Kirjoittaja Aihe: Maahanmuuton vaikutus maanosien väliseen kilpailuun - onko Eurooppa häviäjä?  (Luettu 1817 kertaa)

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Viime vuosina keskustelu maahanmuutosta on keskittynyt Eurooppaan. Tämä on ymmärrettävää: pakolaisten virrat, terrorismi, raiskausaallot, työttömyys, kunniaväkivalta ja maahanmuuttajataustaisten nuorten ongelmat ovat aiheita, jotka herättävät keskustelua. Onpa sitä jopa valtiomiehet Lukashenko ja Putin tehneet parhaansa tarjotakseen maahanmuuttajille väylän Eurooppaan, kuten viime syksynä Puolan rajalla ja vuonna 2015 Suomen itärajalla näimme.

Eurooppa ei kuitenkaan ole ainoa maanosa, jonne kohdistuu maahanmuuttoa. Moni eurooppalainen on huolissaan Euroopan roolista maailmassa, jossa Amerikan talous menee menojaan ja Aasia vahvistuu vuosi vuodelta.  Millainen on tilanne Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa? Miten maahanmuutto vaikuttaa maanosien väliseen kilpailuun? Miten Euroopan maahanmuuttotilanne vertautuu muihin maanosiin?

Aloitetaan hyvistä asioista.

Pohjois-Amerikassa maahanmuuttajat integroituvat Eurooppaa paremmin: työllistyvät hyvin suhteessa kantaväestöön ja tekevät kantaväestöä vähemmän rikoksia. Onkin ilmeistä, että yksi syy Amerikan Yhdysvaltojen taloudellisen ylivallan taustalla on maan vetovoima maailman parhaiden kykyjen joukossa. Amerikan Yhdysvaltojen keskeinen valtti on maan kyky houkutella lahjakkuuksia kaikkialta maailmasta. Yhdysvalloissa maahanmuuttajat ovat pääasiassa Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta. Nämä ryhmät sopeutuvat melko hyvin: aasialaiset ovat useilla mittarilla (mediaanitulot, akateeminen menestys, elinajanodote, rikollisuus) Yhdysvaltain parhaiten menestyvä ryhmä, toisaalta maahanmuuttajat Latinalaisesta Amerikasta päätyvät kantaväestöä harvemmin vankilaan. Yhdysvalloissa aasialaisten ja latinoiden määrä kasvaa, mutta heidän hyvän sopeutumisen ansiosta asia ei ole ongelma.

Yhdysvalloissa muslimien osuus väestöstä on Eurooppaa alhaisempi, ja Yhdysvalloissa muslimit integroituvat paremmin. Amerikkalaismuslimit eivät koe arvojensa olevan ristiriidassa amerikkalaisten arvojen kanssa. Tilanne eroaa Euroopasta, jossa lukuisat muslimit kokevat Euroopan arvojen olevan ristiriidassa omiensa kanssa. Amerikkalaismuslimeista suurempi osa tuomitsee islamistisen ekstremismin kuin eurooppalaismuslimeista. Onkin mielenkiintoinen huomio, että 330 miljoonan asukkaan Amerikasta on lähtenyt vähemmän ihmisiä ISIS:n palvelukseen kuin 12 miljoonan asukkaan Belgiasta.

Aasiassa maahanmuuttopolitiikka on melko nuivaa. Japanin pakolaiskiintiö on vain muutama kymmenen (vertaa Suomen 1500), vaikka saarivaltion väkiluku on yli 140 miljoonaa. Singapore ei ota vastaan humanitaarisia maahanmuuttajia, mutta maassa asuu paljon työ- ja opiskeluperäisiä maahanmuuttajia. Etelä-Korea ei ole innostunut humanitaarisesta maahanmuutosta. Kiinaan ei juuri muuta humanitaarisia maahanmuuttajia. Aasiassa ei tulla näkemään samanlaista eurooppalaistyylistä demografista muutosta, jossa maahanmuuttajataustaisten ihmisten määrä kasvaa nopeasti. Nämä aasialaiset maat pysyvät jatkossakin turvallisina maina.

Amerikassa ja Aasiassa tilanne on siis melko hyvä.

Euroopan tilanteen tuntevat kaikki. Aivan liian moni maahanmuuttaja ja heidän lapsensa ei integroidu yhteiskuntaan. Ongelmat ilmenevät työttömyytenä, rikollisuutena ja heikkona menestyksenä koulussa. Maahanmuuttajavaltaisilla asuinalueilla niin Ruotissa kuin muualla Euroopassa esiintyy suuria ongelmia. Tiedot Euroopan kyvyttömyydestä kotouttaa maahanmuuttajia leviävät ympäri maailman - ilokseni voin kertoa, että kokemukseni mukaan useat amerikkalaiset ja aasialaiset tuntevat Euroopan lohduttoman maahanmuuttotilanteen. Välillä tuntuu siltä, että he tuntevat Euroopan maahanmuuttoon liittyvät ongelmat joitain kantaeurooppalaisia paremmin. Eurooppa kärsii mainehaittaa maahanmuuttoon liittyvien ongelmiensa takia. Tämä tulee vaikuttamaan siihen, kuinka houkuttelevana kohteena Eurooppa nähdään osaajien keskuudessa. Esimerkiksi Volvon toimitusjohtaja on kertonut ulkomaalaisten osaajien rekrytoinnin olevan vaikeampaa ruotsalaiskaupunkien levottoman maineen ansiosta. Ampumatapaukset Göteborgissa eivät lisää Göteborgin vetovoimaa. Väkivaltaisuuksilla on luonnollisesti vaikutus myös matkailuun.

On mielenkiintoista seurattavaa, miten Eurooppa muuttuu maahanmuuton myötä. Ei pidä liikaa panikoitua: Euroopasta ei muodostu maanpäällistä helvettiä, vaikka maahanmuuttajia eurooppalaiset eivät kykene kotouttamaan. Mutta toisaalta... kuinka moni olisi vaikkapa 15 vuotta sitten ennustanut, millaisia ongelmia Ruotsiin muodostuu maahanmuuton myötä? Hyvin harva. On siis selvää, että maahanmuuton aiheuttamia ongelmia ei ole osattu ennustaa. On hyvin mahdollista, että näin käy myös tulevaisuudessa ja myös Suomessa.

Tietysti tilanne Euroopassa ei maahanmuuton osalta ole täydellisen synkkä. Osa maahanmuuttajista kotoutuu hyvin. Jopa kovan luokan ammattilaisia asuu Euroopassa, myös Suomessa. Kaikki maahanmuuttajat eivät ole huonosti työllistyviä tai maatalousorjia tms. kantaväestön vierastamissa hanttihommissa työskenteleviä proleja. Lukuisat suomalaiset viettävät aikaa mukavien, hyvin integroituvien maahanmuuttajien kanssa. Lukuisat suomalaiset ovat kasvaneet monikulttuurisessa ympäristössä johon on kuulunut maahanmuuttajataustaisia suomalaisia – Etelä-Suomen kaupungeissa kasvavat suomalaisnuoret eivät kasva impivaaralaisessa ympäristössä, internetin mahdollistamasta kansainvälisyydestä puhumattakaan.

Kokonaisuutena kuitenkin Eurooppa kokee vakavia ongelmia maahanmuuton takia.

Miten tähän sitten tulisi suhtautua? Minua asia ei juuri haittaa, vaikka on toki ikävää, että huonosti integroituvat maahanmuuttajat näkyvät ikävästi seksuaali- ja väkivaltarikostilastoissa. On tietysti ikävää lukea uutinen maahanmuuttajanuorten pahoinpitelemästä lapsesta. Mutta en ole eurofiili, en koe tuskaa siitä, että Euroopassa on meneillään demografinen muutos, jossa valkoihoisten osuus laskee ennen kaikkea maahanmuuttajataustaisten kantaväestöä korkeamman syntyvyyden ansiosta. Afrikan väestö on nuorta ja Afrikan väestö kasvaa rivakasti. Moni afrikkalainen näkee tulevaisuutensa Välimeren pohjoispuolella. Suomessa väestönkasvu koostuu vieraskielisten määrän kasvusta. Amerikkalaisten ja aasialaisten kanssa keskustellessa en koe häpeää heidän nostaessa esille Euroopan kykenemättömyyden integroida maahanmuuttajia. Iloitsen Amerikan ja Aasian paremmin hoidetusta maahanmuuttopolitiikasta.

Eurofiileille asia on kiusallinen, ja eurooppalaisille etnonationalisteille suorastaan tuskallinen. Heille en voi tarjota neuvoksi muuta kuin pyrkiä luopumaan eurosentrisestä identiteetistään.

Mitä Eurooppa voi sitten asialle tehdä? Eurooppa on tehnyt diilin Turkin presidentti Erdoganin kanssa, jossa vastineeksi EU:n miljardeista Erdogan estää maahanmuuttajien pääsyn Eurooppaan. Tälläisiä diilejä tullaan jatkossakin näkemään. Laittomien maahanmuuttajien karkoituksien toimeenpanoa on parannettava. Euroopasta on tehtävä vähemmän houkutteleva kohde huonosti sopeutuville maahanmuuttajille. Kantaväestön rasismia on kitkettävä. Osaajien houkuttelemiseksi on tehtäva mitä voidaan. Voi kuitenkin olla, etteivät nämä riitä. Aiheen fokus ei kuitenkaan ole keinoissa parantaa Euroopan maahanmuuttotilannetta, vaan ketjussa on tarkoitus analysoida miten maahanmuutto vaikuttaa Euroopan asemaan maanosien välisessä kilpailussa.

Käykäämme aiheessa rakentavaa keskustelua siitä, miten maahanmuutto ja sen tuoma demografinen muutos vaikuttaa Eurooppaan maanosien välisessä kilpailussa. Latinalaista Amerikkaa ja Afrikkaa en juuri tunne, mutta niistäkin voi tietysti kirjoittaa, jos kokee sen relevantiksi aiheen kannalta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 118
 • Liked: 8956
 • Hummeriälykkö
Lainaus
On siis selvää, että maahanmuuton aiheuttamia ongelmia ei ole osattu ennustaa.

Riippuu keneltä kysyy ja kenen esittämiin ajatuksiin uskoo. Aika hyvin on kriitikoiden näkemykset menneet yhteen todellisuuden kanssa. Kaikenmaailman pullahalaajien uskomukset vaaleanpunaisten silmälasien takaa taas ovat olleet siellä fiktion puolella.

Ongelmahan ratkeaa yksinkertaisesti rajoittamalla suomalainen sosiaaliturva ainoastaan Suomen kansalaisuuden omaaville suomalaisille ja heidän perheilleen. Silloin tänne tulevat ainoastaan ne, joilla on kyky ja halu tehdä tuottavia töitä. 

Nykyinen tapa ottaa tänne loisimaan työkyvyttömiä ihmisiä perheineen ei kuin pilaa koko maamme ja taloutemme.

KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Lisäsin aloitusviestiin pari linkkiä.

Täytyy myöntää, että pidan ihan terveenä sitä, kuinka maahanmuuttoon liittyvät haasteet tulevat opettamaan nöyryyttä eurooppalaisille. Olen huomannut, etteivät ruotsalaiset öyhötä Yhdysvaltain väkivaltaisuudesta yhtä paljoa enää nykyään. Ovat ilmeisesti oppineet monikulttuurisen yhteiskunnan haasteita. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on ihan hyvä idea ja toimiva yhteiskuntamalli, mutta on selvää, että huonosti sopeutuvat maahanmuuttajat tulevat rikkomaan illuusion sen täydellisyydestä. Vaikea markkinoida sitä täydellisenä ratkaisuna samalla kun pommit paukkuu ja rikollisjengit kontrolloi lähiöitä.


Lainaus
On siis selvää, että maahanmuuton aiheuttamia ongelmia ei ole osattu ennustaa.
Riippuu keneltä kysyy ja kenen esittämiin ajatuksiin uskoo. Aika hyvin on kriitikoiden näkemykset menneet yhteen todellisuuden kanssa. Kaikenmaailman pullahalaajien uskomukset vaaleanpunaisten silmälasien takaa taas ovat olleet siellä fiktion puolella.
Osa osasi ennustaa ongelmat, mutta yleisesti maahanmuuton ongelmia ei ole ennustettu. On selvää, että niin Suomessa tai Ruotsissa ei olisi vaikka 15 vuotta sitten osattu ennustaa, millaisia ongelmia Ruotsiin syntyy maahanmuuttajavaltaisille asuinalueille. Harva ennusti Ruotsin nousevan ampuma-aseilla aiheutetuissa tapoissa Euroopan kärkeen.

Tuore esimerkki on katujengit. Viime vuosina näki paljon öyhötystä, kuinka Suomeen ei synny eikä Suomessa ole katujengejä. Kuten tiedämme, toisin kävi. Suomessa on väkivaltaisia katujengejä.

haermae

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 890
 • Liked: 2101
Tuore esimerkki on katujengit. Viime vuosina näki paljon öyhötystä, kuinka Suomeen ei synny eikä Suomessa ole katujengejä. Kuten tiedämme, toisin kävi. Suomessa on väkivaltaisia katujengejä.

Tieto katujengien mahdottomuudesta onkin jo eilisen uutinen.

Uusin varma tieto on, että Suomessa ei ole mahdollista tapahtua sellaista poliisien kimppuun käymistä, millä Ruotsin muslimi-matut vast'ikään kunnostautuivat. Taposen Jari tuon tiesi kertoa. Me päädymme ihan eri polulle kuin Ruotsi, toistamalla kaikki Ruotsin maahanmuuton virheet.

Suhteutettuna aiempaan varmaan tietoon katujengeistä tarkoittaa, että jo muutaman vuoden päästä, poliisiautojen palaessa, joudutaan taas miettimään uusia keinoja kotouttamisen tehostamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Tuore esimerkki on katujengit. Viime vuosina näki paljon öyhötystä, kuinka Suomeen ei synny eikä Suomessa ole katujengejä. Kuten tiedämme, toisin kävi. Suomessa on väkivaltaisia katujengejä.

Tieto katujengien mahdottomuudesta onkin jo eilisen uutinen.

Uusin varma tieto on, että Suomessa ei ole mahdollista tapahtua sellaista poliisien kimppuun käymistä, millä Ruotsin muslimi-matut vast'ikään kunnostautuivat. Taposen Jari tuon tiesi kertoa. Me päädymme ihan eri polulle kuin Ruotsi, toistamalla kaikki Ruotsin maahanmuuton virheet.

Suhteutettuna aiempaan varmaan tietoon katujengeistä tarkoittaa, että jo muutaman vuoden päästä, poliisiautojen palaessa, joudutaan taas miettimään uusia keinoja kotouttamisen tehostamiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.
Tullaankohan Suomessa näkemään lapsien kasvatusta tähän malliin? Osa ruotsalaisäideistä on niin fanaattisia, että he kivittävät poliisia ja yllyttävät lapsiaan kivittämään. Vanhemmilla on suuri vaikutus lapsen elämään. Millaisen arvopohjan nämä lapset saavat kodistaan? Miten tälläisessä perheessä kasvaneet lapset tulevat pärjäämään elämässään? Toisen polven maahanmuuttajien kotoutumisongelmat ovatkin yksi Euroopan ja Suomen haasteista.

Lainaus
Günes kertoo, että hän näki äitien yllyttävän alaikäisiä lapsiaan kivittämään poliiseja ja ylpeilevän sillä, että lapsi teki niin.

-Näin vanhempia, joista molemmat heittivät kiviä itse ja yllyttivät lapsiaan tekemään myös niin. Se oli pelottavaa nähdä, Günes sanoi.

Vanhempien käyttäytymisessä oli nähtävissä selvä muutos entiseen. Aiemmin vanhemmat ovat olleet varovaisia ja pyrkineet estämään väkivaltaisuudet.

https://alfatvuutiset.fi/aidit-kivittivat-poliiseja-ja-yllyttivat-lapsiaan-ruotsissa-valaytellaan-jopa-huostaanottoa/

Ruotsin mellakat muuten huomattiin maailmalla. Ainakin amerikkalainen Wall Street Journal uutisoi mellakoista; myös Kiina kommentoi Ruotsin mellakoita.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11603
 • Punavihreäkriittinen
Niino no USA on maahanmuuttajien maa ja latinot etenkin on jokatapauksessa Eurooppalaisen kulttuuriperinnön jälkeläisiä enemmän tai vähemmän esim joku Cameron Diaz.
Tilanne on täysinpäinvastainen Euroopassa missä kaikki valtiot perustuu tiettyyn yhteen etnisyyteen ja tulijat muutenkin tulee vieraista kulttuureista. Lähtökohta on siten vihamielisempää jopa valkoisia eurooppalaisia tulijoita kohtaan, muista nyt puhumattakaan.
Tosin Euroopassakin suurin osa maahanmuutosta lienee maitten välistä valkomaahanmuuttoa.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Viime vuosikymmenen aikana EU:sta muutti pois enemmän STEM-alojen tieteilijöitä kuin mitä EU:hun muutti. Amerikassa, Australiassa ja Sveitsissä kyseisten alojen tieteilijöiden nettomaahanmuutto oli positiivista.

https://oecdecoscope.blog/2022/05/17/how-can-europe-catch-up-on-its-digital-backlog/

Hae-won

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 727
 • Liked: 2152
 • Tolkun ihminen.
Helsingin Sanomien mukaan lahjakkaimmat afrikkalaiset muuttavat USA:an, eivät Eurooppaan.

Lainaus
Intian väestö on ensi vuonna maailman suurin
Väestönkasvu on kääntynyt suurimmassa osassa maailmaa jo laskuun, mutta muutamassa maassa vauhti jatkuu yhä hurjana.

IHMISKUNTA astui viime vuonna uudelle miljardiluvulle, kun YK julisti kahdeksan miljardin ihmisen määrän tulleen täyteen 15. marraskuuta. Aivan tarkkaa päivää ei tietenkään voida tietää, mutta niillä tienoin tasaluku kuitenkin ylittyi.

Länsimaissa ja osassa Aasiaa syntyvyys on kääntynyt jo aikaa sitten laskuun, mutta hidasta väestönkasvua ovat vielä ylläpitäneet eliniän piteneminen ja maahanmuutto. Nyt sama on tapahtumassa suuressa osassa maailmaa – Afrikkaa lukuun ottamatta. Ihmiskunnan kahdeksannesta miljardista suurin osa syntyi Aasiaan, seuraavasta miljardista vastaa pitkälti Saharan etelänpuolinen Afrikka.

Yli puolet tulevasta kasvusta tapahtuu seuraavassa kahdeksassa maassa: Kongon demokraattinen tasavalta, Egypti, Etiopia, Intia, Nigeria, Pakistan, Filippiinit ja Tansania.

Myös monessa Afrikan maassa nähdään, että kasvava väestö tuo voimaa ja valtaa. Suuri työikäinen väestö antaa Afrikalle lähivuosikymmeninä taloudellisen kilpailuedun – jos maanosa vain pystyy sen käyttämään. Päinvastainen tapaus on Venäjä, jota vähenevä väestö ajaa poliittisiin uhkapeleihin, koska pian maa on vielä heikompi.

Euroopassa syntyvyys on niin pientä, että maanosa tarvitsee väistämättä vahvistusta muualta. Suomi on Japanin ja Italian jälkeen maailman kolmanneksi harmaantunein kansa, sillä yli 65-vuotiaita on suomalaisista peräti 21,9 prosenttia. Ennakoidaan, että vuonna 2022 Suomen syntyvyys laski kaikkien aikojen matalimmaksi.

Afrikka tarjoaisi tulijoita, mutta nykyinen eurooppalainen yhteiskuntamalli ei kykene sulattamaan suurta maahanmuuttoa samalla tavalla kuin esimerkiksi maahanmuuton pohjalle rakennettu Yhdysvallat. Siksi lahjakkaimmat afrikkalaiset muuttavat luultavasti Yhdysvaltoihin, kuten on tapahtunut niin monen aiemmankin maahanmuuttoaallon aikana.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009263714.html

Tagit: