Kirjoittaja Aihe: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket  (Luettu 28497 kertaa)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 18 205
 • Liked: 18586
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #360 : 18.10.2022, 18:52:45 »
Näyttääkö tämä siltä, että putki on räjähtänyt sisältä ulospäin?

Sieltä uupuu kuulemma 50 metriä putkea. Tuo on siitä, missä putki alkaa taas. Putken sisällä oli painetta päälle 100 baria. 70 metrin syvyydessä vedenpaine o noin 7 baria. Ylipainetta jää vielä noin vajaa 100 baria. Se kohta, jossa räjähdys on ollut, on pieninä paloina pitkin pohjaa. Ja räjähdyskohdasta molempiin suuntiin putki on repeytynyt aika matkalta, ihan sen pirunmoisen sisäisen paineen vuoksi. Tuossa hajoaminen on loppunut, siis räjähdyspaine + sisäine paine ei ole enää tuossa kohdassa saanut rikottua putkea.

Panos jolla putki on tuhottu ei ole tarvinnut olla edes kovin suuri, kiitos putken suuren sisäisen paineen, jos se on ollut putkessa kiinni tai se on ollut suuntaava r-panos?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 203
 • Liked: 69757
 • Optimistinen skeptikko
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #361 : 23.10.2022, 11:59:03 »
Pitkä juttu, loput linkistä.

Lainaus
Eeropekka Rislakki
https://www.facebook.com/eeropekka.rislakki/posts/pfbid01Luumq7BVkJeDNb9sT7uhGGYuSvCVTUQ2rBaHSjx8oQfmdw1pLbTEVyj5uMqgTCDl
Kaasua, pääministeri Lipponen!

Kriittinen keskustelu Nord Stream -kaasuputkista alkoi Saksassa keväällä 2018. Kimmokkeen antoi tanskalaisen palkitun, tutkivan journalistin Jens Høvsgaardin kirja ”Vakoojat, jotka toivat lämpöä – Tarina Itämeren pohjassa olevasta kaasuputkesta ja siitä, miksi Putin ja muut KGB:n agentit ja Stasi lahjoivat ja kiristivät poliitikkoja Ruotsin, Suomen, Saksan ja Tanskan hallitusten pääministeritasolle asti.”

Puolankielisen käännöksen jälkeen saksalainen Europa-Verlag julkaisi saksankielisen käännöksen vuoden 2019 alussa nimellä, joka kirkastaa yhä kuvaa: ”Ahneus, kaasu ja raha – Miten Saksa vaarantaa Euroopan tulevaisuuden Nord Streamin takia”.
Myös Ruotsissa kriittinen keskustelu Nord Stream -kaasuputkien poliittisesta päätöksen teosta on kiehunut pitkään.
Suomessa kriittinen polemiikki on alkanut mediassa vasta nyt, mutta se ei johdu siitä, ettei tietoa olisi ollut tarjolla jo aiemmin, vaan siitä, että median murroksessa tutkiva journalismin alennustila osui juuri 2010-luvun loppuun.
Toinen selitys on surullisempi: Suomessa poliittisesti aroista sisällöistä päätetään ehkä muualla kuin toimituksissa. Mahdollista on myös, että virallisen poliittisen totuuden kyseenalaistavaa sisältöä ei suosita – kuten EU:n valuviat tai sen ideologinen kehitys, tai rahaunionin ja euron negatiivinen vaikutus Suomen talouteen, ja onko Ruotsin omalla rahapolitiikalla merkitystä talouksiemme kehitysvertailuissa.

Miten nämä liittyvät vinoutuneeseen energiariippuvuuteen? Siten, että kyse on samasta ilmiöstä: suomettumisesta ennen, nyt ja huomenna.

Olemmeko olleet EU:n ja NATO:n lisäksi kumartuneina kahteen muuhunkin suuntaan?: Venäjälle vanhasta muistista, sekä Saksaan, joka on EU-alueen talousmahti, jota kunnioitamme pelonsekaisesti tyhmyyteen asti. Saksan energiapolitiikka kun muuttui täydellisesti Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden takia vuonna 2011 ja kaikki Saksan 17 ydinvoimalaa päätettiin lakkauttaa vuoteen 2022 mennessä. Saksa päätyi Venäläiseen maakaasuun ja vei koko Euroopan ansaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 725
 • Liked: 111959
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #362 : 23.10.2022, 12:22:05 »
Saksan energiapolitiikka kun muuttui täydellisesti Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden takia vuonna 2011 ja kaikki Saksan 17 ydinvoimalaa päätettiin lakkauttaa vuoteen 2022 mennessä. Saksa päätyi Venäläiseen maakaasuun ja vei koko Euroopan ansaan.

Ydinvoimasta luopumisesta oli päätetty hallitukseen päästettyjen vihreiden painostuksesta vastaavalla tavalla (tapahtuisi vuoteen 2022 mennessä) jo kymmenen vuotta aiemmin vuonna 2001, mutta Fukushiman onnettomuutta käytettiin tekosyynä palata tähän aiempaan alasajosuunnitelmaan, kun välissä vuonna 2009 ydinvoimaloiden käyttöikää oli vuorostaan pidennetty noin kymmenellä vuodella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 516
 • Liked: 7761
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #363 : 23.10.2022, 12:59:01 »
Fukushiman pilasi tsunami eikä laitoksessa itsessään ollut muuta suunnittelu- tai teknistä vikaa kuin 14 metriseltä tsunamilta suojattomat hätägeneraattorit. Tsunamin aiheutti voimakkain ikinä mitattu maanjäristys Japanissa. Laitos sinänsä oli siis ihan ookoo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_nuclear_disaster

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 313
 • Liked: 5056
 • Missä neon vaihtuu puuhun
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #364 : 23.10.2022, 13:20:07 »
Eipä tietenkään, ja itsehän valitsit että puhumme uskosta. Itse mieluummin tietäisin, mutta näyttää olevan vaikeaa saada tietoa, vaikka ei nyt luulisi mitenkään olevan kellään mitään estoja läväyttää pöytään todisteet tai edes lopputulos, että ryssähän se räjäytti. Mutta ei, tätä ei nyt vahvisteta, ihmiset jätetään erilaisiin uskoihin.
Silloin kyllä sopii uskoa, ettei ryssä räjäyttänyt NordStreameja.

Sinun harmiksesi pystyn aukottomasti todistamaan Venäjän olevan hyökkäyksen takana. Kas näin:

Venäjän olisi täysin idioottimaista räjäyttää tässä tilanteessa oma putki, kun Norja - Puola putki, jonka venttiili ei ole Putinin hyppysissä, kulkee aivan siinä vieressä. Täten siis Putinin on oltava täysi hullu.

Ai että mistä tiedän Venäjän tehneen sen hyökkäyksen? No olisi aivan hullua tuhota oma putki "vihollisen" putken kulkiessa vain lyhyen etäisyyden päässä, mutta kuten yllä todistin, Putin on hullu.

Tämä vaativa ajatustyö kävi niin voimille, että on mentävä nukkumaan. Toivottavasti osaat korjata virheen ajattelussasi.

Naurattaa ajatuskin että venäläiset olisivat vahingossa räjäyttäneet väärän putken - omansa.

Se että kohde olisi ollut Norjan-putki, kumoaisi molemmat vastaväitteet eli teon itsellevahingollisen luonteen ja sen että räjäytyshän onnistui (liian hyvin ryssälle). Jos putkissa on erehtymisen vaara, veikkaan että räjäytyksen teki Putin.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2022, 13:22:14 kirjoittanut Lyyti »
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 934
 • Liked: 3305
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #365 : 26.10.2022, 21:40:07 »
Lainaus
Räjähtikö kaasuputki sisältä? "Uudet kuvat herättävät paljon kysymyksiä", sanoo asiantuntija

Suuri yleisö pääsi tiistaina ensimmäistä kertaa tarkastelemaan räjähtänyttä Nord Stream 1 -kaasuputkea, kun Ruotsin viranomaiset päästivät ruotsalaisen Expressen-lehden kuvaamaan räjähdyskohtaa vedenalaisen kuvauslaitteen avulla.

Mutta voiko videon perusteella päätellä uutta tietoa Nord Streamin räjähdyksistä?

Useita teorioita on lähtenyt liikkeelle, mutta nyt nähdyn materiaalin perusteella on vaikea sanoa mitään varmaa, sanoo räjähde­asiantuntija, majuri evp. Mika Tyry.

Tyry arvelee, että tutkimuksia tehneet viranomaiset ovat jo vieneet mielenkiintoisimmat asiat rikospaikalta mennessään. Expressenin kuvaama kohta voi hyvin olla räjähdyksen keskuksen sijaan esimerkiksi muuta putkea heikompi hitsauskohta, joka on revennyt räjähdyksen yhteydessä.

"Voi olla että tämä on sellainen kohta, josta ei voida tehdä tarkempaa analyysia. Kuvat herättävät paljon kysymyksiä", hän sanoo HS:lle.

Expressenin kuvaama putken reuna näyttää maallikon silmään siltä, että se olisi vääntynyt sisältä ulospäin. Se on antanut pontta teorialle, jonka mukaan räjähde olisi kiinnitetty laitteeseen, jota kutsutaan "possuksi". Se kulkee putken sisällä ja puhdistaa, huoltaa tai tarkastaa sitä.

Tyry varoittaa tekemästä tällaisia päätelmiä.

"Yksittäisestä kuvasta tai kappaleesta tällaista räjähdysteoriaa ei voi päätellä. Jos katkaisen putken yhdestä kohtaa vaikka leikkaavalla panoksella, todennäköistä on, että putken paine irrottaa putken liitoksistaan ja se lähtee heilumaan kuin puutarhaletku", hän sanoo.

"Väitän, että se hakkaa siellä pohjassa niin paljon, että siinä tärinässä ja kaasun purkautuessa sieltä on lentänyt kappaleita ulos. Se saa varmasti tapahtuman näyttämään siltä, että pommi on räjähtänyt sisältä päin."

Räjähteen ja paineen aiheuttamat repeämät voi kyllä erottaa toisistaan mutta ei nyt nähdyn yhden repeämän perusteella, Tyry sanoo.

Räjähde jättää yleensä mustuneen palojäljen, paineaalto ei. Mitä lähempänä ollaan räjähdyksen keskipistettä, sitä pienemmiksi kappaleiksi putki pirstoutuu. Vasta kauempaa löytyy isoja vääntyneitä riekaleita.

"Yhden vääntyneen kappaleen perusteella räjähdystapahtumasta on vaikeaa tehdä johtopäätöksiä. Pienet, vaikeasti löydettävät kappaleet kertovat meille enemmän."

Tyryn mukaan räjähdyksissä jää yleensä jäljelle valtaosa räjäytetystä materiaalista, vaikkakin pieninä paloina. Jos räjähde oli vaikkapa possun kyydissä, ammattilaiset kyllä saavat sen selville.

"Tapahtumakulku on ihan täysin ratkaistavissa."

HS: Räjähtikö kaasuputki sisältä? "Uudet kuvat herättävät paljon kysymyksiä", sanoo asiantuntija

Nord Streamien räjäytykset hävisivät uutisista hämmästyttävän nopeasti. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että putkien räjäyttäjä on kyllä jo tiedossa ja on todennäköisesti ollut alusta asti, vaikka mitään virallista tutkimusraporttia ei ole ilmestynyt. Jos Venäjä ei sittenkään räjäyttänyt omia putkiaan, asiasta halutaan olla mieluummin hissukseen, koska oikea syyllinen ei sovi siihen kuvioon, johon meidän kuuluu uskoa.

Länsi eli Eurooppa ja Yhdysvallat ovat samalla puolella. Silti on hyvin mahdollista, että samalla puolella oleva vahvempi osapuoli sabotoi samalla puolella olevaa toista osapuolta omien intressiensä vuoksi. Minussa tämä herättää huolta, mihin kaikkeen hyväuskoinen ja sinisilmäinen Suomi onnistutaan vielä saamaan mukaan. Koko juttu linkissä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 267
 • Liked: 49597
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #366 : 26.10.2022, 21:53:32 »
Nord Streamien räjäytykset hävisivät uutisista hämmästyttävän nopeasti. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että putkien räjäyttäjä on kyllä jo tiedossa ja on todennäköisesti ollut alusta asti, vaikka mitään virallista tutkimusraporttia ei ole ilmestynyt. Jos Venäjä ei sittenkään räjäyttänyt omia putkiaan, asiasta halutaan olla mieluummin hissukseen, koska oikea syyllinen ei sovi siihen kuvioon, johon meidän kuuluu uskoa.

Kaikkihan me tiedämme kuka sen räjäytti, ja Ruotsi tietää varmasti, mutta ei voi kertoa.

Jos Ruotsi kertoisi, paljastaisi high tech sotilassalaisuuksiaan. Nimittäin jos syyttäisi tiettyä tahoa, joutuisi myös perustelemaan, mihin syytös perustuu.

-i-
« Viimeksi muokattu: 26.10.2022, 21:56:24 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 828
 • Liked: 8414
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #367 : 27.10.2022, 07:57:47 »
^
Malttia, malttia!

Ei sitä Estonia-ONNETTOMUUDEN loppuraporttia nyt ihan silmänräpäyksessä muokata Nord Stream -raportiksi, vaikka copy-paste kätevä onkin.

Eiköhän sieltä kohta kuulla sanoja kuten 'luonnollinen, pohjan vajoaminen, sedimenttikerros, hitsauksen pettäminen, virheellinen' jne., kun Ruotsi kertoo halustaan peittää tämä ikävä onnettomuus betonilla   :P

Edellinen oli tietysti siis vitsiä, mutta siitäpä tulikin mieleen Estonia keskustelujen "asiantuntijat", jotka "tiesivät" esim. hylylle sukeltamisen olevan lähes mahdoton tehtävä, saatika siellä operoinnin, kuten myöhemmin irroitetun rampin irroittamisen  ;D

Itse asiassa kaiken maailman novitshok-juttujen, sodan, valheiden, uhkailujen, Nord-Steem räjäytysten yms. paskan jälkeen Estonian upottaminenkin ruotsalaisten puna-armeijalta pöllimien sotatarvikeidenkin takia, kuulostaa täysin uskottavalta. Ihan ryssältä!

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 336
 • Liked: 811
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #368 : 30.10.2022, 11:49:35 »
Lainaus
Russia says UK navy blew up Nord Stream, London denies involvement

LONDON, Oct 29 (Reuters) - Russia's defence ministry said on Saturday that British navy personnel blew up the Nord Stream gas pipelines last month, a claim that London said was false and designed to distract from Russian military failures in Ukraine.

Russia did not give evidence for its claim that a leading NATO member had sabotaged critical Russian infrastructure amid the worst crisis in relations between the West and Russia since the depths of the Cold War.

The Russian ministry said that "British specialists" from the same unit directed Ukrainian drone attacks on ships of Russian Black Sea fleet in Crimea earlier on Saturday that it said were largely repelled by Russian forces, with minor damage to a Russian minesweeper.

"According to available information, representatives of this unit of the British Navy took part in the planning, provision and implementation of a terrorist attack in the Baltic Sea on September 26 this year - blowing up the Nord Stream 1 and Nord Stream 2 gas pipelines," the ministry said.

Britain denied the claim.

"To detract from their disastrous handling of the illegal invasion of Ukraine, the Russian Ministry of Defence is resorting to peddling false claims of an epic scale," the British defence ministry said.

"This invented story, says more about arguments going on inside the Russian government than it does about the West."

Maria Zakharova, a spokeswoman for Russian foreign ministry, said Moscow will seek reaction from the U.N. Security Council saying on social media Moscow wanted to draw attention to "a series of terrorist attacks committed against the Russian Federation in the Black and Baltic Seas, including the involvement of Britain in them".
...

https://www.reuters.com/world/europe/russia-says-british-navy-personnel-blew-up-nord-stream-gas-pipelines-2022-10-29/

mck

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 157
 • Liked: 222
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #369 : 13.01.2023, 20:04:12 »
En tiedä onko oikea ketju, mutta tosiaan kuten uutisista juuri olemme saaneet lukea Liettuan ja Latvian välisessä kaasuputkessa on tapahtunut sattumus.

https://www.delfi.lt/news/daily/crime/pasvalio-rajone-sprogo-dujotiekis-pliuptelejo-apie-50-metru-aukscio-liepsna.d?id=92270881

Poimintoja kääntäjän avulla:

Lainaus
Perjantaina 13. tammikuuta noin klo 16. 57 min. Panevėžysin piiri poliisille kerrottiin kaasuputken räjähtäneen Pasvalis Vienkiemii -kylässä, joka sijaitsee Pasvalisin alueella, Joniškėlis-kadulla . Poliisin mukaan liekit nousevat noin 50 metrin korkeuteen. Tapahtuman jälkeen päätettiin evakuoida ympäröivät asukkaat
...

"Tässä paikassa kaasunsiirtojärjestelmä koostuu kahdesta rinnakkaisesta kaasuputkesta, joista räjähdys tapahtui alustavien tietojen mukaan yhdessä. Toinen putki ei vaurioitunut. Kaasun syöttö vaurioituneen kaasuputken kautta keskeytettiin välittömästi, mutta Pasvalisin seudun kuluttajille kaasun saanti on jo varmistettu viereisen kaasuputken kautta", raportissa lukee.

...

Kaasuputkea, josta tuli syttyi, käytetään kaasun toimittamiseen Liettuan pohjoisosassa ja kaasun kuljettamiseen Latviaan. Lisätty : Tilannekoordinointiosaston mukaan noin klo 19. Palo on paikallinen, tilanne on vakaa. Palomiesten mukaan loukkaantuneista ei ole tietoa.