Kirjoittaja Aihe: Vasemmiston ja ay-liikkeen symbioosi ja rahan kiertokulku vaalirahoitukseen  (Luettu 805 kertaa)

ikuturso

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 26 732
  • Liked: 65571
  • Kekkosen re-inkarnaatio
Aihetta oli käsitelty eri vaaliketjuissa ja suoraan lahjontaakaan tämä ei ole vaan suuri kuvio, josta pitäisi päästä eroon.

Suomen uutisissa oli juttu kuinka verovapailla jäsenmaksuilla jäseniä keräävä ay-liike tekee bisnestä mm. koijaamon, anteeksi, kojamon (nimestä unohtunut näköjään pari kirjainta pois...) kautta.

Vasemmisto ajaa politiikkaa, jossa tuet maksimoidaan ja tuensaajien määrä maksimoidaan. On kaiken maailman pätkätöitä, wolttimaakareita, ikuisia opiskelijoita, vapaa asuinpaikkaoikeus ja halpatyöläisiä, jotka tarvitsevat asumiseensa tukia. Vasemmistohallituksen aikana työllisyysluvut laskivat, kun tempputyöllistettyjen määrä kasvoi. Nämä kuitenkin tarvitsevat edelleen yhteiskunnalta tukea elämiseen ja etenkin asumiseensa.

Nyt kun asumistukea saa runsaasti, niin voi suunnitella enemmän yksiöitä opiskelijoille ja lisää vuokrataloja maahanmuuttajille ja toki Suomen kalleimmilla alueilla pääkaupunkiseudulla. Näitä taloja rakentaa, isännöi ja ylläpitää mm. Kojamo (Lumo-kodit) oliko tämä siis entinen VVO?

No anyway. Nämä koijaavat valtion asumistukirahoja vahvasti voitolliseen vuokrausbisnekseen ja nostavat siitä miljoonaosinkoja. Nämä miljoonat sitten kanavoidaan mm. vasemmiston ja demareiden ehdokkaiden vaalirahoitukseen, jotta nämä saadaan eduskuntaan vinkumaan lisää päätöksiä, jotka ovat suosiollisia ay-liikkeille, jotka kierrättävät rahaa saadakseen enemmän vassareita eduskuntaan ja nämä taas....

Miten tämä ikiliikkuja saadaan pysäytettyä?

https://www.suomenuutiset.fi/ay-liike-koijasi-satojen-miljoonien-omaisuuden-veronmaksajien-rahoilla-verovapaita-miljoonaosinkoja-ohjataan-vasemmiston-vaalirahoitukseen/

Lainaus
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra nostaa esille asumistukijärjestelmän taloudellisen kytkennän ammattiliittoihin sekä liittojen omistamiin asuntosijoitusyhtiöihin. – Turhan usein unohtuu se tosiasia, että veronmaksaja maksaa vuosittain valtavat summat asumistukea yhtiölle, jonka ay-liitot omistavat ja jotka puolestaan maksavat rahaa vastaavasti vasemmistopuolueille.
...
Teollisuusliiton jälkeen Kojamon suurimmat ay-omistajat ovat Opetusalan ammattijärjestö OAJ, jonka omistusten markkina-arvo on 102, 5 miljoonaa euroa, Rakennusliitto (omistusten arvo 62,5 miljoonaa), Ammattiliitto PRO (omistusten arvo 42,5 miljoonaa), Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL (omistusten arvo 33,3 miljoonaa), Palvelualojen ammattiliitto PAM (omistusten arvo 33 miljoonaa), Suomen Elintarviketyöläisten liitto (omistusten arvo 11,1 miljoonaa) sekä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT (omistusten arvo 9,1 miljoonaa).

Pienemmillä osuuksilla Kojamon ay-omistajia ovat Julkis- ja yksityishenkilöalojen toimihenkilöliitto Jyty, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, SAK, Paperiliitto sekä Sähköalojen ammattiliitto. Myös edellä mainittujen omistajien omistusten markkina-arvo on useita miljoonia kullakin.

Teollisuusliitolle 6,2 miljoonaa verovapaasti

Kojamo on viime vuosina tullut tunnetuksi avokätisenä osinkojen jakajana. Koska ammattiliitot luokitellaan yleishyödyllisiksi yhteisöiksi, ne eivät maksa saamistaan osingoista pääomaveroa.

Viime keväänä Kojamo maksoi osingon vuoden 2022 tuloksestaan. Niinpä Teollisuusliitolle osingonjako tarkoitti 6,2 miljoonan verovapaata osinkopottia. OAJ kuittasi 4,6 miljoonan euron summan ja Rakennusliitto 2,8 miljoonaa. Ammattiliitto PRO sai 1,9 miljoonaa sekä JHL ja PAM kumpikin vajaat 1,5 miljoonaa.

Muillekin ay-omistajille tuli mukavat useiden satojen tuhansien osinkopotit.

Tuumaustunnilla Purra mainitsee, että lakot ja jatkuvat välikysymykset osoittavat sen, että nykyhallituksen linja on lyömässä kiilaa tuohon maailmanpyörään. Jopa Kojamon tiedotteessa on tämä huomioitu:
Lainaus
Lueskelin viikonloppuna Kojamon listalleottoesitettä, ja löytyyhän seikan maininta jopa sieltä. Järjestelmää uudistava hallitus, joka leikkaa veronmaksajan rahojen jakamista sinne tänne, on riski tälle bisnekselle.

Joka vielä miettii, mitä persut saavat aikaan hallituksessa ja itkee leikkausten osuvan työväestöön, niin voisi pohtia saataisiinko tällä politiikalla kuitekin tuohon vasemmistorulettiin jotain rotia. Ammattiliittojen nimeen vannovat persuäänestäjät itse asiassa toiminnallaan vahvistavat vasemmistoa ja kaivavat maata oman puolueensa alta. Ammattiliitot = SDP ja vasemmisto.

Kannattaa lukea koko artikkeli.

-i-
« Viimeksi muokattu: 12.11.2023, 12:06:19 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-