Kirjoittaja Aihe: 2019-02-20 Kysely: 35 % suomalaisista vähentäisi humanitääristä maahanmuuttoa  (Luettu 11296 kertaa)

Vänkääjä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 594
 • Liked: 1195
Oleellista on mielestäni taas se, miksi toistuvasti vastaavissa tutkimuksissa havaitaan, että perussuomalaisten ilmeistä ydinasiaa, tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, kannattaa reilusti useampi kuin puoluetta lopulta äänestää. Olen tästä aiemminkin koittanut keskustelua virittää, muttei se ole kovin hedelmällisille urille lähtenyt.
...

e) Eduskuntavaaleissa ylipäätään 30% kansasta ei äänestä ollenkaan

Tässä porukassa lienee suuri osa juuri sellaista porukkaa joka vastustaa maahanmuuttoa mutta ei ole kiinnostunut ylipäätään politiikasta jotta edes äänestäisi.

Toisaalta samassa porukassa ovat myös narkomaanit, sekakäyttäjät jne. vastikeettomalla tulolla elävät ja lievien rangaistusten ansiosta rötöksiä tekevät joiden ääni menisi lähes väistämättä Vihreille tai Vasemmistoliitolle. Joten ihan kaikkia ei kannata uurnille houkutella.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 371
 • Liked: 2859
Täytyy olla vähän paksumpi nahka, että voi olla julkipersuäänestäjä. Sitä ei ihan jokaisessa pöydässä kehtaa kuuluttaa, koska helposti leimautuu vähä-älyiseksi impiwaaralaiseksi. Vähän sama homma kuin seiskalehden kanssa. Kukaan ei sitä lue, mutta levikki on laaja.

Mika

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 263
 • Liked: 10495
Täytyy olla vähän paksumpi nahka, että voi olla julkipersuäänestäjä. Sitä ei ihan jokaisessa pöydässä kehtaa kuuluttaa, koska helposti leimautuu vähä-älyiseksi impiwaaralaiseksi.

Olisi erittäin toivottavaaa, että tuollaisista ajatuksista voitaisiin jo pikku hiljaa luopua. Kyllä puoluekantansa voi tuoda esiin missä kahvipöydässä tahansa, kunhan perustelee (jos perusteluja yleensä tarvitaan) sen asiallisella tavalla.
"Nigerian poliisi on pidättänyt vuohen epäiltynä autovarkaudesta"

Beef Supreme

 • Vieras
Jos jollekin täytyy vielä Sirkus Sipilän ja suuren arabi-invaasion jälkeen perustella miksi äänestää persuja, kyseessä on parantumattomasti tyhmä tai kokoomuksen äänestäjä. Jopa vastustajat ymmärtävät tässä vaiheessa miksi ihmiset valitsevat Jussin. Eivät ehkä hyväksy mutta ymmärtävät. Kokkarit ovat eri maata, heidän tulevaisuuttaan PS uhkaa eniten vastustamalla heidän pääansaintamalliaan: rahat pois mamuilla ja Brysseliin.

En ole koskaan ennen ollut yhtä avoimesti, kiivaasti ja ylpeästi persujen äänestäjä. Kiitos tästä kuuluu Timo Soinille. Kiitos, Timo.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 745
 • Liked: 112127
Taas on kysytty jotain.

Lainaus
Kaksi kolmesta suomalaisesta lisäisi työperäistä maahanmuuttoa – asiantuntija muistuttaa: "Tällä mallilla perheet valitsevat toisen Pohjoismaan Suomen sijasta"

Suomalaisten suhtautuminen työperäiseen maahanmuuttoon on kehittynyt aiempaa myönteisemmäksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) kyselyn mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta lisäisi työperäistä maahanmuuttoa. Vielä neljä vuotta sitten tehdyssä kyselyssä työperäisen maahanmuuton lisäämistä kannatti vain puolet.

JHL:n yhteiskuntavaikuttamisen päällikön Vesa Maurialan mukaan Suomen houkuttavuus ulkomaisille työntekijöille vaatii vielä työtä.

– Esimerkiksi Norjassa perhe voi tulla maahan perheenä, ja ensin toinen työllistyy ja molemmat kotiutetaan. Pyritään löytämään kaikille töitä, Mauriala huomauttaa.

Perheen tuominen Suomeen on yhä liian korkean kynnyksen takana.

– Tällä mallilla, jossa hyvin aktiivisesti sosiaaliturvan käytön vuoksi pidetään perheen tulon raja korkeana, että pitää olla hyvät tulot ja jo vakiintunut tänne, saattaa vaikkapa sairaanhoitajaperhe valita toisen Pohjoismaan Suomen sijasta, Mauriala kertoo.

Selkeä enemmistö suomalaisista haluaa, että työnantajat joutuvat nykyistä tiukemmin vastuuseen, jos ulkomaalaisten työntekijöiden työehtoja poljetaan.
MTV 11.5.2022

JHL: Tuore tutkimus: Suomalaisten maahanmuuttoasenteissa huomattava muutos – kaksi kolmesta haluaa lisää työperäisiä maahanmuuttajia 10.5.2022

JHL:n kysely työperäisestä maahanmuutosta, maaliskuu 2022 (pdf)

Näkökulma kyselyn tuloksiin olisi voinut olla myös hyvin toisenlainen. Yli puolet vastaajista oli nimittäin sitä mieltä että:

- Maahanmuuttajia pitäisi auttaa ennen kaikkea siellä, missä ongelmat syntyvät, kuten Afrikassa. (79 %)

- Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on poliisin toimesta palautettava lähtömaihinsa. (75 %)

- Työperäistä maahanmuuttoa pitää rajoittaa niillä aloilla, joilla Suomessa on työttömiä. (55 %)

Yli puolet (55 %) vastaajista oli eri mieltä:

- Paremman elintason perässä tapahtuva maahanmuutto on hyväksyttävää. (33 %)

Osin ristiriitaisista vastauksista tuli mieleen, että väitteiden muotoilulla voidaan vaikuttaa aika paljon tuloksiin. Yksi väite oli ehkä vahingossa esitetty sellaisenaan sekä myönteisessä että kielteisessä muodossa, ja tulokset muuttuivat yhdessä vastauskategoriassa kuudella prosenttiyksiköllä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset