HOMMAN UUTISHUONE > Pohjoismaat

2022-05-29 Kansalainen: ukrainalaisnaiset seksirikosten ja ihmiskaupan uhreina

(1/1)

Shemeikka:
Mikä lie tilanne Suomessa?


--- Lainaus ---Ainakin 13 ukrainalaista naista on joutunut Ruotsissa seksuaalisen hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhriksi, kertoo naisia auttava katolilainen Caritas- järjestö.

”Alussa oli joitakin konnuudet mielessä liikkuneita, enimmäkseen miehiä, jotka tarjosivat naisille asuntoa seksiä vastaan,” kertoo ukrainalaisten parissa työskentelevä ruotsalainen poliisi.

Eräs ukrainalainen nainen kertoi saaneensa majapaikan mieheltä, joka pian yritti raiskata hänet. Poliisin tutkinnassa on ukrainalaisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia.

Jokin aika sitten ruotsalainen vastaanottokeskus kehotti Ukrainan sotaa paenneita naisia pukeutumaan peittävästi, jotta vastaanottokeskuksessa olevat muslimimiehet eivät häiriintyisi.

”Havaitsimme myös tunnettujen rikollisten liikkuvan satamissa ja lentokentillä,” poliisi jatkaa. ”He katosivat nopeasti, kun yritimme kysyä, mitä he siellä tekevät. Rikolliset ovat pysyneet poissa, mutta pidämme heitä yhä silmällä.”

Ruotsin poliisi ja muut viranomaiset ovat asettaneet suuria voimavaroja suojellakseen Ukrainasta saapuvia naisia. Toistaiseksi ihmiskaupasta on aloitettu kaksi tutkintaa, molemmat Tukholman alueella. Toinen tutkinta on jo lopetettu tuloksettomana.

Haastatellun poliisin mukaan ennaltaehkäisevät toimet ovat tehonneet, mutta tapauksia jää runsaasti myös pimentoon, tulematta viranomaisten tietoon.

Ukrainalaisia on saapunut Ruotsiin suurissa määrin vasta lyhyen aikaa, ja poliisin mukaan seksuaalirikoksia ja ihmiskauppaa paljastuu ajan mittaan enemmän.

”Poliisin täytyy olla tarkkana, sillä ihmiskauppiaat, parittajat ja muut rikolliset ovat hyvin kekseliäitä,” summaa haastateltu ruotsalaispoliisi.

Lähde SVT
--- Lainaus päättyy ---

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-ukrainalaisnaiset-seksirikosten-ja-ihmiskaupan-uhreina/

totuuspuheasiamies:
Shortsit syypäitä.


--- Lainaus ---Naisten ja miesten tasa-arvo on joutunut taas kerran outoon valoon Ruotsissa. Ukrainalaisten pakolaisnaisten pitäisi noudattaa vastaanottokeskuksessa peittävää pukeutumiskoodia, kertoo Ruotsin radio. Kunnioittaakseen täysin erilaisen kulttuurin edustajia.

Ukrainalaiset pakolaisnaiset ovat saaneet eteläruotsalaisessa Olofströmin vastaanottokeskuksessa pukeutumista koskevia tiukkoja ohjeita.

Shortsit, topit ja muut paljastavat vaatteet ovat pannassa, sillä ”ne saattavat provosoida muista kulttuureista kotoisin olevia miehiä”, jotka asuvat samassa keskuksessa.

Olofströmin kunnanhallituksen varapuheenjohtaja keskusteli vastaanottokeskuksen vetäjän kanssa aiemmin tällä viikolla. Hän uskoo, että kyseessä on väärinkäsitys: alkuperäisen ohjeen tarkoitus kuulemma oli, että asukkaat eivät saa käyttää bikinejä ruokasalissa.
--- Lainaus päättyy ---
https://www.suomenuutiset.fi/ukrainalaisten-shortsit-ja-topit-pannaan-ruotsalaisissa-vastaanottokeskuksissa-voivat-provosoida-erilaisesta-kulttuurista-tulevia-miehia/

Outo olio:
^Jos pukukoodi tosiaan koskisi muitakin asusteita ja paikkoja kuin vain bikinejä ruokasalissa, niin olisikin vähän erikoisempi ohje. Koska nimittäin, jos oletetaan että paljaan pinnan näkeminen provosoi näitä miehiä siellä vastaanottokeskuksessa, niin eikö ihan samalla tavalla paljaan pinnan näkeminen provosoisi heitä myös sitten tavallisella kadulla, kun miehet joskus saavat kuntapaikan ja asunnon ja siirtyvät normaaleiksi Ruotsin yhteiskunnan asukkaiksi? ??? Eli pitäisikö turvapaikkahakemus hylätä, sillä perusteella että mies provosoituu? Vai aiottaisiinko heidät jotenkin kouluttaa tai muuten "prosessoida" tavallisiksi Ruotsin asukkaiksi? Koska jos kumpaakaan ei haluta tehdä, niin silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi ulottaa samanlainen pukukoodi koko Ruotsiin, ja neuvoa kaikkia naisia ja tyttöjä olemaan provosoimatta tämän kaltaisia miehiä pukeutumisellaan.

Eli olipa hyvä että kysymyksessä oli vain kielimuuri ja väärinkäsitys. :)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta