Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma  (Luettu 479 kertaa)

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 788
 • Liked: 6049
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma
« : 25.11.2022, 18:59:31 »
Persut julkaisivat Tuumaustunnilla maaseutuohjelman. Sen esittelivät Mauri Peltokangas ja Jenna Simula.

Tuumaustunti - maaseutupoliittinen ohjelma
https://youtu.be/hibbOTCqgzI

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2022/11/MaaseutuohjelmaIsoWeb.pdf

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisilta-laaja-politiikkaohjelma-maaseudun-pelastamiseksi-kotimaisen-ruuantuotannon-tulevaisuus-on-turvattava/
Lainaus
Perussuomalaisten mielestä maaseutupoliittinen ajattelu tarvitsee suunnanmuutoksen. Perussuomalaisten tänään julkaistussa maaseutupoliittisessa ohjelmassa esitetään kattavasti erilaisia toimia maaseutuelinkeinojen tukemiseksi, huoltovarmuuden turvaamiseksi ja maaseudun pitkäjänteiseksi kehittämiseksi. Ohjelma pitää sisällään 100 perussuomalaista konkreettista toimenpidettä maaseudun hyväksi.
----
Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas toteaa, että tilanne näyttää pahalta, jopa pahemmalta kuin 1930- ja 1990-lukujen lamoissa.

– Suurin piirtein kolme maatilaa joutuu päivittäin lopettamaan toimintansa ja viljelijät joutuvat myymään tuotantonsa ja maansa. Toisinaan jopa ulkomaalaisille kasvottomille omistajille. Tämä johtaa vääjäämättä kotimaisen ruoan tuottamisen hiipumiseen.
----
Turpeen veronkorotus peruttava heti

Nykyinen hallitus on toki alkanut myöntämään hätälainatakauksia tilapäisten maksuvalmiusongelmien, toimintaympäristön muutosten tai poikkeuksellisten sääolojen takia.

Peltokangas korostaa, että nyt näyttää kuitenkin siltä, että keinot eivät ole riittäviä erityisesti karjatilojen konkurssien estämiseksi.

– Hallitus tekee myös ristiriitaisia päätöksiä, joista kenties älyttömin on se, että turpeentuotantoa on oltu lopettamassa vihreän siirtymän nimissä. Nykyinen energiakriisi on antanut pienen lisäajan turveyrittäjille, mutta jos se on hallituksesta kiinni, sama meno jatkuu pian.

– Ympäristövaliokunnan perussuomalainen ryhmä – allekirjoittanut sekä edustajat Petri Huru ja Sheikki Laakso – reagoi turpeen energiaveron korottamiseen nopeasti. Vaadimme turpeen veronkorotuksen välitöntä perumista ja julistamisesta uusiutuvaksi luonnonvaraksi helmikuussa 2021, mutta kuten arvata saattaa, esitys äänestettiin eduskunnassa nurin.
----

https://www.suomenuutiset.fi/suomalaisten-menestystarina-on-rakentunut-metsien-ja-maanviljelyn-ymparille-perussuomalaiset-esittaa-100-toimenpidetta-maaseudun-puolesta/
Lainaus
Perussuomalaiset on tänään julkaissut maaseutupoliittisen ohjelman, jossa esitetään kattavasti erilaisia toimia maaseutuelinkeinojen tukemiseksi. Ohjelma kattaa kuusi aihealuetta: maatalous, metsät ja metsätalous, maaseutuelinkeinot, metsästys, huoltovarmuus ja maaseudun kehittäminen. – Suomalaisen maaseudun ja maaseutumaisten alueiden pärjääminen on elinehto Suomelle, perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula sanoo.
Suomalainen maatalous on 2020-luvulla suistunut vakavaan kriisiin. Energian ja lannoitteiden hintojen nousun myötä maatalouden tuotantokustannukset ovat nousseet ennennäkemättömällä vauhdilla, ja moni tila on joutunut lopettamaan toimintansa.
----
Koko Suomi pidettävä asumiskelpoisena

Simula korostaa, että perussuomalaiset haluavat pitää koko Suomen asumiskelpoisena.

– Maaseutu ansaitsee sellaiset poliittiset päätökset, joilla pidetään koko maaseutu elinvoimaisena ja joilla niin maaseutu kuin maaseudun ihmisetkin saavat ansaitsemansa arvostuksen, erityisesti nykyaikana, kun pitkään on parjattu maataloustuottajia ja poliittisin toimin suorastaan ajettu suomalaista kaupunkeihin, kauas juuristaan, kauas suvustaan ja turvaverkoista, sieltä missä suomalaiset olisivat onnellisimmillaan.

Perussuomalaisten tänään julkaistu maatalouspoliittinen ohjelma kattaa kuusi aihealuetta: maatalous, metsät ja metsätalous, maaseutuelinkeinot, metsästys, huoltovarmuus ja maaseudun kehittäminen. Ohjelma ei jää vain periaateohjelman tasolle, vaan sisältää sata konkreettista toimenpidettä maaseudun puolesta.

https://www.suomenuutiset.fi/peltokangas-vihreimmankin-vihrean-ja-mannerheimintiella-makoilevan-elokapinallisen-pitaisi-jo-ymmartaa-etta-kotimainen-lahiruoka-on-ymparistoteko/
Lainaus
Peltokangas: Vihreimmänkin vihreän ja Mannerheimintiellä makoilevan elokapinallisen pitäisi jo ymmärtää, että kotimainen lähiruoka on ympäristöteko
----
Perussuomalaiset on tänään julkaissut maaseutupoliittisen ohjelman, jossa esitetään kattavasti erilaisia toimia maaseutuelinkeinojen tukemiseksi, huoltovarmuuden turvaamiseksi ja maaseudun pitkäjänteiseksi kehittämiseksi.

Kotimaisten maatilojen kannattavuus on viime aikoina kärsinyt erityisesti lannoitteiden, polttoaineiden ja energian hintojen kohoamisen vuoksi. Moni tila on joutunut lopettamaan.
----
Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas huomauttaa, että mikäli kotimainen ruuantuotanto hiipuu, olemme tulevaisuudessa tuontiruuan varassa.
---
Kotimaista maataloutta puolustettava politiikkatoimilla

Kotimaista maataloutta tulee puolustaa politiikkatoimilla. Peltokangas esimerkiksi vaatii, että maaseudun elinkeinoille haitalliset EU-direktiivit täytyy torpata kansallisella lainsäädännöllä. Nykyinen hallituspolitiikka ei kuitenkaan anna toivoa paremmasta tulevaisuudesta maaseudulle.
---
Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma kattaa kuusi aihealuetta: maatalous, metsät ja metsätalous, maaseutuelinkeinot, metsästys, huoltovarmuus ja maaseudun kehittäminen. Ohjelma ei kuitenkaan jää vain periaateohjelman tasolle, vaan ohjelma sisältää 100 konkreettista toimenpidettä maaseudun puolesta.


Olenkin tässä jonkin aikaa todennut että jos persut haluaa suurimmaksi puolueeksi, silloin pitäisi poimia maaseudun äänet pois kuljeksimasta. Persujen pitää kaapata maaseutuäänten laarin sisältö pois kepulta.

EDIT: Lisätty lainauksia
« Viimeksi muokattu: 25.11.2022, 21:41:15 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 588
 • Liked: 9709
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma
« Vastaus #1 : 25.11.2022, 20:25:31 »

Olenkin tässä jonkin aikaa todennut että jos persut haluaa suurimmaksi puolueeksi, silloin pitäisi poimia maaseudun äänet pois kuljeksimasta. Persujen pitää kaapata maaseutuäänten laarin sisältö pois kepulta.

Maaseudulla väki vähenee ja vanhenee. Tuolta tuskin on kovinkaan paljoa ääniä kaapattavissa. Kepu on jo menettänyt paljon persuille.
Pitäisi haastaa kokoomus ja SDP tosissaan.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 788
 • Liked: 6049
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Perussuomalaisten maaseutupoliittinen ohjelma
« Vastaus #2 : 25.11.2022, 20:42:59 »
Jos persut haluaa toteuttaa tuota maaseutuohjelmaa, sitten se tarvii enemmän maalaisten ääniä. On tietysti kaupungeissa ja kirkonkylissä niitä joilla on maalla mökki tai vanha sukutila tai metsää jne. Suurin osa metsänomistajista ei nykyisin asu maaseudulla. Metsästäjistä en tiedä, asuvatko maalla, kirkonkylissä vai kaupungeissa.

Edellisten kunnallisvaalien perusteella kepulla on edelleen vahva asema monissa maaseutukunnissa. Vaikka kepu saikin huonoimman tuloksen kunnallisvaaleissa, mitä on koskaan saanut. Jos halutaan tiputtaa kepu alle 10 prosentin eduskuntavaaleissa, silloin persujen täytyy saada vahvempi ote maaseudusta.

Sossut ja sekoomus ovat sitten kaupungeissa ne joita vastaan persujen tulee tapella. Sossut ovat perinteisesti olleet talonpojan tappajia, vaikka logossa on viljantähkä. Sekoomuksella ei taida maaseudulla olla muita kuin jotkin suurtilalliset. Siksi persuilla on mahikset kaapata maaseutu kun kepu on ainoa joka siellä on iät ajat pitänyt jöötä.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2022, 20:44:51 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Tagit: