Kirjoittaja Aihe: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa  (Luettu 8449 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 818
 • Liked: 65616
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #30 : 30.07.2022, 09:11:25 »
------
Kun nyt ottaa huomioon, että firman sitten täytyy tuo lisämaksu tienata maksamalla ensin ALV ja hankinnat, niin ei se mikään pikkusumma ole.
------

Pikku korjaus: Firma ei maksa ALV:ia vaan kuluttaja. Firman tehtävä on vain välittää kuluttajalta perimänsä ALV verottajalle.

Tai olla välittämättä ostamalla firmalle jotain mitä itse tarvitsee. Tämä kannattaa huomioida perustusvaiheessa toimialavalinnoilla.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #31 : 30.07.2022, 09:45:46 »
On muutakin yrittäjyyttä kuin kasvuun tähtäävät osakeyhtiöt.

Monet purilaisketjut, uberit, woltit ym. kannustavat pienyrittäjyyteen.

Moni yritys on sitä, että teet nollasopimustyyppistä palkkatyötä omalla Y-tunnuksella.

Ymmärsin että ketjun aihe koskee varsinaisia yrityksiä ja yrittämistä eikä itsensä työllistämistä toiminimellä. Esimerkiksi wolttineekeri on yrittäjä vain muodollisesti. Heille "yritys" on vain palkkasopimustekninen viritelmä, johon heidät pakotetaan koska "työnantaja" ei suostu ottamaan heidät viralliseen työsuhteeseen.

Itse asiassa juuri tämänkaltaiset yksinyrittäjät ovat hyvä esimerkki huomioistani, että ihmisten palkkaamista pidetään ongelmallisena. Wolttineekerien kaltaiset "toiminimityösuhteet" ovat juuri yksi keino kiertää sitoutumista työntekijään palkkaamisen suurten riskien takia.

Lainaus
Monellakohan wolt-kuskilla tai ukko.fi palkansaajalla on liiketoimintasuunnitelma?

Kaikilla! Heidän liiketoimintasuunnitelma koskee aikansa myymistä mahdollisimman optimaalisesti valmiilla työnostomarkkinoilla. He ovat siis henkilönä oman yrityksensä tuote. Tämä on toki hyvin yksinkertainen liikeidea mutta se todellakin on liikeidea ja sillä on yksinkertaisuuden takia aika helppo onnistua (tienata jotain).

Varsinainen yrittäjä, jolla on joku muu tuote kun itsensä, joutuu luonnollisesti tekemään kattavamman liiketoimintasuunnitelman. Se tosin jää hyvin usein tekemättä kokonaan tai jää vain tasolle "mulla on tällainen idea, ostaisko joku". Toinen suuri kompastuskivi aloitteleville yrittäjille on pääomien puute. Aloitetaan aivan liian pienellä rahalla tai tukeudutaan Starttirahan kaltaisiin tukiin, joiden loputtua firma kaatuu.

Oli miten oli, YEL ei ole mikään olennainen este yrittämiselle, se on lisäkulu, jonka joutuu kärsimään koska yrittäjältäkin voidaan olettaa eläkkeensä rahoittamista.

Huomattavasti tärkeimpiä rasitteita on olemassa ja osan niistä olen jo maininnut. Myös verotus on ongelmallinen. Esim. verrattain korkea ALV nostaa kuluttajahintoja ja heikentää yritysten kilpailukykyä suhteessa esim. ulkomaiseen nettikauppaan, joka monesti toimii alhaisemmalla ALV:llä. Sama ongelma on palkan lukuisten sivukulujen kanssa, jotka nostavat bruttopalkkakustannukset noin 30-40% kun mukaan lasketaan palkalliset lomat, lomarahat, palkan verot, eläkemaksut, sairaskulut, ruokailuedut jne. jne.

Yrityksille langetettu kustannusrakenne on yksinkertaisesti liian korkea ja se näkyy juuri mm. siinä, että vuokratyövoiman ja ukko-yrittäjien määrä on Suomessa suuri.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #32 : 30.07.2022, 10:01:13 »
Aloitan tämän ketjun, johon voisi koota yrittämistä hankaloittavia ja tuhoavia toimia Suomessa.

Eräs yrittämistä "tuhoava voima" on Starttiraha ( https://tem.fi/starttiraha ) ja muut vastaavat rahalliset yritystuet. Starttirahan voimin on aloitettu lukuisia firmoja, jotka elävät juuri tuen keston ajan, jonka aikana ne pilaavat markkinat muilta.

Anekdoottisesti olen nähnyt toimintaa, jossa starttirahalla aloitteleva ravintola pilasi lähikorttelien ravintoloiden markkinat alihinnoittelemalla tuotteensa. Alihinnoittelu oli mahdollista koska firma pyöritettiin starttirahalla eikä mm. vuokria tarvinnut sen takia maksaa omasta myynnistä. Bisnes oli kuitenkin tappiollista ja firma kaatui tukien loputtua. Siinä välissä kilpailija oli ehtinyt menettää asiakkaansa ja sulki myös raflansa.

Tällainen yrityssosialismin on erinomaisen haitallista vaikka se perustellaan sillä, että kannustetaan yrittämään. Kynnys yrittämiselle ei kuitenkaan saa olla liian matala, etenkään verorahoiteisesti, koska se johtaa vain siihen, että markkinoille tulee erinäisiä seikkailijoita, jotka eivät ole pitkäjänteisesti rakentamassa yritystoimintaa.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #33 : 30.07.2022, 11:33:57 »
Totti:
Lainaus
Juuri sen takia pitäisi olla enemmän kun taskurahaa kun aloittaa yrityksen. Ellei ole niin kannattaa jäädä palkkatöihin.

 ;D ;D ;D

Aika moni jättäisi yrittämisen sikseen, jos niitä hyväpalkkaisia töitä olisi tuosta vaan tarjolla. Kun ei ole. Meikäläinen kun on jo täyttänyt viisikymmentä, niin kuka palkkaa sinänsä kokeneen, monia asioita osaavan ja säntillisen kaverin kun tarjolla on parikymppisiä laumoittain, joita saa halvalla kun sitä "työvoimapulaa" nyt vaan on aivan hemmetisti.

Sellaiseen pysyvään varastohommaan tuossa haettiin 2400 euron bruttopalkalla, niin hakijoita oli karvan alle 800 ihmistä. Siinä teille pulaa työvoimasta.

Olisihan se helpompaa, jos perstaskussa olisi se 500000 euroa. Sillä summalla saisin omien laskujeni mukaan noin 100K tuloksen verojen jälkeen kovalla yrittämisellä. Ongelma vaan on se ensimmäinen puoli miljoonaa. Ja jos moinen summa olisi tilillä, niin luultavasti sijoittaisin sen ja saisin hieman vähemmän tuottoa, mutta sen eteen tarvitsisi tehdä huomattavasti vähemmän ja olisi sitä vapaa-aikaakin.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #34 : 30.07.2022, 11:40:48 »
Totti:

Lainaus
Se on ongelma myös veronmaksajille. Esim. Kelan tuet yrittäjille arvioidaan YEL maksujen perusteella. Tästä on syntynyt tilanne, jossa huippupalkkoja nostavia mutta pientä YELiä maksavat saavat tukea Kelalta. Tämä on erinomaisen yleinen tapa huijata tukia Kelalla tällä hetkellä, tosin täysin laillinen sellainen koska säännöt ovat mitä ovat. Tiedän tapauksia, jossa yli 100 000 euroa vuodessa palkkaa nostava saa Kelalta asumistukea koska YEL-maksut ovat olemattomat.

Tämä kuulostaa kyllä niin uskomattomalta legendalta, että en usko ilman todisteita. KELA kun ottaa huomioon ihan kaikki tulot ja tilitiedot tulee olla 3 kuukaudelta. Itsekin tiedustelin työttömänä ollessani mahdollisuutta saada jotain tukea, niin sain vastaukseksi laskelman, jossa 3 ihmistä elää kuukauden mainiosti 47 eurolla, koska olin kuluttanut rahaa ostamalla kolmen tonnin auton. Tai jokin muu syy. KELA ei ole ystäväsi.

Minä väitän, että tuo on puhdasta paskaa, mitä selität.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

n.n.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 549
 • Liked: 4663
 • Metamorfinen ja nuivaantunut
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #35 : 30.07.2022, 11:43:55 »
Sellaiseen pysyvään varastohommaan tuossa haettiin 2400 euron bruttopalkalla, niin hakijoita oli karvan alle 800 ihmistä. Siinä teille pulaa työvoimasta.
Jos 2400€ maksetaan niin kyllähän sillä porukkaa löytyy, ei paska palkka perushommasta ollenkaan.
”Jos olet aina ollut sitä mieltä, että sääntöjen tulee kohdella kaikkia samalla tavalla ja kaikkia tulisi arvioida samoilla kriteereillä, sinua olisi pidetty 60 vuotta sitten radikaalina, 30 vuotta sitten liberaalina, mutta tänä päivänä rasistina." -Thomas Sowell

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #36 : 30.07.2022, 11:45:26 »
KELAn sivuilta:

Lainaus
Näin haet yleistä asumistukea
Hae yleistä asumistukea OmaKelassa.

Valokuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa. Liitä hakemukseesi
kopio allekirjoitetusta kirjallisesta vuokrasopimuksesta
todistus vuokran tai vastikkeen määrästä, jos se ei selviä muista liitteistä, kuten vuokrasopimuksesta tai vuokrankorotusilmoituksesta.

Vuokrasopimusta ja todistusta vuokran määrästä ei tarvitse toimittaa, jos Kela saa vuokrasopimustiedot suoraan vuokranantajaltasi.

Liitä ruokakuntasi tilanteen mukaan hakemukseen lisäksi
kopio työsopimuksesta, jos työsuhde on vasta alkanut
selvitys muiden kuin Kelan tai työeläkelaitoksen maksamista eläkkeistä ja korvauksista
selvitys asuntolainoista (jäljellä oleva pääoma ja korkoprosentti)
lomake Yhteisöruokakunnan valtuutus AT 5 (pdf)
starttirahapäätös, jos olet aloittava yrittäjä eikä sinulla ole YEL-vakuutusta
lomake Ilmoitus Suomeen muutosta Y 77 (pdf), jos haet yleistä asumistukea ensimmäistä kertaa Suomeen muuton jälkeen eikä sinun tai ruokakuntasi jäsenen oikeutta Kelan etuuksiin ole vielä selvitetty. Lue lisää Suomeen muutosta ja Kelan etuuksista.
lomake Muutto ulkomaille tai työskentely ulkomailla Y 38 (pdf), kun ilmoitat muutosta ulkomaille tai oleskelusta ulkomailla.

Ilmoita hakemuksessa ruokakuntasi kaikkien jäsenten tulot, koska tulot vaikuttavat asumistuen määrään. Ilmoita tulot bruttona eli ennen verojen vähentämistä.
Kela saa tiedot palkkatuloista tulorekisteristä. Kela hyödyntää näitä tietoja hakemusten käsittelyssä. Tarvittaessa sinulta pyydetään lisätietoja.

OmaKelasta näet, onko hakemuksesi ratkaistu, paljonko etuutta saat ja milloin se maksetaan. Palvelussa näet myös muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä. Saat myös kirjallisen päätöksen kotiisi postitse.

https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki-nain-haet
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

sakarit

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 427
 • Liked: 343
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #37 : 30.07.2022, 15:24:35 »

YEL on eläkesäästämistä ja jos sitä ei maksa eläkekin tule jäämään hyvin pieneksi jolloin yrittäjä jää erinäisten veronmaksajien kustantamien tukien varaan. Ei voi olla tarkoituksenmukaista, että yrittäjä ei viitsi maksaa eläkekarttumaansa vaan jättää eläkepäivänsä veronmaksajien varaan.

YEL:n osalta kitistään ihan turhasta. Yrittämiselle on paljon merkittävämpiä ongelmia kun eläkemaksut.

Ei se nyt välttämättä noin ole, tosin puhun vain omasta puolestani. Maksan pientä YEL-maksua, mutta samalla lihotan firmaa, osin myös niillä rahoilla jotka säästyy alhaisesta YEL-maksusta. Kun jään eläkkeelle on virallinen eläke vain n. 1700 e/kk nykyisen laskelman mukaan, mutta saan firman sijoitustuotoista kuukausitasolla moninkertaisen summan 7,5% verolla niin kauan kuin elonpäiviä riittää.

Yhteiskunnan tukia en tarvitse, enkä edes saisi. En ole tarkemmin laskenut kuinka tämä kannattaa, mutta näin minä sen teen. Ainakin hyötynä on, että jos potkaisen aikaisin tyhjää, niin varat jää jälkikasvulle, ei eläkeyhtiölle.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 2322
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #38 : 30.07.2022, 15:55:36 »
Totti:

Lainaus
Se on ongelma myös veronmaksajille. Esim. Kelan tuet yrittäjille arvioidaan YEL maksujen perusteella. Tästä on syntynyt tilanne, jossa huippupalkkoja nostavia mutta pientä YELiä maksavat saavat tukea Kelalta. Tämä on erinomaisen yleinen tapa huijata tukia Kelalla tällä hetkellä, tosin täysin laillinen sellainen koska säännöt ovat mitä ovat. Tiedän tapauksia, jossa yli 100 000 euroa vuodessa palkkaa nostava saa Kelalta asumistukea koska YEL-maksut ovat olemattomat.

Tämä kuulostaa kyllä niin uskomattomalta legendalta, että en usko ilman todisteita. KELA kun ottaa huomioon ihan kaikki tulot ja tilitiedot tulee olla 3 kuukaudelta. Itsekin tiedustelin työttömänä ollessani mahdollisuutta saada jotain tukea, niin sain vastaukseksi laskelman, jossa 3 ihmistä elää kuukauden mainiosti 47 eurolla, koska olin kuluttanut rahaa ostamalla kolmen tonnin auton. Tai jokin muu syy. KELA ei ole ystäväsi.

Minä väitän, että tuo on puhdasta paskaa, mitä selität.
Noihan ton pitääkin olla eli jos sulla on 3k rahaa ja ostat sillä auton niin et sä voi mennä kelaan itkemään ettei sulla ole jäänyt rahaa elämiseen koska ostit 3k auton?.

Köhösen Keijo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 254
 • Liked: 1293
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #39 : 30.07.2022, 16:28:47 »

YEL on eläkesäästämistä ja jos sitä ei maksa eläkekin tule jäämään hyvin pieneksi jolloin yrittäjä jää erinäisten veronmaksajien kustantamien tukien varaan. Ei voi olla tarkoituksenmukaista, että yrittäjä ei viitsi maksaa eläkekarttumaansa vaan jättää eläkepäivänsä veronmaksajien varaan.

YEL:n osalta kitistään ihan turhasta. Yrittämiselle on paljon merkittävämpiä ongelmia kun eläkemaksut.

Ei se nyt välttämättä noin ole, tosin puhun vain omasta puolestani. Maksan pientä YEL-maksua, mutta samalla lihotan firmaa, osin myös niillä rahoilla jotka säästyy alhaisesta YEL-maksusta. Kun jään eläkkeelle on virallinen eläke vain n. 1700 e/kk nykyisen laskelman mukaan, mutta saan firman sijoitustuotoista kuukausitasolla moninkertaisen summan 7,5% verolla niin kauan kuin elonpäiviä riittää.

Yhteiskunnan tukia en tarvitse, enkä edes saisi. En ole tarkemmin laskenut kuinka tämä kannattaa, mutta näin minä sen teen. Ainakin hyötynä on, että jos potkaisen aikaisin tyhjää, niin varat jää jälkikasvulle, ei eläkeyhtiölle.

Itse teen täysin samaa, enkä laske mitään eläkkeiden varaan. Jokainen järkevä ihminen ymmärtää, että tämän järjettömän velkaantumisen seurauksena tulee puolue, joka keksii alkaa kajoamaan ihmisten eläkkeisiin. Kun katsoo kuinka vähäjärkisiä ihmiset on nykyään, niin eläkeläiset Ritva-Elinat tulee vielä äänestämään tämän puolesta, jos pääministeri on nätti nainen SDP:sta. Jo tällä hetkellä eläkeläiset taputtavat käsiään yhteen, kun inflaatio syö heidän elämänlaatuaan.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #40 : 30.07.2022, 17:55:08 »
Noihan ton pitääkin olla eli jos sulla on 3k rahaa ja ostat sillä auton niin et sä voi mennä kelaan itkemään ettei sulla ole jäänyt rahaa elämiseen koska ostit 3k auton?.

Juu juu. Jos ei olisi ollut autoa, istuisin varmaan vieläkin siellä syrjäkylän tuvassa itkemässä, että miksen hommannut autoa.

Mutta tällä tavallahan tuo joidenkin kateellisten logiikka menee. Kolmen tonnin autolla sain mm. kuljetettua tavaroita myyntiin ja sain hiukka helpotusta elämääni. Perustoimeentulotuen tulisi turvata se ihmisen elämä silloin, kun ei mene oikein hyvin. Sitä varten niitä veroja maksetaan.

Siinä kun on oikeutettu tiettyyn tukeen, jos tuloja tai helposti rahaksi muutettavaa arvokasta omaisuutta ei ole. Kolmen tonnin autoa tuskin kukaan sanoo liian arvokkaaksi, jos töissä on tarkoitus käydä tai töitä etsiä paikkakunnalta kauempana.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 175
 • Liked: 39009
 • Ego sum Spartacus
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #41 : 30.07.2022, 18:53:06 »
Piensijoittajien ja yrittäjien sortaminen johtuu luultavasti siitä että päättäjinä on täysiä tolvanoita, virkaloisia ja muuta saastaa jotka vain havittelevat hyväpalkkaista "työtä" €Urostoliitossa, suuryrityksissä, säätiöissä, ay-liikkeessä jne.

Lainaus

Vain sinä maksat osinkoveroa
Mirko Hurmerinta14.3.201712:40
"Suurimman kolauksen piensijoittajien oikeudentajuun tekee niin sanottu kymmenen prosentin kerho." Lue Arvopaperin laaja osinkoverojuttu viime marraskuulta.

Pörssiyhtiöiden osinkoverotus puhuttaa joka kevät. Erityisesti politiikan vasen laita vaatii osinkoverotuksen kiristämistä: osinkomiljonäärien on osallistuttava kustannuksiin!

Arvopaperi Digitilaus

Kokeile kuukausi vain 1 €
Tarjousjakson jälkeen 12,90 € / kk. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa maksetun kauden loppuun.


https://www.arvopaperi.fi/uutiset/vain-sina-maksat-osinkoveroa/f889b6af-2901-3f9f-97f4-1d09dfbaf57d

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 626
 • Liked: 47378
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #42 : 30.07.2022, 20:26:16 »
On muutakin yrittäjyyttä kuin kasvuun tähtäävät osakeyhtiöt.

Monet purilaisketjut, uberit, woltit ym. kannustavat pienyrittäjyyteen.

Moni yritys on sitä, että teet nollasopimustyyppistä palkkatyötä omalla Y-tunnuksella.

Ymmärsin että ketjun aihe koskee varsinaisia yrityksiä ja yrittämistä eikä itsensä työllistämistä toiminimellä.

Lue avauspostaus tähän ketjuun ja huomaa kuinka väärässä olet. Avaus koskee nimenomaan YEL:iä ja yksinyrittäjiä tai pienyrittäjiä, joille YEL lakimuutos toisi kohtuuttoman kustannuslisän.

Toki ketjun aihe on laajempi, mutta asia mitä lähdit taas besserwisseröimään, meni taas niin aiheen ulkopuolelle kuin vain voi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 185
 • Liked: 2618
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #43 : 30.07.2022, 20:53:45 »
Onhan tämä siis todella traagista Suomen kannalta. Sieltä aluskasvillisuudesta kun yleensä nousee niitä elinvoimaisia vihreitä versoja, joista jotkut kasvavat komeiksi..
Nyt ei edes nupullaan olevia päästetä kasvamaan, vaan siemenetkin tuhotaan.
Vain haitalliset jo pesiytymään päässeet vieraslajit saavat rehottaa ja levitä entisestään.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #44 : 30.07.2022, 23:38:14 »
Totti:

Lainaus
Se on ongelma myös veronmaksajille. Esim. Kelan tuet yrittäjille arvioidaan YEL maksujen perusteella. Tästä on syntynyt tilanne, jossa huippupalkkoja nostavia mutta pientä YELiä maksavat saavat tukea Kelalta. Tämä on erinomaisen yleinen tapa huijata tukia Kelalla tällä hetkellä, tosin täysin laillinen sellainen koska säännöt ovat mitä ovat. Tiedän tapauksia, jossa yli 100 000 euroa vuodessa palkkaa nostava saa Kelalta asumistukea koska YEL-maksut ovat olemattomat.

Tämä kuulostaa kyllä niin uskomattomalta legendalta, että en usko ilman todisteita. KELA kun ottaa huomioon ihan kaikki tulot ja tilitiedot tulee olla 3 kuukaudelta.

Asumistukea ei päätetä varallisuuden vaan tulojen perusteella. Mitään tilillä olevia säästöjä ei sen takia tarvitse ilmoittaa Kelalle kun hakee asumistukea. Yrittäjien osalta tulot tarkastetaan YEL-maksujen perusteella. Eli alhainen YEL = alhaiset tulot, jolloin saa vuokratukea.

Tässä on ohje mitä tuloja Kela huomioi asumistukea hakiessa: https://www.kela.fi/yleinen-asumistuki-palkan-ja-paaomatulojen-vaikutus

Lainaus
Asumistuen määrään vaikuttavat ansiotulot, kuten palkka tai yritystoiminnan tulot. Tukeen vaikuttavat myös pääomatulot, kuten sijoitusten tuotot.

...

yrittäjän tulot: Kela arvioi yrittäjän tulot YEL- tai MYEL-vakuutuksen työtulon perusteella.
(MYEL on maatalousyrittäjän eläkemaksu)

Usko pois, minulla on ensikäden tietoa, miten Kelaa huijataan. Yleinen tukikusetus on, että yrittäjät hakevat pieneen YEL-maksuun perustuen vuokratukea vaikka nostavat reilua palkkaa. Monia muitakin tukikusetuksia on myös olemassa.

Lainaus
Itsekin tiedustelin työttömänä ollessani mahdollisuutta saada jotain tukea, niin sain vastaukseksi laskelman, jossa 3 ihmistä elää kuukauden mainiosti 47 eurolla, koska olin kuluttanut rahaa ostamalla kolmen tonnin auton. Tai jokin muu syy. KELA ei ole ystäväsi.


Sinä hait ilmeisesti toimeentulotukea, joka myönnetään vähävaraisille viimesijaisena tukena. Tämän takia Kela pyytää ilmoittamaan tilillä olevat rahat ja mahdollisesti muu omaisuus ja tulot ennen kun sitä myönnetään.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 631
 • Liked: 29227
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #45 : 30.07.2022, 23:59:03 »
Ymmärsin että ketjun aihe koskee varsinaisia yrityksiä ja yrittämistä eikä itsensä työllistämistä toiminimellä.

Lue avauspostaus tähän ketjuun ja huomaa kuinka väärässä olet. Avaus koskee nimenomaan YEL:iä ja yksinyrittäjiä tai pienyrittäjiä, joille YEL lakimuutos toisi kohtuuttoman kustannuslisän.

Olen jo useasti huomauttanut sinua siitä, että sinun pitäisi alkaa lukemaan mihin vastaat eikä vain keksiä juttuja mitä mukamas muut ovat sanoneet. Tekstit ovat kaikkien luettavissa, joten ihan turhaan yrität laatia uutta tarinaa kun itse eksyt harhateille.

Avauksessa sanottiin selvästi:

Lainaus
Aloitan tämän ketjun, johon voisi koota yrittämistä hankaloittavia ja tuhoavia toimia Suomessa. Muutkin yrittämiseen liittyvät asiat voi tuoda tänne pohdittavaksi.

Sekä

Lainaus
Aloitan tällä viimeisellä mielettömyydellä [YEL]

Ketjun aihe ei siis koskenut juuri YELiä. Mielestäni ketjun aihe ei implisiittisesti myöskään koskenut sellaisia "yrittäjiä", jotka perustavat toiminimen vain esim. laskutuksellisista syistä tai sen takia, että työnantaja ei palkkaa suoraan vaan haluaa että tehdään töitä toiminimellä, tyyliin wolttineekerit. Tällaiset "yritykset" on luotu vain sopimusteknisistä syistä eikä mielestäni ole lainkaan relevantteja, jos pitäisi keskustella yrittämisestä Suomessa, ainakaan tämän ketjun puitteissa.

Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 726
 • Liked: 2322
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #46 : 31.07.2022, 02:43:33 »
Noihan ton pitääkin olla eli jos sulla on 3k rahaa ja ostat sillä auton niin et sä voi mennä kelaan itkemään ettei sulla ole jäänyt rahaa elämiseen koska ostit 3k auton?.

Juu juu. Jos ei olisi ollut autoa, istuisin varmaan vieläkin siellä syrjäkylän tuvassa itkemässä, että miksen hommannut autoa.

Mutta tällä tavallahan tuo joidenkin kateellisten logiikka menee. Kolmen tonnin autolla sain mm. kuljetettua tavaroita myyntiin ja sain hiukka helpotusta elämääni. Perustoimeentulotuen tulisi turvata se ihmisen elämä silloin, kun ei mene oikein hyvin. Sitä varten niitä veroja maksetaan.

Siinä kun on oikeutettu tiettyyn tukeen, jos tuloja tai helposti rahaksi muutettavaa arvokasta omaisuutta ei ole. Kolmen tonnin autoa tuskin kukaan sanoo liian arvokkaaksi, jos töissä on tarkoitus käydä tai töitä etsiä paikkakunnalta kauempana.
Kuten tuolla alempana selitettiin niin toi toimeentulotuki on yleensä se viimeinen tuki eli siellä on katsottu että sulla on ollut 3k rahaa tuleville kuukausille ja se 3k olisi pitänyt käyttää elämiseen.Ei noiden ole pakko antaa sulle yhtään mitään jos niiden laskelmien mukaan sulla on ollut tarpeeksi rahaa elämiseen mutta olet käyttänyt sen rahan johonkin muuhun.Anteeksi nyt mutta jos kuvittelet että joku 3k auto aiheuttaa katellisuutta muissa ja kuvittelet että muut olisi jotenkin kateellisia sulle jostain niin kannattaisi käydä keskustelemassa jonkun kanssa.

Andy_81

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 483
 • Liked: 838
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #47 : 31.07.2022, 08:26:55 »
OT
Asumistuen hakemuksen liitteenä pitää toimittaa selvitys tileillä olevista varoista. Ainakin eläkkeensaajan asumistuen hakemuksessa on näin. Ei ole kokeiltu olisiko mennyt läpi ilman tarvittavaa liitettä, jos olisi jättänyt kohdan "rahaa tileillä", tms. raksittamatta. Siellä on joku yläraja rahavaroille, nykyään on reilusti yli 10000€, ettei olisi ollut jopa 15000 tai ylikin. Yläraja oli yllättävän suuri ja sitä ihmettelin, kun tukea myönnetään vaikka rahaa on suhteellisen merkittävästi.
Tämä raja tileillä oleville rahoille on ollut aina, tai niin kauan kuin muistan (90-luvulta), muistelin että viime vuosikymmenellä olisi ollut raja tuon 10t, tai muusta syystä jäänyt tuo summa mieleen.
N. kymppitonni on käyttötilillä ollut hakijalla jo vuosia, rahavarojen syyksi hakemuksessa on kerrottu "säästöt yllättäviin menoihin tai asunnon korjauksiin varautuminen", aina on mennyt läpi.

Ei ole oma hakemus, sivusta seurannut/avustanut. Takuueläkkeen päälle hakee/saa hieman asumistukea yhtiövastikkeeseen.
« Viimeksi muokattu: 31.07.2022, 09:02:37 kirjoittanut Andy_81 »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 626
 • Liked: 47378
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #48 : 31.07.2022, 13:39:45 »

Ketjun aihe ei siis koskenut juuri YELiä. Mielestäni ketjun aihe ei implisiittisesti myöskään koskenut sellaisia "yrittäjiä", jotka perustavat toiminimen vain esim. laskutuksellisista syistä tai sen takia, että työnantaja ei palkkaa suoraan vaan haluaa että tehdään töitä toiminimellä, tyyliin wolttineekerit. Tällaiset "yritykset" on luotu vain sopimusteknisistä syistä eikä mielestäni ole lainkaan relevantteja, jos pitäisi keskustella yrittämisestä Suomessa, ainakaan tämän ketjun puitteissa.

Joa jos haluat laatia säännöt, mistä minkäkin ketjun puitteissa keskustellaan, avaa oma ketju ja laita säännöt avauspostaukseen.

Tässä ketjussa puhutaan yrittäjyydestä.
Lainaus käyttäjältä: yrittäjät.fi
Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 271 851 eli 93 prosenttia. Pienyrityksiä on 16 630 (5,7 %), keskisuuria 3 214 (1,1 %) ja suuryrityksiä 682 (0,2 %). Yrittäjistä 68 % on yksinyrittäjiä.

Sinä haluat sulkea yrittäjyyskeskustelusta 68% yrityksistä pois. Sen kun, mutta älä ala neuvomaan muita, mistä tässä ketjussa voi keskustella.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #49 : 01.08.2022, 10:58:58 »
Lainaus
Tällaiset "yritykset" on luotu vain sopimusteknisistä syistä eikä mielestäni ole lainkaan relevantteja, jos pitäisi keskustella yrittämisestä Suomessa

 ;D ;D ;D

Vai, että sopimusteknisistä syistä? Yleensäkin nykyään vaaditaan Y -tunnus, jos tekee töitä urakkaluonteisesti esimerkiksi kaupungilla tai kunnalle. Luonnollisesti on myös iso osa isompia yrityksiä, jotka mielellään ulkoistavat riskit alihankkijoille näiden maksaessa omat veronsa ja maksunsa. Mutta tämä nyt on hieman ohi aihepiiristä.

Isoilla yrityksillä ei ole yleensä ongelmia noiden erilaisten maksujen kanssa, kun niillä on kassassa rahaa. Tämä oma postaukseni koskee nimenomaan ns. mikroyrityksiä

Määritelmä:

Lainaus
Mikroyritys määritellään yritykseksi, jonka palveluksessa on vähemmän kuin 10 työntekijää.

Tilastovuodesta 2003 alkaen lisäksi:
jonka vuosiliikevaihto on enintään 2 miljoonaa euroa tai taseen loppusumma enintään 2 miljoonaa euroa ja joka täyttää alla määritellyn perusteen riippumattomuudesta.

Riippumattomia yrityksiä ovat ne yritykset, joiden pääomasta tai äänivaltaisista osakkeista 25 prosenttia tai enemmän ei ole yhden sellaisen yrityksen omistuksessa tai sellaisten yritysten yhteisomistuksessa, joihin ei voida soveltaa tilanteen mukaan joko PK-yrityksen tai pienen yrityksen määritelmää.

https://www.stat.fi/meta/kas/mikroyritys.html

Kuinka monta tälläistä yritystä sitten on?

Lainaus
Suomalaisista yrityksistä peräti yli 92 % on mikroyrityksiä. Mikroyritykset - mikroyrittäjät mukaan lukien - työllistävät yli 310 000 henkilöä ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto ylittää vuositasolla 70 miljardia euroa. Mikroyritysten kasvu- ja rahoitusmahdollisuudet vaikuttavat merkittävästi Suomen talouden ja yrittäjyyskentän elinvoimaisuuteen.

Lainaus
On vähemmän kuin 10 työntekijää
Vuosittainen liikevaihto ei ylitä 2 000 000 € tai taseen loppusumma on pienempi tai yhtä suurin kuin 2 000 000€

Yksinkertaisimman henkilöstömäärään perustuvan rajan mukaan mikroyritys on mikä tahansa alle 10 henkilöä työllistävä yritys, ja puhekielessä mikroyrityksellä onkin totuttu tarkoittamaan tätä yksinkertaista määritelmää.

Kirjanpidollisesti mikroyritys on muodollisesti myös pk-yritysluokkaan kuuluva pienyritys. Pienyrityksen vastaavat rajat ovat alle 50 työntekijää ja vuosittainen liikevaihto jää alle 12M€ tai taseen loppusumma ei ylitä 6M€.
https://www.capitalbox.fi/blog/mikroyritykset-rahoitus

Näiden Tottin halveksimien mikroyrittäjien aikaansaama yritteliäisyys ja valtiollinen BKTn määrä ei mielestäni ole mitenkään pikkujuttu. Varovainen arvio on, että noin 20-30000 yrittäjää lopettaisi tämän YEL pelleilyn takia eli siirtyisivät todennäköisesti työttömiksi.

Taas tienataan!
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 001
 • Liked: 835
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #50 : 01.08.2022, 15:27:02 »
Julkinen sektori vs yksityinen sektori liittyy ainakin epäsuorasti tämän ketjun aiheeseen, joten pläjäytän nämä tähän.

Vuodesta 2016 vuoteen 2019 yksityisen sektorin työpaikat ovat vähentyneet 1 783 000 -> 1 547 000. Vähennystä on siis 236 000 eli 13%.
Samalla julkisen sektorin työpaikat ovat lisääntyneet 657 000 -> 669 000. Lisäystä on siis 12 000 eli 2%.
Työvoimasta oli julkisella sektorilla vuonna 2016 27% ja vuonna 2019 30%.

https://ek.fi/ajankohtaista/blogit/viikon-kysymys-kuinka-paljon-tyopaikkoja-on-julkisella-ja-yksityisella-sektorilla/
https://www.stat.fi/til/tyti/2019/13/tyti_2019_13_2020-05-07_tau_039_fi.html
Nuo lähteet löytyivät helposti. Voi olla saatavilla vielä uudenpaa tilastoa, mutta kyllä nämäkin kelpaavat.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2022, 15:29:17 kirjoittanut vainukoira »

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 345
 • Liked: 9497
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #51 : 01.08.2022, 15:42:55 »
Ajattelin laittaa näin vanhana yrittäjänä kommentin perustuen kokemuksiin. Meillä on perheyritys, nykyisin selkeästi alle 10:llä työntekijällä, vuosia sitten oli yli 10. Vähenee luonnollista nopeutta.

On selvää, että yrityksen pitää saada itse päättää osallistumisestaan YEL-järjestelmään. Tuleva vanhuuden turva on syytä paaluttaa jo kun aloittaa.  Yel voi olla osa tätä.

Tietämättä edes mitä tarkkaanottaen uudet säännöt tarkoittaa, se nostaa karvat pystyyn nykyään kun valtiolta lähtevissä uudistuksissa puhutaan mistään "parannuksesta", "kehittämisestä" tai "byrokratian vähentämisestä". Joka kerta vastaavien yhteydessä on haasteet kasvaneet ja henkilökohtainen aika vähentynyt.

Valtion pitäisi luoda lähinnä ennustettavat olosuhteet. Sekin jopa on parempi, jos olosuhteet olisivat vaikka vain huonot jatkuvasti mutta edes ennustettavat. Myös tuet yleensä epäonnistuvat tai elättää konsultteja.

Yksi poikkeus tuen tarpeesta on. Pienemmät yritykset tarvitsisivat ehdottomasti tukea institutionaalisen kokoisia vastapelureita kohtaan tai markkinavoimiksi tituleerattuja kohtaan, vrt. tuotantoenergian hintakeskustelu. Suojaa voi tarvita myös ns. yritysten liittoumia varten, kuten eräät kauppiasryhmät. En tiedä miten se rakentuisi mutta tällä hetkellä erillinen pieni yritys on kuitenkin kaikkien vapaata riistaa. Yritykseltä kuin yritykseltä edellytetään ns. paperipuolella ylipäätään kokoaan suurempaa suoritetta.

Työntekijöitä pitäisi saada irtisanoa vapaasti joillain ennalta määrätyillä ehdoilla. Kohtalaisen raskaatkin ehdot kävisi, kunhan riski olisi ennustettava. Palkkaaminen on huikea riski ja vaikeaksi muodostuneesta tekijästä eroon pääseminen on vaaran paikka. Kun on tarpeeksi työntekijöitä, on lähes varmaa, että riski alkaa toteutumaan.

Yksi tärkeä koskien työntekijöitä. Kaikesta huolimatta irtisanomista ei kannata kustannustenkaan takia pelätä eikä varsinkaan viivästyttää. Kun näet mikä tilanne on, toimi heti.

Sensijaan palkkaamista kannattaa pelätä.

Varoitankin yritystä suunnittelevia uuden työntekijän palkkaamisesta, jos vain suinkin voitte jollain toisenlaisella toiminnan kehittämisellä sen välttää. Yleensä joku tapa löytyy. Nykyisessä ilmapiirissä näyttää siltä, että tilanne tulee lisäksi vain pahenemaan.

Vielä yksi toteamus. Yrittäjän on pystyttävä maksamaan itselleen edes pientä palkkaa. Jos ei kertakaikkiaan pysty, sen pitää olla väliaikaista. Mikäli tila näyttää krooniselta, kannattaa aidosti ja rehellisesti arvioida tilanne.

Tsemppiä kanssayrittäjille tai sellaisiksi aikoville.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #52 : 01.08.2022, 18:54:10 »
Lainaus
Työntekijöitä pitäisi saada irtisanoa vapaasti joillain ennalta määrätyillä ehdoilla. Kohtalaisen raskaatkin ehdot kävisi, kunhan riski olisi ennustettava. Palkkaaminen on huikea riski ja vaikeaksi muodostuneesta tekijästä eroon pääseminen on vaaran paikka. Kun on tarpeeksi työntekijöitä, on lähes varmaa, että riski alkaa toteutumaan.

Tämä.

Pienelle yritykselle riski palkata joku vakinaisesti on aivan valtava. Sitä ei moni ikänsä jossain julkisen puolen hommissa edes käsitä.

Onneksi sitten on vaihtoehtoja eli työntekijä töihin omalla Y -tunnukselle eli yrittäjänä. Palkka voi olla sama, mutta työntekijä maksaa itse kaikki velvoitteensa. Tai sitten määräaikaisena eli vaikka vuodeksi kerrallaan. Tässä täytyy olla tarkkana, sillä helposti katsotaan ketjutetut määräaikaisuudet vakinaiseksi työksi.

Sitten irtisanomista nopeampi tapa saada palkanmaksu poikki on lomauttaminen. Siinä menee parisen viikkoa verrattuna irtisanomiseen, jossa parhaassa tapauksessa menee parisen kuukautta.

Olen ajatellut mennä eläkkeelle ilman, että harkitsen ketään palkkaavani. Yksi tuttu tuuraaja on ja siitä olen kiitollinen. Palkkaaminen aiheuttaisi liikaa harmaita hiuksia jo muutenkin rasittuneen pollan päälle.

Jos tämä YEL uudistus tälläisenään menee läpi, niin täytyy tosiaan miettiä miten siitä selviäisi. Alkuvaiheessa noin 6000 euron lisäkustannus vuodessa, mutta jos tosiaan ruvetaan joihinkin fiktiivisiin "samaa työtä tekeviin" vertaamaan, niin voi olla varhaiseläkkeen paikka tai ainakin siirtyminen Viroon tai muualle.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #53 : 02.08.2022, 15:51:28 »
Lainaus
Tulot sidotaan oman alan mediaanituloihin
Nykyisellään yrittäjä on velvollinen maksamaan yrittäjän eläkemaksua, kun työtulo on 8 262 euroa vuodessa, eli noin 690 euroa kuukaudessa. Maksun suuruus on 24,1 prosenttia niin sanotusta työtulosta.

Työtulon yrittäjä on voinut määritellä itse, joka on johtanut siihen, että osa on niin sanotusti alivakuuttanut itsensä, vaikka tulot ovat nousseet.

Uudistuksen myötä yrittäjien työtulo sidottaisiin alan mediaanituloihin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yrittajien-elakeuudistus-on-kuohuttanut-etenkin-tunteita-maksut-pitaa-maksaa-vaikka-ei-viela-liikevaihtoa-olisikaan/8480774#gs.83ot5k

Et sellasta. Jollain ihmeellisellä mediaanitulolla sitten määritellään, kuinka paljon minä esimerkiksi tienaan. Mikä on minun nimikkeeni?
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 067
 • Liked: 8652
 • Hummeriälykkö
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #54 : 02.08.2022, 16:05:38 »
Lainaus
SOSIAALI- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) puolustaa hallituksen esitystä yrittäjän eläkelain muuttamisesta. Hän kirjoittaa asiasta sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilla julkaistussa kolumnissaan.
...

”Valitettavasti julkisuuskeskustelussa on muodostunut virheellinen käsitys”, Sarkkinen kirjoittaa.

Sarkkisen mukaan asiassa voidaan ottaa huomioon tietoja esimerkiksi yritystoiminnan kausiluonteisuudesta, osapäiväisyydestä, työntekijöiden määrästä tai liikevaihdosta.

...

Työtulon määrittämisen lähtökohdaksi esitetään jatkossa toimialan mediaanipalkkaa. Sarkkinen kirjoittaa, että alivakuuttaminen on ongelma myös valtiontalouden näkökulmasta, sillä YEL-järjestelmän valtionosuus on kasvanut hänen mukaansa merkittävästi.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008979758.html

Ei se paljoa auta olla kausiluontoinen tai osapäiväinen yrittäjä, jos kuitenkin katsotaan kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Tuossa kohtaa valehdellaan ihan suoraan.

Tuo mediaanipalkan määrittely tuossa hiertää eniten. Miten maksaa YELiä tulosta, jota ei oikeasti nauti? Esityksen sivulla 23 lausutaan tämän kustantavan yrittäjille 100 miljoonaa euroa.

Se on pitkä penni.
KKO:n tuomio
A:n käyttämissä ilmaisuissa on kysymys niin sanotuista arvoarvostelmista, joiden osalta ei lähtökohtaisesti ole mielekästä puhua lausuman totuudellisuudesta.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 001
 • Liked: 835
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #55 : 02.08.2022, 20:23:54 »
Lainaus
Työtulon määrittämisen lähtökohdaksi esitetään jatkossa toimialan mediaanipalkkaa.

Perussuomalaiset tai Suomenuutiset eivät ole ilmeisesti mitenkään käsitelleet tätä farssia.
En voi ymmärtää tällaista aikaansaamattomuutta.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 41 818
 • Liked: 65616
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Push back!
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #56 : 02.08.2022, 20:34:10 »
Lainaus
Työtulon määrittämisen lähtökohdaksi esitetään jatkossa toimialan mediaanipalkkaa.

Perussuomalaiset tai Suomenuutiset eivät ole ilmeisesti mitenkään käsitelleet tätä farssia.
En voi ymmärtää tällaista aikaansaamattomuutta.

Soinilais-brežnevilainen toimintakulttuuri. Kun ollaan lomalla, ollaan lomalla.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2022, 20:40:05 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Vasemmistolaisuus on vamma, johon kuuluu vielä tarve näyttää se.”
— Kari Suomalainen

“...kaiken luonnonjärjestyksen kumoamista vaativa kulttuurimarxismi...”
— Jorma M.

vainukoira

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 001
 • Liked: 835
 • Totuus ei pelkää tutkintaa.
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #57 : 02.08.2022, 20:53:43 »
Soinilais-brežnevilainen toimintakulttuuri. Kun ollaan lomalla, ollaan lomalla.

Puuha on ollut tällaista ollaan lomilla tai ei. Olen huudellut tähän asiaan muutosta jo vuosia. Mutta löysin rantein mennään edelleen.

Äänestäjän näkökulmasta perussuomalaiset eivät ota tehtäväänsä tosissaan. Kyllä tämä ote sitten näkyy kannatuksessa.

Tämä kritiikki ei ole kehotus jättää äänestämättä perussuomalaisia, vaan kehotus perussuomalaisille tehdä ryhtiliike.

Siener

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 185
 • Liked: 2618
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #58 : 02.08.2022, 21:05:12 »
Lainaus
Työtulon määrittämisen lähtökohdaksi esitetään jatkossa toimialan mediaanipalkkaa.

Perussuomalaiset tai Suomenuutiset eivät ole ilmeisesti mitenkään käsitelleet tätä farssia.
En voi ymmärtää tällaista aikaansaamattomuutta.

Kerran erehdyin äänestämään perussuomalaista. Ja on kyllä nainen paikallaan. Nykyään muussa vaalipiirissä, joten ei ole pelkoa. On niin ohut se perussuomalaisten osaajien taso, että ei vakuuta.

Sivulause

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 557
 • Liked: 1735
 • Saatan olla väärässäkin.
Vs: Yrittäjyyden tuhoaminen Suomessa
« Vastaus #59 : 02.08.2022, 22:45:32 »
"Ymmärsitte väärin," toteaa Stahanov-palkittu työntekemisen ja yrittämisen kokemusasiantuntija ministeri Sarkkinen.

Yrittäjät taisi ymmärtää ihan oikein.

Perusteluina tälle YEL- ukotukselle käytetään alivakuuttamisen ongelmia ja sitä, että pienillä maksuilla mennyt yrittäjä jää takuueläkkeen varaan, ja ns veronmaksajan pussille.

Ottaen huomioon että alivakuuttanut yksilö ei siten ole myöskään nauttinut minkäänlaisista ansioon sidotuista etuuksista, työttömyyskorvauksista, sairaspäivärahoista, vanhempainrahasta ja muusta, niin enpä tiedä. Pitäisikö tukkapöllyn sijaan antaa kuitenkin mitali?

Toinen aspekti noihin kasvaneihin eläkekuluihin, voisiko olla että kasvava määrä ihmisistä ajetaan pakolla nälkäkurkiyrittäjiksi koska työllistämisestä on tehty niin helvetin riskialtista ja kallista?

Tagit: talous