Kirjoittaja Aihe: Etla: Suomi tar­vit­see vuo­sit­tain 44 000 maa­han­muut­ta­jaa (3 x nyky)  (Luettu 22346 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129956
Vihervasemmistolaisillekin, kuten Oula Silvennoinen, kelpaa etlalais-kokoomuslaiset akikangasharjut auktoriteeteiksi kun väestönvaihtoa ajetaan.

Lainaus käyttäjältä: Oula Silvennoinen
Kangasharjun mukaan Suomi tarvitsee huoltosuhteensa paikkaamiseen 44000 uutta maahanmuuttajaa vuodessa.

Tavoite ei jätä sijaa umpimieliselle impivaarailulle ja #rasismi lle. Avoimempi Suomi, jonka puolesta me @vihreat olemme pitkään puhuneet, on se paremmin voiva Suomi.

Oulalta sujuu kaikki tieteily yhtä laadukkaasti.

Oulan kuvassa kestävyysvajelaskelman oletuksena "maahanmuuttajat EU-maista tulevien kaltaisia, joilla suomalaisten kaltainen koulutustaso", kun maahanmuuton moninkertaistamisen toteuttaisi EU:n ulkopuolelta tuleva kouluttamaton ja huonosti koulutettu halpatyövoima (johon saatavuusharkinnan poistaminen kohdistuisi), joka on kaukana noista spekseistä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 944
 • Liked: 13434
Suurin osa länsimaalaisista maahanmuuttajista Suomessa ovat täällä siksi että heillä on suomalainen puoliso joka on saanut vakuutettua puolisonsakin muuttamaan Suomeen. Heitä ei kuitenkaan hirveän paljon ole.

Ylivoimainen enemmistö pariskunnista joissa vaimo on suomalainen ja mies muu länsimaalainen asuu sen miehen kotimaassa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129956
Lainaus
Ennätysmäärä maahanmuuttajia voi pistää ennusteet uusiksi – ”Jos tahti jatkuu, työeläkemaksuja voidaan alentaa”, arvioi Eläketurvakeskus

Suomen nettomaahanmuutto kasvoi viime vuonna ennätykseen. Enemmistö tulijoista saapui suoraan töihin. Maahanmuuttajien määrän kasvu on eläkevakuuttajien mukaan tärkeä Suomen eläkejärjestelmälle.

Suomeen muutti viime vuonna ennätysmäärä väkeä. Tämä on yllättänyt eläkejärjestelmän asiantuntijat - iloisesti.

– Kyllä se oli hyvä uutinen työeläkevakuuttajille ja varmasti koko yhteiskunnalle. Viime vuoden luvut riittäisivät jatkuessaan paikkaamaan työikäisten määrän vähentymistä, mikä meillä on sylissä alentuneen syntyvyyden ja eläköitymisen seurauksena, sanoo Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

[...]

Tilastokeskuksen väestöennusteessa nettomaahanmuuton Suomeen odotetaan olevan noin 15 000 ihmistä vuodessa.

Jos väestö kehittyy sen mukaisesti, työeläkemaksuja (TyEL) joudutaan nostamaan nykyiseltä 24–25 prosentin tasolta yli 30 prosenttiin vuosisadan jälkipuoliskolla. Jos sen sijaan nettomaahanmuutto olisi 25 000 henkilöä vuodessa, työeläkemaksun nostopaine helpottaisi.

[...]

Jos nettomaahanmuutto nousisi vuosiksi eteenpäin noin 35 000:een tulijaan vuodessa, työeläkemaksua voitaisiin laskea nopeastikin.

– Tällä hetkellä yksityisen sektorin työeläkkeissä on noin prosenttiyksikön korotustarve eläkemaksuihin ja jos tämä maahanmuutto olisi näin korkeata pysyvästi, mitä se oli viime vuonna, niin se tarkoittaisi sitä, että koko tämä korotustarve kuittaantuisi ja itseasiassa saman verran voitaisiin alentaa kestävästi maksutasoa, sanoo ennusteyksikön päällikkö Heikki Tikanmäki Eläketurvakeskuksesta.

Kyse on miljardeista.

– Prosenttiyksikön korotustarve tarkoittaa miljardia euroa ja vastaavasti tällainen prosenttiyksikön alennusvara on myös miljardi euroa vuodessa, Tikanmäki laskee.

Työeläke- eli Tyel-maksussa muutokset menevät puoliksi työntekijälle ja työnantajalle. Veroluonteisena maksuna sen korotus kutistaisi ja alennus kasvattaisi käteen jäävää palkkaa.

– Jos tiedettäisiin, että maahanmuuton tahti jatkuu tämänkaltaisena, niin periaatteessa tel-maksua voitaisiin tarkistaa alaspäin aika piankin. Kyllä maahanmuutto nykyisellä profiilillaan selkeästi vahvistaa työeläkkeiden rahoitusta, Tikanmäki sanoo.

[...]

Nettomaahanmuuton odotuksia suurempi kasvu kertoo siitä, että työvoimapulasta kärsivät yritykset ovat ryhtyneet hakemaan osaajia ulkomailta.

Kansainvälistä rekrytointia on tuettu myös valtion toimin.

Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvotteluihin toimittaman taustapaperin mukaan työperusteisen maahanmuuton kasvattaminen pysyvästi 10 000 hengellä pienentäisi kestävyysvajetta noin 0,5 prosenttiyksiköllä suhteessa bruttokansantuotteeseen eli runsaalla miljardilla eurolla nykyrahassa.

Talouskasvustakin ollaan huolissaan. Osaajapula työntekijäammateista asiantuntijoihin katsotaan jo merkittävimmäksi esteeksi yritysten toiminnan, kasvun ja kansainvälistymisen tiellä.

Esimerkiksi Intian rinnalle valittiin viime kesänä Brasilia, Vietnam ja Turkki niin sanotuiksi kärkikohdemaiksi, joihin kohdistetaan nyt erityisiä ponnisteluja osaajien houkuttelemiseksi Suomeen.
Yle 5.6.2023

Kun nettomaahanmuuton väitetään suoraviivaisesti hyödyttävän taloudellisesti sitä enemmän, mitä enemmän muuttajia, voi epäillä jotain olevan pielessä.

Selvästikin on käytetty mahdollisimman yksinkertaista kaavaa ja optimistisia oletuksia halutun lopputuloksen saamiseksi.

Lainaus käyttäjältä: Eläketurvakeskus
Raporttia laadittaessa maahanmuuttajat haluttiin ryhmitellä työllistymisen perusteella, jotta eri ryhmien vaikutusta eläkemenoihin ja -maksuihin olisi mahdollista arvioida. Kokonaisvaikutukset julkiseen talouteen rajattiin laskelmien ulkopuolelle. Niiden arvioimiseksi tarvittaisiin laajempi selvitys, joka ei onnistu käytetyllä laskentamallilla.

[...]

Maassaoloajan positiivinen yhteys työllisyysasteeseen korostuu huonosti työllistyvien ryhmän maahanmuuttajilla, sillä heidän maastamuuttoalttiutensa on pienempää kuin muilla ryhmillä.

Huonosti työllistyvien ryhmän naiset saavat noin kaksi kertaa enemmän lapsia kuin Suomessa syntyneet tai muihin maahanmuuttajaryhmiin kuuluvat. Pitkällä aikavälillä maahanmuutto huonosti työllistyvien ryhmästä kasvattaa työikäisen väestön määrää muita skenaarioita enemmän.

Maahanmuuttajien jälkeläisten määrä on toistaiseksi vähäinen eikä tietoa heidän integroitumisestaan ole kertynyt vielä paljoa.  Laskelmassa on oletettu, että maahanmuuttajien lapset ovat työllisyyden, ansiotason ja lapsiluvun suhteen puoliksi vanhempiensa ja puoliksi muiden Suomessa syntyneiden kaltaisia. Maahanmuuttajien integroituminen riippuu kuitenkin vahvasti kotoutumisesta ja on siksi vaikeasti arvioitavissa etukäteen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 979
 • Liked: 38702
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Jos Suomeen tulisi vuosittain 25.000 työikäistä maahanmuuttajaa niin minusta siinä rakennetaan mulkoista eläkepömmia varsinkin kun niiden maahanmuuttajien tulotaso olisi keskiarvoon nähden pieni. Kun tulijat ikääntyisivät niin sitä maahanmuuttoa tarvittaisiin tuon laskukaavan mukaan entistä enemmän. Eläkkeen periaatehan taitaa olla että se eläke kerätään työuran aikana tulevalta eläkeläiseltä itseltään. Jos se tulotaso on pieni niin niitä työeläkemaksuja pitäisi korottaa jotta ne eläkkeet saataisiin kerättyä. En kyllä ymmärrä tuonlaista laskutapaa missä ainut asiaan vaikuttava tekijä on tulijoiden määrä eikä laatu ja tulotaso. Kai siihen vaikuttaa työllisyysaste yms sellaiset jutut.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 592
 • Liked: 10553
Jos Suomeen tulisi vuosittain 25.000 työikäistä maahanmuuttajaa niin minusta siinä rakennetaan mulkoista eläkepömmia varsinkin kun niiden maahanmuuttajien tulotaso olisi keskiarvoon nähden pieni. Kun tulijat ikääntyisivät niin sitä maahanmuuttoa tarvittaisiin tuon laskukaavan mukaan entistä enemmän. Eläkkeen periaatehan taitaa olla että se eläke kerätään työuran aikana tulevalta eläkeläiseltä itseltään. Jos se tulotaso on pieni niin niitä työeläkemaksuja pitäisi korottaa jotta ne eläkkeet saataisiin kerättyä. En kyllä ymmärrä tuonlaista laskutapaa missä ainut asiaan vaikuttava tekijä on tulijoiden määrä eikä laatu ja tulotaso. Kai siihen vaikuttaa työllisyysaste yms sellaiset jutut.
Ja vaikka kaikki menisi työllistymisessä, palkkatasossa ja "integraatiossa" näiden yltiöpositiivisten haavekuvien mukaan, rakennamme silti massamaahanmuutolla uutta eläkepommia. Hyvin työllistyvien maahanmuuttajaryhmien syntyvyys on joko matalampi tai yhtä matala kuin kantasuomalaisten. Työperäiset maahanmuuttajat tulevat olemaan ikääntyessään suurempi taakka kuin keskimääräinen kantasuomalainen. Mitä teemme 40 vuoden päästä, kun valtavat määrät lapsettomia filippiiniläisiä sairaanhoitajia ja intialaisia koneistajia jäävät eläkkeelle? Tuomme lisää maahanmuuttajia maksamaan heidän eläkkeitään?

Onnistuuko se enää, kun sellaiset maat kuten Intia, Indonesia, Bangladesh, Turkki, Iran, Brasilia, Meksiko... ovat jo romahtaneet syntyvyydessä väestön uusiutumisrajan alle ja alkavat pian kärsiä itsekin työikäisen koulutetun työvoiman puutteesta? Kuinka kauan länsimaat voivat ulkoistaa työvoimansa tuottamisen kehitysmaille, kun ovat lopettaneet lisääntymisen ja omien kansalaistensa kouluttamisen? Kiina on alkanut jo rajoittaa voimakkaasti passien myöntämistä kansalaisilleen. Saattaa hyvinkin olla toimenpide estää väestön hupenemista ulkomaille.

Väestön ikääntyminen on globaali ongelma. Siirtelemällä ihmisiä sinne tänne voimme ehkä tekohengittää hölmöläisten peiton jatkon tavoin eläkejärjestelmää, mutta totuus on, että pyramidihuijaukseksi rakennettu velkavetoinen talousjärjestelmä ei tule tätä kestämään sitä, että globaali syntyvyys on romahtanut. Mitä teemme vuonna 2100, kun ennusteiden mukaan kaikkien maailman valtioiden väestö on ikääntynyt?
« Viimeksi muokattu: 05.06.2023, 11:09:24 kirjoittanut sancai »

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9690
Jos Suomeen tulisi vuosittain 25.000 työikäistä maahanmuuttajaa niin minusta siinä rakennetaan mulkoista eläkepömmia varsinkin kun niiden maahanmuuttajien tulotaso olisi keskiarvoon nähden pieni.

Eläkepommi edellyttää kansalaisuutta ja tässä se trikki juuri piileekin. Olennaista ei ole tulijamäärät vaan se miten tulijat Suomeen asettuvat. Työllistyvätkö ja pysyvätkö työelämässä ja saavatko kansalaisuuden. Nämä ovat ne tärkeimmät muuttujat.

Parhaimmillaan matalapalkka-alallakin työskentelevä, ja sitä kiisteltyä sossutukea palkkatukena nauttiva, voi olla yhteiskunnalle kokonaishyödyllinen (elinkaarikustannuksissa mitattuna siis), jos tämä pysyy koko työuransa työelämässä ja tekee työtä jolla on jotain merkitystä. Esimerkiksi ulkomainen hoitaja tai siivooja. 

Päinvastainen esimerkki voisi olla vaikka osa-aikainen wolttikuski, joka notkuu pääosan työikäisyydestään kelagoldin varassa ja jää lopulta vielä Suomeen eläkeläiseksi.

Nämä ovat kaikki ratkaistavissa lainsäädännöllä.

justustr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 580
 • Liked: 9690
Perussuomalaisten tärkein tehtävä maahanmuuttopolitiikassa on vaikeuttaa kansalaisuuksien jakamista. Arpalipputyyppiset kansalaisuudet on ehdottomasti primääriongelma, koska sen touhun vaikutukset kantaa vuosikymmenten päähän. Seuraavaksi tärkein on estää puhdas kelagoldin varassa notkuminen on sitten kyse turviksista tai työperäisistä. Suomeen pitää tulla töihin ja työelämässä pitää myös pysyä. Tulorajat, palkkatuet tai jopa muuttajien määrät on toisarvoisia juttuja. Kaikkea ei voi saada kerralla, joten katseet on käänettävä kohti olennaista.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Lainaus käyttäjältä: Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.
Suomeen muutti viime vuonna ennätysmäärä väkeä. Tämä on yllättänyt eläkejärjestelmän asiantuntijat - iloisesti.
– Kyllä se oli hyvä uutinen työeläkevakuuttajille ja varmasti koko yhteiskunnalle.

Varmasti!

Viimeiset 30+ vuotta tämä iloinen mamutus - siis pakkasella omaan lahkeeseen kuseminen,  toinen toistaan älyttömimmillä tekosyillä - on syössyt yhteiskuntaamme yhä jyrkempään syöksyspiraaliin kohti rysäystä.

Jokohan älyllisen itsepetoksen huippulukemat on nyt saavutettu, kun Siimes (kommunisti**) vakuuttelee, seuraavien 30+ vuoden kuluessa lahkeeseen jäätynyt kusi muuttuu jonkin alkemistisen ihmemorfoosin kautta kultamunaksi?

Mitähän seuraavaksi?

* Siimes toimi vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja puolueen puheenjohtajana vuosina 1998–2006.
« Viimeksi muokattu: 05.06.2023, 11:50:29 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Väestön ikääntyminen on globaali ongelma.

Muuten samaa mieltä postauksesta, mutta väestön lisääntyminen on se pahempi globaali ongelma.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 229
 • Liked: 6968
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Väestön ikääntyminen on globaali ongelma.

Muuten samaa mieltä postauksesta, mutta väestön lisääntyminen on se pahempi globaali ongelma.
Kehitysapu on aiheuttanut sen joten kehitysapu tulee poistaa.

Ongelmien globalisointi on sama kuin palavaa taloa sammuttaisi siirtämällä paloa viereisiin taloihin, jotka alkavat myös palamaan.

Lokalisoimalla ongelmat rajataan niiden leviämistä.

Lokalisoidaan väestö ja väestönhuolto jolloin se on lokaali eikä globaali.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 449
 • Liked: 3186
On rasismia sanoa, että afrikkalaisten ja aasialaisten tulisi vähentää lisääntymistä, joten ongelma pistetään länkkäripuoleen. Joten alati vähenevän länkkäripopulaation suurin ongelma tulevaisuudessa on väestön liikakasvu. Kääritään siis hihat ja ryhdytään toimenpiteisiin.

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 369
 • Liked: 7387
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
« Viimeksi muokattu: 23.06.2023, 14:38:42 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 001
 • Liked: 9073
Sehän olisi kelvollinen tulevaisuutta ennustava luku, kun Suvi-Annen pulju julkaisisi kuukausittain mediaanin ja jakautuman niistä  palkkasummista (palkka per kk), kun ihka-uusi sotu naputellaan työeläkemaksu-uran alkamisen merkiksi.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 229
 • Liked: 6968
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Ihan mietteeksi:
44000 uutta asukasta, 2 per perhe.
asuntoja tarvitaan 22000kpl, uusia koska muuttavat muuttovoittoalueelle,
asunnon hinta 100 000e
2,2 miljardia
korkomenot 5% korolla: 110miljoonaa vuodessa.

kerrostaloja:
22000 asuntoa, 7 kerrosta, 6 asuntoa kerroksessa
523 rappua tai taloa

hehtaarille menee 4 taloa(ei mitään aavistusta onko näin), 130 hehtaaria
autopaikkoja 2,3x7,5m yksi per asunto, 38 hehtaaria
Onko rakennusala lobbannut maahanmuuttoa siksi että saisi rakennettua muuttajille taloja? Se on varma rahasampo ja ikiliikkuja jos se maksetaan verorahoista. Ei kai ulkomaalaiset mene "kovan rahan" taloihin omistusasujiksi?
Kissafani

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23960
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Jos Suomeen tulisi vuosittain 25.000 työikäistä maahanmuuttajaa niin minusta siinä rakennetaan mulkoista eläkepömmia varsinkin kun niiden maahanmuuttajien tulotaso olisi keskiarvoon nähden pieni. Kun tulijat ikääntyisivät niin sitä maahanmuuttoa tarvittaisiin tuon laskukaavan mukaan entistä enemmän. Eläkkeen periaatehan taitaa olla että se eläke kerätään työuran aikana tulevalta eläkeläiseltä itseltään. Jos se tulotaso on pieni niin niitä työeläkemaksuja pitäisi korottaa jotta ne eläkkeet saataisiin kerättyä. En kyllä ymmärrä tuonlaista laskutapaa missä ainut asiaan vaikuttava tekijä on tulijoiden määrä eikä laatu ja tulotaso. Kai siihen vaikuttaa työllisyysaste yms sellaiset jutut.

Jos on käynyt suomalaisen peruskoulun esim v. 1990 mennessä, ja jos päästötodistuksessa lukuaineiden keskiarvo oli 7.00, niin tajuaa 100-0 että kyseessä on plutokraattien juoksupoikien nöyryyttävä vedätys.
Ellei tuota ymmärrä ilmiselväksi ponziksi, niin peruskoulu joko käyty 2000-luvulla tai ei selvinnyt ysiluokasta.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 979
 • Liked: 38702
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Lainaus käyttäjältä: Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.
Suomeen muutti viime vuonna ennätysmäärä väkeä. Tämä on yllättänyt eläkejärjestelmän asiantuntijat - iloisesti.
– Kyllä se oli hyvä uutinen työeläkevakuuttajille ja varmasti koko yhteiskunnalle.

Varmasti!

Viimeiset 30+ vuotta tämä iloinen mamutus - siis pakkasella omaan lahkeeseen kuseminen,  toinen toistaan älyttömimmillä tekosyillä - on syössyt yhteiskuntaamme yhä jyrkempään syöksyspiraaliin kohti rysäystä.

Jokohan älyllisen itsepetoksen huippulukemat on nyt saavutettu, kun Siimes (kommunisti**) vakuuttelee, seuraavien 30+ vuoden kuluessa lahkeeseen jäätynyt kusi muuttuu jonkin alkemistisen ihmemorfoosin kautta kultamunaksi?

Mitähän seuraavaksi?

* Siimes toimi vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja puolueen puheenjohtajana vuosina 1998–2006.
Jos tuo maahanmuutto on Suomelle iloinen juttu miin silloinhan se on tulijoiden lähtömaalle murheellinen juttu. Jos oltaisiin reiluja niin Suomen tulisi korvata tulijoiden lähtömaille edes osan saamastaan hyödystä. Ei muuta kuin Somalialle, Irakille, Afganistanille jne vaikkapa 100.000 ekua per tulija. Tokihan ainakin sen verran Suomi jokaisesta tulijasta nettoaa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

FadeAway

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 586
 • Liked: 1091
Nyt kun ilmeisesti hallitusneuvotteluissa kiintiöpakolaisten määrä , ehkä laskee hieman, niin kokonaisuutta voi pohtia tämän Saksan sensuuriin joutuneen artikkelin kautta.

Lainaus
    Saksalainen sanomalehti Die Zeit on aiheuttanut myrskyn sosiaalisessa mediassa julkaistuaan artikkelin, jossa se väittää, että ”Saksasta tulee pian maa, jossa maahanmuuttajat eivät ole enää vähemmistönä”.

Die Zeit on Hampurissa ilmestyvä sanomalehti, jota pidetään yleisesti iltapäivälehtiä korkeatasoisempana mediana, Lehti julkaisi tiistaina sosiaalisessa mediassaan artikkelin, jossa korostetaan Saksan korjaamatonta väestörakenteen muutosta kuvatekstin kera:

”Integraatio toteutui eilen: Saksa on maailman toiseksi suurin maahanmuuttomaa, ja alkuperäisistä saksalaisista tulee todennäköisesti lähitulevaisuudessa monien keskuudessa lukumääräinen vähemmistö. Entä nyt?”

Artikkelin kuvassa oli otsikolla varustettu ryhmä neljästä nuoresta maahanmuuttajasta, jotka hymyilivät kameralle avoautossa: ”Heistä tulee voimakkaita.”

Lainaus
   Artikkelissa kerrottiin ajasta, jolloin ”Saksa oli tuttu kotimaa” ennen muukalaisten tuloa, ja selitettiin, että Saksassa asui ennen vain 500 000 ulkomaalaista, ja maa ”kuului saksalaisille”.

”Naapurit tunnettiin. Sitä ymmärsi, mitä he puhuivat, mihin he uskoivat, mitä he iltaisin pöydässä tarjoilivat. Oli rauha. Talous kasvoi ihmeellisesti.”

Huolimatta siitä, että artikkelissa kuvataan rauhallisempaa aikaa ennen massamaahanmuuttoa, artikkeli itsessään ei ole maahanmuuttovastainen. Myöhemmin siinä yritetään saada lukija ajattelemaan, että Saksa on lähes aina ollut maahanmuuttomaa. Siinä mainitaan preussilaiset, jotka toivat maahan ulkomaisia työntekijöitä – siitä huolimatta, että lähes kaikki nämä työntekijät olivat eurooppalaisia ja kristittyjä. 
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 392
 • Liked: 3851
Lainaus
...
Kestävyysvaje ja työeläkejärjestelmä
Valtiovarainministeriö on arvioinut, että työperusteisen maahanmuuton kasvattaminen pysyvästi 10 000 hengellä pienentäisi kestävyysvajetta noin 0,5 prosenttiyksiköllä suhteessa bruttokansantuotteeseen eli runsaalla
miljardilla eurolla nykyrahassa (Valtioneuvoston julkaisuja 2021:43).
6(7)
Eläketurvakeskuksen laskelmien mukaan maahanmuutto parantaa työeläkejärjestelmän kestävyyttä ja vähentää työeläkemaksujen korotuspaineita (Nopola, 2019). Vaikutuksen suuruus riippuu siitä, kuinka hyvin maahanmuuttajat työllistyvät, mutta vaikutus on Eläketurvakeskuksen mukaan positiivinen, vaikka muuttajat olisivat heikosti työllistyneiden ryhmästä. Merkittävä lisäys työ- ja opiskeluperusteisessa maahanmuutossa voisi
laskea työeläkemaksuja aina 2040-luvun puoliväliin saakka ja pitää ne perusskenaariota matalampina myös
tämän jälkeen.
...
https://tem.fi/documents/1410877/163662987/Taustapaperi_Ty%C3%B6-+ja+opiskeluperusteisen+maahanmuuton+taloudelliset+vaikutukset.pdf/df50e73a-9954-f5e2-f023-9e99b7a692a3/Taustapaperi_Ty%C3%B6-+ja+opiskeluperusteisen+maahanmuuton+taloudelliset+vaikutukset.pdf

Mistäköhän löytää tuon Eläketurvakeskuksen laskelman taustaoletukset?
Tottelematon tieto aktivismissa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129956
Mistäköhän löytää tuon Eläketurvakeskuksen laskelman taustaoletukset?

Eilen niitä etsin, enkä löytänyt. Kaikesta päätellen eivät ole julkisia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 392
 • Liked: 3851
^Mukava huomata asuvansa demokraattisessa valtiossa, eikä missään despoottisessa Pohjois-Koreassa.
Tottelematon tieto aktivismissa

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 392
 • Liked: 3851
Kyseessä on varmaan tämä: https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-691-010-2
Tuija Nopola : Skenaariolaskelmia muuttoliikkeen vaikutuksista eläkejärjestelmän kestävyyteen

Lisäys: @Roope
« Viimeksi muokattu: 05.06.2023, 19:13:06 kirjoittanut F1nka »
Tottelematon tieto aktivismissa

Aimo Räkä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 365
 • Liked: 2093
 • pitäisi nähdä rikkautena
  • Rocker
Lainaus
Vaikutuksen suuruus riippuu siitä, kuinka hyvin maahanmuuttajat työllistyvät, mutta vaikutus on Eläketurvakeskuksen mukaan positiivinen, vaikka muuttajat olisivat heikosti työllistyneiden ryhmästä.
Suomen Perustan tutkimuksesta tuli eri tuloksia.
Tämä maa on suomalaisten.
Äänestä Halla-ahoa, muista viis.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 858
 • Liked: 5372
 • Panda nimeltä Kallan.
Lainaus
Ennätysmäärä maahanmuuttajia voi pistää ennusteet uusiksi – ”Jos tahti jatkuu, työeläkemaksuja voidaan alentaa”, arvioi Eläketurvakeskus
---
Maahanmuuttajien jälkeläisten määrä on toistaiseksi vähäinen eikä tietoa heidän integroitumisestaan ole kertynyt vielä paljoa.  Laskelmassa on oletettu, että maahanmuuttajien lapset ovat työllisyyden, ansiotason ja lapsiluvun suhteen puoliksi vanhempiensa ja puoliksi muiden Suomessa syntyneiden kaltaisia. Maahanmuuttajien integroituminen riippuu kuitenkin vahvasti kotoutumisesta ja on siksi vaikeasti arvioitavissa etukäteen.

Ilmeisesti nyt maahanmuuttajilla - mistä punavihreät rakastavat näsäviisastella, kun asian nostaa esille - tarkoitetaan vaihteeksi Varsinaisia Maahanmuuttajia MENA-alueilta, ei länsimaisia maahanmuuttajia. Joo, tää oletus siitä että nämä integroituisivat tänne on aika naiivi, jos katselee, miten paljon hunnutettuja nämä näiden naispuoliset jälkeläiset ovat ja miten islaminusko säilyy vahvana, koska suomalainen yhteiskunta taipuu jokaiseen näiden vaatimukseen - ilmeisesti korkeiden tahojen painostamana. Veikkaanpa että realistinen odotus on, että näiden työllisyys ja integroitumishalu on sama kuin näiden kehitysmaakotimaissa; ovat keskenäänkin innokkaasti selvittelemässä välejä heikoilla itsehallintakyvyllä varustettuna. Ei tästä monikulttuuri-ideologiasta todellakaan mitään onnelaa tule, tragediala kylläkin.

Jos tänne saataisiin haalittua jollain ihmeen kaupalla uusia Finlaysoneja, niin tottakai se näkyisi maassamme positiivisesti. Mutta nyt me leikitään Finlaysonia ja haalitaan halpatyövoimaa tänne, mikä näkyy ennepitkää negatiivisesti. Juurisyitä nykymokutukselle emme varmaan saa enää koskaan tietää, sillä lienee otaksuttavissa että varhaisimmat mokumädätyksen liikkeellepanijat lienevät jo kuolleet.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61862
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Hallitusketjuun pohtimastani:

Aina yhtä herättävät YLEn aamuuutiset tiesivät tänään kertoa, kuinka yönmustat afrikkalaiset (liite 1) pelastavat Suomen eläkejärjestelmän! (liite 2) Koska ovat niin ahkeria duunareita! Siispä lisää ennätyksellistä maahanmuuttoa inessiiviin!

Eikä satatasan varmalla liity yhtään mitenkään hallitusneuvotteluihin!
Kyllä siihen tarvitaan korkeampaa matematiikkaa ja suhteellisuusteorian soveltamista ettå saadaan näyttämään että 1600 ekun tuloilla luku- ja kirjoitustaidoton koneinsinööri pelastaa Suomen eläkejärjestelmän, taitaa tehdä tiukkaa että heidän verotulonsa riittää edes siihen kehitysapuun heidän kotimaihinsa. Kaipa siellä hallitusneuvotteluissa on pohdittu eläkejärjestelmän pelastusta ja kuten tunnettua, voimaperäinen maahanmuutto on ainut ratkaisu siihen.

Ensin kerrottiin, että meille on tullut ennätysmäärä (yli 30 000) maahanmuuttajaa, joista valtaosa (n. 20 000 eli vähän yli puolet) ovat tulleet suoraan töihin (annetaan ymmärtää, että muutkin ovat muka välillisesti ehkä työllistyneet).
...
Sitten joku eläkejumala kertoi, että jos maahantulo jatkuu, niin voidaan perua eläkemaksujen prosentin nostotarve ja jopa alentaa prosentilla. Yksi prosentti vastaa miljardia euroa.
...
Jos meidän eläkepommiamme paikkaamaan tulee 1600 euroa kuukaudessa tienaavia huippuosaajia, jotta tuo eläkelaskelma toteutuisi, me tarvitsemme 437 500 työperäistä maahanmuuttajaa, jotka eivät vähään aikaan jää eläkkeelle eikä tuo eläkeikäisiä perheenjäseniä mukanaan.

YLE iltaoksennus.

Tuo eläkejumala oli eläketurvakeskuksen ennusteyksikön päällikkö tms. Tikanmäki

Maahanmuuttajia oli tullut se 34 000. Jotenkin jäi kuulematta tuo suoraan työllistyneiden osuus tuossa lähetyksessä.
Miljardi kuitenkin säästetään jos tätä tahtia jatketaan.

Uutiskuvissa oli bussikuski, siistijä, kampaaja/parturi... Eli juuri niitä palkkasektorin alarajan työntekijöitä joita herra Tikanmäen miljardin säästö tarvitsee 450 000 toteutuakseen.
Eläkemaksukäyrät oli uutisten takaseinällä. Jonnekin 2050 ne voisivat jopa laskea, mutta pitkällä aikajänteellä ne nousisivat jonnekin 30% tai ylikin. Eli lasku olisi tilapäinen. Sen jälkeen meidänkin lapset joutuisivat maksamaan näiden tulijoiden eläkkeitä kolmanneksella palkastaan.

Ja toki valehteleva paskiainen Matti Rönkä uutisissa kertoi, että tuleva eläkemaksujen alennus johtuu juuri niistä 34 000 maahanmuuttajan tulotahdista (Rönkä ei tietenkään maininnut, että vain 20 000 tuli töihin ja loput olivat tulonsiirtojen saajia?). Lukuun ei kuulemma oltu lisätty tilapäisen olen saanutta ukrainalaista työvoimaa.

-i-

Tuon miljardin vaikutus jäi hieman epäselväksi. Ensin ymmärsin, että se kohdistuisi suoraan eläkemaksuihin, mutta tuolla ylempänä Roopen lainaamassa uutisessa sanotaan, että kyse olisi julkisen talouden kestävyysvajeen paikkaamisesta.

Mutta aivan sama. Miljardi säästetään, koska saadaan ahkeria mamuja. Ihan sama säästetäänkö hammashuollosta vai valtion lainan koroista, mutta Hei! Meillä on uutinen! Mamuja tulee ja miljardi säästetään!

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 765
 • Liked: 5399
 • Merirosvoradio
SUOMI tarvitsee halpatyövoimaa vaikka vinkuintiasta tai muualta alhaisen elintason maista. Pitää suomalaisen työläisen palkkahaaveet kurissa. Muuten kuka tai mikä on SUOMI, joka tarvitsee yhteiskuntarauhamme rikkoontumista ja säpinää Helsingin kaduille? Kommunistitko asialla?
Voi, että baby boomerina kaipaankaan aikoja jolloin taxi oli turvallinen eivätkä bussit eksyneet reiteiltä. Positiviisesti syrjivät sosialistit olisi jo syytä panna pysyvään oppositioon.
Nyt syyllistetään viime sotiemme taistelijoita etenkin kun tekivät liikaa lapsia korvaamaan kaatuneita sankareita. Suuret ikäluokat tekivät kovan työn, nyt tehdään kuolemaa, alkaa olla yksinäistä.
Pullamössösukupolvi on niin suomettumisen mädättämää joukkoa, että on alkanut muistuttaa Venäjän rahvasta.
https://u24.gov.ua/
Pojat, kansan urhokkaan,
Mi Puolan, Lützin, Leipzigin
Ja Narvan mailla vertaan vuoti,
Viel' on Suomi voimissaan,
Voi vainolaisten hurmehella peittää maan.

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 465
 • Liked: 40151
 • The Buddha of Kerava
Lainaus
Jos nettomaahanmuutto nousisi vuosiksi eteenpäin noin 35 000:een tulijaan vuodessa, työeläkemaksua voitaisiin laskea nopeastikin.

– Tällä hetkellä yksityisen sektorin työeläkkeissä on noin prosenttiyksikön korotustarve eläkemaksuihin ja jos tämä maahanmuutto olisi näin korkeata pysyvästi, mitä se oli viime vuonna, niin se tarkoittaisi sitä, että koko tämä korotustarve kuittaantuisi ja itseasiassa saman verran voitaisiin alentaa kestävästi maksutasoa, sanoo ennusteyksikön päällikkö Heikki Tikanmäki Eläketurvakeskuksesta.

Kyse on miljardeista.

Tuo on orwelliaanista sontaa, kaikki on päälaellaan.

Maahanmuuttajat aiheuttavat suomalaisille joka vuosi ainakin 5 miljardin euron kulut. Nyt sitten tämä on käännetty ympäri ja orwelliaaninen inversio on, että miljardien menetysten sijaan saammekin miljardien tulot kielitaidottomista, ammattitaidottomista, lukutaidottomista, ÄO 70-kehitysmaalaisista, jotka eivät työllisty ja jotka ovat koko ikänsä Kelariippuvaisia!

Näköjään Eliitti on laittanut valehtelussaan aivan uuden vaihteen silmään. Ennen yritettiin edes jotenkin puoliälyllisesti valehdella sinnepäin perustellen faktat tosin unohtaen, mutta nyt nuo saatananpalvojat ovat jo niin epätoivoissaan että kaikessa röyhkeydessään puhuvat aivan sumeilematta täysin vastaan kaikkea logiikkaa, tilastoja, kokemuksia, tutkimuksia ja totuutta kylmän piittaamattomasti ja ylimielisesti.

Tuollainen törkeä ja vaarallinen, suunniteltu valehteleminen kansalle on rikos ihmisyyttä vastaan ja nuo valehtelijat tullaan tuomitsemaan aikanaan. Noille valeillehan voisi muuten vain nauraa remakasti, mutta valitettava tosiasia on se, että suuri osa kansasta luottaa noihin valheita sylkeviin satanistimedioihin ja jopa muodostaa mielipiteensä tuon sonnan avulla. Tätä ei voi väheksyä ja valehtelijat tietävät, että heihin uskotaan. Siksi suunnaton röyhkeys, ihmisyyden ja totuuden halveksunta, mädätys, uskallus puhua täyttä paskaa kirkkain silmin keskellä päivänvaloa kaikkien katsoessa ja kuunnellessa.

Jos joku olisi jokunen vuosikymmen sitten väittänyt, että Suomen voi pelastaa vain 30 000 maahanotettavaa neekeriä, kaikki olisivat nauraneet tälle absurdille jutulle. Fiksuimmat nauravat sille tänäänkin, mutta osa ihan tosissaan uskoo noita juttuja ja ihmettelee, miksi esimerkiksi PS haluaa kieltäytyä miljardeista ja Suomen vaurastumisesta..

Se, että Suomeen tuotetaan kymmenessä vuodessa satojatuhansia keharimaalaisia ja että näistä saadaan säästöä ja miljarditulot, on yhtä älytön uskomus kuin se, että joku uskoisi kun hänelle kerrotaan, että nykyisin kaupasta voi hakea mitä tahansa eikä se maksa mitään vaan päinvastoin kauppa maksaa sille, joka hakee ilmaista tavaraa. Itseasiassa jälkimmäinenkin on todennäköisempää kuin se, että keharimaalaiset koskaan tuottaisivat mitään - voihan joku hyväntahtoinen miljardöörikauppias joskus jakaa tavaraa ja rahaa ihmisille.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129956
Lainaus
Työelämän osattomilta on helppo sulkea silmänsä

[...]

RAKENNUSTYÖMAAN hissi putosi Sundbybergissä Tukholman pohjoispuolella maanantaina 11. joulukuuta. Parinkymmenen metrin korkeudesta maahan syöksyneessä hissikorissa oli viisi työntekijää. He kuolivat saman tien.

Bashir oli yksi murheellisen turman uhreista. Viidestä uhrista neljä oli vierastyöläisiä, Bashirin ohella ukrainalaiset Serhii ja Oleksandr sekä viisikymppinen mies Venäjän Dagestanista. 26-vuotias Anton oli ruotsalainen, kotoisin Pohjois-Ruotsin Matforsista.

TRAAGINEN tapaus herätti Ruotsissa keskustelua etenkin rakennusalan turvallisuudesta. Työtehtävissä eri aloilla oli kuollut vuoden mittaan jo kuutisenkymmentä ihmistä.

Hissikoriin kuolleet olivat työskennelleet parin eri aliurakoitsijan palveluksessa, enemmän tai vähemmän työelämän harmaalla alueella. Maahanmuuttajien status oli epäselvä, heiltä puuttuivat henkilökortit ja kirjalliset työsopimukset. Omaiset voivat jäädä vaille korvauksia tapaturmaisista kuolemista.

He olivat uhreina kansallisuuksiensa edustajia, eivät niinkään nimellä tunnettuja kanssaruotsalaisia. Moni ehti kysyä, missä viipyivät kukkameret, kansalliset suruhetket ja poliitikkojen vakavailmeiset tiedotustilaisuudet.

RUOTSIN hissiturma jäi joulun yli kaihertamaan mieltä. Lounasaikaan Helsingin keskustassa vastaan kävelee päivittäin kymmenittäin rakennusmiehiä kirkkaissa haalareissaan. Joukkion yhteinen kieli ei yleensä ole suomi. Vierastyöläiset, maahanmuuttajat, tai miksi heitä kutsutaankaan, tekevät monesti työtä, jota emme itse suostu enää tekemään.

Mihin asti olemme Ruotsin tiellä? Olemmeko mekin tarkoituksenmukaisuussyistä sulkemassa silmiämme työmarkkinoiden kastijaolta? Hyväksymässä sen, että yhteiskunnassa on vyöhykkeitä, joihin mikään turvaverkko tai sääntö-Suomen välittävä silmä ei ulotu.

[...]

Ulkomaalaistaustaisten tekemä työ on kuitenkin yleisemmin kuin muilla epätyypillistä työtä – määräaikaisuuksia, vuokratyötä tai alustafirmoille työskentelyä. Tämänkaltaiset pestit voivat olla hyviä ensikosketuksia työelämään. Samalla riskinä on, että Suomeen syntyy halpatyön kulttuuri, joka pelaa omilla säännöillään. Muualta tulleiden heikkoa työmarkkina-asemaa on helppo käyttää hyväksi.

Liian alttiiksi hyväksikäytölle ovat osoittautuneet verkostot, joissa työnantaja itse on maahanmuuttaja. Työllistyminen tapahtuu yhteisen alakulttuurin käytänteillä. Niin sanottujen paperittomien turvapaikanhakijoiden asema on erityisen haavoittuva.

PRESIDENTINVAALIEN tuoksinassa on keskusteltu siitä, mihin poliittisiin tehtäviin vaatimus syntyperäisestä Suomen kansalaisuudesta pitäisi ulottaa. Tälläkin keskustelulla lienee demokratiassa sijansa. Itse pitäisin tähdellisempänä kysymystä siitä, kuinka pitkälle olemme valmiita ylipäänsä hyväksymään työmarkkinat, joilla syntyperä määrää ihmisen aseman. Kysymys on minulle ennen muuta moraalinen – ihmisarvoon kytkeytyvä.

Yksi ratkaisisi ongelman laittamalla rajat kiinni. Toinen ei tunnista ongelmaa, koska monilla aloilla on työvoimapula ja työnteon tulee olla aina joutenoloa kannattavampaa. Kolmas vaatii kaikkia yleissitovan työehtosopimuksen piiriin.

KAHDET työmarkkinat ovat jo todellisuutta. Näkemyseroista huolimatta vastuullamme on huolehtia siitä, että työmaiden osattomilla, heidänkin elämällään, on väliä. Turhia kuolemia ja yhdentekevää surun hetkeä on tuskallista hyväksyä.

Kirjoittaja on HS:n päätoimittaja.
Helsingin Sanomat 21.1.2024

Että nämä kehtaavat.

Halpatyön kulttuurin ja kahden kerroksen työmarkkinoiden syntymisestä on varoitettu etenkin Ruotsin varoittavien esimerkkien perusteella jo kymmeniä vuosia. Tätä Ruotsin tietä ei ole yritettykään välttää, vaan sitä kohti on päinvastoin suunnattu ja kiihdytetty täysillä lisäämällä haittamaahanmuuttoa etenkin turvapaikkamaahanmuuton ja laittoman Suomeen jäämisen helpottamisen kautta. Ei nykyiseen kaksien työmarkkinoiden todellisuuteen ole vain vahingossa ajauduttu, vaan tätä on eri syistä tieten ajettu politiikassa sekä vasemmalla että oikealla.

Yksi suurimmista ja näkyvimmistä tukijoista tälle kehitykselle on ollut päätoimittaja Antero Mukan edustama Helsingin Sanomat.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
^Kuka sen hissin oli asentanut, ja tarkastanut? Oliko tässäkin kehitysmaalainen kulttuuri asialla? Entä oliko kukaan nähnyt että hissi vaikuttaa epämääräiseltä, mutta vain kohauttanut moiselle olkiaan?

Jos kehitysmaakulttuuri tappaa kehitysmaalaisia Ruotsissa, voi ruotsalaisia syyllistää vain siitä, että antoivat asian tapahtua, kääntämällä katseensa pois. Siinä sulle rasismia.

Ja siis mitä helvettiä, 60 kuollutta vuodessa? Ruotsissa?! :o Ruotsihan lienee yksi turvallisuushakuisimmista kulttuureista, ja siitä heille iso ylistys.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61862
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Lainaus
Työelämän osattomilta on helppo sulkea silmänsä

KAHDET työmarkkinat ovat jo todellisuutta. Näkemyseroista huolimatta vastuullamme on huolehtia siitä, että työmaiden osattomilla, heidänkin elämällään, on väliä. Turhia kuolemia ja yhdentekevää surun hetkeä on tuskallista hyväksyä.

Kirjoittaja on HS:n päätoimittaja.
Helsingin Sanomat 21.1.2024

Että nämä kehtaavat.

Halpatyön kulttuurin ja kahden kerroksen työmarkkinoiden syntymisestä on varoitettu etenkin Ruotsin varoittavien esimerkkien perusteella jo kymmeniä vuosia. Tätä Ruotsin tietä ei ole yritettykään välttää, vaan sitä kohti on päinvastoin suunnattu ja kiihdytetty täysillä lisäämällä haittamaahanmuuttoa etenkin turvapaikkamaahanmuuton ja laittoman Suomeen jäämisen helpottamisen kautta. Ei nykyiseen kaksien työmarkkinoiden todellisuuteen ole vain vahingossa ajauduttu, vaan tätä on eri syistä tieten ajettu politiikassa sekä vasemmalla että oikealla.

Yksi suurimmista ja näkyvimmistä tukijoista tälle kehitykselle on ollut päätoimittaja Antero Mukan edustama Helsingin Sanomat.

Kahdet työmarkkinat kaadetaan yrittäjien syyksi.
Meillä on työtä, jota ei kukaan suostu tekemään. Kyllähän sitä ihmiset tekisivät, jos työstä jäisi rahaa käteen.
Meillä on halpatyövoimaa kikkatyöllistettyinä, koska kukaan ei muka tee niitä töitä.

Laittakaa tähän kuvaan ammattiliitot. He lakkoilevat tänäkin päivänä ja kiristävät hallitusta "ajaessaan muka työntekijöiden asemaa". Liitot paskat nakkaavat kuin omasta rahoituksestaan. Kun sossu haluaa lisää palkkaa ja etuja, niin kokoomus vastaa vierastyövoimalla. Persut vastustavat molempia ja haluaisivat alentaa kehitysapua ja maahantulijoiden etuuksia jotta kantaväestölle jäisi enemmän käteen.

Ketä tässä duunarin kannattaisi äänestää? Sossu ajaa yrittäjän ahtaalle ja kokkarit korvaavat työntekijät tuontitavaralla?

Perinteinen talousoikeisto-vasemmisto on polarisoitumassa hyvää tahtia. Työntekijälle pitää saada herran palkka ja kotona lorvijalle työntekijän palkka. Herra riistää, herra riistää.

MUOKS: Ja kansakunta lihoo, kun "työnkuva on muuttunut". Kohta ei enää kohdatessa sanota "päivää" vaan "mitenkäs se sun diabetes?"

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 858
 • Liked: 5372
 • Panda nimeltä Kallan.
Lainaus
Työelämän osattomilta on helppo sulkea silmänsä
...
Kirjoittaja on HS:n päätoimittaja.
Helsingin Sanomat 21.1.2024

Että nämä kehtaavat.

Halpatyön kulttuurin ja kahden kerroksen työmarkkinoiden syntymisestä on varoitettu etenkin Ruotsin varoittavien esimerkkien perusteella jo kymmeniä vuosia. Tätä Ruotsin tietä ei ole yritettykään välttää, vaan sitä kohti on päinvastoin suunnattu ja kiihdytetty täysillä lisäämällä haittamaahanmuuttoa etenkin turvapaikkamaahanmuuton ja laittoman Suomeen jäämisen helpottamisen kautta. Ei nykyiseen kaksien työmarkkinoiden todellisuuteen ole vain vahingossa ajauduttu, vaan tätä on eri syistä tieten ajettu politiikassa sekä vasemmalla että oikealla.

Yksi suurimmista ja näkyvimmistä tukijoista tälle kehitykselle on ollut päätoimittaja Antero Mukan edustama Helsingin Sanomat.

Kyllähän työelämän "osattomilta" lienee Vihreiden, SDP:n, Kokoomuksen, Kepun yms. sulkea silmänsä, kun he niitä ovat tänne tietentahtoen halunneet ja olleet täysin välittämättä persujen varoituksista. Ruotsin tiellä ollaan oltu hyvin samankaltaisin konstein ja lopputulokset ovat hyvin samansuuntaisia. Nyt sitten hyvesignaloijat ovat äimänkäkenä omista päätöksistään, kun tuloksena on kurjuutta ja kahdet työmarkkinat, mistä persut varoittivat jo todella hyvissä ajoin.

Veikkaanpa että Helsingin Sanomien päävalehtelija ei kuitenkaan myönnä tosiasioita vaan leikkii että monikulttuurionnelassa (vrt. Neuvostoliitto) kaikki on hyvin, paitsi kun on ne ikävät persut, korona"rokottamattomat" ja ties mitkä kansanviholliset.

Tagit: