Kirjoittaja Aihe: 2022-07-12 Sofia Rönkkö sanoo kokeneensa rasismia Ruisrockissa  (Luettu 3399 kertaa)

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 342
 • Liked: 4139
https://journalistiliitto.fi/fi/pelisaannot/journalistin-ohjeet/
Journalistin ohjeet:
Lainaus
21. Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.

22. Ellei samanaikainen kuuleminen ole mahdollista, voi erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunutta olla tarpeen kuulla jälkeen päin. Jos näin ei tehdä, hyvään tapaan kuuluu julkaista hänen oma kannanottonsa.

23. Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä.
https://journalistiliitto.fi/fi/pelisaannot/journalistin-ohjeet/

Yle:
Lainaus
Ruisrock selvittää nyt lavanedustan tapahtumia. Jos Rönkön tulkinta tilanteesta on paikkansapitävä, [Ruisrockin promoottori] Niemelän mukaan on syytä keskustella kyseisen järjestyksenvalvojan kanssa siitä, voiko hän olla seuraavana vuonna töissä festareilla.

Rasistiksi leimaaminen on erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutumista. Järjestyksenvalvojalla on nyt Ruisrockin promoottorin mukaan uhka menettää seuraavan vuoden Ruisrock-pesti. Alan piireissä on varmasti tiedossa, kenestä järkkäristä tässä on kyse.

Voimmeko luottaa siihen, että Yle noudattaa Journalistin ohjeita ja antaa "mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä" järjestysmiehelle mahdollisuuden julkaista Ylellä oma kannanottonsa?

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 667
 • Liked: 6610
 • Mukavan oloinen ja miellyttäväkäytöksinen
Tapahtumapaikalta saamieni tietojen mukaan Ruisrockissa oli yleisössä valkoihoisia joita ei nostettu lavalle. Mahtaisikohan yle haluta tehdä heistä jutun, jos lähetän vinkin?

Paawolle on kerrottu että eräs saman kylän mies koki suositussa tanssipaikassa vääryyttä vuosia sitten kun tulkitsi vahvassa humalatilassaan kauniin naisartistin hymyilevän katseen olleen kutsu nousta lavalle suorittamaan jotain instanttia läheisyydentarpeen taltuttamista, tai sitten vaan twerkkaamaan. Järkkärit kuitenkin vetivät vatsakkaan perunanenän takaisin lavan reunalta ja taluttivat viipymättä parkkipaikalle asti.

Selvää rasismiahan tuo.  :silakka:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

”Valtio takaa ja pankit jakaa." - Mika Lintilä 9.10.2021

"Vihapuheesta on lyhyt matka vihatekoon. On tärkeää, että me päättäjinä osoitamme suunnan, johon edetä." - Veronika Honkasalo 2021

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 042
 • Liked: 2283
Jos valkoihoinen ihminen ei pääse jonnekin, se on vain huonoa tuuria. Ehkä naamakerroin ei ole miellyttänyt, tai joku öykkäri on kiilannut ohitse. Tällaista sattuu. Joillakin on huonompi tuuri, joillakin parempi. Joillakin on paremmat eväät pärjätä elämässä, joillakin huonommat. Tasan eivät käy onnen lahjat, niin kuin vanha sanonta kuuluu.

On kuitenkin poikkeus.

Jos satut olemaan mustaihoinen, syrjään jättämisesi ei ole huonoa tuuria vaan rasismia. Tumman ihonvärisi pitäisi taata se, että jos joitakin valitaan, sinä kuulut heihin, etkä jää niihin, jota ei valita. Tämä on pelin henki nykyisin, ja se tekee mustaihoisista eliittiä. Heidän käytössään oleva rasismikortti on joissakin tilanteissa vieläkin arvokkaampi kuin tavallinen luottokortti.

Tulevaisuutta ennustava kristallipalloni on hieman utuinen, joten en pysty sanomaan tarkasti, millainen on maailma ja Eurooppa sadan vuoden päästä. Jos Soininvaaran skenaariot Euroopan valkoisen väestön vähenemisestä ja miljardeista Eurooppaan muuttavista afrikkalaisista pitävät paikkansa, valkoihoiset edustavat tulevaisuudessa enää muutamaa prosenttia Euroopan väestöstä. Voisivatko he silloin olla vihdoin vähemmistön edustajina itse rasismin uhreja? Luulenpa, että ei. Kuka nykyisen säännön "vain valkoiset voivat olla rasisteja" nimittäin miksikään muuttaisi.

Pidän jopa sitä mahdollisena, että valkoihoisen häviäminen ei tule olemaan loppuvaiheessaan rauhallinen hidas poistuminen vanhainkotien kautta, vaan jotain paljon radikaalimpaa tyyliin "Ruanda 94". Valkoihoisen västön rippeet saavat maksaa edeltäjiensä synneistä kuten kolonialismista ja sorrosta ja orjuudesta ja rasismista. Pogromien muodossa tapahtuva kosto tulee olemaan totaalinen ja lopullinen. Miten tässä muutenkaan voisi käydä?

Soininvaara 6.7.2022 (vahvennus lisätty):

"Jos kuvittelemme, että Afrikka pysyisi elättämään pari miljardia ihmistä ja loput kaksi miljardia afrikkalaista hakeutuisi tämän vuosisadan loppuun mennessä muualle – lähinnä Eurooppaan, tarkoittaisi vuosittain paria kolmeakymmentä miljoonaa afrikkalaista siirtolaista. Harvaan asutun Suomen osuus tästä olisi joitakin satoja tuhansia vuosittain."

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 975
 • Liked: 5124
"Voimmeko luottaa siihen, että Yle noudattaa Journalistin ohjeita ja antaa "mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä" järjestysmiehelle mahdollisuuden julkaista Ylellä oma kannanottonsa?"

Letun letut, minä sanon.

Rönkkö on saanut viestinsä läpi, jos Yle noudattaisi ohjeistusta, se samalla tunnustaisi olevansa väärässä ja asenteellinen. Ylehän on kaikkea muuta, oikeassa sekä puolueeton tiedonvälittäjä.

Edelleen, tilanne aidalla on ollut täysin järjestysmiesten harkinnan varassa. Jos joku vetää herneen nenäänsä, koska ei pääse lavalle ja kokee sen johtuvan jostain ominaisuudestaan, niin hänen asiansa.

Jos minä olisin ihralla rasvattu Albanialainen romanikääpiö, niin kaikki ovet aukenesivat Ylen tuella.
Slava Ukraini.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 413
 • Liked: 64269
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Takaisin! Takaisin!
Joku siis valittaa, että hän ei päässyt lavalle, kun häntä ei ollut palkattu sinne esiintymään?

Only in woke-woke-land.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“Eurooppalaisten ainoa vastuu on viedä ehkäisyvälineitä Afrikkaan ...”
— Pauli Vahtera

Tagit: