Kirjoittaja Aihe: Venäläisvähemmistön aiheuttamat yhteiskunnalliset muutokset ja haasteet  (Luettu 14262 kertaa)

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 409
 • Liked: 27095
Niin, mikä olikaan ongelmasi ??
Aiheuttavatko venäläiset yhteiskunnallisia muutoksia vai eivätkö ?
Jos eivät aiheuta niin mitä haasteita meillä mukamas heidän takiaan olisi ?
Työttömyys, rikollisuus ja heikko opintomenestys ovat haasteita.

Entäs se yhteiskunnallinen muutos jonka piti olla näiden haasteiden alkusyynä eikä päinvastoin ??
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 633
 • Liked: 24129
Niin, mikä olikaan ongelmasi ??
Aiheuttavatko venäläiset yhteiskunnallisia muutoksia vai eivätkö ?
Jos eivät aiheuta niin mitä haasteita meillä mukamas heidän takiaan olisi ?
Työttömyys, rikollisuus ja heikko opintomenestys ovat haasteita.

Eivätkö ne ole selko-suomeksi ihan ongelmia?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Niin, mikä olikaan ongelmasi ??
Aiheuttavatko venäläiset yhteiskunnallisia muutoksia vai eivätkö ?
Jos eivät aiheuta niin mitä haasteita meillä mukamas heidän takiaan olisi ?
Työttömyys, rikollisuus ja heikko opintomenestys ovat haasteita.

Entäs se yhteiskunnallinen muutos jonka piti olla näiden haasteiden alkusyynä eikä päinvastoin ??
Työttömyyden, rikollisuuden ja heikon opintomenestyksen yleistyminen ovat yhteiskunnallisia muutoksia.

Hämmentävää ettei maahanmuuttoon keskittyvällä foorumilla ymmäretä maahanmuuttajien voivan aiheuttavan yhteiskunnallisia muutoksia.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
Hämmentävää on väite, että täällä ei ymmärretä maahanmuuttajien voivan aiheuttavan yhteiskunnallisia muutoksia.
Hommafoorumin keskeisiä osaamisalueita ovat juuri maahanmuuton vaikutukset yhteiskuntaamme. Yhtenäiskulttuurisen kansallisvaltiomme itsenäisyyden ja kansallisen varallisuuden hävittämisen yksi syy on holtiton maahanmuuttopolitiikka. Haitat ovat ilmeiset ja hyödyt harvassa.
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Tämän twiitin mukaan joku Espoossa asuva venäläinen on raivoissaan koska Kela ei palkkaa kaksoiskansalaisia. Kelalla on varmaan tarve venäjää puhuville työntekijöille: Suomessa asuu venäläisiä jotka eivät puhu suomea tai englantia, joten Kelan on palveltava heitä venäjäksi. Jännä kuitenkin miten asia herättää niin kovia tunteita. Kelalle töihin hakeva venäläinen voi tietysti luopua Venäjän kansalaisuudestaan.

Hän myös levittää putinistista propagandaa Ukrainasta.

Invalid Tweet ID

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
^^
KELA palkkasi venäläisen kaksoiskansalaisemme ICT-ohjelmoijaksi viime syyskuussa ja lopetti työsuhteen koeaikana SUPOn turvallisuustarkastuksen jälkeen.
YLE Novostin LIOUBOV SHALYGINA ulisee kaksoiskansalaisten kohtelusta.

Lainaus
Kela irtisanoi IT-asiantuntijan turvallisuusselvityksen jälkeen – kahden Venäjän kaksoiskansalaisen työpanos ei enää kelvannut
Yhden kaksoiskansalaisen työsuhde päätettiin, toista ei otettu mukaan Kelaan projektiin. Kelan alihankkijalle töihin hakenut mies oli viimeksi käynyt Venäjällä 15-vuotiaana.

Venäjän kansalaisuus on muodostunut joissakin tapauksissa esteeksi uralla etenemiselle.

Ohjelmoija Anastasija (nimi muutettu turvallisuussyistä) aloitti työt Kelassa syyskuussa 2022. Työnantaja tiesi Anastasijan venäläistaustasta, eikä tämä itsekään salaillut sitä. CV:ssä ja LinkedIn-profiilissaan hän kertoi, että on valmistunut petroskoilaisesta korkeakoulusta.

Työnantaja tiesi, että Anastasijalla on sekä Suomen että Venäjän passi. Tämä ei ollut este työsopimuksen allekirjoittamiselle loppukesästä. Tästä huolimatta marraskuun lopussa Anastasijan työsuhde päätettiin koeajalla. Esihenkilön mukaan tämä johtui Supon tekemästä laajennetusta turvallisuusselvityksestä.

– Turvallisuusselvityksen tuloksissa ei ollut mielestäni mitään erikoista: niistä kävi ilmi jo muutenkin tiedossa oleva asia, että minulla ja vanhemmillani on Venäjän kansalaisuus. Mutta johto ilmoitti, että olen Kelalle riski, koska minua voitaisiin yrittää uhata tai painostaa, Anastasija kommentoi työsuhteen päättymistä.

– Kaikki lähisukulaiseni, siis sisko ja vanhemmat, asuvat Suomessa, eikä minulla tai heillä ole omaisuutta Venäjällä. Turvallisuusselvityksen tuloksissa mainitaan, että päinvastaisessa tapauksessa se voisi olla keino vaikuttaa meihin.

Anastasijan mukaan hänet erottaa keskivertokansalaisesta vain hänen syntyperänsä.

– Perheeni asuu täällä, omaisuuteni on täällä, olen opiskellut ja työskennellyt viimeiset 18 vuotta täällä. Jopa Supon papereissa mainitaan, että olen käyttänyt Venäjän passiani harvoin, 1–2 kertaa vuodessa käydessäni Venäjällä. Viimeisen kerran kävin siellä vuonna 2019.

Anastasijan mielestä on omituista, että siitä huolimatta, että tarkastuksen tulokset olivat tiedossa jo lokakuussa, hänen työsuhteensa päätettiin vasta marraskuun lopussa.

– Tein töitä vielä melkein kaksi kuukautta niin että minulla oli pääsy osaan Kelan tietokannoista. He olivat siis niin huolissaan turvallisuudesta, että kahteen kuukauteen eivät sulkeneet minulta pääsyä mihinkään järjestelmiin, Anastasija ihmettelee.

– Jos puhutaan turvallisuudesta, niin Kelalla oli ollut helmikuun lopusta asti aikaa miettiä näitä kysymyksiä ja päättää, ketä ei kannata edes pyytää työhaastatteluun, puhumattakaan siitä, että otettaisiin töihin. Jos olisin tiennyt, että tässä käy näin, en olisi ottanut lopputiliä edellisestä vakituisesta työpaikastani.

Toimitus on nähnyt niin Supon turvallisuusselvityksen tulokset, kuin myös Anastasijan asiapaperit, jotka vahvistavat, että työsuhde päätettiin koeajalla turvallisuusselvityksen tulosten perusteella. Turvallisuusselvityksestä ei ilmennyt muita selviä perusteita työsuhteen päättämiselle.

Freelanceria ei otettu mukaan Kelan tilaamaan projektiin
Ohjelmistokehittäjä Aleksandr (nimi muutettu) syntyi Moskovassa, mutta muutti Suomeen kuusivuotiaana. Aleksandr on Suomen kansalainen, hänellä on Suomen passi, eikä hänelle ole koskaan tullut edes mieleen, että syntymäpaikasta voisi tulla este urakehitykselle. Mutta juuri niin on nyt käynyt.

Aleksandr on freelancer, jonka oli määrä toteuttaa alihankkijana Kelan tilaama työ. Välittäjänä toiminut Digia kuitenkin neuvoteltuaan Kelan kanssa ilmoitti, ettei se voi solmia sopimusta Venäjän kansalaisen kanssa.

– Olen 40-vuotias, ja viimeisen kerran olen käynyt Venäjällä, silloinkin hyvin lyhyesti, 15-vuotiaana. Minulla ei edes ole Venäjän passia, mutta on kansalaisuus, jonka olen saanut sen perusteella, että olen syntynyt Neuvostoliitossa, kertoo Aleksandr.

Aleksandrin mukaan Digia perusteli kielteistä päätöstä sillä, että yrityksen tulee hyväksyä ns. pakotevakuutus Venäjän vastaisten pakotteiden noudattamisesta. Pakotevakuutuksessa on erikseen mainittu, että alihankkijana ei voi toimia Venäjän kansalainen tai Venäjälle sijoittautunut yhteisö tai elin.

– Se on tietysti epäreilua kaksoiskansalaisia kohtaan, mutta emme voi tehdä mitään, Digian edustaja kirjoitti kirjeessään Aleksandrille.

Toimitus on nähnyt Aleksandrin ja Digian edustajan välisen kirjeenvaihdon kielteisestä päätöksestä.

Digia vastasi Yle Novostin kysymyksiin yleisellä tasolla. Sen mukaan julkisia hankintoja koskee Eurooppa-neuvoston pakotepäätös, eivätkä he voi ottaa kantaa tai vaikuttaa kilpailutuksia toteuttavien organisaatioiden tai asiakkaidensa sopimusvaatimuksiin.

Kela kieltää, että työsuhde olisi päättynyt vain kaksoiskansalaisuuden takia
Yle Novosti pyysi kommenttia Kelan viestintäjohtajalta Ville Korhoselta.

Korhonen ilmoitti sähköpostitse, ettei Kela päätä kenenkään työsuhdetta vain kaksoiskansalaisuuden perusteella.

– Kaksoiskansalaisuus ei yksin ole syy työsuhteen päättämiselle. Arvion tukena käytetään Suojelupoliisin tekemää turvallisuusselvitystä. Ratkaisussa otetaan huomioon esimerkiksi se, että kaksoiskansalainen voi joutua tilanteeseen, jossa häntä tai hänen läheisiään uhataan tai painostetaan toimimaan vastoin Kelan tai Suomen etua.

Toimittajan kysymykseen siitä, luokitellaanko kaksoiskansalaiset turvallisuusuhaksi, viestintäjohtaja vastasi kieltävästi.

– Ei luokitella. Kelan toimihenkilöiden riippumattomuutta ja luotettavuutta arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Minkään maan kaksoiskansalaisuus ei johda itsessään työsuhteen katkaisemiseen.

Korhosen mukaan Kela ei aio selvittää laajemmin ulkomaalaistaustaisten työntekijöidensä taustoja.

– Teemme turvallisuusselvityksiä lähtökohtaisesti ennen työsuhteen alkua. Lisäksi selvityksiä tehdään tietyissä tehtävissä työskenteleville sekä satunnaisotannalla tietty määrä vuodessa kaikille kelalaisille.

Supo: Turvallisuusselvityksiä tehdään yhä useammin

Suojelupoliisin viestintä vastasi Yle Novostille sähköpostitse, että työnantajan tulee ilmoittaa Supoon, kun turvallisuusselvityksen voimassaolo lakkaa eli silloin kun työntekijän työsuhde työnantajan palveluksessa päättyy. Supo kuitenkin huomauttaa, ettei se tilastoi turvallisuusselvitysten päättämiseen liittyviä syitä, eikä Suojelupoliisilla siten ole tilastoja työsuhteiden päättämisen syistä.

Suposta kerrotaan, että yleensä turvallisuusselvitys tehdään ennen työsuhteen solmimista, mutta työnantaja voi solmia sopimuksen myös ennen tulosten valmistumista.

Jos turvallisuusselvityksen yhteydessä selvitetään työnhakijan ulkomaansidonnaisuuksia, kaksoiskansalaisuus ei ole lähtökohtaisesti yksinään sellainen asia, joka selvityksen tilaajalle ilmoitettaisiin. Supo kertoo aina tekevänsä yksittäistapaukseen liittyvän kokonaisarvion, jossa toisen maan kansalaisuus on yksi osa kokonaisuutta.

Supon mukaan ulkomaansidonnaisuuksien selvittäminen suojaa paitsi kansallista turvallisuutta, myös selvityksen kohteena olevaa työntekijää. Hänen osaltaan vähenee uhka joutua autoritäärisen valtion painostustoimien kohteeksi siksi, että hän työskentelee Suomessa tietynlaisessa tehtävässä.

Suojelupoliisi ei tee päätöstä henkilön palkkaamisesta tai hänen työsuhteensa päättämisestä. Supon keräämät tiedot luovutetaan työnantajalle, joka tekee päätöksen asiasta itsenäisesti.

Suposta kerrotaan, että turvallisuusselvityksiä tehdään vuosi vuodelta yhä enemmän. Supon asiantuntijoiden mukaan kasvu johtuu monesta syystä, joista yksi on turvallisuustilanne maailmassa.

Vuonna 2021 Supo teki noin 90 000 turvallisuusselvitystä.


https://yle.fi/a/74-20009693
Lainaus
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 852
 • Liked: 5350
 • Panda nimeltä Kallan.
^Hyvä että näin kävi; olisihan se huolestuttavaa jos mitään turvallisuusprotokollia ei olisi, tiedot vuotaisi suoraan FSB:lle ja mahdollisesti muille Venäjän valtiollisille instansseille ja mitään turvallisuustarkastuksia ei tehtäisi. Antoi toivoa, että ehkä hallinnossamme on sittenkin toimivia osia, jotka ei ole mädätetty.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 295
 • Liked: 11274
 • Mullaki o kissa
^Vähän uudempaa tietoa:

https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000009301355.html

"NHL-tähti Aleksander Barkovin isä siirtyy valmentamaan Venäjälle

ALEKSANDR BARKOV SENIOR on palkattu venäläisen jääkiekkoseuran Spartak Moskovan juniorijoukkueen valmennustiimiin, selviää seuran tiedotteesta.

Florida Panthersin supertähden Aleksander Barkov juniorin isä pelasi moskovalaisseuran riveissä vuosina 1988–1993. Hän edusti pelaajaurallaan pitkään myös Tapparaa sekä Sibir Novosibirskiä.

Hän on asunut Tampereella lähes 30 vuotta.

Barkov, nyt 57, hyppäsi pelaajauransa jälkeen valmennushommiin. Hän on luotsannut Viron nuorten jääkiekkomaajoukkuetta viime kaudesta saakka.

BARKOV puhui hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa työstään Viron nuorten maajoukkuevalmentajana.
"

Loput linkin takaa. Ei kiinnostanut sittenkään nostaa Viron jääkiekkoa huipulle, kun riittävän isoa setelinippua heiluteltiin naaman edessä. Olen pettynyt!
Brunein Sulttaani

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Eräs Venäjään liittyvä riski on Venäjän romahtamisesta aiheutuva satojen tuhansien venäläisten siirtolaisten vyöry Suomeen. Tämä aiheuttaisi suuria haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle. Ovatko persut ja muut maahanmuuttokriittiset pohtineet varautumista tälläiseen skenaarioon?

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 736
 • Liked: 7437
Eräs Venäjään liittyvä riski on Venäjän romahtamisesta aiheutuva satojen tuhansien venäläisten siirtolaisten vyöry Suomeen. Tämä aiheuttaisi suuria haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle. Ovatko persut ja muut maahanmuuttokriittiset pohtineet varautumista tälläiseen skenaarioon?
Eivätkö he ole jo esittäneet "rajat kiinni"- ajatusta? PS vastusti jo kaksoiskansalaisuuksia ja viisumivapauksia, joita KokKepuDemVihrVas- puolue ajoi läpi.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2023, 03:02:45 kirjoittanut DuPont »

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 545
 • Liked: 15439
Lainaus
Kirjallinen kysymys KK 663/2022 vp

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut monet Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset pohtimaan Venäjän kansalaisuudesta luopumista. Teoriassa asia onnistuu Venäjän suurlähetystön kanssa asioimalla, mutta käytännössä asia on tehty byrokratian avulla lähes mahdottomaksi. Aiemmin kaksoiskansalaisuus tarjosi kiistattomia hyötyjä, sillä itärajan ylitys on hoitunut vaivatta vain passia vaihtamalla. Nyt kaksoiskansalaisuus uhkaa muodostua taakaksi niille, jotka ovat julkisesti vastustaneet Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

Monilla Ukrainan sotaa vastustavilla kaksoiskansalaisilla on pelkona, että Venäjä ulottaa uudet maan asevoimia ja sotaa koskevat disinformaatiolait myös ulkomailla asuviin kaksoiskansalaisiin. Vastikään Venäjällä voimaan tulleen lain mukaan "väärän" eli hallinnon virallisesta linjasta poikkeavan tiedon levittäminen asevoimista ja sodasta voi johtaa jopa 15 vuoden vankeusrangaistukseen.

Etenkin julkisesti sotaa vastustaneet henkilöt ovat hankalassa tilanteessa, sillä kansalaisuudesta luopuminen vaikeutuu tai muuttuu jopa mahdottomaksi, mikäli henkilöä epäillään rikoksesta Venäjällä. Venäjällä kaksoiskansalaiset nähdään ensisijaisesti Venäjän kansalaisina, joten toisen kansalaisuuden antamaa turvaa ei venäläisten viranomaisten kanssa asioidessa välttämättä ole. Asevelvollisilla on myös pelkona joutuminen asepalvelukseen Venäjällä ja siten rintamalle, vaikka he eivät tukisi Putinia tai tämän aloittamaa sotaa Ukrainassa.
Ponsiosa

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Aikooko hallitus ryhtyä toimiin avustaakseen Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, mikäli he haluavat luopua Venäjän kansalaisuudesta ja

miten Suomen viranomaiset suhtautuvat Suomessa asuvien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten kansainvälisiin pidätysmääräyksiin, joita Venäjän viranomaiset saattavat antaa uuden lainsäädännön perusteella?


Helsingissä 9.1.2023
Sanna Antikainen ps
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Kukin valtio päättää niistä edellytyksistä ja menettelytavoista, joita noudatetaan kansalaisuusasioissa. Suomen kansalaisuudesta, sen myöntämisestä ja siitä vapautumisesta säädetään kansalaisuuslaissa (359/2003). Venäjän valtio päättää siitä, miten sen kansalaisuuden voi saada ja miten siitä voi vapautua.

Kansainvälisen pidätysmääräyksen nojalla Suomessa tavoitetun henkilön luovuttamisesta pidätysmääräyksen antaneeseen valtioon päätetään erillisessä menettelyssä. Suomen ja Venäjän välisiin luovuttamisasioihin sovelletaan Euroopan neuvoston luovuttamissopimusta ja yleistä luovuttamislakia (Rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskeva Euroopan neuvoston yleissopimus, SopS 32/1971 ja laki rikoksen johdosta tapahtuvasta luovuttamisesta, SopS 456/1970). Oikeusministeriö päättää siitä, luovutetaanko henkilö Suomesta ulkomaille. Luovuttaminen edellyttää aina vieraan valtion Suomelle tekemää pyyntöä. Luovutettavaksi pyydetyllä on oikeus käyttää avustajaa, jonka määrää säilöön ottamista käsittelevä käräjäoikeus tai muu luovuttamisasiaa käsittelevä tuomioistuin. Luovutettavaksi pyydetylle, joka on otettu kiinni tai muuten tavoitettu Suomessa, on viipymättä selvitettävä hänen oikeutensa käyttää avustajaa sekä se, että hänelle voidaan määrätä puolustaja. Oikeusministeriö määrää valtion varoista maksettavaksi puolustajalle kohtuullisen korvauksen.

Suomi ei luovuta omia kansalaisiaan. Henkilöitä, joilla on Suomen ja jonkin muun valtion kansalaisuus, pidetään tässä yhteydessä Suomen kansalaisina.

Helsingissä 30.1.2023
Ulkoministeri Pekka Haavisto
Oikeusministeri olisi annetulla perusteella ollut oikeampi taho vastaamaan esitettyyn kysymykseen. Kyllä tämäkin käy. Vastaus perustelujen kera kun ei ole ihan jokapäiväistä. Varsinkaan tällä hallituskaudella.
 
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Helsingin yliopistossa on tutkittu vuonna 2007 suhtautumista eri maahanmuuttajien maahanmuuttoon. Enemmistö suomalaisista suhtautui myönteisesti kiinalaisten ja virolaisten maahanmuuttoon. Sen sijaan venäläisten maahanmuuttoon suhtautui myönteisesti vain 39%. Mikä lie venäläisten maaahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvien osuus nykyään.

https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/09_02_19_tutkimus_jaakkola.pdf

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.

Inca

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 258
 • Liked: 1023
Eräs Venäjään liittyvä riski on Venäjän romahtamisesta aiheutuva satojen tuhansien venäläisten siirtolaisten vyöry Suomeen. Tämä aiheuttaisi suuria haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle. Ovatko persut ja muut maahanmuuttokriittiset pohtineet varautumista tälläiseen skenaarioon?
Eikö tuolta tulisi kovasti osaavaa työvoimaa suomen valtavan työvoimapulan paikkaajiksi?

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Eräs Venäjään liittyvä riski on Venäjän romahtamisesta aiheutuva satojen tuhansien venäläisten siirtolaisten vyöry Suomeen. Tämä aiheuttaisi suuria haasteita suomalaiselle yhteiskunnalle. Ovatko persut ja muut maahanmuuttokriittiset pohtineet varautumista tälläiseen skenaarioon?
Eikö tuolta tulisi kovasti osaavaa työvoimaa suomen valtavan työvoimapulan paikkaajiksi?
Työperäinen maahanmuutto on eri asia kuin humanitaarinen maahanmuutto. Venäläisten kotoutuminen ei ole onnistunut täydellisesti, joten satojen tuhansien venäläisten siirtolaisten aalto olisi todella suuri haaste Suomelle.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Mielenkiintoinen ajatus persulta. Venäläiset maahanmuuttajat ovat väkivaltarikoksissa yliedustettuja mutta en tiedä kuinka moni heidän tekemistä väkivaltarikoksista on tehty tuliasein.


JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 295
 • Liked: 11274
 • Mullaki o kissa
^Olisikohan tarkoitus toimia, ennen kuin niiden aseet alkavat puhua. Proaktiivisuutta siis, ihan fiksua.
Brunein Sulttaani

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 941
 • Liked: 13425
Kaksoiskansalaisuuden salliminen on ollut se pahin mahdollinen virhe. Ei taida Suomessa paljon muita ollakaan kuin venäläisiä.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 666
 • Liked: 11058
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Kaksoiskansalaisuuden salliminen on ollut se pahin mahdollinen virhe. Ei taida Suomessa paljon muita ollakaan kuin venäläisiä.

Meitä Ruotsin kansalaisia on paljon. Vanhoina hyvinä aikoina 1980-luvulla, suomalaiset Ruotsin kansalaiset olivat suurin ulkomaan kansalaisten ryhmä Suomessa. Tuolloin ei kaksoiskansalaisuutta sallittu.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Random Walker

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 143
 • Liked: 640
Kaksoiskansalaisuuden salliminen on ollut se pahin mahdollinen virhe. Ei taida Suomessa paljon muita ollakaan kuin venäläisiä.

Kaksoiskansalaisuus on vain muodollinen indiisia siitä, että henkilön lojaliteetti Suomea kohtaan on epäselvä, jolloin se on tutkittava huolellisesti. Jos tästä on epäselvyyttä, niin henkilöä ei voida ottaa tehtävään, jossa tällä asialla on merkitystä. Meillä on erityisesti valtionhallinnossa tehtäviä, joissa lojaliteetissa Suomea kohtaan ei voi olla epäselvyyksiä.

On täysin ymmärrettävää, että henkilöllä on kiintymystä esimerkiksi toisen vanhempansa synnyinvaltioon. Tämä ei sinällään estä sitä, että hän voi olla ihan hyödyllinen ihminen Suomessa. Mielestäni, jos ihmisen lojaliteetti on jakautunut, niin hän ei voi toimia tehtävissä, joissa lojaliteetti Suomea kohtaan on oltava ehdoton ja selvä.


Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.


Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Venäläisten maahanmuutto Suomeen on ennätystasolla.


Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Jotkut Suomen kansalaiset, joista osa on kantasuomalaisia, osa venäläis- ja osa ukrainalaistaustaisia, ovat taistelleet Ukrainassa Venäjän puolella. Twitterissä joku maahanmuuttajataustainen ehdotti ratkaisuksi että kansalaisuus vittuun ja porttikielto perään. Olen samaa mieltä. Se on oikea ratkaisu.

Tämä kertoo siitä, miten ihmisen genetiikka ei kerro hänen arvoistaan. Minä kantasuomalaisena olen sitä mieltä, että kansalaisuus vittuun ja porttikielto perään on oikea ratkaisu heille, jotka ovat taistelleet Venäjän puolella. Venäjämielisyys ei rajoitu vain Venäjän puolella sotiviin: osa venäjämielisistä suomalaisista vain jakaa Venäjän propagandaa netissä. Jos joku etnonationalisti ihmettelee miksi jotkut suhtautuvat positiivisesti maahanmuuttoon, tässä selitys: osa maahanmuuttajista jakaa samanlaiset arvot kuin kantasuomalaiset. Minä kantasuomalaisena koen arvoni läheisemmiksi Venäjää vastustavan maahanmuuttajataustaisen kanssa kuin kantasuomalaisen putinistin kanssa. On ihan sama vaikka se kantasuomalainen putinisti selittäisi, että hänen geenitestinsä sanoo hänen olevan 100% suomalainen, sillä ei ole väliä. Arvot ja käytös ratkaisee miten minä suhtaudun ihmisiin.

Venäjän orastavan sisällissodan partaalla oli riski, että Suomeen tulisi jopa miljoonia venäläisiä pakolaisia. Joku kysy sotilasasiantuntija Martti J Karilta millä perusteella Suomen pitäisi päästää heidät Suomeen. Martti J Kari vastasi että mieluummin ei päästetäkään. Ukrainan sodan myötä yhä useampi suomalainen uskaltaa esittää maahanmuuttokriittisiä näkemyksiä venäläisistä. Jo ennen Ukrainan sotaa enemmistö suomalaisista suhtautui kielteisesti venäläisten maahanmuuttoon. Tämä ei oikeuta väkivaltaa venäläistaustaisia kohtaan tms., mutta nyt olisi maahanmuuttokriittisillä paikka edistää tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Enemmän aitoja itärajalle?Tagit: