HOMMAN UUTISHUONE > Pohjoismaat

2022-06-25 Oslon ammuntatapaus

(1/12) > >>

qwerty:
Ainakin kaksi kuollut, useita haavoittunut.
To personer er bekreftet døde i skyteepisoden. Det er flere alvorlig skadde. Politiet definerte oppdraget som en PLIVO hendelse.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) June 24, 2022
--- Lainaus päättyy ---
Tapahtumapaikka ilmeisesti paikallisen homobaarin edusta.

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: qwerty - 25.06.2022, 02:56:10 ---Ainakin kaksi kuollut, useita haavoittunut.

--- Lainaus päättyy ---

Täällä Reutersin uutinen:

Two dead, 10 wounded in Norway nightclub shooting, police say
https://www.reuters.com/world/europe/two-dead-several-wounded-norway-nightclub-shooting-police-say-2022-06-25/


--- Lainaus ---OSLO, June 25 (Reuters) - Two people were killed and around 10 wounded on Saturday in a shooting at a nightclub in Norway's capital Oslo, Norwegian police said.

Public broadcaster NRK and other local media reported that the shooting had taken place at the London Pub, a popular gay bar and nightclub in the centre of the city.

"I saw a man arrive with a bag, he picked up a gun and started to shoot," NRK journalist Olav Roenneberg told the broadcaster's news website.
...
A suspect was apprehended nearby, police said. It was not immediately clear what was the motive for the attack.
...
Three people were severely wounded, police told reporters at the scene, newspaper VG reported.

--- Lainaus päättyy ---

Ja täällä Hesarin:

Kaksi kuoli ja useita loukkaantui pubiammuskelussa Oslossa
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008907048.html


--- Lainaus ---NORJALAISLEHTI VG:n saamien tietojen mukaan ammuskelu alkoi hieman yhden jälkeen aamuyöllä. Pubissa olleet asiakkaat yrittivät paeta laukauksia.
...
London pub -niminen pubi on suosittu homobaari. Poliisi kertoi VG:lle, ettei se ole toistaiseksi määritellyt tekoa terrori-iskuksi.

--- Lainaus päättyy ---

Konekäännettyjä pätkiä norjalaisen VG:n uutisesta:

Two killed after shooting in Oslo - one arrested
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/472qRR/to-drept-etter-skyting-i-oslo-en-paagrepet


--- Lainaus ---Tore Barstad, head of operations in the police, says that the police were notified of the incident at 01.14, and that five minutes later, at 01.19, they arrested the perpetrator.
...
At 03.06, the operations manager in the Oslo police district, Vidar Pedersen, states that another 14 people have been taken to hospital as a result of the shooting.

- I can not say anything more about the extent of their damage, but some of them are seriously injured, he says.
...
Barstad states that there are three crime scenes.

- Mr Nilssen, a small fast food restaurant and London pub.

Herr Nilssen is another nightclub located next to the London Pub in central Oslo.

Exactly where it happened is currently uncertain. According to VG's reporter on the spot, there is damage to another nightclub, Per på Hjørnet.
...
Ovesen tells VG that they were evacuated to the emergency exit, and that he saw several people lying on the ground inside, down, but that the shooting apparently took place outside.

--- Lainaus päättyy ---

insinörtti:
Sitten pitkävetoja: oliko iranilainen "norjalainen" vai Päivi Räsänen? Oikea vastaus löytyy ip-lehdistä. En tosin tiedä mitä vielä vaadittaisiin, jotta viranomaisetkin oppisivat erottamaan todellisen uhan kuvitellusta.

ämpee:
Mediarintaman hiljaisuudesta päätellen ampuja ei ollut äääärioikeistoa vaan ehkäpä selkeästi jotain lemmikki-osastoa.
Nykyään pelkästään rivien väleistä lukeminen ei enää riitä vaan pitää jo osata lukea rivejä joita ei edes julkaista.
Sairaaksi on mennyt maailma.

Vesa Heimo:
^

Kaksi kuollut ammuskelussa Norjassa, poliisi tutkii terrori-iskuna - Oslon Pride peruttu
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f4c2cd4a-9d3f-4109-b307-67f9d8a4457f


--- Lainaus ---Ammuskeluissa Oslossa on kuollut kaksi ihmistä ja loukkaantunut vähintään 21. Poliisi tutkii terrori-iskuna. Oslon Pride on peruuttanut kaikki tapahtumansa.
...
Tekijä on Iranissa syntynyt Norjan kansalainen, poliisi kertoi lehdistötilaisuudessa aamulla. Hyökkääjä on 42-vuotias mies. Ammuskelija on entuudestaan poliisin tiedossa ja häntä on tutkittu aiemmin törkeistä väkivallanteoista.

Miestä syytetään murhasta, murhan yrityksestä ja terroriteoista. Poliisi korostaa, että syytteet ovat alustavia ja voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisi pitää ”melko vahvana” teoriaa, että kyseessä on viharikos. Hypoteesi perustuu siihen, että toinen kahdesta ammuskelun kohteena olleesta ravintolasta on kuuluisa homobaari.

Mielenterveydelliset syyt voivat olla iskun taustalla, mutta poliisi huomauttaa, että kyseessä on vain yksi useista hypoteeseista.
...
Kahdeksan loukkaantunutta vietiin sairaalaan. Kaikilla heillä oli ampumahaavoja. Yhteensä kymmenen on loukkaantunut vakavasti, poliisi kertoi lehdistötilaisuudessa aamulla.
...
Ammuskelut tapahtuivat lauantaina aamuyöllä London Pub -yökerhossa, Herr Nilsen jazzklubilla ja takeaway-ruokapaikassa. Ammuskelussa kuolleet ammuttiin Herr Nilsenin ulkopuolella.
...
Vuonna 1999 mies, tuolloin lukiolainen, sai kymmenen kuukauden tuomion sekaannuttuaan puukotukseen. Mies kuitenkin vapautettiin tuolloin, koska ei pystytty todistamaan, että hän olisi kantanut veistä. Hän sai kuitenkin 30 päivän tuomion hakkaamisesta ja potkimisesta.

Hovioikeus otti vuonna 1999 huomioon miehen nuoren iän ja ”ilmeiset mielenterveysongelmat”, VG kertoo.

--- Lainaus päättyy ---

Kaksi kuoli ja toista­kymmentä haavoittui ammuskelussa homo­baarin ulko­puolella Oslossa – Poliisi tutkii terrorismina
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008907048.html


--- Lainaus ---Poliisin mukaan ammuskelu alkoi hieman yhden jälkeen aamuyöllä paikallista aikaa London Pub -nimisen homobaarin ulkopuolella lähellä toista baaria. Aiemmin kerrottiin, että ammuskelu olisi tapahtunut baarin sisällä.
...
Poliisi kertoo tiedotustilaisuudessaan, että Norjan turvallisuuspoliisi tuntee tekijän entuudestaan. Poliisi ei voi kuitenkaan kertoa, miksi tekijä on turvallisuuspoliisin tuttu. Ampuja on 42-vuotias norjalainen mies.

--- Lainaus päättyy ---

Norjan poliisi syyttää Oslossa lauantaiyönä baarien läheisyydessä ammuskellutta terrorismista – kaksi kuoli, 21 haavoittui
https://yle.fi/uutiset/3-12510600


--- Lainaus ---Norjan poliisi on ottanut epäillyn miehen kiinni ja takavarikoinut kaksi asetta. NRK:n tietojen mukaan epäilty on 42-vuotias Norjan kansalainen ja kotoisin Iranista.

Norjan poliisi tiedottaa, että sai ammuskelusta ilmoituksen kello 1.14 ja otti epäillyn miehen kiinni tapahtumapaikan lähistöltä kello 1.19.

Norjan poliisi tutkii joukkoampumista terroritekona, Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo(siirryt toiseen palveluun).

Poliisi ei epäile ampumisvälikohtauksesta muita henkilöitä. Poliisin mukaan ampuja oli aseistautunut kahdella aseella. Ampumisen motiivista ei ole tietoa.

Poliisin syyttäjä Christian Hatlo kertoi poliisin tiedostustilaisuudessa, että epäiltyä syytetään murhasta, murhan yrityksestä ja terroriteosta.

Poliisi kertoi, että epäilty on poliisille entuudestaan tuttu ja on ollut maan tiedustelupalvelun seurannassa. Epäilty on saanut aiemmin sakkorangaistuksia muun muassa veitsen ja huumeiden hallussapidosta, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa

--- Lainaus päättyy ---

Jne. siis siitä mediahiljaisuudesta

Lisätty uutisotsikot ja lainaukset uutisista. Hommaforumin ulkopuolisiin lähteisiin linkitettäessä täytyy tehdä niistä pieni lainaus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta