Kirjoittaja Aihe: Turpoilta 23.4.2022 - Purra, Luukkanen, Martti J. Kari  (Luettu 748 kertaa)

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 937
 • Liked: 6227
 • Sus siunatkoon

Tuhti turvallisuuspoliittinen paketti Perussuomalaisten Nuorten järjestämästä Turpoilta tapahtumasta 23.4.2022. Tapahtuman esityksistä lähes 3 tunnin videotallenne tästä linkistä.

https://www.youtube.com/watch?v=xaUrUkTu0Hc

Suomen Uutiset uutisoi tapahtuman pari tuntia ennen tapahtumaa.

2022-04-23 SU: Bergbom vetää PS-nuorison turpoillan tänään klo 15 alkaen – vieraina Purra, Luukkanen ja Martti J Kari

Suomen Uutisten lyhyt juttu tapahtuman jälkeen, missä myös upotus edelliseen videotallenteeseen.

2022-04-24 SU: Katso ex-tiedustelueversti Martti J. Kari uusin luento täältä – avaa Venäjän vallanpitäjien sikamaista toimintaa hätkähdyttävällä tavalla

---

Omat kommentit.

Tuhti tietopaketti kaikkien puhujien taholta. Kannattaa katsoa, jos vain perse ja pää kestää. En ole videoiden suuri ystävä. Enkä varsinkaan ylipitkien lähes 3 tuntisten elokuvien saati tämän kaltaisten tallenteiden. Tämä kuitenkin piti otteessaan pitkään, "vielä tämä, ja vielä vähän" ajatuksilla meni ensimmäinen 4/5-osaa. Viimeinen 1/5 piti jättää toiselle vuorokaudelle.

Harmittava juttu tapahtuman taltioinnissa on jälleen toteutuksessa tapahtunut tekninen kompurointi. Purran puhe katkoi pahasti 17 minuutin jälkeen. Ilmeisesti taltioinnista on osa leikattu pois. Muutoinkin se tärkein, esittäjien äänen taltiointi, oli paikoin aika raskasta seurattavaa, mikä ei yhtään helpota pitkän tallenteen seuraamista. Näistä samoista ongelmista on useat tälläkin foorumilla jo aiemmin huomautelleet. Todella harmi ettei tämän tilaisuuden taltioimiseen panostettu siten, että taso olisi jotain hyvän tubettajan ja Ylen tuotannon välissä (enkä tarkoita Ylen tuotannolla sitä presidentin puheen tarkoituksellista katkomista). Näen tärkeänä tälläisen tuotannon, jota mikään mediatalo ei jalosta ja tulkitse meille kuluttajille "sopivaksi" - vain hyvä tekninen laatu on ratkaisevaa. Äänen lisäksi olisi tietysti kiva, että tallenteesta pystyisi lukemaan myös esittäjän esityssivut ("diat", "slaidit", "powerpointit", "kalvot"). No josko sitten seuraavalla kerran uusi parempi taso.

Purra paranee kerta kerralta. Purran puhe oli täyttä asiaa ja käsitteli mm. maahanmuuttoa myös turvallisuuspoliittisessa puheessa. Purra valaisi myös hyvin, miten turvallisuuspolitiikan käsittely etenee puoluepoliittisena prosessina. Tämä ei ollut itselle mitenkään selvää. Osin ymmärrettävää, että Nato-asia ja turvallisuupolitiikka on nyt käsittelyssä puoluekoneistossa, kun tähän asti se ei ole ollut näin akuutti asia. Purran johtajuudessa on harmittavaa hänen tahaton kehonkieli. Se viestii epävarmuudesta ja johtavan poliitikon roolin ottamisesta. Tämä oli viesti puheen alussa. Purran puheen lopussa ja kysymysosiossa Purran välittämä tunnelma vähän vapautui ja muuttui luonnollisemmaksi, mikä teki myös seuraamisesta paljon mukavampaa. Purralla oli paljon asiaa puheessaan. Silti itse kaipasin puheeseen rauhallisempaa intonaatiota. Osa puheen sisällöstä ja poliittisesta jargonista jäivät minulta vastaanottamatta. Onneksi on tallenne, aina voisi katsoa uudelleen, jotta asia tulisi täysin ymmärrettyä. Itse asiakysymyksissä minulle ei syntynyt mistään kohtaa erimielisyyttä tai epäilevää ajatusta, voikohan tuo olla noin tai noinkohan uskoisin tuota. Tämä on merkittävä vastakohta kilpaileviin puolueisiin nähden.

Arto Luukkanen oli elementissään. Pidän hänen tyylistä. Myös Martti J. Kari tunnustautui Luukkasen esitysten pitkäaikaiseksi seuraajaksi. Jälkimmäinen on ymmärrettävää, koska heillä on samat kiinnostuksen kohteet. Uusi asia minulle oli, että myös Luukkanen on ollut aktiivinen Ukrainan suuntaan jo pidempään. Tiedän omasta kokemuksesta, että osa ihmisistä ei pidä Luukkasen tavasta esiintyä, ainakaan tässä puheessa. Oma tulkintani on, että tuskaa aiheuttaa etteivät he tiedä, milloin Luukkanen puhuu asiaa ja milloin ollaan taas huumorimielellä. Samoin Luukkasen tavaramerkikseen ottama ulkoasu herättää muistikuvia Timo Soiniin ja hänen Millwall kaulaliinaan. Tämä huumori- tai hupilinja on jatkuva veteen piirretty viiva Luukkasen esityksessä. Asian puolesta en pysty sanomaan muuta kuin Suuri Kiitos, että Luukkasen asiantuntemus näiden itäisten maiden elämän menosta on näin käytettävissä. Hyvin mielenkiintoinen ja jotenkin tilannetta selventävä oli Luukkasen vertaus korruptiosta Venäjällä ja Ukrainassa: jos korruptiossa Venäjä on Italia, niin Ukraina on Sisilia.

Martti J. Karin esitys oli myös vankkaa tavaraa. Luonnollisesti se oli osin samaa Venäjän strategisesta kultuurista ja Venäjän historiasta kuin aiempi taltiointi Jyväskylän yliopistosta 2018. Taltioinnin laatu oli jälkimmäisessä parempi, mutta tämäkin on ihan ihan hyvä, kun vain pistää äänet riittävän kovalle ja valitsee rauhallisen ajankohdan seuraamiselle. Myös Karin esityksessä sai välillä nauraa - haudan vakavillekin asioille, minkä Kari esityksessä toteaakin ettei niille pitäisi nauraa. "Mutta kun nyt naurattaa" ajattelee katsoja. Kari on kuitenkin hyvin valinnut ettei hän toista täysin aiempaa esitystään vaan jotenkin onnistuu tuomaan aiempaa paremmin esille, miten starateginen kulttuuri Venäjällä rakentuu. Se on selvästi vallanpitäjien hyväksikäyttämä malli. Erityisesti pidin Karin esityksessä siitä, että hän riisui mystiikan ja salaperäisyyden verhoa venäläisyydestä ja heidän harjoittamasta strategisesta kulttuurista. Itse pystyn nyt näkemään selvemmin, kuinka sitä samaa tai osia siitä harjoitetaan myös länsimaissa. Sanon ettei se ole täysin venäläistä "paskavaltio" menoa, kuten on muualla hoettu. Mutta Venäjällä ja Venäjälle sille on rakentunut jo vahva historia sekä järjestelmä, joita ei vain muuteta Neuvostoliiton romahduksella eikä nyt sillä että Venäjä ottaisi, tai ottaa, pahasti pataansa Ukrainassa ja Putinkin heittäisi veivin nurkkaan. Tämänkin Kari tuo kyllä esille, ei vain näillä sanoilla.

Sen verran vielä Luukkasesta ja Karista esiintyjinä, että heissä on hauska kontrasti. Molemmat saavat seuraajan nauramaan, osin tahtoen ja osin tahtomattaan. Luukkanen vain uhraa esityksessään oman arvovaltansa, ainakin sellaisen, mitä katsoja odottaa yliopiston dosentilta. Arvostan, vaikka sillä on omat huonot seurauksensa, mistä puhuin edellä.

---

Toivottavasti taltiointi jaksaa kiinnostaa, saa katsojia myös hommalaisista sekä tänne keskustelua ja näkemyksiä. Tälle aloitukselle/nostolle olisi ollut useitakin paikkoja foorumilla. Katsoin oman ketjun arvoiseksi.

---

Martti J. Karin luento (kesto 1 tunti) Jyväskylän yliopistossa 2018: https://www.youtube.com/watch?v=kF9KretXqJw

Ilta-Sanomien juttu edellisestä 9.3.2022.

Lainaus
Miksi Venäjä toimii kuten toimii – katso koko Martti J. Karin hittiluento tästä!

Venäjän strateginen kulttuuri juontaa Martti J. Karin mukaan juurensa syvälle historiaan, aina mongolivaltakunnan valloituksiin asti.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008668158.html
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 711
 • Liked: 71287
 • Optimistinen skeptikko
Vs: Turpoilta 23.4.2022 - Purra, Luukkanen, Martti J. Kari
« Vastaus #1 : 27.04.2022, 12:22:12 »
Harmittava juttu tapahtuman taltioinnissa on jälleen toteutuksessa tapahtunut tekninen kompurointi.

Markan suutari, satasen vahinko.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“Kaikki toimet, joita voidaan tehdä maahanmuuton lisäämiseksi on tehtävä."
— Kangasharju, ETLA:n tj.

Tagit: