Kirjoittaja Aihe: Ukrainan pakolaiset  (Luettu 33854 kertaa)

Noituri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 261
Ukrainan pakolaiset
« : 31.03.2022, 00:00:14 »
Rohkenin tehdä erillisen ketjun tästä tärkeästä aiheesta. Asiaa on käsitelty hieman "tilanne kuumenee.." ketjun syöverissä, mutta se on enemmänkin sotatapahtumien seuraamiseen, ja pakolaisasiat hukkuvat sinne massiiviseen viestitulvaan.

Meille saattaa tulla siis jopa 80 000 pakolaista Ukrainasta tämän vuoden aikana nykyisen tiedon mukaan - ja yksi kuumimpia aiheita asiasta on se fakta että vuoden 2015 "pakolaistulvaa" vastustettiin kansallismielisten taholta monasti hyvinkin voimakkaasti. Vastakkaisesti "Suvakit" halusivat heitä monet mielellään silloin lisää.
Taasen nyt 2022 Ukrainan pakolaiskriisissä osat ovat hieman jopa vaihtuneet? Ainakin äärimmäisessä "woke" vasemmistossa Ukrainalaisten tulo ei aluksi herättänyt mitenkään suuria positiivisia tunteita. Taas kansallismieliset (kuten koko kansa) ovat ottaneet monasti avosylin vastaan ukrainalaiset.

Mistä johtuu ero 7 vuoden takaiseen? Wokeväki öyhöttää tietenkin aiheesta joka on heillä unissakin mukana, eli "ihonväri", mutta tuo on mielestäni vain osa palapelistä.
Itsellenihän tulevat seuraavat asiat heti mieleen:

-Nyt tulee oikeita pakolaisia. 2015 kriisissäkin heitä oli, mutta tuli myös paljon käännytettäviä "sosiaaliturvasurffareita", jotka olivat kiinnostuneita imemään vain Suomineidon nisää Kelagoldin vuolaista rauhasista.

-Tänne ei tule nyt arabimaista rikkaiden klaanien nuorimpia poikia, jotka on lähetetty onneaan etsimään "turvapaikanhakijoina" pohjoisesta.

-Tänne tulee 16-60 ikävuoden väliltä vain naisia ja lapsia. Miehet ovat urheasti puolustamassa maataan, kuten pitääkin!

-Tänne tulevilla ukrainalaisilla  ei ole "laajempi käsitys seksuaalisuudesta" - kuten kuulin vasemmistomediasta 2015 MATU:illa olevan. Meidän naiset ja lapset saavat kulkea rauhassa kaduilla, vaikka ukrainalaisia pakolaisia tulisi vastaan isokin joukko vaikka keskiyöllä. Joku voi väittää että tämä johtuu tulijoiden iästä, ja sukupuolesta, mutta 16 -vuotiaista tulee nopeasti 17, 18 vuotiaita, ja jotenkin vaisto sanoo heidänkin kunnioittavan meitä.

-Tänne tulevien ukrainalaisten koulutustaso, ja osaaminen on korkeammalla tasolla kuin 2015 porukalla.

-2015 tulijat aiheuttivat todellista turvallisuuden uudelleenmäärittelyä. Esim. meidän sotilaat, jotka siihen asti olivat sotilasasuissa menneet lomille- joutuivat nyt siirtymään siviilivaatetukseen. Tämä tehtiin lehdistön mukaan sen takia että pelättiin heidän kimppuun hyökättävän! Sanomattakin on selvää että ukrainalaiset eivät pahalla silmällä katso meidän sotilaita, vaan ystävällisesti vain tervehtisivät.
En myöskään usko terrorismin uhkan kasvavan tänne 2022 saapuvien ukrainalaisten taholta - vaan aivan päinvastoin.

-Ukrainalaisista saa ystävällisemmän vaikutelman kuin 2015 porukasta.

-Ukrainalaisista saa ahkeran kuvan. Olen nähnyt heitä mm. poimimassa marjoja. Toki matalapalkka-alaa, jota suomalaisen ei kannata tehdä (koska tuet isompia) - mutta silti, on tuo erittäin kovaa hommaa.

- 87% (wikin mukaan..) ukrainalaisista kristittyjä, eli sama pääuskonto kuin meillä! Kyllä sillä on vaan valtava ero, jos tulisi islaminuskoisia, joille pitäisi rakentaa moskeijoita, ja joukossa olevien radikaalimipien tulijoiden mielestä  olisimme "vääräuskoisia"- joita saa sen varjolla kohdella huonosti! Uskonto vaikuttaa edelleen paljon ihan käytöksessäkin, vaikka monet ovatkin nykyään tapauskoisia, agnostikkoja, tai ateisteja.

-Ukrainalaisten kulttuuri on lähempänä omaamme - kuin 2015 porukan. Olen mm. katsonut TV-sarjaa "Kansan Palvelija" YLE:ltä. Siinä pääosissa mainio presidentti Volodymyr Zelenskyi (hattu päästä kaverille!) Pystyn samaistumaan ihmisiin, ja tapahtumiin.

-Ukraina on sentään kohtuullisen lähellä meitä, eikä toisella puolella maapalloa. Siellä olevat tapahtumat vaikuttavat myös meihin. Pakolaisia ei ole järkeä rahdata toiselta puolelta maapalloa ihan jo ekologisista syistä. Olen kuullut että se kuuluisa "hiilijalanjälki" kasvaa meillä, jos tänne tule porukkaa kaukaa! Toki aivan järkevintä olisi auttaa lähimmissä maissa, mutta esim. Puola on tainnut ottaa heitä jo aivan valtavasti vastaan, eivät kaikki mahdu sinne.

-Oletus on (en voi toki varmasti tietää) että sodan loputtua Ukrainalaiset pakolaiset pääosin palaavat maatansa uudelleenrakentamaan.

-Vaikka heitä tänne jäisikin paljon, niin en jotenkin osaa pitää sitä niin huonona hommana. Heillä on erittäin suuret mahdollisuudet "kotoutua" meidän kulttuuriimme - kun eroavaisuudet eivät ole niin suuret. Todennäköisyys pudota yhteiskunnan ulkopuolelle, ja jopa järjestäytyneeseen rikollisuuteen on pieni. Kaikki tietävät mitä Ruotsissa tällä hetkellä tapahtuu, kun porukkaa - joka ei kotoudu - otetaan maahan massoittain. Koko yhteiskunta natisee liitoksistaan.

-Sitten se ainoa asia joka wokettajia kiinnostaa- ihonväri/rotu on sama. No.. totuuden nimissä täytyy tunnustaa että kyllä se itsellänikin vaikuttaa. Se nyt on vaan niin, että jo aivokemian puolesta ihminen helpommin hyväksyy geneettisesti itseään lähempänä olevan joukon. Esim. 2004 vuoden tsunamissa (jossa kuoli suomalaisiakin) - selviytyjät hakeutuivat urheiluhalliin vietyinä vaistomaisesti "samanväristen" ihmisten seuraan, eli valkoiset eurooppalaiset omaan ryhmäänsä. Kriisitilanteessa kaikki opitut käyttäytymismallit haihtuivat, ja vaisto astui tilalle etsien itselle turvallisinta geneettistä ryhmää. Sama vaisto toimii nyt myös tässä Ukrainalaisten tulossa taustalla - heidät koetaan samaan ryhmään kuuluvana

- Takaisinmaksu.. Voi olla monen mielestä alhainen motiivi, mutta kyllä sekin vaan vaikuttaa.. Vaikka rauhaa on nyt ollutkin 40-luvulta saakka, niin: Venäjä / Neuvostoliitto on kuitenkin kyykyttänyt, nirhannut, ja orjuuttanut meitä vuosisatojen kuluessa. Isovihan ja talvisodan ajat kyllä muistetaan. Nyt ei jouduta, vaan PÄÄSTÄÄN auttamaan myös Ukrainalaisia miehiä, jotka urheasti taistelevat isoa vihollismaata vastaan. Auttaminen tapahtuu pitämällä huolta heidän naisistaan, ja lapsistaan. Että he ovat turvassa, eivätkä venäläisten sotilaiden raiskausten kohteita, tai ihmiskauppiaiden uhreja. Tämä vahvistaa myös miesten taistelutahtoa Ukrainassa!

-Maanpuolustukselliset syyt. Kun Venäjän armeija kalustoineen "kuluu" sodassa, niin se pienentää sotilaallista uhkaa meitä kohtaan. Pakolaisten elättäminen maksaa, mutta raha menee hyvään tarkoitukseen, koska tietyllä tavallahan Ukrainalaiset sotivat myös meidän puolesta. Monen mielestä mekin voisimme olla se Venäjän hyökkäyksen kohde. Jokainen tuhottu tankki on pois meidän itärajalta.

"Summa summarum" itselläni siis on tällä hetkellä ihan hyvä "fiilis" tänne tulevista ukrainalaisista pakolaista - aivan päinvastoin kuin mitä vuonna 2015 tapahtui!


Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #1 : 31.03.2022, 00:23:32 »
Ukrainalaiset tulevat todennäköisesti integroitumaan Suomeen paremmin kuin Lähi-idästä ja Afrikasta muuttavat, mutta ongelmilta ei tulla välttymään. Ukraina on väkivaltainen ja korruptoitunut maa Suomeen verrattuna, ja yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että maahanmuuttajat integroituvat Suomeen sitä paremmin, mitä vähemmän lähtömaassaan tehdään rikoksia. Ukrainalaiset maahanmuuttajat eivät ole mallivähemmistö. Itä-Euroopasta kotoisin olevat ovat olleet Suomessa yliedustettuja muun muassa väkivaltarikoksissa.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/239656/Katsauksia_29_Rikollisuustilanne_2017.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 037
 • Liked: 18891
 • Kuka jos en minä
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #2 : 31.03.2022, 00:35:02 »
Itse en usko että kyseessä ovat ukrainalaiset ennenkuin näen ukrainalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia. Sitä ennen mikään median vale ei saa uskomaan muuta kuin kyseessä on ukrainalaisten nimellä tuotettava seuraava satsi lähi-idän ja afrikan sosiaaliturvapaikanhakijoita.

Noin lähtökohtaisesti sotapakolaiset tulisivat pääosin(+80%) palaamaan kotiin sodan jälkeen. Jolloin kyseessä olisi väliaikanen tilanne. Tämä siis mikäli touhu olisi järkevästi toteutettu. Mutta nykyisen hallituksen ollessa kyseessä en hämmästyisi enää mistään mielipuolisestakaan touhusta koska toimijat ovat suoranaista haittaa suomalaisille maksimaalisesti tuottamaan pyrkiviä mikä viherterroristien ulostuloista on tullut selväksi.

Koko lähi-idän ja afrikan turhakkeet ovat laittomin ja moraalittomin keinoin tänne hankittuja ja täällä pidettyjä mistään kotimaansa muutoksista riippumatta. Jolloin kyseessä on suora korruptio eikä mikään muu. Sitähän rahan lappaminen mihinkään muuhun kuin siihen mihin sitä kerätään julkisella sektorilla on. Muulla sektorilla sitä kutsutaan petokseksi ja se on rikos.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6337
 • Hamster supremacy
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #3 : 01.04.2022, 01:27:17 »
Itse en usko että kyseessä ovat ukrainalaiset ennenkuin näen ukrainalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia.

Aivan, luulisi että media olisi täynnä kuvia kuten 2015. Vai onko nämä vielä matkalla?
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #4 : 01.04.2022, 08:45:11 »
Ukraina on väkivaltainen ja korruptoitunut maa Suomeen verrattuna, ja yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että maahanmuuttajat integroituvat Suomeen sitä paremmin, mitä vähemmän lähtömaassaan tehdään rikoksia. Ukrainalaiset maahanmuuttajat eivät ole mallivähemmistö. Itä-Euroopasta kotoisin olevat ovat olleet Suomessa yliedustettuja muun muassa väkivaltarikoksissa.

Nyt kyllä tilannetta hiukan helpottaa se, että väkivallan asiantuntijat ovat rintamalla puolustamassa maataan, ja ne joilla asiantuntemusta ei ole, lähtevät sotaa pakoon. Yleensähän pakolaisissa tuo on toisin päin: sotakykyiset miehet lähtevät pakolaisiksi ja ne jotka eivät pysty etuilemaan soppajonossa, jäävät leireille.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 693
 • Liked: 65404
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #5 : 01.04.2022, 08:48:22 »
-2015 tulijat aiheuttivat todellista turvallisuuden uudelleenmäärittelyä. Esim. meidän sotilaat, jotka siihen asti olivat sotilasasuissa menneet lomille- joutuivat nyt siirtymään siviilivaatetukseen. Tämä tehtiin lehdistön mukaan sen takia että pelättiin heidän kimppuun hyökättävän! Sanomattakin on selvää että ukrainalaiset eivät pahalla silmällä katso meidän sotilaita, vaan ystävällisesti vain tervehtisivät.
En myöskään usko terrorismin uhkan kasvavan tänne 2022 saapuvien ukrainalaisten taholta - vaan aivan päinvastoin.


Hyviä nostoja ja muistutuksia. En muistanutkaan tätä. Tuon turvallisuusuhan lisäksihän tätä taidettiin perustella sillä, että sotilasasut saattavat traumatisoida palleroita ja ne voivat angsteissaan syyllistyä johonkin muuhunkin - mihin eivät ole itse syypäitä, vaan ne traumat - ja siis meidän sotilaat.

Onkohan sellaista tautiluokitusta kuin traumaperäinen syyntakeettomuus?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 245
 • Liked: 9364
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #6 : 02.04.2022, 13:48:59 »
"Ukraina on väkivaltainen ja korruptoitunut maa Suomeen verrattuna".
No sitten Ukrainan pitää olla varsinainen helvetti koska Suomihan kuulemma on ääriväkivaltainen ja maailman rasistisin maa, jossa asuu maailman onnellisin (ehkäpä juuri siksi?) kansa. Ja mitä korruptioon tulee, täällä avoin lahjonta hoidetaan hyvä veli ja -sisko systeemillä eikä käteisellä rahalla.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 890
 • Liked: 2104
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #7 : 03.04.2022, 12:45:34 »
Jo ennestään Geneven sopimuksen on katsottu tarkoittavan sitä, että jokainen joka saa perseensä hinattua Suomen rajalle ja osaa sanoa "asylum", on koko sukuineen oikeutettu elämään loppuikänsä Suomessa sossuelättinä, valitsemillaan nimellä, iällä ja kansallisuudella.

Nyt tulkintaa on laajennettu koskemaan myös kaikkia maailman kapisia rakkeja ja muita elukoita, joita maahantunkeutujat keksivät mukanaan kuskata.

Kuten ennenkin, mitään ei voi tehdä. Maahantunkeutujien mukanaan kuskaamien tautisten elukoiden maahantuontia ei voi estää eikä edes hidastaa. Mitään ei voi edes kysyä, saati että vaatisi jotain.

Voi vain pyytää ja toivoa.

On tämä hienoa. Ensin kuskataan maahan laumoittain neekereitä ja ählämejä paskomaaan kaupungit. Nyt viimeistellään tuho tuomalla tänne tautisia elukoita paskomaan metsätkin.

Mihin se vielä Suomeen päästyä on kiire, kun ei maahantunkeutuja pysty olemaan muutamaa viikkoa erossa karanteenissa olevasta rakistaan? Täällä on täysi ylöspito koko ajan, hotellitason majoituksessa, ilmaiseksi. Elukoiden karanteenikin olisi maksuton, luonnollisesti. Ei noiden täysin turhien elukoiden karanteeni olisi liikaa vaadittu ehtona koko suvun ilmaiselle elämälle Suomessa.

Järkevä viranomainen ottaisi elukat rajalla haltuun ja veisi Riihimäelle hävitettäväksi muun ongelmajätteen joukossa. Toisena vaihtoehtona paluu omia jälkiään takaisin sinne mistä tulikin. Hätä ei voi olla suuren suuri, jos turvapaikan haku estyy koiranrakin menettämisen takia.
Valitettavasti länsimaissa ihmisten luonto- ja eläin-käsitykset ovat peräisin Disneyn piirretyistä, ja siitä vähemmän yllättäen seuraa artikkelissa kuvattuja typeryyksiä.

Eksoottisista eläimistä kiinnostuneille löytyy kohta mielenkiintoista ostettavaa, kun kehitysmaidenkin "sotaa pakenevat" kuulevat tästä uudesta mahdollisuudesta.


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008700809.html
Lainaus
Ukrainasta pakolaisten mukana saapuvien lemmikkien pelätään muuttavan peruuttamattomasti suomalaisen marjanpoiminnan


Ukrainalaisten pakolaisten mukana maahan tulevat lemmikkieläimet lisäävät tautiriskiä Suomessa.

Erityisenä huolena on koirien levittämä raivotauti ja myyräekinokokki-loinen, joka kuuluu heisimatoihin ja aiheuttaa kudosmatotautia.

Ne voivat tarttua myös ihmiseen.

Syynä on EU:n päätös joustaa lemmikkien maahantuontivaatimuksissa Ukrainan sodan takia. Sotaa pakenevien mukana tulevat lemmikit pääsevät EU-maihin nyt poikkeuksellisesti ilman ennakkohakemusta tai lupaa.

Myös Venäjältä voi pakottavassa tilanteessa tulla lemmikin kanssa vastaavalla tavalla Suomeen.

Suomessa ei toistaiseksi ole havaittu myyräekinokokkia, toisin kuin monessa muussa Euroopan maassa.

Ekinokokki tarttuu koiraeläimen ulosteen kautta. Ihminen voi saada tartunnan esimerkiksi loista kantavan koiran tai suden ulosteen saastuttamien marjojen tai sienien välityksellä. Ihmisessä ekinokokin toukat muodostavat kudoksissa nestetäytteisiä rakkuloita.

Eläinten raivotautia on esiintynyt viimeksi 1990-luvun alussa. Se johtaa kuolemaan ilman nopeaa hoidon aloittamista.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 5841
 • Panda nimeltä Kallan.
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #8 : 05.04.2022, 14:47:11 »
Tuli mieleen, että ehkä yksi syy miksi naiset eivät suhtaudu yhtä intohimoisesti nyt ihan oikeiden pakolaisten vastaanottoon lienee se, että heidän oma markkina-arvonsa saattaisi laskea. Toki Ukrainaan moni suhtautuu myönteisesti (myös Silakkaliike ja RHC), mutta en muista hirveästi nuorten naisten vaatineen naispuolisia pakolaisia tänne missään välissä. Ilmeisesti salaa toivovat, että pysyisivät omilla alueillaan tai ainakaan eivät tulisi tänne.

2015 syksyllähän, eli kohta noin 7 vuotta sitten, osa naisistahan innostui leipomaan pullaa ja vetämään ties mitä keräyksiä näille 32 000 karkurille. Nyt en muista ainakaan törmänneeni vastaavaan ilmiöön.

En ole ehtinyt seuraamaan, miten naisvoittoinen hallituksemme suhtautuu tähän ukrainalaispakolaistilanteeseen - ja pitääkö vanha sananlasku "nainen on naiselle susi" paikkaansa tässä kohtaa.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6337
 • Hamster supremacy
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #9 : 05.04.2022, 14:56:43 »
Ilmeisesti salaa toivovat, että pysyisivät omilla alueillaan tai ainakaan eivät tulisi tänne.

Kantisnaisten rasismi alkaa vasta, kun wad-kan-juu-doo-for-me-natalioiden määrät varmistuu ja tiedetään, ettei sieltä imuroi pelkästään Ukrainan neekeripopulaatio. Suviksethan on tällä hetkellä pelastamassa pelkästään neekereitä Länsi-Ukrainassa.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Noituri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 261
Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #10 : 08.04.2022, 20:03:50 »
Itse en usko että kyseessä ovat ukrainalaiset ennenkuin näen ukrainalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia.

Aivan, luulisi että media olisi täynnä kuvia kuten 2015. Vai onko nämä vielä matkalla?

Näin on - vaikeata löytää dokumenttia tai kuvamateriaalia. Taustalla voi olla tietysti "huijauksen" sijasta se että valtamedian journalistit eivät pidä ukrainalaisista heidän ihonvärinsä, ja kulttuurinsa perusteella- ja näin eivät halua lisähuomiota heitä kohtaan.

Toinen mieleen tuleva asia on että jos kuvamateriaalista voidaan tunnistaa henkilöitä - ja haastateltavathan mielellään kertovat myös mistä kylästä /kaupunginosasta ovat kotoisin - niin Venäjän FSB voisi yrittää jäljittää heidän Ukrainassa sotivia miehiään, ja uhkailla (messenger ohjelmilla, puhelimella jne.) perheen naisten - ja lasten satuttamisella, jos sota-alueella oleva mies ei suostu sabotööriksi / anna jotain tietoja tms.

Todella tarkka tilastointi, ja analysointi hakijoista olisi tarpeen totuuden selvittämiseksi. Pt-media, Kansalainen, Oikeamedia, Tiedonantaja, Verkkouutiset, Suomenuutiset.. en löytänyt mistään artikkeleita, kävin näitä läpi. Ainoa analyysi minkä löysin oli "eräs" sivusto (on vahvasti Ukrainan puolella), johon en voi linkkiä ko. saitin ideologian takia antaa ettei "banaanisaaret" kutsu.

Heidän mukaansa tietyssä erässä 80% olisi ollut aitoja ukrainaa tai venäjää äidinkielenään puhuvia ko. maan turvapaikanhakijoita. 20% sitten niitä joiden äidinkieli arabia tms..
Voi olla tietysti että ne vieraskieliset "opiskelijat" ovat olleet ensimmäisenä tänne ryntäämässä. Mutta periaatteessahan heidän määränsä pitäisi vähentyä jatkossa, ellei sitten tosiaan oikeiden ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden joukkoon "suolata" mukaan se 20% ihan muuta ryhmää.. jostain muusta maasta.

Mutta tämä on vain spekulaatiota, tarkat tilastotiedot nenän ääressä, ja parit dokumentit VOK:eista tietysti kertoisivat sen raa'an, ja tarkan totuuden.
Asiasta on kuitenkin erittäin vähän keskustelua tälläkin foorumilla!

Herrasmiehet, ja Ladyt - jos teillä on tarkempaa tietoa asiasta: Asutte VOK:in lähellä, tai löydätte jonkun uutisartikkelin tätä koskien, niin mieluusti varmaan jakaisitte tiedon.

Myöskin kaipaisin lisää mielipiteitänne asiasta, oliko ketjun aloituspostini analyysi oikea, keksittekö jotain lisää siihen - vai olenko täysin harhateillä - ja "huuhaa-humanismin" poluilla?

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6337
 • Hamster supremacy
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #11 : 08.04.2022, 20:27:14 »
^

Olen jo totuttautunut ajatukseen, että Suomeen päätyy 80 000 neekeriä tai jotain pakolaisiksi tekeytyneitä tsetseenimiehittäjiä ukrainalaisten sijasta. Jos joku jaksaa pyöriä jossain vokkien lähellä, niin varmaan selviää siinä. Oon aika rotusokea muille valkoisille, niin ei mitään hajua.
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 362
 • Liked: 11011
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #12 : 08.04.2022, 20:30:50 »
Ukrainalaiset ovat oikeita pakolaisia, joten heidän vastaanottonsa on OK.  Sitä paitsi lähes kaikki heistä palaavat kotimaahansa, kun pahin tappaminen on ohi.  Ja vaikka eivät palaisikaan, ukrainalaiset ovat eurooppalaisia, ja tunnetusti sopeutuvaisia ja tunnollisia työntekijöitä. 
« Viimeksi muokattu: 08.04.2022, 20:32:27 kirjoittanut Mika »
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134232
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #13 : 08.04.2022, 21:37:18 »
Kiovan tilanteen paraneminen ja sodan painottuminen itään näyttää johtavan siihen, että myös Suomeen tulevien virta hiljalleen tyrehtyy, elleivät sitten keksi noutaa tänne Puolaan ja muihin naapurimaihin asettuneita porukoita.

Jos näin, taisimme päästä suhteellisen vähällä, kun jo pelkästään Puola on ottanut vastaan 2,5 miljoonaa ukrainalaista. Osa ukrainalaisista onkin kuulemma palannut takaisin rajan yli kotimaahansa.

Itse en usko että kyseessä ovat ukrainalaiset ennenkuin näen ukrainalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia.

Aivan, luulisi että media olisi täynnä kuvia kuten 2015. Vai onko nämä vielä matkalla?

Näin on - vaikeata löytää dokumenttia tai kuvamateriaalia.

Mikäs tämä juttu on, että Suomeen tulleista ukrainalaisista ei olisi kuvamateriaalia? Suomeen saapuneita on kuvattu esim. telkkariuutisiin niin busseissa kuin sieltä poistuttaessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6337
 • Hamster supremacy
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #14 : 08.04.2022, 22:00:29 »
^
Lainaus
”Henkilökuntaa ja ukrainan taitoisia tulkkeja on liian vähän”, sanoo Govorukha.

Etenkin vanhemmat, neuvostoaikoina eläneet ukrainalaiset eivät välttämättä puhu hänen mukaansa englantia.

Ongelmia on hänen mukaansa myös vastaanottokeskuksen työntekijöiden tylyssä asenteessa. Työntekijät ovat Govorukhan mukaan kertoneet keskuksen tarjoavan vain sängyn ja ruokaa, ei muuta.

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008668728.html

Enimmäkseen tullut ihmeteltyä, kun päästy tyhjiöpommien alta niin valitetaan ettei ole hotellitasoa. Kai nuo ovat ihan ukrainan ukrainalaisia valkoisia. Tosin koska kaikki aiempi pakolaisuus on ollut eeppinen kusetus, niin ihmettelisi vaikka sieltä tulisi 80 000 venäläistä sotilasta pakolaisina.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2022, 22:21:37 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

aged

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 310
 • Liked: 1326
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #15 : 08.04.2022, 22:35:13 »
Kun on ollut juttua näistä MENAreista, jotka tulevat vielä painomusteelle haisevan Ukrainan passin kanssa; nämä pitäisi lähettää paluumatkalle heti kun sota loppuu. En kuitenkaan pidätä hengitystä tätä odottaessa. Suomen systeemin tuntien näiden perheet yhdistyy ihan täällä Suomen kamaralla. Ja ne perheet ei tule Ukrainasta.

Noituri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 261
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #16 : 08.04.2022, 22:40:09 »
Kiovan tilanteen paraneminen ja sodan painottuminen itään näyttää johtavan siihen, että myös Suomeen tulevien virta hiljalleen tyrehtyy, elleivät sitten keksi noutaa tänne Puolaan ja muihin naapurimaihin asettuneita porukoita.

Jos näin, taisimme päästä suhteellisen vähällä, kun jo pelkästään Puola on ottanut vastaan 2,5 miljoonaa ukrainalaista. Osa ukrainalaisista onkin kuulemma palannut takaisin rajan yli kotimaahansa.

Itse en usko että kyseessä ovat ukrainalaiset ennenkuin näen ukrainalaisia naisia, lapsia ja vanhuksia.

Aivan, luulisi että media olisi täynnä kuvia kuten 2015. Vai onko nämä vielä matkalla?

Näin on - vaikeata löytää dokumenttia tai kuvamateriaalia.

Mikäs tämä juttu on, että Suomeen tulleista ukrainalaisista ei olisi kuvamateriaalia? Suomeen saapuneita on kuvattu esim. telkkariuutisiin niin busseissa kuin sieltä poistuttaessa.

Täytyy tunnustaa että YLE:n uutiset jäävät usein katsomatta.. Mutta hyvä jos jotain matskua on, oletan että näkemässäsi uutispätkässä saapuneet sitten näyttivät myös "Ukrainalaisilta"?

Rauhoittavaa olisi tosiaan tilastoihin ja dokumentteihin perustuva varma tieto että ovat oikeita Ukrainan pakolaisia. Jos luit aloituspostaukseni, niin tunnen heitä kohtaan kyllä suurta empatiaa - sen sijaan tuollaisia sosiaaliturvasurffareita lähi-idästä kohtaan EN.
Kiitos kovasti viestistäsi!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134232
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #17 : 09.04.2022, 11:41:46 »
Lainaus
Puolasta tuli maa, jossa on eniten pakolaisia EU:ssa – nyt se yrittää selvitä 2,5 miljoonan ukrainalaispakolaisen auttamisesta: "Toisen maailmansodan muuttoliikettäkään ei voi verrata tähän"

Venäjän hyökättyä Ukrainaan tuli Puolasta kertaheitolla maa, jossa on enemmän pakolaisia kuin missään muussa EU-maassa.

Ukrainasta sotaa paenneista yli neljästä miljoonasta ihmisestä noin 2,5 miljoonaa on YK:n mukaan paennut Puolaan. Toiseksi eniten ukrainalaisia, noin 650 000 ihmistä, on mennyt Romaniaan, ja Moldovaan on paennut noin 400  000 ihmistä.

Kyseessä on YK:n mukaan Euroopan suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan.

– Kyllä tämä on ennennäkemätön tilanne Puolassa. Toisen maailmansodan aikana oli iso muuttoliike, mutta sitäkään ei voi verrata tähän, arvioi Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvan.

[...]

EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson on luvannut, että komissio pohtii tapoja auttaa taloudellisesti Puolaa ja muita Ukrainan naapureita sekä keinoja saada pakolaisia siirtymään myös muihin maihin.

[...]

Puolan vieraanvaraisuus on hämmästyttänyt maailmalla, jossa muistetaan Puolan kovat toimet rajoillaan Lähi-idästä ja muualta maailmasta tulleita siirtolaisia vastaan. Uutistoimisto AFP:n mukaan Puola onkin samalla jatkanut muiden kuin ukrainalaisten työntämistä pois rajaltaan takaisin Valko-Venäjän puolelle.

Sen sijaan ukrainalaisten pakolaisten auttamisesta vallitsee täysi yhteisymmärrys, Silvan kertoi.

– Ei ole muuta selitystä kuin että nämä ovat valkoisia ja kristittyjä, Ukrainasta tulleita pakolaisia, ja ihmisillä on myös vahva olo siitä, että Ukrainan pakolaisia tulee auttaa. Puolassa myös Venäjä on aina mielletty viholliseksi numero yksi, ja puolalaiset tuomitsevat hyökkäyksen Ukrainaan vahvasti, Silvan sanoi.

– Aiemmin tulleet ihmiset miellettiin parempaa elintasoa tavoitteleviksi siirtolaisiksi.

[...]

Silvanin mukaan Puolassa on käynnissä yhteiskunnallinen liike Ukrainan pakolaisten auttamiseksi, mutta tulevaisuudessa keskustelun sävy saattaa muuttua, jos valtaosa pakolaisista jää maahan pitkäksi aikaa.

– Vaikka Puola pärjää yllättävän hyvin, ei siellä ole kapasiteettia näin suuren joukon majoittamiseen tai työpaikkoja kaikille, eikä Puolan valtion budjetissa ole tarpeeksi rahaa sosiaalitukiin kaikille tulijoille, Silvan sanoi.

Pitkällä tähtäimellä Puola odottaakin EU:n tulevaan apuun, Silvan sanoi.

– Jonkinlainen toivomus on siitä, etteivät kaikki Ukrainasta pakenevat jäisi Puolaan, mutta tässä sotatilanteessa sellaiselle keskustelulle ei ole tilaa. Mutta jos sota pitkittyy, niin sellainen keskustelu varmaankin lisääntyy.
MTV 9.4.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 575
 • Liked: 4429
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #18 : 09.04.2022, 12:30:00 »
^Onpas hankalaa. Toisaalta ei voi oikein moittia Puolaa mutta jos kuitenkin vähän. Mitä tulee ukranaisten työllistämiseen, niin Puolalla on varsin hyvät edellytykset sillä monet Euroopan maat kuten Suomi on siirtänyt tuotantonsa Puolaan. Lisäksi Ukrainan kevätviljelysten mennessä tältä keväältä pitkälti ohi, nousee Puolan kyky tuottaa viljaa ja muita peruselintarvikkeita merkittävään asemaan. En ihmettelisi, jos useampi ukranalaisviljelijä päättyy tänä keväänä kasvattamaan satoa Puolassa.
Tottelematon tieto aktivismissa

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 227
 • Liked: 2671
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #19 : 09.04.2022, 12:43:35 »
No sanotaan asia suoraan, minulle ukrainalaiset ovat parempia pakolaisia koska eivät ole muslimeja.
Turvapaikan pitäisi olla aina määräaikainen oli tulija kuka tahansa, toisaalta turvapaikka aikana olisi mahdollisuus osoittaa hyödyllisyytensä suomalaiselle yhteiskunnalle, koska hyvää maahanmuuttoa tarvitaan. Edellä oleva ei koske muslimeja koska heille on hyvä ja plussaa jos valehtelevat vääräuskoisille joten vaikka kieltäisivät uskonsa niin silti en halua heitä tänne.
Suomalaisille naisille (ainakin osalle) tuntuu olevan kova paikka jos ja kun tulijat ovat oikeasti naisia ja lapsia, mikä tähän mahtaa olla syynä...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134232
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #20 : 09.04.2022, 13:14:40 »
^Onpas hankalaa. Toisaalta ei voi oikein moittia Puolaa mutta jos kuitenkin vähän.

Katkeruus kuuluu.

Tutkija Kristiina Silvan kuten muukin Ulkopoliittisen instituutin porukka halusi syksyllä Puolan ja EU:n avaavan rajansa irakilaisille ja muille tulijoille muista maanosista. Nyt kun viimeistään Venäjän hyökkäyksen jälkeen on tullut selväksi, millainen virheliike se olisi ollut, voi enää vain vihjailla rasismista, kun puolalaiset auttavat ukrainalaisia ("Ei ole muuta selitystä kuin että nämä ovat valkoisia ja kristittyjä").
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 890
 • Liked: 2104
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #21 : 10.04.2022, 10:46:03 »
"Valtio maksaa vastaanoton kulut 3 vuoden ajan" ei ole unohtunut. Esimerkki Oulaisista.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/viisikerroksinen-toimistokerrostalo-heti-vapaana-ukrainalaisille-pakolaisia-haluttaisiin-kuntien-tyhjiin-vuokra-asuntoihin/ea6c8ced-4460-49b7-adc7-8f587dea4948

Lainaus
Viisikerroksinen toimistokerrostalo ”heti vapaana” ukrainalaisille – Pakolaisia haluttaisiin kuntien tyhjiin vuokra-asuntoihin

Suomen maaseutukunnissa ja kaupungeissa on tuhansia tyhjiä vuokra-asuntoja. Niitä kaavaillaan Ukrainasta saapuville sotapakolaisille.

Oulaisissa kaupungin keskustassa oleva tyhjä hotelli sopisi Ukrainasta sotaa pakeneville asunnoiksi.
(maksumuri)

Virhearvio oulaistelaisilla ja muilla pikkukuntalaisilla. Tämä saapumiserä ei tod.näk. olekaan lähtenyt isoihin kaupunkeihin diskopallojen ja blondien perässä siinä vaiheessa kun valtionapu lakkaa.

Töitä pikkukunnissa ei ole omallekaan väelle, joten tulijoiden työhaluilla/-haluttomuudella ei ole merkitystä. Ja vaikka työhaluja olisi maahan tullessa ollutkin, Suomen tapa kotouttaa tulijat sossueläteiksi opettaa takuuvarmasti pois työnteosta. Mikä on valitettavaa, sillä tämä on ensimmäinen saapumiserä jossa kaikilla ilmeisesti ei ole ensisijaisena tavoitteenaan ilmainen elämä Suomessa.

Kielitaidottomille ei ylipäätään ole massoittain työpaikkoja tarjolla, vaikka ukrainalaisten koulutus olisikin validia Suomen oloihin. Jos oikein tuuri käy, niin seassa on päteviä koodareita. Niille tuntuu olevan kysyntää, joskaan ei pikkukylissä.
Orjatyövoima puolestaan, närpiöihin sun muihin, tulee muita reittejä. Nämä tulijat eivät ole sopivaa ainesta hiljaisesti riistettäväksi.

Jossain jutussa muistaakseni Li Anderssonin suulla sanottiin, että esim. luokanopettajat pitäisi saada nopeasti töihin. Siitäpä vain oulaisten ala-asteelle opettajaksi. Ukrainaksi, venäjäksi, englanniksi vai kenties saksaksi?

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 890
 • Liked: 2104
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #22 : 10.04.2022, 11:27:58 »
^
Lainaus
”...
Ongelmia on hänen mukaansa myös vastaanottokeskuksen työntekijöiden tylyssä asenteessa. Työntekijät ovat Govorukhan mukaan kertoneet keskuksen tarjoavan vain sängyn ja ruokaa, ei muuta.

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008668728.html

Enimmäkseen tullut ihmeteltyä, kun päästy tyhjiöpommien alta niin valitetaan ettei ole hotellitasoa. Kai nuo ovat ihan ukrainan ukrainalaisia valkoisia. Tosin koska kaikki aiempi pakolaisuus on ollut eeppinen kusetus, niin ihmettelisi vaikka sieltä tulisi 80 000 venäläistä sotilasta pakolaisina.

En ihmettele VOKkinaisten tylyä asennetta.

Tähän asti on saanut paijata suloisia palleroita, treenattuja salskeita nuoria hyvinpukeutuneita suklaasilmäisiä tummapintaisia uroksia, joita onnekkaimmat ovat saaneet viedä kotiinsakin iltojaan sulostuttamaan.

Nyt pitäisi muka hyysätä jotain kaalilta haisevia ryppyisiä mummoja ja pappoja nuhjisissa vaatteissaan. Ja ihan liian kauniita naisia ja rääkyviä kakaroita. Tämä on petos, ei onnistu. Vaadimme laadukkaampia pakolaisia VOKkiimme.


Kotouttamiskaavion viimeinen laatikko lienee edelleen se klassinen, missä lukee "siirtyy toimeentulotuen asiakkaaksi", joten melkoinen joukko uusia sossuelättejä ainakin saadaan.

Vaikka nämä tulijat eivät "kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia" olekaan, noin isossa joukossa on varmasti huijareitakin. Jokaisen asevelvollisuusikäisen miehen ainakin voisi käännyttää samantien rajalta. Paitsi ettei käännytetä, joten tervetuloa vaan desantit.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134232
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #23 : 10.04.2022, 12:09:43 »
^
Lainaus
”Henkilökuntaa ja ukrainan taitoisia tulkkeja on liian vähän”, sanoo Govorukha.

Etenkin vanhemmat, neuvostoaikoina eläneet ukrainalaiset eivät välttämättä puhu hänen mukaansa englantia.

Ongelmia on hänen mukaansa myös vastaanottokeskuksen työntekijöiden tylyssä asenteessa. Työntekijät ovat Govorukhan mukaan kertoneet keskuksen tarjoavan vain sängyn ja ruokaa, ei muuta.

https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000008668728.html

Enimmäkseen tullut ihmeteltyä, kun päästy tyhjiöpommien alta niin valitetaan ettei ole hotellitasoa. Kai nuo ovat ihan ukrainan ukrainalaisia valkoisia. Tosin koska kaikki aiempi pakolaisuus on ollut eeppinen kusetus, niin ihmettelisi vaikka sieltä tulisi 80 000 venäläistä sotilasta pakolaisina.

Ei ole kai missään näkynyt muuta kuin tuon yhden asenneongelmaisen Marina Govorukhan valitusta, eikä hän ole jutun mukaan pakolainen vaan paikallinen järjestöaktiivi.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #24 : 10.04.2022, 23:30:02 »
On tuota näköjään muuallakin.

Ilmeisesti matuteollisuus on niin suuri business, ettei sitä voi luovuttaa yksityisille ihmisille. Esimerkiksi Jyväskylästä tiedän hyvin monia ihmisiä, jotka ovat ilmaisseet SPR:lle halukkuutensa luovuttaa vastikkeetta asuintiloja ukrainalaisten käyttöön. Sehän ei vokkimammoille kelpaa, koska silloin jäisi isot rahat saamatta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dbaa266a-15af-4a11-b6c4-e6c8ea26b78d

Lainaus
Ukrainalaisperhettä auttanut Johanna järkyttyi Jyväskylän vastaanottokeskuksen oloista: ”Surkeus sai haukkomaan henkeä”
SPR myöntää, ettei kaikkiin vastaanottokeskuksen asuntoihin ole saatu järjestettyä perustarpeita.

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 087
 • Liked: 6337
 • Hamster supremacy
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #25 : 11.04.2022, 00:01:40 »
Lainaus
Ei ole kai missään näkynyt muuta kuin tuon yhden asenneongelmaisen Marina Govorukhan valitusta, eikä hän ole jutun mukaan pakolainen vaan paikallinen järjestöaktiivi.

No ei niin, kun ei missään ole ollut niistä pakolaisista oikein yhtikäs mitään. Onko ne jo tullut? Onko ne olemassa? Onko ne varmasti valkoisia?

--------------

Jatkokysymykset on. Tuleeko niitä 80 000? Mistä niihin saa resurssit/rahaa/duunin ilman, että Suomi romahtaa samalla ja muuttuu Ukrainaksi, kun rahat loppuu?
« Viimeksi muokattu: 11.04.2022, 00:10:47 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 958
 • Liked: 5841
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #26 : 12.04.2022, 21:55:02 »
On tuota näköjään muuallakin.

Ilmeisesti matuteollisuus on niin suuri business, ettei sitä voi luovuttaa yksityisille ihmisille. Esimerkiksi Jyväskylästä tiedän hyvin monia ihmisiä, jotka ovat ilmaisseet SPR:lle halukkuutensa luovuttaa vastikkeetta asuintiloja ukrainalaisten käyttöön. Sehän ei vokkimammoille kelpaa, koska silloin jäisi isot rahat saamatta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dbaa266a-15af-4a11-b6c4-e6c8ea26b78d

Lainaus
Ukrainalaisperhettä auttanut Johanna järkyttyi Jyväskylän vastaanottokeskuksen oloista: ”Surkeus sai haukkomaan henkeä”
SPR myöntää, ettei kaikkiin vastaanottokeskuksen asuntoihin ole saatu järjestettyä perustarpeita.

Välillä olen ihmetellyt että miksei SPR ole kerrankin itselleen rehellinen ja ole muuttanut nimeään muotoon Oy SPR Ab. Sentään korostaisi, että bisneksestä tässä on ennenkaikkea kysymys.

Noituri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 261
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #27 : 13.04.2022, 23:17:36 »
On valtava business tosiaan, ja Vokkiparoneille raha kelpaa. Kuitenkin edelleen hämmentää useiden juttujen negatiivinen pohjasävy, ja suoranaiset ihmeellisyydet. Ukrainasta tulee aika paljon äidinkieleltään venäjääkin puhuvia, miksi ihmeessä eivät haluaisi puhua omaa kieltään. Onkohan tässä vedetty juttu aivan mielikuvituksesta, tai löydetty yksi henkilö joka on sitä mieltä - ja kun yksi on tätä mieltä - niin täytyyhän kaikkien muidenkin suvakkilogiikan mukaan olla.

Sinänsähän heille voitaisiin mielestäni suoraan vaikka puhua suomea - helpointa työntekijöille, ja aika nopeasti sitä oppii lopulta perussanaston - vaikka vaikeana kielenä pidetäänkin.

Mutta löysin vihdoin positiivisen, ja realistisen uutisen aiheesta!
Henkilökuva "IS/menaiset" lehdessä ukrainalaisesta kosmetologi Lilia:sta. Vaikuttaa ahkeralta, ja mukavalta tytöltä.
Kaipailee takaisin kotiinsa, mutta ei halua olla täällä toimettomana.

Tarkastin samalla jutun kirjoittaneen journalistin artikkelihistorian- ja oli aika tervehenkisiä artikkeleita. Jotenkin vaan tuntuu.. että yleisesti artikkelien ja eritoten positiivisten sellaisten puuttuminen johtuu siitä että valtaosa hänen kollegoistaan eivät yhtään tykkää ukrainalaisten täälläolosta. Pitäisi olla ihan eriväristä, eri uskontoa, ja "taitotasoa" :D että kelpaisi - sanoisin ihan suoraan että niitä "kaarnavenekavereita" kaipaavat.

https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000008745251.html  /Heidi Heino

Lainaus
Lilialla, 26, oli Ukrainassa oma kauneussalonki – nyt hän haaveilee työllistymisestä Suomessa, mutta edessä on monta mutkaa
....
”Mitä jos Venäjä hyökkää?” Asiaa oli pohdittu ukrainalaisen Lilia Goriachih’n tuttavapiirissä, mutta ei sodan syttymiseen oikeasti uskottu... sitten koitti 24. helmikuuta ja nopeiden päätösten aika. Äidin huoli oli tärkein syy siihen, että Lilia, hänen siskonsa ja siskon 3-vuotias tytär lähtivät saman tien matkaan. Lilian poikaystävä ja siskon mies jäivät Zaporižžjaan.
...
perillä Suomessa Zaporižžjan kevätsää vaihtui räntäsateeseen. Vastaanotto on Lilian mielestä kuitenkin ollut lämmin.
– Olin kuullut etukäteen, että ihmiset saattaisivat olla täällä vähän epäystävällisiä, mutta ei se pitänyt paikkaansa.
...Työintoa on, mutta esteeksi tulee kielitaidon puute tai byrokratia. Lilia on jo huomannut, että oma yritys Suomessa on monen mutkan päässä. Kauneusalakin on täällä erilainen kuin Ukrainassa.
...
– Suomessa kosmetologit tekevät kaikkea: kasvoja, kynsiä, jalkoja. Minä taas olen pelkästään kasvohoitojen ammattilainen. Mutta täytyy tutkia, olen jo löytänyt hyviä kontakteja Linkedinistä.
...
Syy ukrainalaisten kauneuteen: Lilia kertoo, että Ukrainassa useimmat naiset käyvät kasvohoidoissa. Joten jos stereotypia ukrainalaisten kauneudesta pitää paikkansa, siihen on syynsä. "Sehän on meidän ammattilaisten kovan työn ansiota!"
...
Lilia toivoo voivansa palata kotiin, mutta saa nähdä. Ensisijaisesti hän toivoo, että sota loppuisi.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #28 : 14.04.2022, 17:15:53 »

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 890
 • Liked: 2104
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #29 : 16.04.2022, 14:38:18 »
Toivottavasti herrat Kaismo, Lindeman, ja muu asialle innostunut oululaisporukka muistivat ostamiensa satasen lentolippujen lisäksi laittaa sivuun myös muutaman satatuhatta euroa per autettu, elinkaarikustannusten kattamiseen.

Unohdus olisi harmillinen, sillä tottahan he, vastuullisina auttajina, haluavat ottaa kokonaisvastuun tekemisistään, eivätkä jättää aiheuttamiaan kuluja Oulun ja muun Suomen veronmaksajien maksettavaksi.


https://www.kaleva.fi/oululaisporukka-paatti-tehda-ukrainalaisten-hyvaks/4521455
Lainaus
Ou­lu­lais­po­ruk­ka päätti tehdä uk­rai­na­lais­ten hyväksi jotain muu­ta­kin kuin ih­me­tel­lä – nyt he ovat os­ta­neet lennot Suomeen jo sa­doil­le sotaa pa­ke­ne­vil­le

Ukrainan pakolaisille suunnattu lentotarjous sai oululaisen Tomi Kaismon ja hänen tuttavansa tarttumaan toimeen. Lentojen ostamisen ohella he ovat vieneet Puolaan matkalaukkukaupalla tarvikkeita.

[kuvateksti] Tomi Kaismo (vas.) sai idean ukrainalaisten sotapakolaisten auttamisesta Suomeen huomattuaan heille suunnatun lentotarjouksen. Kunnallispolitiikastakin tuttu Kaismo pyysi ja sai mukaan tuttaviaan, muun muassa Rauli Lindemanin.

Pitäisikö tehdä jotain muutakin kuin istua kotona ja ihmetellä?

Niin oululainen Tomi Kaismo mietti maaliskuussa, kun sosiaalisessa mediassa oli tullut vastaan tieto Finnairin kampanjasta: lentoyhtiö tarjosi 95% alennuksen sotaa pakoon lähteneiden...
(maksumuuri)