Kirjoittaja Aihe: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä  (Luettu 132584 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 338
 • Liked: 44672
 • Ego sum Spartacus
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #990 : 24.06.2023, 14:01:06 »
Aljaksandr Lukašenka on pötkinyt pakoon?


https://twitter.com/anno1540/status/1672514417865498629

Lainaus


Lew Anno Suport #Ukraine 24/2-22
@anno1540
Lukashenka took the whole family to Turkey , - Belarusian media.

The plane landed at 5 am. The business jet flew in a strange route and, it seems, deliberately bypassed the regions of the Russian Federation covered by the rebellion. The board is often used by the dictator's relatives, but whether he himself was on board is unknown.

Lukashenka has not appeared in public since yesterday. Among his top propagandists, there are “disturbing” moods, who fear the consequences of Prigozhin’s rebellion and urge to believe and focus only on Lukashenka.


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #991 : 29.07.2023, 17:17:36 »
Lainaus
Puola: Wagner-sotilaita liikkunut lähemmäksi rajaa – Puola ja Liettua pohtivat rajan sulkemista

Puola ja Liettua harkitsevat parhaillaan maiden Valko-Venäjän vastaisen rajan sulkemista, kertoo uutistoimisto AFP. Syynä on Wagner-yksityis­armeijan läsnäolo Valko-Venäjällä.

”Nämä pohdinnat ovat todellisia. Mahdollisuus rajan sulkemiselle on olemassa”, Liettuan vara­sisäministeri Arnoldas Abramavičius sanoi perjantaina.

Liettua on toistuvasti varoittanut läntisiä kumppanimaitaan siitä, että Wagner-taistelijat saattavat esimerkiksi ylittää Valko-Venäjän rajan EU-maihin turvapaikan­hakijoiksi tekeytyneinä.

Abramavičiusin mukaan Wagner voi myös hyödyntää pakolaisia provokaatiomielessä, levottomuutta aiheuttaakseen.

[...]

Hän kertoi uskovansa, että todennäköisesti Wagner-taistelijat naamioituvat Valko-Venäjän rajavartio­laitoksen työntekijöiksi ja auttavat laittomia siirtolaisia pääsemään Puolan alueelle horjuttamaan Puolaa.

”He yrittävät todennäköisesti päästä Puolaan teeskennellen olevansa laittomia siirtolaisia, ja tämä aiheuttaa lisäuhkia”, Morawiecki sanoi.
Helsingin Sanomat 29.7.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #992 : 21.08.2023, 10:43:54 »
En muista ennen nähneeni Hesarin lisäksi muualla kuin aktivistipropagandassa laittomien siirtolaisten kutsumista "epävirallisiksi" (vrt. "irregular"), mutta nyt sellainenkin termi on otettu käyttöön. Mitään journalistista syytä tönkölle ja merkitykseltään hämäräksi jäävälle ilmaisulle ei ole.

Lainaus
Näkymättömät pelinappulat

Näkymättömistä rajanylittäjistä tuli Valko-Venäjän pelinappuloita ja myös välineitä Puolan sisäpolitiikkaan. Puolan rajaseudun asukkaille he tarkoittavat koiran haukahdusta, koputusta ikkunassa.

Kaja Kunnas HS

Puolan rajaseudulla on meneillä totinen piiloleikki. Valko-Venäjän kautta EU:n alueelle pyrkivien siirtolaisten ja pakolaisten määrä on tänä vuonna kääntynyt nousuun.

Jos epäviralliset rajanylittäjät onnistuvat pääsemään 5,5 metriä korkea raja-aidan yli tai ali Puolaan, he yrittävät jatkaa salaa matkaansa, sillä he pelkäävät palautusta Valko-Venäjälle. Heistä on tullut näkymättömiä, mutta kaikki etsivät heitä: Puolan rajavartiolaitos, poliisi, humanitäärisen avun verkostot, lehdistö, mekin.

[...]

Tänä vuonna Puolan rajavartiolaitos on pysäyttänyt 19 000 laitonta rajanylitysyritystä, mikä on enemmän kuin koko viime vuoden aikana. Syller arvioi, että suunnilleen yhtä monet onnistuvat ylittämään rajan.

Raja-aita koostuu pystysuorista metallipylväistä, joita rikotaan metallisahalla tai muilla yksinkertaisilla työvälineillä.

Hälytyksiä avustusverkostoon tulee joka päivä Puolan puolelta rajaa. Se tarjoaa vain välttämätöntä apua. Tavallisimmat syyt avunpyyntöön ovat nestehukka ja kehon jäähtyminen. Puolan kesä on ollut viileä. Edellisviikolla ihmistä oli autettu talvitakilla.

Kuljetuksista vastaavat rikollisverkostot. Valkovenäläisillä Telegram-kanavilla tilauksia seurannut kansainvälinen toimittajaryhmä havaitsi yli tuhannen ihmisen salakuljetuspyynnöt Puolasta eteenpäin maalis- ja toukokuun välisenä aikana. Selvitykseen osallistui Puolassa Frontstory.

Saksassa muun muassa Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoo, että tänä vuonna heinäkuuhun mennessä 14 303 ihmistä oli Saksan poliisin mukaan ylittänyt laittomasti Puolan ja Saksan rajan, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Puola ja Baltian maat ovat useimmille vain kauttakulkureittejä.

[...]

YK:n siirtolaisjärjestö, IOM, kävi maalis-huhtikuussa Valko-Venäjällä selvittämässä, keitä sieltä on tulossa ja minkälaista reittiä. Haastateltuja ihmisiä oli yli 200. He tulivat 40 eri maasta. Heistä 30 prosenttia oli lähtenyt Afganistanista. Yleisiä lähtömaita olivat myös Syyria, Somalia, Irak, Eritrea, Intia ja Jemen.

Tutkimuksen ajankohtana keväällä IOM arvioi, että Valko-Venäjällä oli vajaat 3 000 siirtolaista.

Enemmistö oli nuoria perheettömiä miehiä, jotka olivat ensin lentäneet Moskovaan ja jatkaneet sieltä autokyydillä Valko-Venäjälle. Määränpää oli Saksa tai Ranska.

Valko-Venäjän kautta tuleva joukko on Lukašenkan väline painostaa EU:ta ja aiheuttaa häiriötä. Siksi EU katsoo paljolti läpi sormien sitä, että Puola, Liettua ja Latvia rikkovat kansainvälisiä sopimuksia estäessään joukon pääsyn maahan anomaan turvapaikkaa.

Puolan kansainvälistä vaikutusvaltaa on lisännyt se, että se ennakoi Venäjän kehityksen monia muita Euroopan suuria valtioita paremmin. Puola on määrätietoisesti panostanut Ukrainan tukemiseen Venäjän suurhyökkäyksen alusta alkaen.

Puolassa kriitikot arvostelevat hallitusta siitä, että se valjastaa turvallisuuden ja armeijan myös sisäpolitiikan välineeksi.

Puolaa johtava oikeistopuolue Pis on tehnyt turvallisuudesta ja myös Valko-Venäjän vastaisesta rajasta vaalikysymyksen. Lokakuussa pidettävien parlamenttivaalien yhteydessä valtio järjestää uutistoimisto Papin mukaan kansanäänestyksen 15 kysymyksestä.

Kysymys numero kolme kuuluu: ”Kannatatko aidan poistamista Puolan ja Valko-Venäjän väliseltä rajalta?”

Neljäs kysymys on: ”Kannatatko tuhansien Lähi-idän ja Afrikan siirtolaisten maahan pääsyä Euroopan unionin pakottaman uudelleensijoituksen mekanismin kautta?”

[...]

Jos Venäjä päättäisi avata näille kulkijoille pääsyn Suomen vastaiselle rajalle, reitti voisi kulkea samankaltaisissa oloissa.

Viranomais­yhteistyö Suomen ja Venäjän rajalla on perinteisesti toiminut.

Vuosien 2015–16 vaihteessa Suomeen tuli yli 1 700 turvapaikan­hakijaa poikkeuksellisesti yli Venäjän rajan. He tulivat Sallan ja Raja-Joosepin virallisten rajan­ylitys­paikkojen kautta. Reitti sulkeutui sen jälkeen, kun Suomen valtio­johto oli tavannut Venäjän valtio­johtoa. Tarvittiin vain Venäjän poliittinen päätös.

Puolan rajalla pitkään työskennellyt rajavartija kertoo, kuinka yhteistyö Valko-Venäjän rajaviran­omaisten kanssa toimi moitteettomasti tälle vuosi­kymmenelle asti. Rajavartijat kävivät vuosia sitten yhteisillä kanootti­retkillä. Jokainen laiton rajanylitys todettiin yhdessä. Aidalle ei ollut tarvetta ennen vuotta 2021.
Helsingin Sanomat 21.8.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3793
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #993 : 21.08.2023, 11:05:07 »
En muista ennen nähneeni Hesarin lisäksi muualla kuin aktivistipropagandassa laittomien siirtolaisten kutsumista "epävirallisiksi" (vrt. "irregular"), mutta nyt sellainenkin termi on otettu käyttöön. Mitään journalistista syytä tönkölle ja merkitykseltään hämäräksi jäävälle ilmaisulle ei ole.

Lainaus
Kaja Kunnas HS
...
Jos epäviralliset rajanylittäjät onnistuvat pääsemään 5,5 metriä korkea raja-aidan yli ...
...
Helsingin Sanomat 21.8.2023

Ei voi syyttää toimittelijaa laiskuudesta, koska jopa LMGTFY olisi kertonut Kajalle oikean käännöksen:

Lainaus käyttäjältä: Google translate Eng2Fin
"EU’s external borders in 2022: Number of irregular border crossings highest since 2016" -> "EU:n ulkorajat vuonna 2022: laittomien rajanylitysten määrä korkein sitten vuoden 2016"

Tahallaanhan tuollaista epävirallista käännöskukkasta on sinne viljelty.
« Viimeksi muokattu: 21.08.2023, 11:10:00 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #994 : 23.08.2023, 23:03:53 »
En muista ennen nähneeni Hesarin lisäksi muualla kuin aktivistipropagandassa laittomien siirtolaisten kutsumista "epävirallisiksi" (vrt. "irregular"), mutta nyt sellainenkin termi on otettu käyttöön.

Muistaakseni ennenmuinoin Suomessa oli ns. "varsinaisia" turvapaikanhakijoita, tai tp:n saaneita. He olivat siis sitä haluttua afrikkalaista sorttia, joita varten koko systeemi oli viritelty. Sitten oli näitä paarialuokan tp-hakijoita mm. Euroopasta, jotka olivat vain ikäviä oheistappiota tosimokuttajille.

Lipsahti ot:n puolelle, sorry.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #995 : 12.10.2023, 22:20:00 »
Toimittaja Anna Karismo ei saa millään kerrottua nyyhkyjutussaan, että Valko-Venäjältä laittomasti rajan yli Puolaan tulevat ovat laittomia siirtolaisia.

Lainaus
16-vuotias Mateusz tietää, millaista on asua diktaattorin naapurissa, ja sama taistelu voi olla edessä suomalaisillakin

Puolan rajalla on kuollut kymmeniä jollei satoja ihmisiä, mutta valtion kontrolloima media vaikenee tilanteesta. Mateusz Rybak käyttää vapaa-aikansa rajan yli tulevien siirtolaisten auttamiseen.
Yle 12.10.2023

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Mitä itse tekisit, jos kotimetsässäsi kuolisi ihmisiä kylmyyteen tai nestehukkaan ilman apua?

Kysymyksen esittävät kaikki tähän juttuun haastatellut tavalliset ihmiset, jotka auttavat Puolan metsissä Valko-Venäjän rajalla piileskeleviä siirtolaisia.

Lokakuun yöt viilenevät nopeasti. Edessä on todennäköisesti tänäkin talvena paukkupakkasia. Syyriasta, Irakista, Kamerunista, Kuubasta tai Belgian Kongosta tulevilla ihmisillä ei ole varusteita kylmässä selviämiseen.

Tapasimme neljä auttajaa eri puolilla Valko-Venäjän vastaista rajaa alkuviikosta. Puolan rajavartiosto ei vastannut Ylen haastattelupyyntöön.

Itäisen Puolan tiheistä sekametsistä on parissa vuodessa tullut siirtolaisten kulkureitti Länsi-Eurooppaan, lähinnä Saksaan. Siirtolaiset ovat pelinappuloita Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan sodassa länttä vastaan.

Lukašenkan joukot pakottavat pakolaisia ylittämään rajan Puolan puolelle. Jos Puolan rajavartijat eivät saa tulijoita kiinni ja vie heitä turvapaikkakeskukseen tai palauta heitä takaisin raja-aidan yli, tulijat jäävät oman onnensa nojaan.

Eivät ole pakolaisia tai turvapaikanhakijoita, koska eivät hae Puolasta turvapaikkaa, vaan laittomia siirtolaisia.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Sama voi olla edessä Suomessakin, koska Venäjällä vallitsevat samat lait kuin Valko-Venäjällä, auttajat varoittavat. Jos naapuri päättää alkaa pelata ihmisillä geopoliittista peliä, silloin kannattaa olla varautunut.

– Suomen tilanne Puolaan verrattuna on sikäli toinen, että teiltä on huomattavasti vaikeampi salakuljettaa ihmisiä eteenpäin Keski-Eurooppaan maantieteen vuoksi, filosofian osa-aikainen professori ja kirjailija Mirosław Miniszewsk sanoo.

Suomessa ei ole edessä samaa, koska Suomi on uusilla laeilla tehnyt itselleen mahdottomaksi tulemisen estämisen ja pikakäännytykset. Lisäksi, toisin kuin muissa EU:n itärajan maissa, jotka ovat vain läpikulkumaita, laittomien siirtolaisten kannattaa heti Suomeen tultuaan ilmoittautua turvapaikanhakijoiksi.

Joten Suomessa voi olla edessä paljon pahempaa, koska Suomi on jo etukäteen kieltäytynyt puolustamasta itseään ja rajojaan.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Miniszewsk kertoo avoimesti kärsivänsä traumaperäisestä stressihäiriöstä sen seurauksena, että hän on seurannut tulijoiden kohtaloita. Silti hän aikoo jatkaa auttamista.

Hän on majoittanut satoja ihmisiä kodissaan ja järjestänyt tuhansia tarvikepakkauksia Facebook-keräyksillä.

– Nämä metsät eivät ole mitä tahansa metsiä. Luonto on villiä, vaikeakulkuista ja erittäin vaarallista etenkin talvella, jolloin voi olla jopa -35 astetta pakkasta. Etelästä tuleville ihmisille se on kohtalokasta.

Vaikeinta Miniszewskin on ymmärtää sitä, että oman kotimaan viranomaiset tieten tahtoen hankaloittavat auttajien elämää.

– Lambedusalla tai Englannin kanaalissa ihmisten annetaan auttaa kanssaihmisiään. Täällä me olemme rikollisia, Miniszewsk sanoo.

Laitonta siirtolaisuutta edistävät ovat rikollisia, koska kyse ei ole turvapaikanhakijoista kuten Lampedusalla. He ovat myös Venäjää hybridisodankäynnissä tukevia maanpettureita.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Euroopassa Puolan itärajan ihmisten kohtelusta ei juuri tiedetä osin siitä syystä, että puolalainen media on pysytellyt asiasta hiljaa.

Osa kansasta ja viranomaisista pitää siirtolaisten auttamista epäisänmaallisensa. Heille syötetään kuvaa turvapaikanhakijoista Valko-Venäjän Lukašenkan kätyreinä.

Kun ohjaaja Agnieszka Hollandin elokuva rajan kurjasta tilanteesta julkistettiin kesällä, se aiheutti paljon kiistaa ja sai voimakasta kritiikkiä Puolan hallituksen virkamiehiltä. Virallinen Puola syytti Hollandia huonon kuvan antamisesta puolalaisista rajavartioista ulkomailla. Nyt Holland joutuu liikkumaan turvamiesten saattelemana.

Maahantulijat joutuvat piiloutumaan, koska he pelkäävät viranomaisia.

Valko-Venäjän rajalla heidät on saatettu pahoinpidellä tai raiskata. Puolassa avustajat saattavat loukkaantuneet sairaalaan. Jos Puolan rajavartijat saavat vihiä siirtolaisista, he palauttavat tulijat usein takaisin Valko-Venäjälle alkeellisiin olosuhteisiin.

Vaikea tosiaan kuvitella, että Puolan yleisradio esittäisi tällaisen nyyhkyjutun, jossa lakia rikkovat maahantulijat esitetään uhreina ja rajoja valvovat viranomaiset pahiksina. Suomessa se on arkipäivää.

Tämä oli tänään tv:n pääuutisissa tulokulmalla, että Puolan valtio muka vaikenee kuolemista, mikä ei ole totta. Kuolemista on tiedotettu, mutta viranomaiset eivät vain tee asiasta sellaista numeroa kuin suomalaiset aktivistitoimittajat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #996 : 13.10.2023, 16:54:26 »
Toimittajan mielipide ei jää epäselväksi.

Lainaus
”Vain siat istuvat elokuva­teatteriin” – Puolan hallitus aloitti raivokkaan kampanjan veteraani­ohjaajan elokuvaa vastaan

PUOLALAINEN veteraaniohjaaja Agnieszka Holland on joutunut maansa oikeisto­konservatiivisen hallituksen hampaisiin uuden elokuvansa vuoksi.

Hollandin ohjaama ja osin käsikirjoittama Zielona granica voitti syyskuun alussa Venetsian elokuvajuhlilla tuomariston erikoispalkinnon. Sille on sadellut kehuja kansainvälisissä lehdissä.

Puolassa taas maan korkea-arvoisimmat poliitikot ovat ryhtyneet raivoisaan hyökkäykseen elokuvaa ja Hollandia kohtaan. Elokuvaa on verrattu jopa natsi­propagandaan.

Kommentteja seurannut nettiviha on saanut 74-vuotiaan Hollandin pelkäämään jo turvallisuutensa puolesta, kertovat Screen Daily, Variety ja Deadline.

ZIELONA GRANICA kertoo Lähi-idästä ja Afrikasta tulleista pakolaisista, jotka joutuvat poliittisiksi pelinappuloiksi Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla.

Elokuva on draama, mutta tapahtumat tosimaailmasta. Valko-Venäjän kautta on parin kuluneen vuoden aikana tullut rajanaapureihin Puolaan, Latviaan ja Liettuaan tuhansia pakolaisia.

Euroopan unioni pitää pakolaisten kuljetusta rajalle Valko-Venäjän itsevaltiaan Aljaksandr Lukašenkan organisoimana: osana hybridisotaa, jota Lukašenka sekä Venäjän johto käyvät länttä kohtaan. Lukašenka on Vladimir Putinin uskollinen tukija ja apuri.

Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla on kiristynyt entisestään Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022. Tänä vuonna Puolan rajavartiolaitos on ilmoittanut pysäyttäneensä 19 000 ”epävirallista rajanylitystä” Podlasian hallinto­alueella Valko-Venäjän vastaisella rajalla.

Hollandin elokuvassa seurataan muun muassa syyrialais­perhettä sekä Afganistanista paennutta naista. Heille on luvattu turvallinen reitti unioniin Valko-Venäjän kautta, mutta Puolan rajalla odottaa tyly vastaanotto, arviot kertovat. Muita elokuvan hahmoja ovat pakolaisia auttava vapaa­ehtois­työntekijä sekä puolalainen rajavartija, joka alkaa saada omantunnon­tuskia.

[...]

Puolan teatteriensi-ilta oli perjantaina, mutta jo sitä ennen hallituksen edustajat aloittivat loanheittonsa elokuvaa kohtaan. Poliitikot väittävät elokuvaa puolalais­vastaiseksi. Heidän mukaansa Holland halventaa etenkin maan rajavartijoiden työtä.

Jo ennen Venetsian elokuvajuhlien näytöstä oikeusministeri Zbigniew Ziobro vertasi Hollandin elokuvaa toisen maailmansodan aikaiseen natsipropagandaan.

”Kolmannen valtakunnan aikana saksalaiset tuottivat propaganda­elokuvia, joissa puolalaiset esitettiin rikollisina ja murhaajina. Nyt Agnieszka Holland tekee samaa”, hän kirjoitti X-palveluun syyskuun alussa. Myöhemmässä haastattelussa Ziobro sanoi Hollandin tukevan elokuvallaan lisäksi Venäjän levittämää disinformaatiota.

Tämän jälkeen haukkujien kuoroon ovat liittyneet muun muassa maan pääministeri Mateusz Morawiecki, valtaa pitävän Laki ja oikeus -oikeistopuolueen johtaja Jarosław Kaczyński sekä presidentti Andrzej Duda. He ovat kutsuneet elokuvaa muun muassa Puolan vastaiseksi agitaatioksi ja brutaaliksi hyökkäykseksi rajaviranomaisia kohtaan.

PUOLAN rajavartiosto julkaisi tiedotteen, jossa otsikossa siteerattiin toisen maailman­sodan aikaista Puolan vastarinta­liikkeen lausahdusta ”vain siat istuvat elokuva­teatterissa”. Alun perin sillä viitattiin kansalaisiin, jotka menivät katsomaan natsi-Saksan propagandafilmejä, nyt siis Hollandin elokuvan katsojiin. Presidentti Duda komppasi näkemystä.

Holland on ilmoittanut ryhtyvänsä oikeustoimiin oikeusministeri Ziobroa kohtaan tämän väitteiden vuoksi, joita pitää vihapuheena.

[...]

AGNIESZKA HOLLAND sanoo Screen Dailyn haastattelussa, että vaikka osasi odottaa elokuvansa aiheuttavan voimakkaita reaktioita, ”vihatsunami” tuli hänelle yllätyksenä.

Hän toteaa olevansa myös huolissaan oman turvallisuutensa puolesta. Kun maan korkeimmat vallanpitäjät käynnistävät vihakampanjan häntä vastaan, se voi johtaa oikeaan väkivaltaan.
Helsingin Sanomat 24.9.2023

Totta kai propagandaelokuvassa laittomina tulijoina esitetään "syyrialaisperhe" ja "Afganistanista paennut nainen", vaikka ylivoimaisesti suurin osa tulijoista on – kuten vuonna 2015 Suomessa – irakilaisia nuoria miehiä. Mukana on ollut jopa kuubalaisia, joita lennätetään Eurooppaan Moskovan kautta.

Elokuvaohjaaja Holland ei ole haastatteluissa yrittänytkään vastata esimerkiksi syytöksiin Venäjän levittämän disinformaation tukemisesta vaan uhriutuu ja syyttää Puolan poliitikkoja ja viranomaisia totuuden peittelystä ja vihan lietsonnasta. Tosiasiahan on, että Holland ja hänen tukijansa tekevät pyyteettömästi työtä juuri sen tavoitteen eteen, johon Venäjä ja Valko-Venäjä hybridioperaatiollaan pyrkivät.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 982
 • Liked: 66484
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #997 : 13.10.2023, 17:30:16 »
Toimittaja Anna Karismo ei saa millään kerrottua nyyhkyjutussaan, että Valko-Venäjältä laittomasti rajan yli Puolaan tulevat ovat laittomia siirtolaisia.

Lainaus käyttäjältä: Anna Karismo, Yle
Mitä itse tekisit, jos kotimetsässäsi kuolisi ihmisiä kylmyyteen tai nestehukkaan ilman apua?

Kysymyksen esittävät kaikki tähän juttuun haastatellut tavalliset ihmiset, jotka auttavat Puolan metsissä Valko-Venäjän rajalla piileskeleviä siirtolaisia.

Lokakuun yöt viilenevät nopeasti. Edessä on todennäköisesti tänäkin talvena paukkupakkasia. Syyriasta, Irakista, Kamerunista, Kuubasta tai Belgian Kongosta tulevilla ihmisillä ei ole varusteita kylmässä selviämiseen.

Me voitaisiin lahjoittaa niille Kerttu Kotakorpi kertomaan Valko-Venäjän sääolosuhteista.

Kimmo Kiljusen "lentäväthän linnutkin" rajojen yli -teesissä on kuitenkin sen verran järkeä, että ne linnut, joilla ei ole varusteita kylmässä elämiseen, lentävät kesäksi takaisin etelään. Tänne päin tullaan shortseissa ilman paitaa ja odotetaan, että hölmöläinen antaa untuvatakin. Vain Canada Goose kelpaa. Jos ei saa, niin sitten otetaan väkisin.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #998 : 14.10.2023, 11:12:02 »
Jos ei saa, niin sitten otetaan väkisin.

Pätee moneen muuhunkin asiaan. Valitettavasti.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 328
 • Liked: 51374
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #999 : 14.10.2023, 11:28:46 »
Eilen tai toissapäivänä  Ylenannon Anna Karismo kommentoi aamuteeveessä Puolan vaaleja ja moitti toki Puolan median olevan pelkkää valtapuolueen propagandaa, mikä erityisesti minua nauratti, koska itse Karismo on Ylen propagandisti ( hänen propagandansa on toki ”parempaa vasemmistopropagandaa”).

https://twitter.com/AnnaKarismo/status/1712699531949695175?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Mutta sitten se Anna Karismon tyyli, jolla hän esitti asiansa tuossa aamuteeveen pätkässä, johon tuo linkkikin on!
Jokainen tietää millä paatoksella Pohjois-Korean tv-toimittajat asiansa ääni väristen pauhaavat? Ylen Anna Karismolla on siihen vielä vähän matkaa, mutta se kiihko, vaivoin tukahdutettu raivo ja viha ja aggressiivisuus, jolla Karismo paasasi tuon aamu-reportaasin, niin oikein pysähdyin sen tunnekuohunsa edessä tuijottamaan telkkaria.

Paraskin propagandasta syyttelijä! 😂

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1000 : 14.10.2023, 13:55:14 »
Eilen tai toissapäivänä  Ylenannon Anna Karismo kommentoi aamuteeveessä Puolan vaaleja ja moitti toki Puolan median olevan pelkkää valtapuolueen propagandaa, mikä erityisesti minua nauratti, koska itse Karismo on Ylen propagandisti ( hänen propagandansa on toki ”parempaa vasemmistopropagandaa”).

Toimittaja Karismo pelotteli eilisessä aamu-tv:n vaalireportaasissaan vaalien jälkeen valtaa saavalla puolalaisella äärioikeistolla, joka "on täällä Puolassa todella äärioikeisto, tällainen alt-right puolalainen versio, eli uskotaan salaliittoteorioihin, ja tällä puolueella on ihan neonatsiyhteyksiä esimerkiksi Kreikkaan".

En löytänyt googlaamalla edes vihjausta kyseisen puolueen kreikkalaisista natsiyhteyksistä, eikä Karismo ole tietenkään avannut asiaa missään. Voin kuvitella, kuinka asialleen omistautuneet toimittajat "raportoivat" muissa maissa vastaavalla tarkkuudella Suomen vaaleista ja perussuomalaisista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1001 : 18.10.2023, 14:51:26 »
Toimittaja Anna Karismo ei saa millään kerrottua nyyhkyjutussaan, että Valko-Venäjältä laittomasti rajan yli Puolaan tulevat ovat laittomia siirtolaisia.

Puola ei puhaltele muniinsa.
Invalid Tweet ID
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1002 : 28.11.2023, 17:06:11 »
Suvi Turtiaisen nyyhkyjuttu, joka samalla antaa Suomelle mallin, kuinka kaikissa muissa EU:n itärajan maissa toimitaan Venäjän kanssa.

Lainaus
Puola toimii rajalla toisin kuin Suomi – Tataari­kylä on joutunut hautaamaan useita itä­rajalle kuolleita siirtolaisia

Puola työntää ison osan tulijoista takaisin Valko-Venäjän puolelle, vaikka keskelle metsää. Toisin kuin Suomessa, Puolaan tulevat piileskelevät viranomaisia.

AIVAN Puolan itärajalla sijaitsevan Bohonikin kylän hautausmaalla on uusi, hieman erillään muista haudoista sijaitseva alue.

Viimeisin alueen haudoista kaivettiin alle kuukausi sitten. Edesmenneen miehen etunimi on Mohammad. Hän oli kuollessaan 33-vuotias.

Mohammad kuoli ylittäessään Puolan itärajaa eli reitillä Valko-Venäjältä Puolaan.

Toisin kuin Suomen ja Venäjän rajalla, jossa siirtolaiset ovat toistaiseksi tulleet virallisten rajanylityspaikkojen kautta, Puolaan tullaan laittomia maastoreittejä pitkin.

Varsinkin talvella reitti voi olla hengenvaarallinen. Fundacja Ocalenie -nimisen säätiön mukaan 55 ihmistä on kuollut Puolan itärajalla kahden vuoden aikana.

Puolan itäraja on esimerkki siitä, miten synkäksi tilanne voi muuttua, kun itänaapuri alkaa työntää ihmisiä rajan yli. Puolassa ylityspaikkojen sulkeminen tai raja-aita eivät ole estäneet kaikkia tulijoita.

[...]

PUOLA toimii rajallaan eri tavalla kuin Suomi.

Puola työntää ison osan tulijoista takaisin Valko-Venäjän puolelle, vaikka keskelle metsää. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on arvostellut Puolaa väkivallasta ja pakkopalautuksista rajalla.

Puolan itärajalla siirtolaiset eivät käytä virallisia ylityspaikkoja, vaan tulevat laittomia maastoreittejä Valko-Venäjän viranomaisten avustamina.

Siirtolaiset välttävät viranomaisia paitsi palautusten pelossa myös siksi, että tulijat haluavat yleensä jättää turvapaikkahakemuksen Saksassa, Puolan länsinaapurissa.

”Yleensä saamme heidät kiinni, kun he ovat jo autossa matkalla Saksaan”, alueellisen rajavartiolaitoksen lehdistöedustaja Katarzyna Zdanowicz sanoo HS:lle Białystokin kaupungissa.

Autokyydit ovat salakuljettajien järjestämiä.

Rajaviranomaisen mukaan kaikki tulijat, jotka eivät tarvitse välitöntä sairaalahoitoa tai halua hakea Puolasta turvapaikkaa, ohjataan raja-aidalle ja takaisin Valko-Venäjälle. Sama sääntö koskee perheitä, vaikka heillä olisi lapsia mukanaan.

Raporttien mukaan pakkopalautukset ovat koskeneet myös siirtolaisia, jotka olisivat halunneet hakea turvapaikkaa Puolasta. Turvapaikkaa hakemaan pyrkineiden palauttaminen on todettu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ihmisoikeussopimusten vastaiseksi.

Rajavartiolaitoksen Zdanowicz sanoo, ettei palautuksia tehdä väkivalloin. Väitettä on vaikea todistaa, sillä mediaa ei päästetä seuraamaan palautuksia Valko-Venäjän puolelle.

Palautukset tehdään maastossa ilman yhteydenottoa rajanaapurin Valko-Venäjän viranomaisiin.

”Metsään, mutta turvalliseen paikkaan, jossa ei ole jokia tai mutaa ja jotka ovat lähellä Valko-Venäjän ylityspaikkoja”, rajavartiolaitoksen Zdanowicz sanoo.

[...]

Anna Sikora on paikallinen vapaaehtoinen, joka auttaa viranomaisia piileskeleviä siirtolaisia. Sikora lähtee viemään vaatteita ja ruokaa, kun rajan ylittänyt siirtolainen lähettää kännykällä sijaintinsa.

Viime aikoina tulijoita on ollut vähemmän. Myös Puolassa on huomattu, että siirtolaisia kiinnostaa aiempaa enemmän reitti Suomen kautta.

Sikora tietää hyvin, ettei kyseessä ole samanlainen maahanmuutto kuin vaikka Etelä-Euroopan merirajoilla. Itänaapuri ohjaa tulijoita rajalle.

[...]

AUTTAMINEN ei tarkoita aina, että kannattaisi maahanmuuttoa. Tataariyhteisön Szczęsnowicz sanoo suoraan, ettei halua maahanmuuttajia Puolaan.

Hänen mukaansa tulijoiden määrä ei lopu koskaan, jos heitä aletaan ottaa maahan. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hädässä olevat jätetään yksin.

Tein päätöksen auttaa. Autan siirtolaisia, mutta myös rajavartioita.”

Szczęsnowiczin linjaus on tarjota kuumaa keittoa kaikille rajalla.
Helsingin Sanomat 24.11.2023

Jutussa annetaan ymmärtää, että "paikalliset vapaaehtoiset" vain toimittavat rajalle vaatteita ja ruokaa, mutta oikeasti he auttavat ihmisiä organisoidusti rajan yli ja pakenemaan viranomaisia kohti Saksaa ja muita EU-maita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 275
 • Liked: 9428
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1003 : 28.11.2023, 19:33:06 »
"Mitä itse tekisit, jos kotimetsässäsi kuolisi ihmisiä kylmyyteen tai nestehukkaan ilman apua?"

En mitään koska en ole niitä sinne haalinut. Jos nuotioita virittelisivät niin soittaisin Naapurin Niämiset häätämään ne helvettiin. Keväämmällä siiten kuoppaisin minikaivurilla pois näkyvistä ja haisemasta.

Circus Hypno

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 173
 • Liked: 719
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1004 : 05.01.2024, 17:56:31 »
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010100438.html
Lainaus
VALKO-VENÄJÄN itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukašenka on allekirjoittanut lain, joka suo hänelle elinikäisen suojan rikossyytteiltä.

..

Laki myös estää maanpaossa olevien oppositiojohtajien asettumisen ehdolle tulevissa presidentinvaaleissa. Lain mukaan presidenttiehdokkaaksi voivat asettua vain Valko-Venäjän kansalaiset, jotka ovat asuneet maassa vähintään viimeiset 20 vuotta eivätkä ole koskaan saaneet oleskelulupaa toiseen maahan.

Laki myös määrää presidentille ja hänen lähiomaisilleen elinikäisen turvallisuuspalvelun, terveydenhuollon ja henki- ja sairausvakuutuksen.

..

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 948
 • Liked: 19477
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1005 : 06.02.2024, 20:31:25 »
Lainaus
Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukašenka on ukaasillaan sallinut armeijan käyttää aseellista voimaa kansalaisia vastaan.

Asiakirjan mukaan sotilashenkilöillä on ukaasin antamispäivästä lähtien oikeus käyttää fyysistä voimaa, erikoisvälineitä, taistelu- ja erikoisvarusteita sekä aseita ottaen huomioon tilanteen vaatimukset. Dokumentti on allekirjoitettu 1. helmikuuta.

Presidentin määräyksen mukaan sotilaita ei rangaista, jos he tappavat tai vahingoittavat siviilejä tällaisissa olosuhteissa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f5ee294e-2446-4406-8473-2e93b2ba69b6

Toivottavasti armeija älyää, että tuon ukaasin jälkeen armeija voi moraalisesti käyttää sotilaallista voimaa myös Lukašenkoa vastaan. Ja samat oikeudet myös siviileillä. Toivotaan, että joku toimii.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 484
 • Liked: 135470
Vs: Valko-Venäjä, Valko-Venäjä, Valko-Venäjä
« Vastaus #1006 : 15.06.2024, 11:22:55 »
Suvi Turtiaisen nyyhkyjuttu, joka samalla antaa Suomelle mallin, kuinka kaikissa muissa EU:n itärajan maissa toimitaan Venäjän kanssa.

Lainaus
Puola työntää ison osan tulijoista takaisin Valko-Venäjän puolelle, vaikka keskelle metsää. Toisin kuin Suomessa, Puolaan tulevat piileskelevät viranomaisia.
Helsingin Sanomat 24.11.2023

Jutussa annetaan ymmärtää, että "paikalliset vapaaehtoiset" vain toimittavat rajalle vaatteita ja ruokaa, mutta oikeasti he auttavat ihmisiä organisoidusti rajan yli ja pakenemaan viranomaisia kohti Saksaa ja muita EU-maita.

Sama Vesa Sirénin jutussa:

Helsingin Sanomat: Pakolaisia auttaneita hollantilaisia odottaa jopa kahdeksan vuoden vankeus – näin Latvian palautuslaki eroaa Suomesta 15.6.2024

Lainaus käyttäjältä: Vesa Sirén, HS
HOLLANNIN kansalaisia uhkaa Latviassa jopa kahdeksan vuoden vankeus, koska he ovat auttaneet vaikeista oloista Latviaan tulleita pakolaisia.

Alunperin The Guardianista napatussa Hesarin jutussa jätetään taka-alalle, että "pakolaisten auttaminen" tarkoitti tässä laittomien siirtolaisten ihmissalakuljetusta, mikä selittää rangaistusmaksimin. Kyse ei ole määritelmällisesti pakolaisista eikä edes turvapaikanhakijoista, koska he eivät olisi hakeneet Latviasta turvapaikkaa, mutta mitäs me luotettavan median journalistit pienistä.

Lainaus käyttäjältä: Vesa Sirén, HS
LATVIAN tiukka lakikaan ei estä ruoan ja juoman antamista, mutta suojan antaminen tai pakolaisten auttaminen eteenpäin on kiellettyä, Husseinin latvialainen lakimies Raimonds Briedis tulkitsee lakia The Guardianille.

Doppen ja Hussein aikovat The Guardianin mukaan myöntää oikeudenkäynnissä Latviassa tekonsa, jotka tapahtuivat humanitäärisistä syistä.

Lainaus käyttäjältä: The Guardian
The trial appears to be part of an attempt to intimidate anyone who may want to help at the border. Unlike in Poland, where a network of activists offers help and assistance to people who cross from Belarus, in Latvia there is almost nobody carrying out such work.

Kyllä, sillä kuten Hesarissa, "auttaminen" tarkoittaa tässä ihmissalakuljetusta, ei humanitaarista apua kuten ruuan tarjoamista.

Lainaus käyttäjältä: Vesa Sirén, HS
ASIA on monimutkainen, sillä Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukašenka on kannustanut ulkomaalaisia Valko-Venäjän ja EU:n rajoille aiheuttaakseen painetta EU-maille.

Raubiško sanoo The Guardianille ymmärtävänsä turvallisuushuolet tilanteessa, jossa Latvialla on kaksi väkivaltaista ja arvaamatonta naapuria eli Valko-Venäjä ja suurhyökkäystään Ukrainassa jatkava Venäjä.

Hän kertoo ettei voi kuitenkaan hyväksyä sitä, että ihmisiä jätetään kuolemaan Latvian rajoille.

LATVIA ei sinänsä ole saanut virallista huomautusta lainsäädännöstään eikä myöskään yhtään tuomiota kansainvälisistä oikeusistuimista, valtiosihteeri Dimitrijs Trofimovs Latvian sisäministeriöstä sanoi viime kuussa HS:lle.

Näin siitä huolimatta, että Latvian laki on ihan toista luokkaa kuin Suomeen esitetty:

Lainaus käyttäjältä: Vesa Sirén, HS
SUOMEN lakiehdotuksessa ei ole samanlaista avunannon kriminalisointia kuin Latvian laissa, Koskenniemi toteaa.

Mutta muuten niin Koskenniemi kuin 17 muutakin perustuslakivaliokunnan kuulemaa oikeustieteilijää tyrmäävät uuden lakiehdotuksen täysin.

”Se on Suomen ihmisoikeus- ja EU-velvoitteiden vastainen ja rikkoo Suomen perustuslakia”, Koskenniemi kiteyttää.

Siinä tapauksessa on aika vaihtaa Latvian perustuslakiin, niin säästytään lähivuosina paljolta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: