Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2023 -yleisketju: hallitusspekuloinnit, tulosseuranta ym.  (Luettu 17717 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 727
 • Liked: 111979
Helsingin Sanomien toimituksessa ollaan huolissaan, että kokoomus saattaa purjehtia vaalien läpi sammutetuin lyhdyin yhteiseen hallitukseen perussuomalaisten kanssa, vaikka maahanmuutto on "Suomen kohtalonkysymys". Kyse on kuluttajansuojasta, toisin kuin vaikkapa viime vaalien jälkeen takataskusta tempaistun maailman äärimmäisimmän ilmastolain kanssa, jonka kustannuksista hallitus ei ole vieläkään esittänyt laskelmia.

Lainaus
Pääkirjoitus: Puolueet etsivät kannatusta ja kumppaneita

Jos sympatiat ratkaisisivat, seuraava hallitus muodostettaisiin kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan.

[...]

Sen sijaan nykyiset suuret oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset vaikuttavat MTV Uutisten perusteella löytäneen toisensa. Kyselyn mukaan perussuomalaiset on noussut kokoomuksen piiripäättäjien suosikiksi hallituskumppanina. Peräti 30 prosenttia kokoomuspäättäjistä haluaisi hallitukseen perussuomalaisten kanssa. Tunne on molemminpuolinen: perussuomalaisten piiripäättäjistä 42 prosenttia haluaisi hallituskumppaniksi kokoomuksen.

Porvaripuolueet saavat todennäköisesti enemmistön seuraavaan eduskuntaan, mutta porvarihallitusta se ei välttämättä merkitse. Keskusta lähtee luultavasti oppositioon etsimään itseään, ellei puolue saa vaaleissa selvästi nykyistä kyselykannatusta parempaa tulosta. Rkp:ta ja perussuomalaisia taas olisi vaikeaa mahduttaa samaan hallitukseen.

PUOLUEKENTÄN tärkein jakaja on perinteisesti ollut suhtautuminen talouspolitiikkaan. Tärkeä se on nytkin, sillä seuraava hallitus joutuu tekemään kovia valintoja, jos Suomi halutaan pitää taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Sen rinnalla on kuitenkin voimistunut arvoliberaalien ja konservatiivien vastakkainasettelu, joka halkoo nyt varsinkin kokoomusta. Kysymys ei ole pelkistä identiteettiasioista vaan Suomen tulevaisuuden kohtalonkysymyksistä, kuten suhtautumisesta maahanmuuttoon ja monikulttuuristumiseen.

Kokoomus yrittää estää kuilua repeämästä, sillä se voisi vaarantaa puolueen vaalivoiton. Siksi puolue menisi vaaleihin mielellään suomalaisen politiikan perinteiseen tapaan eli sammutetuin lyhdyin.

Suomessahan on totuttu ajattelemaan, että ensin käydään vaalit ja vasta sitten tehdään hallitus. Esimerkiksi Ruotsissa toimitaan toisin: vaihtoehdot ovat selvästi esillä. Se voi olla Suomenkin suunta. Heti piiripäättäjäkyselyn julkitulon jälkeen poliittiset vastustajat alkoivat levittää viestiä, jonka mukaan ääni kokoomukselle on ääni perussuomalaisille.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan rakentuva hallitus olisi arvomaailmaltaan niin kaukana kokoomuksen ja Sdp:n hallituksesta, että äänestäjän olisi ihan kuluttajansuojansakin kannalta kohtuullista tietää, kummalle hän äänensä antaa.

Kokoomus toivoo kannatuskyselyjen ykkösenä isoa vaalivoittoa, mutta puolueen kannattaa muistaa, että jos yrittää kalastaa yhtä aikaa kahdesta lammikosta, voi jäädä kokonaan ilman kalaa.
Helsingin Sanomat 31.12.2022

Kuinkahan paljon haittamaahanmuuttoa on tarpeeksi Helsingin Sanomille?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 221
 • Liked: 69822
 • Optimistinen skeptikko
Lainaus käyttäjältä: HS
Sen rinnalla on kuitenkin voimistunut arvoliberaalien ja konservatiivien vastakkainasettelu, joka halkoo nyt varsinkin kokoomusta.

Jos tässä on kyse äänestäjistä, niin hienoa! Nykyinen johto nimittäin ainakin arvopohjallistaa mamutusta ja mokutusta kuin kyse olisi pelastuksen ja taivaspaikan lunastamisesta.

Lainaus käyttäjältä: HS
Kysymys ei ole pelkistä identiteettiasioista vaan Suomen tulevaisuuden kohtalonkysymyksistä, kuten suhtautumisesta maahanmuuttoon ja monikulttuuristumiseen.

Täysin samaa mieltä!

Hmm. Jos Kok ja PS löytävät toisensa mamu&moku asiassa, niin ne voivat joskus, tosin aika paljon myöhemmin, löytää toisensa - jos äänestäjät suovat - toisensa myös Fixit asiassa. Mahtaisiko tämä olla HS:n hätähuudon takana?
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 800
 • Liked: 67622
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tänään julkaistiin kysely, jonka perusteella 26,6 % vastaajista haluaa sinipunahallituksen, 24,8 % "joidenkin muiden puolueiden" hallituksen, 19,5 % kok-PS -hallituksen ja 6,7 % demarien ja PS:n hallituksen. EOS 22,5 %.

Samaan aikaan oikeistolaista politiikkaa toivoi vastaajista 28 %, vasemmistolaista 19 % ja keskustalaista runsaat 11 %.

Jutussa muutama graafi, laitoin liitteeksi yhden eri puolueiden kannattajien mielipiteistä. Demari- ja persukannattajista löytyy tosiaan myös jonkinmoinen osuus, joka toivoo näiden puolueiden yhteistyötä.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/14aa7af9-980a-41cc-b58f-a668b58a74b1 (2.1.2023)

Lainaus
MT-gallup: Sinipuna suosituin hallitusvaihtoehto — suomalaiset toivovat oikeistolaista politiikkaa

Minkä kahden puolueen ympärille rakentuvaa hallitusta toivot Suomeen ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen?

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn perusteella äänestysikäisten suomalaisten suosikki hallituspariksi olisi kokoomuksen ja SDP:n ympärille rakentuva sinipunahallitus.

Sitä kannatti noin 27 prosenttia reilun tuhannen vastaajan otoksesta.


Vaihtoehtoina kyselyssä olivat viimeisten puoluekannatusmittausten kolmen suosituimman puolueen kokoomuksen, SDP:n ja perussuomalaisten yhdistelmät sekä ”jotkin muut puolueet”.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten ympärille muodostuva oikeistohallitus on kolmantena 19 prosentin kannatuksella.

SDP:n ja perussuomalaisten ympärille rakentuva hallitus ei suomalaisia juuri innosta. Sitä kannattaa seitsemän prosenttia vastaajista.

...

Kansalaisten politiikkatoiveissa näyttää puhaltavan oikeistolainen puhuri — läpi koko maan, eteläisestä Suomesta pohjoiseen ja lännestä itään.

MT kysyi kansalaisilta myös, millaista politiikkaa nämä ensisijaisesti toivovat Suomen seuraavalta hallitukselta. Oikeistolaista politiikkaa toivoi 28 prosenttia vastaajista. Vasemmistolainen politiikka olisi mieluinen noin 19 prosentille. Keskustalaista politiikkaa suosisi vastaajista runsaat 11 prosenttia.

Miehille suosituin vaihtoehto on oikeistolainen politiikka, sen kannalla on 36 prosenttia. Naisista noin viidennes kannatti vasemmistolaista politiikkaa — suunnilleen yhtä paljon kuin oikeistolaistakin.

Puolueittain kokoomusta äänestävät kannattavat ylivoimaisesti eniten oikeistolaista politiikkaa seuraavalta hallitukselta. Vastaavasti SDP:tä äänestävät suosisivat vasemmistolaista politiikkaa.

Keskustan, vihreiden ja perussuomalaisten kannattajat tunnustavat omaa väriään myös politiikkatoiveissaan.

...

MT-gallupin toteutti Kantar TNS Agri 16.–21.12. Kyselyyn vastasi 1 096 äänestysikäistä suomalaista.

Tulokset on painotettu edustamaan äänestysikäisiä suomalaisia, pois lukien Ahvenanmaa. Tulosten virhemarginaali on koko väestön otoksessa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2023, 21:22:27 kirjoittanut Alaric »
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 373
 • Liked: 5498
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
^Siis mitä helvettiä? SDP hallitukseen ajamaan oikeistolaista politiikkaa? Voivatko äänestäjät tosiaan olla noin pihalla oikean elämän politiikasta? ;D

Viime aikojen propagandavyörytyksestä ja vaalivaikuttamisesta päätellen alkaa paskamedialla tosiaan puntit tutisemaan. Ek-vaaleihin enää 3kk.
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 221
 • Liked: 69822
 • Optimistinen skeptikko
Niinno.

Kaikki suomalaiset eduskuntapuolueet ovat samanlaisia demarikopioita toisistaan, sosialisistisen pohjoismaisen hyvinvointivaltion kannattajia. Eikä siinä mitään, jos pitää sosialismista. Ja maailman parasta sosialismia se olisikin, jos se rajoittuisi vain maan omiin kansalaisiin.

PS eroaa oleellisissa asioissa muista puolueista vain mamutusmokutusaspektissa, ja toivottavasti joskus, kun aika on kypsä, myös Fixitissä.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2023, 22:30:10 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

Leostoa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 997
 • Liked: 4081
Lyhyesti sanottuna: gallupin yksinkertainen toteutustapa saattaa manipuloida äänestäjiä valitsemaan jonkun nimetyistä, aivan liian rajatuista hallituspohjista. Näin peittoon saattaa jäädä jopa suosituin hallituspohja sekä sellainen varteenotettava hallituspohja jota tätä gallupia varten ei ollut erikseen nimetty. Kattavampi kartoitus voisi antaa nostetta esim. SDP-Vas ja SDP-Vihr -hallituspohjille ja lisänostetta KOK-PS-hallituspohjalle.

Gallupin virhemarginaali 3% tarkoittaa esim. sitä että mahdollisesti suosituin hallitusvaihtoehto onkin sellainen jota ei gallupissa erikseen kysytty. (Siis jokin muu kuin KOK+SDP, KOK+PS tai SDP+KOK). Gallupissa siis vaihtoehto "jotkin muut puolueet". 

Arvattavasti "jotkin muut puolueet" vaihtoehdon valinneet vastaajat äänestävät muita kuin tässä erikseen nimettyjä puolueita. Jos KOK, SDP ja PS vievät yhteenlaskettuna tuollaisen 60% äänisaaliin, tuo tarkemmin määrittelemätön "joidenkin muiden puolueiden" muodostaman hallituksen kannatus tulee näiden ulkopuolelle jäävien 40% joukosta. Tästä joukosta löytyy siis paljon eri lähtökohdista kumpuavaa tyytymättömyyttä: ainakin Kepulaisia, vihreitä, vasemmistolaisia ja nukkuvia.

Gallup nimeää erikseen vain kolme gallupeissa suosituinta puoluetta hallitusvaihtoehdoissaan. Näin esim. vasemmistopohjaisen hallituksen (SDP, Vas) suosio jää kartoittamatta. Ehkä MT tilasi tarkoituksella gallupin joka ei näytä kaikkia suosittuja vaihtoehtoja? Esimerkiksi vasemmistopohja tai vihervasemmistopohja saattaisi kilpailla kärkisijasta. Lisäksi sellaisen vaihtoehdon näkyvä olemassaolo gallupissa saattaisi kilpailla ääniä pois näiltä SDP + KOK / PS vaihtoehdoilta. Tämä on huomionarvoista siksikin, että kattavammin kahden puolueen muodostamia puoluevaihtoehtoja kartoittavassa gallupissa KOK+PS -vaihtoehto saattaisikin olla se suosituin vaihtoehto. Mahdollisesti syntyisi jopa tilanne jossa olisi kolme vaihtoehtoa, jotka virhemarginaalin puutteissa saattaisivat olla suurimpia.
« Viimeksi muokattu: 02.01.2023, 23:34:37 kirjoittanut Leostoa »
Tehtiin silleen thymästi et näytetiin Kesärannassa tissejä.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 315
 • Liked: 6707
Lainaus
Lyhyesti - kohti selkärangattomien valehtelijoiden vaalikautta

Tapaus Rydman kertoo rivien välistä sen, että suomalaiset joutuvat sietämään sosialidemokraattista puoluetta (SDP) myös seuraavassa hallituksessa, mikäli kokoomus on vaalien jälkeen suurin puolue.

Samassa hallituksessa tulee istumaan myös puolue nimeltä vihreät. Siis jos kokoomus on pääministeripuolue.

Valehteleva Sanna Marin sekä valehteleva ja lakia toistuvasti rikkova Pekka Haavisto ja suomalaisia kaikin tavoin vihaavat vihreät ovat kiusaamassa teitä, jos Petteri Orpo nousee maan poliittiseksi ykköseksi.

Kun katsoo mitä teemoja puolueilla on ilmastopolitiikan ja maahanmuuttopolitiikan suhteen ja millaista nöyristelypolitiikkaa ne ovat noudattaneet EU:n suuntaan, ymmärtää hyvin, mikä hallituskokoonpano häämöttää muutaman kuukauden päässä.

Hävettää edes ajatella, että Orpon tapainen selkärangaton mato on Suomen pääministeri.

Ainoa asia, mikä saattaa, siis saattaa estää edellä kerrotun koostumuksen (kok, sdp,vihr) tulon hallituksen pohjaksi, on persujen nousu suurimmaksi puolueeksi.

Eri asia on, ovatko kokoomus ja SDP venkuloineet jo ennakkoon, että ne ottavat hallitusvastuun, käy vaaleissa miten hyvänsä. Ei olisi mikään ihme suomalaisessa politiikassa, mikäli näin kävisi.

Heikki P:n kirjoitus kokonaisuudessaan
« Viimeksi muokattu: 02.01.2023, 23:39:38 kirjoittanut Riukulehto »
Ukrainalaiset myyvät paikallisessa torissa mm. "hölmöläisten" heille lahjoittamia agrikaatteja. https://www.olx.ua/d/uk/dom-i-sad/instrumenty/generatory/

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 385
 • Liked: 23852
^Siis mitä helvettiä? SDP hallitukseen ajamaan oikeistolaista politiikkaa? Voivatko äänestäjät tosiaan olla noin pihalla oikean elämän politiikasta? ;D

Tätä kokoomuksen Sinuhe Wallinheimokin ihmetteli:

Suomalaiset toivovat oikeistolaista politiikkaa sinipunapohjalta – "yhtälö on mahdoton"
https://www.verkkouutiset.fi/a/suomalaiset-toivovat-oikeistolaista-politiikkaa-sinipunapohjalta-yhtalo-on-mahdoton/

Lainaus
Kokoomuksen ja SDP:n eroista huolimatta kyselytuloksen perusteella sinipunahallitus saa eniten kannatusta seuraavaksi hallituspohjaksi. Sinipunaa kannatti seuraavaksi hallituspohjaksi 27 prosenttia vastaajista.

– Tuo yhtälö on nyt mahdoton, sillä nykyinen SDP on todella vasemmalla. Paljon pitää demareissa tapahtua, jotta lähtevät tekemään oikeistolaista politiikkaa, kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi kyselytulosta Twitterissä.

Tosin on syytä muistaa, ettei nykyinen kokoomus ole mikään puhdas oikeistopuolue, vaan joku kummallinen sekamelska, missä ajetaan mieluusti mm. verovarojen imurointia suomalaisilta muiden maiden hyväksi, myydään monopoliluonteiset kansallisvarallisuudetkin pilkkahintaan ulkomaille suomalaisten rahastamiseksi, suomalaisten kurjistamista ylitiukalla ja lyhytnäköisillä luonnonsuojeluvirityksillä Sirpa Pietikäisen tapaan yms.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2023, 00:47:34 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 877
 • Liked: 7564
 • Terästehtaan bisnesenkeli
Viime aikojen propagandavyörytyksestä ja vaalivaikuttamisesta päätellen alkaa paskamedialla tosiaan puntit tutisemaan. Ek-vaaleihin enää 3kk.

Älkää murehtiko aikatauluista. Jos on puolueilla X tai Y ongelmia jotka vain pölyn laskeutuminen parantaa niin eivät olisi ensimmäiset nykysuomalaiset vaalit jotka viranomaisen Z suosituksella siirtyy hupsvaantostanoin sopivampaan ajankohtaan.

Vaikka formulakisojen päälle vapunpäivälle, koska yhteinen etu ja yleiset syyt, ja Lauri Nurmelta uutuuskirja.  :silakka:

Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Viljami

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 845
 • Liked: 5992
Minulla on sellainen kutku, että toimittajat ovat vähin erin ajamassa asemiin ja valmistautuvat Petterin hiillostamiseen. Heikko mies, puheenjohtajien paneeleissa ämmät kiljuvat joka puolella ja ei saa omaa sanomaansa läpi millään. Eniten v*tuttaa Petterin ja Kain ikuinen ylimielisyys ja tällä hetkellä tapa, jolla nylkevät karhua täyttä päätä, vaikka karhua ei ole edes vielä kaadettu. Tästä saavat kuulla vielä ja paljon ja syystä. Mitä kokoomus tarjoaa?

Itse aion mennä aikanaan kiusaamaan kepulaisia ja kysyä, mitä saan, jos äänestäisin heitä (ei tosin tule tapahtumaan). Mitkä ovat puolueen arvot  ;D ja mikä on sen aate  ;D ;D ;D. Haluaisin tietää. Kun mitä tahansa muuta puoluetta äänestäessäni minulla on jokin käry, mitä olisin kannattamassa ja saamassa, niin kepua äänestämällä minulla ei ole hajuakaan, millaista politiikkaa olisin tukemassa tai saamassa äänelläni. Mutta joo, uskon toimittajakunnassa olevan edelleen kovaa Sannan fanitusta, joten he eivät tule Orpoa helpolla päästämään ja se on hyvä. Tuskin Purraakaan tullaan myötäkarvaan silittämään, mutta en ole hänestä huolissani. Hänellä on asiaosaamista ja läksyt tehtynä.

Edit. Nimi oikein
« Viimeksi muokattu: 03.01.2023, 14:57:43 kirjoittanut Viljami »
For thirty years, Germans lectured Ukrainians about fascism. When fascism actually arrived, Germans funded it, and Ukrainians died fighting it - Timothy. D. Snyder

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 868
 • Liked: 10985
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Hesarin jutusta pieni poiminta:
Lainaus

Jos sympatiat ratkaisisivat, seuraava hallitus muodostettaisiin kokoomuksen ja perussuomalaisten varaan.


Jos suomalaiset äänestäjät oppisivat muuntamaan sympatiansa ääniksi eduskuntavaaleissa, sympatiat ratkaisisivat.

Mitä olen juttuja vilkuillut, suomalaisia kuulemma kiinnostaisi nähdä oikeistolaista politiikkaa. Nämä samat suomalaiset äänestävät vihervasemmistoa. Yhdistä pisteet. Joo, ei vaan pysty.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller
Tuurivoima

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 171
 • Liked: 6117
Orpo ja Mykkänen Kokoomuksessa ehkä mieluummin valitsevat SDP:n kumppaniksi, jos vaalit voittavat. Vähän pelkään sitä, että Kokoomusjohto voi kostaa PS:lle tuon Rydmanin siirtymisen, jos ovat siinä tilanteessa, että pystyvät.

JNappula

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 065
 • Liked: 393
Orpo ja Mykkänen Kokoomuksessa ehkä mieluummin valitsevat SDP:n kumppaniksi, jos vaalit voittavat. Vähän pelkään sitä, että Kokoomusjohto voi kostaa PS:lle tuon Rydmanin siirtymisen, jos ovat siinä tilanteessa, että pystyvät.

Ellei PS ole ykkönen niin sinipuna lienee varma. Uskon että demaritkin olisivat siihen ihan tyytyväisiä ja asiasta lienee kassakaappisopimus jo olemassa.
"Gun control is like trying to reduce drunk driving by making it tougher for sober people to own cars"

-

47 sekunnin pätkä totuutta joka kaikkien tulisi muistaa:
http://www.youtube.com/watch?v=5eqYdr2iEhM

Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 322
 • Liked: 11659
Orpo ja Mykkänen Kokoomuksessa ehkä mieluummin valitsevat SDP:n kumppaniksi, jos vaalit voittavat. Vähän pelkään sitä, että Kokoomusjohto voi kostaa PS:lle tuon Rydmanin siirtymisen, jos ovat siinä tilanteessa, että pystyvät.

Ellei PS ole ykkönen niin sinipuna lienee varma. Uskon että demaritkin olisivat siihen ihan tyytyväisiä ja asiasta lienee kassakaappisopimus jo olemassa.

Mikä sinipuna?  Ei Kokoomus ja SDP saa aikaan enemmistöhallitusta kahdestaan, tuskinpa edes kolmistaan RKP:n kanssa.  Menisikö (jälleen) turpaansa saanut Keskusta neljänneksi tähän hallitukseen?  Jos ei, niin rakennetaanko uusi sixpack?  Persujen kannatus on samaa suuruusluokkaa kuin 2011 ensimmäisen jytkyn aikaan.


Julleht

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 545
 • Liked: 3208
 • Se ärsyttävä keskustelusta keskustelija.
Orpo ja Mykkänen Kokoomuksessa ehkä mieluummin valitsevat SDP:n kumppaniksi, jos vaalit voittavat. Vähän pelkään sitä, että Kokoomusjohto voi kostaa PS:lle tuon Rydmanin siirtymisen, jos ovat siinä tilanteessa, että pystyvät.

Ellei PS ole ykkönen niin sinipuna lienee varma. Uskon että demaritkin olisivat siihen ihan tyytyväisiä ja asiasta lienee kassakaappisopimus jo olemassa.

Mikä sinipuna?  Ei Kokoomus ja SDP saa aikaan enemmistöhallitusta kahdestaan, tuskinpa edes kolmistaan RKP:n kanssa.  Menisikö (jälleen) turpaansa saanut Keskusta neljänneksi tähän hallitukseen?  Jos ei, niin rakennetaanko uusi sixpack?  Persujen kannatus on samaa suuruusluokkaa kuin 2011 ensimmäisen jytkyn aikaan.

Nykykannatuksilla kok+sdp+rkp todennäköisesti riittäisi yksinkin enemmistöön, suunnilleen 104 paikkaa, mutta Suomessa ei ole tavattu noin tiukoilla enemmistöillä hallitusta kasata kun yksi pieni puolue voi keikuttaa ja lipeämisiä voi aina tulla. Todennäköisin lienee kokoomuksen, demarien ja vihreiden ympärille rakentuva kombo, rkp:llä todennäköisesti höystettynä. Ilman ruotsalaisia saisivat reilu 110 paikkaa, ruotsalaisilla reilu 120. Jälkimmäisessä on se houkutteleva etu kahdelle suurelle, että kumpikaan pienemmistä ei tuota pysty yksin kaatamaan ja siten eivät voi vaa'ankielellä kiristää.

Perinteisesti SDP on tosin vaatinut vasemmistoliittoa seurakseen, tukemaan hallituksen vasemmistopainotusta ja pitämään huoli etteivät voi vasemmistopopulismilla huudella ja houkutella SDP:n vasemmistosiipeä oppositiosta. Jos vihreät kelpaa tähän rooliin demareille, jossa kokoouksen puisto-osasto ei kyllä vasemmistolaisten mielestä kovin tehokas ole, hallitus voi syntyä nopeastikin. Jos SDP pysyy tiukkana, voi mennä enemmän aikaa hieroessa. Nykykannatuksilla nämä.
The road to wisdom? Well, it's plain
And simple to express:
Err
and err
and err again,
but less
and less
and less.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 800
 • Liked: 67622
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
RKP:n ek-ryhmän puheenjohtaja Adlercreutz ei lämpene yhteistyölle persujen kanssa.

Hän näkee sinipunan suotavana hallituspohjana ja mainitsee, että SDP olisi kokoomusta lähempänä mm. EU- ja ilmastoasioissa, kun taas PS on näissä aivan eri linjoilla.

Adlercreutzin mielestä PS on porvaripuolueen sijaan populistipuolue, joka kehystää kaikki keskeiset kysymykset maahanmuuttopolitiikan ja siihen liittyvien uhkien kautta.

Persujen pitäisi kuulemma pakittaa monista tavoitteistaan, jotta RKP voisi olla samassa hallituksessa.

https://demokraatti.fi/rkpn-adlercreutz-seuraavasta-hallituspohjasta-sinipuna-suotavin-yhteistyo-psn-kanssa-olisi-aarimmaisen-vaikeaa (4.1.2023)

Lainaus
RKP:n Adlercreutz seuraavasta hallituspohjasta: Sinipuna ”suotavin” – yhteistyö PS:n kanssa olisi ”äärimmäisen vaikeaa”

...

Jos vaalitulos antaa myöten, porvarihallitus voisi syntyä neljän puolueen yhteistyöstä: kokoomuksen, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja RKP:n. RKP saattaisi olla vaa’ankieliasemassa ja ratkaista sen, saisiko tällä pohjalla muodostettua enemmistöhallituksen.

Mutta lähtisikö monen hallituksen vakiopuolue RKP hallitukseen nykyisten perussuomalaisten kanssa?

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz kysyy heti kärkeen, mikä on porvarihallitus.

– Mielletäänkö vaikkapa perussuomalaiset porvaripuolueeksi? Minun mielestäni sellaiselle väittämälle ei ole kauhean vahvaa katetta. Ajattelen, että puhtaan porvarihallituksen aikaansaaminen on varmaan mahdotonta.

Hän huomauttaa, että kokoomus on kertonut pitävänsä EU- ja ilmastokysymyksiä tärkeinä, kun taas perussuomalaiset on näissä aivan eri linjoilla.

– Jos nämä kaksi puoluetta nyt pysyvät puheissaan, ei edes näennäistä porvarihallitusta voi saada aikaiseksi.

TARKOITTAAKO tämä sitä, että näet sinipunan ainoana vaihtoehtona?

– Sanotaan näin, että politiikka on tietenkin mahdollisuuksien taidetta. Voi olla tietenkin, että joko perussuomalaiset tai kokoomus pyörtävät aikaisempia kantojaan. Silloinhan jokin muu hallitus varmaan voisi olla mahdollinen. Mutta itse ajattelen, että monessa kysymyksessä pidän SDP:tä puolueena, joka on lähempänä kokoomusta kuin perussuomalaisia vaikkapa EU- ja ilmastokysymyksissä.

...

– Tilanteessa, jossa Suomi on viennistä riippuvainen maa, jonka politiikka on aina perustunut siihen, että ollaan tiivis osa kansainvälistä yhteisöä, perussuomalaiset ajaa aivan toisenlaista politiikka – minun mielestäni hyvin haitallista sellaista.

Olisiko RKP:lle mahdotonta toimia perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa?

– Jos ihan henkilökohtaisesti vastaan, kyllä pitäisin sitä äärimmäisen vaikeana.

Jopa mahdottomana?

– Olen toki vain yksi toimija puolueessa, joten tässä ole asiallista mennä vannomaan mitään, mutta pitäisin sitä hyvin vaikeana. Kyllä perussuomalaisten pitäisi pakittaa aika monesta tavoitteestaan, jotta se olisi minun mielestäni mahdollista.

Uskotko, että tämä näkemys jaetaan laajasti RKP:n sisällä?

– Kyllä minä näen, että se laajemmin jaetaan.

...

Sellaista näkemystä, että RKP olisi aina menossa mihin tahansa hallitukseen pitääkseen huolta ruotsinkielisten asioista, Adlercreutz pitää hyvin yksinkertaistettuna.

...
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 269
 • Liked: 49609
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Tarvitaanko koko vaaleja?

Radiosta tuli eräänä päivänä "kysy Natosta" -ilta. Radiossa oli muutama asiantuntija.

Yksi kansalainen sanoi, että olisi edes järjestetty kansanäänestys.

Asiantuntijat ja radiotoimittajat sanoivat, ettei sellaiselle ollut tarvetta, koska gallupit osoittivat Naton suosion olevan korkea.

Asiantuntijat siis mitätöivät kansanäänestyksen tarpeen gallupien perusteella.


Esitänkin siis että eduskuntavaalit peruutetaan ja taloustutkimus soittaa 1200 plusmiinusjotain suomalaiselle ja virhemarginaalilla viisi prosenttia nimittää meille uuden eduskunnan. Muutama täti jostain Mallorcalta soittaa ennalta valittuihin puhelinnumeroihin ja eduskunta on valmis. Noudattaahan vaalitulos varsin hyvin jakaumaa ja jakauma vaikuttaa vaalitulokseen. Rahaa säästyy ja ei tarvitse itsekään vääntäytyä uurnalle. Ei tarvitse edes vastata puhelimeen, kun Taloustutkimus ei soita näissä asioissa persulle kuin vahingossa.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 935
 • Liked: 3987
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
RKP joutaa oppositioon. RKP ei suostu maahanmuuton rajoittamiseen edes silloin jos luvataan säilyttää pakkoruotsi. Vai suostuuko muka?

Pitäisi poisoppia siitä käsityksestä että hallituksen muodostaminen edellyttäisi RKP:n mukaanottoa. Mitä jos otettaisiin hallitukseen esim. mustalaispuolue, venäläispuolue, somalipuolue, arabipuolue tai turkkilaispuolue? RKP:n mukanaolo halltuksessa on verrattavaissa siihen että jokin näistä puolueista olisi hallituksessa. Onko Ruotsissa suomalaispuolue joka on lähes aina hallituksessa?

Enemmistöhallituksen saa muodostettua milloin tahansa ilman RKP:n mukaan ottamista. Se edellyttää vain poliittista tahtoa jättää RKP ulos.

RKP on asiakysymyksissä linjaton ja periaatteeton koska se voi olla mukana missä tahansa hallituksessa. Se on valmis huoraamaan kaikkien kanssa, kunhan säilytetään pakkoruotsi, ruotsin kielen asema sekä säätiöiden verovapaus. Kaikki käy, ja politiikka voi olla miten oikeistolaista tai vasemmistolaista tahansa. RKP:llä ei ole talous-, vero-, työllisyys-, tai sosiaaliasoiden eikä muidenkaan politiikkalohkojen tai poliittisen asiakysymysten osalta sellaisia periaatteita eikä linjoja, joiden takia se jättäisi osalistumatta hallitukseen tai lähtisi hallituksesta ulos.

RKP on viimeksi lähtenyt hallituksesta kun se jätti Sorsan II hallituksen helmikuussa 1978.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sorsan_II_hallitus
« Viimeksi muokattu: 05.01.2023, 02:23:38 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

salakana

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 87
 • Liked: 380
Tarvitaanko koko vaaleja?

Radiosta tuli eräänä päivänä "kysy Natosta" -ilta. Radiossa oli muutama asiantuntija.

Yksi kansalainen sanoi, että olisi edes järjestetty kansanäänestys.

Asiantuntijat ja radiotoimittajat sanoivat, ettei sellaiselle ollut tarvetta, koska gallupit osoittivat Naton suosion olevan korkea.

Asiantuntijat siis mitätöivät kansanäänestyksen tarpeen gallupien perusteella.


Esitänkin siis että eduskuntavaalit peruutetaan ja taloustutkimus soittaa 1200 plusmiinusjotain suomalaiselle ja virhemarginaalilla viisi prosenttia nimittää meille uuden eduskunnan. Muutama täti jostain Mallorcalta soittaa ennalta valittuihin puhelinnumeroihin ja eduskunta on valmis. Noudattaahan vaalitulos varsin hyvin jakaumaa ja jakauma vaikuttaa vaalitulokseen. Rahaa säästyy ja ei tarvitse itsekään vääntäytyä uurnalle. Ei tarvitse edes vastata puhelimeen, kun Taloustutkimus ei soita näissä asioissa persulle kuin vahingossa.

-i-
Mutta eihän tässä olla natoon liityttykkään vielä? Siinäkohtaa kun natojäsenet hyväksyy koko ajatuksen, tämän jälkeen eduskunnan tulee natojuttu hyväksyä. Ja tässähän on vaalit kohta ovella missä ymmärtääkseni se eduskunnan väki valitaan, että jotta eikös se kansa voisi sitten nyt tässä kohtapuoliin vaikka mainita haluttomuuttaan tähän niin ei eduskunnassa valitut kansanedustajat näppäile vasten kansan tahtoa?

Nyt tulevissa vaaleissa kansa saa äänestää, niin ei tarvi pahan eliitin luottaa suuressa päätöksessänsä radiogalluppeihin tai taloustutkimukseen.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 305
 • Liked: 2189
RKP:n ek-ryhmän puheenjohtaja Adlercreutz ei lämpene yhteistyölle persujen kanssa.

https://demokraatti.fi/rkpn-adlercreutz-seuraavasta-hallituspohjasta-sinipuna-suotavin-yhteistyo-psn-kanssa-olisi-aarimmaisen-vaikeaa (4.1.2023)

Lainaus
RKP:n Adlercreutz seuraavasta hallituspohjasta: Sinipuna ”suotavin” – yhteistyö PS:n kanssa olisi ”äärimmäisen vaikeaa”

...

Jos vaalitulos antaa myöten, porvarihallitus voisi syntyä neljän puolueen yhteistyöstä: kokoomuksen, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja RKP:n. RKP saattaisi olla vaa’ankieliasemassa ja ratkaista sen, saisiko tällä pohjalla muodostettua enemmistöhallituksen.

Mutta lähtisikö monen hallituksen vakiopuolue RKP hallitukseen nykyisten perussuomalaisten kanssa?

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz kysyy heti kärkeen, mikä on porvarihallitus.

Mielletäänkö vaikkapa perussuomalaiset porvaripuolueeksi? Minun mielestäni sellaiselle väittämälle ei ole kauhean vahvaa katetta. Ajattelen, että puhtaan porvarihallituksen aikaansaaminen on varmaan mahdotonta.


Kun Antti Kurvinen Ilta-Sanomien meriselityshaastattelussa totesi RKP:n liukuneen vasemmalle:

Lainaus käyttäjältä: Kurvisen Antti
Itse odotin vuonna 2019 erilaista hallitusyhteistyötä. En ymmärtänyt silloin, miten vasemmalle Sdp ja Rkp ovat todellisuudessa ajautuneet. Siitä on syntynyt jännite ja se on henkisesti kuluttavaa, hän sanoo.
    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009230638.html

niin otti Henriksson siitä nokkaansa:

Lainaus käyttäjältä: Yle
Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson betecknar Centerministern Antti Kurvinens prat om SFP:s vänsterglidning som struntprat. Centern vill framstå som det enda borgerliga partiet i regeringen, säger Henriksson.
    https://svenska.yle.fi/a/7-10023900

Hesarin puheenjohtajanhaastattelussa 2019 Henriksson tosin myös itse myöntää RPK:n siirtyneen vasemmalle:

Lainaus käyttäjältä: Yle 18.3.2019
Neljän vuoden aikana RKP on tehnyt oppositiossa sujuvaa yhteistyötä koko vasemmiston ja vihreiden kanssa.
    https://yle.fi/a/3-10664643

Lainaus käyttäjältä: Hesarin juttu 3.4.2019
Vasemmalle siirtyneen Rkp:n Anna-Maja Henriksson: ”On aivan selvää, että aika oppositiossa on vaikuttanut meihin”
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006056845.html

2020 Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén loikkasi RKP:stä Kokoomuksen riviin:

Lainaus käyttäjältä:  Mia Heijnsbroek-Wirén
– Se ei ollut minulle helppo päätös, mutta koska RKP:n arvot ovat selvästi siirtyneet yhä enemmän vasemmalle, en enää tunne oloani kotoisaksi puolueessa.
Lainaus
Ei ole ihme, että monia ruotsinkielisiä porvareita ahdistaa sosialismin puristuksessa.
[sanoo] Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Westman
    https://www.loviisansanomat.fi/paikalliset/3199204

Ja eduskunnan kunniattoman tuolileikin myötä RKP siirtyi salissa keskemmälle, lähemmäksi sielunveljiään ja kanssasisariaan, samalla kun perussuomalaiset haluttiin muiden toimesta siirtää salin oikeaan laitaan.

Juttu hukassa, mutta taisi myös Hjallis äsken totea RKP:n siirtyneen liikaa vasemmalle, että heitä ei nyt välttämättä tarvita seuraavassa hallituksessa.


Kannattaa viljellä viestiä, että RKP:stä on tullut Henrikssonin, Biaudetin, Månssonin jne. myötä vasemmistopuolue ja Adlercreutz on nyt soutamassa samaan suuntaan. Tuntuu risovan heitä ja on sen lisäksi aika lähellä totuutta.

Veronica Honkasalo: "Se on eurooppalainen trendi"

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 423
 • Liked: 12438
Mikä on se suurin syy että joissakin maissa, esim Tanskassa, vaalit voidaan määrätä 3-4 viikon varoitusajalla mutta jos Suomessa ajaudutaan ennenaikaisiin vaaleihin niin siinä kuluu 3kk?

Mahtaako syy olla ehdokasasettelussa? Suomessa pitäisi järjestää puolueiden jäsenäänestykset ehdokkaista ja se vie aikaa ja kun ehdokkaista  on äänestetty niin sitten on varsinainen vaalikampanja kun taas muissa maissa systeemi menee niin että ehdokkaat ovat aina valmiita. Varsinkin listavaalijärjestelmissä.

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 385
 • Liked: 23852
Enemmistö täysin varma siitä, että käy äänestämässä eduskuntavaaleissa
https://aamuset.fi/artikkeli/5868704

Lainaus
Kaikista täysi-ikäisistä alle 80-vuotiaista kolme viidestä (62 %) ilmoittaa varmasti äänestävänsä eduskuntavaaleissa huhtikuussa, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Melko varmoja äänestäjiä on viidennes (21 %). Enemmän tai vähemmän epävarmoja on kuudenneksen verran (15 %). Tulokset viittaat siihen, että äänestysprosentti tulevissa vaaleissa on vähintään viime vaalien tasolla (72 %).

Ylemmät toimihenkilöt, yrittäjät ja eläkeläiset ovat keskimäärää vakuuttuneempia äänestämässä käymisestään. Opiskelijat, työntekijät ja työttömät ovat epävarmempia siitä, että menevät eduskuntavaaleissa uurnille.

Puolueiden kannattajista muita varmempia ovat etenkin kokoomuksen (84 % varmoja), vihreiden (77 %) ja Vasemmistoliiton (74 %) kannattajat. Perussuomalaisten (61 %) ja keskustan (58 %) kannattajat ovat muiden puolueiden kannattajia jonkin verran vähemmän innostuneita äänestäjiä.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Larva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 860
 • Liked: 7155
 • The Phosphorescent
Älkää murehtiko aikatauluista. Jos on puolueilla X tai Y ongelmia jotka vain pölyn laskeutuminen parantaa niin eivät olisi ensimmäiset nykysuomalaiset vaalit jotka viranomaisen Z suosituksella siirtyy hupsvaantostanoin sopivampaan ajankohtaan.
Niinno eikös nyt just sopivasti olekin rantautumassa se superkoronavariantti lempinimeltään Kraken? Se varmaan riehaantuu Suomessa juuri sopivasti maaliskuulla, jotta voidaankin "tartuntavaaran takia" siirtää vaalit vaikka kesän yli.  :roll:
Muoks. Lainaus korjattu
The world I see in grotesque light,
evil I perform with the gestures of a clown

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 134
 • Liked: 32026
 • Epäjärjestyksenvalvoja
Larva:

Lainaus
Niinno eikös nyt just sopivasti olekin rantautumassa se superkoronavariantti lempinimeltään Kraken? Se varmaan riehaantuu Suomessa juuri sopivasti maaliskuulla, jotta voidaankin "tartuntavaaran takia" siirtää vaalit vaikka kesän yli.  :roll:

Tai sitten ensi kuussa laitetaan pystyyn taas coronashow ja hallitus pääsee 'pelastamaan' kansaa tomeralla johtamisellaan. Ja kas: demareiden kannatus nousee kolmella prosentilla ja he ovat seuraavassa hallituksessa samalla, kun Perussuomalaiset jätetään ulos.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

käpyQaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 072
 • Liked: 17124
Larva:

Lainaus
Niinno eikös nyt just sopivasti olekin rantautumassa se superkoronavariantti lempinimeltään Kraken? Se varmaan riehaantuu Suomessa juuri sopivasti maaliskuulla, jotta voidaankin "tartuntavaaran takia" siirtää vaalit vaikka kesän yli.  :roll:

Tai sitten ensi kuussa laitetaan pystyyn taas coronashow ja hallitus pääsee 'pelastamaan' kansaa tomeralla johtamisellaan. Ja kas: demareiden kannatus nousee kolmella prosentilla ja he ovat seuraavassa hallituksessa samalla, kun Perussuomalaiset jätetään ulos.

Tämä ei tietysti ole aivan tuulesta temmattu skenaario. Jo pelkästään siksikin, että ketään ei tuntunut vaalien siirtely haittaavaan. Miksipä ei sama menisi läpi toistamiseen.

Liitteenä kuva muistuttamaan historiallisesta vaalisekoilusta.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 290
 • Liked: 1115
Persujen teoreettisista kannattajista iso osa jää jälleen sohvalle. Varsinkin kun media pari viikkoa ennen vaaleja paljastaa uuden, todellisen tai tekaistun Mikki Hiiri -skandaalin, naisäänestäjät säikähtävät. Tällä kertaa kohu leimaa persuja eikä sekoomusta. Persujen todellinen kannatus jää suunnilleen 10 prosenttiin.
Marinflaatio: kahdeksan rullaa sontapaperia maksaa 5,69 euroa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 727
 • Liked: 111979
Petteri Orpo on sokeutunut.

Ilta-Sanomat: Petteri Orpo ei näe enää esteitä hallitus­yhteistyölle perus­suomalaisten kanssa – Sdp:n politiikka ”ajaa maan vararikkoon” 7.1.2023

No, ei sentään. Kunhan kieroilee.

Lainaus
Oletteko valmis Riikka Purran johtamaan hallitukseen, jos perussuomalaiset nousee vaaleissa suurimmaksi?

– Kokoomuksen tavoitteena on pelastaa Suomen hyvinvointiyhteiskunta ja kääntää talouden suunta. Vaalituloksen jälkeen arvioidaan, millaisella koalitiolla muutos saadaan parhaiten aikaan.

Ei vastaa kysymykseen.

Lainaus
KOKOOMUKSEN piiripäättäjien mielestä mieluisin hallituskumppani on perussuomalaiset MTV Uutisten välipäivinä julkaiseman kyselyn mukaan.

– Meillä on niin suurta tyytymättömyyttä Sdp:n johtaman hallituksen politiikkaa kohtaan, että se varmaan heijastelee myös sitä.

Orpon lähtökohtana on, että ensin katsotaan vaalitulos ja hallituspohja määräytyy sen perusteella, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään muutoksen, joka hänen mukaansa on välttämätön.

Kokoomus on valmis neuvottelemaan kaikkien kanssa, myös perussuomalaisten.

Kun perussuomalaiset hajosi kesällä 2017 Jussi Halla-ahon tultua valittua puheenjohtajaksi, Orpo katsoi, ettei kokoomus voi jatkaa hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa, koska puolueilla ei ole sama arvopohja.

– Silloin 2017 oli minusta ennen kaikkea kyse siitä, että meillä ei ollut luottoa, että perussuomalaisten kanssa olisi pystytty toteuttamaan Sipilän hallituksen ohjelmaa. Silloin ei ollut vielä käsitystä siitä, millaiseksi puolueeksi perussuomalaiset muodostuu uuden johdon myötä. Nykyään perussuomalaisten kanssa voidaan hyvin neuvotella yhteistyöstä, kuten muidenkin puolueiden kanssa. Ei ole sellaisia esteitä.

Tämä on käyty läpi kymmeniä kertoja. Sipilän hallitus rikkoi omaa ohjelmaansa, kun taas Halla-aho vaati neuvotteluissa ainoastaan ohjelman noudattamista, eikä perussuomalaisia siksi hyväksytty hallitukseen.

Lainaus
Edesauttoiko hallitusyhteistyön mahdollisuuksia perussuomalaisten kanssa se, että puheenjohtaja vaihtui Jussi Halla-ahosta Riikka Purraan?

– Ei sillä ole merkitystä. Ohjelma ratkaisee ja se, että voidaan luottaa siihen, että toimitaan ratkaisukeskeisesti vastuullisen hallituspuolueen tavoin.


Kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat ovat IS:n kyselyn mukaan hyvin samanmielisiä siitä, että velkaantuminen pitää kääntää laskuun ensi vaalikaudella ja nimenomaan leikkaamalla julkisia menoja.

Näyttääkö siltä, että tässä olisi ohjelmallisesti täydellinen pari?

– Talouspolitiikan osalta varmaan on niin, että perussuomalaisten linja on lähempänä meidän linjaamme kuin nykyisten hallituspuolueiden talouspolitiikan linja.

Orpon mielestä perussuomalaisten talouspolitiikan linjassa on kuitenkin kysymysmerkkejä, koska puolue ei ole määritellyt suhdettaan esimerkiksi kokoomuksen esittämiin uudistuksiin.

– Vaihtoehtobudjetista uskottavaa oikeistolaisen talouspolitiikan linjaa ei löytynyt.

Orpo on sanonut aiemmin, että Eurooppa-politiikan isosta linjasta ei käydä kauppaa hallitustunnusteluissa. Hänen mukaansa iso linja tarkoittaa sitä, että Suomi ei havittele eroa EU:sta tai eurosta, vaan on aktiivinen EU:n jäsen ja suhtautuu avoimesti eurooppalaiseen yhteistyöhön.

Juju onkin tuossa "avoimuudessa", joka tarkoittaa tukipaketti- ja liittovaltiohankkeiden edistämistä.

Lainaus
Voiko työperäinen maahanmuutto muodostua esteeksi hallitusyhteistyölle perussuomalaisten kanssa?

– Suomi ei selviä ilman työperäisen maahanmuuton merkittävää lisäämistä. Mielestäni kaikki puolueet tällä hetkellä sanovat, että töihin saa tulla. Kun työperäistä maahanmuuttoa voimakkaasti lisätään, pitää varmistaa se, että järjestelmää ei voi hyväksikäyttää. Että tänne oikeasti tullaan töihin ja kotoudutaan. Uskon, että se on ratkaistavissa.

Tarveharkinnan poistamisen lisäksi Orpo nostaa esille sertifikaatin, joka myönnettäisiin asiat hyvin hoitaville yrityksille. Yrityksillä olisi oikeus rekrytoida Suomeen työntekijöitä, mutta jos yritys laiminlyö työnantajavelvoitteitaan tai polkee työehtoja, siitä seuraisi rangaistus.

– En usko, että tämä ratkeaa palkkaamalla lisää virkamiehiä. Yritykset tietävät, mitä työvoimaa ne tarvitsevat ja sitten vain selkeä valvonta.

Orpon mielestä turhaa byrokratiaa pitää myös karsia ja työperäinen maahanmuutto keskittää omaksi tehtäväkseen yhdelle virastolle.

– Työlupien pitäisi olla päivien ja viikkojen kysymyksiä, ei kuukausien.

Saatavuusharkinnan poistaminen koskee ei-toivottavaa halpatyövoimaa ja oleskelulupakauppaa, kuten tiedämme Ruotsista, joka ainoana maana on poistanut saatavuusharkinnan. Ruotsin uusi moderaattien vetämä hallitus tulee palauttamaan sen.

Kokoomus ei esitä keinoja, joilla järjestelmän väärinkäyttö voitaisiin estää, eikä sellaisia edes ole, kun on päästy Eurooppaan asti, koska täältä poistaminen on tehty lähes mahdottomaksi. Ei se ole onnistunut nykyiselläkään maahanmuutolla, eikä väärinkäytöksiin ole tarkoituskaan puuttua, sillä juuri siihenhän kouluttamattoman halpatyövoiman suosio perustuu.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 43 221
 • Liked: 69822
 • Optimistinen skeptikko
KOKOOMUKSEN piiripäättäjien mielestä mieluisin hallituskumppani on perussuomalaiset MTV Uutisten välipäivinä julkaiseman kyselyn mukaan.

Mielenkiintoista. Kokoomuksen kenttäväki on eri mieltä kuin Orpon EU-takapirut. Kummalla on enemmän vipuvartta?
« Viimeksi muokattu: 07.01.2023, 11:12:12 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Turvapaikan hakeminen ... menee kaiken muun edelle.”
— Ohisalo

“Suomi ei tule estämään keneltäkään turvapaikanhakua missään tilanteessa."
— Mikkonen

“In this revolution we will have to awaken the devil in the people."
— Marx

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 914
 • Liked: 6156
 • Sus siunatkoon
Petteri Orpo on sokeutunut.

Ilta-Sanomat: Petteri Orpo ei näe enää esteitä hallitus­yhteistyölle perus­suomalaisten kanssa – Sdp:n politiikka ”ajaa maan vararikkoon” 7.1.2023

No, ei sentään. Kunhan kieroilee.

Lainaus
Oletteko valmis Riikka Purran johtamaan hallitukseen, jos perussuomalaiset nousee vaaleissa suurimmaksi?

Tuon kysymyksen esittäminen Orpolle oli suuri poliittisen journalismien teko Ilta-Sanomilta. Ilta-Sanomat ja Verkkouutiset voisi yhdistää, mutta niin ei tietenkään tapahdu. Liian hyvä vaalikarjan kusetus lässähtäisi. Ei mulla muuta tähän tällä kertaa.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi

repo

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 914
 • Liked: 6156
 • Sus siunatkoon
Mielenkiintoista. Kokoomuksen kenttäväki on eri mieltä kuin Orpon EU-takapirut. Kummalla on enemmän vipuvartta?

Minä veikkaan, Orpolla ja Orpon EU-takapiruilla, osa takapiruista kotikutoisia "näkijöitä", "visionäärejä" ja "menestyjiä", ehkä jopa suurin osa. Siihen menee vuosia ja useita Orpon Kokoomukselle epämieluisia päätöksiä, eristyisesti Suomen suhteessa EU:hun ja "kansainvälisyyteen", että voisi edes auttavasti alkaa luottamaan Kokoomuksen puolueorganisaatioon ja siihen, mikä Kokoomuksen häntää heiluttaa, puolueorganisaatio vai takapirut tilataksissa.
"Jossain vaaleissa sain vaalikoneesta parhaaksi puolueekseni Kepun yli 80%:n osuvuudella, kun vastasin kaikkiin kysymyksiin "en tiedä"." jäsen JoKaGo
"Ai v...u sitä onnen autuutta, jos näin oikeasti tapahtuisi." -- jäsen zupi