset akselerationistit kokevat, että nyky-yhteiskunnan pitää kuolla ennen kuin heidän ”utopiansa” voi syntyä. Romahdusta halutaan siksi kiihdyttää (eng. accelerate) erilaisella keinolla kuten terrorismilla. Keinot eivät välttämättä ole vain väkivaltaisia, vaan kiihdytystä voidaan tehdä myös muilla toimilla, jotka lisäävät yhteiskunnallista konfliktia. Suurin osa asiantuntijoista kertoo, että akselerationismi on nousussa, mutta he eivät ole kertoneet, miksi näin on.

Missä se äärioikeistolainen akselerationismi sitten lymyilee?

Suojelupoliisin asiantuntija ei pystynyt kysyttäessä nimeämään ainuttakaan akselerationistisen äärioikeiston terrori-iskua. Äärivasemmistolaisia ei tarvitsisi miettiä, kun mieleen tulee heti kuuluisimpana esimerkkinä Baader-Meinhof, jonka tavoitteena oli Saksan liittotasavallan työväen kommunistinen kansannousu.

Lainaus käyttäjältä: Dmitry Gurbanov, Kansan Uutiset
Kasinopelaamisessa on sanonta ”the house always wins”, ja se kuvaa tällä hetkellä monien äärioikeistolaisten tunteita. Tässä yhtälössä ”väestönvaihdoksella” on iso rooli. Äärioikeistolaiset ihan aidosti uskovat, että jos nyt ei toimita, niin kohta on jo liian myöhäistä. ”Tolkun ihmiset” nauravat, mutta äärioikeistolaiset todella uskovat, että ihan kohta ”ei-valkoisten” ja maahanmuuttajataustaisen määrä kasvaa niin suureksi, että äärioikeistolaiset puolueet eivät enää voi saavuttaa tarpeeksi suuria vaalivoittoja radikaalia muutosta varten. Silloin on ihan loogista ajatella, että ainoa vaihtoehto, joka jää jäljelle, on radikaali toiminta eli yhteiskunnan romahduttaminen.

Meitä on moneen junaan, mutta enpä ole koskaan kuullutkaan tuollaista. Kuulostaa samantyyppiseltä kyhäykseltä kuin olkiukko, että muslimimaahanmuutto on uhka vasta kun määrä ylittää 50 prosenttia, jolloin maa muutetaan vaaleissa islamistiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Dmitry Gurbanov, Kansan Uutiset
Tätä kolumnia kirjoittaessa en ole saanut tarkempia tietoja Kankaanpään ryhmän suunnitelmista. Poliisi on antanut aika vähän tietoa julkisuuteen. Poliisin infosta ja median jutuista voisi silti yrittää muodostaa jonkinlaisen kuva solun toiminnasta. Miehet ovat kaikki vanhoja kavereita keskenään ja kylillä heidät tunnetaan ”natseina”. He ovat pitkään terrorisoineet paikallisia asukkaita ja eritysti taidekouluopiskelijoita.

Juuri siksi, että itse rikosepäilyyn liittyvää tietoa on niin mitättömän vähän, kannattaa olla tarkkana, mitä väittää tai vihjaa.

Lainaus käyttäjältä: Dmitry Gurbanov, Kansan Uutiset
Iltalehden mukaan paikkakunnalla on myös ”julkinen salaisuus”, että juuri tämä ryhmä on yhteydessä vastaanottokeskuksen tuhopolttoon. Ketään ei kuitenkaan ole syytetty tai tuomittu.

Syntyy mielikuva tiiviistä kaveriporukasta, joka on aloittanut pienistä rikoksista, saanut koko ajan lisää kannustusta ja siirtynyt lopulta terrorismin suunnitteluun. Taustalla on Kankaanpään ilmapiiri, jossa heidän touhuaan on kuvailtu ”pojat on poikia” -tekosyillä.

Julkinen salaisuus eli huhu.

Päälle vihjaus, että poliisi ei tutki eikä syyttäjä syytä kaikkien tietämästä rikoksesta, koska salaliitto, sillä ei kai muu voi selittää, että rikolliset saavat kulkea Suomessa vapaasti.

Lainaus käyttäjältä: Dmitry Gurbanov, Kansan Uutiset
Poliisin julkaisemissa kuvissa näkyy, että ryhmän jäsenet ovat hamstranneet aseita ja suuria määriä räjähteitä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun äärioikeistolaiset Suomessa jäävät kiinni tämän kaltaisen arsenaalin kanssa, mistä syntyykin kysymys, että miksi juuri nyt poliisi päätti tutkia tekoja terrorismina. Toivottavasti saamme kohta tietää lisää.

Miksi tosiaan, etenkin kun poliisin tiedotuslinja on ollut hyvin toisenlainen viime vuosien kymmenien muiden ei-äärioikeistolaisten terrorismirikosepäilyiden yhteydessä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 863
 • Liked: 7745
Toivottavasti perussuomalaiset pitävät nyt pään kylmänä eivätkä lähde symppaamaan Kankaanpään teroja edes kostoksi vihervasemmistolle.

Ei tarvitse omata kummoistakaan kristallipalloa ennustaakseen että jokin terrori-iskuksi nimitettävä tempaus tässä on lähiaikoina tulossa. Merkkejä siitä on ollut jo pitkään viimeisimpänä rokottajien uhkailu joka oli ilmeisesti jo aikeissa toteutua: 
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5ca5d444-c33e-421e-9da1-446cb06d5863

Lainaus
Turun koronarokoteuhkailija julkaisi järkyttävän viestin
Lounais-Suomen poliisi sai kiireellisen hälytystehtävän koronarokotuspaikalle Turussa sunnuntaina.

Sylttytehdas ja sen motiivit 3. maailmansota- ja aseistautumisjutuillaan saada joku kilipää kilahtamaan on toki tiedossa. Sitten kun se isku tulee, olkoon se kuinka typerä ja huonosti suunniteltu tahansa (esim. joku ihan aidosti mielenterveysongelmainen reppana tekee jotain tyhmää) niin kansallismielisten asemat menee monelta osin uuteen jakoon.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 587
 • Liked: 21101
Kankaanpään terrorismirikoksista epäillyt nuoret miehet vapautettiin tutkintavankeudesta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008520743.html

Lainaus
KÄRÄJÄOIKEUS on päätöksessään todennut, että poliisi ei ole esittänyt hakemuksen tueksi sellaisia uusia seikkoja, joiden perusteella epäiltyjen vangitsemista voisi jatkaa.

Epäillyt ovat olleet saman asian vuoksi vangittuina myös alkuvuodesta 2020. Poliisin on seurannut heidän tekemisiään pidemmän aikaa.
...
Vaikka miehet pääsivät vapaaksi tutkintavankeudesta, heitä epäillään yhä rikoksista. Esitutkinta on käynnissä.

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 028
 • Liked: 97773
Lainaus
Oikeus vapautti Kankaan­pään terrorismi­rikoksista epäillyt vankeudesta – Professori pitää julkaistuja perusteluja arvoituksellisina

[...]

RIKOSOIKEUDEN professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta pitää Satakunnan käräjäoikeuden julkista selostetta jossain määrin arvoituksellisena, minkä takia siitä on hankala vetää kovin aukottomia johtopäätöksiä.

Käräjäoikeus on vedonnut jostain syystä pakkokeinolain kohtaan, jonka mukaan samasta asiasta ei saa pidättää kahta kertaa ilman uutta näyttöä. Miehet olivat jo vuonna 2020 kiinni ja vangittuna hyvin pitkälti samoista teoista, tosin ilman nimikkeitä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista.

Nuotion mukaan selosteen perusteella voidaan spekuloida sitä, eikö poliisilla ole kunnollista näyttöä nimenomaan terroristisesta tarkoituksesta, joka ilmeisesti on aiemmin perustellut uutta vangitsemista. Käräjäoikeus kuitenkin vangitsi miehet jo tänä syksynä, eikä näytön puute ollut käräjäoikeudelle tällöin este.

Käräjäoikeus ei myöskään keskiviikkona julkaisemissaan vapauttamispäätöksen perusteluissa sano, että todennäköisiä syitä epäillä terrorismirikoksia ei enää olisi.

Oikeuden viittaus pakkokeinolakiin jättää toisin sanoen epäselväksi, onko kyse poliisin näyttöön liittyvästä asiasta vai eikö miehiä olisi käräjäoikeuden uusimman tulkinnan mukaan pitänyt alkujaankaan pidättää ja myöhemmin vangita epäiltyinä lähes samoista teoista eri nimikkeillä.
Helsingin Sanomat 5.1.2022

Tuota samaa uutisoinnissa ihmettelin ja epäilin, mutta kun en löytänyt alkuperäistä käräjäoikeuden tiedotetta muotoiluineen, niin en viitsinyt spekuloida.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 029
 • Liked: 30690
 • Kiihottavat vieraslajit
Miksi ihmeessä syytettä ei ole nostettu jo aikaa sitten kun kerran pojat ovat olleet vangittuina jo 2020. Eri juttu jos kyseessä olis vaikeasti tutkittava talousrikos mutta kyseessä taitaa olla varsin yksinkertainen juttu.
Tuo terroristihomma taisi mennä reisille.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

Rasvari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 297
 • Liked: 828
 • Entinen keskustelija, nykyinen Venäjän trolli.
Supo ja juttua tutkineet poliisit näyttävät totaalisilta pelleiltä jos ei pian ala tippua kovaa todistusneistoa ja hyvin valmisteltu syytettä.

Vielä eilen uskoin Taposen olevan poikkeus poliisien joukossa, tänään en ole enää varma.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 134
 • Liked: 1748
 • Impivaarana 56 maata ja päälle 200 kaupunkia
Supo ja juttua tutkineet poliisit näyttävät totaalisilta pelleiltä jos ei pian ala tippua kovaa todistusneistoa ja hyvin valmisteltu syytettä.

Niin, siis mikään hän ei muuttunut 2020 pidätyksen jälkeen, kuin että yhden sankarin kännykästä löytyi huumausainerikoksen selvittelyjen yhteydessä jotain natsipelleilyyn liittyvää. Ilmeisesti toi eroottissävytteinen poseeraus-/itseensäkiihottamiskuva ja dobermanniaiheinen kilpi.

Paikallinen poliisi on yhteydessä Supoon ja Supo on yhteydessä Europoliin, joka puolestaan tarvitsee viestittää tarpeellisuudestaan vuotuisten budjettikeskustelujen alla. Lopputulemana, että neljän tutkijan kööri matkustaa Haagista Kankaanpäähän kuittaamaan ulkomaanpäivärahoja.

Lainaus
Europol expertise in action

During the investigation, Europol facilitated the information exchange and supported the case with operational analysis. On the action day, Europol provided deployed four experts to Finland to support the field activities. These experts provided technical expertise on the identification of extremist material and specialised analysis of the evidence discovered during police raids. A Virtual Command Post was also activated to enable the real time crosschecking of operational information against Europol’s databases.
    https://www.europol.europa.eu/media-press/newsroom/news/five-arrests-in-finnish-investigation-targeting-right-wing-extremism

Ainakin Dimmu ja sen hängöraundjengi on ihan kiimassa.
Tsot, tsot! Se ei ole enää neekeri. ... Se on yön timo.

Tagit: