Kirjoittaja Aihe: Ruotsin valtiopäivävaalit 11.9.2022 – uutiset, seuranta ja keskustelu  (Luettu 17814 kertaa)

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 067
 • Liked: 5819

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 067
 • Liked: 5819

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 067
 • Liked: 5819
Kyllä asia on niin että uusilla puolueilla on melkein aina vaikeaa - eikä pelkästään kantaväestön etuja ajavilla oikeistopuolueilla. Ruotsin islamilainen mamupuolue Nyans on nyt sitten jakaantunut.

Mitä yhteistä kaikilla näillä Ruotsin mamuilla onkaan kuin halu loisia mahdollisimman tehokkaasti kantisten kustannuksella? Sisäiset riidat voivat alkaa hyvinkin pian kun se ei ole enää kylliksi yhdistävä tekijä:

https://www.friatider.se/nyans-splittras

Lainaus
Nyans splittras

Publicerad 11 december 2022 kl 09.24

INRIKES. Invandrarpartiet Nyans har splittrats efter att Mikail Yüksel blivit återvald som partiledare. Det rapporterar Expressen.

Det har nyligen rapporterats om att Mikail Yüksel utmanas av en intern opposition som anklagar honom för diverse oegentligheter och för att vara "Turkiets megafon".

På lördagen hölls Nyans en extrainsatt kongress i Rinkeby, där Yüksel vann över utmanarnas kandidat och alltså får fortsätta som partiledare.

Detta ledde till att många medlemmar lämnade mötet i protest. Och nu planerar de att starta ett eget parti.

– Oppositionen inser att det inte går att rädda Nyans längre efter denna odemokratiska och orkestrerade extra kongress, och därför kommer det att bildas ett nytt parti, säger Hassan Khan, en av Nyans grundare, till Expressen.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 758
 • Liked: 129533
Länsimaita ja länsimaista demokratiaa uhkaa väkivaltainen, valehteleva, faktoille allerginen väkivaltaoikeisto. Ruotsissa sitä edustaa rasistista maahanmuuttopolitiikkaa ja rajojen sulkemista ajava, ilmastokriisin kiistävä, sallittuja mielipiteitä rajoittava Ruotsidemokraatit, Suomessa... no, se ei ihan selviä tästä Torbjörn Kevinin analyysistä.

Lainaus
Torbjörn Kevin: Miten voimme suojella itseämme järjettömältä vulgäärioikeistolta?

Väkivaltainen vulgäärioikeisto, joka uhkaa demokratiaa, valmistelee maaperää valheilla ja poissulkevalla retoriikalla. Miten länsi suojautuu siltä? Vastaus: Maltillisella oikeistolla, joka on suhteellisen lähellä sitä, on ratkaiseva vastuu tehdä konkreettiset valintansa. Ruotsalainen esimerkki pelottaa.

[...]

Asetan toivoni tähän [argumentoivaan] oikeistoon. Se on keskeinen portinvartija, koska se on vulgäärioikeiston läheisyydessä. Tämä antaa sille erityisen vastuun, mutta myös mahdollisuuksia.

Vulgäärioikeisto ei kuuntele vasemmistolaisia ideoita, jos se kuuntelee mitään. Maltillisella oikeastolla voi siitä huolimatta olla kyky saada vulgäärioikeisto kuuntelemaan. Se on epävarmaa, mutta ei mahdotonta.

[...]

Kaikki eivät oikealla ole allergisia faktoille, mutta jos on väkivaltainen ja kiistää faktat, on yleensä oikealla (joskus myös äärivasemmalla, mutta se uhkakuva on nyt vähemmän ajankohtainen).

[...]

Ruotsin hallitus, jota johtaa moderaatti Ulf Kristersson, on lainannut pelottavan monta retorista käsitettä kansallisradikaalilta liikkeeltä, joka puhuu Ruotsidemokraattien kanssa.

Siihen kuuluu jäänkylmä suhtautuminen ihmisoikeuksiin, selvästi rasistisesti motivoitunut maahanmuuttopolitiikka, joka ei kuitenkaan ole vielä realisoitunut poliittisiksi teoiksi.

[...]

Seurauksista voi tulla merkittäviä. Ruotsidemokraatit, jotka haluavat sulkea rajat ja kiistävät ilmastokriisin, edistävät globaalin päätöksenteon halvaannuttamista, kun sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Tämän faktojen kieltämisen taakse asettui Ulf Kristersson, jotta häntä kutsuttaisiin pääministeriksi. Moderaattipoliitikot antoivat itsensä tulla ruotsidemokraattien retoriikan kidnappaamiksi – joka uhkaa toteutua konkreettisesti poliittisesti.

[...]

Kristersson olisi voinut ottaa vastuun oman ideologiansa kautta, rakentaa yhteistyötä vasemmiston kanssa, mutta valitsi liittolaisen, joka kieltää häneltä mahdollisuuden ymmärtävään, porvarilliseen politiikkaan, joka rakentuisi säädylliselle retoriikalle.

Säädyllisyys ei ole vain retoriikkaa; se on myös poliittinen metodi.

Siinä valitaan, että ei vedota ihmisten alhaisimpiin vaistoihin. Se uskaltaa haastaa ihmiskuntaa halveksivan politiikan. Se kieltää valheet politiikan paikalla.

Ruotsidemokraatit haluavat kaventaa niin sanottua sallittujen mielipiteiden käytävää. Lopulta nämä poliitikot haluavat kaventaa sallittua kaikilla alueilla.

[...]

Moderaatit löysivät itsensä sieltä [halveksittavien voimien läheltä] vaalien jälkeen. Heillä oli mahdollisuus nähdä poliittisen kehityksen vaarat. Kannatuksen menettämisen pelossa he kuitenkin valitsivat asettaa ihmiskuntaa halveksivan politiikan valta-asemaan.

He eivät uskoneet itse politiikkaan.

He kopioivat maltillisen version joistain ruotsidemokraattien teeseistä. He pettivät demokratian, muka muodollisen vaalidemokratian kunnioituksesta.

Kuunnelkaa ruotsidemokraattien retoriikkaa. Tuntekaa sen taustalla uhka politiikan – ja elämän – monimuotoisuudelle.  (käännös)
Hbl: Analys: Hur kan vi värna oss mot den irrationella vulgärhögern? 25.12.2022  (maksumuuri)

Kuinka sekaisin ja todellisuudesta irtaantunut voi olla?

Ja kuinka kaikki taas kääntyy no borders -politiikan fanaattiseen puolustamiseen pelkällä tunteella, kun Torbjörn Kevin ei kykene esittämään ainuttakaan esimerkkiä kuvaamastaan epäinhimillisestä politiikasta tai edes retoriikasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma Teräsrautela

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 767
 • Liked: 3770
Nyt kun ruotsidemokraateista on tullut hallituksen tukipuolue Helsingin Sanomien pääkirjoitus 5.1.2023 on löytänyt puolueelle arvokkaamman kuvauksen. Se on nyt kansalliskonservatiivinen.

Lainaus
Vaalikeskustelua käytiin pitkälti kansalliskonservatiivisen Ruotsidemokraatit-puolueen ehdoilla.

Lainaus
Ruotsin pääministerillä on lupauksia lunastettavana

RUOTSIN kokoomuslaisella pääministerillä Ulf Kristerssonilla on edessä kova politiikan kevät. Suuria vaalipuheita pitäisi nyt alkaa lunastaa samaan aikaan kun Ruotsilla on hoidettavanaan EU:n neuvoston puheenjohtajuus. Eteen ovat ehtineet kuitenkin lävähtää jo myös politiikan rajat ja realiteetit.

Oppositiojohtajana Kristersson roimi jatkuvasti sosiaalidemokraatteja siitä, ettei hallitus saa mitään aikaiseksi. Syyskuun parlamenttivaalit Kristersson voitti lupaamalla Ruotsiin kuria ja järjestystä ja muutoksia varsinkin talouspolitiikkaan. Ruotsiin tulisi lisää ydinvoimaa, rikollisille kovempia tuomioita. Integraatio- ja maahanmuuttopolitiikka kiristyisi.

Vaalikeskustelua käytiin pitkälti kansalliskonservatiivisen Ruotsidemokraatit-puolueen ehdoilla.

Ruotsin poliittista käännöstä oikeaan on tekemässä uudenlainen hallituskombo, sillä Ruotsidemokraatit ovat hallituksen tukena. Hallitusneuvotteluissa puolue käytti taitavasti vaikutusvaltaansa ja sai läpi omia lempiaiheitaan, muttei ministerinsalkkuja. Maltillisen kokoomuksen lisäksi hallituksessa istuvat kristillisdemokraatit ja liberaalit.

Kokoonpanossa riittää kuitenkin sisäisiä jännitteitä. Yhteistyökumppanien sijaan liberaalit ja Ruotsidemokraatit ovat enemminkin ideologisia vastustajia.

RUOTSI on nyt EU:n puheenjohtajamaa. Tärkein teema kaudella on Ukrainan tukeminen. EU tarvitsee kestävän mallin, jolla rahoittaa Ukrainaa. Ensimmäiselle EU-puheenjohtajuusmatkalleen Kristersson suuntasi Ranskaan. Presidentti Emmanuel Macronin kanssa hän pohjusti myös Ranskan ja Ruotsin yhteistyötä uusissa ydinvoimahankkeissa.

...

Tässä muistin virkistämiseksi lehden vanhoja linjauksia:

HS 10.11.2018
Ruotsin politiikan vuosikymmeniä kestänyt kahtiajako demareiden ja porvareiden leireihin alkoi tosissaan hajota kaksi kuukautta sitten, kun maahanmuuttovastaiset ruotsidemokraatit vahvistivat vaaleissa vaa’ankieliasemaansa valtiopäivillä
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005894611.html

HS 6.7.2018
Oikeistopopulistien maahanmuuttopolitiikka on tehnyt epänormaalista normaalia
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005745899.html

HS 7.7.2017
Rasististeiksi pitkään kutsuttu ruotsidemokraatit on yhä eristetty, muttei enää yhtä hyljeksitty – nyt se haluaa esiintyä työväenpuolueena
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005283540.html

HS 5.9.2013
Puolue on rasistinen, mutta se on kiistatta olemassa ja saattaa nousta äänikynnyksen yli valtiopäiville, pahimmassa tapauksessa vaa'ankieleksi.
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000004753962.html

HS 22.9.2010
Sunnuntain ääntenlaskennassa porvarien hallitusrintama sai valtiopäiville 172 paikkaa, punavihreä rintama 157 ja äärioikeistolainen ruotsidemokraatit 20.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004757756.html

HS 21.7.2008
Ruotsissa muukalaisvihamielinen, jopa rasistinen, pikkupuolue Ruotsidemokraatit nousi kuntavaaleissa vaa'ankielen asemaan monissa eteläisen Ruotsin kunnissa
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000004585021.html

Kas kummaa, Helsingin Sanomat siivoaa kielenkäyttöään. Kun Ruotsidemokraattien kannatusprosentti kohoaa, niin muukalaisvihamielisestä, äärikoikeistolaisesta ja jopa rasistisesta puolueesta tulee ensin "rasisteiksi pitkään kutsuttu" ja sitten pelkästään oikeistopopulistinen ja maahanmuuttovastainen.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2023, 17:19:00 kirjoittanut Alaric »
I was at Re'im.

viisitoista

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 067
 • Liked: 5819
Nyt kun ruotsidemokraateista on tullut hallituksen tukipuolue Helsingin Sanomien pääkirjoitus 5.1.2023 on löytänyt puolueelle arvokkaamman kuvauksen. Se on nyt kansalliskonservatiivinen.

Tuolla Saksassa vastaavanlainen "kunniallinen" titteli AfD:lle on Rechtskonservative, eli oikeistokonservatiivinen.

Tagit: