Kirjoittaja Aihe: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket  (Luettu 53334 kertaa)

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 963
 • Liked: 25664
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #360 : 18.10.2022, 18:52:45 »
Näyttääkö tämä siltä, että putki on räjähtänyt sisältä ulospäin?

Sieltä uupuu kuulemma 50 metriä putkea. Tuo on siitä, missä putki alkaa taas. Putken sisällä oli painetta päälle 100 baria. 70 metrin syvyydessä vedenpaine o noin 7 baria. Ylipainetta jää vielä noin vajaa 100 baria. Se kohta, jossa räjähdys on ollut, on pieninä paloina pitkin pohjaa. Ja räjähdyskohdasta molempiin suuntiin putki on repeytynyt aika matkalta, ihan sen pirunmoisen sisäisen paineen vuoksi. Tuossa hajoaminen on loppunut, siis räjähdyspaine + sisäine paine ei ole enää tuossa kohdassa saanut rikottua putkea.

Panos jolla putki on tuhottu ei ole tarvinnut olla edes kovin suuri, kiitos putken suuren sisäisen paineen, jos se on ollut putkessa kiinni tai se on ollut suuntaava r-panos?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 981
 • Liked: 94196
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #361 : 23.10.2022, 11:59:03 »
Pitkä juttu, loput linkistä.

Lainaus
Eeropekka Rislakki
https://www.facebook.com/eeropekka.rislakki/posts/pfbid01Luumq7BVkJeDNb9sT7uhGGYuSvCVTUQ2rBaHSjx8oQfmdw1pLbTEVyj5uMqgTCDl
Kaasua, pääministeri Lipponen!

Kriittinen keskustelu Nord Stream -kaasuputkista alkoi Saksassa keväällä 2018. Kimmokkeen antoi tanskalaisen palkitun, tutkivan journalistin Jens Høvsgaardin kirja ”Vakoojat, jotka toivat lämpöä – Tarina Itämeren pohjassa olevasta kaasuputkesta ja siitä, miksi Putin ja muut KGB:n agentit ja Stasi lahjoivat ja kiristivät poliitikkoja Ruotsin, Suomen, Saksan ja Tanskan hallitusten pääministeritasolle asti.”

Puolankielisen käännöksen jälkeen saksalainen Europa-Verlag julkaisi saksankielisen käännöksen vuoden 2019 alussa nimellä, joka kirkastaa yhä kuvaa: ”Ahneus, kaasu ja raha – Miten Saksa vaarantaa Euroopan tulevaisuuden Nord Streamin takia”.
Myös Ruotsissa kriittinen keskustelu Nord Stream -kaasuputkien poliittisesta päätöksen teosta on kiehunut pitkään.
Suomessa kriittinen polemiikki on alkanut mediassa vasta nyt, mutta se ei johdu siitä, ettei tietoa olisi ollut tarjolla jo aiemmin, vaan siitä, että median murroksessa tutkiva journalismin alennustila osui juuri 2010-luvun loppuun.
Toinen selitys on surullisempi: Suomessa poliittisesti aroista sisällöistä päätetään ehkä muualla kuin toimituksissa. Mahdollista on myös, että virallisen poliittisen totuuden kyseenalaistavaa sisältöä ei suosita – kuten EU:n valuviat tai sen ideologinen kehitys, tai rahaunionin ja euron negatiivinen vaikutus Suomen talouteen, ja onko Ruotsin omalla rahapolitiikalla merkitystä talouksiemme kehitysvertailuissa.

Miten nämä liittyvät vinoutuneeseen energiariippuvuuteen? Siten, että kyse on samasta ilmiöstä: suomettumisesta ennen, nyt ja huomenna.

Olemmeko olleet EU:n ja NATO:n lisäksi kumartuneina kahteen muuhunkin suuntaan?: Venäjälle vanhasta muistista, sekä Saksaan, joka on EU-alueen talousmahti, jota kunnioitamme pelonsekaisesti tyhmyyteen asti. Saksan energiapolitiikka kun muuttui täydellisesti Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden takia vuonna 2011 ja kaikki Saksan 17 ydinvoimalaa päätettiin lakkauttaa vuoteen 2022 mennessä. Saksa päätyi Venäläiseen maakaasuun ja vei koko Euroopan ansaan.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 364
 • Liked: 134373
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #362 : 23.10.2022, 12:22:05 »
Saksan energiapolitiikka kun muuttui täydellisesti Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden takia vuonna 2011 ja kaikki Saksan 17 ydinvoimalaa päätettiin lakkauttaa vuoteen 2022 mennessä. Saksa päätyi Venäläiseen maakaasuun ja vei koko Euroopan ansaan.

Ydinvoimasta luopumisesta oli päätetty hallitukseen päästettyjen vihreiden painostuksesta vastaavalla tavalla (tapahtuisi vuoteen 2022 mennessä) jo kymmenen vuotta aiemmin vuonna 2001, mutta Fukushiman onnettomuutta käytettiin tekosyynä palata tähän aiempaan alasajosuunnitelmaan, kun välissä vuonna 2009 ydinvoimaloiden käyttöikää oli vuorostaan pidennetty noin kymmenellä vuodella.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 246
 • Liked: 9367
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #363 : 23.10.2022, 12:59:01 »
Fukushiman pilasi tsunami eikä laitoksessa itsessään ollut muuta suunnittelu- tai teknistä vikaa kuin 14 metriseltä tsunamilta suojattomat hätägeneraattorit. Tsunamin aiheutti voimakkain ikinä mitattu maanjäristys Japanissa. Laitos sinänsä oli siis ihan ookoo.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fukushima_nuclear_disaster

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 726
 • Liked: 6533
 • Sananvapaustaliban.
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #364 : 23.10.2022, 13:20:07 »
Eipä tietenkään, ja itsehän valitsit että puhumme uskosta. Itse mieluummin tietäisin, mutta näyttää olevan vaikeaa saada tietoa, vaikka ei nyt luulisi mitenkään olevan kellään mitään estoja läväyttää pöytään todisteet tai edes lopputulos, että ryssähän se räjäytti. Mutta ei, tätä ei nyt vahvisteta, ihmiset jätetään erilaisiin uskoihin.
Silloin kyllä sopii uskoa, ettei ryssä räjäyttänyt NordStreameja.

Sinun harmiksesi pystyn aukottomasti todistamaan Venäjän olevan hyökkäyksen takana. Kas näin:

Venäjän olisi täysin idioottimaista räjäyttää tässä tilanteessa oma putki, kun Norja - Puola putki, jonka venttiili ei ole Putinin hyppysissä, kulkee aivan siinä vieressä. Täten siis Putinin on oltava täysi hullu.

Ai että mistä tiedän Venäjän tehneen sen hyökkäyksen? No olisi aivan hullua tuhota oma putki "vihollisen" putken kulkiessa vain lyhyen etäisyyden päässä, mutta kuten yllä todistin, Putin on hullu.

Tämä vaativa ajatustyö kävi niin voimille, että on mentävä nukkumaan. Toivottavasti osaat korjata virheen ajattelussasi.

Naurattaa ajatuskin että venäläiset olisivat vahingossa räjäyttäneet väärän putken - omansa.

Se että kohde olisi ollut Norjan-putki, kumoaisi molemmat vastaväitteet eli teon itsellevahingollisen luonteen ja sen että räjäytyshän onnistui (liian hyvin ryssälle). Jos putkissa on erehtymisen vaara, veikkaan että räjäytyksen teki Putin.
« Viimeksi muokattu: 23.10.2022, 13:22:14 kirjoittanut Lyyti »
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Vale, emävale, yle.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #365 : 26.10.2022, 21:40:07 »
Lainaus
Räjähtikö kaasuputki sisältä? "Uudet kuvat herättävät paljon kysymyksiä", sanoo asiantuntija

Suuri yleisö pääsi tiistaina ensimmäistä kertaa tarkastelemaan räjähtänyttä Nord Stream 1 -kaasuputkea, kun Ruotsin viranomaiset päästivät ruotsalaisen Expressen-lehden kuvaamaan räjähdyskohtaa vedenalaisen kuvauslaitteen avulla.

Mutta voiko videon perusteella päätellä uutta tietoa Nord Streamin räjähdyksistä?

Useita teorioita on lähtenyt liikkeelle, mutta nyt nähdyn materiaalin perusteella on vaikea sanoa mitään varmaa, sanoo räjähde­asiantuntija, majuri evp. Mika Tyry.

Tyry arvelee, että tutkimuksia tehneet viranomaiset ovat jo vieneet mielenkiintoisimmat asiat rikospaikalta mennessään. Expressenin kuvaama kohta voi hyvin olla räjähdyksen keskuksen sijaan esimerkiksi muuta putkea heikompi hitsauskohta, joka on revennyt räjähdyksen yhteydessä.

"Voi olla että tämä on sellainen kohta, josta ei voida tehdä tarkempaa analyysia. Kuvat herättävät paljon kysymyksiä", hän sanoo HS:lle.

Expressenin kuvaama putken reuna näyttää maallikon silmään siltä, että se olisi vääntynyt sisältä ulospäin. Se on antanut pontta teorialle, jonka mukaan räjähde olisi kiinnitetty laitteeseen, jota kutsutaan "possuksi". Se kulkee putken sisällä ja puhdistaa, huoltaa tai tarkastaa sitä.

Tyry varoittaa tekemästä tällaisia päätelmiä.

"Yksittäisestä kuvasta tai kappaleesta tällaista räjähdysteoriaa ei voi päätellä. Jos katkaisen putken yhdestä kohtaa vaikka leikkaavalla panoksella, todennäköistä on, että putken paine irrottaa putken liitoksistaan ja se lähtee heilumaan kuin puutarhaletku", hän sanoo.

"Väitän, että se hakkaa siellä pohjassa niin paljon, että siinä tärinässä ja kaasun purkautuessa sieltä on lentänyt kappaleita ulos. Se saa varmasti tapahtuman näyttämään siltä, että pommi on räjähtänyt sisältä päin."

Räjähteen ja paineen aiheuttamat repeämät voi kyllä erottaa toisistaan mutta ei nyt nähdyn yhden repeämän perusteella, Tyry sanoo.

Räjähde jättää yleensä mustuneen palojäljen, paineaalto ei. Mitä lähempänä ollaan räjähdyksen keskipistettä, sitä pienemmiksi kappaleiksi putki pirstoutuu. Vasta kauempaa löytyy isoja vääntyneitä riekaleita.

"Yhden vääntyneen kappaleen perusteella räjähdystapahtumasta on vaikeaa tehdä johtopäätöksiä. Pienet, vaikeasti löydettävät kappaleet kertovat meille enemmän."

Tyryn mukaan räjähdyksissä jää yleensä jäljelle valtaosa räjäytetystä materiaalista, vaikkakin pieninä paloina. Jos räjähde oli vaikkapa possun kyydissä, ammattilaiset kyllä saavat sen selville.

"Tapahtumakulku on ihan täysin ratkaistavissa."

HS: Räjähtikö kaasuputki sisältä? "Uudet kuvat herättävät paljon kysymyksiä", sanoo asiantuntija

Nord Streamien räjäytykset hävisivät uutisista hämmästyttävän nopeasti. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että putkien räjäyttäjä on kyllä jo tiedossa ja on todennäköisesti ollut alusta asti, vaikka mitään virallista tutkimusraporttia ei ole ilmestynyt. Jos Venäjä ei sittenkään räjäyttänyt omia putkiaan, asiasta halutaan olla mieluummin hissukseen, koska oikea syyllinen ei sovi siihen kuvioon, johon meidän kuuluu uskoa.

Länsi eli Eurooppa ja Yhdysvallat ovat samalla puolella. Silti on hyvin mahdollista, että samalla puolella oleva vahvempi osapuoli sabotoi samalla puolella olevaa toista osapuolta omien intressiensä vuoksi. Minussa tämä herättää huolta, mihin kaikkeen hyväuskoinen ja sinisilmäinen Suomi onnistutaan vielä saamaan mukaan. Koko juttu linkissä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 726
 • Liked: 65522
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #366 : 26.10.2022, 21:53:32 »
Nord Streamien räjäytykset hävisivät uutisista hämmästyttävän nopeasti. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että putkien räjäyttäjä on kyllä jo tiedossa ja on todennäköisesti ollut alusta asti, vaikka mitään virallista tutkimusraporttia ei ole ilmestynyt. Jos Venäjä ei sittenkään räjäyttänyt omia putkiaan, asiasta halutaan olla mieluummin hissukseen, koska oikea syyllinen ei sovi siihen kuvioon, johon meidän kuuluu uskoa.

Kaikkihan me tiedämme kuka sen räjäytti, ja Ruotsi tietää varmasti, mutta ei voi kertoa.

Jos Ruotsi kertoisi, paljastaisi high tech sotilassalaisuuksiaan. Nimittäin jos syyttäisi tiettyä tahoa, joutuisi myös perustelemaan, mihin syytös perustuu.

-i-
« Viimeksi muokattu: 26.10.2022, 21:56:24 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pakkanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 968
 • Liked: 9184
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #367 : 27.10.2022, 07:57:47 »
^
Malttia, malttia!

Ei sitä Estonia-ONNETTOMUUDEN loppuraporttia nyt ihan silmänräpäyksessä muokata Nord Stream -raportiksi, vaikka copy-paste kätevä onkin.

Eiköhän sieltä kohta kuulla sanoja kuten 'luonnollinen, pohjan vajoaminen, sedimenttikerros, hitsauksen pettäminen, virheellinen' jne., kun Ruotsi kertoo halustaan peittää tämä ikävä onnettomuus betonilla   :P

Edellinen oli tietysti siis vitsiä, mutta siitäpä tulikin mieleen Estonia keskustelujen "asiantuntijat", jotka "tiesivät" esim. hylylle sukeltamisen olevan lähes mahdoton tehtävä, saatika siellä operoinnin, kuten myöhemmin irroitetun rampin irroittamisen  ;D

Itse asiassa kaiken maailman novitshok-juttujen, sodan, valheiden, uhkailujen, Nord-Steem räjäytysten yms. paskan jälkeen Estonian upottaminenkin ruotsalaisten puna-armeijalta pöllimien sotatarvikeidenkin takia, kuulostaa täysin uskottavalta. Ihan ryssältä!

Urban Moving Systems

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 442
 • Liked: 1049
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #368 : 30.10.2022, 11:49:35 »
Lainaus
Russia says UK navy blew up Nord Stream, London denies involvement

LONDON, Oct 29 (Reuters) - Russia's defence ministry said on Saturday that British navy personnel blew up the Nord Stream gas pipelines last month, a claim that London said was false and designed to distract from Russian military failures in Ukraine.

Russia did not give evidence for its claim that a leading NATO member had sabotaged critical Russian infrastructure amid the worst crisis in relations between the West and Russia since the depths of the Cold War.

The Russian ministry said that "British specialists" from the same unit directed Ukrainian drone attacks on ships of Russian Black Sea fleet in Crimea earlier on Saturday that it said were largely repelled by Russian forces, with minor damage to a Russian minesweeper.

"According to available information, representatives of this unit of the British Navy took part in the planning, provision and implementation of a terrorist attack in the Baltic Sea on September 26 this year - blowing up the Nord Stream 1 and Nord Stream 2 gas pipelines," the ministry said.

Britain denied the claim.

"To detract from their disastrous handling of the illegal invasion of Ukraine, the Russian Ministry of Defence is resorting to peddling false claims of an epic scale," the British defence ministry said.

"This invented story, says more about arguments going on inside the Russian government than it does about the West."

Maria Zakharova, a spokeswoman for Russian foreign ministry, said Moscow will seek reaction from the U.N. Security Council saying on social media Moscow wanted to draw attention to "a series of terrorist attacks committed against the Russian Federation in the Black and Baltic Seas, including the involvement of Britain in them".
...

https://www.reuters.com/world/europe/russia-says-british-navy-personnel-blew-up-nord-stream-gas-pipelines-2022-10-29/

mck

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 517
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #369 : 13.01.2023, 20:04:12 »
En tiedä onko oikea ketju, mutta tosiaan kuten uutisista juuri olemme saaneet lukea Liettuan ja Latvian välisessä kaasuputkessa on tapahtunut sattumus.

https://www.delfi.lt/news/daily/crime/pasvalio-rajone-sprogo-dujotiekis-pliuptelejo-apie-50-metru-aukscio-liepsna.d?id=92270881

Poimintoja kääntäjän avulla:

Lainaus
Perjantaina 13. tammikuuta noin klo 16. 57 min. Panevėžysin piiri poliisille kerrottiin kaasuputken räjähtäneen Pasvalis Vienkiemii -kylässä, joka sijaitsee Pasvalisin alueella, Joniškėlis-kadulla . Poliisin mukaan liekit nousevat noin 50 metrin korkeuteen. Tapahtuman jälkeen päätettiin evakuoida ympäröivät asukkaat
...

"Tässä paikassa kaasunsiirtojärjestelmä koostuu kahdesta rinnakkaisesta kaasuputkesta, joista räjähdys tapahtui alustavien tietojen mukaan yhdessä. Toinen putki ei vaurioitunut. Kaasun syöttö vaurioituneen kaasuputken kautta keskeytettiin välittömästi, mutta Pasvalisin seudun kuluttajille kaasun saanti on jo varmistettu viereisen kaasuputken kautta", raportissa lukee.

...

Kaasuputkea, josta tuli syttyi, käytetään kaasun toimittamiseen Liettuan pohjoisosassa ja kaasun kuljettamiseen Latviaan. Lisätty : Tilannekoordinointiosaston mukaan noin klo 19. Palo on paikallinen, tilanne on vakaa. Palomiesten mukaan loukkaantuneista ei ole tietoa.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #370 : 08.02.2023, 21:45:37 »
Amerikkalainen tutkiva journalisti Seymour Hersh - saanut aikoinaan mm. Pulitzer-palkinnon paljastuksistaan, alkaen vuoden 1969 My Lain verilöylystä Vietnamissa - väittää, että USA:n laivasto järjesti räjähteet Nordstream kaasuputkiin NATO-harjoituksien varjolla ja pani sitten norjalaiset räjäyttämään ne myöhemmin. Valkoinen talo tietty kiistää väitteen.

Tuosta nyt tuskin saadaan lopulta mitään selvyyttä julkisuuteen lähitulevaisuudessakaan, sillä tutkintaa vetävät ruotsalaiset eivät saksalaismedian mukaan päästä edes saksalaisia ja tanskalaisia mukaan tutkimuksiin.

Lainaus
US Navy planted explosions under Nord Stream – Seymour Hersh

Bulgarianmilitary.com 8.2.2023

WASHINGTON, US — The explosions of the Nord Stream and Nord Stream 2 gas pipelines were orchestrated by the US. This is claimed by the famous American journalist Seymour Hersh, who conducted his own investigation into the sabotage.

The journalist, known for his publications on US crimes in Vietnam and during the wars in the Middle East, was able to obtain information about the sabotage from an unnamed source who was directly involved in the preparation of the operation.

According to Hersh, the explosives under the Nord Stream were planted by US Navy divers under the guise of NATO naval exercises. The Norwegian military activated the explosives when they received the relevant order.

As the journalist emphasizes, the decision to undermine the Northern Streams was agreed upon and approved personally by US President Joe Biden. For more than nine months, the head of the White House discussed this issue with his inner circle, after which he still gave the green light to carry out sabotage.

Hersh believes that the key issue during the months-long discussions between Biden and his aides about sabotage was the concealment of possible evidence of sabotage. Naturally, now the US administration and the Central Intelligence Agency [CIA] deny that they were involved in blowing up gas pipelines.

Interestingly, soon after the sabotage, the discussion of the Nord Stream explosions disappeared from the agenda of interaction between Western leaders, and the number of discussions on this issue in the US and European media space also sharply decreased.

Eipä näytä tämäkään juttu juuri läntistä valtamediaa kiinnostavan. Englantilaisessa Timesissä on jotakin juttua maksumuurin takana ja Reuters vuorostaan on väsännyt nopeasti kiistävän jutun aiheesta. Nopeasti tuo sattumus on tosiaan agendalta kadonnut.

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 08.02.2023, 21:50:45 kirjoittanut akez »
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #371 : 09.02.2023, 06:24:53 »
Amerikkalainen tutkiva journalisti Seymour Hersh - saanut aikoinaan mm. Pulitzer-palkinnon paljastuksistaan, alkaen vuoden 1969 My Lain verilöylystä Vietnamissa - väittää, että USA:n laivasto järjesti räjähteet Nordstream kaasuputkiin NATO-harjoituksien varjolla ja pani sitten norjalaiset räjäyttämään ne myöhemmin. Valkoinen talo tietty kiistää väitteen.

Tuosta nyt tuskin saadaan lopulta mitään selvyyttä julkisuuteen lähitulevaisuudessakaan, sillä tutkintaa vetävät ruotsalaiset eivät saksalaismedian mukaan päästä edes saksalaisia ja tanskalaisia mukaan tutkimuksiin.

Lainaus
US Navy planted explosions under Nord Stream – Seymour Hersh

Bulgarianmilitary.com 8.2.2023

WASHINGTON, US — The explosions of the Nord Stream and Nord Stream 2 gas pipelines were orchestrated by the US. This is claimed by the famous American journalist Seymour Hersh, who conducted his own investigation into the sabotage.

The journalist, known for his publications on US crimes in Vietnam and during the wars in the Middle East, was able to obtain information about the sabotage from an unnamed source who was directly involved in the preparation of the operation.

According to Hersh, the explosives under the Nord Stream were planted by US Navy divers under the guise of NATO naval exercises. The Norwegian military activated the explosives when they received the relevant order.

As the journalist emphasizes, the decision to undermine the Northern Streams was agreed upon and approved personally by US President Joe Biden. For more than nine months, the head of the White House discussed this issue with his inner circle, after which he still gave the green light to carry out sabotage.

Hersh believes that the key issue during the months-long discussions between Biden and his aides about sabotage was the concealment of possible evidence of sabotage. Naturally, now the US administration and the Central Intelligence Agency [CIA] deny that they were involved in blowing up gas pipelines.

Interestingly, soon after the sabotage, the discussion of the Nord Stream explosions disappeared from the agenda of interaction between Western leaders, and the number of discussions on this issue in the US and European media space also sharply decreased.

Eipä näytä tämäkään juttu juuri läntistä valtamediaa kiinnostavan. Englantilaisessa Timesissä on jotakin juttua maksumuurin takana ja Reuters vuorostaan on väsännyt nopeasti kiistävän jutun aiheesta. Nopeasti tuo sattumus on tosiaan agendalta kadonnut.

EDIT typo

Naureskeltiin eilen illalla kaverin kanssa, kuinka mykistävän hiljaista oli suomalaisessa mediassa, vaikka esim. koko Saksa puhui asiasta. Eipä tunnu aamullakaan vielä nousseen suomettumisen, sensuurin ja (kuviteltujen) isäntien nuolennan ykkösmaan isoihin medioihin. Miksi suomalaiset toimittajat ja mediatalot on niin loputtoman paskoja? Tähänkään asiaan ei uskallettu koskea edes Reutersin tai muutaman saksalaisen mediatalon tyylillä, jossa vain kerrotaan, että journalisti Hersh on julkaissut tällaisia tietoja ja Washington kiistää.

Asia on mitä tärkein ja Suomenkin turvallisuusympäristöön vaikuttava. Kiinnostavin on tuo väite Norjan aktiivisesta roolista. Jos on ollut mukana, tulee kaikesta Norjan energiainfrastruktuurista jonkinlainen maali venäläisille. On vaikea uskoa, että Norjassa voitaisi olla noin puupäitä.

Suomalainen lehdistö on muutenkin vaiennut koko asiasta. Ei kyselyjä Ruotsista ja Tanskasta tutkimusten edistymisestä. Ei ”asiantuntijoita” spekuloimassa Saksan roolilla tutkimuksissa jne. Kaikki haluavat vaieta asiasta.

EDIT: Googlailin vähän. Saksalaisten lisäksi asiasta puhuttiin jo illalla ainakin ranskalaisessa ja englantilaisessa isossa mediassa. Ei tosin samalla laajuudella kuin saksalaisessa. Suomalaiset kirjoittaa asiasta CNN:n julkaistessa jotain, josta voi tehdä paskan käännöksen ja esittää itse tekemänään juttuna.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 06:32:28 kirjoittanut L. Brander »
Varautumisen suurvalta

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 185
 • Liked: 40521
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #372 : 09.02.2023, 20:46:51 »
Die Weltin juttua kaasuputkisattumuksesta US-journalisti Hershin paljastusten jälkeen.

Lainaus
ULKOMAAT NORD-STREAM SABOTAASI

USA tyrmää raportin - Moskova kutsuu Bideniä "terroristiksi"

Yhdysvaltalainen tutkiva journalisti on saanut selville, että USA on Norjan tuella vastuussa Nord-Stream kaasuputkien räjäyttämisestä. Valkoinen talo puhuu Oslon tavoin "keksinnöstä". Moskova vaatii kansainvälistä selvitystä.


Die Welt 9.2.2023

Venäjän johto on paneutunut raporttiin, joka puhuu USA:n osallisuudesta Nord-Stream kaasuputkien räjäyttämiseen, ja se on esittänyt vakavia syytöksiä USA:n presidentti Joe Bideniä kohtaan. "Biden on kirjaamassa itsensä historiaan terroristina", kirjoitti Venäjän parlamentin puheenjohtaja Vjatseslav Volodin torstaina Telegram-tilillään. Kreml vaatii uudelleen päästä osallistumaan kansainvälisiin tutkimuksiin.

"He tietävät, että myös meillä on tietoa, joka viittaa anglosaksien osallistuneen tämän tuhotyön organisoitiin", totesi Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov uutistoimisto Interfaxin mukaan. Valitettavasti Venäjää ei ole kuunneltu, tästä raportista voisi nyt tulla perusta kansainväliselle selvitykselle. Etenkään uhriksi joutuneen Saksan ei ole syytä jättää tätä huomioimatta.
(...)

Journalistilegendalla vain yksi lähde

US-journalisti Hersh on kertonut, että USA:n laivaston sukeltajat olivat Valkoisen talon määräämässä ja CIA:n suunnittelemassa operaatiossa asettaneet Norjan avustuksella räjähteitä kaasuputkiin viime kesäkuussa. Nämä räjäytettiin sitten syyskuussa etälaukaisimella.

Joe Biden halusi tällä estää sen, että Venäjä tienaisi edelleen miljardeja maakaasun viennillä, kirjoittaa kuuluisa Pulitzer-palkinnon voittaja. USA katsoi kaasuputkien olevan Kremlin Saksaan ja Keski-Eurooppaan kohdistuva kiristyskeino, joka voisi heikentää Lännen tukea Ukrainalle. Idean kaasuputkien tuhoamisesta sanotaan syntyneen jo joulukuussa 2021.
(...)

Otteita loppujutusta:

- Volodin: "Kun (US-presidentti) Trumanista tuli rikollinen käyttämällä atomiaseita siviiliväestöä vastaan Hiroshimassa ja Nagasakissa, niin Bidenistä on tullut terroristi, joka antoi määräyksen tuhota strategisten partnereidensa Saksan, Ranskan ja Alankomaiden energiainfrastruktuuria". Ukrainan energiainfrastruktuurin pommittamista venäläisten toimesta Volodin on sitä vastoin pitänyt oikeutettuna toimena.
- Ruotsin mukaan Nord-Streamin osalta kyse oli sabotaasista ja paikalta löytyi jäänteitä räjähteistä.
- Saksan oikeusministerin Peter Frankin mukaan tähän mennessä ei ole saatu mitään todisteita, että Venäjä olisi ollut osallinen räjähdyksiin. Venäjä taas ilmoitti heti räjähdysten jälkeen, että USA saattoi olla vastuussa niistä. "US-presidentin on vastattava kysymykseen onko USA nyt toteuttanut uhkauksensa", todettiin Venäjän ulkoministeriöstä. Biden oli Scholtzin vieraillessa USA:ssa (helmikuu 2022) varoittanut, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin sitten "Nord Stream 2 ei ole enää olemassa". Biden sanoi lupaavansa tämän, täsmentämättä tarkemmin sanojaan; "Teemme siitä lopun".

---

Tuo onkin mielenkiintoinen kuvio, jos (ja kun) NATO-maiden pomo hyökkää kysymättä ja pyytämättä NATO-kumppaneidensa infrastruktuuria vastaan ja järjestää näille energiakriisin, jota voidaan lähinnä lievittää vain sillä, että ne kaasut ostetaan jatkossa entistäkin korkeampaan hintaan NATO-pomon omalta puulaakiltaan. Mitähän muut klubin jäsenet mahtavat tuollaisesta tuumia? Ovat hiljaa ja nielevät vain kiltisti sopan jota syötetään?

EDIT typo
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 20:49:49 kirjoittanut akez »
George Orwell: "All that Oceania's citizens know about the world is whatever the Party wants them to know."

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 981
 • Liked: 94196
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #373 : 09.02.2023, 21:25:22 »
Biden oli Scholtzin vieraillessa USA:ssa (helmikuu 2022) varoittanut, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin sitten "Nord Stream 2 ei ole enää olemassa". Biden sanoi lupaavansa tämän, täsmentämättä tarkemmin sanojaan; "Teemme siitä lopun".

Trump taas kuulemma sanoi Putinille, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin hän pommittaa Moskovaa. En löytänyt enää YouTubesta tälle uskottavaqa lähdettä, jossa Trump näin oletettavasti sanoi.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 506
 • Liked: 18083
 • käpykaarti
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #374 : 09.02.2023, 21:30:23 »
Biden oli Scholtzin vieraillessa USA:ssa (helmikuu 2022) varoittanut, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin sitten "Nord Stream 2 ei ole enää olemassa". Biden sanoi lupaavansa tämän, täsmentämättä tarkemmin sanojaan; "Teemme siitä lopun".

Trump taas kuulemma sanoi Putinille, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin hän pommittaa Moskovaa. En löytänyt enää YouTubesta tälle uskottavaqa lähdettä, jossa Trump näin oletettavasti sanoi.

Uskottava lähde netissä, niin ei sellaista ole. Uskottavuus löytyy lähteitä/uutisia yhdistelemällä.

Trump on kyllä näin sanonut. Ja sanoi myös, että hän pystyy neuvottelemaan rauhan Ukrainaan 24 tunnissa, mikä on aika uskottava lausunto.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #375 : 09.02.2023, 21:32:42 »
HS heräsi uutisoimaan tänään n. kello 20. Miksi tällaista uutista ei voi kertoa suomalaisille, ennen kuin on ihan pakko? Eihän itse väitetyn operaation todenperäisyyteen tarvitse ottaa kantaa. Kertoo vain, mistä maailmalla puhutaan.

Suomessa on maailman huonoin lehdistö, toimittajat ja mediatalot. Periaatteessa olisi vapaus kertoa ja kirjoittaa, mutta nämä eivät kerro eikä kirjoita. Sitten nämä syöpäläiset muka ihailevat kollegoitaan, jotka kirjoittavat vapautensa ja jopa henkensä kaupalla. Suomalaiset lässyttää juhlapuheissa ja kirjoituksissa, vaikka vetävät kollegoidensa muiston vessasta alas päätöksellään olla kirjoittamatta, vaikka siihen olisi kaikki mahdollisuudet.

HS 9.2.2023
Lainaus
Tutkiva toimittaja väittää: Yhdysvaltain sukeltajat räjäyttivät kaasuputket Norjan avustuksella – Valkoinen talo kiistää

Seymour Hershin mukaan presidentti Joe Biden määräsi Nord Stream -putket räjäytettäviksi. Valkoinen talo kiistää syytökset ja kutsuu niitä ”täydeksi fiktioksi”.
...
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009382335.html
Varautumisen suurvalta

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 17 710
 • Liked: 28106
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #376 : 09.02.2023, 21:36:20 »
Suomalainen lehdistö on muutenkin vaiennut koko asiasta. Ei kyselyjä Ruotsista ja Tanskasta tutkimusten edistymisestä. Ei ”asiantuntijoita” spekuloimassa Saksan roolilla tutkimuksissa jne. Kaikki haluavat vaieta asiasta.

EDIT: Googlailin vähän. Saksalaisten lisäksi asiasta puhuttiin jo illalla ainakin ranskalaisessa ja englantilaisessa isossa mediassa. Ei tosin samalla laajuudella kuin saksalaisessa. Suomalaiset kirjoittaa asiasta CNN:n julkaistessa jotain, josta voi tehdä paskan käännöksen ja esittää itse tekemänään juttuna.

Joskus aikanaan, ennen Neuvostoliiton ja kommunismi-ideologian romahdusta, meillä oli edes kaksi valehtelevaa mediaa, vasemmisto- ja oikeistomedia.
Tuolloin sai enemmän tietoa kotimaisesta mediasta maailman tapahtumista kuin nykyään, vaikka nykyään ovat välineet aivan toisesta maailmasta.
Kun maailman poliittinen vastakkainasettelu romahti niin yllättävästi mediassa tapahtuneessa romahduksessa vasemmisto jäi voittajaksi vaikka maailman poliittisten leirien välillä kävi täysin päinvastoin.

Tätä sotkua sitten joudutaan nykyään nielemään.
Meillä on vain yhtä ajatusta ja yhdenlaista suhtautumista esittävä media, vaikka maailma itsessään ei ole muuttunut vain yhden ajatuksen ja yhden suhtautumisen maailmaksi.
Pahinta tilanteessa on, että poliitikot ovat alkaneet seuraamaan median näyttämää rataa ja meillä jo nyt enemmistö poliitikoista edustaa yhden ajatuksen ja yhden suhtautumisen politiikkaa puolueesta riippumatta.

Totuutta ei enää puolusta kukaan, eikä siihen edes sotaa tarvittu.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #377 : 09.02.2023, 22:11:50 »

Eipä näytä tämäkään juttu juuri läntistä valtamediaa kiinnostavan. Englantilaisessa Timesissä on jotakin juttua maksumuurin takana ja Reuters vuorostaan on väsännyt nopeasti kiistävän jutun aiheesta. Nopeasti tuo sattumus on tosiaan agendalta kadonnut.


No miksi länsimedian tulisi olla jokin vihollisen äänitorvi? USA varmaan räjäytti putken, ja hyvä niin.

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 737
 • Liked: 7391
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #378 : 09.02.2023, 22:19:25 »
Onhan alusta asti ollut vähänkään aivoja käyttävälle selvää, että USA oli putkien räjäyttämisen takana. Eihän Venäjän kannalta tässä ollut mitään positiivista ja järkevää.

Tämä ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa, että Venäjä on paha. Päinvastoin. On hyvä asia, että putki on rikki, koska nyt Venäjä ei voi päättää kuinka paljon Euroopan talousveturi Saksa saa kaasua vai saako sitä lainkaan. Energian hintafutuurit ovat tasoittuneet eli markkinat ovat mukautuneet uuteen toimintaympäristöön. Jos putki olisi käytössä, olisi pitkin talvea kaasun toimituksessa ollut epäsäännöllisyyksiä, mikä olisi aiheuttanut sähkön hintafutuureissa valtavia vaihteluita. Se taas olisi heijastunut nopeina ja kovina sähkön hinnan muutoksina, joka olisi laittanut energiamarkkinat ihan sekaisin koko Euroopassa.

Saksa puolestaan vapautui ainakin tältä osin vankilasta kun sillä ei ole enää insentiiviä neuvotella Venäjän kanssa kaasutoimituksista. Jotain muitakin kortteja Venäjällä taitaa olla pelattavana, mutta se kaikkein paras ja tehokkain kortti, jolla oltaisiin voitu vaikuttaa välillisesti koko maanosaan hyvin konkreettisesti, on pois pelistä.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 726
 • Liked: 65522
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #379 : 09.02.2023, 22:24:51 »
Jos Zyssä on itse tuhonnut putken, tuo Hersh pelaa aika raskaasti Putlerin pussiin.

Jos Amerikka olisi räjäyttänyt sen:
-Putin olisi luukuttanut sitä tosissaan joka mediaan.
-Sota olisi jo eskaloitunut Nato-Ryssä. Putki on ryssien suojeluksessa tarvittaessa aseellisesti. Nato jos olisi sen rikkonut, se olisi ollut Naton isku Venäjän infrastrukruuiin.

Jos Venäjä räjäytti sen:
-Ei voinut täysillä syyttää Natoa, koska sota eskaloituisi Ryssä-Nato skabailuksi. Ja olisi voinut jäädä valehtelusta kiinni.
-Venäjä avaa nyt vasta suunsa Nato-propagandalle (Amerikka tuhoaa liittolaistensa infraa ), kun on saanut Hershiltä syötön suoraan lapaan.

Vastaan vaikka puskistahuutelijan aivoja käyttävien itsestäänselvyyksiin, että jokainen yli 50 äo:lla varustettu, joka on seurannut Venäjän toimintakulttuuria ja -tapoja on 90% varma, että ryssä rikkoi itse putkensa.

-i-
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 22:27:36 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Scruton

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 82
 • Liked: 413
 • Maltillinen kansalliskonservatiivi
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #380 : 09.02.2023, 22:28:24 »
En tiedä kuka räjäytti putket mutta totuus on että ryssät ovat omalla kansanluonteeseensa kuluuvalla patologisella valehtelullaan ja röyhkeällä hybridisodankäynnillään aiheuttaneet sen ettei ole mitään syytä antaa heille pienintäkään syyttömyysolettamaa.

En tiedä onko "Poika joka huusi sutta" venäläisille tuttu satu, mutta heidän ehkä kannattaisi pohtia hetki sen opetuksia.
"Conservatism starts from a sentiment that all mature people can readily share: the sentiment that good things are easily destroyed, but not easily created."
- Sir Roger Scruton

“Tradition is not the worship of ashes, but the preservation of fire.”
- Gustav Mahler

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #381 : 09.02.2023, 22:30:42 »
No miksi länsimedian tulisi olla jokin vihollisen äänitorvi? USA varmaan räjäytti putken, ja hyvä niin.

Esimerkiksi siksi, että kaikkien mielestä putkien räjäyttäminen ei ollut kovin fiksu veto. Kun putket oltaisiin voitu vain sulkea. Putkilla olisi voinut olla, vaikka vuosien ja useiden Venäjällä vaihtuneiden hallintojen jälkeen, käyttöä sekä osana eurooppalaista energiapalettia että osana mahdollisen uuden hallinnon tukemista. Ne putket olisi pyytäneet siellä hyvin vähän.

Räjäyttämällä putket tekee kaikkien energiainfrastruktuurista luvallisen kohteen. Onko sekin hyvä?

Onko sekin hyvä, että kukaan ei tiedä, mitä maailmalla tapahtuu ja mistä puhutaan? Onhan vapaa lehdistö ja keskustelevat ihmiset merkki vihollisen äänitorvena toimimisesta. 

e:t
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 22:34:14 kirjoittanut L. Brander »
Varautumisen suurvalta

mck

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 389
 • Liked: 517
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #382 : 09.02.2023, 22:34:21 »
Jos... NATO olisi ne putket räjäyttänyt, niin miksi neljästä yksi jätettiin räjäyttämättä? Vai ryssiikö nekin?

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 260
 • Liked: 10722
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #383 : 09.02.2023, 22:40:17 »
Jos Zyssä on itse tuhonnut putken, tuo Hersh pelaa aika raskaasti Putlerin pussiin.

Jos Amerikka olisi räjäyttänyt sen:
-Putin olisi luukuttanut sitä tosissaan joka mediaan.
-Sota olisi jo eskaloitunut Nato-Ryssä. Putki on ryssien suojeluksessa tarvittaessa aseellisesti. Nato jos olisi sen rikkonut, se olisi ollut Naton isku Venäjän infrastrukruuiin.


Noi eskallaatiopuheet ovat puhdasta hevonpaskaa.  Venäjä ei uskalla eskaloida mitään natoa vastaan koska saisi itse turpaansa. Putin koittaa kaikin mahdollisin keinoin välttää täysimittaista sotaa natoa vastaan.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 097
 • Liked: 41021
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #384 : 09.02.2023, 22:40:38 »
Amerikkalainen tutkiva journalisti Seymour Hersh - saanut aikoinaan mm. Pulitzer-palkinnon paljastuksistaan, alkaen vuoden 1969 My Lain verilöylystä Vietnamissa - väittää, että USA:n laivasto järjesti räjähteet Nordstream kaasuputkiin NATO-harjoituksien varjolla ja pani sitten norjalaiset räjäyttämään ne myöhemmin.

USA:n osallisuus tässä jupakassa oli mielestäni aika selvä jo heti alusta lähtien. Taisin ukrainaketjussa spekuloida asialla itsekin.

Paljastavin seikka oli se, että media julisti välittömästi Venäjän syylliseksi vaikka mitään uskottavaa tutkimusta ei edes teoriassa olisi ehtinyt tehdä. Toinen seikka oli se, että Helsingissäkin tuohon aikaan vieraillut USS Kearsarge ( https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Kearsarge_(LHD-3) ) oli räjähdysalueen lähettyvillä.

Jos tilannetta analysoi hieman enemmän voi aika nopeasti todeta, että Venäjällä ei olisi mitään motiivia räjäyttää omia putkiaan. Se olisi jopa heidän sotaponnisteluilleen suorastaan haitallista koska se poistaisi erään merkittävän diplomaattisen valttikortin.
Ja juuri samasta syytä kun Venäjällä ei ole motiivia, läntisellä taholla olisi motiivi. Olihan putket merkittävä hidaste EU:n ja erityisesti Saksan saamiseksi mukaan Ukrainan tukijaksi.

Kun yhdistää pisteet paperilla, päätyy aika nopeasti kuvioon jossa lukee "USA".
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 22:43:27 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #385 : 09.02.2023, 22:41:53 »
Jos Zyssä on itse tuhonnut putken, tuo Hersh pelaa aika raskaasti Putlerin pussiin.

Jos Amerikka olisi räjäyttänyt sen:
-Putin olisi luukuttanut sitä tosissaan joka mediaan.
-Sota olisi jo eskaloitunut Nato-Ryssä. Putki on ryssien suojeluksessa tarvittaessa aseellisesti. Nato jos olisi sen rikkonut, se olisi ollut Naton isku Venäjän infrastrukruuiin.

Jos Venäjä räjäytti sen:
-Ei voinut täysillä syyttää Natoa, koska sota eskaloituisi Ryssä-Nato skabailuksi. Ja olisi voinut jäädä valehtelusta kiinni.
-Venäjä avaa nyt vasta suunsa Nato-propagandalle (Amerikka tuhoaa liittolaistensa infraa ), kun on saanut Hershiltä syötön suoraan lapaan.

Vastaan vaikka puskistahuutelijan aivoja käyttävien itsestäänselvyyksiin, että jokainen yli 50 äo:lla varustettu, joka on seurannut Venäjän toimintakulttuuria ja -tapoja on 90% varma, että ryssä rikkoi itse putkensa.

-i-

Miksi? Nehän olisi voineet sulkea kaasun omasta päästään? Putken räjäytyksen jälkeen meni mahdollisuus kiristää Saksaa (ja osin Eurooppaa) sekä mahdollisuus saada vientituloja. Miksi räjäytyspaikka olisi suoraan Ruotsin ja Tanskan valvovien silmien alla?

Ja yhä edelleen. Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä, Ukrainan tukemista ja Venäjän ajamista pois Ukrainan alueelta.
Varautumisen suurvalta

colt

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 72
 • Liked: 174
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #386 : 09.02.2023, 23:09:25 »
Todella uskottava tuo Norjan osuus asiaan, aivan kuin Amerikkalaiset ei osaisi käyttää kauko-ohjausta tai ajastinta.
Ryssä räjäytti putket aiheuttaakseen shokin euroopan energiamarkkinoille, mutta epäonnistui siinäkin lopulta.
Koko juttu on 85 vuotiaan, Amerikan hallintoa vihaavan vanhuksen mielikuvituksen tuotetta.
Ja Amerikan ei todellakaan tarvitsisi järjestää mitään sotaharjoituksia alueen yllä, että pääsisi panostamaan räjähteillä nuo putket.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 726
 • Liked: 65522
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #387 : 09.02.2023, 23:21:32 »
Miksi? Nehän olisi voineet sulkea kaasun omasta päästään? Putken räjäytyksen jälkeen meni mahdollisuus kiristää Saksaa (ja osin Eurooppaa) sekä mahdollisuus saada vientituloja. Miksi räjäytyspaikka olisi suoraan Ruotsin ja Tanskan valvovien silmien alla?

Ja yhä edelleen. Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä, Ukrainan tukemista ja Venäjän ajamista pois Ukrainan alueelta.

Vastaan:
-false flag
-totaalimeininki, ei sieltä kukaan enää mitään osta, menköön koko putket.
-Saksan jäädyttäminen talvella ja saksan teollisuuden kyykyttäminen kostoksi pakotteista. Vaikka tulisi rauha, niin eivät saa kaasua, kun ei ole putkia.
-Mainilan laukuakset, lupa syyttää länttä tarvittaessa mistä vaan tai kohdistaa länttä vastaan mitä vaan, koska muka rikkoi putket.
-osoitus, että voivat operoida itämeren pohjassa ja voivat tarvittaessa tuhota merikaapeleita ja baltic connectorin ja muita putkia
-Päästään avoimesta putkesta voidaan tehdä sopivalla maakaasu-ilmaseoksella putkipommi, joka katkoo kaikki merenpohjan kaapelit yhdellä kertaa. Jos toinen pää on suljettu ja kiinni saksan infrassa, seossuhteen muutto tulisi ilmi
-kymmeniä muita mahdollisia syitä. vittuilusta voimannäyttöön.

Tappaahan ne omia päättäjiään novichokeilla ja parvekkeelta heittämällä. Tappaahan ne omiaan marssittamalla niitä miinakenttiin. Eihän niiden toiminnassa ole muutenkaan päätä eikä häntää, eikä millään ole mitään arvoa muuta kuin putinin kunnialla.

-i-
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 23:23:13 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 336
 • Liked: 15897
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #388 : 09.02.2023, 23:28:02 »
Tuo onkin mielenkiintoinen kuvio, jos (ja kun) NATO-maiden pomo hyökkää kysymättä ja pyytämättä NATO-kumppaneidensa infrastruktuuria vastaan ja järjestää näille energiakriisin, jota voidaan lähinnä lievittää vain sillä, että ne kaasut ostetaan jatkossa entistäkin korkeampaan hintaan NATO-pomon omalta puulaakiltaan. Mitähän muut klubin jäsenet mahtavat tuollaisesta tuumia? Ovat hiljaa ja nielevät vain kiltisti sopan jota syötetään?

Juuri tästä syystä en usko että Yhdysvallat olisi tuollaista tehnyt.

Tilanne on se että Venäjä veivasi itsensä pahaan pulaan, jossa ulkopuolisilla on täysi moraalinen oikeus antaa Ukrainalle kaikki aseet, joilla tuhotaan Venäjän armeijaa kunnes Venäjä ymmärtää antaa periksi. Lisäksi tämä Venäjän haittaaminen tulee näille ulkopuolisille verrattain hyvinkin halvaksi. Tätä tilannetta voisi haitata vain Ukrainan auttajien keskinäinen riitely, tai se että joku niistä tai Ukraina erehtyisivät syyllistymään johonkin eettisesti kestämättömään toimintaan, jolloin Ukrainan avulta putoaisi eettinen oikeutus, ja kaikki olisikin taas vain kyynistä suurvaltapolitiikkaa (mitä sitäkin on tietysti jo nyt mukana).

Hyökkäämällä Euroopan energiainfrastruktuuria vastaan, Yhdysvallat karkottaisi kaikki parhaat liittolaisensa, samalla kun yrittää saada lisää liittolaisia Aasiassa. Nämä Aasian maat kavahtaisivat sitä jos Yhdysvallat näyttäytyisikin valmiilta hyökkäämään kaikkia vastaan jos lipsuvat rivistä kun käsky käy. Ei kukaan haluaisi liittoutua tuollaisen kanssa.

Tuolla tavalla toimimalla Yhdysvallat sekä mahdollistaisi Venäjän voiton tässä sodassa, että karkottaisi ainakin osan liittolaisistaan, nykyisistä ja tulevista. Eli kun tilanne nyt on se että Yhdysvallat kuuluu voittajiin ja Venäjä häviäjiin, kääntyisi tilanne jopa osin päinvastaiseksi.


Muokkaus: kirjoitusvirhe korjattu.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2023, 23:48:42 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 336
 • Liked: 15897
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: 2022-09-27: Meren alla hajoilevat kaasuputket
« Vastaus #389 : 09.02.2023, 23:50:37 »
^Tietenkään emme tiedä, ja voi olla kuka hyvänsä, mutta pidän venäläistä tyhmäilyä paljon todennäköisempänä kuin amerikkalaista tyhmäilyä.

Täsmennys: tuosta yltä on siis nyt poistettu viesti, joka oli siinä vielä aikaisemmin, ja johon vastasin.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2023, 17:58:18 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: kaasuputki energia