HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket

(1/74) > >>

RP:
Kun moderaatio haluaa tätä, niin pistetään sitten erikseen. Tänäänhän on siis ollut uutisissa vuodot sekä North Stream I ja II putkissa (yhteensä kolme vuotoa), ja että yleinen käsitys on, että kyseesä tuskin on yhteensattuma.

Ei kenties ole myöskään yhteensattumaa, että tämä tapahtuu samana päivänä kun Norjan öljy- ja Tanskan pääministerit ovat Puolassa juhlistamassa virallisia avajaisia Baltic Pipelle, samoin pääosin merenalaiselle putkelle, joka on rakennettu yhdistämään Norjan kaasukentät Tanskan kautta Puolan markkinoille.

Norjalaisessa mediassa haastateltu puolustusvoimien tutkija pitää ilmeisenä, että putkien rikkoutumisen on aiheuttanut Venäjä, ja että myös norjalaiset putket ovat uhanalaisia, ja jopa todennäköisiä hyökkäyksen kohteita seuraavan puolen vuoden aikana.

Eli entä jos tämä olikin kenraaliharjoitus...?


--- Lainaus --- Krigsforsker om gassdramaet:
– Russerne har helt bevisst gjort dette selv

Mener det kun er et tidsspørsmål før norske gassledninger angripes.

--- Lainaus päättyy ---


--- Lainaus ---The leaks occur on the same day that Oil and Energy Minister Terje Aasland (Ap) opens the Norwegian-Danish gas pipeline Baltic Pipe in Poland.

He tells TV 2 that they do not know the reasons for the leaks.

Denmark's Prime Minister Mette Frederiksen is also in Poland for the opening of the gas pipeline.

- It is difficult to imagine that three leaks with such little space are random, she says.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/russerne-har-helt-bevisst-gjort-dette-selv/15140645/
https://translate.google.com/?sl=no&tl=en&text=https%3A%2F%2Fwww.tv2.no%2Fnyheter%2Finnenriks%2Frusserne-har-helt-bevisst-gjort-dette-selv%2F15140645%2F&op=translate

räsänen:
Se putki taitaa olla ihan seulana, siis jos tuo iltalehden kuva on aito. Ja se tarkoittaa siis sitä että saksaan ei mene tänä talvena enää yhtään kaasua.


--- Lainaus ---SVT: Ruotsin seismologit havainneet voimakkaita järistyksiä Nord Streamin vuotoalueella
Ruotsin kansallisen seismologiakeskuksen mukaan Nord Streamin kaasuputken vuotoalueella on havaittu vedenalaisia järistyksiä.


Nord Stream -kaasuputki vuotaa. Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan Ruotsin ja Tanskan mittausasemat ovat havainneet Itämerellä vuotoalueella vedenalaisia järistyksiä tai räjähdyksiä.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö nämä olisi räjähdyksiä, seismologi Björn Lund kommentoi SVT:lle.

Ruotsin seismologisten mittauslaitosten mukaan yksi räjähdyksistä olisi ollut voimakkuudeltaan 2,3 magnitudia. SVT:n mukaan ensimmäinen räjähdys havaittiin maanantaina yöllä noin 02.03 aikaan ja toinen 19.04 maanantaina illalla.

SVT:n mukaan alueella liikkuneet alukset havaitsivat kuplia pinnalla. Nord Stream AG on informoinut vuodoista Saksan, Tanskan, Ruotsin, Venäjän ja Suomen meriviranomaisia. Suomenlahden merivartiosto on vahvistanut ilmoituksen Iltalehdelle.

SVT kertoo, että Saksa tutkii kaasuvuotoja tahallisina hyökkäyksinä. Myöskään Kreml ei ole poissulkenut sabotaasin mahdollisuutta.
--- Lainaus päättyy ---

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cdf168e3-8c3a-455f-8907-3f8e51829ee8

RP:

--- Lainaus käyttäjältä: räsänen - 27.09.2022, 16:57:16 ---Se putki taitaa olla ihan seulana, siis jos tuo iltalehden kuva on aito.

--- Lainaus päättyy ---

Tanskan puolustusvoimat oletettavasti ei vietä aprillipäivää syksyllä:
https://www.forsvaret.dk/en/news/2022/gas-leak-in-the-baltic-sea/

Valli:
Tuossa videokuvaa.

UPDATE - The surface area of the largest Nord Stream gas leak shows a "disturbance" of well over 1 kilometer in diameter, according to the Danish armed forces. pic.twitter.com/u0r4cGjImo— Disclose.tv (@disclosetv) September 27, 2022
--- Lainaus päättyy ---

Faidros.:
Mitäköhän Paavo Lipposen päässä liikkuu nyt? ;D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta