Kirjoittaja Aihe: Ukrainan avustaminen  (Luettu 8456 kertaa)

Sikanez

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 301
Ukrainan avustaminen
« : 07.03.2022, 17:11:06 »
Pohdiskelen mahdollisuutta auttaa ukrainalaisia. Lehdissä on listattu järjestöjä, mutta useimmat niistä ovat mokuttavia ja valitsisin mieluumin jonkin muun. Onko vinkkejä?
"Ei ole olemassa syyttömiä ihmisiä. On vain huonosti kuulusteltuja." - Josef Stalin

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 2838
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #1 : 07.03.2022, 17:16:28 »
Itse siirsin rahaa tänne. Ukrainan keskuspankin ylläpitämät viralliset tilit, voi avustaa sekä armeijaa että myös siviileille menevää kriisiapua/ruokahuoltoa yms

Saksalainen pankkitili, eli onnistuu helposti verkkopankin kautta.
Lainaus
The National Bank of Ukraine has decided to open a special fundraising account to support the Armed Forces of Ukraine.

...

For EUR remittances:
BENEFICIARY: National Bank of Ukraine
BENEFICIARY BIC: NBUAUAUXXXX
IBAN DE05504000005040040066
PURPOSE OF PAYMENT: for crediting account 47330992708
BENEFICIARY BANK NAME: DEUTSCHE  BUNDESBANK, Frankfurt
BENEFICIARY BANK BIC: MARKDEFF
BENEFICIARY BANK ADDRESS: Wilhelm-Epstein-Strasse 14, 60431 Frankfurt Am Main, Germany

https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 040
 • Liked: 66664
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #2 : 07.03.2022, 17:20:26 »
Meiltä lähti tänne:

Pieni suomalainen Lasten lähetystö ry on toiminut jo vuosia auttaakseen köyhiä lapsiperheitä Ukrainassa. Koordinaattori Ukrainassa on suomalainen Mirjam Adolphi joka johtaa ruotsalaisen miehensä kanssa Kaverikotia Piskin kylässä.

Päivityksistä viime päiviltä:
Lainaus
Piskin kylässä vallitsee pimeys ja hiljaisuus. Kaverikodissa kuuluu ainoastaan ampumisen ääniä. Tiimi siellä on kuitenkin rauhallisella mielellä. Ei kuulemma ole yhtä kauheaa kuin kaksi päivää sitten. Olen todella ylpeä ja yllättynyt tiimimme rohkeudesta. He kävivät viemässä Ukrainan puolustajille kaikenlaista tarvittavaa, jota pyydettiin.

Kiovassa tilanne ei ole ihan yhtä rauhallinen. Ulkona liikkumiskielto astui voimaan kello 17 ja on voimassa maanantai aamuun asti. Yksi pojista on saanut paniikin. Hän yrittää karata ja sanoo kävelevänsä kotiin Piskiin. ( 90 km ). Sireenit, lentokoneet ja pommit … mitenköhän siellä pommisuojassa itse kukaan meistä pärjäisi?!

Lainaus
Lasten Lähetystön tiimi auttaa paikan päällä

Yhdessä teemme sen mitä voimme. Tiimi ja perheet joita autamme ovat kaikki turvassa. Kiovassa ”perheemme” ovat pommisuojissa, siellä tilanne on paljon vaikeampi.Meillä om oma ”itsepuolustus” ryhmä. Internetin kautta kannustamme toinen toisiamme ja autamme käytännön asioissa.

Kiitos kaikille jotka ovat lahjoittaneet hätäkeräykseen – Operaatio Joosef. Sillä olemme jo saaneet paljon aikaiseksi.  Rahaliikenne toimii vielä, laitoimme perheille rahaa heidän omille tileille. Omilla pankkikorteilla perheet saavat itse ostaa ruokaa. Tiimimme ei tällä hetkellä pysty itse viemään ruokaa perheille. Piskissä asuvat perheet saavat ruokaa meidän varastoista.
https://lastenlahetysto.org/blogi/

Sivuilta (https://lastenlahetysto.org/) löytyy lisätietoa. Yhdistys lupaa, että Ukrainassa joka euro kulkee juuri sinne, mihin se on tarkoitettu, sillä paikallinen tiimimme tuntee henkilökohtaisesti jokaisen avun piirissä olevan lapsen ja perheen. Rahankeräyslupa on kunnossa:

Lainaus
Uuden rahankeräyslupamme numero on RA/2020/1055

Lasten lähetystö ry:n tili: FI97 3131 1001 4958 49

MobilePay: 60245

Ruotsissa asuville hommalaisille: tiedot tukemisesta Ruotsin kautta löytyvät sivuilta.

On selvästi kristillinen toimija mutta toisaalta heillä ei ole sellaisia välistä vetäjiä kuin suurilla järjestöillä väkisinkin on.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #3 : 07.03.2022, 17:26:35 »
Keskuspankki muuttaa kaikki valuutat paikalliseen muotoon, eli ei kannata säikähtää kun kännykkään pamahtaa sadan euron tilisiirrosta tekstiviesti "olet tekemässä 4400 hry tilisiirron, varmenna tunnusluvulla 1234" tms.

Lopullinen tililtä lähtevä maksu voi sitten olla vaikka 99 tai 101 euroa. Joka tapauksessa tuo lienee kaikkein suorin tapa lahjoittaa rahaa Ukrainalle; ei ainakaan välistävetäjiä pitäisi olla.

Pro life

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 450
 • Liked: 829
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #4 : 07.03.2022, 19:40:40 »
AUTA LASTA UKRAINASSA

Tässä yksi mahdollisuus auttaa. Lasten lähetystö ry on auttanut jo vuosia ukrainalaisia katulapsia, nuoria äitejä ja köyhiä lapsiperheitä, kuten Ukrainan sisäisiä evakkoperheitä. Koordinaattori on suomalainen Mirjam Adolphi. Hän on asunut ruotsalaisen miehensä kanssa Ukrainassa vuodesta 1991 lähtien.

Lainaus
Kaikki alkoi, kun näimme, miten kulkukoirat pitivät huolta katulapsista. Koirat lämmittivät lapsia; nuo kaksi kodittomien ryhmää antoivat toisilleen sitä rakkautta, jota kummaltakin puuttui. Lapset ja koirat olivat aina yhdessä. Tämä riipaisi sydäntämme, ja jouduimme kysymään: ”Voiko olla totta, että koirat välittävät lapsista enemmän kuin me ihmiset?”

Toiminnasta ja taustoista voi lukea tarkemmin Lasten lähetystön sivustolta:
https://lastenlahetysto.org/
Suosittelisin näitä kiireisimmille vaikken nyt kaikkia sivuja olekkaan lukenut:
https://lastenlahetysto.org/meista/historian-virstanpylvaita/
https://lastenlahetysto.org/nain-voit-osallistua/

Pari poimintaa blogista viime päiviltä vastaukseksi kysymykseen harjoitetaanko mokutusta:

Lainaus
18.2.2022 ”Olemme ukrainalaisia”
Ukrainan yhtenäisyyden päivä Kaverikodissa oli iloinen ja rauhallinen päivä, täynnä lasten naurua ja rakkautta Ukrainaan ❤️.
Lapset tulivat ukrainalaisissa kirjotuissa puseroissaan. He maalasivat sinikeltaisia sydämiä, jotka kertovat rakkaudesta Ukrainaan.
He eivät vielä täysin ymmärrä tämän uuden juhlapäivän merkitystä. Mutta lauseet ”Ukraina on isänmaamme”, ”Olemme ukrainalaisia”, ”Yhdessä olemme vahvoja” merkitsevät paljon ja antavat toivoa paremmasta tulevaisuudesta.
Ukrainan tulevaisuus on lasten.

26.2.2022 19:30 Lauantai Ilta
Piskin kylässä vallitsee pimeys ja hiljaisuus. Kaverikodissa kuuluu ainoastaan ampumisen ääniä. Tiimi siellä on kuitenkin rauhallisella mielellä. Ei kuulemma ole yhtä kauheaa kuin kaksi päivää sitten. Olen todella ylpeä ja yllättynyt tiimimme rohkeudesta. He kävivät viemässä Ukrainan puolustajille kaikenlaista tarvittavaa, jota pyydettiin.
Kiovassa tilanne ei ole ihan yhtä rauhallinen. Ulkona liikkumiskielto astui voimaan kello 17 ja on voimassa maanantai aamuun asti. Yksi pojista on saanut paniikin. Hän yrittää karata ja sanoo kävelevänsä kotiin Piskiin. ( 90 km ). Sireenit, lentokoneet ja pommit … mitenköhän siellä pommisuojassa itse kukaan meistä pärjäisi?!
Viesti pommisuojasta:
”Alkää ihmeessä menkö ulos. Ei edes koiria ulkoiluttamaan tai ilmaa haukkaamaan. Siellä on nyt myös poliisiksi pukeutuneita Tjetjeniläisiä, nyt ne on jo meidän poliklinikan lähellä. Ne ajaa autolla ja ampuu.

3.3.2022
Ollaan elossa! Tämä on päivän tärkein uutinen. Jokainen päivä on uusi päivä ja aamu alkaa siitä että tarkistetaan onko kaikki elossa.
Vangiksi otetut venäläiset sotilaat kertovat että he ovat saaneet käskyn pommittaa siviilikohteita ja siviilejä. Ei ole turvallista.
Aamulla saimme yhteyden Mashaan, 3 lapsen äitiin. He ovat Kiovassa. Toistaiseksi he ovat kunnossa ja heillä on mitä tarvitaan.
Puolen päivän aikaan saimme Kiovan kautta tiedon että meidän tiimi X kylässä on ok. Tiimi jatkaa avustustyötä paikan päällä. Veronika 10v. löysi yhden paikan jostain nurkasta missä yhden operaattorin kautta saa yhteyden silloin tällöin. Meidän kylässä on nyt rauhallista.
14.20 Sain puhelinsoiton Tanjalta. Ei ole enää rauhallista. Tankit jyrisee pitkin pientä kylätietä. ”sotilaat” ammuskelevat pelotellakseen. Viktorin kylässä venäläiset kolonnat kulkee koko ajan. Asukkaat siinä kylän asukkaiden on käsketty olemaan sisällä.
20:16 Katja ja Julia onnistui soittamaan. Kylässä on rauhatonta. venäläiset tankit ja kulkuneuvot seisovat paikallaan viereisessä kylässä, (Viktorin kylässä). Nyt ne venäläiset yrittää löytää dieseliä.

Lasten lähetystön toimintaa Ukrainassa voi tukea taloudellisesti pankin ja MobilePayn kautta. Rahankeräyslupa on kunnossa:

Lainaus
RA/2020/1055
01.01.2021 -
Ukrainan Kiovassa ja Bobrovitsan kunnassa avustetaan lapsiperheitä ja sota-alueen evakkoja:
Kerättyjä varoja käytetään lasten iltapäivätoimintaan, leirien järjestämiseen ja varattomien perheiden lasten kouluruokiin sekä akuuteissa tilanteissa lääkkeiden ostamiseen.
Varoja käytetään myös vuosittain järjestäviin kampanjoihin:
- keväällä tukemalla maalla asuvien perheiden omavaraisuutta hankkimalla esim. siemeniä, taimia, kanan- ja ankanpoikia kasvatettavaksi
- syksyllä hankkimalla esim. koulutarvikkeita ja -vaatteita
- talven lähestyessä hankkimalla esim. talvivaatteita ja -jalkineita, vuodevaatteita ja lämmityspuita
- jouluksi hankkimalla perheille ruokatarvikkeita ja järjestämällä jouluaterian iltapäivätoiminnassa käyvien lasten perheille
Poliisihallitus HANDFIHH FI9731311001495849
3077160-7 Lasten Lähetystö ry Kerava

TILIT SUOMESSA:
Pankki FI97 3131 1001 4958 49 (Viitenumero 20132, jos haluaa auttaa erityisesti sota-ajan tarpeissa)
MobilePay 60245

TILIT RUOTSISSA:
Plusgiro 415398-7
Bankgiro 483-9478
Swisha till 123-113 7876


Jokainen tietysti miettii meneekö apu perille, kun erilaiset tahot keräävät rahaa. Lasten lähetystö lupaa, että jokainen euro kulkee juuri sinne, mihin se on tarkoitettu, sillä paikallinen tiimi tuntee henkilökohtaisesti jokaisen avun piirissä olevan lapsen ja perheen. Tiimiläisissä on entisiä katulapsia joilla on siten omaa kokemusta kaikkein kurjimmissa oloissa elävien ukrainalaisten hädästä:
https://lastenlahetysto.org/meista/tietoa-meista-ukrainassa/

Lopuksi: ainakin toistaiseksi kaikki on ollut halvempaa Ukrainassa kuin Suomessa, joten avustusrahalla saa enemmän eikä synny kuljetus- ja varastointikustannuksia, kun kaikki hankinnat tehdään etupäässä vasta siellä.

(Sori että tuli osittain toistoa aiempiin postauksiin tässä ja Ukraina-ketjussa! E: tekstiä muokattu vähän selkeämmäksi.)
« Viimeksi muokattu: 08.03.2022, 13:37:33 kirjoittanut Pro life »

Andy_81

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 633
 • Liked: 1179
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #5 : 07.03.2022, 20:09:57 »
Joku yksityinen(?) henkilö ajaa jonku avustuskuorman puolaan jossa on niitä evakkoja. Niin laitetaan kyseiseen kyytiin vaatteita, makuupusseja, peittoja, yms. yleishyödyllistä laitettiin muutama ikean kassillinen. Tais olla jotain diabetes-tarviketta, lemmikkitarviketta myös. Eukko tais jotain käydä vielä kaupasta ostamassa lisäksi, en kattonu mitä osti.

Edit.
Siis tarkoitin, että esim. Facebookissa, tms. on noita auttamisrinkejä. Ite järkeilin että tuolleen apu menee ilman välikäsiä,  tms. Voihan noissakin osa olla huijareita ja tavarat myy kirpparilla ja laittaa rahat liiviin.  ;D
« Viimeksi muokattu: 07.03.2022, 20:55:48 kirjoittanut Andy_81 »

hulaq

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 796
 • Liked: 7216
 • The sloganist
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #6 : 07.03.2022, 20:52:16 »
Pidetään tämä ihan auttamis-asiassa eikä aleta paskomaan tännekin jotain omia näkökulmia, @ikuturso ja muutkin.
Iudex illius ero

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 201
 • Liked: 41834
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #7 : 07.03.2022, 20:54:49 »
Mitään avustusrahoja ei varsinaisesti tarvita koska Ukraina tulee - jos se ei päädy kokonaan Venäjän käsiin - saamaan miljardi tolkulla jälleenrakennus- ja puolustusvaroja lännen veronmaksajilta. Rahasta ei siis ole puute.

Mutta jos johonkin haluaa lahjoitta jotain niin käteinen erinäisille pienjärjestöille olisi ehkä parasta. "Pienjärjestöillä" tarkoitan sellaisille porukoille, jotka tekevät omilla käsillä jotain, ja jotka tulevat jäämään ilman virallisia avustusrahoja. "Omilla käsillä" tarkoitan sellaisia porukoita, joilla on matala organisaatio, ja jotka tekevät konkreettisesti jotain itse. Ei siis poliitikkojen ja korkeapalkkaisten virkatoimijoiden kansoittamia "kansainvälisiä" järjestöjä kuten Punainen risti, UNICEF jne. Nämä uiskentelevat jo nyt rahassa eikä tarvitse yhtään lisää.

Avustusjärjestöä valitessa on myös syytä panostaa sellaiseen, joka ei jakele rahallisia tukia vaan pyrkii muulla tavoin tilapäisesti avustaa tarvitsijoita. Muuten on olemassa riski, että rakennetaan pysyvästi tukien varassa elävä ryhmiä kuten kävi Afrikassa. Raha-almuilla on myös tapana päätyä viinaan, tupakkaan ja muihin nautintoaineisiin. Kannatta myös edes yrittää varmistautua siitä, että vastaanottaja on vakava toimija eikä mikään kusettajaporukka tyyliin SPR. Tämä on toki helpommin sanottu kun tehty.

Jos itse valitsisin avustuskohteen ehkä juuri joku katulasten avustusjärjestö voisi olla hyvä. Sellainen toiminta tuntuu tarpeeksi maanläheiseltä ja hyödylliseltä ilman suurempia sivuvaikutuksia.

Mitä tavaralahjoihin tulee, niin ne ovat yleensä aika hyödyttömiä. Niistä tuuppaa tulla tapa tyhjentää suomalaisten kaapit ja työntää lumput ja romut ulkomaalaisten ongelmaksi kaatopaikalle heitettäväksi. Sama koskee ruoka-apua. Ei ole mitään järkeä lähetellä ulkomaille suomalaista ruokakassia, jota ei välttämättä osata käyttää eikä ehkä sovi muiden syötäväksi. Rahalla paikallinen ruokajono saa ostettua sikäläisestä Lidlistä suoraan tarpeeseen.

Eli nyt kun innoissanne haluatte lahjoittaa ja avustaa, niin pyrkikää pitämään järki mukana eikä roiskia menemään mitä tahansa vain kerätäkseen taivaspisteitä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 059
 • Liked: 18977
 • Kuka jos en minä
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #8 : 07.03.2022, 21:27:27 »
Itse siirsin rahaa tänne. Ukrainan keskuspankin ylläpitämät viralliset tilit, voi avustaa sekä armeijaa että myös siviileille menevää kriisiapua/ruokahuoltoa yms

Saksalainen pankkitili, eli onnistuu helposti verkkopankin kautta.
Lainaus
The National Bank of Ukraine has decided to open a special fundraising account to support the Armed Forces of Ukraine.

...

For EUR remittances:
BENEFICIARY: National Bank of Ukraine
BENEFICIARY BIC: NBUAUAUXXXX
IBAN DE05504000005040040066
PURPOSE OF PAYMENT: for crediting account 47330992708
BENEFICIARY BANK NAME: DEUTSCHE  BUNDESBANK, Frankfurt
BENEFICIARY BANK BIC: MARKDEFF
BENEFICIARY BANK ADDRESS: Wilhelm-Epstein-Strasse 14, 60431 Frankfurt Am Main, Germany

https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Tuolta näkikin että tuo on nimenomaan eurotili. Itse katsoin suoraan ukrainan yksiköissä olevaa tilinumeroa joka tietysti eri. Tuo asiallisin taho mikäli suoraan rahaa tahtoo laittaa. Mikäli taas tavara-avustuksista kyse, niin suomi-ukraina-seura järjestää keräyksiä erilaisiin tarpeisiin. Sotilaallista tarviketta on lähtenyt jo reippaasti, mutta lisää mahtunee. Rinkat, platecarrierit, luotisuojatarvikkeet, pitkään säilyvät elintarvikkeet, haavanhoitovälineet, valonvahvistimet, ja mitä ikinä keksittekään mitä sodassa voisi tarvita hyvistä maihareista ja sukista kypärän huippuun asti. Aseiden ja ampumatarvikkeiden yksityinen vienti lienee vielä haastavaa, mutta käytännössä kaikkea muuta tuonne voinee lahjoittaa.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #9 : 07.03.2022, 22:13:02 »
Jos olet valmis antamaan kotisi, tai huoneen siitä, kesämökin, vierasaitan tms. niin näitäkin mahdollisuuksia on.

https://www.host4ukraine.com/

Facebook - Kotimajoitusverkosto. Sieltä löytyy sitten eri kaupungeille oma osionsa.

Me kun tarjottiin omaa kämppäämme, niin osa hommalaisista tykkäsi tosi pahaa. Enkä toivo, että tästä tehdään sen isompaa numeroa. Kerroin vain yhden avustamistavan. Jokainen tyylillään ja oman harkinnan mukaan. Kaikki apu on varmasti tarpeen. Euron lahjoituksesta vaikka koko kartanon antamiseen.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 040
 • Liked: 66664
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #10 : 08.03.2022, 09:47:23 »
Pidetään tämä ihan auttamis-asiassa eikä aleta paskomaan tännekin jotain omia näkökulmia, @ikuturso ja muutkin.

Koska kriisin jälkeinen sotaromun ostaminen ei kelpaa "avustamiseksi", niin sanon sitten, että heti kun kriisi on ohi, matkustakaa Ukrainaan ja käyttäkää paljon rahaa.

Rahan käyttö normaalissa busineksessa: Kauppa, majoitus, ravintolat, jälleenrakennuskohteet on mitä parasta avustusta kriisistä nousevalle maalle. Venäjän hajoamisen jälkeen Virossa oli joka linnassa, kirkossa, kartanossa - mitä siellä kunnostettiin venäläisten kohtelun jäljiltä - lahjoituslippaat. Olen ropojani etenkin kirkkojen jälleenrakennuksiin Virossa lahjoitellut.

Uskoisin, että kun maa aukeaa, myös paikallisia avustuskohteita tulee lisää, joihin voi konkreettisesti viedä vaikka käyttökelpoisia vaatteita, kenkiä, leluja (lastenkodit ym.)

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #11 : 10.03.2022, 23:00:44 »
Kasinolta muutaman kympin kotiutus. Ensin omat pois ja loput kahteen kohteeseen. Pelastakaa Lapset ja Kirkon Ulkomaanapu. Nyt on kolmeen paikkaan laitettu pikkuisen. Toivottavasti niistä joku euro menisi kohteisiinkin asti. Yritetty ainakin on. Maltan(verovapaa) saarelta suomeen ja täältä ukrainaan  :)
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #12 : 11.03.2022, 18:06:24 »
Lainaus
Jussi Halla-aho
@Halla_aho
Lukemattomien ihmisten tavoin tunnen suurta tarvetta tehdä jotakin konkreettista. Lahjoitan 10% palkastani Ukrainan kansallispankin keräykseen. Varat menevät maanpuolustukseen.

Haastan kaikki osallistumaan kykyjensä mukaan.
https://twitter.com/Halla_aho/status/1502308640061022209?s=20&t=GuPdIpTDXhtkvVMnYlB8SA

Jussin lahjoituskohde:
https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #13 : 11.03.2022, 18:22:50 »
Avusti niin tai näin, niin aina tulee tällä foorumilla sanomista.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #14 : 11.03.2022, 20:35:13 »
Saamastani paskasta palautteesta huolimatta. Haastan kaikki lahjoittamaan Ukrainaan haluamallaan tavalla helmikuun S-ryhmän bonukset. Lahjoitettu raha on tavallaan "ilmaista" rahaa. Lähes jokaiselta löytyy tuo vihreä kortti. Meiltä lähti 35€
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

kgb

 • Globaali kulttuurimarksisti
 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 532
 • Liked: 7555
 • A spherical bastard
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #15 : 14.03.2022, 22:34:07 »
Kukin auttaa ja avustaa haluamallaan tavalla jos niin päättää tehdä, siihen väliin ei kannata kenenkään tulla ulisemaan miten paljon paremmin joku muu voisi asian hoitaa tai mitä itse tekisi jne.
Turhaan ne politrukit huutaa ja hossuu,
Suomessa ei elä vinkkelitossu.

Mäyräkoira

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 050
 • Liked: 8944
 • Apulaisoikeusgangsteri.
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #16 : 15.03.2022, 17:41:31 »
Meiltä lähti tällainen muksun matkasänky. Ukrainalaisia on tulossa myös näille kulmille.
Halonen ei ollut huono presidentti, vaan paha presidentti. Hän oli tarkoituksellisesti paha, ja siinä mitä hän tarkoituksellisesti teki, hän oli varsin hyvä.

-PPT-

Suurkiitos Johanna Tukiainen!! 👍

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 634
 • Liked: 8017
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #17 : 16.03.2022, 16:49:46 »
Mä laitoin eilen 25 euroa Ukrainan kansallispankin tilille. Se raha menee asevoimille.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 583
 • Liked: 27835
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #18 : 17.03.2022, 01:01:26 »
Etusivulla on muuten nyt juttu, missä on listattuna rahankeräysluvallisia järjestöjä ja joitain muita auttamistapoja:

Auta ukrainalaisia hädässä
https://cms.hommaforum.org/index.php/84-auta-ukrainalaisia-hadassa

Lainaus
Suomen Kuvalehden jutussa, Suomalaisten auttamishalu kumpuaa nyt syvältä: ”Yhteinen perivihollinen, ’se vanha vainooja’, on taas herännyt”, kuvataan kuinka Venäjän julma ja oikeudeton aseellinen hyökkäys Ukrainaan on synnyttänyt suomalaisssa poikkeuksellisen halun auttaa. Esimerkiksi tänään Venäjä pommitti teatteria, jossa oli yli tuhat sotaa paennutta ihmistä. Tämä kriisi on herättänyt myös monissa hommaforumilaisissa auttamishalun. Apua ukrainalaisille voi tarjota esimerkiksi monien järjestöjen kautta:
 • Punaisen Ristin katastrofirahasto jakaa ruokaa, lääkkeitä ja suojaa
 • Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa mm. vettä, ruokaa, saippuaa ja pyrkii varmistamaan, että lapset voivat jatkaa koulunkäyntiä mahdollisimman pian
 • UNICEF auttaa lapsia selviytymään kriisin keskellä
 • Pelastakaa Lapset tarjoaa lapsille ja heidän perheilleen hätäapua kuten ruokaa, vettä ja talvivaatteita
 • PLAN tarjoaa pakolaisille hätäapua Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa.
 • Fida toimittaa humanitaarista apua Ukrainaan ja pakolaisille Unkariin
 • UN Women tukee Ukrainan naisia
 • World Vision jakaa Romaniassa Ukrainasta pakeneville perheille hygieniapakkauksia ja lastenhoitotarvikkeita
On myös muita tapoja auttaa. Esimerkiksi erilaisia tavarakeräyksiä on järjstetty runsaasti ja esimerkiksi nimimerkki marjanpoimija kertoo tarjonneensa omaa kotiaan Ukrainan sotaa pakenevien majoittamiseen.
« Viimeksi muokattu: 17.03.2022, 01:11:50 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

proi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 267
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #19 : 20.03.2022, 14:35:32 »
Tuli myös pistettyä Ukrainan asevoimille tuolta Ukrainan keskuspankin kautta eli bank.gov.ua/en/

Sieltä löytyy nopea luottokorttilahjoitus, ei tarvi tilinumeroiden kanssa pelata. Pankin etusivun kautta löytyy myös erillinen humanitaarisen avun tili jos ei halua asevoimille.

Tällä päivämäärällä keskuspankki ilmoittaa että asevoimien keräystili on vastaanottanut lahjoituksia ulkomailta noin 111 miljoonan euron edestä, ja humanitaarisen avun tili noin 4,5 miljoonan euron verran  :)
« Viimeksi muokattu: 20.03.2022, 14:37:31 kirjoittanut proi »

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #20 : 21.03.2022, 18:07:29 »
Moikka kaikki.

Jokainen on varmasti nähnyt millainen humanitaarinen kriisi on tällä hetkellä menossa. n.10 miljoonaa pakolaista, joista yli kolme miljoonaa on paennut rajojen ulkopuolelle. Luku tulee varmasti vielä kasvamaan merkittävästi. En pohjusta asiaa enempää. Jokainen kyllä tietää.

Moni on auttanut parhaakseen katsomallaan tavalla. Moni ei mitenkään. Joku on laittanut rahaa erilaisten järjestöjen kautta, joku lahjoittanut suoraan asevoimille. Joku lahjoittanut tavaraa, tai tehnyt muuta hyvää. Tämä EI ole kilpailu, että kuka auttaa eniten, vaan jokainen oman taloustilanteensa mukaan.

Tehdäänkö jotain yhdessä? Autetaan. Nuivat yhdessä rintamassa. Joku haaste tai kampanja. Ei kuitenkaan sellaista, johon tarvitaan rahankeräyslupaa. Ideoita? Täältä foorumilta löytyy kyllä niin fiksua porukkaa, että kivoja ideoita varmasti löytyy.

Esimerkki-idea / haaste.

Avataan uusi ketju. Ei peräkammariin, vaan niin että kirjautumattomatkin näkee. Aina kun on lahjoittanut jonkin summan, niin kirjoittaa ketjuun: Lahjoitettu! Unicef 10€, Lahjoitettu! 20€ Kirkon ulkomaanapu, Lahjoitettu! 5€ Ukrainan ulkomaan apu. Viestiin ei siis kirjoitettaisi yhtään mitään muuta. Vain LAHJOITETTU ja huutomerkki, euromäärä ja kohde. Halutessaan voisi vielä laittaa kuvakaappaukset lahjoituksestaan, mutta ei mitään muuta.

Tässä on samalla sen verran "opportunismia", että on siinä suvakit ihmeissään, kun Homman rasistiset ihmisvihaajat lahjoittavat ulkomaalaisille rahaa  :) Eli tämä palvelee myös meidän agendaa. Ehkä joku huomaa, ettei me ollakaan rasistisia ihmisvihaajia, vaan täysin normaalia porukkaa, joka kritisoi aiheesta maahanmuuttopolitiikkaa, mutta auttaa oikeasti sotaa pakoon lähteneitä naisia ja lapsia.

Ei tehdä tästä hankalaa. Ei riidellä, ei väitellä. Tämä ei ole taivaspaikan lunastamista. Tämä ei ole: Hei katsokaa, minä lahjoitin, minä olen hyvä ihminen. Tämä ei ole kilpailu. Tämän tarkoitus olisi olla yksinkertaisesti aitoa auttamista. Älkää pliis teilatko minua (enää). En ole mukana politiikassa, en hyödy tästä mitenkään. Tehdään yhdessä hyvää  :) Tottakai jokainen voisi tässäkin huijata. Kertoisi lahjoittaneensa 20€, muttei kuitenkaan olisi sitä edes tehnyt jne.
Miljoonilla ihmisillä on oikeasti nyt hätä ja ajat ovat ennennäkemättömät.

Mitäs tuumaatte?
« Viimeksi muokattu: 21.03.2022, 18:09:02 kirjoittanut marjanpoimija »
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #21 : 22.03.2022, 13:23:21 »
Ei saanut tuulta purjeisiin tämä yritys. Nostan silti vielä tätä.
Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 634
 • Liked: 8017
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #22 : 26.03.2022, 14:06:57 »
Lähetin torstaina 34 euroa Ukrainan asevoimille.
Kissafani

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 783
 • Liked: 2838
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #23 : 28.03.2022, 14:45:56 »
Aerorozvidka - Ukrainan asevoimien droneosasto

https://www.theguardian.com/world/2022/mar/28/the-drone-operators-who-halted-the-russian-armoured-vehicles-heading-for-kyiv
Lainaus
One week into its invasion of Ukraine, Russia massed a 40-mile mechanised column in order to mount an overwhelming attack on Kyiv from the north.

But the convoy of armoured vehicles and supply trucks ground to a halt within days, and the offensive failed, in significant part because of a series of night ambushes carried out by a team of 30 Ukrainian special forces and drone operators on quad bikes, according to a Ukrainian commander.

The drone operators were drawn from an air reconnaissance unit, Aerorozvidka, which began eight years ago as a group of volunteer IT specialists and hobbyists designing their own machines and has evolved into an essential element in Ukraine’s successful David-and-Goliath resistance.

Advertisement

However, while Ukraine’s western backers have supplied thousands of anti-tank and anti-aircraft missiles and other military equipment, Aerorozvidka has been forced to resort to crowdfunding and a network of personal contacts in order to keep going, by getting hold of components such as advanced modems and thermal imaging cameras, in the face of export controls that prohibit them being sent to Ukraine.

Olen nähnyt tuossa jutussa mainitun kotitekoisen kopterin jossain videossa.. Vaikuttaa aidolta, ja voisin kuvitella että juuri joku Aerorozvidkan kaltainen porukka olisi sen kasannut.

Nähtävästi https://aerorozvidka.xyz/ on myös porukan virallinen sivusto, jonka alta löytyy virolainen pankkitili jonka kautta voi lähettää rahaa
Lainaus
1. EURO:
ORGANISATION FOR DEVELOPMENT, SECURITY AND SUSTAINMENT
IBAN Code: EE222200221078616894
BIC CODE: HABAEE2X
(for Aerorozvidka)

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 039
 • Liked: 10168
 • On a mission from The God
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #24 : 03.04.2022, 19:23:40 »
Ja vähän lisää panoksia Ukrainan matu-ongelman ratkaisemiseen.
Non poteris veritatem

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 265
 • Liked: 6551
 • Hamster supremacy
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #25 : 05.04.2022, 13:08:21 »
Keksin vihdoin hyödyllisen mielenosoituksen. Mielenosoittaja-aktiivit ja Elokapina voisivat mennä Venäjän suurlähetystön eteen telttailemaan, niin ettei henkilökunta pääse töihin. Kun ne eivät pääse töihin, niin eivät voi levittää propagandaansa sieltä. Kadun tukkimisesta olisi kerrankin hyötyä.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #26 : 05.04.2022, 13:36:07 »
Ukrainalaisten yhdistyksen taitaa olla sivusto autaukrainaa.fi

Siellä on kerrottu, minkälaista varustetta erityisesti tarvitaan ja myös opastettu, miten paketin saa lähtemään ilmaiseksi. Laitoin ylimääräistä retkeilytarviketta parempaan käyttöön; lähinnä atacs- tai aavikkocamoja, joita näyttävät Ukrainassa käyttävän.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 924
 • Liked: 6899
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #27 : 05.04.2022, 16:36:39 »
Ei saanut tuulta purjeisiin tämä yritys. Nostan silti vielä tätä.

Ihmiset jotka haluaa vaan lahjoittaa, heittää rahan pankkitilille. Toiset jotka haluaa että raha menee johonkin "henkilökohtaisempaan kohteeseen" antavat rahaa pientoimijoille joilla on identifioitu kohde/tarve.

Jälkimmäinen porukka on se mitä kosiskelet ja sen psykologia toimii tyylillä "onhan se kiva kun näkee konkreettisesti sen miten se omat panos auttaa". Eli pelkkä rahan kerjääminen ei auta, pitää näyttää että "tätä tehdään sun rahoilla".

Mitens jos laittaa pystyyn pienkeräyksen? Viedään vaikka itse autollinen tavaraa Puolaan, tai vähintäänkin lahjoitetaan niin pienelle toimijalle että nähdään mihin rahat menee.

Mä voin kesällä vaikka lähteä kuskiksi ja vähän kattoon ettei tavaraa omi joku paikallinen jääkaappipakastin.


« Viimeksi muokattu: 05.04.2022, 16:49:32 kirjoittanut vihapuhegeneraattori »
En pidä PS:n laiskuudesta YLE ja raja-asioissa tällä hetkellä. EU-, Eduskunta- ja Kuntavaaleissa on turha odottaa mun ääntä.

Mutta Hallis on puolueen toilailuista huolimatta ollut uskollinen asialle. Siksi ääni on 5!

marjanpoimija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 896
 • Liked: 3841
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #28 : 20.04.2022, 02:25:14 »
Viro näyttää esimerkkiä. Suomi kaukana perässä. Me autetaan afrikan gebardihattuja.

Uusi laulumme HENKILÖNPÄIVÄKORTTI löytyy täältä: https://youtu.be/qamw44XUPHs

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 040
 • Liked: 66664
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Ukrainan avustaminen
« Vastaus #29 : 20.04.2022, 11:33:40 »
Viro näyttää esimerkkiä. Suomi kaukana perässä. Me autetaan afrikan gebardihattuja.


Jos afrikan väripoliittisesti helposti erotettavaa henkilöstöä autettaisiin vähemmän ja rahaa suunnattaisiin edes akuutisti väripoliittisesti itseämme muistuttavampien henkilöiden auttamiseen, niin se rasismiulina kuuluisi kuun pimeälle puolelle asti.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Tagit: