Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2023 -yleisketju: hallitusspekuloinnit, tulosseuranta ym.  (Luettu 377605 kertaa)

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 4142
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Terveiset Olli Immoselta.

https://www.facebook.com/ImmonenOlliPS/posts/pfbid02PGdX8f4TeGZZwt9f4mPohfkxRs77SZSQdZrgVLFpGrCbY2GLJNUzJTpdHWwtW5Jel

Lainaus käyttäjältä: OI
Tuon luvan kanssa tietoonne seuraavat terveiset tänään tapaamiltani äänestäjiltä. Ilmiö on varsin poikkeuksellinen, ja se osoittaa kansalaisilta vahvaa strategista ajattelukykyä:

Monet kokoomuksen kannattajat aikovat äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa perussuomalaisia, sillä he pelkäävät SDP:n ja kokoomuksen sinipunahallituksen muodostumista.

Pelko ei ole perusteeton. Sinipunahallituksen vaara on aidosti olemassa, mikäli SDP tai kokoomus nousee vaaleissa suurimmaksi puolueeksi. On ollut havaittavissa, että erityisesti osa tiedotusvälineistä pyrkii leipomaan Suomeen seuraavaksi Marinin ja Orpon liberaalihallitusta.

Tämä täytyy estää, sillä se tietäisi suomalaisille monin tavoin kylmää kyytiä. SDP ja kokoomus haluavat molemmat tuoda Suomeen rajusti halpatyövoimaa EU:n ulkopuolelta kehitysmaista. SDP:lle on myös tärkeää saada maksimimäärä turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia maahan.

Lisäksi kyseinen hallituspohja estäisi vastuullisen talouspolitiikan harjoittamisen Suomessa. SDP estäisi kaikki järkevät menoeikkaukset, ja ne leikkaukset, mitä kokoomuksen vaatimuksesta tehtäisiin kohdistuisivat täysin vääriin kohteisiin. Laikkaukset ja veronkorotukset iskisivät kaikista kipeimmin suomalaisiin, koska kumpikaan puolue ei ole halukas omasta tahdostaan kajoamaan esimerkiksi maahanmuuttoon ja ilmastotoimiin suunnattuihin menoihin.

Maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen sekä järkevät menoleikkaukset ja oikeudenmukainen veropolitiikka ovat mahdollisia toteuttaa vain sellaisessa hallitukseessa, jossa perussuomalaiset ovat mukana.

Ainoa tehokas keino estää SDP:n ja kokoomuksen vasemmistoliberaalin hallituksen muodostuminen on äänestää perussuomalaisia. Nostetaan yhdessä perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi.
🇫🇮
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 944
 • Liked: 68032
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Accuscoren ennusteen mukaan vaaleissa suurimmaksi puolueeksi nousemisen todennäköisyys on kokoomuksella 55 %, SDP:llä 25 % ja perussuomalaisilla 20 %.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f62da0e5-07a6-4898-b317-6b5d7058fb20 (7.3.2023)

Lainaus
Ennuste: Kokoomuksen voiton todennäköisyys 55 prosenttia – SDP:llä ja PS:llä on vielä saumat nousta suurimmaksi puolueeksi

Analytiikkayhtiö Accusoren IL:lle laatiman ennusteen mukaan kokoomus on tulevien eduskuntavaalien suurin voittajasuosikki.

Kokoomuksen vaalivoiton todennäköisyys on 55 prosenttia. SDP nousee suurimmaksi puolueeksi 25 prosentin ja PS 20 prosentin todennäköisyydellä.

Eduskuntavaalien loppusuoralle lähdetään kuitenkin jännittävistä lähtökohdista, sillä kolme suurinta mahtui Ylen tuoreimmassa gallupissa virhemarginaaliin.

Kokoomuksen kannatus oli gallupissa 20,8 prosenttia, SDP:n 19,9 prosenttia ja PS:n 19 prosenttia. Gallupin virhemarginaali oli 2,0 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

...

Accuscoren tekemä trendigallup, jossa on mukana neljä viimeisintä Ylen ja Helsingin Sanomien tekemää gallupia, näyttää lähes tasapeliä kokoomukselle ja PS:lle. SDP on kokoomusta ja PS:ää hieman jäljessä.

– Tässä näkyy selvästi kannatuksen kehitys viimeisen neljän kuukauden aikana. Jos kehitys jatkuisi samanlaisena tämän kuun, perussuomalaiset olisi suurin puolue, Accuscoren toimitusjohtaja Tuomas Kanervala sanoo Iltalehdelle.

...

Perussuomalaiset kärkkyy viimeistä lisäpaikkaa neljässä vaalipiirissä (Uusimaa, Savo-Karjala, Oulu ja Lappi) eli on näissä vaalipiireissä viimeisen putoajan paikalla.

...
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Scruton

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 82
 • Liked: 413
 • Maltillinen kansalliskonservatiivi
Kaikki puhuu Sinipunasta mutta mitä jos SDP  ja Persut menisivät samaan hallitukseen ja jättäisivät kokkarit oppositioon ulisemaan? Marinin pitäisi vain tajuta että jos kopioisi Tanskan demareiden linjaa niin yhteistyö Persujen kansa toimisi hyvin.

Huhtasaarihan taisi jo yllättäen hieman flirttaila tämän vaihtoehdon suuntaan.

Lainaus
SK: Laura Huhtasaari kiittelee Sanna Marinia – ”Annan tunnustusta”

Huhtasaari kiittelee pääministeri Sanna Marinia Satakunnan Kansan tuoreessa haastattelussa. Hän lähtisi itse hallitukseen mieluummin SDP:n kuin kokoomuksen kanssa.

...

– Minullahan ei ole mitään demareita vastaan. Meillä on itse asiassa paljon yhteistä. Itse asiassa annan tunnustusta Sanna Marinille. Hän äänesti EU:ssa taksonomia-asetusta vastaan. Kokoomus ei olisi ikinä uskaltanut puolustaa Suomen etua. Se on niin federalistipuolue kuin olla ja voi, Huhtasaari sanoo.

Haastattelusta käy ilmi, että SDP olisi Huhtasaarelle kokoomusta mieluisampi hallituskumppani.

...

– Minä itse asiassa pidän Anna Kontulasta (vas), joka on kommunisti. En ole hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä, mutta hän osaa ajatella itsenäisesti. Se ei vaadi mitään seistä laumassa, mutta vaatii paljon seistä yksin.

...


Foorumin ulkopuolisista linkeistä lainaus aina näkyviin (karkeasti n. kolmasosa normaalipituisen artikkelin sisällöstä on hyvä lainauksen pituus).
« Viimeksi muokattu: 07.03.2023, 15:54:51 kirjoittanut Scruton »
"Conservatism starts from a sentiment that all mature people can readily share: the sentiment that good things are easily destroyed, but not easily created."
- Sir Roger Scruton

“Tradition is not the worship of ashes, but the preservation of fire.”
- Gustav Mahler

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41146
 • It's So Cool To Be White!
Lainaus
Gallupeja paremmin vaaleissa menestynyt perussuomalaiset hengittää kokoomuksen niskaan enää 1,8 prosenttiyksikön päässä, mutta Riikka Purrasta ei tule seuraavaa pääministeriä, vaikka persut voittaisikin.

Näin sanoo Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi, joka on keskustellut asiasta kokoomus- ja demarivaikuttajien kanssa.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että gallupeja johtavat nyt Perussuomalaiset, mikä tietysti on erilaisin 'korjauskertoimin' kätketty julkaistavista tuloksista. Nurmi ja hänen Kokoomuslaiset kaverinsa kyllä tietävät, että Kokoomus ei ole ykkönen tällä hetkellä. Nk. perinteisillä puolueilla on tiiviit ja aika suoratkin yhteydet gallupeja tekeviin yrityksiin, kaikki ovat 'samaa' sisäpiiriporukkaa enemmän ja vähemmän. PS on jokseenkin ulkona tästä sisäpiiritiedosta ensinnäkin, koska se on melko tuore suurena puolueena tai puolueena ylipäätänsä, sillä ei ole historiallisia suhteita 'deep stateen' ja toisekseen tuo sisäpiiriläisten valtakeskittymä ei edes halua PS:ää joukkoonsa, koska PS koetaan uhkana vakiintuneelle systeemille ja sisäpiiriläisten omalle valtakeskittymälle.

Nyt Kokoomuksessa ja Demareissa ollaankin suuressa hädässä ja siksi annetaan tällaisia lausuntoja, joiden tarkoitus on saada ihmiset epäröimään Persujen äänestämistä. Tosin tällaisella etukäteen ilmoitetulla, demokratian vastaisella 'koulukiusaamisella' voi olla myös päinvastainenkin vaikutus: monet Kokoomusta äänestäneet voivat - kuten Immosen teksti yllä osoitti - äänestääkin Persuja torjuakseen Sinipunan ja hullujen päivien jatkumisen.
« Viimeksi muokattu: 07.03.2023, 17:48:05 kirjoittanut Eino P. Keravalta »
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 246
 • Liked: 133470
Tässä Ylen tulokulma:

Lainaus
Riikka Purra myönsi Politiikkaradion vaalitentissä: EU tuo Suomelle turvaa, puolue miettii EU-linjaansa – kuuntele koko tentti

Vaikka Suomi on liittymässä Naton jäseneksi, myös EU tuo Suomelle turvallisuutta, myönsi perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra Ylen Politiikkaradion vaalitentissä tiistaina.

– Kyllä se tuo turvaa, Purra sanoi.

Purra ei ottanut kuitenkaan kantaa siihen, tulisiko perussuomalaisten muuttaa linjaansa, jonka mukaan Suomen tulisi pitkällä tähtäimellä erota EU:sta.

[...]

EU-ero ei ole Purran mukaan tällä hetkellä ajankohtainen, koska enemmistö suomalaisista ei kannata eroa EU:sta.

Purra kuitenkin korosti, että Suomen tulisi terävöittää EU-politiikkaansa Ruotsin ja Tanskan mallin mukaan.

–Toivottavasti tätä kohti mennään seuraavalla hallitukaudella.

Purran mukaan perussuomalaiset on Suomessa ainoa taho, joka pitää esillä EU:n ongelmia.
Yle 7.3.2023

Yle Areena: Riikka Purra sulki puheenjohtajatentissä lisää säästöjä ulos, mutta leikkaisi ansiosidonnaista loppupäästä (36 min)

En kuunnellut tuota vielä kuin paikoitellen, mutta olipa melkoinen kontrasti Ohisalon tenttiin.

Siinä missä Ohisalo sai puhua yli ohjelman puolenvälin lempiaiheestaan ilmastopolitiikasta ja Suomesta kasvituotannon mallimaana ja sitten lyhyesti taloudesta, Purralle aiheeksi oli pantu politiikkaosuudessa lähes pelkästään talous ja PS:n leikkaukset ja lopuksi se, vastustaako PS työperäistä maahanmuuttoa, koska kannattaa äärioikeistolaista salaliittoteoriaa väestönvaihdosta ja pelkää maahanmuuton uhkaavan valkoista väestöä.

Talous- ja leikkauskysymysten lomassa toimittaja Antti Pilke muun muassa haastoi Purran, että kehitysavusta ei muka voi leikata miljardia euroa, koska se olisi vastoin Suomen "kansainvälisiä sitoumuksia".

Purra tuntui vastailevan hyvin ja säilytti hermonsa, ei siinä mitään.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 023
 • Liked: 13627
Yllätyin kun huomasin että lapsuuteni kotipaikkakunnan eli Keuruun kaksi kautta eduskunnassa ollut poliitikko Lauri Oinonen, kepu, on muuttanut vanhoilla päivillänsä Uudellemaalle ja pyrkii täältä eduskuntaan. Lumipallon mahdollisuus helvetissä päästä läpi.

Kuulemma varsinaisen vastenmielinen henkilö jopa poliitikkostandardeilla.

Liha Pekka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 11
 • Liked: 34
Yllätyin kun huomasin että lapsuuteni kotipaikkakunnan eli Keuruun kaksi kautta eduskunnassa ollut poliitikko Lauri Oinonen, kepu, on muuttanut vanhoilla päivillänsä Uudellemaalle ja pyrkii täältä eduskuntaan. Lumipallon mahdollisuus helvetissä päästä läpi.

Kuulemma varsinaisen vastenmielinen henkilö jopa poliitikkostandardeilla.
Viime eduskuntavaaleissa oli ehdolla Helsingissä.

Väestönvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 049
 • Liked: 2480
 • Tolkun ihminen.
Saa nähdä paljonko sinimustat, VKK, SKE, kristallipuolue ja vapauden liitto vie ääniä persuilta. Ei varmaan kovin paljoa, sillä kaikki näitä puolueita äänestävät eivät äänestäisi persuja muutenkaan. Myös liberaalipuolue syö hieman persujen kannatusta, mutta enemmän liberaalipuolueesta kärsii kokoomus.

Persujen tilanne on ihan hyvä, mutta todennäköisesti persut eivät pääse hallitukseen.
Kannatus on hyvällä tasolla joten tilanne voisi olla paljon huonompikin.Voii jopa käydä niin, että persut ovat suurin puolue, mutta maahan muodostetaan sinipunahallitus. Persujen täytyy nyt keskittyä pitkäjänteiseen kehitystyöhön eikä pikavoittoihin. Puoluetta on rakennettava hallituskelpoisempaan suuntaan.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 497
 • Liked: 64633
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Hommalla ei ole kuin parin kansanedustajaehdokkaan omat ketjut. Joskus täällä oli niitä viljalti. Missä vika?

Kaikilla on kiire täytellä painotettuja punavihermedioiden vaalikoneita, tai kuittailla Taposelle twitterissä.

Tänne nyt, niinkun olis jo?

Banneriin voisi liittää vaatimuksen avata ketju kysymyksiä varten....

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Liha Pekka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 11
 • Liked: 34
Persuehdokkaiden läpimenokertoimet Coolbetillä ja Betssonissa:

Helsinki
Jussi Halla-aho       coolbet ei kerrointa, betsson 1.01
Tom Packalen       cb 1.30, bson 1.01
Wille Rydman       1.25, 1.15
Mari Rantanen       1.50, 1.15
Teija Makkonen       1.50, 1.30
Mika Raatikainen    cb 3.50
Matias Turkkila      5.00
Henri Lindroos       5.00
Laura Jokela       6.00
Marko Ekqvist       10.00
Niko Laitinen       15.00

Uusimaa
Riikka Purra       cb 1.01, bson 1.01
Leena Meri       1.01, 1.01
Mika Niikko       1.03, 1.01
Arja Juvonen       1.30, 1.01
Ari Koponen       1.25, 1.15
Teemu Keskisarja    1.20, 1.15
Simo Grönroos       cb 1.50
Onni Rostila       cb 2.00
Jorma Piisinen       cb 2.50, bson 1.15
Matti Putkonen       4.00, 1.10
Satu Lampi       4.00, 2.50
Tanja Aidanjuuri    cb 4.00
Jiri Keronen       6.00
Jenni Lastuvuori    6.00
Henna Kajava       6.00
Maija Tapiolinna    6.00
Veli-Matti Laitinen    8.00
Jukka Sassi       8.00
Suvi Karhu       8.00
Hannu Järvinen       10.00
Jeppe Isberg       10.00
Kevin Servin       15.00

Varsinais-Suomi
Ville Tavio               cb 1.01, bson 1.01
Kike Elomaa       1.05, 1.01
Vilhelm Junnila            1.20, 1.07
Mikko Lunden       1.20, 1.15
Juha Anttila       cb 2.30
Mikko Taavitsainen    5.00
Satu Söderström    8.00

Satakunta
Laura Huhtasaari    coolbet ei kerrointa, betsson 1.01
Jari Koskela      cb 1.45, bson 1.20
Petri Huru              1.75, 1.50
Niina Immonen       cb 4.00

Häme
Rami Lehto       cb 1.01, bson 1.01
Lulu Ranne      1.01, 1.01
Jari Ronkainen      1.20, 1.25
Rami Lehtinen      8.00, 1.60
Mira Nieminen      8.00, 2.50
Pia Kuparinen      7.00, 3.00
Mika Lartama      10.00, 5.00

Pirkanmaa
Sami Savio      cb 1.01, bson 1.01
Sakari Puisto      1.02, 1.01
Lassi Kaleva      1.25, 1.15
Veijo Niemi      1.50, 1.25
Miko Bergbom      1.50, 1.40
Joakim Vigelius      1.70, 1.75
Sami Kymäläinen   cb 4.00
Marika Puolimatka   10.00

Kaakkois-Suomi
Juho Eerola      cb 1.01, bson 1.01
Sheikki Laakso      1.02, 1.02
Jani Mäkelä      1.12, 1.15
Jaana Strandman   1.45, 1.25

Savo-Karjala
Sanna Antikainen   cb 1.01, bson 1.01
Minna Reijonen      1.01, 1.01
Jussi Wihonen      1.15, 1.15
Henri Uljonen      2.00, 2.00
Ilpo Kärkkäinen      2.00, 2.00
Harri Väänänen      2.00, 2.00
Outi Mara               cb 3.50
Henry Määttä      4.00

Vaasa
Mauri Peltokangas   cb 1.01, bson 1.01
Juha Mäenpää      1.02, 1.01
Jukka Mäkynen       1.30, 1.15
Anne Rintamäki      cb 1.80
Petri Juurakko      2.50

Keski-Suomi
Jouni Kotiaho      cb 1.02, bson 1.15   
Kauko Isomäki      5.00, 1.15
Kaisa Garedew      cb 1.30
Tomi Immonen      4.50
Timo Lehtonen      5.00

Oulu
Sebastian Tynkkynen   cb 1.01, bson 1.01
Jenna Simula      1.01, 1.05
Olli Immonen      1.15, 1.01
Ville Vähämäki      1.15, 1.01
Anu Mattila      cb 1.50
Eila Aavakare      1.50
Merja Rasinkangas   4.00

Lappi
Kaisa Juuso       cb 1.15, bson 1.01
Sara Seppänen      1.70, 1.15
Vesa Ylinampa      bson 2.00
Juhana Kelloniemi   cb 5.00
Heli Trög              cb 10.00

Coolbetillä on muutamaa poikkeusta lukuunottamatta paremmat kertoimet ja enemmän ehdokkaita. Vinkki: 2.50 on Jorma Piisiselle melkoinen ylikerroin, kun katsoo Remontti-Reiskan kunta- ja aluevaalituloksia. Myös 1.70-1.75 Joakim Vigeliukselle on pelattava kohde.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 479
 • Liked: 10055
 • Hädänalainen rap-muusikko
Näitä sitoutumisia ilmentäviä juhlavia ulostuloja on nyt toistaiseksi tullut solkenaan muutamasta suusta, tässä löräyksessä Orpon suuria puheita.

Lainaus
PUHEENJOHTAJA, potentiaalinen tuleva pääministeri Petteri Orpo (kok) asetti eilen kokoomuksen ensimmäisen kynnyskysymyksen ensi vaalikauden hallitustyöhön osallistumisesta.

– Kokoomus ei lähde hallitukseen, joka ei uskottavasti sitoudu VM:n suosittamaan talouden tasapainotavoitteeseen. Hallitsemattoman velkaantumisen katkaisu on meille kynnyskysymys, Orpo twiittasi.

...

Orpo kertoi IS:lle, miksi 6 miljardin sopeutus ensi vaalikaudella on kokoomukselle kynnyskysymys.

– Jos emme saa taloutta kuntoon, se vaarantaa meidän hyvinvointipalvelut. Ei kaukana tulevaisuudessa, vaan lähitulevaisuudessa. Korot nousevat, rakenteellinen alijäämä on 10 miljardia euroa. Kaikki hyvät asiat – koulut, päiväkodit, poliisien palkkaaminen, vanhustenhoito – romuttuvat, jos talous ei ole kunnossa.

– Meillä ei ole varaa tämänkaltaiseen elintasoon. Kuten presidentti Sauli Niinistö sanoi, elämme sellaisessa hyvinvoinnissa, johon meillä ei ole varaa. Sen takia tämä on kynnyskysymys, että saadaan taattua suomalainen hyvinvointiyhteiskunta.

– Ei minulle ole iloinen asia päästä tekemään säästöjä, vaan se, että meidän pitää saada Suomen talous kuntoon. Jos puolueet eivät sitoudu sopeutukseen, he ovat valmiita leikkaamaan palveluista ja elämään lasten piikkiin. Jos Sdp tai perussuomalaiset sitoutuvat sopeutukseen, heidän pitää pystyä kertomaan keinonsa, miten tavoitteeseen päästään, Orpo totesi.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000009441594.html

On siinä Haapala taas tehnyt ajatustyötä saadakseen nuo latteudet puettua joksikin listaksi vastuullisia vaatimuksia.

Toistaiseksi ovat nykyiset hallituspuolueet kepua  :facepalm: lukuunottamatta jo linjanneet että eivät mene PS kanssa samaan hallitukseen ja aiemmin on Orpo juhlavasti ottanut kantaa että cuckit eivät mene hallitukseen joka peruuttaa ilmastotavoitteissa tuumaakaan. :facepalm:

Huvittaa cuck-johtajan lausunto siitä että joku on velvollinen hänelle kertomaan keinot joilla hänen omiin tavoitteisiinsa päästään. On hyvä että politiikka on Orpon ruokkinut, yksityisellä sektorilla olisi kaltaiselleen työt aika vähissä.  :facepalm:

Joku jolla on aikaa voisi ehkä koostaa näitä vaalipopulismin kukkasia matriisiksi joista näkyy suoraan mihin hallituskuvioihin on ylipäätään mahdollisuuksia jäljellä maailmantilanne huomioiden . ;D
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 649
 • Liked: 15289
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Persujen täytyy nyt keskittyä pitkäjänteiseen kehitystyöhön eikä pikavoittoihin. Puoluetta on rakennettava hallituskelpoisempaan suuntaan.

Persut on täysin hallituskelponen. Puolueesta löytyy jokaiseen ministeriöön päteviä ministereitä useampakin kappale per ministeriö.
qui non est mecum adversum me est

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 641
 • Liked: 16124
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Tarvitsisimme tietenkin järkeä eduskuntaan. Vielä enemmän sitä tarvittaisiin valtioneuvostoon.

Eduskuntavaalit ovat 2. huhtikuuta.

Nuiva kansalainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 548
 • Liked: 6428
 • Sivistynyt maahanmuuttokriitikko.
Demarit pääministeripuolueena tarkoittaisi Suomen taloudelle lopullista vapaata pudotusta:

Lainaus
Kommentti: Sanna Marin ja Antti Rinne – Suomen johtavat populistit

Ehkä SDP:ssä uskotaan entisen presidentin J.K. Paasikivien toteamukseen, jonka mukaan suomalaiset ovat poliittisesti lahjatonta kansaa, kirjoittaa Iltalehden Mika Koskinen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f1d40148-a015-4390-b930-382e992132a8

Harvoin jos koskaan siihen on aihetta, mutta nyt on pakko antaa IL:n Koskiselle tunnustusta. Sanoin toisessa ketjussa, että en muista viimeisen kymmenen vuoden ajalta yhtäkään tapausta, missä media olisi maininnut SDP:n ja populismin samassa lauseessa. Ihmeiden aika ei ole ohi ja tässä se nyt on.

Edit: typo
« Viimeksi muokattu: 11.03.2023, 14:29:36 kirjoittanut Nuiva kansalainen »
"Maailman parantaminen ei voi olla näin pienen kansan tärkein tehtävä. Meidän vaikutuksemme maailman menoon on promillen luokkaa. Sekin on hieman yläkanttiin laskettu. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia tästä maasta, suomalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Kukaan muu ei sitä tee."
-Gustav Hägglund 6.6.2015

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 641
 • Liked: 16124
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Harvoin jos koskaan siihen on aiheutta, mutta nyt on pakko antaa IL:n Koskiselle tunnustusta. Sanoin toisessa ketjussa, että en muista viimeisen kymmenen vuoden ajalta yhtäkään tapausta, missä media olisi maininnut SDP:n ja populismin samassa lauseessa. Ihmeiden aika ei ole ohi ja tässä se nyt on.


Suomen sosialidemokraattinen puolue ansaitsee tittelin: SDP on Suomen johtava populistipuolue.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 497
 • Liked: 64633
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Yle on tänään jauhanut kohu-uutista, jonka mukaan Kokoomus olisi kosiskellut Mika Aaltolaa eduskuntavaaliehdokkaaksi.

En tiedä miksi Aaltola olisi lähtenyt. Verokoneessa tulot 125 000 euroa martelaan piereskelystä ja teeveessä narisemisesta..

Paitsi tietysti jos munamies Nieminen pääsee läpi ja kymmenkertaistaa kansanedustajien palkat.

Aaltola oli kuulemma viikkoa ennen vaaleja tuumannut, että kiitos, mutta ei kiitos.

Mutta jos tähän asti ei ole ollut selvää, että YLE:n asiantuntijakaartiin kuuluva poliittinen lausuntoautomaatti on poliittisesti lähellä jotain puoluetta, niin nyt sekin tuli julki.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

räsänen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 661
 • Liked: 11596
Anter Yasalta aika hassuja twiitteja, saas nähdä ottaako tuulta purjeisiin mutta aika kiusalliselta kuulostaa:


Invalid Tweet ID
Invalid Tweet ID
Invalid Tweet ID
Invalid Tweet ID

edit: saattaa olla väärä paikka mutta on jonkinmoinen liitos vaaleihin


« Viimeksi muokattu: 09.03.2023, 21:46:03 kirjoittanut räsänen »

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 317
 • Liked: 8997
 • Dirty white boy
Eilisen A-talkin vieraat valittiin mielenkiintoisesti, sanoisinko erittäin ylemäisesti. Ensin mukaan pyydettiin kolmen suurimman puolueen puheenjohtajaa. Orpo ja Marin (!) kieltäytyivät, joten Persut ehdottivat mukaan varapuoluejohtajaa, mutta se ei ylelle käynyt. No, tämän jälkeen konsepti mietittiin uusiksi, ja nyt yllättäen kokkareiden ja demareiden vpj:t pääsivätkin mukaan. Lisäksi päätettiin, että pienetkin puolueet pääsevät ääneen, ja KD:lta & vassareilta kelpasivat hyvin puolueiden puheenjohtajat.

Twiittailua aiheesta:
https://mobile.twitter.com/YleAstudio/status/1633838769257447426

Muutama ydinkirjoitus tekstimuodossa:

Yle (osallistujat etunimien sukunimien puolueiden mukaan aakkos- tärkeys- satunnaislukugeneraattorin arpomassa järjestyksessä):
Lainaus
Onko Suomella yhä varaa olla Suomi? Entä mikä muuttuu, jos poliitikot sopeuttavat taloutta miljardeilla? A-Talkissa @liandersson @vasemmisto, @matiasmakynen @Demarit, @SariEssayah @KDpuolue ja @elinavaltonen @kokoomus. @sirkkanen juontaa, klo 21.05. #yleastudio
Toni T:
Lainaus
Perussuomalaiset on suurin oppositiopuolue. Miksi Ps ei ole mukana?
Purra:
Lainaus
Kieltäydyin kutsusta, koska myös Orpo ja Marin kieltäytyivät. Tarjosimme mukaan keskusteluun perussuomalaista varapuheenjohtajaa.
Ei käynyt. Sanottiin, että vain puheenjohtaja käy.
Kokoomuksesta ja demareista näytti sitten käyneen kuitenkin varapuheenjohtaja. Taas.
Yle (tuottaja Miikkulainen):
Lainaus
Perussuomalaiset ovat olleet tasapainoisesti edustettuina A-studioissa tänä vuonna. Emme lyö puolueita ennalta lukkoon, mietimme aina vaihtoehtoja. Kun kieltäydyit, mietimme keskustelua kokonaisuutena uudestaan, ja päätimme hakea samaan pöytään suurempia ja pienempiä puolueita.
PS:n Jani Mäkelä:
Lainaus
Sanoitteko että varapuheenjohtajat eivät kelpaa perussuomalaisista? Kyllä/Ei
Yle (tuottaja Miikkulainen):
Lainaus
Emme sanoneet. Lähetyksen tuottajana, joka vieraat päätti, en sanonut mitään kategorista eitä. Sanoin, kun puheenjohtajanne kieltäytyi, että mietimme koko kokoonpanoa uudestaan. Harkitsimme vielä sen jälkeen myös perussuomalaisten edustajaa, mutta päädyimme toiseen kokoonpanoon.
PS:n Jani Mäkelä:
Lainaus
Tarjottiinko teille varapuheenjohtajia perussuomalaisilta? Kyllä/Ei
Yle (tuottaja Miikkulainen):
Lainaus
Käsittääkseni ei ketään tiettyä. Tiedostimme kyllä, että joku toinen edustaja on teiltä luultavasti mahdollinen ja pohdimme eri nimiä, sekä teiltä että muista puolueista, ennen kuin päädyimme tähän kokoonpanoon.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 497
 • Liked: 64633
 • Kekkosen re-inkarnaatio
MTV vaalikoneessa mielenkiintoinen ominaisuus.

Ehdokkaat voi listata erilaisilla filttereillä. Yksi niistä on sukupuoli. Vaihtoehtoja on mies, nainen ja muu.

Yllättäen vihreiden ja demareiden ehdokkaat ovat Pirkanmaalla lähteneet kaikki miehinä tai naisina mukaan, vaikka sukupuolia pitäisi olla lähes rajaton määrä.

Kun filtteriin asettaa Muu, tulee Pirkanmaalta neljä ehdokasta.
Eläinoikeuspuolueen Kapa Monola-Lemière, kommunistien Bex Tapanainen ja Vasemmistoliitolta Selmi Holopainen ja Anna Kontula.

Anna on ilmeisesti ryhtynyt epävarmaksi seksuaali-identiteettinsä suhteen. Hänhän yliopistotutkijana toimi mm. seksityöntekijänä ja julkaisi myös alastonkuviaan. Noista päätellen hänen sukupuolensa ei ainakaan ulkoisesti ole kovinkaan epäselvä. Mutta jos hän ei enää tunne itseään naiseksi, niin minkä sille mahtaa.

Helsingistä löytyy neljä "muu"ta, Uudeltamaalta yksi, Lapista yksi.,,

Suomen kansalaisena ehdokkaat on luokiteltu väestötietojärjestelmässä mieheksi tai naiseksi? Jos vastaa jotain muuta, valehteleeko?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 444
 • Liked: 7564
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Löysin netistä D'Hondt-laskureita. Näillä voi itse laskea puolueille menevät paikat vaalipiireittäin. Laskureita on lisää mutta nämä tulivat ekana näkyville.

Election calculus simulator based on the modified D'Hondt method
https://icon.cat/util/elections

Election Calculator
https://user.eng.umd.edu/~yavuz/electioncalcEE.html


« Viimeksi muokattu: 10.03.2023, 13:47:21 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 324
 • Liked: 24661
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Eilisen A-talkin vieraat valittiin mielenkiintoisesti, sanoisinko erittäin ylemäisesti. Ensin mukaan pyydettiin kolmen suurimman puolueen puheenjohtajaa. Orpo ja Marin (!) kieltäytyivät, joten Persut ehdottivat mukaan varapuoluejohtajaa, mutta se ei ylelle käynyt. No, tämän jälkeen konsepti mietittiin uusiksi, ja nyt yllättäen kokkareiden ja demareiden vpj:t pääsivätkin mukaan. Lisäksi päätettiin, että pienetkin puolueet pääsevät ääneen, ja KD:lta & vassareilta kelpasivat hyvin puolueiden puheenjohtajat.

Persuja on potkittu ja syljetty huomattavasti rajummin ja selkeämmin. Oleellisimpiin ohjelmiin (Ykkösaamu, Politiikkaradio) on otettu opposition edustajaksi toiseksi suurin Kokoomus. Tai EU-kriittisistä toiseksi suurin eli Kristilliset. Tai mamu-kriittisistä aikoinaan Siniset. Ja kymmeniä kertoja. Välillä porvaripuolueita saa edustaa 2. ja 3. suurimmat Kok ja Kepu.

Kaikki tietävät ja tajuavat että persuja kiusataan Ylessä, vaalikaudesta toiseen.

Erikoista kuitenkin on että kaudesta toiseen Ylen hallintoneuvostossa istuu ja syö persuja. Jotka eivät huomauta että Yle rikkoo lakia. (Ja tässä kohtaa tukkimiehen kirjanpidon tilastot pöytään.) Systemaattinen suuren puolueen syrjiminen vaikka Yle-lain mukaan ohjelmatuotannon (ja -hankinnan) pitää olla tasapuolista. Tämän jälkeen voisi osoittaa tilastoilla esim että Kok esiintynyt ohjelmissa esim 72 kertaa ja suurin oppositiopuolue 31 kertaa yms.

Olen tästä lähetellyt sähköpostia persujen eri kausien Ylen hallintoneuvostolaisille. 0 vastausta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 246
 • Liked: 133470
Vaalivuonna 2023 se Petteri Orpon vuoden 2017 kuuluisa hallitusyhteistyön ehdottomasti estävä arvopuhe onkin kääntynyt näin:

Lainaus
Hyvätuloiset ovat hylkiöryhmä, jota pitää suosia veroeduilla, Petteri Orpo

Kokoomuksen puheenjohtaja varautuu ulkomailla vastaamaan Sanna Marinia koskeviin kysymyksiin. Juttu on seitsemäs osa Avun kohtuuton vaalitentti -juttusarjassa, jossa esitämme epäreiluja väitteitä puolueiden puheenjohtajille.

[...]

Toimittaja Manu Marttinen
Kokoomuksella ja perussuomalaisilla on niin samankaltaiset arvot, että pelkäät laajempaakin aivovuotoa puolueiden välillä.

Petteri Orpo
Kokoomuksen arvojen ydintä ovat vapaus, vastuu, sivistys, demokratia ja tutkittuun tietoon tukeutuminen. Jos nämä ovat myös perussuomalaisten arvoja, niin se on myönteinen asia. Olemme eri mieltä monista asioista, kuten talous- ja EU-politiikasta sekä työperäisestä maahanmuutosta.

Toimittaja Manu Marttinen
Aiemmin suhtauduit kielteisesti perussuomalaisiin heidän ihmisoikeuskäsitysten takia. Nyt puolue on ihan kiva ja potentiaalinen hallituskumppani.

Petteri Orpo
Ohjelmaneuvottelut ratkaisevat, minkä puolueen kanssa syntyy luottamus ja yhteinen ohjelma. Olen havainnut heissä halukkuutta kompromisseille, mutta keinoista voi toki olla suuriakin erimielisyyksiä.
Apu 27.2.2023
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 023
 • Liked: 13627
Tuo miten ehdokkaat pistävät mainoksiansa tienvarret ja lyhtypylväät yms täyteen on kummallista. Luulisi että moisella roskaamisella olisi kielteinen vaikutus mutta ilmeisesti ei.

Järjestelmä vaikka onkin avoin listavaali niin ehdokkaiden pahimmat vastustajat ovat nimenomaan oman listan muut ehdokkaat eikä muiden puolueiden ehdokkaat.

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 637
 • Liked: 9570
 • Mikä röyhkeys
Demokratiassa on kieltämättä haittapuolensa. Siikeri-Sanna, Aburaha-Abdi ja Keskikalia-Kyösti kun saavat äänestellä niin itsensä näköinen eduskunta tietysti saadaan.

Kaksi karkkia huomenna yhden tämänpäiväisen sijaan -testin läpäisy pitäisi olla ajokortti äänioikeuteen. Ajattelin kirjoittaa vielä jotain muitakin vaatimuksia, mutta backspace pyyhki ne pois. Ei pidä odottaa mahdottomia.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 324
 • Liked: 24661
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Siinä missä Ohisalo sai puhua yli ohjelman puolenvälin lempiaiheestaan ilmastopolitiikasta ja Suomesta kasvituotannon mallimaana ja sitten lyhyesti taloudesta, Purralle aiheeksi oli pantu politiikkaosuudessa lähes pelkästään talous ja PS:n leikkaukset ja lopuksi se, vastustaako PS työperäistä maahanmuuttoa, koska kannattaa äärioikeistolaista salaliittoteoriaa väestönvaihdosta ja pelkää maahanmuuton uhkaavan valkoista väestöä.

Talous- ja leikkauskysymysten lomassa toimittaja Antti Pilke muun muassa haastoi Purran, että kehitysavusta ei muka voi leikata miljardia euroa, koska se olisi vastoin Suomen "kansainvälisiä sitoumuksia".

Purra tuntui vastailevan hyvin ja säilytti hermonsa, ei siinä mitään.

Politiikkaradio on perinteisesti ollut fanaattisin osa persuja vastaan (tai ainakin vuoteen 2020 mennessä, lopetin kuuntelun). Pilke on näköjään siirtynyt sinne, kuuluu Yle Uutisten Vasemmistoliittolaisiin.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 444
 • Liked: 7564
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Miksi kukaan ottaa LAINAA vaalibudjettiinsa? Lainan ottaminen vaalibudjettiin kuullostaa yhtä järkevältä kuin lainan ottaminen pelaamiseen, kuten veikkauspeleihin, peliautomaatteihin, nettipeleihin, kasinon peleihin....tai yksityisiin korttipeleihin jos menee pelaamaan johonkin korttiporukkaan.

Mitä jos ottaa velkaa mutta ei tule valituksi eduskuntaan? Ja vaikka tulisi valituksi eduskuntaan, sitten hyvä edustajan tai ministerinkin palkka menee velan lyhennykseen ja on pelko perseessä onnistuuko uusimaan paikan seuraavissa vaaleissa.

Jos on istuva kansanedustaja tai varsinkaan ministeri, luulisi että palkasta voisi ohjata osan omaan vaalibudjettiin. Omaa vaalibudjettia voi kerätä vajaa neljä vuotta ennen vaaleja. Eikö vaalirahoitusta onnistu keräämään ilman velkaa? Jos puolue saa puoluetukea, kuinka eikö sitä jaeta ehdokkaiden vaalikampanjoihin tai ainakin puolueen yhteiseen vaalikampanjaan vaalipiireissä?

Mihin vaalibudjetti yleensä menee? Onko siellä palkattua henkilökuntaa jolle maksetaan palkka ja pakolliset sivukulut? Mainonta telkkarissa, radiossa, netissä, ulkomainonta? Nettisivuihin? Jaettavat vaalimainokset eli flyerit? Kahvia, pullaa, makkaraa ja mehua jota tarjotaan toreilla ja kaupan pihalla? Bensaan ja dieseliin kun ajellaan autolla pitkin vaalipiiriä? Mihin muuhun?
« Viimeksi muokattu: 10.03.2023, 19:27:35 kirjoittanut Pallopääkissa »
Kissafani

Risto A.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 416
 • Liked: 7944
Todellakin haluaisin nähdä Persut ykkösenä. Hoitamassa maamme asioita ja paiajaamassa päitämme.
Valitettavasti geopoliittiset kommervenkit on jo vuosia osoittaneet, että Suomessa ei päätetä yhtään mitään, yhtään mistään.
Askelmerkit tulee ulkomailta ja niiden mukaan Suomi kävelee, oli vallassa kuka tahansa.

Ei se mithn.
Ääni menee Purralle.

Muoks.
90-luvun alussa yks teini jäi kiinni murtautudtuaan jonnekin valtion salaisuuksiin. Häneltä kysyttiin, miten sä sen teit, pelkkä apina?
-Kukaan ei kertonut et se oli mahdotonta.

« Viimeksi muokattu: 10.03.2023, 20:00:51 kirjoittanut Risto A. »
premissi = tarkalleen määritelty juurisyy

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 634
 • Liked: 93117
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Mihin vaalibudjetti yleensä menee?

Tätä voin vähän valaista pers-aukisesta kansallismielisestä nakökulmasta. Ehdokkaalla on yleensä vaalipäällikkö ja tukiryhmä, joille ei yleensä makseta palkkaa. He osallistuvat kampanjaan ideologisista syistä, ja tekevät kykyjensä mukaan mitä osaavat.

Jos ehdokas tulee valituksi, joku tai jotkut voivat EHKÄ päästä ehdokkaan hyvä- tai huonopalkkaisiksi avustajaksi. Mikäli vaalibudjetista jää jotain jäljelle - harvoin jää - niin rahat sitten tuhotaan yhdessä tukiryhmän kanssa.

Sitten ehdokkaalla voi olla kavereita työelämässä, mesenaatteja, jotka antavat kampanjassa tarvittavia tuotteita käyttöön ilmaiseksi tai kaverihintaan. Rahat kuluvat esim. vaalibannereiden asentamiseen tärkeät tieväylät ylittäviin siltohin, jos halutaan saada viesti autoilijoille.

Näin siis näissä pienimuotoisissa kuvioissa, joista itselläni on jonkin verran kokemusta. Vakiintuneilla puolueilla on sitten isommat kuviot.
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 359
 • Liked: 11441
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Tässä velalla rahoittamisessa on myös korruption mahdollisuus, ja siten se on epäilyttävää. Otetaan siis laina korruptoivalta taholta, ja sen jälkeen pirukaan ei ota selvää tuleeko laina joskus maksetuksi takaisin ja missä muodossa.
« Viimeksi muokattu: 10.03.2023, 21:01:10 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

DTfan_fe

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 108
 • Liked: 92
Mihin vaalibudjetti yleensä menee?

Tätä voin vähän valaista pers-aukisesta kansallismielisestä nakökulmasta. Ehdokkaalla on yleensä vaalipäällikkö ja tukiryhmä, joille ei yleensä makseta palkkaa. He osallistuvat kampanjaan ideologisista syistä, ja tekevät kykyjensä mukaan mitä osaavat.

Jos ehdokas tulee valituksi, joku tai jotkut voivat EHKÄ päästä ehdokkaan hyvä- tai huonopalkkaisiksi avustajaksi. Mikäli vaalibudjetista jää jotain jäljelle - harvoin jää - niin rahat sitten tuhotaan yhdessä tukiryhmän kanssa.

Sitten ehdokkaalla voi olla kavereita työelämässä, mesenaatteja, jotka antavat kampanjassa tarvittavia tuotteita käyttöön ilmaiseksi tai kaverihintaan. Rahat kuluvat esim. vaalibannereiden asentamiseen tärkeät tieväylät ylittäviin siltohin, jos halutaan saada viesti autoilijoille.

Näin siis näissä pienimuotoisissa kuvioissa, joista itselläni on jonkin verran kokemusta. Vakiintuneilla puolueilla on sitten isommat kuviot.

Hmmm... mites tämä menee? Jos vaikka työnantajani antaisi minulle 10 000 euroa vaaliavustusta. Käyttäisin siitä vaikka 200 euroa vaalityöhön ja loppu jäisi käyttämättä. Tuleeko käyttämättä jäänyt raha ilmoittaa? Mitä sille tapahtuu? Kiinnostuisiko verottaja esim. siitä?