Kirjoittaja Aihe: Hallitus kaavailee: maahanmuuttajat saavat ensisijan hoitojonoissa  (Luettu 606 kertaa)

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 190
 • Liked: 713
 • MC Narcissus
Kantasuomalaisista tulee kakkosluokan kansalaisia myös terveysasioissa.

Lainaus
Valtioneuvoston kylmäävä suunnitelma – aikooko hallitus laittaa hoitojonossa maahanmuuttajat suomalaisten edelle?

Valtioneuvoston kanslia julkaisi keskiviikkona valtioneuvoston tilaaman raportin terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisoinnista. Raportti kertoo karua kieltään suomalaisen terveydenhuollon nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan tulevaisuudessa maahanmuuttajat aiotaan laittaa kantasuomalaisten edelle hoitojonoissa, koska kaikille ei enää riitä hoitoa.

Raportissa pohditaan terveydenhuollon priorisointia ja sen oikeudellisia reunaehtoja niissä tilanteissa, joissa resursseja on saatavilla odotustasoa vähemmän. Valtioneuvoston tilaamia raportteja käytetään päätöksenteon pohjana.

– Suomen terveydenhuolto on päätynyt tilanteeseen, jossa joudutaan pohtimaan, kenelle riittää hoitoa ja kenelle ei. Yrittääkö hallitus paikata hoitajapulaa karsimalla terveydenhuollon palveluita sen sijaan, että vihdoinkin korjaisi terveydenhuollon rahoitusvajeen? perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kysyy.

– Pääministeripuolue SDP, joka mielellään kertoo olevansa palveluiden puolustaja, onkin todellisuudessa luomassa järjestelmää, jossa hyvätuloiset pääsevät yksityiselle ja köyhät jätetään hoitojonoon kitumaan.

[...]
https://www.suomenuutiset.fi/valtioneuvoston-kylmaava-suunnitelma-aikooko-hallitus-laittaa-hoitojonossa-maahanmuuttajat-suomalaisten-edelle/

Lainaus
[...]

Solidaarisuus: Haavoittuvaisessa asemassa olevat ovat etusijalla muihin nähden: Haavoittuvaisessa asemassa olevat (esimerkiksi lapset, maahanmuuttajat) asetetaan jonossa lääketieteellisesti samassa asemassa olevan ohi.

[...]
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164298/VNTEAS_22_53.pdf
(sivu 18, taulukko 2)


vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 749
 • Liked: 6154
 • Generating Hatespeech since 2011
Just olin itse tulossa postaamaan samaa.. humanitaarinen viisumi ja mamut piikkipaikalle hoidoissa niin kyllä mua naurattaa.. sossujen vaalikarja saa naapureikseen lisää mamuja sekä mädäntyä hoitojonossa sillä aikaa kun mä asun mamuvapaalla alueella ja käyn yksityisellä.

Ja mä voin nauraa räkäsesti ilman omantunnon tuskia koska yritin varoittaa, yritin vastustaa, jne.


Tom Packalenin (PS) yritys tuottaa huonolaatuisia vihapuhetutkimuksia nuivia vastaan eikä kukaan PS:stä kommentoi asiaa.

https://hommaforum.org/index.php/topic,125944.msg3299671.html#msg3299671

Äpyli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 347
 • Liked: 1122
Lainaus käyttäjältä: Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintasosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Terveyspalvelut tarvitsevat kansalliset läpinäkyvät periaatteet priorisoinnin tueksi. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan 24. elokuuta julkaistu raportti esittelee, millaisilla askelilla priorisointia tulisi Suomessa kehittää.

Terveydenhuoltoon on käytetty vuosi vuodelta enemmän resursseja. Tästä huolimatta palveluiden ja rajallisten resurssien priorisointi on terveydenhuollon arjessa välttämätöntä niin kansallisesti kuin yksittäisissä hoitopäätöksissä. Priorisoinnilla tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkia niitä toimintoja terveydenhuollon eri tasoilla, jotka pyrkivät terveydenhuollon resurssien kohdentamiseen. Kansalaisilla ja myös muilla sidosryhmillä on tällä hetkellä kuitenkin hyvin rajallinen käsitys, millä periaatteilla terveyspalveluita priorisoidaan.

Hankeraportin mukaan terveyspalvelujärjestelmässä toivotaan kansallisia yhteneviä periaatteita priorisoinnin tueksi. Priorisoinnin hyväksyttävyys edellyttää, että kansalaiset ja ammattilaiset tuntevat terveyspalvelujen käytännön realiteetit, kuten todelliset kustannukset, resurssien rajallisuuden tai vaikkapa yhdenvertaisuuden toteutumisen. Hankkeessa toteutetun kyselyn perusteella tällä hetkellä realiteetit tunnetaan heikosti.

Priorisointikeskustelusta pitää tehdä jatkuvaa, avointa ja läpinäkyvää. Eri sidosryhmien, kuten kansalaisten, päättäjien ja ammattilaisten osallistaminen keskusteluun on välttämätöntä. Näin priorisointi voidaan ymmärtää ja hyväksyä, ja periaatteiden luominen onnistuu. Ei riitä, että keskustelua käyvät vain terveydenhuollon ammattilaiset.

”Periaatteet on määritettävä ensin kansallisesti, ja niiden pohjalta on luotava mekanismit ja kriteerit, joilla periaatteet viedään käytäntöön”, terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessori Paulus Torkki Helsingin yliopistosta kuvailee.
https://valtioneuvosto.fi/-/10616/raportti-terveyspalveluiden-yhdenvertainen-toteutuminen-edellyttaa-avointa-priorisointia

Lihavoinnit minun. Tässä kannattaa ottaa tuumaustauko ja pohtia, mitä on taustalla. Itse päättelen lihavoidusta seuraavasti:

 - valtion rahat eivät tule riittämään nykyisen palvelujärjestelmän ylläpitoon eivätkä varsinkaan sen vuosittain kasvaviin kustannuksiin (tiedämme tietysti, mikä mainitsematta jäänyt sektori kovasti kasvattaa myös sote-kustannuksia)

 -> kansalle, joka on aiemmin voinut luottaa siihen että palvelujärjestelmä toimii luotettavasti, on pakko myydä ajatus muuttuvasta todellisuudesta ja paketoida muutos lääketieteellisestä priorisoinnista kohti toisenlaisen ideologian sanelemia ratkaisuja

 -> tarvitaan uuden ideologian mukainen parempi malli (tm) joka on tietenkin super-yhdenvertainen, koska uusi ideologia > lääketiede

 -> koska terveydenhuollossa on kuitenkin suhteellisen skarppia väkeä, samoin kuin kansalaisissakin - päättäjien suhteen en kommentoi - jotka eivät mukisematta hyväksy ideologian muutosta, pitää sen läpiviemiseksi käynnistää laaja informaatiovaikuttamiskampanja joka ulottuu jokaiseen kansalaiseen vauvasta vaariin ja sairaalahuoltajasta ylilääkärin pomon pomoon

 -> tässä olisi sitten koko kansalle hieno uusi parempi malli (tm), mutta peittely-yrityksistä huolimatta se haiskahtaa kovasti keskusjohtoiselta neuvostoliittolaiselta propagandalta, kun kansalaisen silmään palvelut heikkenevät vaikka ideologian mukaan ne paranevat koko ajan

 -> siksi järjestelmän lahoaminen on seliteltävä jotenkin ja siksi kutsuttakoon kansalaisten huomioita todellisuuden ja ideologian välisestä kasvavasta kuilusta sitten jatkuvaksi, avoimeksi ja läpinäkyväksi priorisointikeskusteluksi

Hieman kieli poskessa kirjoitin mutten välttämättä totuudenvastaisesti. Vuodenvaihteesta on tulossa mielenkiintoinen sote-palveluiden ja kansantalouden suhteen. Terveydenhuollon rasitteena ovat ennen lähestyviä eduskuntavaaleja rahapulan lisäksi henkilöstöpula, hyvinvointialueen starttaamiseen liittyvät seikat ja sote-palkkaneuvottelut + palkkaharmonisointi. Taitaa tulla palkannousun tilalle ideologialisä.
Tagit: