Kirjoittaja Aihe: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.  (Luettu 1940 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 472
 • Liked: 39558
 • Ego sum Spartacus
Lainaus

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut vastaanottokeskustoimintaa useilla alueilla
 Julkaisuajankohta27.9.2022 13.01
Maahanmuuttovirasto on tehnyt hankintapäätöksiä uusista vastaanottokeskuksista useilla alueilla. Solmittavia sopimuksia vastaanottokeskuksista on yhteensä 16. Kilpailutetut vastaanottokeskukset on määrä avata mahdollisimman pian.

Nyt toteutettu ensimmäisen vaiheen kilpailutus on koskenut vastaanottokeskuksia kahdeksalla hyvinvointialueella: Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Keski-Suomi, Lappi, Päijät-Häme, Kanta-Häme ja Pirkanmaa. Jokaisella alueella on kilpailutettu kahden vastaanottokeskuksen toiminta.

– Tarvittavien vastaanottokeskusten ja vastaanottokeskuspaikkojen määrä riippuu Suomeen saapuvien kansainvälistä suojelua ja tilapäistä suojelua hakevien ihmisten määrästä. Viime vuosina turvapaikanhakijoiden määrä on ollut maltillinen, mutta Venäjän hyökättyä Ukrainaan olemme perustaneet useita uusia vastaanottokeskuksia, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Tällä hetkellä Suomessa on toiminnassa 83 vastaanottokeskusta, niiden sivutoimipistettä ja yksityismajoittujien palvelupistettä sekä 8 alaikäisyksikköä. Vastaanottojärjestelmässä on kirjoilla noin 40 000 asiakasta, joista 50 prosenttia asuu yksityismajoituksessa ja 10 prosenttia kuntamallin kautta kunnissa. Suurin osa on Ukrainasta paenneita. Uusien turvapaikanhakijoiden määrä muista maista on alhainen.

– Uudet kilpailutetut vastaanottokeskukset perustetaan nyt toiminnassa olevien vastaanottokeskusten rinnalle. Jos suojelua hakevien määrä laskee, sopeutetaan eli vähennetään keskusten kokonaismäärää, kertoo Nuutinen.

Hankinnan arvo on arviolta noin 250 miljoonaa euroa ajanjaksolle 2022-2027. Lopullinen summa määräytyy esimerkiksi vastaanottokeskuksissa käytössä olevista paikkamääristä, asiakasmääristä ja siitä kuinka pitkään vastaanottokeskukset ovat toiminnassa. Nyt hankittavissa yksittäisissä vastaanottokeskuksissa paikkamäärä tulee olemaan 300. Sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Asiakkaat saavat tietoa mahdollisista muutoksista
Vastaanottokeskusten asiakkaita ovat turvapaikanhakijat ja tilapäistä suojelua hakevat ja saavat. He voivat asua vastaanottokeskuksessa ja saavat omasta keskuksesta vastaanottopalvelut, kuten sosiaali- ja terveyspalveluita ja tarvittaessa vastaanottorahaa. Vastaanottokeskuksen asiakkaat voivat halutessaan järjestää myös majoituksensa itse.

– Kilpailutus saattaa tarkoittaa osalle vastaanottokeskusten asiakkaista ennen pitkää sitä, että oma vastaanottokeskus vaihtuu. Kerromme asiakkaille käytännön vaikutuksista heti, kun niitä on tiedossa, kertoo Nuutinen.

Vastaanottotoimintaa kilpailutetaan vaiheittain
Maahanmuuttovirasto vastaa vastaanottojärjestelmän toiminnan ohjauksesta, suunnittelusta ja valvonnasta. Maahanmuuttoviraston omat vastaanottokeskukset sijaitsevat Helsingissä, Lappeenrannassa (Joutseno) ja Oulussa. Muita vastaanottokeskuksia ylläpitävät esimerkiksi järjestöt, kunnat ja yritykset.
Maahanmuuttovirasto valmistelee parhaillaan kilpailutuksen seuraavaa vaihetta, jossa vastaanottokeskustoimintaa kilpailutetaan Kainuussa, Kymenlaaksossa, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

Maahanmuuttovirasto tekee kilpailutuksessa yhteistyötä julkishallinnon yhteishankintayksikön Hanselin kanssa. Kilpailutus toteutetaan valtakunnallisesti ja siinä käytetään niin sanottua dynaamista hankintajärjestelmää. Kriteerit täyttävät toimijat voivat liittyä järjestelmään tarjoajiksi koko sen keston ajan, eli 31.12.2027 asti.

Uudet vastaanottokeskussopimukset:
Kotokunta Oy:
Joensuu
Kitee, Kontiolahti, Lieksa tai Nurmes
Mikkeli
Savonlinna tai Pieksämäki
Kuopio
Varkaus tai Iisalmi
Jyväskylä
Keski-Suomen hyvinvointialue
Rovaniemi
Lahti
Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Hämeenlinna
Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tampere
Pirkanmaan hyvinvointialue
Hemcare Oy: Kemi tai Tornio


https://migri.fi/-/maahanmuuttovirasto-on-kilpailuttanut-vastaanottokeskustoimintaa-useilla-alueilla

Lainaus

Yrityksen Kotokunta Oy (2763855-7) liikevaihto oli - euroa 2021 ja työllisti 1 henkilöä. Liiketoiminnan tappio oli -2 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli -66,7 %. Yhtiön omavaraisuusaste oli 100 %. Tarkista tilikauden tulos Yritysanalyysiraportilta tästä.

Y-tunnus
2763855-7
Maa
Suomi
Postiosoite
c/o Lari Christensen Nissintie 38 B, 02780 Espoo
Käyntiosoite
Rautatietori 4, 11130 Riihimäki
Toimiala
Muut laitokset ja asumispalvelut (87909)

X

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/kotokunta-oy/27638557/taloustiedot

https://www.google.com/search?q=Lari+Christensen&oq=Lari+Christensen&aqs=chrome..69i57j0i22i30.2586j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Lainaus
X

25.4.2017 13:08
Hämeen poliisi selvittää tappelua, joka sattui Tallukan vastaanottokeskuksessa Asikkalassa maanantaina. Poliisi on ottanut kiinni 31-vuotiaan miehen, jota epäillään kolmen ihmisen pahoinpitelystä.

Poliisin mukaan miehen epäillään heittäneen ruokajonossa toista vastaanottokeskuksen asukasta tarjottimella ja lyöneen tätä nyrkillä. Kun muut asukkaat ja työntekijät yrittivät mennä väliin, kolmas asukas sai nyrkiniskun vatsaansa. Lisäksi keskuksessa työskentelevä nainen sai kahakassa takaraivoonsa iskun, jonka vuoksi hän menetti hetkellisesti tajuntansa.

– Tapahtumat alkoivat kello 17.56, kun päivystäjä teki ilmoituksen hätäkeskukselle ja myös keittiöhenkilökunta ilmoitti asiasta. Erimielisyys oli alkanut ruokajonosta, Vääksyn vastaanottokeskusta ylläpitävän Kotouman toimitusjohtaja Lari Christensen kertoi Ilta-Sanomille maanantaina.

Christensen kertoo, että kyse oli kahinasta, jollaiset ovat mahdollisia, kun väkeä on paljon paikalla yhtaikaa.


X

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005184568.html

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 42 595
 • Liked: 68036
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Bloomeri.
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #1 : 30.09.2022, 10:08:39 »
Lainaus
Maahanmuuttovirasto on tehnyt hankintapäätöksiä uusista vastaanottokeskuksista useilla alueilla. Solmittavia sopimuksia vastaanottokeskuksista on yhteensä 16. Kilpailutetut vastaanottokeskukset on määrä avata mahdollisimman pian.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005184568.html

Suomen tuhoamista rakastava viides kolonna - jota hallitukseksikin kutsutaan - on siis päättänyt täyttää vastaanottokeskukset rüzzän desanteilla. Ei näitä muuten avattaisi.
« Viimeksi muokattu: 30.09.2022, 10:41:29 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen on perusoikeus joka menee kaiken muun edelle.”
— Sisäministeri Ohisalo, Vihreät

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Sisäministeri Krista Mikkonen, Vihreät

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 472
 • Liked: 39558
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #2 : 08.10.2022, 13:55:14 »
Lainaus

JOHTAJA VARKAUDENVASTAANOTTOKESKUKSEEN.

Haemme vastaanottokeskuksen johtajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kotokunta Oy on operoinut vastaanottokeskuksia Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta vuodesta 2015 lähtien. Voitettuamme kilpailutuksen 15 alueella syyskuussa 2022, Kotokunta laajentaa toimintaansa merkittävästi.

Kotokunta on luotettava omistajavetoinen toimija. Se tuottaa vastaanottokeskuksissaan kustannustehokkaasti ja ketterästi, Maahanmuuttoviraston asettamien laatuvaatimusten mukaisia vastaanottopalveluita. Meillä on innostava ja yrittäjämäinen työilmapiiri, jossa viihtyy tekemisen meininkiin tottuneet.

Vastaanottokeskuksen johtaja vastaa keskuksen perustamisesta, työn organisoinnista ja johtamisesta, vastaanottopalveluiden laadusta, taloudesta, henkilöstöhallinnosta, turvallisuudesta, toiminnan suunnittelusta, raportoinnista, sekä vastaanottotyön kokonaisvaltaisesta kehittämisestä.

Johtajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa tutkintoa, hyvää perehtyneisyyttä tehtäviin ja käytännössä osoitettua johtamistaitoa. Johtajalla on kokonaistyöaika.

Työ edellyttää ajokorttia (B).

Tarjoamme:

Kilpailukykyisen palkan. Innostavan ja mielenkiintoisen työpaikan, jossa tehdään työtä positiivisella ja ratkaisukeskeisellä työotteella.

Toimita hakemuksesi PDF tiedostona, nimettynä omalla seuraavasti:

Sukunimi Etunimi JOHTAJA Varkaus. VOK.pdf osoitteeseen info (ät) kotokunta.fi

Täytämme paikan sopivan hakijan löytyessä, joten toimithan ripeästi.

Kotokunta on lähimmäistä palveleva yrittäjävetoinen ja täysin kotimaisesti omistettu yhtiö. Kotokunta tuottaa turvapaikkapäätöstä odottaville ja tilapäistä suojelua saaville asiakkailleen yhteiskuntaan integroivaa laadukasta peruspalvelua. Panostamme elämänlaatuun, kotoutumiseen ja työllistymisen edellytyksiin.

www.kotokunta.fi

Lähde: TE-palvelujen asiakastietojärjestelmä 8.10.2022 13:49:33


https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/11656298?rss=true

Lainaus
X

Varkauteen tulee yksi Maahanmuuttoviraston uusista vastaanottokeskuksesta, kertoo Varkauden kaupunki.

Aiemmin kerrottiin, että vastaanottokeskuksen paikkakuntana on joko Iisalmi tai Varkaus. Maahanmuuttovirasto perustaa yhteensä 16 uutta vastaanottokeskusta Suomeen, koska Venäjän hyökkäyssodan myötä maahan on tullut paljon ukrainalaisia.

Suomeen on tullut tänä vuonna jo enemmän turvapaikan ja tilapäisen suojelun hakijoita kuin 2015 vuoden aikana saapui. Ukrainan sotaa paenneita on tullut Suomeen noin 40 000, Yle kertoi aiemmin.

Varkauden vastanottokeskuksen paikkamäärä on 300. Toiminnan käynnistyessä paikkoja on tätä vähemmän, mutta paikkamäärää kasvaa tarpeen kasvaessa. Vastaanottokeskuspalvelut tuottaa Kotokunta Oy.

Yksikkö aukeaa tammi-helmikuussa 2023.

X

Kotokunta aikoo etsiä sopivia vuokra-asuntoja Varkauden vastaanottokeskusta varten.

– Olemme erityisen kiinnostuneita viiden tai useamman asunnon vuokraamisesta samalta vuokranantajalta. Etsimme erityisesti ennen vuotta 2000 rakennettuja perheasuntoja, joissa on 3–4 huonetta ja erillinen olohuone sekä keittiö, toteaa Kotokunta Oy:n toimitusjohtaja Juhani Pälve kaupungin tiedotteessa.

X

https://yle.fi/uutiset/3-12653096

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5444
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #3 : 08.10.2022, 16:05:54 »
Yleisesti ottaen, kokemuspohjalta, tuollaisen tyyliset ilmoitukset ovat juuri sitä itseään. En väitä, että juuri tämä omistajavetoinen toimija olisi mikään hyeena, mutta näiden yritysten joukkoon mahtuu aivan varmasti toimijoita, jotka haistavat helpon ja varman rahan.

Sliipattu ulkomuoto ja lipevät puheet ovat juuri niitä merkkejä, että on pisnesmies asialla. Omalla asiallaan.
Slava Ukraini.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 472
 • Liked: 39558
 • Ego sum Spartacus
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #4 : 08.10.2022, 17:39:52 »
Alkoi oksettamaan.

Lainaus

Hetskampanj var omöjlig att förutse
De som ställer sig på flyktingarnas sida får räkna med nätförföljelse. Så även de som gör business med privata flyktingboenden.

FLYKTINGKRISEN

Birgitta Ehrstén
06.02.2016 06:00
För bara några månader sedan var läget kaotiskt, personal var inte anställd, ingenting var förberett men flyktingarna var redan på plats.
Lari Christensen verkade lugn mitt i myllret av barn och utmattade vuxna som i mörker anlänt till hotellet mitt i skogen. Hotellpersonalen skötte om att alla fick mat, men förvirringen var stor; hur ska vi komma till butiken, småbarnen behövde mat och blöjor, ingen hade tandborstar eller tvål. Frågorna var många, men Christensen gick runt och intygade att allt kommer att ordna sig.

X

Lari Christensen är verkställande direktör för Kotouma Oy. Företaget grundade han då det stod klart att Migrationsverket skulle sluta avtal med privata aktörer då flyktingströmmen bara växte. Läget var kaotiskt och myndigheterna sökte med ljus och lykta efter inkvarteringar runtom i landet.
– Jag har en del erfarenhet av företag, men det här läget var omöjligt att förbereda sig på, säger Lari Christensen då vi träffas i centrum av Helsingfors.

X

Vi har träffats en gång tidigare. Då hade han precis kommit överens om att han ska ta hand om boendet i Pyttis vid Sea Hotell. Nu efteråt kan han säga att Pyttis var undantaget, här fanns inte samma motstånd som på annat håll, allt gick smidigt och lugnt.
Det som skedde i Asikkala och Vanda blev svårare. Lari Christensen drogs in i en hatkampanj på nätet. De sociala medierna slog till och publicerade bilder på honom, beskrev honom som en sniken girigbuk.
"Lari Christensen är en av de som ansvarar för att våra barn inte kan röra sig fritt längre, hans verksamhet handlar enbart om snikenhet och vinstbegär och han intresserar sig inte för vår oro."
"Lari Christensen är en av de som är ansvariga då föräldrarna måste begränsa barnens rörelsefrihet och något händer dem."
"Hans politiska kopplingar har gett honom guldvärda miljonavtal."
Hårda tag
Så kom mordhot och även om Christensen på förhand försökt förhärda sig, så gick hotet inte att nonchalera helt.

X

Efteråt har Christensen resonerat sig fram till att de högljudda som protesterar mot flyktingar ändå är en liten grupp, att majoriteten accepterar att man måste hjälpa de som flyr. Det är en tanke han vill hålla fast vid, trots att det innebär att ingen säger emot då hotbilder målas upp.
– Men det krävs ett stort mod att stiga upp på ett möte och säga att man måste hjälpa, få har det modet.

X

Lari Christensen har en internationell bakgrund och hans far Juha Christensen var en av förgrundsfigurerna då president Martti Ahtisaari förhandlade om fred mellan rörelsen för ett fritt Ache och den indonesiska regeringen. Något som senare gav Ahtisaari Nobels fredspris.
– Jag har bott i Indonesien och även min fru har en mångkulturell bakgrund.

X

Som företagare måste han ändå se till de ekonomiska realiteterna. Och att starta upp den här typen av verksamhet från noll, har varit en risktagning medger Christensen.
– Det är en stor operation, jag har nyanställt 40 personer på kort tid och då asylbesluten kommer så är vi i en helt ny situation. Vi vet inte hur kommunerna fungerar i det läget, sluter de avtal med oss eller híttar de egna lösningar?
Christensen säger att man kan välja mellan att se de som kommit hit upp till Finland antingen som ett hot eller en lösning.
– Se på de länder som tagit emot många flyktingar, deras tillväxt är bland de högsta. Jag tror att vi måste blåsa på samma eld och önska de som får asyl välkomna på våra arbetsplatser. Och vi måste inse att världen förändras, vi kan inte kräva att de ska behärska våra språk flytande, men vi ska hjälpa till att integrera dem i vårt samhälle.

X

https://www.ostnyland.fi/artikel/d920423c-36c4-45f7-8c66-326d9bcf6f7d

Lainaus

Christensen Holding Oy

X

Hallitus
Lari Mikael Christensen, hallituksen jäsen (10/2007)
Asumarahasto Oy, hallituksen puheenjohtaja (9/2016)
HKJ-Invest Oy, hallituksen jäsen (11/2012)
Kotokunta Oy, hallituksen jäsen (4/2022)
North of Sixty Oy, hallituksen jäsen (9/2012)

X

https://www.finder.fi/Liikkeenjohdon+konsultointi/Christensen+Holding+Oy/Espoo/yhteystiedot/1689595


Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 132
 • Liked: 2446
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #5 : 08.10.2022, 22:28:41 »
Tuossa suunnitelmassa on täysin unohdettu Ahvenanmaa, olisi jo korkea aika jakaa monikulttuurista rikkautta ja vastaanottokeskuksia sinnekin päin. Vai onko jokin pätevä rasismivapaa syy siihen, ettei vastaanottokeskuksia voi Affenanmaale laittaa?

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5444
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #6 : 09.10.2022, 13:21:03 »
Ymmärrän luettua ruotsia sen verran, että nyt ovat hyeenat kiertelemässä tiiviisti. Ja yllättäen vähemmistömme asialla.

Odottavat kuola valuen, että nyt on kohta tilaisuus näykkiä jänteet poikki ja sitten alkaa raatelemaan ihan huolella.

Kuvottavaa.
Slava Ukraini.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5444
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #7 : 09.10.2022, 13:25:12 »
Tuossa suunnitelmassa on täysin unohdettu Ahvenanmaa, olisi jo korkea aika jakaa monikulttuurista rikkautta ja vastaanottokeskuksia sinnekin päin. Vai onko jokin pätevä rasismivapaa syy siihen, ettei vastaanottokeskuksia voi Affenanmaale laittaa?

"Jos Ahvenanmaalainen puhuu, silloin Mustanaamiokin tottelee"

Vanha impivaaralainen sananlasku.
Slava Ukraini.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 37 453
 • Liked: 37476
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #8 : 09.10.2022, 15:58:38 »
Tuossa suunnitelmassa on täysin unohdettu Ahvenanmaa, olisi jo korkea aika jakaa monikulttuurista rikkautta ja vastaanottokeskuksia sinnekin päin. Vai onko jokin pätevä rasismivapaa syy siihen, ettei vastaanottokeskuksia voi Affenanmaale laittaa?

Ei vastaanottokeskuksia Ahvenanmaalle! Ei vastaanottokeskuksia minnekään!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 104
 • Liked: 19429
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #9 : 09.10.2022, 17:40:54 »

Porissa vanhukset poistettiin kaupungin suurimmasta vanhustalosta 2015, tilalle saatiin miehistä pöhinää. Homma on lähtenyt hyvin käyntiin esim ankkurilasten tuonnin suhteen: Niinpä esim "alaikäisten väkivaltarikosten määrä voimakkaasti kasvanut" jo vuosia.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000009033753.html

En tunne hyvin em Vokin toimintaa, paitsi että 2022 keskukseen saatiin runsaasti ukrainalaisia. Mutta nyt paikallinen ilmaisjakelu Satakunnan Viikko möläytti viikko sitten että ukrainalaisten iloksi on keskukseen tullut 25 asekuntoista nuorta ryssää. Seuraava 25 kpl erä on jo tulossa.

Porin ja Satakunnan suurin tiedotusväline Satakunnan Kansa (Sanoma/Kone) ei ole kertonut sanaakaan ryssistä.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 519
 • Liked: 4339
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #10 : 12.11.2022, 18:32:55 »
^Ukrainalaiset ymmärrän, mutta miksi ihmeessä hyökkäysvaltio Venäjän kansalaisia aletaan päästämään maahan hakemaan turvapaikkaa?  :o

Tai no, putinistihallituksemmehan se tässä vain vauhdissa on.  :facepalm:

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 098
 • Liked: 5444
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #11 : 13.11.2022, 19:31:30 »
Mä en ymmärrä, että ensinnäkään Putin ei tajua yhtään mitään, vaan pissii sähköaitaan aina vaan.

Putler jää historiaan kyllä ehkä ääliömäisempänä johtajana ikinä. Hitler sentään huolehti teollisuudesta, jolla pystyi valmistamaan tehokkaita laitteita. Mitenkään hyväksymättä Aatun toimia.

Putler lähettää aamupalan jälkeen täysin kokemattomia sällejä eturintamaan ihan vaan siksi, koska omat kasvot täytyy pelastaa.

Ihmettelen kansan hiljaisuutta. Vai ovatko ne tosiaan noin helvetin tyhmiä?

Että sinällään ymmärrän nuorten asekuntoisten miesten pakenemisen Venäjältä. Sitä en ymmärrä, että majoitetaan Ukrainalaisten kanssa samoihin paikkoihin. Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi.

Niille pitäisi järjestää erämaahan telttamajoitus, polttopuut lämmitykseen itse. Ruoanlaitto itse kattilassa. Olisivat turvassa, mutta saisivat miettiä ihan rauhassa kotimaansa asioita.
Slava Ukraini.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 42 595
 • Liked: 68036
 • Takaisinviskaaja ja -työntäjä. Bloomeri.
Vs: 2022-09-27 Useita uusia vastaanottokeskuksia perustetaan.
« Vastaus #12 : 13.11.2022, 20:01:26 »
Mä en ymmärrä, että ensinnäkään Putin ei tajua yhtään mitään, vaan pissii sähköaitaan aina vaan.

Tekee ihan samaa kuin oma sähköaitoihin sarjapissivä idioottihallituksemme, joka väenväkisin haluaa houkutella ja imuttaa ryssiä tänne, ja vielä kaiken lisäksi aikoo takavarikoida suomalaisten asuntoja ryssille (siis ilmeisesti siinä tapauksessa, että uusia vastaanottokeskuksia ei ehditä perustaa tarpeeksi nopeassa tahdissa). Näin on uudessa rajalaissa määritelty!

Kopion tähän vielä allekirjoitukseni:

“Turvapaikan hakeminen on perusoikeus joka menee kaiken muun edelle.”
— Sisäministeri Ohisalo, Vihreät

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Sisäministeri Krista Mikkonen, Vihreät
« Viimeksi muokattu: 13.11.2022, 20:13:17 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen on perusoikeus joka menee kaiken muun edelle.”
— Sisäministeri Ohisalo, Vihreät

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Sisäministeri Krista Mikkonen, Vihreät

Tagit: