Kirjoittaja Aihe: 2022-07-26 Alankomaissa ei enää tilaa pakolaisille, majoituslaivoja harkitaan  (Luettu 1628 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 465
 • Liked: 11586
 • Manner-Suomen Tasavalta
"Etäälle muusta yhteiskunnasta" höpö höpö, eikö yleensä risteilysatamat ole kaupunkien keskustoissa ja joukkoliikenneyhteyksien määränpää? Meluisa ja hälyisä majoitus voi olla, se kritiikki olisi paikkansapitävää.

Lainaus
Alankomaissa ei ole tilaa uusille pakolaisille – maa ehdottaa tulijoiden sijoittamista risteilyaluksiin

Ajatus sodan ja hädän keskeltä paenneiden turvapaikanhakijoiden sijoittamisesta etäälle muusta yhteiskunnasta on suututtanut kansalaisjärjestöt.

Veera Nikkilä

Tänään klo 10:02

--

Hollantilaiset vastaanottokeskukset ovat yhä äyräitä myöten täynnä ja pakolaisista jotkut ovat joutuneet nukkumaan taivasalla, joten Alankomaiden hallitus on ehdottanut ratkaisevansa ongelman sijoittamalla pakolaisia risteilyaluksiin.

--

Hallitus selvittää parhaillaan, miten ajatuksen voisi toteuttaa turvallisesti ja laillisesti. Ajatuksena on, että turvapaikanhakijat voisivat poistua laivasta ja mennä takaisin koska tahansa.

– Jos se ei onnistu, suunnitelmaa ei voi toteuttaa, sillä silloin laiva olisi käytännössä vankila, Alankomaiden oikeusministeri Eric van der Burg kommentoi viime viikolla turvapaikanhakijoiden majoitusta koskevassa kriisikokouksessa.

”Absurdi ajatus”

Kansalaisjärjestöjä ovat suututtaneet erityisesti hallituksen suunnitelmat sijoittaa ukrainalaiset tulijat maihin ja muualta maailmasta saapuvat risteilyaluksiin. Toive on useamman kunnan yhteinen.

Nyt hallitus kartoittaa, voisiko näihin kuntiin sijoittaa niin paljon ukrainalaisia kuin mahdollista. Sen jälkeen se voisi tarjota muille kansallisuuksille paikkaa toisaalta.

YK:n pakolaisjärjestö on todennut Alankomaiden peliliikkeen olevan ”ei-toivottu” ratkaisu.

Hollantilainen kansalaisjärjestö VluchtelingenWerk (suomeksi Alankomaiden pakolaisneuvosto) on yhtynyt kritiikkiin. Se julkaisi kantansa suunnitelmasta torstaina:

– Olemme järkyttyneitä kansallisuuteen perustuvan erottelun normalisoitumisesta. Tähän asti ukrainalaisten vastaanotto on järjestetty muista pakolaisista erillään käytännöllisistä ja oikeudellisista syistä. Toivomme, ettei yksikään kunta tartu tähän.

--

Taustalla paha majoituskriisi

--

Alankomaat on pinta-alaltaan yli puolet pienempi kuin Suomen Lappi, mutta väkiluvultaan kolme kertaa suurempi kuin koko Suomi. Tällä hetkellä maan pinta-alasta 53 prosenttia on maatalouden käytössä.

Viheralueiden ja ruoantuotannolle varatun pinta-alan ohella maa on jo väestön asunto- ja rakennuskannasta täpötäynnä. Kun maassa ei ole mihin rakentaa, rakennuslupiakaan ei saa helposti.


Asuntojen hintoja kaupungeissa – varsinkin Amsterdamissa – ovat nostaneet myös Airbnb-asunnot.

--

Lisäksi isoimpien kaupunkien asuntosijoittajat ovat onnistuneet manipuloimaan hollantilaisia asuntomarkkinoita. Sijoittajat maksavat kiinteistöistään vähemmän kuin tavalliset kansalaiset ensimmäisistä kodeistaan sellaisilla alueilla, joiden asutuksesta 20 prosenttia on asuntosijoittajien omaisuutta.

--

”Jääkää kotiinne”

Vuonna 2022 edes kaikille opiskelijoille ei riitä enää asuntoja.

Hollantilaiset yliopistot hyväksyvät vuosittain 100 000 kansainvälistä opiskelijaa. Luku on merkittävä, sillä korkeakouluopiskelijoista 40 prosenttia tulee muista maista.

Majoitustilanteen muututtua vuosi vuodelta surkeammaksi yliopistot ovat kuitenkin itsekin ryhtyneet kehottamaan opiskelijoita jäämään kotimaahan, mikäli asuntoa ei ole löytynyt elokuuhun mennessä.


--

Lähteet: DutchNews.nl, The Guardian, Telegraaf
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d64f739f-098a-412e-96bc-3d302c0b4d97
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 137
 • Liked: 7076
Olipas nurinkurinen näkökulma artikkelissa taas. Ilkeät asuntosijoittajat ja AirBnb nostavat asuntojen hintaa ja sen takia maahanmuuttajille ei löydy asuntoja. Vai olisiko kyse sittenkin yksinkertaisesta kysynnästä ja tarjonnasta? Jos aloitat hillittömän massamaahanmuuton ja haalit ulkomaalaisia maahan kaikilla mahdollisilla tekosyillä kaikista maailman kolkista, etenkin maailman jo valmiiksi tiheiten asutuilla alueilla kuten Alankomaissa, saattaa siitä seurata vanhanaikainen asuntopula?

Asuntopula on eräs klassisimmista tavoista siirtää rahaa mediaanipalkkaisilta ihmisiltä "omistavan" luokan taskuun. Se 5%, joka omistaa useita kiinteistöjä hyötyy asuntojen hintojen noususta (asunnon jo omistavat eivät oikeasti hyödy hirveästi, koska kaikkien pitää asua jossain ja kaikki muutkin asunnot kallistuvat). Eniten kärsivät keski- ja matalatuloiset nuoret aikuiset, joilla ei ole enää varaa omaan asuntoon ja oman varallisuuden kerryttämiseen. Esim. World Economic Forum onkin visioinut tulevaisuutta, missä kaikki (paitsi miljonäärit) asuvat vuokralla. Asumisen hinta on eräs kriittisimmistä asioista tavallisen ihmisen elintason kannalta.

Ennen vasemmistoa kiinnosti, mutta nyt he ovat poliittisesti täysin halvaantuneita, koska eräs suurimmista länsimaiden nouseviin asuntojen hintoihin vaikuttavista tekijöistä on massamaahanmuutto. Maahanmuuttajien kannalta Suomea houkuttelevimmissa maissa kuten Kanadassa, Australiassa ja Britanniassa tilanne on katastrofaalisesti pahempi kuin Suomessa. Suomessa hinnat eivät nouse kaikkialla ja Helsingissäkin se on maltillista verrattuna monien suurkaupunkien kymmenien prosenttien vuosittaisiin hinnannousuihin. Tämä on muuten se ongelma, mikä liittyy myös korkeakoulutettuun maahanmuuttoon. Heidänkin massamaahanmuutto on haitallista syntyvän asuntopulan takia. Kanadassa ja Australiassa suurin maahanmuuttokriittisyyttä aiheuttava poliittinen teema on asumisen hinta.

sutki

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 153
 • Liked: 358
Kyllä Amsterdamiin mahtuu uusia rakennuksia, ainakin ylöspäin rakentamalla, mutta ehkä ei haluta rakentaa koska muuttajat eivät ole maksukykyisiä?
Eli ongelma halutaan siirtää muualle joka on toisaalta ihan ymmärrettävää.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2453
Siitähän tässä on kyse, että nuo entiset siirtomaavallat ovat EU:n kautta halunneet jakaa taakkaansa meille muille, niin kaikille meille muille se ei enää käykään.
Setvikööt omat siirtomaarikoksensa ja -velvollisuutensa ihan itse. Ei kuulu Suomelle.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 336
 • Liked: 46095
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Jos ryssä hyökkäisi Suomeen ja joutuisin pakenemaan Hollantiin ja saisin valita, menenkö jonnekin homeiseen ex-hotelliin tai kansanopiston asuntolaan irakilaisten ja somalien sekaan vai keinumaan jonkun Rotterdamin rantaan vanhaan risteilijään, niin kumman valitsisin?

Pitääpä oikein vetäytyä miettimään. Ihmisoikeustaistelijoilta en kysy mielipidettä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 346
 • Liked: 2711
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Siitähän tässä on kyse, että nuo entiset siirtomaavallat ovat EU:n kautta halunneet jakaa taakkaansa meille muille, niin kaikille meille muille se ei enää käykään.
Setvikööt omat siirtomaarikoksensa ja -velvollisuutensa ihan itse. Ei kuulu Suomelle.

En ole ikinä ymmärtänyt miten siirtomaa-ajan vääryyksiä muka hyvitetään sillä että entisen siirtomaan asukkaita muuttaa entiseen emämaahan. Paikkaavatko suvakit sillä kollektiivista huonoa omaatuntoa, jota he potevat esi-isiensä synneistä?
Miten se parantaa oloja entisessä siirtomaassa? Paraneeko sen talouselämä? Tuoko se sinne sijoituksia ja työpaikkoja? Jos kyseessä oli halvan työvoiman saanti, miksi entisen emämaan yritykset eivät sjoittaneet entiseen siirtomaahan, sen sijaan että toisivat sieltä työntekijöitä?

Miksi entisen siirtomaan asukkaan pitäisi saada muuttaa entiseen emämaahan? Jos siirtomaa itsenäistyi, silloin entisestä siirtomaasta tuli itsenäinen valtio, jota asukkaat saavat hallita niinkuin haluavat. Miksi ne sieltä haluavat pois kun niillä on oma maa jota hallita niin kuin haluaa? Eikö tämä ole masokismia: ensin siirtoma-aikana vihataan emämaata ja sen siirtomaahallintoa, mutta sitten kun siirtomaa itsenäistyy, halutaan muuttaa entiseen emämaahan? Eikö se oma itsenäinen maa kelpaa?

Toiseksi, mitkä ovat Alankomaiden entisiä siirtomaita? Indonesia, Surinam ja jotkin Karibian saaret. Jotkin siirtomaat Alankomaat menetti muille, kuten New Amsterdamin ja Ceylonin menetti Englannille. Täällä on jotain: https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_Empire
« Viimeksi muokattu: 26.07.2022, 21:47:01 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 12 551
 • Liked: 58987
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Pakolaispolitiikka on osoitus siitä, kuinka ihmiskunnan kehossa pää ja perse ovat vaihtaneet paikkaa. Kun perse ottaa ohjat ajattelussa- kaikki muuttuu lopulta paskaksi. Alankomaissa aletaan olla tilanteessa, jossa paperi- jolla oli tarkoitus pyyhkiä ajoittain vuotavaa nenää- on tuhlattu jatkuvasti vuotavan perseen pyyhintään ennen aikojaan.

On myös todettava- että ihmisoikeuspolitiikka on nykyihmiskunnan kenties suurin vitsaus. Se tappaa älyllisen ajattelun- ja on vaaraksi koko ihmiskunnan tulevaisuudelle. Perse on ottanut ylivallan ihmisoikeuksien savannilla.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

Boon Choo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 458
 • Liked: 547
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a781ec42-8a8d-487f-a7ac-e52bf6a0c62c

Missähän kunnossa tulevat takaisin, jos tulevat ollenkaan? Melkoinen surmanloukku, kun ensimmäinen raketti-insinööri alkaa kokkailla kokolattiamatolla.

Mahtaa järjestyksen valvontakin olla melkoista laivan sokkeloissa. Voi naispuolisia, jos joutuvat tuohon laivaan sijoitetuiksi.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2022, 18:22:54 kirjoittanut Boon Choo »
Katarina R Hommaforumilla: "Islamismin ja islamistinen terrorismin nousu on tietysti huolestuttavaa ja ikävä ilmiö. Mutta tuossahan ei ole uskonto taustalla vaan muut asiat."

TapsaT

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 435
 • Liked: 2022
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a781ec42-8a8d-487f-a7ac-e52bf6a0c62c

Missähän kunnossa tulevat takaisin, jos tulevat ollenkaan? Melkoinen surmanloukku, kun ensimmäinen raketti-insinööri alkaa kokkailla kokolattiamatolla.

Mahtaa järjestyksen valvontakin olla melkoista laivan sokkeloissa. Voi naispuolisia, jos joutuvat tuohon laivaan sijoitetuiksi.

Ukrainalaisia pakolaisiahan tuonne jutun perusteella majoitetaan, joten eiköhän he osaa jotenkin käyttäytyä.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 155
 • Liked: 2453
Ai nytkö se tuli noilla mieleen, noilla, jotka jo vuosisatoja ovat laajentaneet elintilaansa merelle päin.

Ja omat poliitikkomme tietenkin käsi ojossa:juu tänne, tänne!

Asustan täällä keskikokoisessa kaupungissa, jossa vielä kolmasosa on suomenruotsalaisia, eli järjenääni kuuluu. Toivon parasta.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 465
 • Liked: 11586
 • Manner-Suomen Tasavalta
Ukrainalaisia pakolaisiahan tuonne jutun perusteella majoitetaan, joten eiköhän he osaa jotenkin käyttäytyä.

Ideana oli että ukrainalaiset maalle ja Euroopan ulkopuolelta tulevat laivoihin.

Muistin juuri tulppaanit, ja otin selvää: Alankomaissa on tämän lähteen mukaan 14400 hehtaaria maata käytössä tulpaanien viljelyyn, eli semmoinen 12 kertaa 12 kilometrin alue. :) Elämä on. Valintoja. Rakennettujen alueiden keskimääräisellä tiheydellä pelkästään tuolle alalle saisi noin 150 000 ihmistä. Toistaiseksi on valittu näin.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Mangustin

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 391
 • Liked: 3644
 • Mankuva rasitin.
Kyllä Amsterdamiin mahtuu uusia rakennuksia, ainakin ylöspäin rakentamalla, mutta ehkä ei haluta rakentaa koska muuttajat eivät ole maksukykyisiä?
Eli ongelma halutaan siirtää muualle joka on toisaalta ihan ymmärrettävää.

Ongelman siirtämistä helpottaa että se on valmiiksi lastattu laivaan. Sen voi ajaa vaikka Länsi-Saharaan, jonka separatistihallinto varmaan mielellään vastaanottaa pakolaiset sopivaa korvausta vastaan.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a781ec42-8a8d-487f-a7ac-e52bf6a0c62c

Missähän kunnossa tulevat takaisin, jos tulevat ollenkaan? Melkoinen surmanloukku, kun ensimmäinen raketti-insinööri alkaa kokkailla kokolattiamatolla.

Suomalaisten laivojen vuokrauksessa eniten huolestuttaa, että risteilijät seilaavat matkustajineen Suomen satamiin kun EU:ssa säädetään taakanjakosopparit.

Lähi-idän ja Afrikan ukkojen sijoittaminen laivoihin ja ukrainalaisäitien ja lasten kuntiin olisi käytännöllisin ratkaisu. Lapset pääsevät kouluun ja äidit vaikka kasvihuoneille töihin. Satamista taas on hyvät liikenneyhteydet kaupunkien keskustoihin pitämään seiniä nojailemalla pystyssä ja tekemään nappikauppaa, ja yritteliäämmät MENA-miehet voi tehdä ahtaajan hommia tai siivota laivoja satamassa.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 635
 • Liked: 2205
Eiköhän helpompi ratkaisu ole juuri toi että uudet tulijat sijoitetaan laivoihin joissa ei vielä ole ketään?.

Tagit: