Kirjoittaja Aihe: Lounais-Suomen poliisi tutkii terrorismirikosta – viittä esitetään vangittavaksi  (Luettu 55916 kertaa)

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 062
 • Liked: 4510
Turha Rantasta on mennä moittimaan. Sisäministerin tulee työnsä puolesta suhtautua vakavasti kaikenlaiseen rikollisuuteen. Mediassa tietty halutaan hieroa ääärioikeistolaista otsikoihin ja PS:n Sisäministerin naamaan. Rantanen itse tiedostaa kyllä mamurikollisuuden kasvaneen ongelman ja sen johtumisen huonosta maahanmuuttopolitiikasta. Matu-rikollisuuden ja rasismin hillitseminen on mahdollista kiristämällä maahanmuuttopolitiikkaa ja karkottamalla mokomat. Tämä selvä.

Mainittakoon että mahdollisten suunnitelmien kohteina olleet henkilöt vaikuttavat kyllä suomalaisvastaisilta, ja edelliset sisäministerit ovat vähätelleet muslimirikollisten ym. mamurikollisten hyökkäyksiä suomalaisia lapsia, nuoria ja naisia kohtaan. Tyypillisesti vähättely on näkynyt siinä että aletaan puhua suomalaisten rasismista muka sytykkeenä mamujen rikollisuudelle. Ikään kuin esim. muslimirikollinen lopettaisi seuraamasta profeettansa esimerkkiä ja lapsien jahtaamista mikäli häntä kohdeltaisiin kuin kukkaa kämmenellä. Tämänhetkisessä Purra-keskustelussakin on tällainen punaviheriäinen vivahde, kun annetaan ymmärtää ettei suomalainen nainen saisi muka haukkua matu-ahdistelijaa apinaksi.

Ymmärrettävästi suomalaisvastainen näkemys ja politiikka tulkitaan myös jyrkemmän mukaan maanpetturuudeksi eräissä piireissä. On toki harmi ettei mamurikollisuuden lisääntymisestä vastuullisia poliitikkoja voida saada telkien taakse laillisin keinoin. Tuntuu kohtuuttomalta että he ovat saaneet pilata niin monen ihmisen elämän. Mutta se nyt on sellainen juttu, etteivät yksittäiset henkilöt voi lain mukaan jakaa asiasta tuomioita ja laittaa niitä täytäntöön oman mielensä mukaan.
Älä husuta lähimmäistäsi!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Helsingin Sanomat: Pääkirjoitus: Ääripuhe voi kiihottaa väkivaltaisiin iskuihin 24.7.2023

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
SUOMESSA on taas paljastunut väkivaltaista iskua suunnitellut äärioikeistolainen ryhmä. Neljää suomalaismiestä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä ampuma-aserikoksesta ja heistä kolmea myös kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemiseen. Suunnitelmat ovat liittyneet äärioikeistolaiseen ideologiaan. Aiemmin poliisi on tutkinut toisen äärioikeistolaisen ryhmän epäiltyjä terrorismirikoksia Kankaanpäässä.

[...]

Suunniteltujen iskujen kohteet olivat valikoituneet ihonvärin sekä poliittisten tai muiden ideologisten näkemysten perusteella. Nimettyjen ihmisten lisäksi iskuja oli suunniteltu sähköverkkoon ja raideliikenteeseen.

Edelleen puhutaan terrorismiepäilyistä, jotka yhden lehtijutun perusteella nojasivat poliisin mukaan etenkin ryhmän tatuoinneista tehtyyn analyysiin. Esimerkiksi uuden "333"-tatuoinnin tulkittiin tarkoittavan, että ryhmä aikoo tehdä terrori-iskun.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Motiivit ja niihin liittyvä ampuma-aseiden rakentaminen pohjautuivat akselerationistiseen ideologiaan. Sen tavoitteena on yhteiskunnan romahtamiseen johtavien kehityskulkujen tukeminen ja jouduttaminen.

Breivikin myöhempien selitysten mukaan terrori-iskut eivät olleet päämäärä itsessään tai keino yhteiskunnan romahduttamiseksi, vaan yhteiskunnan romahtamista oli tarkoitus jouduttaa liittämällä hirvittävät teot hänen liian kesyiksi katsomiinsa maahanmuuttokriittisiin nationalisteihin niin, että nationalistit muuttuisivat poliittisen vaikuttamisen vaikeutumisen jälkeen Breivikin lailla aseellista vallankumousta kannattaviksi äärinationalisteiksi ja syttyisi sisällissota. Ei mennyt ihan niin, paitsi että Breivikiin liittymättömät maahanmuuttokriittiset tosiaan liitettiin Breivikiin, kuten Erkki Tuomioja vieläkin todistaa.

Suomessa Breivik luultavasti ajaisi asiaansa kampeamalla perussuomalaisia kaikin keinoin pois hallituksesta liittämällä heidät natsismiin ja rasismiin.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Tapaus osoittaa, ettei Suomi ole lintukoto erillään muusta maailmasta. Täälläkin on ihmisiä, joita innoittavat erilaiset salaliittoteoriat sekä radikaalit ideologiat. Yksi äärioikeistolaisista salaliittoteorioista väittää globaalin eliitin juonittelevan valkoisten ihmisten päänmenoksi. Sitä kutsutaan väestönvaihtoteoriaksi.

Tällaiset teoriat ovat länsimaissa levinneet hämärästä marginaalista laajemmalle politiikkaan, mikä on antanut niille uskottavuutta. Niin on käynyt myös Suomessa. Silloin kasvaa riski, että joku ottaa valheet vakavissaan ja ryhtyy toimiin. Siksi on erittäin tärkeää, ettei ääritekoja eikä niihin johtavia ajatuksia ruokita. Tämä ei ole leikin asia.

En ole huomannut, että kukaan julkisuuden henkilö tai politiikko olisi Suomessa puhunut väestönvaihtoteoriasta. Sen sijaan muun muassa Helsingin Sanomat on yrittänyt vääntää tilastoissa ja ennusteissa havaittavaan demografiseen muutokseen viittaavan "väestönvaihto"- tai jopa "väestönmuutos"-sanan käyttämisestä väkisin väestönvaihtoteorian kannattamista ja näin propagoinut väestönvaihtoteoriasta sen uskottavuutta lisäten tuhansia kertoja suuremmalle joukolle kuin mitä äärioikeistohörhöt olisivat ikinä saaneet yleisökseen.

On ollut helppo huomata, että toimituksissa ei ole oikeasti huolestuttu Suomessa täysin marginaalisesta väestönvaihtoteoriasta ("Great Replacement") vaan demografiseen muutokseen liittyvästä havainnosta, että nykyinen historiallisen nopea suomalaisten vaihtuminen maahanmuuttajiin on seurausta ennen kaikkea valitusta maahanmuuttopolitiikasta. Tämä yhteys on toimittajien mielestä häivytettävä näkyvistä, ja jo siihen viittaamisesta on tehtävä kiellettyä vaikka sitten syyttämällä asiasta puhuvia väkivaltaisen äärioikeiston yllyttämisestä.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus, HS
Äärimmillään radikaalit puheet voivat nimittäin johtaa siihen, että joku alkaa laatia tappolistoja ja tehdä 3d-tulostimella konetuliaseita.

Nythän on niin, että väestönvaihtoteoriaa tai väitettä ilmastonmuutoksen aiheuttamasta sivilisaation lopusta on levittänyt Suomessa valtamedia.

Kun suomalainen äärivasemmisto teki terrori-iskuja poliisiasemia ja raideliikennettä vastaan muun muassa alunperin italialaisen terroristijärjestön nimissä kymmenisen vuotta sitten, se kuitattiin parilla pikku-uutisella. Äärivasemmistolaiset ryhmät perustelivat tekojaan muun muassa luonnonsuojelulla (!) ja "valtion kuolemalla" (vrt. akselerationismi).

Ei puhettakaan valtamedian (itse)kritiikistä, että tällaisia ryhmiä ei saa yllyttää radikaaleilla puheilla. Nyt meillä on Elokapina alaryhmineen, joiden koko toiminta perustuu lakien rikkomiseen ja demokraattisen päätöksenteon ohittamiseen terroristisin metodein painostamalla. Samoin meillä on Suomessa kymmeniä Isisin tappajia, joita valtamedia yllyttää suomalaisia vastaan pitämällä yllä naurettavaa narratiivia Suomesta äärimmäisen rasistisena ja islamofobisena maana.

Kahdesta äärioikeistoon liittyvästä terrorismiepäilystä saatiin vuosiksi polttoainetta sen peittämiseksi, että takana on kymmeniä islamismiin liittyviä terrorismiepäilyjä ja -tutkintoja, useita äärivasemmiston selvittämättä jääneitä terrori-iskuja ja yksi oikeudessa asti vahvistettu islamistinen terrori-isku kaksine kuolonuhreineen.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2023, 14:17:08 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Lahden oikeudenkäyntiä on käytetty hyväksi äärioikeistonarratiivin muokkaamiseksi, kuten esimerkiksi pääkirjoituksista huomaa. Useammassakin paikassa akselerationismiin on yritetty liittää puhe väestönvaihdosta (esim. Yannick Lahti tv-haastattelussa).

Helsingin Sanomat: Pääkirjoitus: Äärioikeiston uhka on otettava vakavasti 13.9.2023

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa alkoi maanantaina poikkeuksellisten rikosten käsittely. Poliisin mukaan suomalaismiehet olivat muodostaneet radikalisoituneen, maahanmuuttoa vastustavan äärioikeistolaisen joukon, joka kouluttautui terrorismirikoksia varten ja valmisti 3d-tulostettuja aseita.

Poliisin mukaan miesten ajatusmaailma edustaa samaa akselerationistista ideologiaa, joka nousi Suomessa julkisuuteen pari vuotta sitten, kun poliisi kertoi tutkivansa viiden kankaanpääläismiehen terrorismiepäilyjä. Akselerationistit uskovat, että edessä on väistämätön yhteenotto väestöryhmien välillä. He pyrkivät romahduttamaan yhteiskunnan muun muassa terrori-iskuilla, minkä jälkeen äärioikeistolaiset voimat ottaisivat vallan.

Oikeudenkäynnissä tai missään muuallakaan ei ole tietääkseni käynyt ilmi mitään konkreettista siihen viittaavaa, että lahtelaiset olisivat omaksuneet akselerationististisen ideologian, jonka mukaan yhteiskunta on pyrittävä romahduttamaan terrori-iskuilla. Sama juttu Kankaanpään epäiltyjen kanssa.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Kankaanpään ryhmän osalta syyteharkinta on kesken. Lahdessa oikeudessa olevat miehet pohtivat keskinäisessä viestittelyssään iskuja muun muassa yhteiskunnan infrastruktuuriin, kuten sähköverkkoihin ja rautateille, ja jopa silloisen pääministerin Sanna Marinin (sd) ampumista tämän vieraillessa Lahden kauppatorilla. Aseiden ja viestien lisäksi näyttöä iskujen käytännön valmisteluista ei kuitenkaan löytynyt. Syytetyt kiistävät terroristisen tarkoituksen.

Kun näin on, voi ihmetellä terrorismisyytteiden nostamista. Kokeillaanko kepillä jäätä vai halutaanko tietynlaista julkisuutta?

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Tapaus on kuitenkin tuore muistutus siitä, että äärioikeisto muodostaa todellisen uhan Suomen turvallisuudelle. Suojelupoliisin pari vuotta sitten esittämä arvio siitä, että radikaali-islamististen toimijoiden terroriuhan lisäksi äärioikeiston terroriuhka on voimistunut, pitää siis paikkansa.

Ja kuitenkaan en tunne oloani uhatuksi näiden kahden tapauksen vuoksi ainakaan vielä sen perusteella, mitä niistä tiedetään.

Kun maalaa uhkakuvia, ne olisi syytä suhteuttaa johonkin. Näiden yhteensä alle kymmenen äärioikeistolaisen aiheuttamaa uhkaa voi suhteuttaa vaikka siihen, että Suomessa kulkee vapaana kymmeniä Isisin tappajia ja että Supo seuraa satoja islamisteja.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus HS
Tärkeää on, että myös poliisi on ottanut asian tosissaan. Tällaisiin ilmiöihin täytyy reagoida ennen kuin jotain pahaa tapahtuu, vaikka tuomioistuimen ei välttämättä ole helppoa tehdä oikeudellista arviota joukkion aikeiden vakavuusasteesta. Tapauksen tutkinta ja oikeudenkäynti ovat joka tapauksessa selvä viesti oikeistoradikalismin maalle muodostamasta vaarasta.

Selvä viesti on myös tapausten saama mediajulkisuus, kun aiemmat kymmenet islamistiset terrorismirikosepäilyt on kuitattu paljon pienemmällä julkisuudella tai useimmiten jopa kokonaan ilman.

Ilta-Sanomat: Pääkirjoitus: Ääri­oikeistolaisen terrorin uhka Suomessa on pieni mutta todellinen – demokratiaa uhkaaville hankkeille ei saa antaa kasvu­alustaa 12.9.2023

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus IS
Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa alkoi maanantaina Suomen oloissa poikkeuksellinen oikeudenkäynti. Oikeuslaitos ei ole aiemmin käsitellyt rikoskokonaisuutta, jossa syytettyjen epäillään pyrkineen ”rotusodan” aloittamiseen, ihmisten surmaamiseen ja yhteiskunnan rakenteiden romahduttamiseen.

Pyrkimyksestä rotusodan aloittamiseen, ihmisten surmaamiseen ja yhteiskunnan rakenteiden romahduttamiseen ei ilmeisesti ole mitään todisteita. Rikokseksi jää lähinnä aseiden tulostus ja hiekkakuopalla paukuttelu.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus IS
Asiantuntijoiden mukaan syytetyt ovat kytköksissä akselerationismiksi kutsuttuun ajatteluun. Akselerationistit pyrkivät sabotaasin tai terrorin keinoin kiihdyttämään ”väistämätöntä” yhteen­ottoa väestöryhmien välillä ja ajamaan yhteiskunnan kohti vallankumouksellista muutosta. Suuntaus on kansainvälinen, ja se on vaara liberaalille demokratialle.

Akselerationismi yhdistyy etnonationalismiin ja niin sanottuun väestönvaihtoteoriaan. Suojelupoliisi pitää näitä ajatusmalleja keskeisinä ääri­oikeistolaisen väkivallan oikeutuksen perusteina.

"Asiantuntijoiden mukaan". Ei siis esimerkiksi todisteiden mukaan. Tietääkseni ei ole mitään näyttöä, että syytetyt olisivat pyrkineet sabotaasin ja terrorin keinoin edistämään yhteiskunnan romahdusta.

Väestönvaihdolla ei ole tekemistä akselerationismin kanssa, eikä akselerationismi muutenkaan ole kytköksissä vain äärioikeistoon vaan myös vallankumoukselliseen äärivasemmistoon.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus IS
SUOJELUPOLIISI arvioi jo pari vuotta sitten, että ääri­oikeistolaisen terrorin uhka Suomessa on voimistunut. Lahdessa oikeuden eteen joutuneet miehet ja uusnatsiryhmän paljastuminen Kankaanpäässä osoittavat, että suojelupoliisi oli arviossaan oikeassa.

Meni kylläkin niin päin, että Supo tiesi jo kankaanpääläisistä, kun antoi arvionsa. Terrorismista ei ole toistaiseksi esitetty näyttöä.

Se, että vielä vuosien jälkeenkään kankaanpääläisiä vastaan ei ole nostettu syytteitä, eikä heitä ole pidetty lukkojen takana, kertonee osaltaan uhkan vakavuudesta. Edelleenkään ei ole näkynyt sitä ensimmäistä äärioikeistolaista terrori-iskua tai sen valmistelua. Sen sijaan on nähty ääri-islamistiset ja äärivasemmistolaiset iskut.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus IS
Kankaanpään ryhmän viittä suomalaismiestä epäillään aikeista iskeä vastaan­ottokeskukseen Niinisalossa. Tämä vyyhti on edelleen syyteharkinnassa.

Surkuhupaisa epäily, kun se Niinisalon vastaanottokeskuskin on jo ehditty lakkauttaa.

Lainaus käyttäjältä: Pääkirjoitus IS
Lahden ja Kankaanpään tapaukset kertovat myös siitä, että Suomen viran­omaiset ovat hereillä: ääri­oikeistolaiset toimijat ovat seurannassa. Se on hyvä asia. Ääri­oikeiston uhka sisäiselle turvallisuudelle on pieni mutta todellinen, eikä sen edustamille vaarallisille aatteille saa antaa minkäänlaista kasvu­alustaa.

Hyvä, että ovat seurannassa, mutta uhka näyttää tosiaan olevan pieni. Niistä todellisista uhista ei näin paljon kirjoitella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 805
 • Liked: 5147
Mitäs kun minäkin pelkään pahoin, että väestöryhmien välille tulee Länsimaissa yhteenottoja? Etenkin jos talous ja tulonsiirrot sakkaavat. Ihmiset identifioituvat omiin ryhmiinsä jolloin muut ovat muita ("vihollisia"), tämä on nähdäkseni ihmisluonnossa. Jugoslavian hajoaminen muuten esimerkkinä.
Tekeekö tämä minusta muka äärioikeistolaisen eli siis natsin???
(Mielestäni natsi muuten tarkoittaa kansanmurhaajaa ja on todella raskas kunnianloukkaus)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Hymy-lehdessä neljä sivua lähinnä lahtelaisporukan oikeudenkäynnistä "kuukauden rikoksena" kohuotsikolla "Äärioikeisto haaveili terrori-iskuista – kohteina Paleface ja Sanna Marin".

Toimittaja antaa ymmärtää tutustuneensa julkiseksi tulleeseen 3000-sivuiseen (!) tutkinta-aineistoon, mutta ei nähdäkseni esitä mitään uutta. Esimerkiksi jutussa kerrattua syyttäjän väitettä syytettyjen akselerationistisuudesta ei vieläkään perustella millään konkreettisella. Juttu paremminkin todistaa otsikkonsa epätodeksi, sillä sen perusteella ei ole missään vaiheessa ollut suunnitelmaa terrori-iskusta ketään vastaan. Vastaa kesän otsikoita, että Riikka Purra olisi muka haaveillut joukkomurhasta.

Haastateltu Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Tommi Kotonen haluaa kiinnittää huomion "epäiltyjen ajatukseen siitä, ettei minkäänlaisia poliittisia ratkaisuja ole olemassa, vaan jotain pitää tehdä". Entä ketkä ovat vastuussa siitä, että kasvavan maahanmuuton kasvaviin ongelmiin ei saada poliittisia ratkaisuja sitten millään, vaan jo keskustelu todellisista, toimivista ratkaisuista torpedoidaan vuodesta toiseen? Sepä se.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Kansan Uutiset: Silvia Modig: Kun äärioikeistolaiset voimat nousevat, kukaan ei voi olla hiljaa 21.10.2023

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Äärioikeisto on aikamme suurin uhka demokratialle. Puolan ja Unkarin oikeusvaltiot ovat uhattuina, vähemmistöjen ja naisten oikeudet heikentyvät ja abortin vastustus on noussut jälleen poliittiseen keskusteluun. Meppinä olen seurannut, kuinka nämä ihmisoikeuksia uhkaavat voimat nousevat ympäri Euroopan – myös Suomessa.

Voimansa äärioikeisto saa pelosta ja osattomuuden kokemuksista. Kun ihminen pelkää oman pärjäämisensä puolesta, äärioikeisto tarjoaa ahdinkoon helppoja syyllisiä. Yleensä syntipukiksi kelpaa erivärinen ihminen.

Hiljattain näimme hurjan esimerkin siitä, että vihapuhe voi johtaa myös tekoihin. Syyskuussa julki tulleen poliisin esitutkinta-aineiston mukaan lahtelaista äärioikeistotoimijaa epäillään pääministerin murhan suunnittelusta.

"Lahtelaista äärioikeistotoimijaa" ei kylläkään epäillä pääministerin murhan suunnittelusta. Mitään tekoja ei tapahtunut tai suunnitelmia tehty, eikä Modigin mainitsemaa "hurjaa esimerkkiä" siis ole olemassakaan.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Tämä on se uhka, joka äärioikeisto on.

Kieltämättä. Kuviteltu uhka on lähinnä Modigin oman mielikuvituksen tuotetta.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Mitä enemmän annamme tilaa vihalle ja vihapuheelle, sitä todennäköisemmin se johtaa syrjivään käytökseen ja väkivallantekoihin. Väkivalta on kuitenkin vain yksi ääripää. Aivan yhtä vakavasti pitäisi suhtautua siihen, että vihapuhe ruokkii rasismia ja tekee siitä arkipäiväistä. Sitä ei yhdenkään ihmisen pitäisi joutua kokemaan.

Jos vihapuheesta viimeiset 15 vuotta vaahdonneita olisi uskominen, rasistisen väkivallan olisi pitänyt lisääntyä Suomessa räjähdysmäisesti. Se on kuitenkin lähes olematonta.

Sen sijaan maahanmuuttajien väkivalta on kyllä tilastojen mukaan lisääntynyt ja saanut vuosien varrella uusia ilmenemismuotoja kuten terroritekoja ja katujengejä.

Lainaus käyttäjältä: Silvia Modig
Vihapuheen ohella äärioikeiston toimintatapoihin kuuluu kaikenmuotoinen häirintä, jota olen joutunut itsekin kokemaan. Ymmärrän siis hyvin, että hyökkäyksen kohteeksi joutuessaan on helppo olla hiljaa. Näin erityisesti siksi, että äärioikeiston häirinnän uhreiksi joutuvat ennen kaikkea vähemmistöön kuuluvat tai haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset.

Vastuu puuttua vihapuheeseen kuuluu kuitenkin meille kaikille. Äärioikeisto ei saa missään tilanteessa hiljentää meitä. Nyt on se hetki historiassa, jolloin meidän on noustava puolustamaan arvojamme: vapautta, demokratiaa ja jakamatonta ihmisarvoa.

Mielelläni näkisin Modigin puolustamassa esimerkiksi sananvapautta, mutta taitaa tarkoittaa vapauden ja demokratian puolustamisella jotain ihan muuta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 354
 • Liked: 27085
Terrorismista epäilty Lahden uusnatsi vainosi tummaihoista perhettä – räjäytti postilaatikon, ampui uutta laatikkoa ja julkaisi videon

Terrorismirikoksista epäillyt perustivat sivuston ja alkoivat julkaista videoita sen jälkeen, kun olivat jo jääneet kiinni.

Kolme tuomittiin äärioikeistolaisista terrorismirikoksista Lahdessa
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kolme-tuomittiin-aarioikeistolaisista-terrorismirikoksista-lahdessa/8810176
Lainaus
Jutun pääsyytetty, vuonna 1994 syntynyt Viljam XXX tuomittiin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä ampuma-aserikoksesta, kahdesta kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten sekä huumausainerikoksesta 3 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.
...
Tuomio paitsi poikkeuksellinen, myös harvinainen. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun äärioikeistolaisiksi katsottuja terrorismirikoksia on puitu käräjäoikeudessa.
...
Valtaosa rikoksista kietoutuu tavalla tai toisella vuonna 1994 syntyneen pääsyytetyn ympärille. Mies rakensi kotonaan aseita 3D-tulostimen avulla.
...
Syyttäjän näkemyksen mukaan kaksikko toivoi ja odotti niin sanottua ”rotusotaa” sekä nykyisen yhteiskuntajärjestyksen romahtamista. Väitettynä motiivina oli siis äärimmäinen akselerationistinen maailmankuva, johon miehet olivat syyttäjän mukaan uppoutuneet syvälle.
...
Kotietsinnällä poliisit löysivät asunnosta myös runsaasti erilaista uusnatsirekvisiittaa sekä manifesteja ja oppaita. Miehen olohuonetta koristi natsilippu.

Vuonna 1996 syntynyttä miestä syytettiin lisäksi siitä, että hän tuhosi ulkomaalaistaustaisen perheen postilaatikon kahteen otteeseen. Ensin 3D-tulostetulla aseella ampumalla, sitten räjäyttämällä.

Syytteiden mukaan nuorin, vuonna 2001 syntynyt mies puolestaan avusti vanhinta aserikosten tekemisessä esimerkiksi hankkimalla tälle 10 kappaletta AR15-kiväärin laukaisukoneistoja Saksasta.

Neljännen, noin kuusikymppisen miehen syytteet olivat lievemmät, eikä niihin väitetty liittyvän terroristista motiivia. Miestä syytettiin muun muassa patruunoiden myymisestä pääsyytetylle.
...
Oikeudenkäynnissä vuonna 1994 syntynyt pääsyytetty myönsi valmistaneensa aseita 3D-tulostamalla, mutta kiisti toimineensa minkään aatteen vuoksi. Muutkin syytetyt kiistivät toimineensa ääriaatteen innoittamana.

Oikeudessa esiteltyjen todisteinen perusteella miehet kävivät silti keskenään karkeaa ja avoimen rasistista keskustelua, jossa puhuttiin muun muassa entisen pääministeri Sanna Marinin sekä tummaihoisten ihmisten ampumisesta.

Puheissa nousivat esiin myös ajatukset esimerkiksi infrastruktuuria vastaan tehtävistä iskuista. Miehet myös kuvasivat itseään tekemässä natsitervehdyksiä.

Pääsyytetty julkaisi verkossa kuvia suunnittelemistaan 3D-tulostettavista asemalleista.

Nimiksi oli valikoitunut muun muassa "NIGGERBLASTER1488" sekä "Neekerit vittuun Suomesta 9mm".

Mies on itse luonnehtinut itseään etnonationalistiksi.

Rotusotaan valmistautuneille äärioikeistolaisille vankeutta terrorismirikoksista
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1720f84f-a9de-4c0e-953d-9059a8c9fc0f
Lainaus
Vuonna 1996 mies tuomittiin terroristisessa tarkoituksessa tehdystä ampuma-aserikoksesta, kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten ja viidestä muusta rikoksesta vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Vuonna 2001 mies tuomittiin avunannosta terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn törkeään ampuma-aserikokseen ja kouluttautumiseen terrorismirikoksen tekemistä varten sekä lievästä ampuma-aserikoksesta. Hänet tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja oheissakkoon. Käräjäoikeuden mukaan hänen osuutensa terrorismirikoksissa oli kahta muuta pienempi.

Jutussa tuomittiin myös vuonna 1957 syntynyt mies, jota ei syytetty terroristisissa tarkoituksissa tehdyistä rikoksista. Hän sai vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen kahdesta ampuma-aserikoksesta.

PS, tässä vielä pykälä terroristisesta tarjoituksessa tehdyistä rikoksista:

Rikoslaki 39/1889 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ®
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L34a
Lainaus
1 § (24.1.2003/17)
Terroristisessa tarkoituksessa tehdyt rikokset
Joka terroristisessa tarkoituksessa siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin maalle tai kansainväliselle järjestölle, tekee

1) laittoman uhkauksen, perättömän vaarailmoituksen, 24 luvun 4 §:n 2 kohdassa tarkoitetun törkeän julkisrauhan rikkomisen tai 44 luvun 10 §:ssä tarkoitetun ydinenergian käyttörikoksen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kolmeksi vuodeksi, (23.3.2023/478)

2) tahallisen vaaran aiheuttamisen, tahallisen räjähderikoksen, vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomisen tai 17 luvun 1 §:ssä tarkoitetun julkisen kehottamisen rikokseen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi,

3) törkeän varkauden tai törkeän moottorikulkuneuvon käyttövarkauden, jonka kohteena on joukkoliikenteeseen tai tavarankuljetukseen soveltuva moottorikulkuneuvo, tuhotyön, liikennetuhotyön, terveyden vaarantamisen, törkeän vahingonteon, törkeän ampuma-aserikoksen tai puolustustarvikkeiden maastavientirikoksen, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi,

4) 35 luvun 3 b §:n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetun törkeän datavahingonteon, 38 luvun 6 §:n 1 momentin 3, 5 tai 6 kohdassa tarkoitetun törkeän tietoliikenteen häirinnän tai 38 luvun 7 b §:n 1 momentin 1, 3 tai 5 kohdassa tarkoitetun törkeän tietojärjestelmän häirinnän, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään seitsemäksi vuodeksi.

5) kemiallisen aseen kiellon rikkomisen, biologisen aseen kiellon rikkomisen tai tahallisen törkeän ympäristön turmelemisen, joka on tehty 48 luvun 1 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kahdeksaksi vuodeksi,

6) törkeän pahoinpitelyn, törkeän ihmiskaupan, panttivangin ottamisen, törkeän tuhotyön, törkeän terveyden vaarantamisen, ydinräjähderikoksen tai kaappauksen, on tuomittava vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi,

7) surman, on tuomittava vankeuteen vähintään neljäksi ja enintään kahdeksitoista vuodeksi, tai

8) tapon, on tuomittava vankeuteen vähintään kahdeksaksi vuodeksi tai elinkaudeksi.

(9.11.2018/874)
Joka terroristisessa tarkoituksessa tekee murhan, on tuomittava vankeuteen elinkaudeksi.

Yritys on rangaistava.

En tunne tämän tapauksen yksityiskohtia tarkemmin, mutta mitkäköhän asiat ovat tehneet tästä nimenomaan terroristisessa tarkoituksessa tehdyn rikoksen, missä kuitenkin edellytetään, että: "teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin maalle tai kansainväliselle järjestölle"? Voisi kuvitella, että jonkun postilaatikon ampuminen tai räjäyttäminen ei vielä riittäisi aiheuttamaan vakavaa vahinkoa millekään maalle tai kansainväliselle järjestölle.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2023, 12:21:17 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Syyttäjän näkemyksen mukaan kaksikko toivoi ja odotti niin sanottua ”rotusotaa” sekä nykyisen yhteiskuntajärjestyksen romahtamista. Väitettynä motiivina oli siis äärimmäinen akselerationistinen maailmankuva, johon miehet olivat syyttäjän mukaan uppoutuneet syvälle.

Syyttäjän näkemys tunnetaan vanhastaan, mutta miten oikeus perusteli terrorismituomioita, kun väitetyistä akselerationistisista terrorisuunnitelmista ei löytynyt ainakaan lehtijuttujen perusteella todisteita? Syytetyt eivät oikeudenkäynnissä selvitetyn perusteella pyrkineet kiihdyttämään romahdusta terroriteoilla vaan valmistautuivat heistä riippumattoman romahtamisen (mm. viime talveksi ennakoitu Euroopan laajuinen energiakriisi) jälkeiseen väkivaltaiseen kaaokseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 354
 • Liked: 27085
Syyttäjän näkemys tunnetaan vanhastaan, mutta miten oikeus perusteli terrorismituomioita, kun väitetyistä akselerationistisista terrorisuunnitelmista ei löytynyt ainakaan lehtijuttujen perusteella todisteita? Syytetyt eivät oikeudenkäynnissä selvitetyn perusteella pyrkineet kiihdyttämään romahdusta terroriteoilla vaan valmistautuivat heistä riippumattoman romahtamisen (mm. viime talveksi ennakoitu Euroopan laajuinen energiakriisi) jälkeiseen väkivaltaiseen kaaokseen.

Jäin myös miettimään sitä, että muistaakseni uutisoinnin perusteella monia ISIS-henkilöitä ei voitu syyttää, koska laissa olisi vaadittu sitä, että olisi valmisteilla jokin tietty ennalta määritelty terrori-isku, Ei siis riittänyt se, että yleisesti jollain tavalla valmistuttaisiin terrorismin tekemiseen. Oliko tässä siis jokin tietty teko, jota oli suunniteltu? Vai riittikö sellaiseksi esimerkiksi puheet Sanna Marinista ja pohdinta iskuista infrastruktuuria vastaan, missä ei välttämättä ole ollut kyse mistään todellisista suunnitelmista?
« Viimeksi muokattu: 31.10.2023, 12:23:28 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 653
 • Liked: 93154
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Suomalainen äärioikeistoterrorismi tiivistettynä yhteen lauseeseen:
Uuninpakkopoika ampuu kamapäissään omatekoisella aseella naapurin postilaatikkoa.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Jäin myös miettimään sitä, että muistaakseni uutisoinnin perusteella monia ISIS-henkilöitä ei voitu syyttää, koska monessa asioissa olisi vaadittu situä, että olisi valmisteilla jokin tietty ennalta määritelty terrori-isku, Ei siis riittänyt se, että yleisesti jollain tavalla valmistuttaisiin terrorismin tekemiseen.

Missä menee terrorismiin valmistautumisen ja survivalismin raja, jos yhteiskuntajärjestelmän romahdusta kerran ei itse pyritty kiihdyttämään terrori-iskuilla? Aserikokset sitten erikseen.

Oliko tässä siis jokin nimetty teko, jota oli suunniteltu?

Ei ollut, eikä sellaisesta tullut tuomiota, jos oikein ymmärsin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 805
 • Liked: 5147
Suomalainen äärioikeistoterrorismi tiivistettynä yhteen lauseeseen:
Uuninpakkopoika ampuu kamapäissään omatekoisella aseella naapurin postilaatikkoa.
3 vuotta ehdotonta.
Sen sijaan ääri-islamia...
Täähän on niin tätä. Tässä ilmapiirissä TIETENKIN annetaan tällaisesta typerästä larppauksesta kovat tuomiot. Olisivat olleet äärimuslimeja, niin "ei pystytty osoittamaan, että oikeasti..."
Pitää lisätä, että en todellakaan kannata tyyppien touhuja ja jonkinlaisen penaltin ansaitsevatkin, mutta aika hatara keissi, joten omituisen kovat tuomiot, jotka selittyvät mielestäni vain vastaajien ideologialla. Valitettavasti tällainen alleviivaus täytyy nykymaailmassa lisätä.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2023, 14:12:47 kirjoittanut Caucasian »

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 354
 • Liked: 27085
Jäin myös miettimään sitä, että muistaakseni uutisoinnin perusteella monia ISIS-henkilöitä ei voitu syyttää, koska laissa olisi vaadittu sitä, että olisi valmisteilla jokin tietty ennalta määritelty terrori-isku, Ei siis riittänyt se, että yleisesti jollain tavalla valmistuttaisiin terrorismin tekemiseen. Oliko tässä siis jokin tietty teko, jota oli suunniteltu? Vai riittikö sellaiseksi esimerkiksi puheet Sanna Marinista ja pohdinta iskuista infrastruktuuria vastaan, missä ei välttämättä ole ollut kyse mistään todellisista suunnitelmista?

Näköjään syyttäjäkin myöntää, ettei tällaista konkretiaa kuitenkaan ollut ainakaan törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen suhteen:

”Rotusotaan” valmistautuneet uusnatsit tuomittiin vankeusrangaistuksiin Suomen ensimmäisessä äärioikeiston terrorismituomiossa
https://yle.fi/a/74-20057819
Lainaus
Esitutkinnassa epäiltyjen hallusta löytyi nimi- ja osoitelistoja henkilöistä ja toimijoista, jotka miehet katsoivat poliittisiksi vastustajikseen. Poliisi piti merkintöjä mahdollisten iskukohteiden tiedusteluna.

Esitutkinnassa poliisi ja syyttäjä katsoivat, että törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun kynnys ei ylity, joten ketään vastaajista ei syytetty valmistelurikoksesta.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Yle: Analyysi: Tiistaina annettiin ensimmäinen tuomio äärioikeiston terrorismista, mutta kuinka kauan äärioikeisto on jo harjoittanut terrorismia? 31.10.2023

Ylen rikostoimittajalla lähtee vähän tulkinnat käsistä, kun pitää osoittaa äärioikeiston terroria todeksi. Sitä oli ympäriinsä jo vuonna 2015, mutta emme vain huomanneet.

Vasemmistolla ja jopa joillain tutkijoilla on ollut vastaavia villejä tulkintoja, joissa vihjailtiin poliisin ja oikeuslaitoksen suojelevan äärioikeistoa.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tänään Suomen ensimmäisen tuomion asiassa, jossa äärioikeiston todettiin tehneen rikoksia terroristisessa tarkoituksessa.

Terroristisia toimintatapoja äärioikeistolla on kuitenkin ollut jo vuosien ajan.

"Terroristisia toimintatapoja"? Keillä ja millaisia? Poikkeavatko ne poliittista väkivaltaa harjoittavan äärivasemmiston toimintatavoista?

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Kyse on ennen kaikkea määritelmistä. Ensinnäkin terroristisessa tarkoituksessa voi tehdä myös muita rikoksia kuin terrori-iskuja. Toiseksi on syytä muistaa, että terrorismi ei ole pelkästään rikosoikeudellinen termi.

Tässä on kylläkin kyse toimittajan mielivallasta, sillä rikostoimittaja Rimpiläinenkään ei kerro terrorismin määritelmäänsä ja miksi sen pitäisi olla yleensä käytettyä laajempi.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Jos puhutaan terrori-iskuista ja pitäydytään terrorismin rikosoikeudellisessa määritelmässä, Suomen ainoa terrori-isku tapahtui 18. elokuuta 2017.

Tuolloin nuori marokkolaismies hyökkäsi kahdella veitsellä aseistautuneena satunnaisten ihmisten kimppuun Turun keskustassa. Kaksi ihmistä kuoli, ja kahdeksan haavoittui.

Rikoslaissa terroristisen tarkoituksen ensimmäinen määritelmä on se, että tekijän tarkoitus on aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

Turun isku täytti terrori-iskun rikosoikeudellisen määritelmän, ja tekijä tuomittiin terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä.

Teko oli yksi Suomen rikoshistorian vakavimmista teoista, eikä jihadistisen terrorismin uhkaa tule tänäkään päivänä vähätellä. Vastaava teko voi tapahtua Suomessa uudelleenkin.

Kun käännetään katse äärioikeiston tekemiin tai äärioikeistolaisesti motivoituneisiin rikoksiin, tilanne on epäselvempi. Esimerkkejä voisi etsiä 1970-luvulta saakka, mutta tässä analyysissä keskityn tuoreempaan esimerkkiin.

Vuonna 2015 Suomeen saapui poikkeuksellisen suuri turvapaikanhakijoiden joukko. Pian tapahtui useita polttopulloiskuja vastaanottokeskuksia vastaan. Osa teoista olisi voinut johtaa jopa hengenmenetyksiin.

Oikeudessa polttopulloiskuja tehneitä ei syytetty terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista. Teot nähtiin pikemmin humalaisten nuorten miesten päähänpistoina kuin rasistisesti motivoituneina iskuina, joiden tarkoituksena olisi ollut pelon lietsominen.

Hohhoijaa.

Ns. polttopulloiskuja tehneitä ei syytetty "terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista", koska rikoksista ei havaittu terroristista tarkoitusta mutta kylläkin vihamotiivi. Rikostoimittaja Rimpiläinen tai kukaan muukaan ei ole esittänyt ainuttakaan tapausta, jossa muunlainen tulkinta olisi perusteltu, mutta sehän ei ole estänyt joitain toimittajia julistamasta kaikkia silloisia rikoksia (ja jopa turvapaikanhakijoiden itsensä tekemiä tuhopolttoja) äärioikeiston terroriteoiksi.

Muutenkaan en muista yhtään tapausta, jossa tuomitut olisi todettu "äärioikeistoksi". Oikeudenkäyntiuutisoinnin perusteella kyseessä oli tyypillisesti yksittäisen humalaisen miehen päähänpisto, joka tuomittiin viharikokseksi, mutta ei kertaakaan "äärioikeiston" verkostossa suunniteltu murhapolttoyritys.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Suojelupoliisi tunnisti jo tuolloin äärioikeiston muodostaman uhan yhteiskunnalle mutta ei nähnyt, että polttopulloiskuissa olisi kyse terrorismista. Kyse oli supon näkökulmasta ennen kaikkea siitä, että tekoja ei ollut tutkittu terroristisina.

Mistä näkökulmasta tekoja olisi teoriassakaan voinut tutkia terroristisina?

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Nykyään tilanne on toinen. Suomen ensimmäinen terroristisena rikosasiana tutkittu, äärioikeistoon kohdistuva rikosepäily oli Kankaanpään uusnatsijoukkion tapaus. Joukkio oli poliisin mukaan suunnitellut iskua juuri vastaanottokeskukseen.

Mikä se vastaanottokeskukseen liittyvä terroristinen rikosepäily sitten olisi, kun he eivät tehneet iskua kyseiseen vastaanottokeskukseen, joka lakkautettiin jo vuosia ennen miesten pidätyksiä? Tapausta on vatvottu vuosikausia, eikä syytteitä kuulu.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Niin Kankaanpään kuin Lahden tapauksissa poliisin toiminnalla on ollut merkittävä rooli. Terrorismirikosten osalta tutkintamääräyksen antaa valtakunnansyyttäjän toimisto, mutta poliisilla on avainrooli siinä, että mahdollinen terroristinen tarkoitus alun alkaen tunnistetaan.

Se terroristinen tarkoitus pitäisi pystyä myös osoittamaan. Kummassakaan tapauksessa ei ole ollut julki tulleen perusteella uskottavaa, että miehet lopulta tekisivät laittomilla aseillaan hiekkakuopalla räiskimistä kummempaa. Supon esiin nostamasta akselerationismista (yhteiskunnan romahtamisen edistämisestä), johon toimittajat innolla tarttuivat, ei ole näkynyt jälkeäkään.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Kankaanpään ja Lahden tapausten lisäksi Suomessa on paljastunut useita äärioikeistolaisia verkostoja tai ryhmiä, joilla on ollut jos jonkinlaisia hahmotelmia ”sissiarmeijasta” tai muista ryhmittymistä, joiden toiminnan päämäärä on jäänyt epäselväksi.

En ole kuullutkaan. Onko tällaisista uutisoitu?

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Myös suojelupoliisi on jo vuosia nostanut jihadistisen terrorismin uhan rinnalla esiin äärioikeistolaisen terrorismin uhan.

Näiden rinnastaminen ikään kuin tasavertaiseksi uhkaksi on ollut kummallista, kun Supo tiettävästi seuraa satoja jihadisteja mutta vain muutamaa äärioikeistolaista. Suomessa oleilee vähintään kymmeniä sotimassa käyneitä terroristijärjestö Isisin tappajia.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
On mahdollista, että nykyään humaltuneen miehen tekemä polttopulloisku pakolaisia vastaan herättäisi huomattavasti helpommin epäilyn terroristisesta tarkoituksesta.

Valtakunnansyyttäjäntoimiston nykyiset toimintatavat tietäen valitettavasti ihan mahdollista, mutta ei niistä vuoden 2015 tapauksista edelleenkään löydy terroristista tarkoitusta.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Lahden terrorismirikostuomiossa huomioitavaa on myös se, että tapauksessa ei ole kyse terrori-iskusta. Epäillyt tuomittiin käräjäoikeudessa siitä, että he olivat tehneet muun muassa törkeitä ampuma-aserikoksia terroristisessa tarkoituksessa.

Poliisin esitutkintapöytäkirja osoittaa, että epäillyt olivat vähintäänkin teorian tasolla pitäneet mahdollisena myös väkivaltaisten iskujen tekemistä. He olivat jopa miettineet mahdollisia kohteita ja tekojen suorittamistapoja.

Siksi kiinnostaa, miten käräjäoikeus on perustellut terroristisen tarkoituksen. Ei pitäisi voida olla ainakaan niin, että pelkkä asiayhteydestä irrotettu some-vitsailu on otettu tosissaan osoituksena aikomuksesta terrori-iskuun.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ludicrous

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 311
 • Liked: 1399
Multiversumi on totta. Meidän läheisessä rinnakkaisuniversumissa on olemassa monilta osin Suomea hätkähdyttävästi muistuttava Taposlandia. Taposlandiassa ei ole ulkomaalaisia katujengejä, mutta siellä on äärioikeistolaista terrorismia. Suomessa taas jengit löytyvät, mutta äärioikeistolaista terrorismia ei sitten niin mistään.

Halloweenin taian ansiosta todellisuuden rajat järkkyvät ja rinnakkaisuniversumit voivat ikään kuin läikkyä toistensa puolelle sekoittuen ainakin hetkellisesti. Tästä johtuen pystyt havainnoimaan asioita, jotka syvällä sisimmissäsi tiedät epätosiksi.

PS. Jos yrität lohduttautua sillä, että ylläoleva on täyttä hölynpölyä, harkitse hetki seuraavaa: Suomessa ei ole sitä ennalta mainittua halloweeniakaan, silti olet saattanut siihen lähipäivinä törmätä.
On äärimmäisen epäkohteliasta olla oikeassa liian aikaisin.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 988
 • Liked: 23157
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Eipä videolla tekijä uskaltanut ampua tekeleellään poskea vaten, vaikka oli tulostanut myös perän aseeseensa.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 241
 • Liked: 1571
Eipä videolla tekijä uskaltanut ampua tekeleellään poskea vaten, vaikka oli tulostanut myös perän aseeseensa.

Taisi olla sen videon kuvannut itse, joten kaksikätisen on vaikea kuvata ampumistaan niin, ettei itsestä näy kuin käsivarsi muuten kuin ampumalla kuin pistoolilla.
« Viimeksi muokattu: 01.11.2023, 00:29:10 kirjoittanut Keza »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 528
 • Liked: 64713
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Ihan hyvä, jos 3D-tuliluikkuja tulosteleva selvästi mieleltään kieroutunut heppu saadaan telkien taakse.

Pitää muistaa, että maailman yhden valtauskonnon pyhiä kirjoituksia julistavat väkivallantekijät ovat yksittäistapauksia. Mutta sitten kun löytyy yksittäinen kahjo hölmölästä, hänen symboliikalleen etsitään aateveljeyttä jostain USA:n akselerationistisesta ääriliikkeestä, joka ei ilmeisesti ole maailmanlaajuisesti syyllistynyt mihinkään järjestelmälliseen terroriin?

Sen sijaan tuosta toisesta liikehdinnästä on esimerkkinä Hamas ja sen toimien synnyttämät mellakat ympäri maapalloa.

Hölmölässä palestiinan ja hamasin terroria kannattava vasemmisto sen sijaan nyt liputtaa kuviteltua nukkuvaa äärioikeistolaista terroristista liikehdintää jonain aivan kohta puhkeamassa olevana sisällissotana ja käyttää sitä keppihevosena mm. tavallisia maahanmuuttoon vittuuntuneita ihmisiä vastaan aina jos nämä hiemankaan avaavat suutaan jossain. "Se sanoi matu, se on halventava sana. Kohta se alkaa murhata".

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 613
 • Liked: 66249
 • 'Hvis lyset tar os'
^ Koko touhu näyttää melko klassiselta valtapelin muodolta. Nostata kohu- pidä sitä yllä kaikin keinoin- jos sellaista ei ole näköpiirissä, keksi sellainen.

Sama kaava kuin kaikessa valtapolitiikassa näytösoikeudenkäynteineen. Jos jotain tahoa "hakataan kuin vierasta sikaa"- juttu haisee vähintäinkin liioittelulta tai teeskentelyltä. Huolestuneisuus loistaa poissaoloaan- tilalla on noitavainojen kaltainen ajojahti. Tällaisessa asemassa kenen tahansa wannabe-natsin on kohtuu hankala saada oikeutta osakseen- ja asioiden todellinen juonne jäänee kaiken kohun alle ikuisiksi ajoiksi.

Vallan kulissit ovat täynnä erivärisiä keppihevosia- joilla kilvan ratsastetaan raviradalla nimeltä vuosikalenteri.

Miksi kukaan ei ole tohtinut sanoa- että näillä kavereilla on ainoastaan erilalinen/laajempi moraalikäsitys. Niiden toisien- seksuaaliterroriin syyllistyneiden kohdalla kuitenkin kehdattiin puhua laajemmasta seksuaalikäsityksestä.

Siellä se ex-pressammekin hyvä kaveri teroilee naapurissa oikein olan takaa. Natseja sielläkin metsästetään. Joutuvat ilmeisesti sielläkin alkamaan kohtapuolin 3D- tulostelun, mikäli jumala suo- ja pakotteet sallivat.

Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Yle: ”Rotusotaan” valmistautuneet uusnatsit tuomittiin vankeusrangaistuksiin Suomen ensimmäisessä äärioikeiston terrorismituomiossa 31.10.2023

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä vankeusrangaistuksiin terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista.

Kyseessä on Suomen rikoshistorian ensimmäinen tuomio, jossa äärioikeistolaisia henkilöitä tuomitaan terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista.

[...]

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe kertoo, että syyttäjälaitoksessa tuomioon ollaan tyytyväisiä.

– Terroristinen tarkoitus on tämän rikosjutun ydinasia. Tyytyväisyydellä olen pannut merkille, että käräjäoikeus on suorastaan massiivisen pedanttisesti perustellut tämän osuuden tuomiosta, Rappe sanoo.

– Tällä tulee olemaan oikeuskäytäntöä ohjaava merkitys sikäli, kun tällainen ratkaisu jää lainvoimaiseksi.

Siis, häh?

Myös Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio kehui ruotsinkielisen Ylen haastattelussa käräjäoikeuden perusteluita. Minä taas en löydä uutisoiduista käräjäoikeuden lausunnoista oikein mitään perusteluiksi tulkittavaa.

Pelottavaa puhetta, että tällaisella tuomiolla olisi terroristisen tarkoituksen tulkinnassa oikeuskäytäntöä ohjaava merkitys.

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Terroristisessa tarkoituksessa tehtyjen rikosten keskiössä olivat toimivat ampuma-aseet, joita 28-vuotias pääepäilty valmisti pääasiassa 3D-tulostimella.

Käräjäoikeus katsoi, että Nyman ja vuonna 1996 syntynyt vastaaja olivat omaksuneet niin sanotun akselerationistisen uusnatsiaatteen. Ajattelussa lietsotaan demokraattisen yhteiskunnan romahtamiseen johtavaa ”rotusotaa” ja hyväksytään väkivallan käyttö ”valkoisen väestön ylemmyyttä” puolustettaessa. Viholliseksi aatteessa koetaan esimerkiksi maahanmuuttajat, etniset ja uskonnolliset vähemmistöt, antifasistit ja yhteiskunnalliset vaikuttajat.

Uusnatseja varmaan olivat, mutta en ole nähnyt esitetyn mitään todistetta akselerationismista, jota jostain syystä hoetaan, kuin sillä olisi merkitystä.

Nekin ovat täysin eri tason asioita, että hyväksyy väkivallan käytön puolustautumiseen yhteiskunnan pikaiseksi odottamansa romahtamisen jälkeen, kuten oikeudenkäynnissä kävi ilmi, kuin että ryhtyy itse aktiiviseen väkivaltaan päämääränä yhteiskunnan romahduttaminen (vrt. Breivik).

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Käräjäoikeus katsoi selvitetyksi, että rikollisen toiminnan tarkoitus oli aatteen mukaisesti aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa, eli menettely tapahtui terroristisessa tarkoituksessa.

Siis minkä toiminnan? Jo tapahtuneen vai myöhemmin tapahtuvaksi oletetun?

Lainaus käyttäjältä: Tuomas Rimpiläinen, Yle
Nymanin osuus oli tiivistetysti se, että hän valmisti 3D-tulostetut aseet. Vuonna 1996 syntynyt mies puolestaan piti yhtä aseista hallussaan ja ampui sillä tummaihoisen perheen postilaatikkoa. Hän myös harjoitteli aseen käyttöä.

Aseella oli ammuttu tummaihoisen perheen postilaatikkoa ja kiinanpommilla räjäytetty toinen. Tämäkö todisti käräjäoikeuden mielestä terroristisesta tarkoituksesta vai onko tämä vain toimittajan taustoitusta? Jutusta kun ei selviä muuta käräjäoikeuden perusteluista.

Vinkatkaa, jos jossain on selkeämpää tietoa, mutta alustavasti vaikuttaa siltä, että itse terrorismituomiot tulivat ennen kaikkea paheksuttavana pidetyistä sanoista ja ajatuksista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 354
 • Liked: 27085
Unohtakaa akselerationismi ja muut vaikeat sanat. Ne on saatananpalvojia.

Ilmeisesti joillain nämä kiinnostukset jotenkin nivoutuvat toisiinsa:

”Metsässä salainen temppeli odottaa uhria” – Tiktok johti terrorismista epäillyn maisterin jäljille ja poliisin operaatioon rituaalimurhan estämiseksi
https://yle.fi/a/74-20058829
Lainaus
Poliisi epäilee, että 43-vuotias mies lähetti vaalien alla puolueille valepommeja terroristisessa tarkoituksessa. Kesällä poliisi sai viitteitä siitä, että mies valmistelisi rituaalimurhaa. Yle löysi metsästä miehen ”alttarin”.
...
Poliisi odottaa murhaa.

Poliisi epäilee, että murha saattaa tapahtua muutaman päivän päästä kesäpäivänseisauksena 21. kesäkuuta kello 17.58.
...
Lokakuun puolivälissä Tiktokiin ja Instagramiin ilmestyvät tilit nimellä saatanan_lapset666. Kuvauksen mukaan tilit kuuluvat teististä ja traditionaalista satanismia harjoittavalle ryhmälle.
...
Viittamiehen lisäksi videolla näkyy metsää, peltoja, järvi ja eläimen kallo. Videolla soi piano ja huilu, joiden taustalta voi erottaa liturgiselta kuulostavaa laulua. Kokonaisvaikutelma on synkkä ja ritualistinen.

Videon lopussa kuvaan ilmestyy teksti:

Länsi-Suomen metsissä, salainen temppeli odottaa uhria. Joka seitsemästoista vuosi, kun tähdet ovat oikeassa asennossa…
...
15. tammikuuta 2023 kaksi nimimerkkiä käy viestinvaihtoa julkisessa Telegram-ryhmässä nimeltä Keskustelua akselerationismista.
...
Nimimerkki Kahen kilon Siege on vuonna 1994 syntynyt XXX Nyman, joka lokakuun lopussa tuomittiin muun muassa terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Sekä Nyman että nimimerkki Herra Kansa edustavat ääriradikaalia uusnatsisuuntausta, jota kutsutaan akselerationismiksi. Ajattelun kannattajat uskovat, että yhteiskuntaa uhkaa väistämätön ”rotusota”, jonka seurauksena ennemmin tai myöhemmin myös Suomessa tapetaan maahanmuuttajat ja vallanpitäjät, jotka edustavat liberaaleja arvoja.

Keskustelijoista ainakaan kaikki eivät tiedä Herra Kansan henkilöllisyyttä, vaikka arveluja siitä saattaa olla monellakin.
...
"[...] Nykyisten kehityskulkujen pysäyttämiseen on vain yksi tie: poliittinen väkivalta [...] Äänestäkää ja pettykää, äänestäkää ja tulkaa vihaisiksi! Pidetään huhtikuussa Suomen viimeiset eduskuntavaalit!"
...
Vasemmistoliiton puoluetoimistolla Helsingin Sörnäisissä joku avaa pakettia vain sen verran, että tajuaa lopettaa.

Sisältö näyttää pommilta.
...
Helmikuisena päivänä puoluetoimistolla jännitys kuitenkin laukeaa jo muutaman tunnin kuluttua paketin saapumisesta. Paikalle hälytetty pommiryhmä toteaa paketin vaarattomaksi keskipäivällä. Sisältönä on eristevillaa ja johtoja.
...
Viimeistään maaliskuussa KRP on Lahden terrorismijutun tutkinnassa alkanut kiinnittää huomiota Telegram-ryhmään, jossa pääepäilty on käynyt viestinvaihtoa akselerationismista.

Nimimerkki Herra Kansa on julkaissut ryhmässä useita kertoja maaliskuun aikana.

Hänen mielestään ”valkoinen rotu” on uhattuna ja ainoa mahdollisuus taistella vastaan on lietsoa epävakautta akselerationistisilla keinoilla.

Hän kannustaa ryhmän jäseniä tekemään jonkin radikaalin teon kuten ”ihmisuhrauksen”. Hän korostaa, että teosta ei jää kiinni, jos sen suunnittelee hyvin.
...
21 polkua pimeyden valtakuntaan on tiettävästi vuonna 2018 julkaistu suomalainen teos, jota on voinut hankkia vain muutamista kirjakaupoista Suomessa.

Siinä kuvataan tapoja, miten voi ryhtyä saatananpalvojaksi. Kirjan mukaan uusnatsiksi ryhtyminen on kannatettava välivaihe ”todelliseksi satanistiksi” tulemisessa.

Kirjassa neuvotaan kohdistamaan väkivaltaa ”ihmisarvon ja tasa-arvon puolestapuhujiin”:

Me emme pyri hiljentämään kyseisiä henkilöitä pelottelemalla heitä, me pyrimme yksinkertaisesti tappamaan heidät.
...
Teksti jatkuu yksityiskohtaisemmilla neuvoilla siitä, miten salamurhan voi tehdä.

Teos on aiemmin yhdistetty Kankaanpään akselerationistiseen uusnatsiryhmään. Se löytyi myös Lahden terrorismijutun pääepäillyn tietokoneelta. Kirjan kirjoittajaa tai kirjoittajia ei tiettävästi ole pystytty selvittämään.
...
Maaliskuun lopussa KRP ottaa kiinni vuonna 1980 syntyneen pirkanmaalaismiehen. Häntä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen.
...
Mies kiistää kaikki häneen kohdistuvat rikosepäilyt.

Hän on valmistunut yliopistosta filosofian maisteriksi 2020-luvulla. Hän työskentelee pankissa ja asuu uudehkossa omakotitalossa Pirkanmaan maaseudulla aviovaimonsa kanssa. Tässä jutussa miestä kutsutaan maisteriksi.
...
Hän on myös kirjoittanut perussuomalaisten viralliselle blogisivustolle ainakin 25 tekstiä, jotka on sittemmin poistettu. Yle on käynyt kirjoitukset läpi.

Ylen tietojen mukaan mies on osallistunut puolueen tapahtumiin, mutta puolueaktiiviksi häntä ei voi kutsua. Muutama vuosi sitten perussuomalaisten ajatuspaja Suomen perusta julkaisi hänen analyysinsa.
...
Poliisi kysyy Nymanilta myös kirjasta 21 polkua pimeyden valtakuntaan.

Nyman kertoo, että häntä kiinnostaa Jeesuksen ja jumalan lisäksi myös saatana. Hän ei kuitenkaan harjoita satanismia eikä ole tehnyt asioita, joista kirjassa puhutaan. Ne ovat hänen mielestään liian ”sakeeta kamaa”.

Yksi kirjan erikoisimmista kuvauksista liittyy rituaaliin nimeltä Mieleenpalauttamisen seremonia, joka kirjan mukaan toistuu 17 vuoden välein. Rituaalissa 21-vuotias tarjoutuu vapaaehtoisesti toimimaan ”uhrattavana pappina”.

Kirjan mukaan kesäpäivänseisauksena tapahtuvassa rituaalissa mies surmataan sukupuoliyhdynnän jälkeen ja veri kerätään maljaan. Verestä valmistetaan myöhemmin rituaalisesti käytettäviä pikkuleipiä.

Tällainen uhrautuminen sisältää kirjan mukaan ”valtavan energialatauksen”, jota voi käyttää ”pimeyden voimien manifestoitumiseen maan päälle”.

Toivon mukaan nämä rituaalimurhat veripikkuleipineen ovat vain vilkkaan mielikuvituksen synnyttämää tarinointia...

Lainaus
Tutkijatohtori Tommi Kotonen Jyväskylän yliopistosta on aiemmin luonnehtinut Ylelle kirjaa ”radikaaleimmaksi, mitä alalta löytyy”. Kotonen pitää mahdollisena, että kirjaan on tahallaan kirjoitettu täysin yliampuvia elementtejä.
...
Kesäkuun alussa maisterin kännykästä löytyy laite-etsinnässä viestittelyä, joka viittaa siihen, että hän on osallistunut teoksen 21 polkua pimeyden valtakuntaan julkaisu- ja levittämistoimintaan.

Poliisi uskoo myös saaneensa selville, että Tiktok-tili saatanan_lapset666 kuuluu maisterille. Tilillä lokakuussa 2022 julkaistu video olisi siis maisterin tekemä. Videolla esiintyy viittaan pukeutunut mies, ja siinä viitataan ihmisuhraukseen Länsi-Suomen metsissä.

Yle on omilla tutkimuksillaan varmistanut, että videossa kuvatut maisemat sijoittuvat maisterin kotitaloa ympäröiviin metsiin ja läheisen järven rantaan.

Yle tutki aluetta lokakuussa ja löysi videolla näkyvän ”alttarin” metsästä runsaan sadan metrin päässä miehen kotitalosta. Kivikasojen ympäröimän alueen keskelle oli tuolloin risuista muodostettu pentagrammi. Vieressä lojui eläimen luita.

Ylen haltuunsa saamista asiakirjoista ilmenee, että poliisille muodostuu peruste epäillä maisteria rikoksen valmistelusta. KRP epäilee, että maisteri on alkanut suorittaa kirjassa kuvattavaa ”rituaalipolkua” ja aikoo mahdollisesti toteuttaa kirjassa mainitun ihmisuhrauksen.

Kirjan oppien mukaisesti rituaali tulisi suorittaa minuutti kesäpäivänseisauksen jälkeen. Kuluvana vuonna se tarkoittaisi 21. kesäkuuta kello 17.58.
...
Yle tavoitti rikoksista epäillyn maisterin puhelimitse. Hän kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen ja sanoo, ettei edes tiedä poliisin epäilevän häntä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä laittomista uhkauksista.

Yle kysyi epäillyltä, onko poliisi kuitenkin kuulustellut häntä valepommipaketeista. Siihen hän ei halunnut ottaa mitään kantaa.

Yle on virallisista kirjallisista lähteistä saanut vahvistuksen siitä, että maisteri on epäiltynä julkisesta kehottamisesta rikokseen ja terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä laittomista uhkauksista, jotka liittyvät puoluetoimistoihin lähetettyihin paketteihin.

Maisteria ei ole todettu syylliseksi näihin rikoksiin.
...
Maisteri kiistää, että hän olisi käyttänyt nimimerkkiä Herra Kansa.

Hän kiistää myös poliisin kesäkuussa heränneen epäilyn siitä, että hän harjoittaisi saatananpalvontaa. Maisterin mukaan hänen tilinsä Tiktokissa ja Instagramissa ovat autofiktiivisen jännitysnovellin markkinointia.
...
KRP ei ole aloittanut esitutkintaa murhasta tai sellaisen valmistelusta.

Jonkinlainen kytkös oli tässäkin kokoomukseen ja välillisesti viihdemaailmaan muistaakseni kytkeytyvässä tapauksessa natsismin ja saatananpalvonnan kanssa:

Saatananpalvontaa, natsismia ja huumeita sisältäneestä lastenraiskausvyyhdistä lisää syytteitä
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006284772.html
Lainaus
POIKKEUKSELLISESSA lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten vyyhdissä on nostettu lisää syytteitä. Länsi-Uudenmaan syyttäjä on nostanut syytteet kolmea miestä vastaan. Jo aiemmin samassa kokonaisuudessa on nostettu syytteitä neljää miestä vastaan Pohjanmaalla.
...
SUOMALAISMIESTEN epäillään muun muassa raiskanneen lapsia, kuvanneen tekojaan ja jakaneen niistä tehtyjä tallenteita. Esitutkinnan mukaan hyväksikäytettyjä uhreja on kuusi.

Keskusrikospoliisin mukaan epäiltyjen toimintaan on liittynyt saatananpalvontaa, natsismia ja erilaisia fetissejä.

Poliisi myös epäilee, että yksi seksuaalirikosten uhreista olisi huumattu metamfetamiinilla. Poliisin mukaan törkeimmässä tapauksessa huumattua suomalaislasta raiskattiin kymmenen tuntia.

Seksuaalirikoksia on myös kuvattu suorana nettiin, poliisi kertoi tiedottaessaan asiasta maaliskuussa.
...
Mies oli myös toiminut aktiivisesti Töysän seurakunnassa. Hän oli muun muassa kirkkovaltuutettu, jäsen seurakunnan lapsityön vastuuryhmässä ja rippileirien yövartija.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2023, 15:31:46 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 580
 • Liked: 15553
Mitä luulette. Riittääkö tämä lausunto medialle? :P
Tyypin nimi löytyy helposti esim. panu raatikaisen X:stä.
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 257
 • Liked: 133540
Sekä Ylellä että Helsingin Sanomissa otsikossa, että epäilty on ollut perussuomalaisten jäsen.

Lainaus käyttäjältä:  Yle
Sekä Nyman että nimimerkki Herra Kansa edustavat ääriradikaalia uusnatsisuuntausta, jota kutsutaan akselerationismiksi. Ajattelun kannattajat  uskovat, että yhteiskuntaa uhkaa väistämätön ”rotusota”, jonka seurauksena ennemmin tai myöhemmin myös Suomessa tapetaan maahanmuuttajat ja vallanpitäjät, jotka edustavat liberaaleja arvoja.

Hokevat tuota akselerationismia, vaikka eivät edes tiedä, mitä se tarkoittaa.

Akselerationismi ei viittaa siihen, että olettaa tapahtuvaksi jonkin yhteiskuntaa uhkaavan katastrofin vaan että kiihdyttää tätä prosessia. Kiihdyttää yhteiskunnan romahtamiseen johtavaa kapitalismia, teknologista kehitystä tai vaikka yhteiskunnallisia jännitteitä terrori-iskuilla. Akselerationismi ei ole sinänsä vasemmistolaista tai oikeistolaista, vaikka se olikin alunperin vasemmistolainen käsite.

Toistaiseksi ei ole esitetty julkisuudessa mitään, mikä osoittaisi Nymanin toiminnan ja ajattelun akselerationistisuuden. Energiakriisin tai rotusodan odottelu tai toivominenkaan ei ole akselerationismia, eikä postilaatikon räjäyttäminen paukkupommilla oikeasti kiihdytä yhteiskunnan romahtamista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 799
 • Liked: 358
 • Persulla on näin pitkä...
Mitä luulette. Riittääkö tämä lausunto medialle? :P
Tyypin nimi löytyy helposti esim. panu raatikaisen X:stä.

Jos johtamastani puolueesta nousisi tätä tahtia terrorismiepäilyjä, saattaisin alkaa funtsimaan mitä me ollaan tehty väärin. Vai onko nämäkin sulka hattuun, ja ehdokkaaksi seuraaviin vaaleihin- tyyppejä?

Demlan it-tuki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 568
 • Liked: 536
Mitä luulette. Riittääkö tämä lausunto medialle? :P
Tyypin nimi löytyy helposti esim. panu raatikaisen X:stä.

epäilyllä herra maisterilla on muuten fabossa kaverikuva purran kanssa ja ilmeisesti tuntenut JHA:n kasarilta asti  ;D

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10721
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vamaan ovatten tännekin kirjoitelleet. Mikäköhän mahtaa olla nimimerkki? Varmaan moni pohtinut tuollaisia tänään.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 895
 • Liked: 25352

Jos johtamastani puolueesta nousisi tätä tahtia terrorismiepäilyjä, saattaisin alkaa funtsimaan mitä me ollaan tehty väärin. Vai onko nämäkin sulka hattuun, ja ehdokkaaksi seuraaviin vaaleihin- tyyppejä?

Mitenkäs Li Andersson? LaPo-pormestariehdokkaita omasta vaalipiiristä ja muuta mukavaa...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 895
 • Liked: 25352
Tosin, kun lukee sen Ylen jutun...

Voi olla, että "juhannusuhria" luonnon "satanistialttarilla" estänyt poliisi tuskin tulee samaan juttuunsa hirveästi villoja? Kuulemma esitutkintakin vielä jatkuu.

Samoin aika mielenkiintoista, että YLE oli "lyhentänyt" juttuunsa esitutkinnasta poimimaan viestejä...

Miksi? Tuolla vanhalla leikkaa lyhennä ja liimaa tempulla kyllä viesti saadaan sellaiseksi kuin halutaan...

Eli katsellaan mitä tästä tulee, vai tuleeko yhtään mitään?

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 651
 • Liked: 15292
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Toistaiseksi ei ole esitetty julkisuudessa mitään, mikä osoittaisi Nymanin toiminnan ja ajattelun akselerationistisuuden. Energiakriisin tai rotusodan odottelu tai toivominenkaan ei ole akselerationismia, eikä postilaatikon räjäyttäminen paukkupommilla oikeasti kiihdytä yhteiskunnan romahtamista.

Parhaiten yhteiskunnan romahdusta kiihdyttää se, kun meillä on voimissaan YLE-tason älyllinen eliitti.
qui non est mecum adversum me est

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 632
 • Liked: 15388
 • 100% kaafir, 100% goy
Toistaiseksi ei ole esitetty julkisuudessa mitään, mikä osoittaisi Nymanin toiminnan ja ajattelun akselerationistisuuden. Energiakriisin tai rotusodan odottelu tai toivominenkaan ei ole akselerationismia, eikä postilaatikon räjäyttäminen paukkupommilla oikeasti kiihdytä yhteiskunnan romahtamista.

Parhaiten yhteiskunnan romahdusta kiihdyttää se, kun meillä on voimissaan YLE-tason älyllinen eliitti.

Minäkin olen luullut, että akselerationismia on feissata vasemmistoliitolle ja toivottaa maahanmuuttajat tervetulleiksi.
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

Olen ihaillen seurannut, kuinka Unkari pistää kampoihin EU-diktatuurille.

Tagit: terrorismi