HOMMAN POLIITTINEN SIIPI > Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat
Jaana Kavoniuksen puolueprojekti (Totuuspuolue)
Mäyräkoira:
^ höhö. Päivän naurut. Kyllähän nuo kiertopalkinnot nyt moneen vielä kerkeävät. Poliittisen kodin palaminen alta on väistämätön luonnonlaki skenessä. :roll:
Mutta kavoniuksen kerho ei olekaan vielä rekisterissä, korttejahan oli vain reilut 2000. Toivoisin oikeastaan ettei edes koskaan saisi tarvittavaa määrää kasaan.
--- Lainaus ---Kavoniuksen naamakirjaa on opettavaista lukea, sillä se avaa hyvin taustoja millaisia kiistoja skenessä paraikaa käydään
--- Lainaus päättyy ---
Olisi parempi kun vaadittaisiin 10 000 korttia puolueeksi rekisteröitymiseen. Se opettaisi ihan yhteistyökykyäkin tietyille ihmisille. Keräysaikaa voitaisiin vastavuoroisesti hieman pidentää, vaikka 3 kuukautta.
Skeptikko:
--- Lainaus käyttäjältä: simppali - 20.11.2022, 00:30:48 ---1987 on ollut hieman erilainen menettely helsingin yliopistossa..en vielläkään ymmärrä t. käsitä miten voi kahdessa vuodessa suorittaa vaadittavat kurssit ja tehdä lopputyön, siis gradun.
--- Lainaus päättyy ---
Kyllä se ilmeisesti ainakin joitain kymmeniä vuosia sitten on ollut mahdollista, koska tietääkseni yhdellä tuntemallani juristilla meni myös suunnilleen tuo pari vuotta tutkinnon suorittamiseen. Mutta oli se kai poikkeuksellisen nopea suoritus siihen aikaankin. Nykytilanteesta en tiedä, että kuinka mahdollista tällainen vauhti on.
Pallopääkissa:
Oliko tutkintoon vaadittavien opintoviikkojen määrä kasarilla sama kuin nykyisin? Siis se mikä nyt vaaditaan oikeustieteen maisteriin verrattuna 40 vuotta sitten. Ennen oli kaikissa tiedekunnissa niin että tutkinnon nimi oli kandidaatti. Jos oli suorittanut kandidaatin tutkinnon silloin sai ostaa maisterin arvon. Maisteri ei siis ollut silloin tutkinto. Myöhemmin se yhdistettiin kandidaatin tutkintoon, eli maisteri ei ole enää arvonimi vaan korvaava nimi tutkinnolle. Nykykielessä kandi tai kandivaihe taitaa olla jossain puolivälissä opintoja? Miten se on? Joskus sekoitan sen laudaturtyön kanssa kun sanotaan että joku tekee kandin ja joku tekee laudaturtyön.
Lisensiaatti ja tohtori ovat varmaan aina olleet samat. Lääkäri, hammslääkäri ja eläinlääkäri ovat siitä erikoiset tutkinnot että niistä ei tule maistereita vaan lisensiaatteja. Sitä seuraava jatkotutkinto on erikoislääkäri/-hammslääkäri/-eläinlääkäri. Sitten on tohtori.
Teekkareista tulee diplomi-insinöörejä ja farmasian opiskelijoista proviisoreja. Siis jos suorittaa maisteria vastaavan tutkinnon laajuuden. Diplomi-insinööristä seuraava on tekniikan lisensiaatti ja sitä seuraava on tekniikan tohtori. Proviisorin jälkeen on farmasian lisensiaatti ja sitten on farmasian tohtori.
Apteerkkari on tutkinnoltaan proviisori mutta apteekissa on vain yksi apteekkari kerrallaan. Täti on proviisori mutta hän oli varmaan yli 25 apteekissa töissä ennen kuin meni apteekkariksi.
@simppali Miten yleistä on tehdä oikeustieteen gradu, lisensiaatityö tai väitöskirja niin että on siihen työn aiheeseen liittyvässä työssä lakitoimistossa, tai tuomioistuimessa tai syyttäjänvirastossa?
justustr:
Prinsessa Leia on saanut haastajan, Prinssi Pihon!
I am the defender and fighter of God, Jesus and the Christian faith. Are you? Minä olen Jumalan, Jeesuksen ja kristillisen uskon puolustaja ja taistelija. Oletko sinä? pic.twitter.com/JX9JPKglqj— Jouko Piho (@JoukoPiho) November 24, 2022
--- Lainaus päättyy ---
Vesa Heimo:
--- Lainaus käyttäjältä: Pallopääkissa - 21.11.2022, 22:50:13 ---Oliko tutkintoon vaadittavien opintoviikkojen määrä kasarilla sama kuin nykyisin?
--- Lainaus päättyy ---
Nykyisin on käytössä opintopisteet, ennen puhuttiin opintoviikoista. Kerroin on n. 1,5. Eli kun ennen vuosisuoritussuositus oli 40ov, on se nykyisin 60 opintopistettä.
Ennen maisterin tutkinto oli n. 160ov -> nykyisin 240op.
Niinkutsutuissa lukuaineissa missä pakollista kontaktiopetusta on vähän, on aina voinut valmistua nopeasti jos vaan lukee asiat ja menee sitten kurssin tenttiin. Nykyäänkin moni valmistuu yliopistosta maisterina kahteen vuoteen, toki se vaatii lukupäätä, sitkeyttä ja erittäin järjestelmällistä toimintaa. Käytännössä siis kurssin alkaessa kerrotaan sisällöt, annetaan kirjallisuus ja kriteerit. Sitten on luentoja noista aiheista, mitkä eivät ole pakollisia, eli jos vaan jäärää kirjapinon niin että sen omaksuu ja pääsee tentistä läpi, niin kuukaudessa voi jopa triplata opintotahdin.
Lisäksi jossain matikka/fysiikkalinjoilla "nerot" vetelee kahden vuoden peruskurssit suurinpiirtein valmiina hihasta.
Navigaatio
[0] Viestien etusivu
[*] Edellinen sivu
Siirry pois tekstitilasta