Kirjoittaja Aihe: 2022-06-15 Wille Rydmanin (ex. kok, nyk. ps) ahdistelukohu ja puolueen vaihto  (Luettu 241969 kertaa)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26371
Minusta tuntuu, että tämä "skandaali" saattaa kostautua kokkarien kannatuksessa mutta ei välttämättä Rydmanin vaan Orpon takia.

Tohvelisankari Orpo ja hovinarri Mykkänen tekevät Rydmanin tapauksesta julkista teatterilla tekopöyristymisillään, julkisilla ulostuloillaan ja "ylimääräisillä ryhmäkokouksillaan" ( https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008897769.html ). Asian olisi voinut hoitaa siistimminkin kun huudella toreilla miten kauhistuneita mukamas ollaan. Nämä kaksi klovnia kaatavat nyt bensaa liekeille ja lokaa siinä samalla puolueen maineen entistä enemmän.


Jep. Jotain tässä on nyt pielessä. Joko kriisinhallintakyky ja taito, vaikka Hesarin tulevasta jutusta on tiedetty jo ennakkoon, on surkea tai tässä on menossa todellakin suunniteltu nuivan Rydmanin ulospotkiminen sopivan syyn avulla. Mutta oli kumpi tahansa, niin heikkoja järjenlahjoja osoittaa tälläinen show puolueen omalta taholta ja paskan hierominen omaan puolueeseen tehostetusti julkisuudessa, vaikka jutussa ei hirveästi taida olla villoja.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 1862
Yksi seikka tässä tapauksessa puoltaa paskapuhetta: ilmeisesti kukaan väitetyistä uhreista ei tehnyt mitään ilmoituksia tai valituksia mihinkään. Sitten kun poliisit ja toimittajat alkaa soittelemaan ja tenttaamaan  "ahdisteliko hän sinua? Miten? Kerro nyt", onkin helppo alkaa pohtimaan, että olikohan joku asia sittenkin ahdistelua, ja tulokset näkyy jutusta. Esim. Oona, joka oli erottuaan päätynyt alasti kännissä sänkyyn, mutta olikin sitten ahdistelun uhri, koska hän oli ollut hauraassa tilassa. Klassinen tarina, joka on tapahtunut jopa itselle, nainen tosin ei alkanut syyttämään ahdistelusta, ei vain halunnut nähdä enää.
 
Ahdistava haastattelutilanne on myös mitä parhaita paikkoja alkaa keksimään haastattelijaa tyydyttävää tarinaa, varsinkin kun onhan hän vähintään joku pervo, eihän poliisi nyt muuten kyselisi onko hän puuhastellut lasten kanssa epäsopivia. Ehkä se vuosien takainen selkäkosketus tai halaus olikin ahdistelua? Tarinoista tekee ongelmallisia myös se, että ne omat puuhat tahtoo usein "unohtua" tai jopa valehdellaan itselle parhaaksi.

Olen työasioissa pyörinyt aikoinaan hetken 15-17v tyttöjen ympärillä, enää en uskaltaisi, jos et ole jo kunnon pappa päädyt helposti sinne todella coolin ja kuuman aikuisen osastoon, sitten saatkin kestää flirttailua ja ties mitä epäsopivaa käytöstä. Voin vain kuvitella millaista se on mahdollisesti Rydmanin kohdalla ollut, hänellä on ollut tuhat kertaa enemmän valtaa kuin minulla ja ympärillä tavisten sijaan politiikkaan pyrkiviä teinejä.

Ehkä hänellä on mennyt hattuun se ihailu, ei joku kolmikymppinen nainen pidä sinua enää jumalana. Siitä on sitten varmasti helppo alkaa miettimään, että ihan laillistahan tämä on, miksipä en vähän puuhastelisi jotain?

Tällä hetkellä pidän monen todistajan juttuja epätodennäköisinä, mutta mitä ilmeisemmin siellä on jotain moraalisesti arveluttavaa tapahtunut, Rydman kun ei ole edes yrittänyt jokaista tapausta kumota, vaikka keskustelut pitäisi olla tallessa.

Päivitellään sitten taas kuvaa, kun lisätietoja tulee.

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 735
 • Liked: 10144
 • Mikä röyhkeys
Ei helvetti mikä niljake tuo Orpo on >:( Miten olikaan se periaate, että syytön ennen kuin toisin todistetaan tai että omien takana seisotaan niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina?

Pidän auki myös sen vaihtoehdon, että WR:n limainen touhu on ollut puolueessa laajalti tiedossa, sitä ei vaan olla lähdetty kaivelemaan julkisuudessa kunnianloukkaussyytteen pelossa. Nyt kun HS on asian julkaissut, ehkä patoluukut aukesivat.

WR:n perustelut ovat ontuvia. Esimerkiksi:

Lainaus
Helsingin Sanomat kertoo, että “Lotta” on saanut minulta kahvikutsun 16-vuotiaana vuonna 2014. Toimittaja Paavo Teittinen väittää minulle sähköpostissaan, että näin olisi tapahtunut SuomiAreena-tapahtumassa vuonna 2014. Ei ihme, että en muista tapausta, sillä samaan aikaan olen ollut vaeltamassa Utsjoella ja Sevettijärvellä, mikä käy ilmi tuon ajan somepäivityksistänikin esimerkiksi tässä, tässä, tässä ja tässä.

Ymmärtääkseni nykyajan viestintätekniset ratkaisut mahdollistavat kahvikutsun lähettämisen niin SuomiAreenasta, Sevettijärveltä tai vaikka kuusta vuonna 2014.

Toivon tietysti, että kaikki on pelkkää keksintöä ja panettelua, ja oikeus voittaa. Tällä hetkellä kuitenkin aihetodisteet (ml. WR:n selittelyt somessa) osoittavat mielestäni siihen suuntaan, että WR on tykännyt itseään huomattavasti nuoremmista tytöistä ja mahdollisesti käyttänyt omaa asemaansa edistääkseen sukupuolista menestystään. Se, onko se paha asia on tietysti arvokysymys. Minua se vistottaa.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2022, 23:31:04 kirjoittanut Hohtis »
Heti kun tyhmät, laiskat ja lahjattomat huomaavat olevansa enemmistö he keksivät sosialidemokratian.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 197
 • Liked: 41791
Toinen asia on kansanedustajan arvokas käytös, joka kuuluu eduskuntaryhmälle, mutta se ei ole rikosoikeudellisen arvioinnin kohteena. ”Kunniaton” käytös ei voi johtaa kummempaan kuin ankarimmillaan ryhmästä erottamiseen.

"Kunniallisuus" on nykyään viritetty äärimmilleen. Vielä 90-luvulla kukaan ei olisi lotkauttanut korvaansakaan jos joku poliitikko pyöritti naisrinkiä, ja kyllähän niitä pyöritettiinkin. Ennen vanhaan poliitikko keräsi naisia ympärilleen kun kärpäspaperi ja kaikki eukot halusivat apajille.

Nykyään tuntuu siltä, että miespoliitikolla tai ylipäätään miesjulkimolla ei saisi olla mitään historiaa ja elettyä elämää. Hänen oletetaan olevan yli-ihminen joka ei koskaan mokaa, on epäinhimillisen moraalinen ja vailla vikaa ja moitetta. Vain vastasyntynyt pystyy nousemaan etenkin vasemmistoliberaalin valemedian asettamiin standardeihin.

Standardeista puheen olleen niin niitä näyttäisi olevan monta riippuen kenestä puhutaan. Mamut ovat täysin kaiken kritiikin yläpuolella. Heidän rikoksia suorastaan salataan. Vasemmistolaisten jutut nousevat lehtiin jos nousevat, kynnys on korkea ja mediahuomio lyhyt. Sitten on nämä kanervat, rydmanit, halla-ahot, räsäset ja muut oikeistolaiset / konservatiivit, joille ei armoa suoda edes vuosien jälkeen.

Lainaus
Kokoomus, joka aiemmin riiteli vain suljettujen ovien takana, on nyt tomerana neuvomassa poliisia ja tuo kaikki sisäiset kiistansa framille.  ;D

Kokkarien damage-control meni täysin persiilleen. Puoluejohto teki klassisen munauksen yhtymällä median tarinankerrontaan kuvitellen, että media leppyisi ja jättäisi asian sikseen. Homma ei toimi niin vaan mitä enemmän myönnytään, sen enemmän se tukee median näkökulmaa ja juttua jatketaan.

Oikea tapa hoitaa skandaali on pitää pää kylmänä ja todeta, että asiaa selvitetään ja palataan kun tiedetään jotain. Sisäisesti käydään sitten likapyykki läpi ja hyvässä lykyssä juttu ehtii jo upota muuhun uutisvirtaan ja unohtua eikä sitä tarvitse edes käsitellä julkisesti.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Willellä, joka näemmä rakastaa taiteilla rajan lähellä, sen hiuksenhienosti ylittäen, tai sitten ei, on jäljellä One Shot.

Come Clean, eli kerro kaikki, ihan kaikki, eroa kokkareista, jotka owat sinut hyljänneet, ja sitten valitse Krisut, PS, VKK, Vapauden Liitto tai Liike Nyt uudeksi poliittiseksi kodiksi, äläkä enää syntiä tee.

Mutta rehellisyyden tulee olla, no, rehellistä ja täydellistä. Kyllä Suomessa aitoa katumusta arvostetaan ja ainakin kerran voi saada anteeksi. (Tietyissä rajoissa, jotka mahdollisesti ylitettyäsi, Piru sinut periköön!)
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 1862
Come Clean, eli kerro kaikki, ihan kaikki, eroa kokkareista, jotka owat sinut hyljänneet, ja sitten valitse Krisut, PS, VKK, Vapauden Liitto tai Liike Nyt uudeksi poliittiseksi kodiksi, äläkä enää syntiä tee.
Kaiken kertominen, jos se tarkoittaa "namusetäilyn" myöntämistä ja siitä persuihin siirtyminen olisi pahin mahdollinen skenaario :D Kyllä sen jälkeen poksahtaisi vasemmiston kesäjuhlissa monta samppanjapulloa auki.

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 671
 • Liked: 11651
Jotta tästä saa paremman kuvan niin tein tuollaisen värikartan näistä 10 naisesta ja heidän kokemuksistaan. Vihreällä naiset jotka eivät ole huomanneet mitään ahdistelua Rydmanin toimesta. Lähteenä on IS--> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008897385.html

Nainen 1. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta.  Entinen avopuoliso.
Nainen 2. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta. 

Nainen 3. On kokenut. Väittää että on puhuttu asiattomia, eikä hänelle tilattu heti taksia.
Nainen 4. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta. 
Nainen 5. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta.  Ovat seurustelleet kun nainen oli 16 wille 24.
Nainen 6. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta. 

Nainen 7. Halailua ja sanallista häirintää, treffit kämpissä. On kokenut ahdistelua.
Nainen 8. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta. On kokenut kuitenkin uhkaavia tilanteita. 
Nainen 9. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta.  Ei edes tunne Rydmania.
Nainen 10. Ei ole kokenut ahdistelua Rydmanin toimesta. 


Laitoin naisen nr. 1 vihreäksi koska kyseessä on selkeästi erosta harmistunut ex. jonka toiminta muistuttaa kiusaamista.

Tunnistatteko tuosta tämän kohun ja keskustelun? Ja kokoajan media puhuu kymmenestä naisesta jotka kertovat Rydmanin ahdistelusta.


Punainen on myös varattu yksinomaan moderointitarkoituksiin. Muokattu.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 20:11:52 kirjoittanut Alaric »

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 691
 • Liked: 11087
Minusta tuntuu, että tämä "skandaali" saattaa kostautua kokkarien kannatuksessa mutta ei välttämättä Rydmanin vaan Orpon takia.

Tohvelisankari Orpo ja hovinarri Mykkänen tekevät Rydmanin tapauksesta julkista teatterilla tekopöyristymisillään, julkisilla ulostuloillaan ja "ylimääräisillä ryhmäkokouksillaan" ( https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008897769.html ). Asian olisi voinut hoitaa siistimminkin kun huudella toreilla miten kauhistuneita mukamas ollaan. Nämä kaksi klovnia kaatavat nyt bensaa liekeille ja lokaa siinä samalla puolueen maineen entistä enemmän.


Jep. Jotain tässä on nyt pielessä. Joko kriisinhallintakyky ja taito, vaikka Hesarin tulevasta jutusta on tiedetty jo ennakkoon, on surkea tai tässä on menossa todellakin suunniteltu nuivan Rydmanin ulospotkiminen sopivan syyn avulla. Mutta oli kumpi tahansa, niin heikkoja järjenlahjoja osoittaa tälläinen show puolueen omalta taholta ja paskan hierominen omaan puolueeseen tehostetusti julkisuudessa, vaikka jutussa ei hirveästi taida olla villoja.
Kerrankin tuntuu Persujen puolesta hyvältä se, että he ovat kokeneet sellaista mediamyllytystä koko olemassaolonsa ajan. Persuissa tuollainen tilanne osattaisiin jo hoitaa hyvin. Mikäli puolueessa ollaan sitä mieltä, että puolueesta erottaminen on aiheellista, se hoidetaan jämäkästi heti, jotta teoista voidaan irtisanoutua. Mikäli sitä ei koeta tarpeelliseksi, vältetään sisäistä hajautumista ja julkkisuudessa riitelyä. Kaikki muut puolueet ovat aivan avuttomia valtamedian valtaa vastaan. Mediaan ja institutioihin raudanlujasti luottava "kunnollisten ihmisten" mainepuolue Kokoomus pelkää aivan hysteerisesti vihervasemmistolaista lynkkaajajoukkoa, ei heillä ole mitään selkärankaa. Toisaalta meillä persu-mielisillä on se etu, että kukaan ei liity Perussuomalaisiin saadakseen valtamedian ihailua, rahaa tai naisia, persuihin liitytään oikeista syistä. Hillotolpat, parrasvalot ja parhaat bileet ovat ihan muualla.

Jokin tässä Kokoomuksen reaktiossa nyt haisee, koska tämä on niin epätyypillistä. Kokoomus välttää julkisuudessa riitelyä kuin ruttoa ja nyt puolue määräilee julkisuudessa jo poliisitutkintoja kansanedustajastaan. Puoleella on ennätyskannatus ja uutisympäristö on puolueelle äärimmäisen suosittu, mutta yhtäkkiä Kokoomuksen feministisiipi ryhtyy kamikaze-operaatioon ja tekee kaikkensa tartuttaakseen puolueeseensa naisvihan leiman. Sikäli mikäli kun syytöksistä on jo tiedetty, minun nähdäkseni Kokoomukselle luontaisin tapa toimia olisi ollut joko lahjoa, suostutella tai uhkailla Wille Rydman eroamaan "vapaaehtoisesti" tai erottaa hänen mahdollisimman nopeasti, jotta mediakohun kesto minimoidaan. Kokoomuksen reaktio on kaikin puolin itsetuhoinen. En näe mitään ihmisryhmää, kenet tämä kohu houkuttelisi jo maksimikannatusta nauttivaan puolueeseen, mutta näen useita ihmisryhmiä, jotka saattavat hylätä Kokoomuksen kannatuksen; vihervasemmistosiipi, jonka mielissä Kokoomus on nyt saastutettu naisvihalla ja hyväksikäytöllä ja konservatiivimiehet, joiden mielestä #metoo-ajojahti on kohtuuttoman liioiteltua.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Come Clean, eli kerro kaikki, ihan kaikki, eroa kokkareista, jotka owat sinut hyljänneet, ja sitten valitse Krisut, PS, VKK, Vapauden Liitto tai Liike Nyt uudeksi poliittiseksi kodiksi, äläkä enää syntiä tee.
Kaiken kertominen, jos se tarkoittaa "namusetäilyn" myöntämistä ja siitä persuihin siirtyminen olisi pahin mahdollinen skenaario :D Kyllä sen jälkeen poksahtaisi vasemmiston kesäjuhlissa monta samppanjapulloa auki.

Tätä juuri tarkoitin "tietyissä rajoissa" -termillä. Ja Wiile voisi tosiaan alkaa elää sitä toitottamaansa "konservatiivista" life styleä...

Tässä suurin osa meistä elää suuressa epätietoisuudessa, siitä mitä todella on tapahtunut.

Tietäjät tietää, ja jos he ovat tietäneet jotain todella järisyttävää ja vaienneet, jostain syystä, niin Nahkurin Orsille myös moiset epatot.
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 758
 • Liked: 15592
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Kaiken kertominen, jos se tarkoittaa "namusetäilyn" myöntämistä ja siitä persuihin siirtyminen olisi pahin mahdollinen skenaario :D Kyllä sen jälkeen poksahtaisi vasemmiston kesäjuhlissa monta samppanjapulloa auki.

Mitä muuta se oikeastaan voisi tarkoittaa, kun kansantuomioistuin on päättänyt syyllisyyden yhden HS:n jutun perusteella? Rydmanin omaa vastinetta vain yksinkertaisesti kieltäydytään uskomasta, koska rikos on niin kiihottava, kuten Halla-aho totesi.
qui non est mecum adversum me est

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 758
 • Liked: 15592
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Ilta-Sanomat on julkaissut poliisikuulemisen pöytäkirjoja. Jos oletetaan, että tytöt/naiset ovat puhuneet poliisille rehellisesti niin HS:n juttu on vahvasti väritetty:

Lainaus
KRP:N SELVITYS sai alkunsa Nuorten Exit ry:n chattiin 19.5.2020 ilmestyneestä kirjoituksesta. Kirjoittaja kertoi olevansa puolueessa aktiivinen jäsen ja että heillä on kansanedustaja, joka olisi kymmenen vuoden ajan ahdistellut 14–17-vuotiaita.

Nimimerkillä ”Vieras” esiintynyt kirjoittaja ei kertonut chatissa nimeään, mutta poliisi sai sen selville. Häneltä KRP sai tietoja muista keskusteluista, joissa puitiin Rydmanin tekemisiä.

Exit ry on järjestö, joka työskentelee seksuaalisen kaltoinkohtelun ja prostituution vähentämiseksi.

KRP puhutti esiselvityksessään puhelimitse yhteensä kymmenen nuorta naista. Heidän henkilöllisyytensä on salattu asiakirjojen julkisesta versiosta. Kertomuksista on myös salattu osia yksityisyyden suojan nimissä.

Kertomukset ovat kuitenkin suurelta osin julkisia. IS julkaisee tässä otteita niistä sellaisenaan.

Poliisi ei puhutuksissaan oma-aloitteisesti tuonut Rydmanin nimeä esille. Puhutetut naiset kuitenkin tiesivät tai arvasivat, kenestä on kyse, osin ilmeisesti Helsingin Sanomien yhteydenottojen perusteella.

Osalla poliisin puhuttamista naisista ei ollut mitään kokemusta tai tietoa väitetystä sopimattomasta käytöksestä. Osa taas oli kokenut Rydmanin toiminnan ahdistavaksi.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008897385.html?fbclid=IwAR2mx26HCuh0drbxAYIavScOeobsx_Y2uFJ5InJg6w21NED6mG5-CaNjJzI

edit: linkki kuntoon
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 00:27:35 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Yksi seikka tässä tapauksessa puoltaa paskapuhetta: ilmeisesti kukaan väitetyistä uhreista ei tehnyt mitään ilmoituksia tai valituksia mihinkään.

Amanda Blick on kertonut parisuhdeväkivallasta. En tiedä, oliko se komponetti hänen viisiosaisessa tutkintapyynnössään poliisille.

Eräs lähisukulaiseni eli muutamia vuosia väkivaltaisessa suhteessa, jonka aikana minulla ei ollut tapahtuvasta aavistustakaan, niin hyvin rikos peiteltiin.

Kun sitten koko sokora tuli esille, suunnittelin hoitavani asian itse, sanotaan vaikka, Hammurabin preskriptioita myötäillen, pelkäämättä seuraamuksia, kerta tuolloin olin vielä vailla muita velvollisuuksia elämässäni.

Toin aikeeni esille, ja minut suostuteltiin luopumaan hankkeestani. Ehkä kaikille parempi, mutta vieläkin, useamman vuosikymmenen jälkeen, en osaa sanoa, kadunko tekemättömyyttäni enemmän, kuin suunnittelemaani, suoraan sanoen rikoslain sanktiot ylittävää tekoa.

Ja ihan kompatakseni Jussi Halla-ahoa, oman jälkikasvun kyseessä ollessa, olen valmis tekoihin, ilman rajoja. Muistaakseni JH-a:n käyttämä termi oli hirmuteko, olkoon sitten niin...
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 1862
Tässä näkee taas Hyysärin agendajournalismin, "kaikki tiesivät", yllättäen kun ovat itse soitelleet tai eivät edes tiedä muita poliitikkoja. Omaan juttuun oli tietysti unohtunut liittää nuo lainaukset, jotka eivät tuo Hyysärin narratiivia.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 758
 • Liked: 15592
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Tässä näkee taas Hyysärin agendajournalismin, "kaikki tiesivät", yllättäen kun ovat itse soitelleet tai eivät edes tiedä muita poliitikkoja. Omaan juttuun oli tietysti unohtunut liittää nuo lainaukset, jotka eivät tuo Hyysärin narratiivia.

Tuo kiinnitti huomiota. Sinänsä positiivista, että Ilta-Sanomat voi selventää HS:n tutkivan journalismin taustoja. Eli koko Sanoma konserni ei kuitenkaan ole yksi monoliitti.
qui non est mecum adversum me est

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26371
Ei helvetti mikä niljake tuo Orpo on >:( Miten olikaan se periaate, että syytön ennen kuin toisin todistetaan tai että omien takana seisotaan niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina?

Pidän auki myös sen vaihtoehdon, että WR:n limainen touhu on ollut puolueessa laajalti tiedossa, sitä ei vaan olla lähdetty kaivelemaan julkisuudessa kunnianloukkaussyytteen pelossa. Nyt kun HS on asian julkaissut, ehkä patoluukut aukesivat.

WR:n perustelut ovat ontuvia. Esimerkiksi:

Lainaus
Helsingin Sanomat kertoo, että “Lotta” on saanut minulta kahvikutsun 16-vuotiaana vuonna 2014. Toimittaja Paavo Teittinen väittää minulle sähköpostissaan, että näin olisi tapahtunut SuomiAreena-tapahtumassa vuonna 2014. Ei ihme, että en muista tapausta, sillä samaan aikaan olen ollut vaeltamassa Utsjoella ja Sevettijärvellä, mikä käy ilmi tuon ajan somepäivityksistänikin esimerkiksi tässä, tässä, tässä ja tässä.

Ymmärtääkseni nykyajan viestintätekniset ratkaisut mahdollistavat kahvikutsun lähettämisen niin SuomiAreenasta, Sevettijärveltä tai vaikka kuusta vuonna 2014.

Mielenkiintoinen ajatusrakenne? Itse olettaisin, että se kutsu olisi ollut siellä SuomiArenassa Porissa(?). Jos on vaeltamassa Utsjoella, niin kahvittelu Porissa siinä välissä voi yhä olla haastavaa teknologian kehityksestä huolimatta, ellei ole varaa helikopteriin ja Learjettiin?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26371
Kerrankin tuntuu Persujen puolesta hyvältä se, että he ovat kokeneet sellaista mediamyllytystä koko olemassaolonsa ajan. Persuissa tuollainen tilanne osattaisiin jo hoitaa hyvin. Mikäli puolueessa ollaan sitä mieltä, että puolueesta erottaminen on aiheellista, se hoidetaan jämäkästi heti, jotta teoista voidaan irtisanoutua. Mikäli sitä ei koeta tarpeelliseksi, vältetään sisäistä hajautumista ja julkkisuudessa riitelyä. Kaikki muut puolueet ovat aivan avuttomia valtamedian valtaa vastaan.

Jabba the Huttin kaudella toiminta median synnyttämissä "kriiseissä" oli yhtä avutonta kuin Kokoomuksella nyt. Heitettiin pelkän syytöksen perusteella se kuultua ensi kertaa oman puolueen jäsen saman tien bussin alle ja alettiiin nuoleskella mediaa. Ja sehän ei toiminut. Vastaavaa tehtyä "kriisiä" alkoi tulla saumana. Voi olla että Orvolle ja Mykkäselle ja kamuille voi tulla yllätyksenä, että ei se tähän jää tuolla lähestymistavalla. Siis ellei koko juttu ole Kokoomuksen sisältä tilattu?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Pöhisijä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 385
 • Liked: 1862
Tässä näkee taas Hyysärin agendajournalismin, "kaikki tiesivät", yllättäen kun ovat itse soitelleet tai eivät edes tiedä muita poliitikkoja. Omaan juttuun oli tietysti unohtunut liittää nuo lainaukset, jotka eivät tuo Hyysärin narratiivia.

Tuo kiinnitti huomiota. Sinänsä positiivista, että Ilta-Sanomat voi selventää HS:n tutkivan journalismin taustoja. Eli koko Sanoma konserni ei kuitenkaan ole yksi monoliitti.
Sanoma nähtävästi vain antaa isot linjaukset mistä pitää puhua, muuten antavat toimittajien harrastaa valtataistelua, ei muistaakseni ole ensimmäinen kerta kun ovat "käräyttäneet" Hyysärin.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Mistä puhumme, kun puhumme Willestä?

Joku teinixin nahkalompsa ei mahdu komputaatioihin, vaan kyse on kaikkein kallisarvoisimmasta.

Eli rahasta, tietysti.


Lainaus
Siinä on Rydman kohun kupletin juoni.

Mörökölli minut vieköön, mutta uskon tuossa olevan juurisyyn.
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 675
 • Liked: 12595
Lainaus käyttäjältä: P
Voi olla että Orvolle ja Mykkäselle ja kamuille voi tulla yllätyksenä, että ei se tähän jää tuolla lähestymistavalla. Siis ellei koko juttu ole Kokoomuksen sisältä tilattu?
Sanoma Oy on lähellä Kokoomusta. Rydman-jutun tekemisestä ja julkaisusta ovat siis päättäneet lähellä Kokoomusta olevat tahot.

Ehkä Petteri Orposta löytyisi jotain ikävää soittamalla sata vanhaa tuttua läpi. Sellaista juttua Sanoma Oy ei tekisi.

Viime kädessä Sanoman linjasta määräävät Erkon säätiö ja Antti Herlin. Tämä Rydman-tonkiminen lienee noille tahoille mieluisaa.

Rydman-juttu on kuitenkin kuivumassa kasaan. Yleisön kiinnostus siihen lopahti jo tänään. Rydman on melko tuntematon poliitikko ja häntä syyttävät naiset eivät ole julkkiksia. Suuren yleisön mielenkiintoa tämä ei herätä. Muistamme Ilkka Kanervan  tekstiviestit Tukiaisen siskoksille. Se oli mehukas juttu.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26371
Yksi seikka tässä tapauksessa puoltaa paskapuhetta: ilmeisesti kukaan väitetyistä uhreista ei tehnyt mitään ilmoituksia tai valituksia mihinkään.

Amanda Blick on kertonut parisuhdeväkivallasta. En tiedä, oliko se komponetti hänen viisiosaisessa tutkintapyynnössään poliisille.


Ei ollut. Ne rikosilmot olivat ihan erilaista näpertelyä. Rydmanin mukaan vasta nyt 2022 neiti Blick "on muistanut väkivallan"?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 947
 • Liked: 16099
 • junior koodari
En edelleenkään,,siis tajuntaani ei uppoa, miten kokoomus puolueena tekee , ilmeisesti kokoomuksen jäsenestä uuden tutkintapyynnön,, jotain yksilöintiä pitää olla,
Puolue kokoomus on varmaan rekisteröity, luultavasti ry:n tai puolueen merkeissä pat/rek sydeemiin.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d51e7124-19d3-4998-97d7-b2e88596a306

Lainaus
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtosen mukaan puolue haluaa uudella selvityspyynnöllä varmistaa, että tapaus Rydman tulee perusteellisesti selvitettyä.

– Selvitämme viranomaisreittiä pitkin, onko asiassa vielä jotain, mikä voidaan avata. Onko sille edellytyksiä, Valtonen sanoo Iltalehdelle.

Tota,,kun yksitysoikeuden jonkinlainen määritelmä on,(eräs niistä) että, julkisen  yhteisön on perusteltava kanne/tutkimuspyyntö,,tuo Valtosen esittämä "puolue haluaa" ei riitä,,nyt menee kokkarit heikoille jäille,,vaikka kesä on. En edelleenkään ota mitään kantaa Rydmanin ottamuksiin.

Tosin,,Valtonen mainitsi poliisin, poliisi ei tutki mitään jonkun puolueen mutusta, (musta tuntuu, että),,laittakaa kokkarit vaikka hyysarin toimitukselle se isopapru, jossa Rydman on naisten ahdistelija, tai hesan poliisille.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 02:15:59 kirjoittanut simppali »
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Yksi seikka tässä tapauksessa puoltaa paskapuhetta: ilmeisesti kukaan väitetyistä uhreista ei tehnyt mitään ilmoituksia tai valituksia mihinkään.

Amanda Blick on kertonut parisuhdeväkivallasta. En tiedä, oliko se komponetti hänen viisiosaisessa tutkintapyynnössään poliisille.


Ei ollut. Ne rikosilmot olivat ihan erilaista näpertelyä. Rydmanin mukaan vasta nyt 2022 neiti Blick "on muistanut väkivallan"?

Jaa.

Koska en olemikään fakin data-ekspertti, niin tässä kännykuva osasta neiti Blickin ig-tilityksestä, enjoy:

https://www.instagram.com/stories/amanda__blick/2864276792689071157/

« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 02:24:20 kirjoittanut Lasse »
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 910
 • Liked: 16039
 • FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Vaikea ja monitahoinen juttu; uskon että Tiina Wiikiltä on piakkoin tulossa puolueeton arvio tapahtuneesta, asiakirjojen valossa:


Lainaus
Laitoin poliisille asiakirjapyynnön kaikesta, mikä koskee tutkintapyyntöjä #Rydman ista: kuulustelut, etpk:t, tutkintapyynnöt ja muut.

Ilmoitin myös saman tien tietäväni, että se maksaa, että lähettävät laskun asiakirjojen mukana sähköpostiin.

Striimi luvassa kun tiedot saatu.

Tiina tuskin päästää mahdollisia feikkajia helpolla, sillä WR on kuitenkin tunnettua ja tunnustettua nuivalistoa, vaikkakin epäkansallisen sekoomuksen jäsen onkin ollut...
“Nearly all men can stand adversity,
but if you want to test a man's character, give him power."

ApuaHommmaan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 062
 • Liked: 5406
 • Aavikolla roskiksessa
Ylläolevista Instagram viesteistä:
Lainaus
Faktantarkastusta tekevät toimittajat pysivät todisteita siitä, että kyseinen henkilö on seksuaalisesti kiinnostunut alaikäisistä ja myös lähestynyt heitä.

Fakta faktantarkastajille. Pääosa miehistä on eniten seksuaalisesti kiinnostunut alaikäisistä. Eli 16-17 vuotiaista. Tämä johtuu siitä faktasta, että tällöin naiset ovat kaikkein hedelmällisimmillään. Tämä on täysin normaalia.

Epänormaalia on, jos seksuaalinen kiinnostus kohdistuu esimurrosikäisiin.

Ja siis ylläoleva koskee kehollista kiihottumista. Jossa siis jätetään moraali esimerkiksi siihen tuleeko seksiä harrastaa vain paaisuhteessa jne. pois.


Jossa jätetään täysin huomiotta esimerkiksi myös se, että aikuinen mies ei seksin lisäksi useimmiten jaksaisi kuunnella jonkun teiniprinsessan juttuja. Lisäksi tuollaiseen edes lähtevät prinsessat löytävät useimmiten uuden miehen hyvin nopeaan, kun kyllästyvät vanhaan.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 02:44:51 kirjoittanut ApuaHommmaan »

Orpheus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 520
 • Liked: 1283
Tämmönen tuli vastaan. Kyseessä kuulemma Rydman ja tyttö jonka nimeä en nyt tässä mainitse.
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 06:56:03 kirjoittanut Orpheus »

Puuha-Pepe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 828
 • Liked: 372
 • Persulla on näin pitkä...
Vaikea ja monitahoinen juttu; uskon että Tiina Wiikiltä on piakkoin tulossa puolueeton arvio tapahtuneesta, asiakirjojen valossa:


Lainaus
Laitoin poliisille asiakirjapyynnön kaikesta, mikä koskee tutkintapyyntöjä #Rydman ista: kuulustelut, etpk:t, tutkintapyynnöt ja muut.

Ilmoitin myös saman tien tietäväni, että se maksaa, että lähettävät laskun asiakirjojen mukana sähköpostiin.

Striimi luvassa kun tiedot saatu.

Tiina tuskin päästää mahdollisia feikkajia helpolla, sillä WR on kuitenkin tunnettua ja tunnustettua nuivalistoa, vaikkakin epäkansallisen sekoomuksen jäsen onkin ollut...

Tämä "totuus löytyy poliisilta" alkaa olla aika kulunut puolustus tässä tapauksessa. Hesarilla on vino pino muutakin materiaalia, poliisin asiakirjat on vain pieni osa kokonaisuutta, eikä niiden perusteella voi tehdä johtopäätöksiä suuntaan toi toiseen.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 623
 • Liked: 96310
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Nyt tässä spektaakkelissa saattaakin jo olla enemmän järkeä. Rydmania ilmeisesti kammetaan pois Perustuslakivaliokunnasta, jotta seuraava valtava EU:n tukipaketti saataisiin hyväksytettyä. Mutta onko Rydmanilla niin paljon vipuvartta asiaan, että kampeaminen on tarpeen? Tämä teorian mukaan on.

Lainaus käyttäjältä: https://twitter.com/Teemujazz/status/1538668398695043072 transscriptoituna
Perustuslakivaliokunta tulee saamaan syksyllä 2022 seuraavan kertaluonteisen ja tarkkarajaisen EU-tukipaketin syliinsä. Ja summa ovat paljon edellistä korkeampia.

PeV:n jäsen Rydman vaihdetaan ennen sitä tämän tarkalleen aikautetun mediapelin seurauksena.

"Tulen äänestämään EU:n velkapakettia vastaan".
- Wille Rydman


Pääministerin kanslia pimittää julkisuuteen vuodetun EU:n elpymisvälineuhkauksen yksityiskohdat | IL

"Ylen mukaan EU:sta uhattiin Suomea “ennennäkemättömällä mainehaitalla ja poliittisella paineella”, jos Suomi ei hyväksy elpymisvälinettä."

Liitteet talteen.

EDIT: Perustin tukipakettikeskustelua varten oman ketjun:

EU:n tukipaketti II
https://hommaforum.org/index.php/topic,133662.msg3423364.html#msg3423364
« Viimeksi muokattu: 21.06.2022, 08:49:11 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Tämmönen tuli vastaan. Kyseessä kuulemma Rydman ja tyttö jonka nimeä en nyt tässä mainitse.
Lähde?

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26371
Tämä "totuus löytyy poliisilta" alkaa olla aika kulunut puolustus tässä tapauksessa. Hesarilla on vino pino muutakin materiaalia, poliisin asiakirjat on vain pieni osa kokonaisuutta, eikä niiden perusteella voi tehdä johtopäätöksiä suuntaan toi toiseen.

;) Siis poliisin tutkimuksilla ei ole sinusta mitään arvoa? Loogisesti varmaan sinusta sama koskee kaikkea poliisin esitutkintaa muissakin asioissa? Riittää,. Kun jollakin taholla "on vino pino materiaalia", oli se sitten ihan mitä vaan?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

shots

 • Vieras
Tämmönen tuli vastaan. Kyseessä kuulemma Rydman ja tyttö jonka nimeä en nyt tässä mainitse.
Lähde?

Näyttäisi olevan Rydmanin omasta blogista: https://www.willerydman.fi/blogi/2022/6/17/xt7r3oui5j2wdd275jwi8vf6641k6r

Tagit: