Kirjoittaja Aihe: 2022-01-19: Raiskauksella 840 000 SEK tienanneen nuorukaisen passi olikin väärä?  (Luettu 1301 kertaa)

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 250
 • Liked: 16458
(edit: korjattu otsikkoa)

Vuonna 2014 turvapaikanhakijana Syyriasta tullut Ali raiskasi keväällä 2017 kaksia uhria, toisen kaverinsa, toisen veljensä kanssa. Toisella kertaa tekijät tunkeutuivat uhrin asuntoon, toisella kertaa kaappasivat uhrinsa ja pitivät tätä vankina. Syksyllä 2017 Ali sai kärjäoikeudesta 3 v 3kk tuomion (ja karkoitettavaksi maasta), joka myöhemmin hovissa nousi 4 ja puoleen vuoteen. Oikeudessa Ali esitti, että hän oli tekoaikaan vain 16-vuotias, mikä olisi vähentänyt rangaistusta, mutta oikeus uskoi lääketieteellistä ikämääritystä.

Korkeimpana oikeuteen Ali toimitti nipun papereita, joista olellisimmaksi oikeus katsoi Syyrian passin, joka arvioitiin aidoksi. Tämän mukaan Ali todellakin oli ollut 16-vuotias, joten oikeus peruutti karkoituksen ja totesi, että Ali oli jo ehtinyt istumaan vankilassa 14 kk liikaa huomioiden hänen nuori ikänsä. Tälle oikeusmurhan uhrille myönnettiin 840 000 kruunua korvauksia tämän vuoden syksyllä.
https://www.expressen.se/kvallsposten/valdtaktsdomd-bedomdes--felaktigt-far-840-000-/

Nyt sitten Ruotsin ylen (SVT) tutkivat journalistit ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että tämän tärkeän passin viimeinen voimassaolopäivä ei vastaa kantajansa ilmoitettua ikää. Syyrian passi myönnetään joko kahdeksi tai kuudeksi vuodeksi, tyypillisesti kuudeksi, poikkeuksena alaikäiset pojat, joiden passi ekspiroituu viimeistään kantajansa täyyttäessä 18 vuotta. Alin passi oli kuitenkin myönnetty neljäksi vuodeksi hänen ollessaan 12 vuotta vanha.

SVT:n haastattelemat syyrialaislähteet kertovat, että on tavanomaista, että väärillä tiedoilla henkilöpapereita kirjottaivat lahjotut viranomaiset uittavat dokumentteihin tarkoituksellisia virheitä, joista juuri virheellinen voimassaoloaika on tavallisin, eräänlaisena "vapaudut vankilasta" -korttina. Jos käry käy, virheen perusteeella voidana väittää, että virheellisiä tietoja sisältävä dokumentti ei ole aito.
Lainaus
Uppdrag granskning har varit i kontakt med en person på den myndighet som utfärdar syriska pass i Damaskus. Enligt honom förekommer det att man, mot betalning, utfärdat pass på felaktiga underlag och då smugit in avvikelser för att skydda sig själva. Om det senare uppstår problem går det då att hävda att passet är falskt. Ytterligare en person med insyn ger samma bild till Uppdrag granskning.

Även journalisten Ayman Abdel Nour, chefredaktör för den syriska nyhetsstationen All 4 Syria, delar bilden. Han har tidigare rapporterat om problem med falska syriska pass och säger att en felaktig giltighetstid är det vanligaste felet som smygs in.

– Det finns ingen anledning att göra så enligt gällande regler och lagstiftning. Fyra år är inget alternativ. Två eller sex är standard.

Kan den här giltighetstiden vara ett tecken på att något inte stämmer?

– Ja, man utfärdar inte ett pass utanför de två standardkategorierna om det inte är något som är konstigt, till exempel att den sökande betalat en muta.

Veljesten isä valittaa perheensä joutuneen viranomaisten rasismin uhriksi
Lainaus
Brödernas pappa avvisar alla anklagelser mot sonen och anser att familjen har blivit illa behandlad och utsatts för rasism av myndigheterna.
https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/avslojar-felet-i-valdtaktsmannens-pass-som-aklagaren-missade

Kysyttäessä, mitä Alille maksetuille rahoille kuuluu, hän sanoo niiden jo tulleen kuölutetuksi. Jutun perusteella oletan, että tämä ei tarkoita korvausten maksamista raiskausten uhreille, mitä Ali yhteisvastuullisesti tuomittiin maksamaan noin puolet niistä rahoista, mitä hän itse sai Ruotsin valtiolta tekonsa seurauksena.
Lainaus
Om pengarna – de 840 000 kronorna – säger våldtäktsmannen själv till ”Uppdrag granskning”:

– De är redan slut. De finns inte längre.
https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/valdtaktsman-fick-840-000-nya-fragetecken-kring-aldern-/

Ohessa poliisin ottama kuva silloin passitietojensa mukaan alaikäisestä raiskaajasta.
https://nyheteridag.se/damir-al-ali-fett-skammigt-att-sitta-pa-sexbrottsavdelningen/
« Viimeksi muokattu: 19.01.2022, 20:16:57 kirjoittanut RP »
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 893
 • Liked: 14830
 • Manner-Suomen Tasavalta
840 000 SEK ~ 84 000 EUR siis. Ihan kivoille tuntipalkoille pääsi, jos linna jätetään laskuista.

SVT:n haastattelemat syyrialaislähteet kertovat, että on tavanomaista, että väärillä tiedoilla henkilöpapereita kirjottaivat lahjotut viranomaiset uittavat dokumentteihin tarkoituksellisia virheitä, joista juuri virheellinen voimassaoloaika on tavallisin, eräänlaisena "vapaudut vankilasta" -korttina. Jos käry käy, virheen perusteeella voidana väittää, että virheellisiä tietoja sisältävä dokumentti ei ole aito.

Väärennysteollisuudella on siis selvät rutiinit ja dokumenttimallit valmiina.

Mitään Syyriasta peräisin olevia dokumentteja ei siis pitäisi pitää aitoina, ei Suomessa eikä muuallakaan.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2022, 19:52:43 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 314
 • Liked: 23014
Väärennysteollisuudella on siis selvät rutiinit ja dokumenttimallit valmiina.

Mitään Syyriasta peräisin olevia dokumentteja ei siis pitäisi pitää aitoina, ei Suomessa eikä muuallakaan.

Eikä irakilaisia, luulisi sen kuolintodistuksen tuoneen oppia aiheessa?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 968
 • Liked: 9181
Tällaisia uutisia lukiessa iskee välillä epäusko, että voiko länsimaiset, älyyn perustustuvat saavutukset olla oikeasti edes totta. Niin älyvapaata nykytouhu on.

Mutta kipparilla on väliä ja puikoissa on jo pitkään ollut siihen täysin soveltumattomat henkilöt, eteenkin Ruotsissa.

Ja toinen seikka on, että ählämit, somalit yms. on löytänyt länsimaisen kipupisteet, jota hyödyntävät häikäilemättömästi.

Sääliksi käy tuonkin ali-ihmisen uhreja. Oikeus ei ole tapahtunut ja tuollainen julkinen sirkus jatkuvasti muistuttamassa tapahtuneesta.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 890
 • Liked: 59123
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jos korvausten määrä, mitä tuomittiin maksamaan meni valtion varoista ja oli noin puolet tuosta, niin ruotsin valtio on maksanut tuolle tai sen tekosista noin 120 000 euroa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: