Kirjoittaja Aihe: 2022-05-07 Wolt-kuski halutaan karkottaa Suomesta, tulot "epäilyttävän suuret"  (Luettu 4622 kertaa)

Circus Hypno

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 57
Hei vaan! Uusi jäsen teki nyt ensimmäisen viestinsä.

https://yle.fi/uutiset/3-12432720

Lainaus
"En voinut uskoa päätöstä" – Wolt-kuski Muhammed Musah halutaan karkottaa Suomesta 5 000 euron tulojen vuoksi
Viranomaiset epäilevät Muhammed Musahin suuria tuloja ruokalähettinä. Musah ihmettelee, miksi ahkerasta työnteosta rangaistaan.


Ghanalainen Muhammed Musah, 38, sai reilu kuukausi sitten kielteisen oleskelulupapäätöksen, ja nyt häntä uhkaa karkottaminen Suomesta. Keskeinen peruste Maahanmuuttoviraston päätöksessä ovat Musahin Wolt-lähettinä tienaamat tulot, jotka ovat viranomaisten mielestä epäilyttävän suuret.

Musah on toiminut täyspäiväisenä ruokalähettinä Joensuussa vuodesta 2020, jolloin hän valmistui Itä-Suomen yliopistosta kemian maisteriksi. Valmistumisensa jälkeen Musahilla oli selkeä päämäärä: hän haluaa työn, jossa tienaa niin paljon, että myös vaimon ja kolmen tyttären olisi mahdollista muuttaa Ghanasta Suomeen.

...

Työn perusteella myönnettävä oleskelulupa edellyttää riittävää toimeentuloa. Musahin perhetilanteessa hänen käteen jäävät nettotulonsa pitäisi olla kuukaudessa noin 2 900 euroa. Tulovaatimus lasketaan perheen koon mukaan.

– Päätin ryhtyä kokopäiväiseksi Wolt-kuskiksi, sillä palkkatyössä esimerkiksi ravintola-alalla tulot olisivat jääneet paljon vaadittua pienemmiksi, Musah sanoo.

Koulutusta vastaavaa työtä ei myöskään ollut tarjolla yliopistosta valmistumisen jälkeen.

Vuonna 2021 Musah liikevaihto Wolt-kuskina oli keskimäärin 5632 euroa kuukaudessa. Se oli oleskeluluvan jatkohakemusta käsitelleen ely-keskuksen mielestä liikaa.

Ely-keskuksen päätöksessä todetaan, ettei “tällaisen tason ylläpitäminen pidemmällä aikavälillä ole uskottavaa”. Ely-keskus pitää päätöksessään Musahin tuloja epäuskottavina ja epäilee häntä mahdollisesti pimeän työn teettämisestä.

...

Musahin mukaan hänen tulonsa ovat ahkeruuden tulosta. Hän kertoo työskennelleensä vähintään viitenä päivänä viikossa, yleensä noin 12 tuntia päivässä. Viikonloppuisin hän on välillä tehnyt pidempiä päiviä, sillä kuljetuksia on tarjolla pitkälle yöhön. Maanantaisin hän on yleensä pitänyt vapaata. Musah kuljettaa ruoka-annoksia autollaan.

...

Ely-keskus perustelee kielteistä päätöstään Wolt-kuskien keskiansioilla ja sillä, että Wolt on kertonut, että vain harvat lähetit yltävät yli 4 000 euron kuukausiliikevaihtoon.

...

Musah on asunut Suomessa neljä vuotta. Yliopistossa opiskellessa oleskeluluvan kanssa ei ollut hänen mukaansa ongelmia. Wolt-kuskiksi siirryttyä hänelle myönnettiin väliaikainen oleskelulupa yrittäjänä. Nyt luvan jatko evättiin.

Musah valittaa Maahanmuuttoviraston päätöksestä. Hänen lakimiehensä on neuvonut, että valitusprosessissa on eduksi, jos Musah käy palkkatöissä. Nyt hän työskentelee osa-aikaisesti yhdessä Girayn ravintoloista ja tekee ohessa Wolt-kuskin työtä. Tulot ovat tippuneet, eikä hän pysty lähettämään perheelleen yhtä paljon rahaa kuin aiemmin.

...

Tapaus herättää monenlaisia ajatuksia. Hankalaa on tietysti se, että tässä on vain yhden osapuolen näkemys. Virkailijathan eivät tuttuun tapaansa kommentoi yksittäisiä tapauksia.

Muun ohella silmiin pistää Musahin koulutus. Hänellä on siis maisteritutkinto Itä-Suomen yo:sta, pääaineena kemia. Työpestinsä on nyt kuitenkin Woltin ruokalähetti.

Kovasti Suomessa on pauhattu ulkomaalaisten "huippuosaajien" ja korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien tarpeesta, mutta tähänkö niitä sitten tarvitaan? Ruokakuskeiksi, marjanpoimijoiksi, siivoojiksi tms.? En mitenkään halua väheksyä mainittuja töitä, ja onhan sitä sanontakin, että "työ kuin työ". Mutta onhan tällainen nyt melkoista aivojen haaskausta.

En toki tiedä, onko Musah yrittänyt hakea edes jotenkuten koulutustansa liippaavia töitä Joensuun (tai ylipäätään Pohjois-Karjalan) ulkopuolelta. Ehkä etelämpänä voisi olla enemmän kysyntää (en tosiaankaan tiedä kemianalan töistä, mutta kuitenkin). Tai kannattaisiko yrittää Suomen ulkopuolelle töihin (tappiollista aivovuotoa Suomelle toki).

Uutisjutussa pistää silmiin myös se, että tässä ollaan nyt karkottamassa työtä tekevää mamua. Sen sijaan rötösteleviä mamuja, joilla ei ole työ- tai sopeutumishaluja, ei tunnuta saavan maasta sitten millään ilveellä pois.


Päätän ensimmäisen viestini tähän.

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 559
 • Liked: 2289
Minusta tämä osoittaa selvästi miten seinähullua nykyinen maahanmuuttopolitiikkamme on.

Ei ole mitään järkiargumentteja karkottaa ihmisiä jotka elättävät itsensä työllään täällä.

Eikä toisaalta ole mitään järkiargumentteja sille että otettaisiin tänne rajattomasti sossuelättejä loisimaan.

Kuitenkin nimenomaan rajattoman sosiaaliturvan tarjoaminen mamuille on se missä virkatanttamme eivät näe mitään ongelmaa.

Kaikkien pitäisi ymmärtää, että 5000 eur/kk ansaitseva henkilö on Suomelle pelkkää plussaa.

..Ja toisaalta se että päästämme rajattoman määrän sossuelättejä Suomeen on politiikkaa joka tulee johtamaan suuriin ongelmiin, ja joudutaan jossain vaiheessa lopettamaan joka tapauksessa. (Ruotsissa tämä piste on ehkä tulossa vastaan lähivuosina, toivottavasti se herättää keskustelua sitten täälläkin vähän enemmän)
« Viimeksi muokattu: 08.05.2022, 11:41:08 kirjoittanut Atte Saarela »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 814
 • Liked: 65605
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Lainaus
...Wolt-kuski Muhammed Musah halutaan karkottaa Suomesta 5 000 euron tulojen vuoksi

YLE sotkee jutussa liikevaihdon ja ansiotulot.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 224
 • Liked: 10300
Jo järki sanoo, ettei pelkkänä Woltti-kuskina ole edes teoriassa mahdollista päästä keskimäärin yli 5000 euron kuukausituloihin.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 559
 • Liked: 2289
Jo järki sanoo, ettei pelkkänä Woltti-kuskina ole edes teoriassa mahdollista päästä keskimäärin yli 5000 euron kuukausituloihin.
Minä haluaisin kyllä nähdä tästä laskelman miksi olisi mahdotonta, pystyisitkö laatimaan sellaisen?

Jotkut ihmiset ovat poikkeuksellisen energisiä, ehkä tuokin tyyppi työskentelee hiukan enemmän kuin 40 h viikossa, mutta en sanoisi että on mahdotonta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 814
 • Liked: 65605
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Lainaus
https://www.facebook.com/pauli.vahteraristiinassa/posts/7353726361368673
Pauli Vahtera Vantaalla

Suomi koulutti ghanalaisen kemian maisteriksi. Hän työllistää itsensä Volt-kuskina. Ja haluaa Suomeen vaimonsa ja kolme lastaan.

Jokainen työ on arvokasta. Etenkin jos se kestää senkin jälkeen kun perhe on tullut Suomeen ja sosiaalitukena ”ansaitsee” enemmän kuin pienipalkkaisessa työssä.
Laitetaan oleskeluluvan ehdoksi se, että jos hän tukeutuu muuhun sosiaaliturvaan kuin lapsilisät, niin sitten alkaa kotimatka koko perheelle.

Samalla voitaisiin tarkistaa ulkomaalaisten saaman ilmaisen koulutuksen menetelmät. Tuskin Suomi kouluttaa ilmaiseksi ulkomaalaisia yliopistoissa, jotta he voivat toimia Volt-kuskeina.
...
Ulkomaalaisten ilmaisen koulutuksen todellinen syy on turvata opettajien ja yliopistojen muun henkilökunnan työpaikat. Eräänlaista korruptiota tämäkin.
...
Laskin, että liikevaihto edellyttää 35 keikkaa päivässä, jos keskimääräinen keikkapalkkio on 8 euroa. Se vie pelkästään bensakuluja 900-1000 euroa kk:ssa. YEL-maksun, kirjanpidon ja puhelin-/nettimaksujen sekä autokulujen jälkeen jäisi käteen verojen jälkeen noin 2500 euroa jälkeen. Vaatimus perheenyhdistämiseen on 2900 euroa/kk nettotuloja.

Lainaus
Kommentti: ”Vuonna 2021 Musah liikevaihto Wolt-kuskina oli keskimäärin 5632 euroa kuukaudessa.”

Ylen mukaan liikevaihto = palkka. Tuosta lähtee päältä pois alv. 24% ja yrittäjänä YEL On pakollinen ja ennakonpidätyskin pitää suorittaa. Ei sillä käteen jäävällä osuudella elätetä viisihenkistä perhettä.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 1732
 • Saatan olla väärässäkin.
Tästä olisi tosiaan mielenkiintoista nähdä joku laskelma.

Ensinnäkin, hieno juttu kun työt maistuu.

Toiseksi, Ylen mukaan yrittäjänä toimivien Wolt-kuskien keskimääräinen laskutus(!) on 15.5 eur/h. Joka ei siis ole yhtä kuin palkka, tuosta vähennetään yel, työttömyysvakuutusmaksu yms.

Jos liikevaihto on keskimäärin kuussa 5632 eur, niin tuolla keskimääräisellä laskutushinnalla pitäisi polkea Nissania rapiat 360 tuntia kuukaudessa. 12 tuntia jokaikinen päivä.

Tämä kävisi paremmin järkeen, jos YLE:ltä on mennyt palkka ja laskutus sekaisin, ja laskutus on jossain 25 eur paikkeilla, jonka itse aikoinaan laskin aivan minimihinnaksi millä ylipäätään kannattaisi mitään laskutustyötä tehdä. Toki muut kulut kuten auto nostavat järkevän laskutustunnin hinnan automaagisesti +30 eur/h-tasolle.

Tästä on hankala muita johtopäätöksiä vetää kuin että ei täsmää.

Köhösen Keijo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 1293
Liikevaihto tosiaan, eikä palkkatulot. Mutta yleisesti tässä on ongelma, että kaikki ruokalähetit perustavat yrityksen ja maksavat itselleen minimieläkettä, eli eivät todellakaan tule pärjäämään omillaan, kun eläköityvät. Itse teen kyllä yrittäjänä ihan samaa, mutta jätän kyllä sukanvarteen jotain. Meillä on muhimassa semmoinen pommi näissä yrittäjien eläkemaksuissa, että en haluaisi olla hallituspuolueena, kun tämä pamahtaa silmille. Meillä saattaa olla parinkymmenen vuoden sisään muutamia satoja tuhansia ihmisiä, joilla on eläke 400 euroa kuukaudessa.

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 556
 • Liked: 1732
 • Saatan olla väärässäkin.
Minullekin on nälkäkurkiyrittäjyys tuttua. Yellit minimissä kehiin, toivoen että joskus sitten menisi paremmin. Aika monella ei mene.

Tmi-yrittäjyyteen "kannustaminen" on täysin edesvastuutonta.

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 559
 • Liked: 2289
Liikevaihto tosiaan, eikä palkkatulot. Mutta yleisesti tässä on ongelma, että kaikki ruokalähetit perustavat yrityksen ja maksavat itselleen minimieläkettä, eli eivät todellakaan tule pärjäämään omillaan, kun eläköityvät. Itse teen kyllä yrittäjänä ihan samaa, mutta jätän kyllä sukanvarteen jotain. Meillä on muhimassa semmoinen pommi näissä yrittäjien eläkemaksuissa, että en haluaisi olla hallituspuolueena, kun tämä pamahtaa silmille. Meillä saattaa olla parinkymmenen vuoden sisään muutamia satoja tuhansia ihmisiä, joilla on eläke 400 euroa kuukaudessa.
Koko eläkejärjestelmämme on huonosti rakennettu, menneisyydessä on tehty huonoja valintoja jotka suuria ja vaikeasti korjattavia.

Jos ajatellaan mitä kuuluu hyvinvointivaltion ydintoimintoihin, niin varmastikin yksi niistä olisi taata sellainen eläke jolla tulee jotenkuten toimeen, mutta toisaalta ei ole kovin järkevää maksaa kenellekään valtion pussista merkittävästi tätä korkeampia eläkkeitä, koska varaa ei yksinkertaisesti ole.

Eläkejärjestelmää tulisi merkittävästi yksinkertaistaa ja tehostaa, ainakaan minä en näe mitään syytä miksi valtion takaama minimieläke ei voisi olla kaikille kansalaisille samansuuruinen, ja jos joku haluaa säästää itselleen enemmän rahaa eläkkeellä oloa varten, se olisi sitten oma valinta eikä valtio ottaisi siihen mitään kantaa.

Minusta eläkemaksuja ei pitäisi ajatella mitenkään erillisinä muista veroista, sillä eiväthän esimerkiksi työttömätkään oikeastaan maksa mitään erillisiä eläkemaksuja. Koko eläkejärjestelmän voisi uudelleenrakentaa siten, että valtio maksaisi kaikille saman verran eläkettä kuin mitä nykyään maksetaan koko ikänsä työttömänä olleille. Jos siihen on varaa, veroja voisi sitten alentaa vastaavasti, jotta ihmiset saisivat itse päättää paljonko säästävät eläkettä varten. (On myös mahdollista, että veroja ei kuitenkaan ole varaa alentaa, mutta joka tapauksessa jotain pitäisi tehdä eläkejärjestelmän järkeistämiseksi ja voi olla että pakon edessä ajaudutaan joka tapauksessa johonkin tämäntyyppiseen ratkaisuun)
« Viimeksi muokattu: 08.05.2022, 12:31:44 kirjoittanut Atte Saarela »

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 344
 • Liked: 16007
Mikä tahansa syy saada näitä maasta ulos on ok syy pitkässä juoksussa. Luulen, että jampan maassaolon tuotto ei kata edes maahanjääntilupien käsittelyä oikeuskuluineen.
that's a bingo!

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 188
 • Liked: 710
 • MC Narcissus
Ylen propaganda kääntää asiat päälaelleen. Afrikkalaisten työllisyysaste on mitätön, mutta verorahoitteinen vasemmistomedia poimii yhden yksittäistapauksen istuttaakseen käsityksen, että afrikkalaiset tekevät työtä ellei paha valtiovalta käännytä poloisia. Asennekasvatuksen tarkoituksena on suurentaa mamuhyysäävien konsensuspuolueiden äänisaaliita vaaleissa.

Kantasuomalaisia miehiä Yle leimaa julkaisemalla yksittäistapauksia työhaluttomista. Jutuissa ei ole tyypin naamaa eikä täyttä nimeä vaan rasistisesti näytetään valkoisia käsiä ja mainitaan vain kantasuomalainen etunimi. Näin saadaan aikaiseksi vaikutelma, että kantasuomalaiset miehet ovatkin niitä loiseliöitä. Todellisuudessa kantasuomalaisten miesten työllisyysaste on paljon suurempi kuin afrikkalaisten.

https://yle.fi/aihe/a/20-10002311

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 425
 • Liked: 1057
Eiköhän tämä Wolt-yrittäjä ajele keikkaa itse autolla ja pari-kolme tuttua samaa hommaa fillarilla. Kaikki laskutus tämän yhden yrittäjän kautta ja muut elää sosiaaliturvalla. Liikevaihdosta kun vähennellään auton kulut ja verot ym maksut niin ei kauheasti jää. Vuoden tollasta voi maisterinakin pyörittää jos palkkana on koko perheelle elatus ja koulutus loppuiäksi. Ja tekeehän ne orjat lähettihommia edelleen.
Ja kun nämä faktat oli selvästi keksittyjä, epäilen vähän tuota kemian maisteritutkintoakin. Googlella en löydä LUT:sta tuon nimistä valmistunutta. Saeed Muhammad Ahsan olisi mutta ihan erinäköinen.


Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 2321
Eiköhän tämä Wolt-yrittäjä ajele keikkaa itse autolla ja pari-kolme tuttua samaa hommaa fillarilla. Kaikki laskutus tämän yhden yrittäjän kautta ja muut elää sosiaaliturvalla. Liikevaihdosta kun vähennellään auton kulut ja verot ym maksut niin ei kauheasti jää. Vuoden tollasta voi maisterinakin pyörittää jos palkkana on koko perheelle elatus ja koulutus loppuiäksi. Ja tekeehän ne orjat lähettihommia edelleen.
Ja kun nämä faktat oli selvästi keksittyjä, epäilen vähän tuota kemian maisteritutkintoakin. Googlella en löydä LUT:sta tuon nimistä valmistunutta. Saeed Muhammad Ahsan olisi mutta ihan erinäköinen.
Miten joku yle voi edes tehdä tollaisen jutun ilman että tarkistaa asiat?.Jutut on kuin seiskasta ja seiska sentään taitaa tarkistaa faktoja ennen kuin pistää asioita lehteen.:)

/offtopic
Tuli itselle heti mieleen toi laskutuskuvio.Ilmeisesti nämä kuvittelee että tollainen menee läpi?.

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 801
 • Liked: 1723
Eiköhän tämä Wolt-yrittäjä ajele keikkaa itse autolla ja pari-kolme tuttua samaa hommaa fillarilla. Kaikki laskutus tämän yhden yrittäjän kautta ja muut elää sosiaaliturvalla. Liikevaihdosta kun vähennellään auton kulut ja verot ym maksut niin ei kauheasti jää. Vuoden tollasta voi maisterinakin pyörittää jos palkkana on koko perheelle elatus ja koulutus loppuiäksi. Ja tekeehän ne orjat lähettihommia edelleen.
Ja kun nämä faktat oli selvästi keksittyjä, epäilen vähän tuota kemian maisteritutkintoakin. Googlella en löydä LUT:sta tuon nimistä valmistunutta. Saeed Muhammad Ahsan olisi mutta ihan erinäköinen.

Ei ole LUT:sta valmistunut, koska sieltä valmistutaan dippainsseiksi. On Itä-Suomen yliopistolta valmistunut maisteriksi. (Liite)

Mitä muuhun arveluun useammasta lähetistä, niin täysin mahdollista ja jos on yksin tehnyt, niin tahdin ylläpitäminen pidempään on mahdotonta.

edit. linkki:
https://primo.uef.fi/permalink/358FIN_UOEF/10iob6c/alma9914945238105966
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Epäilen vahvasti, että YLE:n jutussa ei ole kerrottu kaikki koska Ely-keskus sanoo "ettei kielteisen päätöksen peruste ole vain yksittäinen seikka, vaan moneen lähteeseen perustuva arvio hakijan tilanteesta."

Kaikesta päätellen tässä ei ehkä olekaan kyse vain ahkerasta neekeristä, joka sai hylsyn byrokraattisten seikkojen takia vaan kuviossa on tarpeeksi paljon epäselviä asioita, jonka perusteella on päätelty että kaveri vedättää jotenkin.

Kuten jäsen rätkä edellä toteaa, on tiedossa että ruokalähetit käyttävät pimeää alihankintaa, jonka puitteissa kusetetaan Kelan tukia kuljetuspalkkioiden päälle. Eli yksi kuski kuittaa Woltin palkkiot itselleen ja muut kuskit nostelevat tukia Kelalta. Palkkiot sitten jaetaan jälkikäteen mutta päälaskuttaja voi näyttää korkeita tuloja, jonka perusteella voi hakea perheenyhdistämistä.

Jutun kuski kertoo myös olevansa töissä 12 tuntia päivässä. Se on pitemmän päälle täysin mahdotonta ylläpitää, etenkin jos on perhe. Jos hän tipahtaa takaisin 8 tunnin työpäiviin tulot ovat enää 3750 euroa. Tyyppi tehnee myös viikonloput hommia kuten alan tapa on, mutta jos ne pidettäisiin vapaana kuten on tapana, tulot ovat enää 2680 euroa, joka alittaa 2900 euron nettoansioiden alarajan.

Eli silläkin olettamuksella, että tyyppi ei ole rakentanut jotain kusetuskuiviota, hän ei näyttäisi normaaleilla työtunneilla saavuttavan perheenyhdistämisen alarajaa. Jos lisäksi YLE sotkee yrittäjän liikevaihdon ja nettoansiot keskenään, niin tosiasialliset nettopalkkatulot laskevat huomattavasti alle yhdistämisrajan.

Juttu ei tarjoa kovin paljon taustatietoja, mutta se mitä kerrotaan antaisi ymmärtää, että Ely-keskus on tehnyt oikean päätöksen ja tämä on vain suvakeille kirjoitettu nyyhkytarina, jonka perusteella voi raivota somessa.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 2321
Taitaa taas tehty nyyhkyjuttu mamusta josta sitten seuraava uutinen on että saanut syytteen ja tuomittu petoksesta sekä veropetoksesta.Yle tuntuu osaava nämä(tarkoituksella että poliisi tutkisi äijiä?).Noi pimeän työn tekijät saa ainakin petoksesta syytteen jo on huijannut kelaa ja kun huijaat verottajaa niin veropetos sekä tietenkin vielä kirjanpitorikos yms.Velallisen epärehellisyyskin tietenkin vielä kaupan päälle kun firma pistetään ulosottoon ja ottaa rahat pois yms?.Menikös noi oikein ja mitä muuta tosta tollaisesta kuviosta voi saada?.

/offtopic
Jos olet työttömänä niin sai ansaita joku 300€/kk ilman mitään ongelmia eli jos noi on ollut alihankkijana tolla ja ilmoittanut kelalle noi tulot niin kaikki on mennyt oikein ainakin kelan kohdalla?.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 03:49:39 kirjoittanut Melbac »

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 658
 • Liked: 15028

Ei ole LUT:sta valmistunut, koska sieltä valmistutaan dippainsseiksi. On Itä-Suomen yliopistolta valmistunut maisteriksi.

Pahus, etsin tuoltakin mutta en osannut. Onko tuo ihan oikea tutkinto ja verrattavissa muihin maisterin tutkintoihin?
Miten on mahdollista ettei tuolla työllisty maailmalla ollenkaan?

Kemistien työllisyystilanne käsittääkseni on vaihdellut tarkemman suuntautumisen (ja tietenkin henkilökohtaisten omianisuuksien) mukaan. Gradun aihe viittaa sellaiseen painotukseen, jota vastaavia työpaikkoja yksityisellä sektorilla on rajallisesti, varsinkin jos työkokemus Suomesta on puhtaasti Woltista tai vastaavasta ("jos", en tiedä, mutta ei yllättäisi).

"Maailmalla" asiasta en sano mitään, mutta ainakin jossakin määrin hän selvästi haluaa jäädä juuri Suomeen.

Sinänsä hänellä graduntietojen perusteella on ihan tavalliset suomalaiset maisterin paperit (oli sitten kandivaihe tehty täällä tai muualla).
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 087
 • Liked: 106645
Kyllä taas huomaa, kuinka suomalaiset toimitukset ovat Twitter-aktivistien taskussa. Kaikki asiasta uutisoineet tiedotusvälineet toistavat uskollisesti aktivistien valenarratiivia jo otsikoissa, joiden perusteella useimmat muodostavat käsityksensä.

Yle: "En voinut uskoa päätöstä" – Wolt-kuski Muhammed Musah halutaan karkottaa Suomesta 5 000 euron tulojen vuoksi

MTV: Mohammed Musah tienaa Wolt-kuskina 5 600 euroa kuussa – se on liikaa, ja nyt hänet karkotetaan Suomesta

Savon Sanomat: Wolt-kuski tienasi 5 600 euroa kuukaudessa – nyt hänet on päätetty karkottaa maasta vedoten muun muassa liian suuriin tuloihin

Otsikot kuulostavat järjettömiltä. Miksi ihmeessä Musah karkotetaan sillä perusteella, että hän tienaa liikaa? Tapaukseen yhtään perehtymällä selviää heti, että siitä ei olekaan kyse.

Kuten ketjussa on jo käyty läpi, ei ollut mitään 5 600 euron tuloja vaan sen suuruinen liikevaihto. Uutisjutuissa ei edes kerrota, mitkä väitetyt tulot oikeasti olivat, vaan puhutaan tahallisen harhauttavasti liikevaihdosta tuloina ja Maahanmuuttoviraston penseydestä näihin liian suuriin tuloihin.

Tapaus on sinänsä klassinen perheenyhdistämisen huijausviritys. Tulorajojen tilapäiseksi ylittämiseksi on tehty esimerkiksi kahta tai kolmea halpatyötä 12-16 tuntia vuorokaudessa, mikä on tietysti pitkän päälle kestämätöntä. Nykyään Woltin kanssa huijaaminen on vielä helpompaa, kun töitä voi tehdä kimpassa yhden nimiin.

Yle ylitti itsensä julkaisemalla valeuutisen myös englanniksi, jota kautta se on levinnyt "hullu maailma"-tyyppisenä taivastelun kohteena ympäri maailmaa.

Yle News: Finland wants to deport Wolt courier for "earning too much"
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Lainaus
“tällaisen tason ylläpitäminen pidemmällä aikavälillä ole uskottavaa”

Ei ole ei ja herrahan sanoo, että tätä on tehty, jotta saisi perheensä tänne suomalaisen sosiaaliturvan piiriin. Tuo perhe jo toisi yhteiskunnalle enemmän kuluja kuin tuo mainittu 5600 euron liikevaihto kuukaudessa.

Sellaisia pieniä tarkennuksia, että tuosta noin 5600 eurosta ei mene 24% alvia vaan kun se sisältyy summaan, niin se on hieman alle 20%. Lisäksi hankinnoista ja ostoista saa vähentää ostoalvit eli valtiolle tilitettävä summa on luultavasti huomattavasti alle tuon 20%.

Eilen sattumalta näin Tampereella autossa päivystävän tumman herran, joka keräsi rahaa wolttikuskeilta ja antoi kännykästä tietoja. Toimittavana osapuolena olevat ajelivat milloin sähköpyörällä ja milloin sähköttömällä. Tarkkailin menoa jonkin aikaa istuskellessani auringonpaisteessa puistonpenkillä.

Arvelen tosiaan, että kyse on siitä, että herra kerää myös muiden toimittamien toimitusten tuotot ja muut elelevät "työttöminä". Näiden toimitusten tuotto on sen verran alhainen, että tuollaista tulotasoa on vaikea ylläpitää kauaa tai edes rehellisesti eli siinä asiassa viranomaiset ovat olleet kerrankin hereillä.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Tässä pari vuotta vanha artikkeli, mutta tuo yrittäjän todellisuus ei ole tuosta miksikään muuttunut.

Lainaus
Oikeutta läheteille -liike on kommentoinut väitettä, jonka mukaan ruokalähetti voisi tienata 4 000 euroa kuukaudessa. Liikkeen mukaan usein unohdetaan, että lähetit joutuvat maksamaan palkkiosummastaan kaikki työn sivukulut, joten käteen jää vain pieni summa palkkiosta.

Liike kommentoi lähtökohtaisesti Ilta-Sanomien juttua, jonka otsikko kertoi Oulussa asuvan Darrellin tienaavan Woltilla 4 000 euroa kuussa. Jutun otsikkoa korjattiin myöhemmin, kun selvisi Darrellin kertoneen voivansa saada niin paljon, mutta todellisuudessa hän saa 2 000 euroa.

Liike kirjoittaa Facebook-seinällään, että lähetin on maksettava palkkiosummastaan kaikki työn sivukulut, kuten eläkemaksut, sosiaaliturvamaksut ja työvälinekulut. Lisäksi bensa- ja muut kulut kuuluvat yrittäjän maksettavaksi.

Läheteille ei kerry lomapäiviä, eikä kukaan maksa heidän sairaslomistaan.

– Kun lähetti on yrittäjä, kaikki nämä maksut ovat hänen itsensä vastuulla, eivät työnantajan. Vasta näiden kulujen vähentämisen jälkeen lähetin kuukausiansiota voi verrata muiden työntekijöiden ansioihin, liike kirjoittaa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/73fdce52-7f10-4f29-a2a5-50aa99eb12aa
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 658
 • Liked: 15028
Sellaisia pieniä tarkennuksia, että tuosta noin 5600 eurosta ei mene 24% alvia vaan kun se sisältyy summaan, niin se on hieman alle 20%. Lisäksi hankinnoista ja ostoista saa vähentää ostoalvit eli valtiolle tilitettävä summa on luultavasti huomattavasti alle tuon 20%.

Mutta ne ostoalvithan ovat sitten niissä tuon lähetin kuluissa, kuten ostetussa polttoaineessa. Eli valtio saa sen 20% (olkoonkin, että osa menee välikäsien kautta), mutta sitten on vielä ALViton osuus noista kuluista vähennettävä liikevaihdosta, ennen kuin mitään henkilökohtaisia bruttotuloja pääsee edes laskemaan.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 620
 • Liked: 11944
 • Manner-Suomen Tasavalta
Yle ylitti itsensä julkaisemalla valeuutisen myös englanniksi, jota kautta se on levinnyt "hullu maailma"-tyyppisenä taivastelun kohteena ympäri maailmaa.

Yle News: Finland wants to deport Wolt courier for "earning too much"

Hyvä juttu jos tuo uutinen saa muutaman haittamaahanmuuttajan pysymään poissa.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Sellaisia pieniä tarkennuksia, että tuosta noin 5600 eurosta ei mene 24% alvia vaan kun se sisältyy summaan, niin se on hieman alle 20%. Lisäksi hankinnoista ja ostoista saa vähentää ostoalvit eli valtiolle tilitettävä summa on luultavasti huomattavasti alle tuon 20%.

Mutta ne ostoalvithan ovat sitten niissä tuon lähetin kuluissa, kuten ostetussa polttoaineessa. Eli valtio saa sen 20% (olkoonkin, että osa menee välikäsien kautta), mutta sitten on vielä ALViton osuus noista kuluista vähennettävä liikevaihdosta, ennen kuin mitään henkilökohtaisia bruttotuloja pääsee edes laskemaan.

Koska tässä myydään aineetonta palvelua (tavaran sijaan) niin vähennyskelpoisia arvonlisäveroja on yleensä vähän. Ne kiteytyvät tässä tapauksessa lähinnä bensaostoksiin ja puhelinkuluihin sekä erinäisiin kertahankintoihin kuten kännykkäostoihin jne.

Rajanveto arvonlisäverojen tulkinnassa on häilyvä koska pienyrittäjän kulut eivät aina ole helposti ja realistisesti eroteltavissa työn ja vapaa-ajan välillä. Monesti yrittäjä maksattaa esim. omat puhelinsoittonsa firmallaan soittamalla yrityksensä puhelimella omia asioita. Samalla lailla autolla tehdyt henkilökohtaiset ajot voidaan maksattaa firmalla. Lähinnä yrittäjän rehellisyydestä on kiinni kuinka tarkkaan erotetaan omat ja firman kulut eli miten ALV:oa maksetaan.

En usko, että jutun sankari kovinkaan tarkkaan erottelee omat ja firmansa kulut ja on täysin mahdollista, että omia ostoksia on lisätty firman menoihin saadakseen ALV vähennyskelpoisia ostoksia kasaan. Voihan aina ostaa esim. kaverille kännykät, pyytää ALV takaisin valtiolta ja jakaa ne kaverin kanssa.

Noin ylipäätään ALV on verona varsin ongelmallinen monella lailla koska sitä on vaikea seuraa luotettavasti ja se on byrokraattisesti monimutkainen. Ennen vanhaan oli liikevaihtovero (LVV), joka vedettiin liikevaihdosta. ALV tuli EU:n myötä ja on myyntivero, mutta koska se tehtiin takaisin perittäväksi siitä tuli monimutkainen ja epäselvä. Jos kulutusveroja ylipäätään pitää olla niin paras olisi suoraan kuitin perusteella laskutettava myyntivero.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 12:28:21 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Monesti yrittäjä maksattaa esim. omat puhelinsoittonsa firmallaan soittamalla yrityksensä puhelimella omia asioita. Samalla lailla autolla tehdyt henkilökohtaiset ajot voidaan maksattaa firmalla. Lähinnä yrittäjän rehellisyydestä on kiinni kuinka tarkkaan erotetaan omat ja firman kulut eli miten ALV:oa maksetaan.

Hohhoijaa...pitäisikö hankkia toinen puhelin, että voisi soitella omat asiansa ei-firman maksamalla kännyllä? Puhuin sitten tai ei, niin kuukausimaksu ei siitä nouse senttiäkään, kun samalla maksulla saa horista ja olla netissä vaikka kuinka kauan.

Voin muuten kertoa, että oma kirjanpitäjä huomauttaisi melko nopeasti asioista, jos ryhtyisin omia kulujani firman tileille ujuttamaan. Samoin verottaja haluaa tietää, miten ajot liittyvät työhön ja siihen tarkoitukseen on ajopäiväkirja. Et varmaan myöskään ole kuullut autoedusta? Verotettavaa tuloa sekin...

Jotenkin tuntuu, että yrittäjä on aina syyllinen ihan kaikkeen ja ainakin se kiertää veroja, jos ei mitään muuta sylkykuppina oloon keksitä.

Ruvetkaa vaan yrittäjiksi, niin huomaatte kuinka helppoa se on. Tästä maasta loppuu kohta yrittäjät muutenkin, niin miksipä ei.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Jotenkin tuntuu, että yrittäjä on aina syyllinen ihan kaikkeen ja ainakin se kiertää veroja

Realiteetti lienee se, että lähes kaikki yrittäjät kiertävät veroja jopa tietämättään. Periaatteessahan kaikki oma ja yrityksen toiminta pitäisi erottaa toisistaan. Käytännössä se on usein mahdotonta, jolloin tulee käytettyä yrityksen resursseja omiin asioihin.

Oikeastaan vain rehellisyys ratkaisee kuinka paljon yrittäjä kiertää veroja. Jo WC-paperin ostaminen omaan firmaansa ja parin rullan ottaminen kotiin on tosiasiassa veronkiertoa. Eli vaikka otat omasta firmastasi tavaraa omalla luvallasi, kierrät veroja. Yrityksen luonteesta riippuen veroja voi sitten kiertää enemmän tai vähemmän. Esim. maatalousyrittäjät kiertävät veroja todella paljon hankalan käyttökohteen (oma vs. firma) erotettavuuden takia. Kasa lautojahan voi yhtä hyvin mennä navetan kun oman talonkin seinän paikkaamiseen, kuka sitä valvoo.

Käytännössä kaikki yrittäjät fuskaavat jollain lailla minkä toki verottajakin tietää. Yrityksen verotarkastuksessa verottajaa harvemmin kiinnostaa väärin ilmoitetut kilometrikorvaukset tai kokouslounaat koska ne oletetaan olevan jossain määrin väärin. Verottajaa kiinnostaa suuret kuviot kuten työntekijöiden palkanmaksu jne.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Realiteetti lienee se, että lähes kaikki yrittäjät kiertävät veroja jopa tietämättään. Periaatteessahan kaikki oma ja yrityksen toiminta pitäisi erottaa toisistaan. Käytännössä se on usein mahdotonta, jolloin tulee käytettyä yrityksen resursseja omiin asioihin.

Oikeastaan vain rehellisyys ratkaisee kuinka paljon yrittäjä kiertää veroja.

Ja tästä näkee, kuinka pihalla suurin osa suomalaisista on yrittäjien elämästä. Esimerkkinä ihan esitit yrityksen kännykän käytön yksityispuheluihin, vaikka se ei vaikuttaisi kuukausimaksuihin mitenkään. Ja sitten auton käyttämisen yksityisajeluihin.

Ihan vaan tiedoksi, että näitä kyllä valvotaan ja jos yritys tarjoaa puhelinedun, niin sitäkin verotetaan.

Tästä aiheesta varmaan saisi pitkän ketjun yrittäjävihasta tässä kommunistien ja sosialistien kansoittamassa maassa. Pienyrittäjiä on noin 200-300000 täällä makselemassa milloin mitäkin maksuja ja veroja.

Tästä kiitollinen Suomen kansa sitten esittää perusteettomia väitteitä veronkierrosta esimerkkinä puhelimen käyttö omiin asioihin. Väitän, että tuolla tietämyksellä varustettu ei ole päivääkään ollut yrittäjänä. Kateus tässä maassa on sillä tasolla, ettei siihen kannata ryhtyäkään. Siinähän voi vaikka tienata, jos hyvin menee.

Sitten jos menee huonosti, niin potkitaan päähän hiukka lisää.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
on täysin mahdollista, että omia ostoksia on lisätty firman menoihin saadakseen ALV vähennyskelpoisia ostoksia kasaan. Voihan aina ostaa esim. kaverille kännykät, pyytää ALV takaisin valtiolta ja jakaa ne kaverin kanssa.

 ;D ;D ;D

Sen ALVin kun voi vähentää ainoastaan myyntialveista eli melko sama, valtio saa omansa joka tapauksessa. Ja palauttaminen kaverille on aika hankalaa, jo ihan kirjanpidollisestikin.

Mulla olisi tälläinen bonuskysymys, kun kerran "ilmaisesta" vessapaperista ja tuotteista puhutaan:

Ostan ison paketin vessapaperia konttorille ja osan rullista vien kotiin. Ostos sisältää ALVia noin 20% eli se maksetaan ostettaessa. Myyjä sen sitten tilittää aikanaan valtion pohjattomaan kirstuun. Tällä vessapaperilla sitten pyyhin persettäni sekä kotona että työpaikalla. Suurin osa kaikista tuotteista tulee verollisina eli "hyötyminen" on todella hankalaa.

Mitä valtio menetti? Alvihan maksettiin alkuperäisessä tapauksessa. En myy vessapaperia eteenpäin.

Ja tälläiseen puuhasteluun minun sitten oletetaan ryhtyvän tai syyllistyvän...
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 188
 • Liked: 710
 • MC Narcissus
Ylen otsikko vääristelee:

Lainaus
Wolt-kuski Muhammed Musah halutaan karkottaa Suomesta 5 000 euron tulojen vuoksi

Savon Sanomien juttu (sunnuntaina 8. toukokuuta 2022) ei ole yhtä propagandistinen. Otteita:

Lainaus
Maahanmuuttovirasto on päättänyt karkottaa Muhammed Musahin maasta vedoten muun muassa liian suuriin tuloihin.

Lainaus
Muhammed Musah sai Maahanmuuttovirastolta karkotuspäätöksen vappuviikolla. Päätöksen perusteena on ely-keskuksen aiemmin antama kielteinen osapäätös yrittäjän oleskeluluvasta. Perusteina päätöksessä ovat olleet muun muassa Musahin tienestit ja rahaliikenne.

Uudenmaan ely-keskuksen johtava asiantuntija Katja Kultalahti kertoo yleisellä tasolla, että oleskeluluvan kielteistä osapäätöstä ei tehdä kevyin perustein eikä perustuen vain yhteen seikkaan vaan kokonaisharkintaan, oli kyse sitten alustatalousyrittäjästä tai perinteisemmän mallin yrittäjästä.

– Kokonaisarvio on laaja. Arviossa otetaan huomioon hakijan toimittamat tiedot ja eri viranomaisrekistereistä saatavat tiedot. Kielteisessä osapäätöksessä kokonaisuus on muodostunut sellaiseksi, etteivät myönteisen oleskeluluvan edellytykset täyty.

Hänen mukaansa yritystoiminnan kannattavuusarvioinnissa otetaan huomioon myös lainsäädännön noudattaminen ja velvoitteiden hoito.

– Asianosaisen on esitettävä selvitystä vaatimuksensa perusteista ja muutoinkin myötävaikutettava oman asiansa selvittämiseen.

Yrittäjän oleskelulupaa hakevalla tulee olla yritys perustettuna sekä y-tunnus, ja hänet pitää voida katsoa yrittäjäksi. Hän ei voi toimia esimerkiksi kevytyrittäjänä eikä freelancerina.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
;D ;D ;D

Sen ALVin kun voi vähentää ainoastaan myyntialveista eli melko sama, valtio saa omansa joka tapauksessa. Ja palauttaminen kaverille on aika hankalaa, jo ihan kirjanpidollisestikin.

Yritätkö esittää ettei voisi kusettaa ALV:lla?

Lainaus
Ostan ison paketin vessapaperia konttorille ja osan rullista vien kotiin. Ostos sisältää ALVia noin 20% eli se maksetaan ostettaessa. Myyjä sen sitten tilittää aikanaan valtion pohjattomaan kirstuun. Tällä vessapaperilla sitten pyyhin persettäni sekä kotona että työpaikalla. Suurin osa kaikista tuotteista tulee verollisina eli "hyötyminen" on todella hankalaa.

Mitä valtio menetti? Alvihan maksettiin alkuperäisessä tapauksessa. En myy vessapaperia eteenpäin.

Firmasi ostojen ALV vähennetään firmasi myynnin ALV:stä. Jos ostaisit omilla rahoillasi, firmasi ei voi vähentää ostoksesta ALV:oa vaan tilittää myynnin ALV:n täysimääräisenä. Yrityksesi ALV-tilitykset valtiolle siis laskevat jos firmasi "lahjoittaa" ostamaansa tavara sinulle.

Toinen veroetu on, että kun firmasi ostaa jotain, tulos ja siten verotettava voitto laskee. Jos siis firmasi ostaa sinulle henkilökohtaisesti jotain, se vähentää valtiolle tilitettävää voittoveroa.

Kolmas veroetu voi myös olla se, että jos (säännöllisesti) ostattaa firmallaan tavaroita omaan käyttöön, se laskee yrityksen palkanmaksutarvetta eli palkkaa voi alentaa "luontaisetuja" vastaan silti alentamatta reaalituloja. Palkka tunnetusti verotetaan, joten palkan alentaminen vähentää valtion verokertymää.

Kaikkia näitä menetelmiä käytetään etenkin pienyrityksissä "optimoidakseen" veroja. Kyse on periaatteessa (laittomasta) veronkierrosta, mutta koska on mahdotonta valvoa jokaisen paskapaperirullan kohtaloa, verottaja katsoo toimintaa sormien läpi.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Tagit: