Äänestys

Arvioi, mitä tuleman pitää (vuoden loppuun asti): tuleeko ukaasi, selkkaus tai jopa sota?

Ei mitään merkittävää. Diplomaattista ininää.
47 (42%)
Kutsu konsultaatioihin hakemuksen peruuttamiseksi. Taloudellista kipuilua(es. Saimaan kanava).
24 (21.4%)
Ukaasi ja aikarajan umpeuduttua jotain pientä ikävää sotilaallista häiriköintiä.
19 (17%)
Suomen katkaisuyritys Tornio-Kuusamo -linjalta.
2 (1.8%)
Shock & Awe: Helsinki edition.
1 (0.9%)
Kanada.
19 (17%)

Äänestäjiä yhteensä: 110

Äänestys päättynyt: 02.01.2023, 16:05:33

Kirjoittaja Aihe: Venäjän reaktio Suomen jättäessä virallisen hakemuksen NATO:on liittymiseksi?  (Luettu 9271 kertaa)

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 695
 • Liked: 15664
 • Junes Euroopan parlamenttiin JEP - 180
Jäsenhakemuksen jättäminen näytää tätä kirjoitettaessa läpihuutojutulta, joten en näe kovin hedelmälliseksi enää kinata, kannattaako hakea vai ei. Nyt mennään, ja pidetään huiveista kiinni.

Pelissä on monta liikkuvaa osaa, eikä suuri yleisö oikein tiedä, missä mennään. (Itseni mukaanlukien).

Kaikenlaista voi sattua ja tapahtua. Henkilökohtaisesti lasken suuremmalla todennäköisyydellä toteutuvan kakkosen tai kolmosen, mutta jos VF:n johto on todella lähtenyt laukalle, niin pelkona minulla on, että Kuolan turvallisuuden varmistamiseksi napataan Pohjois-Suomi, pääasiana Narvikin malmiradan käytön estäminen Suomen materiaalivahvistuksille, joita varmasti Lännestä olisi tulossa yltäkylläisesti, jos tilanne kärjistyisi liipasinten puristeluun.

Ruksaan nelosen, mutta toivon rauhan säilyvän.
Por la raza todo, fuera de la raza nada!

insinörtti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 5119
Jotain puolivillaista p:seilyä sieltä tulee; ei aiheuta toimenpiteitä.

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 695
 • Liked: 6450
 • Sananvapaustaliban.
Tämänpäiväisten uutisten perusteella arvelen talouspakotteita tulevan ja jotain pakolaispalloa ehkä. Venäjällä ei ole varaa avata rintamaa Suomeen, varsinkaan jos britit meitä tukevat.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Vale, emävale, yle.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 717
 • Liked: 11222
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Veikkaan itärajan yli tulevan xxxx määrä matuja .
Teoretisoida voi, että Venäjä miehittäisi jonkin pienen ja sinällään mitättömän palan Suomen aluetta, pyrkimättä ottamaan koko Suomea , ja näin Suomessa olisi Natojäsenyyden estävä sotilaallinen konflikti.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 651
 • Liked: 15292
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Venäjä varmasti ensimmäiseksi vetoaa niihin sopimuksiin, joita se on Suomen kanssa tehnyt. Oli niistä mitä mieltä tahansa ne ovat kuitenkin kahden itsenäisen valtion allekirjoittamia sopimuksia. Suomi varmaan toteaa, että ei ole aikeissa hyökätä Venäjälle vaikka onkin Naton jäsen. Näiden sopimusten sanamuodoista ja lakiteknisistä jutuista sitten väännetään. Varmaan menee jonnekin pitkälle ensi syksyyn ennen kuin nähdään hyväksyykö Venäjä Naton jäsenmaan lähellä Pietaria ja Kuolan niemimaata. Ellei hyväksy millään ehdoilla, niin sitten konflikti Venäjän ja Naton välillä alkaa ja me pitelemme vain hatuistamme kiinni ja spammaamme tänne, jos Internet on pystyssä, kun "nuorten miesten kuolla kuuluu."

Minulla ei ole juurikaan luottamusta poliitikkoihin, mutta olettaisin diplomaattien kuitenkin vääntävän siitä, että Suomen ja Venäjän väliset sopimukset saadaan jotenkin yhteensopiviksi Suomen natojäsenyyden kanssa. Suomihan on käytännössä tehnyt yhteistyötä USA:n ja Naton kanssa tähänkin asti nimimerkki @Punaniska voi halutessaan kertoa, kuinka kerran ajeteltiin Kouvolan tietä kahta viiva kolmeakymppiä brittien kumisten telaketjujen käryssä, kun ne hölmöyttään suorittivat siirtymää Haminaan asfalttiteitä pitkin.

Tietyllä tavalla Venäjä voi jopa katsoa hyötyvänsä Suomen natojäsenyydestä siten, että Suomi olisi jonkinlainen pidäke Natolle käyttää Suomen maa-aluetta hyökkäykseen Venäjää vastaan ja Venäjä voisi saada Suomelta ainakin poliitikkojen kautta arvokasta tiedustelutietoa ja myös pitää kaupallisia suhteita Suomen kautta auki Naton jäsenmaihin erilaisissa tilanteissa. Tiedä häntä. Toivotaan, että Venäjä ottaa homman rennosti, muuten tulee ikävä talvi.

edit:

Rajan avaaminen turvapaikanhakijoille on kyllä Venäjän kannalta ajateltuna pelottavan houkutteleva idea. Olisi erittäin vaikea selittää miksi Venäjä on turvallinen maa, mutta esimerkiksi Ruotsi ei ole.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 20:05:20 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Venäjän reaktio?

Miksi Venäjä reagoisi johonkin, jonka se on itse tietoisesti tilannut?

Suomi on aina ollut Nato-vastainen maa, mutta muuan V. Putin työnsi 'väkisin' Suomen Natoon, jopa Suomen kansan enemmistön toiveiden vastaisesti. Sitä saa, mitä tilaa. V. Putin tilasi toimillaan Natoa ja Natoa Hänen Putinistisuutensa sai. Amen.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Kaikenlaista voi sattua ja tapahtua. Henkilökohtaisesti lasken suuremmalla todennäköisyydellä toteutuvan kakkosen tai kolmosen, mutta jos VF:n johto on todella lähtenyt laukalle, niin pelkona minulla on, että Kuolan turvallisuuden varmistamiseksi napataan Pohjois-Suomi, pääasiana Narvikin malmiradan käytön estäminen Suomen materiaalivahvistuksille, joita varmasti Lännestä olisi tulossa yltäkylläisesti, jos tilanne kärjistyisi liipasinten puristeluun.


Millä joukoilla ne sen "nappaavat"? VDV-joukkojen pääosa on vainaana. pääosa Petsamon ja Sputnikin sotilaista on vainaita. Kaukjärvellä on tyhjää, kun suuri osa on vainaita tai Ukrainassa. Alakurtin yksikkö on vasta kehitteillä. Siellä ei ole täyttä miehitystä.

Ja on nähty, että rautaa venäläinen tottelee, eikä sotimistaito ole kummoinen edes erikoisjoukoilla. Siis "millä voimilla ne nappaisivat Pohjois-Suomen"? :roll:  Siis kuvitteletko, että suomalaiset eivät tekisi mitään? Me saadaan aikaan ilmayliherruus itsekin, kun venäjän ilmavoimien suorituskyky on nähty. Meillä on tarkka ilmasta-maahan-kyky. Meillä on kykyä iskeä JASSMEilla kauemmaksikin operaation johtoon.  Alakurtissa on muutama kymmenen tankkia. Niilläkö "otetaan Pohjois-Suomi"?
Pääosa sotavoimasta, jonka voivat irroittaa on kiinni Ukrainassa, eikä sitä voi irroittaa. Suomea vastaan pitäisi käyttää niitä joukkoja joita enää on täällä, eivätkä ne ole kummoisia.

Venäjä olisi nyt helisemässä Suomenkin kanssa. Tuskin tekevät niin tyhmää vetoa, tai otetaan Petsamo ja Alakurtti takaisin samantien. ;)
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 20:23:01 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Venäjän reaktio?

Miksi Venäjä reagoisi johonkin, jonka se on itse tietoisesti tilannut?

Suomi on aina ollut Nato-vastainen maa, mutta muuan V. Putin työnsi 'väkisin' Suomen Natoon, jopa Suomen kansan enemmistön toiveiden vastaisesti. Sitä saa, mitä tilaa. V. Putin tilasi toimillaan Natoa ja Natoa Hänen Putinistisuutensa sai. Amen.

Juuri noin. Minusta Venäjä selkeästi halusi Suomen Natoon. Ei tätä muuten voi nähdä ja ymmärtää. Kun Venäjä alkoi määritellä Suomen yli, mitä voimme tehdä tai olla tekemättä ja määritti Suomen siten julkisesti etupiirikseen ja sitten hyökkäsi Ukrainaan, niin eipä siihen paljoa mahdollisuuksia jäänyt. Jos tätä ei ymmärretty Kremlissä, niin siellä istuu lauma idiootteja ja vika löytyy peilistä.  Jopa Igor Girkin tammikuussa kirjoitti, että Kremlin herra oli onnistunut sellaisessa, mitä neuvostojohtajat eivät onnistuneet tekeään sotien jälkeen - säikäyttänyt suomalaiset. Ja Girkin ennakoi Natoon menon - jo tammikuussa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008518146.html

"Yllättävintä kritiikkiä Vladimir Putinin politiikka saa osakseen Igor Girkiniltä, joka tunnetaan myös Strelkov-kutsumanimellä.

Girkinin mukaan Suomen johdon nykyisenlainen huolestuttaminen on kyseenalainen saavutus, johon eivät ole pystyneet ketkään neuvostojohtajat sitten toisen maailmansodan päättymisen.

– Tällaisten mielialojen herättäminen Suomen korkeimmassa johdossa on jälleen yksi aivan ainutlaatuinen saavutus Meidän Ylivoimaisuudeltamme. Sitten vuoden 1945 yksikään Neuvostoliiton johtaja ei ole kyennyt moiseen ennen häntä ja Venäjää, Girkin kirjoitti sarkastisesti VKontaktessa Vladimir Putinia tarkoittaen.

Girkin oli yksi niistä keskeisistä taistelijoista, jotka ilmaantuivat yhtäkkiä Itä-Ukrainaan kesällä 2014 ja käynnistivät Donbassissa niin kutsuttujen Kremlin-mielisten sotatoimet Ukrainan hallintoa vastaan. Girkin on taustaltaan Venäjän armeijan entinen upseeri ja turvallisuuspalvelu FSB:n upseeri.

Girkin neuvoo samassa viestissään pietarilaisia ryhtymään jo huolestumaan Suomen aikeista.

– Pietarilaisten kannattaisi jo pikku hiljaa, eikä niin edes pikku hiljaa, ryhtyä huolestumaan. Koska silloin kun Suomi edellisen kerran oli sotilaallisessa liitossa, liki puolet silloisista pietarilaisista kuoli piirityksessä, jonka toisesta puolikkaasta pitivät huolen Suomen sotilaat, Girkin kirjoitti."
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Venäjä varmasti ensimmäiseksi vetoaa niihin sopimuksiin, joita se on Suomen kanssa tehnyt. Oli niistä mitä mieltä tahansa ne ovat kuitenkin kahden itsenäisen valtion allekirjoittamia sopimuksia. Suomi varmaan toteaa, että ei ole aikeissa hyökätä Venäjälle vaikka onkin Naton jäsen. Näiden sopimusten sanamuodoista ja lakiteknisistä jutuista sitten väännetään. Varmaan menee jonnekin pitkälle ensi syksyyn ennen kuin nähdään hyväksyykö Venäjä Naton jäsenmaan lähellä Pietaria ja Kuolan niemimaata.

Ei Suomi ala mitään "vääntämään sopimuksista" Venäjän kanssa. Miksi alkaisi? Eihän Venäjä itsekään noudata sopimuksia ja miksi niitä pitäisi alkaa juristeroida ja nillittää. Antaa Venäjän vääntää keskenään.

Ja sillä ei ole väliä hyväksyykö Venäjä. Se joutuu hyväksymään, tai nenuun sattuu taas ja pahemmin kuin Ukrainassa.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Ei tätä oikein muutoin voi selittää kuin sillä, että V. Putin on CIA:n agentti, joka haluaa tuhota Venäjän ja ajaa lähivaltiot Naton syliin.

Maaliin osuttu, herra Putin, onnistuitte!
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 633
 • Liked: 3714
Ehkä vähän muodon vuoksi mesoavat.

Mutta ei pidä mihinkään rauhaan tuudittautua, omalla toiminnallaan Ukrainassa ovat aiheuttaneet sen, että sekä Suomi että Ruotsi kats
ovat parhaammaksi liittyä Natoon.

Uskomattoman tyhmää touhua.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 126
 • Liked: 44073
 • Ego sum Spartacus
Onhan se mahdollista että tuo kaikki Putlerin ja muiden Z-liittolaisten öykkäröinti on oikeasti sisäpolitiikkaa jolla yritetään pitää hajoava valtakunta koossa "ulkoisen uhan" avulla. Suunnitelma vain meni pieleen ja kuka tietää mitä tapahtuu, sisällisota, Kiinan hyökkäys tai jotain muuta.

Lainaus
X

Helmikuun vallankumous oli maaliskuussa 1917 Venäjällä tapahtunut vallankumous, jonka seurauksena keisarinvalta kukistui. Nikolai II luopui kruunusta veljensä Mikael Aleksandrovitš Romanovin hyväksi, joka luovutti vallan edelleen väliaikaiselle hallitukselle. Vallankumouksen tärkeimmät syyt olivat Venäjän huono menestys ensimmäisessä maailmansodassa sekä Nikolai II:n henkilökohtainen epäsuosio hallitsijana.

X

https://fi.wikipedia.org/wiki/Helmikuun_vallankumous

Lainaus
X

Sota taisteltiin ”punaisten” kommunistien ja vallankumouksellisten, ”valkoisten” monarkistien, "vihreiden" nationalistien, konservatiivien ja liberaalien, kommunistista vallankumousta vastustavien, vastavallankumouksellisten, välillä. Taisteluihin osallistui myös "mustien" anarkistien joukkoja, jotka taistelivat kumpaakin osapuolta vastaan, mutta heidän osuutensa oli vähäinen.

Sodalle oli luonteenomaista ns. "sisäiset rintamat" eli lähinnä talonpoikien ja maalaisväestön nostamat kapinat, joiden tukahduttamiseen sekä punainen että valkoinen puoli joutuivat sitomaan paljon joukkoja.

X

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_sis%C3%A4llissota

Lainaus
X

Talvisota saattoi vaikuttaa toiseen maailmansotaan merkittävästi, koska Hitler arvioi Neuvostoliiton ”savijaloilla seisovaksi jättiläiseksi”, mikä osaltaan vahvisti saksalaisten päätöstä hyökätä Neuvostoliittoon kesällä 1941.

X

https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Talvisodan_seurauksista_ja_merkityksest%C3%A4

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Ei tätä oikein muutoin voi selittää kuin sillä, että V. Putin on CIA:n agentti, joka haluaa tuhota Venäjän ja ajaa lähivaltiot Naton syliin.

Maaliin osuttu, herra Putin, onnistuitte!

Voihan se tosiaan olla kaksoisagentti, joka värvättiin DDR:n romahtaessa länsitiedustelun toimesta. Myyrä, jonka tarkoitus on romahduttaa Venäjä lopullisesti?  ;D  Ainakin toimet viittaavat siihen suuntaan. Nopeutetusti kohti NL 2.0:aa kohti, joka on syvemmällä kuin ykkönen ja siitä suoraan romahdukseen...
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

TapsaT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 571
 • Liked: 2823
Lisää joukkoja länsirajalle Ukrainan sodan hellitettyä, tietoliikenteen häirintää, GPS-häirintää, ilmatilaloukkauksia, ja vähän uhoa erilaisissa hajanaisissa yhteyksissä. That's it.

Uskon ettei Venäjä, eikä Putin, halua kokonaan tuohota välejään Suomeen, mutta kuitenkin jotain pientä em. showta järjestävät Suomelle, koska näin ovat luvanneet. Suomi tulee olemaan silti edelleen Venäjälle tärkeä välittäjämaa länteen päin, vaikka Suomi kuuluisikin NATOON. Suomi tuntee kuitenkin länsimaista parhaiten Venäjän ja sen kulttuurin.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 651
 • Liked: 15292
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Ei Suomi ala mitään "vääntämään sopimuksista" Venäjän kanssa. Miksi alkaisi? Eihän Venäjä itsekään noudata sopimuksia ja miksi niitä pitäisi alkaa juristeroida ja nillittää. Antaa Venäjän vääntää keskenään.

Ja sillä ei ole väliä hyväksyykö Venäjä. Se joutuu hyväksymään, tai nenuun sattuu taas ja pahemmin kuin Ukrainassa.

Ihan varmasti alkaa, koska niiden allekirjoittajana on Suomen valtio. Suomi olisi äärimmäisen tyhmä, jos ei neuvottelisi. Ei Venäjä joudu hyväksymään. Se kykenee tuhoamaan Suomen kaupungit hetkessä. Se tietysti johtaisi Naton vastaiskuun., mutta ei se vastaisku täällä paljon enää lämmittäisi. Mikäli Internet säilyisi, niin ei tästä kuistilta paljon huvittaisi spammailla Helsingin pyöräteistä, kun koko kaupunkia, eikä sen ihmisiä enää olisi.

Oletetaan, että täysimittainen sota on mahdottomuus. Venäjä pystyisi avaamaan itärajan. Siellä sinä ja Huuhtasen Panu olisitte sitten huutamassa "Rajat kiinni", mutta siihen se sitten jäisikin. Natolla ei ole mitään intressiä estää laajamittaista maahanmuuttoa Eurooppaan. Eikä meidän silloisella hallituksella. Venäjällä on vaikka kuinka paljon keinoja painostaa Suomea ilman avointa sotaakin. Energian myynnin pistäminen kiinni olisi jo todella kova painostuskeino. Venäjä on myös puhunut taktisista yhdinaseista. Suomi on yksi sellainen maa, johon kohdistuvaan iskuun länsi ei välttämättä vastaisikaan.

Monilla on nyt joku kumma uho päällä Ukrainan näennäisen menestyksen vuoksi. Ei Venäjä tuosta häviä yhtään mihinkään. Nato kokonaisuudessaan voittaisi sen täysimittaisessa sodassa, mutta sen jälkeen maailma olisi aivan toisen näköinen ja Suomea ei todennäköisesti edes olisi. Eivätkä Naton muut jäsenmaat edes haluaisi ottaa riskiä omasta tuhostaan Suomen vuoksi. Pidetään nyt perusasiat mielessä.
qui non est mecum adversum me est

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Ei tätä oikein muutoin voi selittää kuin sillä, että V. Putin on CIA:n agentti, joka haluaa tuhota Venäjän ja ajaa lähivaltiot Naton syliin.

Maaliin osuttu, herra Putin, onnistuitte!

Voihan se tosiaan olla kaksoisagentti, joka värvättiin DDR:n romahtaessa länsitiedustelun toimesta. Myyrä, jonka tarkoitus on romahduttaa Venäjä lopullisesti?  ;D  Ainakin toimet viittaavat siihen suuntaan. Nopeutetusti kohti NL 2.0:aa kohti, joka on syvemmällä kuin ykkönen ja siitä suoraan romahdukseen...

Vladimir Putin voi hyvin olla kaksoisagentti. Se selittäisi hänen röyhkeytensä, johon länsi ei ole juuri puuttunut kuin vähän moittimalla.. onko kaikki vain suurta näytöstä? Onko Vladimir Venäjän Pyöveli? Sillä älkää kuunnelko, mitä hänen suunsa puhuu, älkää seuratko, mitä hänen kätensä tekevät, vaan katsokaa, mitä hänen toimistaan seuraa. Tavoite on siinä ja motiivit siitä johdettavissa.

Ei noin tyhmää miestä voi muutoin olla kuin että tarkoitus olikin tuhota Venäjä. Ja se on jo pitkälti tuhottu. Maat jaetaan tulevassa historiassa, ryssät ovat hajallaan kuin mustalaiset.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 651
 • Liked: 15292
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
LOL, mikä Viro, mikä Norja?

Unohtui tuosta "uusia". Ja eihän se Viroa hyväksykään.

Vanha Köningsberg on hyvä esimerkki siitä, että Nato ja Venäjä voivat myös sopia asioita.

Itse en pysty millään tavoin vaikuttamaan siihen mitä Venäjä hyväksyy ja mitä se ei hyväksy, mutta ilmeisesti täällä monetkin pystyvät. Sen nyt kuitenkin osaan sanoa, että ellei Suomi neuvottele tekemistään sopimuksista millään tavalla olemme harvinaisen tyhmä kansakunta.
qui non est mecum adversum me est

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 554
 • Liked: 64850
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Kyberhyökkäyksiä ja vähän ilmatilaloukkauksia.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 633
 • Liked: 3714
Pankit sitten vielä,. vaikka Nordea; toimintaa koko Pohjois-Euroopassa.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 546
 • Liked: 4344
Aiemmin olisin sanonut, että ilmatilahäirintää. Nyt mietityttää, riittääkö Venäjällä koneita tyhjään uhitteluun. Sukellusveneitä on tainnut upota vähemmän, niitä saattaa Gotlannin tietämillä näkymään tiheämpään.
Tottelematon tieto aktivismissa

Beenari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 890
 • Liked: 4100
 • Banned
Venäjä varmasti ensimmäiseksi vetoaa niihin sopimuksiin, joita se on Suomen kanssa tehnyt.

Mitäs kaikkia sopimuksia venäjä on solminut Ukrainan kanssa 1991-2014?
Paljonko Ukraina on voinut luottaa noihin sopimuksiin?
venäjälle voi sanoa suorat sanat sopuksien noudattamatta jättämisistä.

hyväksyykö Venäjä Naton jäsenmaan lähellä Kuolan niemimaata.
Muisaakseni Norja on venäjän naapurimaa Kuolan niemimaalla ja kaiken lisäksi vielä sen "pahan" Naton jäsenmaa.
"Hölmöä miettiä, mikä maan tai maapallon tila on sadan vuoden kuluttua. Meistä kumpikaan ei ole silloin enää elossa"
- Antti Rinne (SDP)

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 730
 • Liked: 11248
 • Слава Україні!
Kaikki riippunee miten Venäjällä menee lähikuukaudet Ukrainassa. Sotaa on kestänyt vasta reilut kaksi kuukautta ja rusnatseja kaatunut enemmän kuin Afganistanissa vuosikymmenessä. Puhumattakaan tolkuttomista kalustotappioista, joita vaikuttaisi olevan todella rajattu määrä.
Parhaillaan Venäjän armeijassa on kusikin muuttumassa paskaksi.
Tällä menolla toisen rintaman avaaminen venäläisiltä muuttuu joka ikinen päivä vaikeammaksi. Se on fakta.
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

Reino Vuan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 82
 • Liked: 79
Mielestäni sotilaallinen laajamittainen invaasio on Ukrainan nykytilanteen huomioiden lähes poissuljettu.

Ukrainan valloituksen oli tarkoitus olla nopea operaatio, johon kukaan ei olisi ehtinyt mukaan. Tuskin Venäjällä edes kaukaisestikaan mietittiin sellaista vaihtoehtoa, että asiat menisivät siinä mittakaavassa pieleen, että avautuisi sellainen aikaikkuna jonka puitteissa Suomi ja Ruotsi voisivat liittyä Natoon. 

Mielestäni Kremlissä on tämä tilanne jo ymmärretty eikä Venäjältä ole kuulunut muuta kuin sitä, että Suomen liityttyä he vastaavat siihen sotilaallisesti sopivaksi katsomallaan tavalla eli lisäämällä varustelua Suomen lähialueilla tai Itämerellä. Edes sitä ei ole kuulunut viime päivinä.

Voi tietenkin olla, että Venäjä katsoo ratifiointiprosessin ottavan siinä määrin aikaa, ettei sen tarvitse vielä yrittää mitään (ei-sotilaallista) vaikuttamisoperaatiota.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
LOL, mikä Viro, mikä Norja?

Vanha Köningsberg on hyvä esimerkki siitä, että Nato ja Venäjä voivat myös sopia asioita.

Mitäpä tuossa on "sovittu"?  Käsittääkseni Puola ja Liettua liittyivät Natoon ja se oli siinä. Ei Venäjältä mitään kysytty tai "sovittu".  Sama Viron ja Latvian kohdalla. Ja sama tulee olemaan Suomen ja Ruotsin kohdalla. Kyse on suvereeneista valtioista, jotka itse tekevät päätöksensä. Eivät ne Venäjälle mitenkään kuulu.

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Ei Suomi ala mitään "vääntämään sopimuksista" Venäjän kanssa. Miksi alkaisi? Eihän Venäjä itsekään noudata sopimuksia ja miksi niitä pitäisi alkaa juristeroida ja nillittää. Antaa Venäjän vääntää keskenään.

Ja sillä ei ole väliä hyväksyykö Venäjä. Se joutuu hyväksymään, tai nenuun sattuu taas ja pahemmin kuin Ukrainassa.

Ihan varmasti alkaa, koska niiden allekirjoittajana on Suomen valtio. Suomi olisi äärimmäisen tyhmä, jos ei neuvottelisi.

Suomi olisi juuri helvetin tyhmä, jos alkaisi Venäjän kanssa noista vanhoista sopimuksista mitään "neuvottelemaan". Asia tulee menemään niin, että Venäjä vollottaa ja neuvottelee asiasta keskenään. Suomi ei moiseen pelleilyyn koske tikullakaan. Tuota samaa pelleilyähän on eräs dosentti pyöritellyt twiiteissään. Eli ihan Venäjän pelikirjasta, jolla Venäjä saa leikkiä ihan itsekseen.

Enintään ilmoittaa Ahvenanmaan konsulinviraston lakkauttamisesta, jotta saavat lisää itkettävää. ;)
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Tosiasiallinen Nuiva

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 035
 • Liked: 10149
 • On a mission from The God
Koska en keksinyt parempaakaan ketjua, niin täytyy huomata, että Britannian tarjoama tuki NATO jäsenyyden kynnyksellä on siinä mielessä mielenkiintoinen, että siihenkin tarvittiin ei-EU maa. Ranska, Saksa, Italia tai Espanja eivät pistäneet tikkuakaan ristiin.

Tosin uusia tukipaketteja itselleen nämä maat on taas vaatimassa.
Non poteris veritatem

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 802
 • Liked: 13014
Vanha Köningsberg on hyvä esimerkki siitä, että Nato ja Venäjä voivat myös sopia asioita.

Königsberg lakkasi olemasta vuonna 1945, Nato perustettiin vuonna 1949.  Venäjästä tuli potentiaalinen sopimusosapuoli vuonna 1991.  Eli mistä sopimuksesta on nyt kyse?


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 554
 • Liked: 64850
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Koska en keksinyt parempaakaan ketjua, niin täytyy huomata, että Britannian tarjoama tuki NATO jäsenyyden kynnyksellä on siinä mielessä mielenkiintoinen, että siihenkin tarvittiin ei-EU maa. Ranska, Saksa, Italia tai Espanja eivät pistäneet tikkuakaan ristiin.

Tosin uusia tukipaketteja itselleen nämä maat on taas vaatimassa.

Tässä se taas nähtiin. EU on perseestä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 897
 • Liked: 25358
Tämänpäiväisten uutisten perusteella arvelen talouspakotteita tulevan ja jotain pakolaispalloa ehkä. Venäjällä ei ole varaa avata rintamaa Suomeen, varsinkaan jos britit meitä tukevat.


'Pakolaispallo voi tulla, mutta mitä ihmeen talouspakotteita ne muka voivat määrätä? Kauppa on seis. Senkun säätelevät Venäjää koskevia pakotteita, mutta koska kauppa on seis, niin eipä hyötyä. Maailmalla muualalla kuin Venäjällä vaikuttavia pakotteita Venäjä ei kykene säätelemään, toisin kuin EU ja USA. Enintään voivat lyödä kaasun ja sähkön tuonnin kiinni. Mutta se on tulossa luultavasti muutenkin? Aika vakuuttava olisi jokin tuontikielto, kun lähes kaikki tuonti on seis. Sama vientikieltojen kanssa. Puuta ei saa Suomeen enää. Se on jo kielletty Venäjän toimesta. Lentokielto, no se jo on. Junaliikennekielto, no sekin on jo seis.  Eväisivät meiltä Hanhikiven ydinvoimalan, ainiin sekin projekti on mennyttä. Kieltää renkaiden viennin, ai niin EU ennätti jo ensin kieltämään niiden tuonnin. Ja rahoitukseen ja rahamarkkinoihin eivät voi vaikuttaa kuin ruplataloudessa. Kielto avata tilejä venäläispankeissa... Hui kauheaa. Vaikea takavarikoida poliitikkojen omaisuutta Venäjällä, kun  eipä niitä siellä juuri taida olla? Maahantulokielto Niinistölle, Marinille ja kansanedustajille. Sille nauraisivat aidanseipäätkin. Mitä talouspakotteita voivat määrätä? Kieltää Ladan varaosien viennin?

Pakolaispelleilyä voi tulla, koska Marinin hallitus ei sulkenut rajaa kunnolla. Muuta en kyllä näe juuri mahdolliseksi, koska ei ole oikein enää mitään liiketoimintaa, jota jotenkin pakottaa?
« Viimeksi muokattu: 11.05.2022, 22:49:27 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 009
 • Liked: 2240
Ollen itse sitä porukkaa, joka kutsutaan ihan ensimmäisinä palvelukseen, niin eipä oikein jaksa edes kiinnostaa...
Tullee mitä tulee. Seison omalla maallani ja sen teen kuten isoisäni aikanaan, puolustan omaani.
Ei mulla oikeastaan ole muutakaan vaihtoehtoa, välirauhassa vietiin suvun maat ja takaisin mentiin sitten myöhemmin. On ne omistuspaperit vielä tallessa, mutta eipä niistä hyötyä ole. Sinne ovat jääneet maat ja mannut ja tehdaspannut. Omani jätän vain kuoleman kautta, sen verran on sisämaahan siirrytty.
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Tagit: nato venäjä