Kirjoittaja Aihe: Ukrainan pakolaiset  (Luettu 13936 kertaa)

Normiukko

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 4
 • Liked: 8
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #90 : 17.08.2022, 11:39:49 »
Kouluaikana muutama tyyppi asui SOS-lapsikylässä, kyllä ne ainakin oli ihan tavallisia kavereita.
SOS-lapsikylä on jotakin aivan muuta kuin lastenkoti. Joka sellaiseen pääsee, niin mahdollisuudet pärjätä myöhemmin elämässä ovat varmasti ihan hyvät.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 557
 • Liked: 7549
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #91 : 17.08.2022, 13:53:43 »

Fillaroidessani kuuntelin aikanaan äänittämääni Roman Schatzin radio-ohjelmaa aineena "Kuinka Ukrainan pakolaiset selviävät?" huhtikuulta 2022.
Keskusteluun osallistuivat isäntä, Migrin joku pomo ja Mikkelin vastaanottokeskuksen pomo
.
Isäntä koetti koko ajan ikäänkuin ihmetellä, miksi ukrainalaisia ja 2015-sakkia käsitellään eri tavalla: ukranalaisilla on pikakaista. No vastaus oli, että noudatetaan EU:n direktiiviä. Toinen isännän ihmetys oli jopa viiden vuoden käsittelyaika 2015 sakille. Vastaus Migriltä oli, että useamman valituksentekijän asia vie pidemmän aikaa, mutta kaikkien ensimmäinen anomus on varmuudella käsitelty. Eli ihan hyvin Migri perusteli tekemisiään.

Esillä olivat  tulijoiden murheet kuten jälleenrakentaminen, milloin voi ryhtyä tekemään duunia Suomessa ja milloin pääsee takaisin kotiin sekä Suomen kannalta kysymys, kuinka paljon heitä vielä tulee.

Migri totesi, että 80 prossaa tulijoista on naisia, eivätkä ukrainalaiset rasita pitkällä tähtäimellä myöskään kansantaloutta.
 
Olisi ollut kiva kärpäsenä katosta heittää moneen aiheeseen vastakysymys: Mitenkä tämä asia eroaa 2015-sakin osalta, ... passit löytyivät, Suomen kansa oli vapaaehtoisesti auttavaisella mielellä, siinä maassa on todellinen sotatilanne, jne..?

Tätä arkaa asiaa kaikki kiersivät kuin kissa kuumaa puuroa. Samoin tuntui, että ehkä viranomaisillakin olisi ollut enemmänkin kerrottavaa tulijoiden eroista, mutta kun ”tuo eläkeikäkin  on niin lähellä”.


https://areena.yle.fi/audio/1-1790170
Kansainvälisyys on yleellisyyttä, johon vain yläluokalla on varaa.

Benito Mussolini

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 149
 • Liked: 25486
 • Blues for Allah
Ukrainan pakolaiset Suomessa
« Vastaus #92 : 30.08.2022, 12:07:54 »
Kerätään tähän ketjuun kokemuksia, uutisia ukrainalaisista pakolaisista täällä Suomessa, niin hyvässä kuin huonoissa.


https://yle.fi/uutiset/3-12588210?origin=rss

"Ukrainalainen Tanja Martynyuk pakkaa kananmunia Laitilassa: "Työ auttaa unohtamaan kotimaan tapahtumia, ajattelen silti niitä joka minuutti"

Työvoiman saanti on ollut alueella vaikeaa, mutta asiaa helpottaa tilapäisen suojelun piirissä olevien nopea työllistäminen. Martynyuk haluaa työskennellä ennemmin kuin saada vastaanottorahaa.

Kotimaassaan Ukrainassa Martynyuk työskentelee pankkitoimiston päällikkönä.

Kahden lapsen äiti, Tanja Martynyuk, saapuu vuorotyöhön Munaxin Laitilan toimipisteeseen. Hän työskentelee kananmunapakkaamossa ja asuu Laitilassa. Koti on Ukrainassa Kamjanets-Podilskyi -nimisessä kaupungissa Hmelnytskyin alueella.

Kotimaassaan Ukrainassa Martynyuk työskentelee pankkitoimiston päällikkönä. Työsuhde Laitilassa on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Martynyuk on omaksunut uuden työnsä nopeasti. Vuorotyökin onnistuu, kun 14-vuotias tytär auttaa tarvittaessa 5-vuotiaan veljensä hoidossa. Tukena on myös Laitilassa asuva sisar perheineen.

Vanhemmat ja isovanhemmat ovat edelleen Ukrainassa. Isä ja osa sukua ovat Zaporižžjan ydinvoimalan lähellä.

– Totta kai toivon pääseväni kotimaahani heti, kun se on mahdollista. Minulla on koti ja työpaikka siellä. Elämäni on mennyt ylösalaisin, kertoo Martynyuk.

Olet työskennellyt myös aiemmin Suomessa? Milloin ja missä tehtävissä?

– Olen lomaillut Suomessa yleensä 3–4 kertaa kesässä normaalisti. Vuosina 2010, 2011 ja 2016 työskentelin myös maatilalla. Haluan olla työelämässä ja maksaa veroa mieluummin kuin saada vastaanottorahaa SPR:stä.

Miten löysit työn kananmunapakkaajana?

– Löysin työn yllätyksenä Facebookista. Munaxin henkilöstöpäällikkö Tiina Hildén tapasi minut, haastatteli ja otti töihin. Täällä Laitilassa on paljon ihmisiä muun muassa vapaaehtoisina. He auttavat paljon sotaa pakenevia ukrainalaisia."

------
TOISAALTA!
-----

Ukrainalaisia liki neljännes Munaxin työntekijöistä

"Munax toimii Laitilan lisäksi Kustavissa ja Mynämäessä. Työntekijöitä on 120. Heistä lähes neljäsosa eli 28 henkilöä on ukrainalaisia työntekijöitä. 11 heistä on palkattu tilapäisessä suojelussa olleina.

Henkilöstöpäällikkö Tiina Hildén kertoo, että työvoiman saanti on ollut alueella vaikeaa, sillä samoista työntekijöistä kilpailevat Rauman telakka, Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehdas sekä metsäteollisuuden tehtaat.

– On hyvä, että tilapäisen suojelun piirissä olevat henkilöt voivat saada luvan työskennellä heti. Tavallisesti ulkomaisen työntekijän työluvan saaminen voi kestää kuukausia. Työn saaminen auttaa työntekijöitä sulautumaan yhteiskuntaan, kertoo Hildén.

Parhaillaan vapaana on vuoropäällikön työ. Munax haastattelee tuotantoon potentiaalisia hakijoita jatkuvasti, jotta heitä saadaan tarvittaessa nopeasti työhön. Englannin kielen taito on tärkeää, jotta työntekijä pystyy omaksumaan työssä tarvittavat työturvallisuus- ja hygienia-asiat.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen arvioi aiemmin Ylelle, tämän vuoden loppuun mennessä tilapäisen suojelun hakijoita olevan arviolta 48 000.

Tähän mennessä Suomeen on saapunut lähes 40 000 ukrainalaista tilapäisen suojelun hakijaa."
~~~~~

Kannatan työtäpelkäämättomien ukrainalaisten palkkaamista, varsinkin jos verrokkeina on afrikansarven vastaaviin, tai omiin työtä ammattimaisesti vieroksuviin suomalaisiin.

Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 324
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #93 : 18.09.2022, 09:43:54 »
Tätäkin, kun se tuli aivan ilmeseksi kaikille, selitettiin sillä kieroontuneella tavalla, että nuoret miehet voidaan lähettää vaaralliselle pakomatkalle ja he voivat perille päästyään sitten kutsua naiset ja lapset turvaan perheenyhdistämisen merkeissä. Omasta mielestäni on kuitenkin aika kyseenalaista, jos nuoret miehet jättävät perheensä naiset ja lapset sodan keskelle ja lähtevät itse pakoon. Jo pelkästään tämän pitäisi herättää terveessä järjessä epäilyksiä, mutta meillä nyt ei enää ole tervettä järkeä.
Tuota olen joskus ihmetellyt. Jos yksi perheenjäsen onnistuu pakenemaan diktatuurivaltiosta, sen jälkeen hän lähettää diktatuurihallinnolle anomuksen, että muu perhe voisi tulla perässä laillisesti. Ja diktatuuri antaa muuttoluvan?

Ei tuo onnistu ainakaan Pohjois-Koreassa. Loikkarin on turha pyytää perheenjäseniään Etelä-Koreaan (tai mihin sitten onkaan paennut), pikemminkin hän joutuu pelkäämään että hänen pakonsa kostetaan Pohjois-Koreaan jääneille sukulaisille.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 367
 • Liked: 108973
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #94 : 20.10.2022, 15:48:14 »
Lainaus
Ukrainalais­pakolaisten majoitus paloi Saksassa, poliisi tutkii tuho­polttona

UKRAINALAISPAKOLAISTEN majoituksena toiminut hotelli on tuhoutunut lähes kokonaan keskiviikkoiltana syttyneessä tulipalossa Pohjois-Saksassa Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiossa. Asiasta kertovat uutistoimisto Reuters, saksalainen yleisradioyhtiö NDR sekä uutissivusto Der Spiegel.

[...]

SAKSAN poliisi kertoi torstaina tutkivansa paloa tuhopolttona ja epäilevänsä poliittista motiivia. Poliisitiedotteen mukaan palo alkoi rakennuksen ulkoseinästä.

Paikalle on kutsuttu tulipaloihin erikoistunut tutkija, joka pyrkii saamaan tarkempia tietoja palon alkulähteestä.

NDR kertoo poliisin käyneen hotellilla jo viime viikonloppuna, jolloin rakennuksen edessä seisovaa kylttiä oli vandalisoitu. Kyltissä olevan Punaisen Ristin logon päälle oli maalattu niin, että se näytti natsien hakaristiltä.

[...]

TIEDOT mahdollisesta tuhopoltosta on tuomittu Saksassa laajasti. Liittovaltion sisäministeri Nancy Faeser sanoi, että jos palo vahvistetaan tuhopoltoksi, kyseessä on viharikos, josta nostetaan syytteet ”kaikella voimalla”.

”Liekeiltä piti pelastaa ihmisiä, jotka etsivät turvaa [Venäjän presidentti Vladimir] Putinin sodalta”, Faeser sanoi.

[...]

Reutersin mukaan palo tapahtui lähellä paikkaa, jossa vuonna 1992 sadat äärioikeiston kannattajat kokoontuivat turvapaikanhakijoita vastustaviin mellakoihin. Kahden päivän ajan kestäneet väkivaltaisuudet, joissa muun muassa turvapaikanhakijoiden majoituksiin heitettiin polttopulloja, ovat edelleen yksi Saksan sodanjälkeisen historian pahimmista maahanmuuttoa vastustavista mellakoista.
Helsingin Sanomat 20.10.2022

Reuters tosiaan päätti omassa uutisessaan yhdistää tuhopolton kolmenkymmenen vuoden takaisiin äärioikeistoon liitettyihin Rostockin mellakoihin, kun taas muun muassa toimittajan mainitsemat NDR ja Der Spiegel kertoivat, että kaupungin pormestarin mukaan ei ole mitään merkkiä teon yhteydestä äärioikeistoon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #95 : 20.10.2022, 16:23:24 »
Sotaa pakenevat ukrainalaiset kertovat vastaanottokeskuksen oloista: "Meille on sanottu, ettei tämä ole mikään viiden tähden hotelli"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sotaa-pakenevat-ukrainalaiset-kertovat-vastaanottokeskuksen-oloista-meille-on-sanottu-ettei-tama-ole-mikaan-viiden-tahden-hotelli/8551802#gs.fmj69f

Ruotsista 2015 Suomeen kärrätyille karvaranteille oli Suomiruuassa mausteita liian vähän, ukrainalaiset taas valittavat pippurista - yhtä kaikki suomalainen ruoka on pahaa 😕 Mutta että muka liian mausteista!? Mitä maitovellejä ne Ukrainassa lusikoi? Luuleko ne tulleensa viiden tähden hotelliin, jossa tarjotaan michelintähtiruokaa?

Lainaus
Vastaanottokeskusten toiminnasta on tehty runsaan kahden vuoden aikana 40 kantelua Maahanmuuttovirastolle. Migrin vastaus lähes kaikkiin kanteluihin on ollut se, että puutteita tai virheitä ei ole ilmennyt. Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksen asukkaat kritisoivat muun muassa keskuksessa tarjoiltavaa ruokaa. MTV Uutiset vieraili vastaanottokeskuksessa.

Espoon Kilossa sijaitsevassa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa käy kuhina, kun asukkaat lusikoivat linssi-vihanneskeittoa ja keskustelevat vilkkaasti. Osalle ruoka näyttää maistuvan, osa työntää lautasen syrjään.

Ruoan laatu täällä on todella kehno. Ruoka on liian maustettua, liian suolaista eikä mitään lastenruokaa ole lainkaan, kertoo Kiovasta Suomeen paennut Ljubov Varmaz.

Hän on asunut Nihtisillan vastaanottokeskuksessa pian seitsemän kuukautta. Saman verran aikaa vastaanottokeskuksessa on viettänyt myös vieressä nyökyttelevä Tetiana Holub, joka asui sodan syttymishetkellä Ukrainan Slavjanskissa.

Lainaus
  – Täällä vastaanottokeskuksessa on paljon iäkkäitä ihmisiä, joilla on kroonisia vatsa- ja maksasairauksia. Tämän takia suolaisen, liian mausteisen tai pippurisen ruoan syöminen on ehdottomasti kielletty lääkärin toimesta, Holub sanoo.

Hänen mielestään liian mausteisen ruoan lisäksi vastaanottokeskuksen ongelmana on se, ettei asiakkaiden käytössä ole mikroa tai keittiötä, jossa voisi itse laittaa ruokaa.

– Ystäväni toi itse tekemäänsä ukrainalaista borssikeittoa tänään, mutta koska mikroa tai keittiötä ei ole, minulla ei ole paikkaa lämmittää keittoani, Holub harmittelee.

Molemmat naiset kertovat olevansa kiitollisia siitä, että ovat päässeet Suomeen turvaan. 

Joo, kiitollisilta kuulostavat. Ja suomalainen laitosruoka liian mausteista ja suolaista? Syöttävät siellä raukoille ruokaa, joka on lääkärin toimesta ehdottomasti kielletty 😀 Minkähän maan arvauskeskuslääkäri mahtoi olla?

 
Lainaus
Aikavälillä 24.2.2022–17.10.2022 ukrainalaiset ovat jättäneet Suomessa 1 792 turvapaikkahakemusta ja 41 891 tilapäisen suojelun hakemusta.

Yksi heistä on 26-vuotias Harkovasta paennut Anna, joka ei halua sukunimeään julkisuuteen aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.

 Monen muun tavoin Annasta suurin ongelma vastaanottokeskuksessa oli ruoka ja sen yksipuolisuus.

– Veljenpoikani oli yhtenä iltana todella innoissaan siitä, että ruokalistan mukaan päivälliseksi piti olla kanaa. Hän iloitsi asiasta koko päivän, mutta päivälliseksi olikin jälleen perunaa ja linssejä, Anna harmittelee.

Hänellä on gastriitti, minkä vuoksi ruokavalion on oltava hyvin tietynlainen. Vastaanottokeskuksessa viettämänsä kuukauden aikana hänen vatsaoireensa pahenivat huomattavasti, mutta terveydenhoitajan vastaanotolle oli vaikea päästää.

Samansuuntainen kokemus on myös vastaanottokeskuksessa edelleen asuvalla ukrainalaisnaisella, joka haluaa esiintyä jutussa nimettömänä. Hän kertoo menneensä eräänä perjantaina terveydenhoitajan vastaanotolle korkean verenpaineen vuoksi, mutta sai kehotuksen tulla vasta maanantaina takaisin.

En saanut mitään lääkkeitä missään vaiheessa. Kun maanantaina verenpaineeni vihdoin mitattiin, se oli hyvin korkea. Hoitoon en siitä huolimatta päässyt

Ukrainalaisprinsessat kuvittelevat tulleensa hyvinvointivaltioon?
Ei Suomessa pääse lääkäriin ja hoitoon kukaan.

Tämä lainaamani uutinen ukrainalaisista tuli eilen illalla MTV3 kymppiuutisissa samassa yhteydessä, kun oli juuri käsitelty uutinen  kuinka Helsingissä lasten teho ei vedä, ja pikkupotilaat nääntyvät jonoihin.
Sitten tätä ruokaulinaa heti perään, kun alabannerissa vielä pyörii aiempi tehohoitojonouutinen  :facepalm:

Koko juttu linkistä. Ja tässä linkki siihen toiseen uutiseen:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nelivuotias-marlon-paasi-sydanleikkaukseen-pitkan-jonottamisen-jalkeen-ma-haluan-tulla-paremmaksi-leikkijaksi/8552710#gs.fmm6v3« Viimeksi muokattu: 20.10.2022, 16:27:29 kirjoittanut Emo »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 876
 • Liked: 15581
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #96 : 20.10.2022, 16:37:13 »
Juu, ei sen viiden tähden paikka tarvitse olla, tosin monenkohan tähden edestä Luona Oy siitä meitä laskuttaa?
(ja olettaen , että ruoka ei tule jostakin vastaanottokeskusjärjestelmään ulkopuolisesta laitoskeittiöstä, kaipa sitä voisi harkita, että suolaa vähennetään ja pistetään sirottimet tarjolle)
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 193
 • Liked: 46005
 • Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee!
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #97 : 20.10.2022, 16:54:28 »
Aiemmin  jo märisivät jossain vokissa kun rahaa ei tullut tarpeeksi nopeasti, nyt alkoivat valitukset pahasta ruoasta. Hohhoijaa.

Tuonkaan kansan parhaat osat eivät päädy Hölmölään.

Valittajaeukolle voisin vastata että 'in Finland this food is for dogs and women'.  :roll:


VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 324
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #98 : 20.10.2022, 20:26:18 »
Annetaan ruuan sijaan rahaa, niin voi kukin valmistaa itselleen mitä haluaa. Outoa että näissä keskuksissa ylipäätään on palkattua henkilökuntaa ruuanlaitossa.

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 449
 • Liked: 11383
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #99 : 20.10.2022, 21:08:31 »
Lahjoittaisin mielelläni mikroaaltouunini Ukrainan pakolaisille. Käytän sitä lähinnä kaakaomaidon lämmittämiseen. Einesmätöt saan kuumaksi vesihauteessa tai paistinpannulla.
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

M.K

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 225
 • Liked: 1294
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #100 : 20.10.2022, 21:25:31 »
Aiemmin  jo märisivät jossain vokissa kun rahaa ei tullut tarpeeksi nopeasti, nyt alkoivat valitukset pahasta ruoasta. Hohhoijaa.

Tuonkaan kansan parhaat osat eivät päädy Hölmölään.

Valittajaeukolle voisin vastata että 'in Finland this food is for dogs and women'.  :roll:

Paitsi että se kyseinen "puurokenraali" ei koskaan sanonut, että se hakkumansa puuro olisi tai sopisi vain naisten syötäväksi.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 193
 • Liked: 46005
 • Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee!
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #101 : 20.10.2022, 21:36:28 »
Aiemmin  jo märisivät jossain vokissa kun rahaa ei tullut tarpeeksi nopeasti, nyt alkoivat valitukset pahasta ruoasta. Hohhoijaa.

Tuonkaan kansan parhaat osat eivät päädy Hölmölään.

Valittajaeukolle voisin vastata että 'in Finland this food is for dogs and women'.  :roll:

Paitsi että se kyseinen "puurokenraali" ei koskaan sanonut, että se hakkumansa puuro olisi tai sopisi vain naisten syötäväksi.

Ei niin, koirille myös.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgYh61YvYDo

M.K

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 225
 • Liked: 1294
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #102 : 20.10.2022, 22:26:14 »
Aiemmin  jo märisivät jossain vokissa kun rahaa ei tullut tarpeeksi nopeasti, nyt alkoivat valitukset pahasta ruoasta. Hohhoijaa.

Tuonkaan kansan parhaat osat eivät päädy Hölmölään.

Valittajaeukolle voisin vastata että 'in Finland this food is for dogs and women'.  :roll:

Paitsi että se kyseinen "puurokenraali" ei koskaan sanonut, että se hakkumansa puuro olisi tai sopisi vain naisten syötäväksi.

Ei niin, koirille myös.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgYh61YvYDo

"This no good food. This no good...For dog, I give this for dog, no, no, dog. This for women problem...See? [esittelee puurolautasta kameroille]".

Puurokenraali ei sano eikä tarkoita, että moinen puuro sopii vain koirille ja naisille. Sen sijaan hän sanoo, että antaa kyseistä puuroa koiralle ja toteaa, että tällainen puuro on ongelma naisillekin.

Kuuntelemalla tuo pätkä tämä selviää myös sinulle itsellesikin. Eri asia tietysti on mitä siinä itse haluaa kuultavan.

Fake news of all times.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2022, 22:28:58 kirjoittanut M.K »

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 193
 • Liked: 46005
 • Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee!
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #103 : 20.10.2022, 23:44:35 »
No se sinun puurosi on vissiin sitä väärin keitettyä riisiä, eikä puuroa. Fake news.

Mutta se nyt ei ollut varsinaisesti jutun pointti.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 798
 • Liked: 37761
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #104 : 21.10.2022, 00:10:13 »
Reuters tosiaan päätti omassa uutisessaan yhdistää tuhopolton kolmenkymmenen vuoden takaisiin äärioikeistoon liitettyihin Rostockin mellakoihin, kun taas muun muassa toimittajan mainitsemat NDR ja Der Spiegel kertoivat, että kaupungin pormestarin mukaan ei ole mitään merkkiä teon yhteydestä äärioikeistoon.

Jo ajat sitten Saksan mediassa oli juttua siitä, kuinka tavalliset saksalaiset alkoivat jo täysin kypsyä tuohon ukrainalaisten invaasioon. Niissä jutuissa ei mainittu mitään äärioikeistosta tai natseista.

"Suomimedian" tapa värittää asioita toki tiedetään jo ennestään, joten sikäli tuo ei yllätä.

Kertokaapa muuten miten "vähäryssän" erottaa "isoryssästä"?

Kun se useinkaan ole edes kieli, niin mikä sitten?

Toista elättää EU, toista ei?
Viimeinen sammuttakoon valot!

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #105 : 21.10.2022, 01:19:42 »
Tässä ohjelmassa on pitemmästi tuo ruokavalitusasia, ja haastatellaan myös Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Haahtelaa.

https://www.mtv.fi/sarja/asian-ytimessa-33001049/asian-ytimessa-1661508

Lainaus
Asian ytimessä, 56min
Miten suhtautua koronaan? Jatkuuko STM:n ja THL:n nokittelu? Entä miten vastataan hoitajapulaan, joka ajaa muun muassa lapsipotilaita hoitoon jopa ulkomaille? Vieraana ministeriksi palannut Krista Kiuru. Uusia vastaanottokeskuksia on perustettu vauhdilla, mutta onko ilmenneet ongelmat jo korjattu? Millaista remonttia Maahanmuuttovirastossa tarvitaan? Haastattelussa uusi ylijohtaja Ilkka Haahtela.
Eilen • Katsottavissa 31.12.2030 klo 23:59 asti

Tuli puoli tuntia sitten uusintana sontaluukusta, satuin katsomaan sen (en ohjelman alkupuolta mutta maahanmuutto-osuuden katsoin).

Pakko ihailla miten sujuvaa puutaheinää ja hymistelyä sekä haastattelija että haastateltava ylijohtaja suustaan päästelivät. Ylijohtaja mm. selitti, että pitää panostaa digitalisaatioon ja prosessien läpinäkyvyyteen, koska heidän asiakkaansa ovat tottuneet läpinäkyvyyteen ym. Sain vaikutelman, että asiakkaat ovat tulleet erilaisista paratiiseista tänne Hölmölän helvettiin.

Haastateltiin myös naista kenen nimeä en muista, mutta joka oli jonkunlainen pomo jolle ruoka-asiat kuuluvat, ja hän ymmärsi asiakkaiden valituksia ruuista, kertoi että ruokalistaa oli asiakkaiden toiveiden mukaiseksi jo kuukausi sitten rukattu ja hänen asenteensa asiakkaisiin ( ei toki itse maksaviin asiakkaisiin tässä tapauksessa) oli niin kunnioittava ja nöyrä, että asiakkaat eivät ainakaan nöyrän asenteen puuttumisesta voi valittaa.
Tuli mieleeni, että huoran homma on varmasti yhtä vaikeaa kuin olla mukana maahanmuuttobisneksessä; nöyrää miellyttämistä kun joku kusee ja paskoo päällesi ja mitä nyt kukakin asiakas tykkää harrastaa.

Myös ruoka-annoksia näkyi ohjelmassa, ja ruoka näytti hyvältä, monipuoliselta ja sitä oli myös riittävästi.
Silmämääräisesti arvioituna lautasella oli perunaa, keitettyjä kasviksia, kalapyöryköitä tai kanapyöryköitä, jotain vaaleaa kastiketta. Ei todellakaan mitään sellaista, mitä lapset, vanhukset, maksa- ja mahasairaat ja verenpainetautiset eivät voisi syödä. Myös diabeetikoille ruoka sopi. Mahdollisesti mikäli sapuska oli gluteenitonta niin sopi myös keliaakikoille, mikäli noilla kehitysmaista tulleilla asiakkailla niin hienoja diagnooseja edes on.

Katsokaa tuo ohjelma ja vittuuntukaa. Miten nuo kehtaa ja miten kukaan suomalainen toimittaja uskaltaa laittaa tuollaista filmiä ulos kaiken kansan nähtäville, luuleeko ne että suomalaiset ovat niin suvaitsevaisia viherkommareita jo kaikki, ettei kukaan ajattele tuon nähtyään muuta kuin että mitä voin tehdä jotta voisin noita ihmisiä auttaa saamaan kunnon ruokaa?

Ohjelmassa mainittiin, että mikkeliläisessä ( jos muistan paikkakunnan oikein) vokissa on jo tätä ennen ruuasta valitettu. Ei voi välttyä vahvistuvalta ajatukselta, että ukrainalaispakolaiset on paras jo ihan ruokahuollon ja toimivien terveyspalveluiden takia asuttaa Ukrainan länsiosiin. Siellä kun ovat tottuneet läpinäkyviin prosesseihin, terveelliseen maistuvaan ruokaan ja sujuvaan terveydenhuoltoon.

« Viimeksi muokattu: 21.10.2022, 01:26:06 kirjoittanut Emo »

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 766
 • Liked: 8597
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #106 : 21.10.2022, 02:23:54 »

Ohjelmassa mainittiin, että mikkeliläisessä ( jos muistan paikkakunnan oikein) vokissa on jo tätä ennen ruuasta valitettu. Ei voi välttyä vahvistuvalta ajatukselta, että ukrainalaispakolaiset on paras jo ihan ruokahuollon ja toimivien terveyspalveluiden takia asuttaa Ukrainan länsiosiin. Siellä kun ovat tottuneet läpinäkyviin prosesseihin, terveelliseen maistuvaan ruokaan ja sujuvaan terveydenhuoltoon.

Ei ole sellainen asia tullut mieleen että jos Ukraina romahtaa niin sieltä tulee paljon enemmän pakolaisia ja voi tulla muutakin ongelmaa kuin ruuasta valittaminen.
Ukrainalaisia voisi jo sopeuttaa yhteiskuntaan, ja koittaa tehdä heistä ainakin osittaisia veronmaksajia.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #107 : 21.10.2022, 02:29:39 »

Ei ole sellainen asia tullut mieleen että jos Ukraina romahtaa niin sieltä tulee paljon enemmän pakolaisia ja voi tulla muutakin ongelmaa kuin ruuasta valittaminen.
Ukrainalaisia voisi jo sopeuttaa yhteiskuntaan, ja koittaa tehdä heistä ainakin osittaisia veronmaksajia.

Puhuivat työllistymisestäkin. Ukrainalaisilla on kuulemma sellainen oleskelulupa, että voivat samoin tein mennä Suomessa töihin.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 766
 • Liked: 8597
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #108 : 21.10.2022, 02:35:38 »

Ei ole sellainen asia tullut mieleen että jos Ukraina romahtaa niin sieltä tulee paljon enemmän pakolaisia ja voi tulla muutakin ongelmaa kuin ruuasta valittaminen.
Ukrainalaisia voisi jo sopeuttaa yhteiskuntaan, ja koittaa tehdä heistä ainakin osittaisia veronmaksajia.

Puhuivat työllistymisestäkin. Ukrainalaisilla on kuulemma sellainen oleskelulupa, että voivat samoin tein mennä Suomessa töihin.

Välttämättä ukrainalaiset eivät noin vain mene töihin ilman mitään tukipalveluja.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #109 : 21.10.2022, 02:45:16 »

Ei ole sellainen asia tullut mieleen että jos Ukraina romahtaa niin sieltä tulee paljon enemmän pakolaisia ja voi tulla muutakin ongelmaa kuin ruuasta valittaminen.
Ukrainalaisia voisi jo sopeuttaa yhteiskuntaan, ja koittaa tehdä heistä ainakin osittaisia veronmaksajia.
Puhuivat työllistymisestäkin. Ukrainalaisilla on kuulemma sellainen oleskelulupa, että voivat samoin tein mennä Suomessa töihin.
Välttämättä ukrainalaiset eivät noin vain mene töihin ilman mitään tukipalveluja.

Eipä tietenkään. Kielitaito ja koulutus riittävät marjanpoimintaan, ja nyt tuolla metiköissä ei marjankeruuaika ole.
Eivät mene töihin, tuskin edes haluavat kun ruokakin on pahaa niin varmasti työ on raskasta, ja ei ole mikään lottovoitto Suomelle, että maahantulija pitää tukipalveluiden avulla pönkätä työhön.
Ja sikäli kuin tiedän on Suomessa muutama satatuhatta työtöntä, ja palatakseni vielä ohjelmaan, niin eivät nuo tulijat olleet ikänsä puolestakaan enää sellaisia että työllistyisivät Suomessa yhtään mihinkään.

Se tuosta ohjelmasta käy selville, että maahanmuuttopalvelut on iso bisnes, joka työllistää porukkaa kuin pipoa, verorahoilla ylläpidettyä bisnestä, mutta takuuvarmasti ylijohtaja ja nippu muita johtajia ei ole valmis riskittömistä työpaikoistaan luopumaan ja maapallolla riittää ryysyläisiä, jotta bisnekselle riittää asiakkaita. Tuosta teollisuudenhaarasta ei varmasti päästä eroon niin kauan, kuin veronmaksajia tässä maassa on yhtäkään jäljellä.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2022, 02:50:04 kirjoittanut Emo »

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 766
 • Liked: 8597
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #110 : 21.10.2022, 02:58:22 »

Se tuosta ohjelmasta käy selville, että maahanmuuttopalvelut on iso bisnes, joka työllistää porukkaa kuin pipoa, verorahoilla ylläpidettyä bisnestä, mutta takuuvarmasti ylijohtaja ja nippu muita johtajia ei ole valmis riskittömistä työpaikoistaan luopumaan ja maapallolla riittää ryysyläisiä, jotta bisnekselle riittää asiakkaita. Tuosta teollisuudenhaarasta ei varmasti päästä eroon niin kauan, kuin veronmaksajia tässä maassa on yhtäkään jäljellä.

Et sitten ole ymmärtänyt sellaista asiaa että jos Ukrainan armeija romahtaa ja maa miehitetään niin pakolaisvyöry on valtaisa ja tulee moninverroin kalliimmaksi kuin sodan voittaminen ja jälleenrakennus. Tämän takia EU: npitäisi voittaa sota mahdollisimman pian.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 193
 • Liked: 46005
 • Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee!
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #111 : 21.10.2022, 10:13:07 »
Hölmölässä on jo suuri venäläisvähemmistö, sen lisäksi haalitaan valtava ukrainalaisvähemmistö. Mikä siinä nyt muka voisi mennä pieleen?  ???

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #112 : 21.10.2022, 10:35:25 »

Se tuosta ohjelmasta käy selville, että maahanmuuttopalvelut on iso bisnes, joka työllistää porukkaa kuin pipoa, verorahoilla ylläpidettyä bisnestä, mutta takuuvarmasti ylijohtaja ja nippu muita johtajia ei ole valmis riskittömistä työpaikoistaan luopumaan ja maapallolla riittää ryysyläisiä, jotta bisnekselle riittää asiakkaita. Tuosta teollisuudenhaarasta ei varmasti päästä eroon niin kauan, kuin veronmaksajia tässä maassa on yhtäkään jäljellä.

Et sitten ole ymmärtänyt sellaista asiaa että jos Ukrainan armeija romahtaa ja maa miehitetään niin pakolaisvyöry on valtaisa ja tulee moninverroin kalliimmaksi kuin sodan voittaminen ja jälleenrakennus. Tämän takia EU: npitäisi voittaa sota mahdollisimman pian.

Mielenkiintoinen näkemys sinänsä, että EU:n pitää voittaa Venäjän ja Ukrainan välinen sota.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 508
 • Liked: 4315
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #113 : 22.10.2022, 06:41:41 »

Se tuosta ohjelmasta käy selville, että maahanmuuttopalvelut on iso bisnes, joka työllistää porukkaa kuin pipoa, verorahoilla ylläpidettyä bisnestä, mutta takuuvarmasti ylijohtaja ja nippu muita johtajia ei ole valmis riskittömistä työpaikoistaan luopumaan ja maapallolla riittää ryysyläisiä, jotta bisnekselle riittää asiakkaita. Tuosta teollisuudenhaarasta ei varmasti päästä eroon niin kauan, kuin veronmaksajia tässä maassa on yhtäkään jäljellä.

Et sitten ole ymmärtänyt sellaista asiaa että jos Ukrainan armeija romahtaa ja maa miehitetään niin pakolaisvyöry on valtaisa ja tulee moninverroin kalliimmaksi kuin sodan voittaminen ja jälleenrakennus. Tämän takia EU: npitäisi voittaa sota mahdollisimman pian.

Mielenkiintoinen näkemys sinänsä, että EU:n pitää voittaa Venäjän ja Ukrainan välinen sota.

Tähän päälle se erikoisuus, että EU:n ilman muuta pitää osallistua kahden ulkopuolisen maan sotaan JA samalla sovelletaan politiikkaa, joka laskee EU:n kansalaisten elintasoa tuntuvasti mutta mihin EU:n kansalaiset ovat juksattu "Ukrainan sodan nimissä".   :o

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 193
 • Liked: 46005
 • Sosialismi etenee, kapitalismi mätänee!
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #114 : 22.10.2022, 09:28:55 »
No business like turvisbusiness.  :facepalm:

Lainaus
Yksi yritys kerää hirmurahat uusista vastaanottokeskuksista: yli 200 miljoonaa euroa
Migrin kilpailutuksessa Kotokunta Oy sai perustettavakseen 15 uutta vastaanottokeskusta.

    Suomessa on ennätysmäärä turvapaikanhakijoita ja tilapäisen suojelun perusteella maassa oleskelevia ihmisiä.
    Suomeen on perustettu jo 68 uutta vastaanottoyksikköä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja määrä on lisääntymässä.
    Viimeisimmässä kilpailutuksessa Kotokunta Oy sai perustettavakseen 15 vastaanottokeskusta, mikä tarkoittaa viiden vuoden aikana yli 200 miljoonan euron liikevaihtoa.

Suomessa oleskelee nyt kansainvälisen suojelun perustelee enemmän ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin. Myös vastaanottokeskusten määrä on kasvanut rajusti sen jälkeen, kun maahan alkoi keväällä saapua Venäjän hyökkäystä pakenevia ukrainalaisia.

Suomessa on nyt yhteensä 95 vastaanottokeskusta tai muuta vastaanottoyksikköä, kun alkuvuodesta niitä oli vain 27.

Vastaanottoyksiköiden määrä on kasvamassa reilusti yli sadan, sillä Maahanmuuttovirasto eli Migri kilpailutti hiljattain 16 uutta yksikköä. Todennäköisesti määrä kasvaa siitäkin.

– Jossain kohtaa kilpailutus etenee toiseen vaiheeseen, Migrin vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen arvioi.

Nuutisen mukaan vastaanottoyksiköissä on tällä hetkellä noin 21 000 petipaikkaa. Kapasiteettia kasvatetaan uusien vastaanottokeskusten perustamisen lisäksi laajentamalla nykyisiä.

– Kyllä me koko ajan hankimme kapasiteettia lisää. Maailma on aika arvaamaton, ja meillä on syytä olla reserviä. Varmasti polkaisemme kapasiteettia vielä tuhansia paikkoja lisää. ...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/594ee929-d676-4469-ac02-c10aa2d22608

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 169
 • Liked: 39547
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #115 : 22.10.2022, 09:33:06 »
^ ^ Suomen, EU:n ja Euroopan köyhtymisessä on hyväkin puolensa. Nythän Euroopassa tehdään sairasta politiikkaa kaikilla osa-alueilla vedoten siihen että rahaa on.
Sitten kun olemme köyhiä (toivottavasti pian), eurooppalaisilta kansalaisilta loppuu halukkuus sietää matusyöttiläitä nurkissaan. Johtajat ehkä haluavat globalisaatiopolitiikkaa jatkaa edelleen ja matut tietysti edelleen hinkuvat tänne, mutta haittamaahanmuutto ei silti jatku.

Jokainen meistä, jokainen kantasuomalainen, olkoon mikä tahansa meikkaava neitipoika tai somessa roikkuva filtterijauhottelija, selviää tässä ympäristössä ja säässä varmasti. Isovanhempamme ja vanhempamme selvisivät köyhinä, me ja meidän lapsemmekin selviämme. Antaa yhteiskuntien köyhtyä vaan ✌🏻
Loppuu mokutus näinkin.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 435
 • Liked: 4438
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #116 : 22.10.2022, 11:58:03 »
...
Et sitten ole ymmärtänyt sellaista asiaa että jos Ukrainan armeija romahtaa ja maa miehitetään niin pakolaisvyöry on valtaisa ja tulee moninverroin kalliimmaksi kuin sodan voittaminen ja jälleenrakennus. Tämän takia EU: npitäisi voittaa sota mahdollisimman pian.

Mielenkiintoinen näkemys sinänsä, että EU:n pitää voittaa Venäjän ja Ukrainan välinen sota.

Joo, ei pelkästään EU:n vaan koko muunkin sivistyneen läntisen maailman (+ muutkin saavat osallistua) pitää auttaa Ukrainaa saamaan takaisin sen, mitä sotarikolliset ovat heiltä varastaneet.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 367
 • Liked: 108973
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #117 : 12.11.2022, 14:26:52 »
Helsingin yliopisto: Pakolaisten vastaanotto voi olla joustavaa – jos niin haluamme 17.10.2022

Helsingin yliopistossa kirjoitetaan maahanmuuton historiaa uusiksi.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Kansalaisyhteiskunta on osallistunut vahvasti ukrainalaisten vastaanottamiseen ja Ukrainan auttamiseen. Myös viranomaiset ja järjestöt ovat osoittaneet solidaarisuutta eri tavoin. Suomessa ukrainalaispakolaiset ovat esimerkiksi saaneet matkustaa ilmaiseksi Helsingin seudun joukkoliikenteessä.

Tilanne eroaa merkittävästi siitä, miten pakolaiset otettiin vastaan vuonna 2015, jolloin lähinnä irakilaiset ja afganistanilaiset hakivat turvapaikkaa Suomesta, toteaa etnisten suhteiden tutkimuksen professori Suvi Keskinen Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanista. Keskinen on tutkimusryhmänsä kanssa tutkinut pakolaisten vastaanottoa vuonna 2015 Suomessa ja Ruotsissa.

[...]

Sittemmin tutkijat ovat arvostelleet Maahanmuuttovirastoa puutteista suuren turvapaikkahakemusmäärän vastaanottamisessa ja käsittelemisessä. Yleisesti ottaen julkinen keskustelu keskittyi tuolloin rajavalvontaan ja siihen, miten voidaan estää ihmisten saapuminen maahan, sen sijaan että olisi pohdittu, miten voimme auttaa turvaa hakevia ihmisiä.

Tutkija-aktivistien arvostelu on perustunut ajatukseen, että kaikille irakilaisille olisi pitänyt myöntää oleskelulupa.

Julkinen keskustelu ei keskittynyt rajavalvontaan, jota ei ollut, eikä koskaan käyty keskustelua saati mietitty keinoja, joilla olisi estetty ihmisten saapuminen maahan. Hallitus ja sisäministeri kieltäytyivät kommentoimasta jo sitäkin, että Ruotsin valtio kuskasi tuolloin Suomen rajalle 30 000 laitonta siirtolaista.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Syyrian sisällissota ja levottomuudet Irakissa ja Afganistanissa vaikuttivat monen mielestä kaukaisemmilta. Kesällä 2015 halu auttaa sisällissotaa pakenevia syyrialaisia oli vielä voimakas, mutta syksyn 2015 edetessä äänenpainot kovenivat ja EU-maat pyrkivät rajoittamaan pakolaisten saapumista entistä tiukemmin.

Solidaarisuus väheni, ja Syyriasta, Irakista ja Afganistanista kotoisin olevista pakolaisista alettiin puhua ennen kaikkea rajavalvonta-asiana. Heidät nähtiin uhkana eurooppalaisia arvoja kohtaan, ja taloudellista taakkaa korostettiin.

Missä puhe turvapaikanhakijoiden taloudellisesta taakasta ja uhasta eurooppalaisia arvoja kohtaan? Marginaalissa. Esimerkiksi Helsingin Sanomissa hehkutettiin, kuinka pakolaiset ovat Suomen uusi Nokia.

Edelleenkään ei ole ryhdytty toimiin, joilla Suomi ja EU pitäisivät rajat kiinni.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Se, että ukrainalaispakolaisista puhutaan nyt aivan toisella tavalla, osoittaa mielestäni, että ihmisryhmien ja autettavien välille luodaan eroavaisuuksia, Keskinen toteaa.

Toinen puhetapa johtuu siitä, ihmisryhmien ominaisuuksissa on merkittäviä eroja.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Arkaluontoinen kysymys, josta ei ole Keskisen mukaan keskusteltu paljon, liittyy siihen, ketä kohtaan tunnemme solidaarisuutta ja kenet luokittelemme valkoiseksi tai ei-valkoiseksi. Ihmisten rodullistaminen ei-valkoisiksi tarkoittaa sitä, että heihin liitetään ennakko-odotuksia ulkonäön tai kulttuurin ja heidän oletetun ’erilaisuutensa’ perusteella. Ajatellaan esimerkiksi, että Lähi-idästä ja Afrikan maista kotoisin olevat ihmiset olisivat sivistymättömämpiä, heidän yhteiskuntajärjestelmänsä olisivat vähempiarvoisia ja heillä olisi heikompi koulutustaso ja vähemmän hyödyllistä työkokemusta.

Keskisen kuvaamat seikat ovat tilastollisia faktoja.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Hyvin moninaista ryhmää kuvataan yksipuolisesti ja negatiivisesti välittämättä siitä, että esimerkiksi monilla irakilais- ja syyrialaispakolaisilla on hyvä koulutus ja pitkä työkokemus. Samalla esitetään, etteivät vauraat pakolaiset, joilla on varaa älypuhelimiin, todellisuudessa tarvitse suojelua.

"Monilla"? Ensinnäkään Suomeen ei saapunut juuri lainkaan syyrialaisia pakolaisia, vaikka valtamedia antoi aluksi muuta ymmärtää, ja toiseksi, suomalaisen tutkimuksen mukaan moni itsensä korkeakoulutetuksi ilmoittanut irakilainen turvapaikanhakija ei osannut edes länsimaisia aakkosia.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
– Mielestäni meidän pitää myös tarkastella rasismia ja sen historiaa, millaisia käsityksiä Afrikasta tai Lähi-idästä kotoisin olevista ihmisistä meillä on ja on ollut jo ennen turvapaikanhakijoiden saapumista Suomeen.

Syy aiheen arkaluontoisuuteen on yhtäältä se, että keskustelijan tulkitaan helposti vastustavan ukrainalaispakolaisten hyvää vastaanottoa, ja toisaalta se, että Suomessa ei ole käyty kattavaa ja rehellistä keskustelua yhteiskunnassa esiintyvästä rasismista.

Suomessa on käyty toistakymmentä vuotta jatkuvaa keskustelua rasismista. Yksipuolista ja epärehellistä saarnaamista, kuten Suvi Keskinen jos joku tietää, mutta tuskin enemmälle on tarvetta.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Suvi Keskisen mukaan meidän tulisi keskittyä nyt siihen, mitä voimme oppia ukrainalaispakolaisten vastaanotosta. Ilmastokriisinkin vuoksi voidaan olettaa, että pakolaisten määrä ei vähene tulevaisuudessa. Ukrainalaispakolaisten vastaanotto on osoittanut, että solidaarinen ja joustava lähestymistapa on mahdollinen eikä pakolaisten määrä aiheuta suuria yhteiskunnallisia kriisejä.

Kyse ei ole vain jostain "lähestymistavasta" vaan eri ryhmien erilaisista ominaisuuksista. Vuoden 2015 turvapaikanhakijat tekivät tuhojaan ja aiheuttivat paikallisia kriisejä esimerkiksi Oulussa, koska olivat, mitä olivat, eikä heitä saanut pitää uhkana.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Keskinen toivoo, että rajavalvonnan sijaan keskittyisimme jatkossa pikemminkin siihen, miten pakolaiset voivat päästä osaksi yhteiskuntaa ja miten voimme rakentaa entistä inklusiivisemman yhteiskunnan.

No, miten? Avoimien rajojen politiikka ei ole onnistunut missään Euroopan maassa. Mitä enemmän tulijoita, sitä enemmän ongelmia, oli yhteiskunta kuinka inklusiivinen tahansa.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
– Kotimaistaan pakenemaan joutuneet ihmiset tarvitsevat suojaa, ja myös Suomi tarvitsee ihmisiä, jotka tulevat tänne työskentelemään, elämään ja kehittämään yhteiskuntaa. Vastustusta on paljon, koska monet eivät halua nähdä yhteiskunnan muuttuvan. On selvää, että jos maahan saapuu paljon ihmisiä muualta, kaikki heistä eivät ehkä halua elää tismalleen samalla lailla kuin täällä asuvat ihmiset ovat tähän saakka eläneet. Mutta yhteiskunta muuttuu joka tapauksessa. Meidän tulisi nähdä hyvät puolet siinä, että maahamme saapuu ihmisiä muualta ja että he voivat osallistua yhteiskunnan kehittämiseen, Keskinen huomauttaa.

Yhteiskunta ei muutu "joka tapauksessa", vaan on ollut pitkälti oma poliittinen valintamme, keitä tänne tulee ja kuinka paljon. Tulijat muuttavat yhteiskuntaamme lähtömaansa kaltaiseksi, joten kannattaa katsoa, keitä on tulossa ja mistä.

Pelkkä hyvän toivominen ja pahan kiistäminen ei muuta todellisuutta yhtään paremmaksi vaan vain lykkää ongelmien ehkäisyä.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Dublin-asetuksen ongelmat tunnetaan laajalti. Italiaan ja muihin Etelä-Euroopan maihin kohdistuu suurta painetta, koska sinne Lähi-idästä ja Afrikan maista saapuvat pakolaiset eivät saa jatkaa matkaansa toisiin EU-maihin.

Eivät periaatteessa saisi jatkaa, mutta jatkavat kuitenkin ja vuonna 2015 vielä viranomaisten avustuksella. Jos Dublin-asetusta ja sen henkeä noudatettaisiin, ei olisi sen kummempaa ongelmaa, mutta Etelä-Euroopan maat ovat sallineet laittomien siirtolaisten kauttakulun matkalla Keski-Eurooppaan ja Pohjoismaihin.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Eniten pakolaisia vastaanottavat maat kokevat saavansa liian vähän tukea ja apua muilta EU-mailta. Tämä vahvistaa siirtolaisvastaisuutta ja lisää vaatimuksia aiempaa kovemmista otteista Etelä-Euroopassa.

Etelä-Euroopan maat eivät vastaanota eniten pakolaisia ja laittomia siirtolaisia vaan ne ovat läpikulkumaita. Muun muassa Kreikka on saanut EU:lta miljardeja euroja vastaanottojärjestelmänsä päivittämiseen. Rahat ovat kadonneet jonnekin.

Lainaus käyttäjältä: Christa Mäkinen
Ukrainalaisten viisumivapauden sekä tilapäistä suojelua koskevan direktiivin ansiosta vastuu EU-maiden kesken jakautuu nyt tasaisemmin sen sijaan, että yksittäisiin maihin kohdistuisi valtavaa painetta.

– Ukrainalaispakolaisten vastaanotto osoittaa, että pystymme joustaviin ratkaisuihin pakolais- ja turvapaikkapolitiikassa, jos niin haluamme, Keskinen toteaa.

Samojen joustavien ratkaisujen soveltaminen muiden maanosien maihin tarkoittaisi jatkuvaa miljoonien tulijoiden virtaa. Nytkin meillä on tuhansia laittomia siirtolaisia, jotka eivät suostu palaamaan kotiinsa.

Eikä tämä ukrainalaistenkaan vastaanotto ole niin ongelmatonta kuin mediahiljaisuudesta voisi luulla. Laskua maksetaan vielä vuosikymmeniä tavalla ja toisella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 278
 • Liked: 324
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #118 : 23.11.2022, 18:58:10 »
Olen ollut varovainen ottamaan kantaa Ukrainan pakolaisiin, ettei kävisi kuin vuonna 2015, jolloin suhtauduin myönteisesti Syyrian pakolaisiin, mutta jouduin sitten perumaan puheitani.

Muistin että minähän olen islamkriittinen ja islaminuskoisiahan syyrialaiset enimmäkseen ovat. :) Mutta varsinaisen takinkäännön tein vasta kun irakilaisten ja afganistanilaisten nuorukaisten tulva alkoi. Muistanko ihan väärin, olivatko ensimmäiset Suomeen tulijat kuitenkin syyrialaisia, vai oliko se niin että Eurooppaan tuli turvapaikanhakijoita Syyriasta mutta Suomeen saakka ei kuitenkaan?

Ja sitten syyrialaisten saamasta ystävällisestä vastaanotosta innostuneet Irakin ja Afganistanin seikkailijat ja onnenonkijat lähtivät liikkeelle. Ja Suomeen sitten tuli pääasiassa näitä?

Euroopan maiden pitäisi tukea Ukrainaa siksikin, että ukrainalaiset pakolaiset pääsisivät mahdollisimman pian takaisin koteihinsa ennen kuin välit alkavat pahemmin kiristyä Euroopan kantaväestön kanssa.

Ukraina on asettanut maastapoistumiskiellon 18-60-vuotiaille miehille, mutta eihän Ukraina pysty koko rajaansa valvomaan. Suomeen voi tulla Venäjän kautta Itä-Ukrainasta, ja saa ilmeisesti jäädäkin vaikka olisi poistumiskieltoikäinen mies.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 367
 • Liked: 108973
Vs: Ukrainan pakolaiset
« Vastaus #119 : 23.11.2022, 19:27:26 »
Olen ollut varovainen ottamaan kantaa Ukrainan pakolaisiin, ettei kävisi kuin vuonna 2015, jolloin suhtauduin myönteisesti Syyrian pakolaisiin, mutta jouduin sitten perumaan puheitani.

Muistin että minähän olen islamkriittinen ja islaminuskoisiahan syyrialaiset enimmäkseen ovat. :) Mutta varsinaisen takinkäännön tein vasta kun irakilaisten ja afganistanilaisten nuorukaisten tulva alkoi. Muistanko ihan väärin, olivatko ensimmäiset Suomeen tulijat kuitenkin syyrialaisia, vai oliko se niin että Eurooppaan tuli turvapaikanhakijoita Syyriasta mutta Suomeen saakka ei kuitenkaan?

Suomeen ei tullut missään vaiheessa kuin vähän syyrialaisia. Irakilaisia ja somaleja tuli suhteessa paljon jo ennen ns. kriisiä, koska kaikki saivat jäädä laintulkinnan porsaanreiän ja Maahanmuuttoviraston päätösten olemattoman valvonnan vuoksi.

Ja sitten syyrialaisten saamasta ystävällisestä vastaanotosta innostuneet Irakin ja Afganistanin seikkailijat ja onnenonkijat lähtivät liikkeelle. Ja Suomeen sitten tuli pääasiassa näitä?

Jokseenkin näin sen jälkeen, kun syyrialaiset olivat avanneet Kreikan reitin ja Irakissa levisi tieto Suomen muihin maihin verrattuna poikkeuksellisesta turvapaikkapolitiikasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset