Kirjoittaja Aihe: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"  (Luettu 3373 kertaa)

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 827
 • Liked: 5260
 • Puolinuiva
YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« : 29.01.2022, 22:15:12 »
YLE teki herutusjutun rahoittamastaan somalielokuvasta. Tämän moniosaajan voisi melkein jo nyt siirtää mokutoteemien crash & burn ketjuun, mutta odotetaan nyt se Suomeen paluu ensiksi. (Jonka YLE varmasti uutisoi yhtä näyttävästi kuin lähdön.  :roll:) Kukas kysäisi sen kaikista ilmeisimmän kysymyksen näiltä somaleilta, eli jos se Somalimaa on turvallinen, niin millä perusteella olette sitten olleet Suomessa parikymmentä vuotta turviksina?

https://yle.fi/uutiset/3-12286922
Lainaus
Dokumentti taltioi vantaalaisen perheenisän ihmeellisen tarinan: muutti Somalimaahan, perusti kaivoksen ja tavoitteli rikkauksia aavikolla

Kultainen maa saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 11. helmikuuta. Elokuvateatterilevityksensä jälkeen elokuva nähdään myöhemmin myös televisiossa, esimerkiksi Ylellä sekä kahdella Al Jazeeran kanavalla.

Tuuli lennättää hiekkaa. Valo taittuu hiekan pinnalla kuin lumikiteissä hangella. Kaksi todellisuutta yhdistyvät Kultainen maa -dokumenttielokuvassa, kun päähenkilö Mustafe Hassan muuttaa perheineen Vantaalta Somalimaahan.

Suku on saanut tarjouksen kiinalaiselta yhtiöltä, joka haluaa avata kaivoksen suvun maille Afrikan sarveen. Alueelta on löydetty kultaa, kuparia ja kobolttia.

Hassan piti kiinalaisten tarjoamaa hintaa liian alhaisena. Hän päätti itse ryhtyä johtamaan kaivostoimintaa.

– Vaimoni oli ehdotukseni takana. Hänen koko sukunsa ja perheensä asuu Somalimaassa. Hän kaipasi takaisin paluuta, koska hän oli tullut Suomeen vasta aikuisena, Hassan kertoo.

Dokumentin teko sai alkunsa, kun Hassanin kanssa ystävystynyt käsikirjoittaja Hanna Karppinen kuuli perheen muuttosuunnitelmista.

– Hän oli vantaalainen perheenisä ja ajattelin: wau. Ei kukaan uskalla tehdä tällaista, Karppinen sanoo.

Dokumentti kertoo siitä, kun Hassan palaa 25 Suomessa vietetyn vuoden jälkeen takaisin synnyinsijoilleen Somalimaahan. Hän haluaa löytää rikkauksia aavikolla.

Projekti lähti liikkeelle vuonna 2018, jolloin tehtiin myös ensimmäiset kuvaukset. Somalimaassa käytiin neljä kertaa.

Mustafe Hassan muutti aikanaan Suomeen pienenä poikana kotimaansa sisällissodan vuoksi. Hän on kasvanut täällä, käynyt koulunsa Suomessa ja perheellistynyt. Perheen neljä lasta ovat syntyneet Suomessa.
[...]
Ohjaaja Inka Achtén mukaan dokumentti oli helppo ohjata.
[...]
– Tutustuin ihanaan perheeseen. Minulle oli liikuttava ja ravisteleva asia ihmisten vieraanvaraisuus, miten lämpimiä ja ystävällisiä ihmiset ovat Somalimaassa. Liikutuin kyyneliin, kun ensimmäisen kerran lähdin sieltä.
[...]
Dokumenttielokuvalle saatiin nopeasti rahoitus. Noin puoli miljoonaa euroa maksaneen elokuvan rahoittajina ovat muun muassa Suomen elokuvasäätiö, YLE ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK. Dokumenttia on rahoitettu myös Ruotsista ja Norjasta sekä pohjoismaisesta Nordisk Film og TV Fondista.
[...]
Henkilökohtaisesti tuottaja Liisa Karpoa sykähdytti Somalimaan kauneus.

– Sydän jäi sinne. Positiivisimpia työreissuja, mitä minulla on ollut miesmuistiin. Häkellyttävän upeat maisemat, auton renkaan puhkeaminen kamelin luuhun ja tällaiset kokemukset, mitä siellä tuli.
[...]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 530
 • Liked: 10289
 • Pesukarhuoletettu
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #1 : 29.01.2022, 23:30:00 »
Tämä on parasta YLEä!!
Totta h*lvetissä, lisää näitä, ehkäpä tämä synnyttää muuttoliikkeen!!

Rahoitan mielelläni Somalimaan houkuttelevuutta lisääviä elokuvia!  8)
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

FrankfurtFemur

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 95
 • Tervetuloa helvettiin!
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #2 : 30.01.2022, 00:27:20 »
Kukas kysäisi sen kaikista ilmeisimmän kysymyksen näiltä somaleilta, eli jos se Somalimaa on turvallinen, niin millä perusteella olette sitten olleet Suomessa parikymmentä vuotta turviksina?

Olen miettinyt tuota samaa yläasteen ajoista lähtien. Miksi pakenet Suomeen jotain, mikä ei ilmeisesti ole olemassa?

Somalimaassa on artikkelin mukaan niin vieraanvaraista ja ystävällistä, että ohjaaja liikuttui kyyneliin. Sepä mukavaa. Koska siellä on hyvät oltavat, ehdotan somaleille uutta alkua Somalimaassa. Onhan siellä rikkauksia tuova kultakaivos, josta saisi ehkä duunipaikan.

Emme valitettavasti näe somalilaumaa ahtautumassa lentokoneeseen, sillä he makaavat täällä mieluummin sohvalla ja antavat Suomen olla vieraanvaraisia ja ystävällisiä ilmaisen elämän kautta.

Kultainen Maa on uusi dvd-lisä Ylen mokuboksiin Mustan Mannerheimin sekaan. Muita elokuvia odotellessa...
Yrityksemme tarjoaa pakkaus- ja muuttoapua käännytettäville pizza-, kalja ja näköalapalkalla!

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 934
 • Liked: 16070
 • junior koodari
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #3 : 30.01.2022, 02:23:48 »
Lainaus
Tutustuin ihanaan perheeseen. Minulle oli liikuttava ja ravisteleva asia ihmisten vieraanvaraisuus, miten lämpimiä ja ystävällisiä ihmiset ovat Somalimaassa. Liikutuin kyyneliin, kun ensimmäisen kerran lähdin sieltä.

Miksi kyynelehtivä toimittaja ei jäänyt somalimaahan,,siellä on uutiseen perustuen kaikki asiat ool rait. En jaksa enään ymmärtää näitä yle:n toimituksellisia ylistyslauluja somaleille, muuttakaa toimittajat sinne ja kertokaa kuin hurisee..vaikkapa neljän vuoden päästä,,me ylevero-orjat kustannamme teidän ulkomaiden matkat.

seli,seli..ohjaaja
Lainaus
Ohjaaja Inka Achtén mukaan dokumentti oli helppo ohjata.
  eipä tarvitse kovin montaa googletusta tehdä..kun selviää Inkan potpurit..poliittisesti riippumaton yle pystyy vielläkin väittää olevansa neutraali, tulen omistamaan eläkepäivien myötä loppueloni yle:n politismiin,vaikuttajiin,,esim. Ville Seuri,,nyt on selkäsi takana..semmoisia tahoja joita et halua tavata oikeussalissa

Tässä esimerkki mihin Seurin hyväksynnällä laitetaan yle-verotettuja rahoja  https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/c9a7ce21-644d-495b-84a9-712530d94bf6

Lainaus
Inttistoorien tuoreimmassa jaksossa kerrotaan miten tehdään niin sanottu taskuvagina. Videolla tosin taskuvaginasta käytetään hieman rivompaa nimitystä.

Lainaus
Inttistoorit on Yle Kioskin podcast ja sen Tiktok-tili on Kioskin vastaavan tuottajan Ville Seurin mukaan tarkoitettu podcastin markkinointiin. Podcast on suunnattu varuspalvelustaan suorittaville, armeijaan menossa oleville sekä niille, jotka haluavat muistella omia armeija-aikojaan.

– Tiktok-tili on sketsitili, ja se jäljittelee inttihuumoria. Sen takia se on aika roisi, ja välillä mennään hyvän maun rajojen ylikin, Seuri sanoo.

Seurin mukaan Yle ei kannusta tuhoamaan armeijan patjoja vaan kyseessä on huumori.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2022, 02:48:03 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 456
 • Liked: 11732
 • Mullaki o kissa
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #4 : 30.01.2022, 12:03:04 »
YLE teki herutusjutun rahoittamastaan somalielokuvasta. Tämän moniosaajan voisi melkein jo nyt siirtää mokutoteemien crash & burn ketjuun, mutta odotetaan nyt se Suomeen paluu ensiksi. (Jonka YLE varmasti uutisoi yhtä näyttävästi kuin lähdön.  :roll:) Kukas kysäisi sen kaikista ilmeisimmän kysymyksen näiltä somaleilta, eli jos se Somalimaa on turvallinen, niin millä perusteella olette sitten olleet Suomessa parikymmentä vuotta turviksina?

Tuo on kysymättäkin selvää. Osoittaa, että keskimääräinen IQ on todella jossain 80:n(?) paikkeilla, kun ehdoin tahdoin haluaa pysytellä pois lämminsydämellisestä ja ystävällisestä maasta vain voidakseen olla äärimmäisen vihamielisessä, rasistisessa ja vierasmaalaistaustaisia kaikessa sortavassa maassa.  :flowerhat:
Vai mitä, "pallinaama"  :silakka:

Tämä on parasta YLEä!!
Totta h*lvetissä, lisää näitä, ehkäpä tämä synnyttää muuttoliikkeen!!

Rahoitan mielelläni Somalimaan houkuttelevuutta lisääviä elokuvia!  8)

Ilmoittakaa minullekin, kun tuollainen keräys perustetaan, osallistun mielelläni! YLE-veron lisäksi.
[Hallituksen kehysriihessä] Perussuomalaisilla oli pitkä lista esimerkiksi maahanmuuttoon ja kehitysapuun liittyviä leikkausehdotuksia, joista vain osa läpäisi muiden puolueiden seulan.

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 446
 • Liked: 3949
 • Mankuva rasitin.
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #5 : 30.01.2022, 12:58:54 »
Tuo on kysymättäkin selvää. Osoittaa, että keskimääräinen IQ on todella jossain 80:n(?) paikkeilla, kun ehdoin tahdoin haluaa pysytellä pois lämminsydämellisestä ja ystävällisestä maasta vain voidakseen olla äärimmäisen vihamielisessä, rasistisessa ja vierasmaalaistaustaisia kaikessa sortavassa maassa.

Olette kovin optimistinen somalien hoksottimien suhteen. Alle linkatun tutkimuksen mukaan somalien keskiarvo on 68 pistettä pällitestistä.

Mielenkiintoista tuloksissa on, että somaleilla naisten hajonta on suurempi kuin miesten. Yleensä se menee päinvastoin, naisissa on enemmän normoja ja miehissä sekä kehareita että neroja. Voisko tämä johtua siitä, että somaleilla, kuten muillakin afrikkalaisilla, naiset on syntyjään fiksumpia, mutta tyttöjä laiminlyödään useammin lapsina niin tulokset vaihtelee? Tai poikia pahempi silpominen triggeröi osalle jonkun neuropsykologisen sulkeutumisen/ dissosiaation, minkä vuoksi pällitesti ei anna luotettavaa tulosta kun naiset ei edes yritä.

Britanniassa mitattu somalien ÄO saattaa olla korkeampi kuin Somalian somppujen, koska maan hyväosaiset lähtevät pakolais-emigranteiksi. Vanhanen & Lynn arvio somali-ÄO:stä oli 63-65.

https://www.researchgate.net/publication/321527992_A_Study_of_Sex_Differences_in_Intelligence_of_Somali_Refugees_in_Kenya

Tämä on parasta YLEä!!
Totta h*lvetissä, lisää näitä, ehkäpä synnyttää muuttoliikkeen!

Miksi luulet, että diaspora-somaleilla ei jo nyt olisi bisneksiä ja omaisuutta Somaliassa/Somalimaassa?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 793
 • Liked: 52674
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #6 : 30.01.2022, 13:02:42 »
Lainaus
Dokumentti kertoo siitä, kun Hassan palaa 25 Suomessa vietetyn vuoden jälkeen takaisin synnyinsijoilleen Somalimaahan. Hän haluaa löytää rikkauksia aavikolla.

Uskallan veikata, että aavikolta ei löydy vastaavia rikkauksia kuin Kelasta.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 710
 • Liked: 12426
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #7 : 30.01.2022, 14:21:47 »
Lainaus
Dokumentti kertoo siitä, kun Hassan palaa 25 Suomessa vietetyn vuoden jälkeen takaisin synnyinsijoilleen Somalimaahan. Hän haluaa löytää rikkauksia aavikolla.

Uskallan veikata, että aavikolta ei löydy vastaavia rikkauksia kuin Kelasta.
Uskomattomia rikkauksia toki löytyy mutta Hassan päättää silti palata  :'(
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 122
 • Liked: 6389
 • Hamster supremacy
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #8 : 30.01.2022, 16:24:54 »
Toivottavasti kaikki Suomen somalit tekevät kuten elokuvan Hassan ja häipyvät Somaliaan, niin systeemi säästää miljardeja elinkaarikustannuksina. Sen jälkeen kaikki elokuvan rahoitukseen osallistuneet tahot voidaan lähettää näiden mukana lopullisesti Somaliaan, niin systeemi säästää vielä pari miljoonaa ylimääräistä.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 830
 • Liked: 13126
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #9 : 30.01.2022, 17:23:21 »
Toivottavasti kaikki Suomen somalit tekevät kuten elokuvan Hassan ja häipyvät Somaliaan, niin systeemi säästää miljardeja elinkaarikustannuksina.

Eivätkö kaikki Kelan jakamat tuet ole sidottu asumiseen Suomessa? Eli jos normisomali muuttaa virallisesti Somaliaan, tulot putoavat lähelle nollaa, kun sekä Kelan tilitykset että sen piffaamasta asunnosta kerätyt pimeät vuokratulot loppuvat.   

Luulenpa, että varsin moni suomensomali haaveilee silti siirtyvänsä takuueläkkeelle päästyään Somaliaan, jossa kahdeksalla saturaisella kuussa (+ pimeän alivuokralaisen maksut) elää herroiksi, eikä työkkärin tarjouksia tarvitse enää edes teoreettisesti pelätä.  Jos terveys Somaliassa heikkenee merkittävästi, voi aina palata Suomeen ja sairastella Kelan piikkiin.  Tosin pimeälle alivuokralaiselle pitää tällöin antaa kenkää, mutta sehän on tuon alivuokralaisen ongelma.

Kaikki viritykset eivät onnistu, ja tulemme varmasti näkemään varsin mielenkiintoisia uutisia, kun Somaliassa eläminen ja Kelan tukien kerääminen ei poikkeuksellisesti harmonisoidukaan.  Toki voi olla, että näiden ikävien uutisten välttämiseksi päätetään jossain vaiheessa luopua Kelan tuen sitomisesta Suomessa asumiseen.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2022, 17:37:51 kirjoittanut Siili »

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 343
 • Liked: 15916
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #10 : 30.01.2022, 20:09:40 »
Toki voi olla, että näiden ikävien uutisten välttämiseksi päätetään jossain vaiheessa luopua Kelan tuen sitomisesta Suomessa asumiseen.

Ja siihen pitää sitten vielä keksiä jokin erityinen ehto, joka täyttyy vain etnisten vähemmistöjen tapauksessa, koska muutenhan kantaväestökin kokisi houkutusta elää työttömyyskorvauksella etelässä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 229
 • Liked: 9667
 • Hummeriälykkö
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #11 : 30.01.2022, 20:20:12 »
Normijampan kohdalla pelkkä ilmoitus yrittäjyydestä riittäisi ja KELA sekä sossu lopettaisivat välittömästi rahanjakamisen. Jos jotain yrittäisi perheelle saada ruokarahaksi vaikka huonojen tai olemattomien tulojen takia, niin saisi täyttää noin satasivuisen selvityksen tuloistaan vahvistettuna pankkitiliotteilla ja muilla tositteilla.

Miksiköhän minusta tuntuu, ettei näin menetellä somppujen tai muiden Rikkautta & Voimavaraa edustavien kanssa?

Jokuhan voisi KELAsta tiedustella, että ovatko huomanneet tämän herran elävän pisneksillään. Ja kenties Verotoimistoa voisi myös kiinnostaa. Jos asuu Suomessa, maksaa niistä tuloista myös verot Suomeen...

Tarkemmin ajatellen jotain kultamunaa saattaisi tosiaan Suomeen kuoriutua, jos herra sitä miljoonalöydöstä osaa hyödyntää. Verottaja, ohoi!

Mutta tuskin...nehän ovat SUVUN ne kaivokset ja pitäähän köyhiä sekä välittömässä hengenvaarassa olevia ymmärtää...  :roll:
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

FrankfurtFemur

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 95
 • Tervetuloa helvettiin!
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #12 : 30.01.2022, 20:31:15 »
Tässäkin uutisessa tuodaan niin selkeästi esille oivaltamattomille se fakta, että valtavalle laumalle suomisomppuja ei ole mitään tarkoitusta täällä. Asiat ovat itkettävän hyvin Somalimaassa, joten tämä pitäisi olla päivänselvä juttu. Mutta kukaan ei ota askeltakaan toimiakseen, ei virkamiehet eivätkä somput. On paljon loogisempaa ylläpitää taloutta nostattavia moniosaajia ja vetää eurojamme pöntöstä alas.
Yrityksemme tarjoaa pakkaus- ja muuttoapua käännytettäville pizza-, kalja ja näköalapalkalla!

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 019
 • Liked: 6836
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #13 : 07.06.2022, 13:26:14 »
Lainaus
Mustafe Hassan tarttui mahdollisuuteen ja palasi Somalimaahan perustamaan kultakaivosta.
-----
Somalimaasta tuli tieto, että suvun maat uhattiin myydä kiinalaisille sijoittajille pilkkahintaan. Vantaalaisen Mustafe Hassanin edessä oli yhtäkkiä valinta: antaisiko hän esi-isien maiden mennä vai lähtisikö hän itse Somalimaahan kaivamaan kultaa, kuparia ja kobolttia.

Hassanin kaikki neljä lasta olivat täysin suomalaisia. Hassan epäröi, miten hän voisi viedä lapset vieraaseen maahan, turvallisesta Suomesta Afrikan sarveen? Tutkimusten perusteella kaivostoiminta vaikutti kuitenkin kannattavalta, ja Mustafe Hassan päätti lähteä seikkailuun rohkeasti.

– Tai tyhmästi, hän sanoo nyt nauraen. Neljä vuotta myöhemmin hän vastaa puhelimeen Helsingissä, jossa hän käy kaivostoiminnan tähden säännöllisesti.

– Kivet tutkitaan edelleen Suomessa, Hassan sanoo. Tällä kertaa hän on jäämässä Suomeen koko kesäksi, ja perhekin on tulossa pian: mökkeilemään, saunomaan ja kulkemaan metsässä, mitä on usein ikävä. Jääkiekkoakin tulee seurattua.
-----
-----
Työpäivät jäävät turhan lyhyiksi hänen makuunsa, kun Somalimaassa pidetään keskipäivän kuumuudessa parin, kolmen tunnin lepotauko ja muutenkin asiat etenevät verkkaisesti.

– Ei saa hötkyillä, otetaan ihan rauhassa ja kyllä asiat hoituvat, hän sanoo.


Alkuvaikeuksien jälkeen kaivostoiminta pyörii edelleen ja ilmeisesti voi ihan hyvin. Sen nykyisestä mittaluokasta Hassan ei halua liikesalaisuuden tähden sanoa.
-----
Myös Hassanin vaimo Najah Hassan Mahamed aloitti liiketoiminnan Somalimaassa. Lapsia lyötiin koulussa, mikä tyrmistytti molempia vanhempia ja sai lapset haluamaan takaisin Suomeen. Hassan Mahamed on lastentarhanopettaja, ja hän päätti perustaa oman päiväkodin, joka noudattaisi suomalaista opetustapaa. Se toimii Hassanin mukaan edelleen, mutta nykyään Najahia työllistää enemmän opettajankoulutus, sillä hän on alkanut opettaa paikallisia opettajia, lastentarhasta aivan lukiotasolle saakka erään paikallisen koulun kanssa.
-----
Docventures esittää Inka Achtén ohjaaman dokumentin Kultainen maa tiistaina 7.6. Klo 21.00 Yle TV1 -kanavalla sekä Yle Areenassa. Keskustelemassa Rikun ja Tunnan kanssa ovat poliitikko ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Habiba Ali, toimittaja Wali Hashi ja Mustafe Hassan.

Koko juttu:
Yle: Vantaalainen perheenisä Mustafe Hassan palasi Somalimaahan sukunsa maille kaivamaan kultaa

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 343
 • Liked: 15916
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: YLE:n rahoittama somalielokuva "Kultainen maa"
« Vastaus #14 : 07.06.2022, 14:05:38 »
Lainaus
Hassan Mahamed on lastentarhanopettaja, ja hän päätti perustaa oman päiväkodin, joka noudattaisi suomalaista opetustapaa. Se toimii Hassanin mukaan edelleen, mutta nykyään Najahia työllistää enemmän opettajankoulutus, sillä hän on alkanut opettaa paikallisia opettajia, lastentarhasta aivan lukiotasolle saakka erään paikallisen koulun kanssa.

Ainakin tekstin perusteella Najah Hassan Mahamedille hatunnosto täältä, meni takaisin kehittämään omaa maataan ja vielä siinä onnistuikin ainakin jossakin määrin. Pyöriikö tämä koulutus muuten edes osittain paikallisella rahalla, koska jos pyörii niin siinä kyllä suomalaiset "koulutusvientiprojektit" jäävät kakkoseksi, niihinhän kuuluu että me maksamme, kaiken. Ei taideta Mahamedia ihan heti nähdä A-studiossa kertomassa kehitysavustaan, siinä palaisi turhan monen hillotolppa kun Mahamed näyttäisi miten se pitää tehdä.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: