Kirjoittaja Aihe: Etla: Suomi tar­vit­see vuo­sit­tain 44 000 maa­han­muut­ta­jaa (3 x nyky)  (Luettu 32711 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 252
 • Liked: 133501
Etlan Aki Kangasharju julkaisi viime syksynä Suomen talouden suuntaviivoja paaluttavan kirjan Talouden ilmestyskirja. Viimeisimpänä kirjasta on julkaissut tänään arvostelun Höblä, vieläpä aika kriittisen sellaisen.

Hbl: Är det Finlands lott att stå där utan pengar och arbetskraft? 26.2.2024  (maksumuuri)

Lainaus käyttäjältä: Hbl
Jotkut toimenpiteet uhkaavan kurjuuden korjaamiseksi ovat poliittisesti vaikeita. Etlan laskelmien mukaan Suomi tarvitsee vuosittain 44 000 maahanmuuttajaa ainakin seuraavan sadan vuoden ajan kompensoimaan syntyvyyden laskua ja vakauttamaan ikäluokkia.  (käännös)

Kangasharjun ajama "kompensointi" ja "ikäluokkien vakauttaminen" tarkoittaa pysyvästi suomalaisten syntyvyyden ylittävää maahanmuuttoa, joka taas tarkoittaa ilman mitään epäselvyyttä tarkoituksellista väestönvaihtoa, suomalaisten korvaamista ulkomaalaisilla. 90-luvulla massamaahanmuuttoa perusteltiin suomalaisten geeniperimän korjaamisella, nyt Suomen väestöpyramidin korjaamisella, mutta lopputulos on sama.

Tämä on poliittisesti yllättävän helppoa (maahanmuutto viime ja toissa vuonna yhteensä noin 122 000 ja nettomaahanmuutto noin 93 000), mutta massamaahanmuuton hyödyllisyyden tai jopa välttämättömyyden faktapohjainen perustelu, se on vaikeaa.

Lainaus käyttäjältä: Hbl
On selvää, että maahanmuuttoon liittyy kustannuksia, mutta Etlan laskelmat osoittavat myös, että jopa matalapalkka-aloilla kuljetus-, siivous- tai hoitoalalla työskentelevät maksavat enemmän veroja kuin saavat tulonsiirtoina, jos he työskentelevät kokopäiväisesti työehtosopimuksen mukaisilla palkoilla(käännös)

Etla pahamaineisesti ei julkaise varsinaisia laskelmiaan ja niiden oletuksia vaan vain väitteitä laskelmiensa päätelmistä, enkä ole nähnyt tällaistakaan laskelmaa, mutta tuo ilmaisuhan on vain tapa välttää myöntämästä, että matalapalkka-alojen maahanmuuttajat eivät yleensä ole nettoveronmaksajia. Matalapalkka-alojen maahanmuuttajat työskentelevät tyypillisesti osa-aikaisesti epämääräisillä palkoilla.

Lainaus käyttäjältä: Hbl
Kangasharjun talousmallin mukaan kasvu on kaiken edellytys. Hän kirjoittaa, että olisi huono ilmastoteko pidättäytyä kasvusta, ja että siihen pitäisi panostaa enemmän kuin koskaan ennen. Juuri kasvu tuo pääomaa uuden teknologian kehittämiseen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja resurssitehokkuuden lisäämiseksi.  (käännös)

Kasvua pitää luoda, koska se on ilmastotoimi, ja ilmastotoimiin pitää investoida, koska siten luodaan kasvua. Ikiliikkuja.

Lainaus
Perussuomalaiset ajoivat [hallitus]ohjelmaan rajoituksia maahanmuutolle. Kangasharjun mukaan maahanmuuton vaikeuttaminen on ongelmallista työvoimapulan ja solidaarisuuden näkökulmasta – ”eikä se ole lainkaan linjassa tutkimus­tulosten kanssa”.
Suomen Kuvalehti: Taloustohtorin mielipiteet 5.11.2023

Mitkähän tutkimustulokset haastavat taloudellisesti haitallisen maahanmuuton vaikeuttamisen?

Lainaus
Suomen talous on kirjan mukaan sanalla sanoen kehnossa kunnossa ja ellei mitään tehdä, hukka perii. Oikeastaan hukka on jo perinyt, sillä väki vähenee ja se vähäkin väki vanhenee eikä maahanmuuttajia saada Suomeen riittävästi.

Velkaa otetaan liikaa ja on vaara, että se jää lapsiemme maksettavaksi. Lista jatkuu vielä talouttamme vaanivilla vaaroilla eli yrityssektorin surkastumisella ja investointien vähäisyydellä. Eikä ilmastonmuutoksenkaan uhkaa pidä unohtaa.
MTV: Kirja-arvio: Suomen talouden totaalinen tuho on vain ajan kysymys 5.11.2023

Lainaus
Mitkä ovat velkaantumisen ja nollakasvun syyt, entä mihin kaikkeen väestön vanheneminen vaikuttaa? Mitä koroille tapahtuu seuraavaksi? Ja onko maahanmuutosta oikeasti Suomelle hyötyä? 
Tiedote: Aki Kangasharjun teos Talouden ilmestyskirja on painava puheenvuoro talouden suunnanmuutoksen välttämättömyydestä 12.9.2023

Täytyy joskus kohdalle osuessa vilkaista, mutta Kangasharjun aiempien puheenvuorojen perusteella tuskin tämä on yhtään Himasta kummempaa pyristelyä maahanmuuton osalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 1608
Kangasharjulle malliksi saksalaista maahanmuuttopolitiikkaa

https://www.bild.de/regional/dortmund/ruhrgebiet-aktuell/amt-zahlt-fuer-24-angebliche-kinder-mr-cash-money-bescheisst-uns-jedes-jahr-um-1-87292704.bild.html

Bild-lehti 25.2.24 kertoo että
Saksassa asuva nigerialaismies on tunnustanut olevansa 24 lapsen isä. Hänen lähiperheensä käsittää 94 henkeä, joille kuuluu Saksan Kelan tuet.

Mies on oikeutettu saamaan lapsilleen lapsilisät, ja myös lapsilisät vaimojensa muille lapsille, asuivatpa Saksassa tai muualla.

Miehelle on maksettu tähän mennessä jo noin 1.5 milj € lapsilisiä ja sosiaalitukia.
Kuukaudessa jopa 22 500€

Miehellä ei velvollisuutta jakaa lapsilisiä ym  perheenjäsenilleen.
Ei siis ihme, että mies on voinut hankkia itselleen upeita kalliita autoja ja esitellä niitä somessa

Miehen ei tarvitse osoittaa dna-testillä isyyttää, riittää että tunnustaa isyyden.

Hyväksyisikö Kangasharju vastaavan politiikan Suomeen?

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 644
 • Liked: 93136
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Ulkomaalaisten työttömyys nousi huippuunsa Vantaalla
Vantaalla ulkomaalaiset jäivät joukoittain työttömiksi.

Lainaus
ULKOMAALAISTEN osuus työttömistä kasvoi ennätysmäisiin lukuihin Vantaalla. Asia selviää työ- ja elinkeinoministeriön tilastosta. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Suomessa oli joulukuussa yli 44 000 ulkomaalaista työtöntä työnhakijaa. Se on mittaushistorian suurin luku. Vantaalla heitä oli 5 000. Ennen koronapandemian pahenemista vuoden 2020 alussa heidän määränsä oli selvästi alle kolmetuhatta

VANTAAN kaupunginjohtaja Pekka Timonen kertoo, että Vantaan omissa luvuissa ei näy ulkomaalaisten työttömien määrä vaan vieraskielisten työttömien määrä. Ne ovat tietenkin eri asia, koska monet vieraskieliset ovat kuitenkin Suomen kansalaisia. Vantaalla vieraskielisten osuus väestöstä on suurin Suomessa, yli 25 prosenttia.
Lainaus
”Laskimme, että tammikuussa Vantaalla työttömistä työnhakijoista 7 239 oli vieraskielisiä. Vastaava luku oli tammikuussa Espoossa 6 303 ja Helsingissä 13 147”, Timonen kertoo.
Vantaan vieraskielisten työttömyysluku on kuitenkin suhteessa väestöön huomattavasti suurempi kuin Helsingissä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010245282.html

Jos Hgin luku on kasvaut noin samalla prosentilla, niin vieraskielisten työttömien määrä Vantaa+Hki olisi luokkaa+22k.

btw 25% eli 3...2...1... White Flight !


that's a bingo!

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 999
 • Liked: 40357
On vaikea kuvitella, että nämä Kangasharjut ja muut käärmeöljykauppiaat oikeasti uskoisivat myymänsä massamaahanmuuton nirvanaan.

Empiiristä evidenssiä massamaahanmuuton tuhoista on jo ihan tarpeeksi, että joku omalla järjellä ajatteleva oikeasti pitäisi sitä minkäänlaisena yhteiskunnallisena ratkaisuna. Toisaalta mitkään rehelliset laskelmat eivät myöskään puolla niitä taloudellisia hyötyjä joita massamaahanmuuttoon väitetään liittyvän.

Ne, jotka vielä yrittävät myydä tätä mätää omenaa ovat siis joko todella naiiveja tai todella epärehellisiä. Kangasharju kuulunee jälkimmäiseen koska hän ilmeisesti tajuaa lukujen päälle edes jotain.

On kuitenkin hämmästyttävää, että kymmenien tuhansien ihmisten vuosittaista maahanmuuttoa edes esitetään. Tämä on jättimäinen määrä ja vastaa keskisuurta kaupunkia vuodessa. Vuodessa pitäisi siis rakentaa yhden kaupungin verran asumista ja infrastruktuuria. Ei taida yksi ja kaksi miljardia riittää yhden kaupungin pystyttämiseen.

Yhtä lailla on selvä, että kymmenet tuhannet ihmiset eivät koskaan ehdi maksaa kaupunkinsa rakentamista veroillaan. Kymmenen tuhannen täystyöllistetyn henkilön verokertymä olisi realistisesti parhaimmillaankin muutama kymmenen miljoonaa vuodessa, josta pitää poistaa kaikki kulutetut julkiset palvelut. Ylijäämää on korkeintaan muutama miljoona joten mamukaupungin rahoituksen maksaminen kestäisi satoja vuosia. Tämä kaikki pitäisi sitten toistaa joka vuosi hamaan tulevaisuuteen saakka.

Maahanmuuton infravaatimukset yksistään vaativat siis loputonta verovarojen kuluttamista kertakuluna rakentamiseen ja juoksevana kuluna vuokrien maksuun.

Jo pintapuolinen serviettiarvio mamujen taloudellisesta kannattavuudesta osoittaa että yhtälö on täysin mahdoton saada tulospositiiviseksi. Tästä voidaan päätellä että massamaahanmuuton agenda ei ole luoda taloudellista menestystä vaan jotain ihan muuta, kuten esim. väestönvaihto ja uuden vasemmistoa äänestävän ja suurpääomaa palvelevan alaluokan luominen.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

aged

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 300
 • Liked: 1265
Nämä 'tutkijat' sun muut asiantuntijat eivät kai ymmärrä (vai valehtelevatko), että "väestöllisen huoltosuhteen" parantaminen kehitysmaisilla kuokkavierailla ei paranna vaan huonontaa sitä taloudelle merkityksellistä eli "taloudellista huoltosuhdetta".

Voi miten hyvin Suomessa asiat olisivat, jos päästäisiin eroon näistä kalliiksi tulevista 'huoltosuhteen' parantajista. Ja myöskin ilmastohumpasta. Mutta todennäköisemmin tulee vaatimuksia aakkosjengin hallintopaikkaprosenteista ynnä muusta järjenvastaisesta.

Vaikka vanhojen aikojen haikailijoita on haukuttu, niin pitää sanoa, että kyllä 60-luvulla olo oli auvoisaa ilman noita kolmea perkelettä.

Betonikostaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 973
 • Liked: 5270

Lainaus
VANTAAN kaupunginjohtaja Pekka Timonen kertoo, että Vantaan omissa luvuissa ei näy ulkomaalaisten työttömien määrä vaan vieraskielisten työttömien määrä. Ne ovat tietenkin eri asia, koska monet vieraskieliset ovat kuitenkin Suomen kansalaisia. Vantaalla vieraskielisten osuus väestöstä on suurin Suomessa, yli 25 prosenttia.

Vantaa on vielä hölmöyksissään ylpeillyt tällä suurella vieraskielisten määrällä markkinoinnissaan. Kaupunki korostaa mielellään kansainvälisyyttä ja lentokenttäänsä, mistä saattaa jollekin tulla se harhakuvitelma, että nämä vieraskieliset olisivat sivistyskansoja.

Ei, ei, ja vielä kerran ei. Medianlukutaitoiset ihmiset ymmärtävät, että Vantaan kansainvälisyys on pääosin kehitysmaalaisuutta. Sitä on toki Helsingissä ja Espoossakin, mutta näissä asuu sentään myös ns. hyviä maahanmuuttajia, joita ei Vantaalla asu juuri ollenkaan. Kun Vantaan väestö on muutenkin pienituloisempaa kuin naapurikaupungeissa, niin Vantaa uppoaa näistä ensimmäisenä.

Onhan se sitten hienoa ylpeillä kansainvälisyydellä, kun kaupunki on yhtä konkurssiin mennyttä ghettoa ja matuhelvettiä.
Itä-Helsinki, täynnä mutiaiset
Itä-Helsinki, sinä maksat kaiken

--------------

Täytän TT2 on time
Toimeentulotuki on aina on time
Asumistuki on aina on time
Kuka pistää paremmaksi this time?

--------------

Jokainen matu maksaa miljoonan.

kenelek

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 781
 • Liked: 814
 • Oululainen dissidentti
juoksevana kuluna vuokrien maksuun.
Minulla olisi tähän sellainen nerokas ratkaisu että asunnot voitaisiin ostaa maahantulijoille omaksi, tällöin ei olisi vuokrakuluja. :P Tätä ideaa ei sitten kuitenkaan saa käyttää ilman että minulle maksetaan korvaus kun tämän keksinkin... :D
"Pelolle ei saa antaa sijaa" © 2016 Noin joka ikinen mokuttaja Suomessa vastauksena terrori-iskuihin
"Mutta koronavirusta on pelättävä" © 2020 lähtien kaikki valtapuolueet ja mediat

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 699
 • Liked: 41147
 • It's So Cool To Be White!
Suomi tar­vit­see vuo­sit­tain 44 000 maa­han­muut­ta­jaa lähteväksi maasta, jotta Suomi ja suomalaiset selviytyvät tulevaisuudesta ja että Suomi säilyy ja kehittyy.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 291
 • Liked: 15765
 • Manner-Suomen Tasavalta
Kaikki oletukset ovat, että tulijat kotoutuvat jonnekin päin "varastojamppa-tietoliikennetohtori -jatkumoa", kun taas iso osa heistä (eivät siis kaikki) oikeasti tavoittelee pääsyä "syrjäytynyt-mafiapäällikkö -jatkumolle". Syrjäytyminen näyttäytyy heille elämässä onnistumisena, koska vertailukohteena on lähtömaan olot.

Maahanmuutto voisi toimia taloudellisesti, jos se koskisi Aasiaa, mutta silloinkin tänne haalittaisiin puoliorjia esimerkiksi Vietnamista ja Nepalista.
« Viimeksi muokattu: 26.02.2024, 19:48:55 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 758
 • Liked: 3721
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Etlan Aki Kangasharju julkaisi viime syksynä Suomen talouden suuntaviivoja paaluttavan kirjan Talouden ilmestyskirja. Viimeisimpänä kirjasta on julkaissut tänään arvostelun Höblä, vieläpä aika kriittisen sellaisen.

Hbl: Är det Finlands lott att stå där utan pengar och arbetskraft? 26.2.2024  (maksumuuri)

Kirjoittaja Mikael Kosk ei taida enää olla Höblän palkkalistoilla, vaan kirjoittaa ns. vierailevana independent kirjoittajana. Kööri, missä vaikutta, tuntuu jokseenkin asiantuntevalta poppoolta.

   https://www.ekonomiskasamfundet.fi/om/

Kangasharju taas selitteli jossain, en muista missä (olisko ollut Puopolon tuubikanavalla), että hänen kirjansa olettama oli ollut sellainen, että "maahanmuuttajan" kulut ja tuotokset ovat identtiset suomalaisen työntekijän vastaavien kanssa. Ja että hänen tai Etlan tehtäviin ei kuulu arvioida, kuinka hyvin maahanmuuttajat tuottavat lisäarvoja, suhteessa natiivisuomalaisiin (Jope: koska rasismi)... Joten aika vaikeata tehdä silloin arvioita nimenomaan maahanmuuton tarpeellisuudesta.
« Viimeksi muokattu: 27.02.2024, 00:19:01 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 417
 • Liked: 43154
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Suomi tarvitsee nolla maahanmuuttajaa. Suuntakin on nyt tällä hetkellä oikea kun on leikattu monenlaista tukea, ja vastaanottorahakin on leikkurissa ainakin suomenuutisten mukaan. Leikkuriin joutaa tuhottoman monta haitallista ja tuhoisaa valtion omaa, ja valtion tukemaa klusteria.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 027
 • Liked: 18256
Lisää uutisia Vantaalta:

Lihavat, vantaalaiset naiset nousevat selvästi esiin tilastoissa
Yksi ihmisryhmä erottuu tilastoissa koko maasta ja Helsingin seudusta lihavuudellaan.

Marja Salomaa HS
2:00 | Päivitetty 8:31
YKSI ihmisryhmä erottuu tuoreissa tilastoissa selvästi lihavuudellaan.

Lainaus
Vantaalaiset naiset erottuvat ylipainollaan sekä koko maan väestöstä että Helsingin väestöstä. Tämän ihmisryhmän keskimääräinen ylipaino on myös selvästi lisääntynyt aiemmista vuosista. Asia ilmenee Vantaan tuoreesta hyvinvointikatsauksesta. LIHAVUUS on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella yleisempää verrattuna koko maahan ja Helsinkiin. Tulokset perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Terve Suomi -kyselyyn, joka tehdään joka toinen vuosi.

Lainaus
VANTAALAISISTA naisista 27,2 prosenttia ja miehistä neljännes eli 25 prosenttia ilmoitti olevansa selvästi ylipainoinen. Lihavaksi on tässä tutkimuksessa luokiteltu ihmiset, joiden pituus-painoindeksin luku on suurempi kuin 30. Koko maassa lihavaksi luokiteltujen naisten osuus oli 24,4 prosenttia ja miesten 24,3 prosenttia.

Edelliseen kyselyyn eli vuoden 2020 tuloksiin verrattuna lihavien osuus oli noussut koko maassa runsaalla prosenttiyksiköllä. Vantaalaisnaisten vastauksissa on selvä hyppäys ylöspäin. Vuonna 2020 vantaalaisnaisista luokiteltiin vastausten perusteella 23,5 prosenttia eli eroa vuoden 2022 vastauksiin on melkein neljä prosenttiyksikköä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010253978.html


that's a bingo!

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 613
 • Liked: 66248
 • 'Hvis lyset tar os'
Suomi koostuu kolmesta peruskivestä:

- Maailman onnellisin maa  ;D
- Rauhan suurvalta  ;D
- Maahanmuuton suurvalta (viittä vailla- väkilukuun ja varallisuuteen suhteutettuna)  >:(

Suomi on siis viittä vailla kaikille kuuluva stania- jossa velkahelvetti kaatuu niskaan kaikille hölmöläisille "täytenä yllätyksenä".

Kuvaavaa on- että ne joilla on paljon- valehtelevat ummet ja lammet, saadakseen enemmän. Lyhytnäköisyydessään ja välinpitämättömyydessään- heille tuntuu olevan aivan se ja sama- mikä on tulevaisuuden suomalaisen Suomen kohtalo. Uusi ja uljas Suomi näyttäytyy kulttuurisena sekasikiönä- jossa aitoa suomalaisuutta kummastellaan kummallisena takapajuisuutena- josta tulee päästä eroon uuden uljaan Suomalian ehdoilla.

Poliitikot kavereineen näyttäytyvät viljelijöinä. Heidän erikoisalaansa ovat heinäsirkat.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 852
 • Liked: 3488
Etlan Aki Kangasharju julkaisi viime syksynä Suomen talouden suuntaviivoja paaluttavan kirjan Talouden ilmestyskirja. Viimeisimpänä kirjasta on julkaissut tänään arvostelun Höblä, vieläpä aika kriittisen sellaisen.

Hbl: Är det Finlands lott att stå där utan pengar och arbetskraft? 26.2.2024  (maksumuuri)

Kirjoittaja Mikael Kosk ei taida enää olla Höblän palkkalistoilla, vaan kirjoittaa ns. vierailevana independent kirjoittajana. Kööri, missä vaikutta, tuntuu jokseenkin asiantuntevalta poppoolta.

   https://www.ekonomiskasamfundet.fi/om/

Kangasharju taas selitteli jossain, en muista missä (olisko ollut Puopolon tuubikanavalla), että hänen kirjansa olettama oli ollut sellainen, että "maahanmuuttajan" kulut ja tuotokset ovat identtiset suomalaisen työntekijän vastaavien kanssa. Ja että hänen tai Etlan tehtäviin ei kuulu arvioida, kuinka hyvin maahanmuuttajat tuottavat lisäarvoja, suhteessa natiivisuomalaisiin (Jope: koska rasismi)... Joten aika vaikeata tehdä silloin arvioita nimenomaan maahanmuuton tarpeellisuudesta.
Kangasharju voisi mennä tekemään laskelmiaan Nigeriaan.

Samoilla oletuksilla ja lähtötiedoilla Nigeria muuttuisi heti kehitysmaasta yhdeksi maailman isoimmista talouksista ja kaikki haluaisivat muuttaa sinne.

Eikö Kangasharju usko numeroihinsa?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 719
 • Liked: 52364
Kangasharjun mukaan se maa on rikkain jolla on eniten neekereitä. Tätähän meille männävuosina totuutena tuputettiin, mutta eikö hän ole nyt hieman ajastaan jäljessä?   :roll:

Näkkileipä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 540
 • Liked: 3599
Minä en ymmärrä, miksei näitä huippuosaajia voisi käyttää oman kotimaansa kehittämiseen, kuten monissa maissa tehdäänkin, jossa kansalaisten velvollisuus on ajaa oman maansa etuja? Sehän on täysin vastuutonta, että näitä ihmisiä houkutellaan Suomeen, kun heidän alkuperäinen kotimaa tarvitsee heitä enemmän kuin Suomi. Maahanmuutto pitäisi täysin kieltää kaikilta mailta, silloin jokainen maa olisi itse vastuussa kansalaisistaan, eikä heitä saisi siirtää muiden maiden riesaksi.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 940
 • Liked: 5753
 • Panda nimeltä Kallan.
Vantaa on vielä hölmöyksissään ylpeillyt tällä suurella vieraskielisten määrällä markkinoinnissaan. Kaupunki korostaa mielellään kansainvälisyyttä ja lentokenttäänsä, mistä saattaa jollekin tulla se harhakuvitelma, että nämä vieraskieliset olisivat sivistyskansoja.
---
Onhan se sitten hienoa ylpeillä kansainvälisyydellä, kun kaupunki on yhtä konkurssiin mennyttä ghettoa ja matuhelvettiä.

Tietyissä piireissä "kansainvälisyydellä" joko tarkoitetaan pelkkää kehitysmaalaisuutta tai sitten sivistyskansoja ja kehitysmaalaisia tai pelkästään sivistyskansoja. Riippuu henkilön poliittisesta vakaumuksesta, mitä tällä termillä tarkoitetaan oikeasti. Vihreissä ei ainakaan suostuta tekemään mitään erotteluja eri kansakuntien kesken, ideologisista syistä johtuen. Näissä piireissä kansainvälisyys näyttää olevan itseisarvo, aivan sama onko siitä oikeasti haittaa. Sitä halutaan osana hyvesignalointia, seurauksista viis, jotta näytetään hyvältä omien keskuudessa. Siis on aivan sama, mitkä tulevaisuuden seuraukset ovat, kunhan sillä hetkellä näyttää hyvältä muille samanmielisille.

Ja sitten ikävät seuraukset voidaankin sälyttää persujen vastuulle, kun on kotipesä paskottu.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 252
 • Liked: 133501
Lainaus
Tervetuloa osaajat, vaikka oikeastaan ette ole tervetulleita

Talouselämän ja yliopistojen edustajat ihmettelevät, miksi hallitus haluaa pidentää Suomen kansalaisuuden ehtona olevaa asumisaikaa.
...
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien politiikan toimittaja.
Helsingin Sanomat 4.4.2024

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
SUOMEN maahan­muutto­luvut viime vuosilta ovat yksi harvoja julkisen talouden valo­pilkkuja. Viime vuonna Suomeen muuttaneiden määrä ylitti Suomesta pois muuttaneiden määrän ennätyksellisesti: netto­maahan­muutto oli melkein 60 000 ihmistä.

Joukossa on pari­kymmentä­tuhatta Ukrainasta tullutta, mutta kokonaan se ei muutto­vauhtia selitä. Luvut ovat oikein hyvä uutinen heikkenevän syntyvyyden maassa.

Valtiovarain­ministeriön virka­miehet kertoivat äskettäin tausta­tilaisuudessa, että tulijoiden työllisyyskin näyttää hyvältä. Maahanmuuttajataustaisten työikäisten miesten työllisyysaste on lähes yhtä hyvä kuin kantasuomalaisten miesten. Naisilla ero on kantasuomalaisten hyväksi suurempi.

En ole nähnyt ensimmäisiäkään laskelmia, joiden mukaan viime vuosien nettomaahanmuuton kasvu olisi todistetusti "julkisen talouden valopilkku". En ole nähnyt edes erittelyä, kuinka moni muuttajista on ollut nettoveronmaksaja.

Erittäin vaikea uskoa, että Suomen aina vain liberaalimpi maahanmuuttopolitiikka olisi kääntänyt aiemmin selvästi tappiolliseksi todetun (mm. VATTin elinkaarikustannuslaskelmat) maahanmuuton kannattavaksi ja vieläpä niin kannattavaksi, että sillä kuitataan myös parinkymmenentuhannen ukrainalaisen elättäminen. Enkä sitä uskokaan.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
ONKO joku huomannut nykyisen hallituksen iloitsevan tästä kehityksestä? Sehän helpottaa julkisen taloudenpidon urakkaa. Valtiovarainministeriö arvioi, että jos nettomaahanmuutto pysyisi vaikka 40 000 ihmisen tasolla, se hidastaisi Suomen velkasuhteen kasvua.

Mitä kautta 40 000 ulkomaalaisen eli suunnilleen kantasuomalaisten syntyvyyden tasoinen nettomaahanmuutto "hidastaisi Suomen velkasuhteen kasvua"? Miten ylipäätään voidaan väittää, että nettomaahanmuuton kasvu olisi maahanmuuttajien ominaisuuksista riippumatta julkisen talouden kannalta kannattavaa?

Koska tällaiset väitteet perustuvat virheellisiksi tiedettyihin oletuksiin kuten keskimääräisen maahanmuuttajan palkan olettamiseen keskimääräisen suomalaisen työssäkäyvän palkaksi. Esimerkiksi Etlan laskelmissa kaikkien maahanmuuttajien oletettiin olevan EU-maista tulevien kaltaisia (eivät ole), joilla on suomalaisten kaltainen koulutustaso (ei ole). Näppärä kikka lukujen kaunistelemiseksi, mutta törkeää huijausta, etenkin kun maahanmuuttajien aiheuttamat ylimääräiset kustannukset jätetään pois laskelmista.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Hallitus näyttää tämän kehityksen peukuttamisen sijaan heittävän hiekkaa rattaisiin.

Sisäministeriö lähetti helmikuussa lausuntokierrokselle lakiesityksen, joka tiukentaa Suomen kansalaisuuden saamisen ehtoja. Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa hallitus haluaa pidentää kansalaisuuden edellytyksenä olevaa asumisaikaa Suomessa nykyisestä viidestä vuodesta kahdeksaan vuoteen.

LAKIESITYSTÄ arvioineet talouselämän ja yliopistojen edustajat tyrmäävät ehdotukset lähes samoin sanoin: väärä viesti, jos Suomi tosissaan haluaa työperäistä maahanmuuttoa.

Teknologiateollisuus kertoo olevansa erittäin huolissaan Suomen maakuvasta ja kyvystä houkutella osaajia, jos laki toteutuu. Samaa sanoo Ekonomiliitto.

En ole huomannut, että muutos olisi juurikaan liikuttanut sellaisia työperäisiä maahanmuuttajia, jotka ovat nettoveronmaksajia. Halpistyöläisiä tietysti harmittaa, jos nopea kansalaisuuden saaminen on ollut osa jo maksettua matkapakettia.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Hallitusta muistutetaan, että Saksa on tekemässä juuri päinvastoin eli lyhentämässä kansalaisuuden edellytyksenä olevaa asumisaikavaatimusta.

Saksa (tai Ruotsi, jolla Suomen lisäksi ainoana Pohjoismaana alle kahdeksan vuoden asumisaikavaatimus) tuskin voi ylpeillä fiksuilla maahanmuuttopolitiikan linjauksillaan (vrt. Merkel), mutta mikä vika siinä Saksan nykyisen lain mukaisessa kahdeksan vuoden asumisaikavaatimuksessa on ollut ja miten se on näkynyt Saksaan suuntautuneen maahanmuuton määrässä ja laadussa?

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
Keskuskauppakamarin mielestä asumisajan pidentäminen haittaa kotoutumista ja sitoutumista suomalaisille työmarkkinoille. Aalto-yliopisto pitää lakiesitystä haitallisena, ja Helsingin yliopiston mukaan ”mikään esitetty muutos ei lisää pito- eikä vetovoimaa”.

Ulkomaalaislain muutosten tarkoitus lienee vähentää pito- ja vetovoimaa vääränlaisten, suomalaisille kalliiksi käyvien maahanmuuttajien keskuudessa. Nettoveronmaksajiin muutoksilla tuskin on kummempaa vaikutusta.

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
TIUKENNUKSET turvapaikkapolitiikkaan jotenkin ymmärtäisi, koska ne ovat sekä kokoomuksen että perussuomalaisten tavoitteita.

Sen sijaan ei tunnu ajantasaiselta politiikalta lähteä vaikeuttamaan työperäistä maahanmuuttoa, jossa alkaa vihdoin näkyä onnistumisen merkkejä.

Ihan yhtä lailla nämä samat tahot vastustavat myös kaikkia turvapaikkapolitiikan tiukennuksia, jollainen myös kansalaisuuslain muutos osaltaan on.

Näkisin mielelläni tutkimusta tai edes perusteltua analyysiä siitä, miten lakimuutokset vaikuttavat mihinkin maahanmuuttajaryhmään. Sellaista on kuitenkin turha odottaa tahoilta, jotka uskottelevat suomalaisille, että Suomen pelastaa nettomaahanmuuton kasvattaminen laadusta riippumatta – ja että väestövaihto on vain vaarallinen salaliittoteoria.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

rätkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 483
 • Liked: 1301
Joskus kävi pirun huono tuuri ja arpa määräsi suomalaisten suot hiilinegatiivisiksi. Olisipa kerrankinkäynyt arpaonni ja olisimme nyt jo negatiivisia ja voisimme rahastaa vaikka muita maita päästöoikeuksilla.
Samanlainen ikävä sattuma on käynyt kun noilla mokuttajilla on mennyt sanat työikäinen ja työllinen sekaisin. Suomi ei tarvitse yhtään uutta työikäistä mistään tänne mutta työllisiä (kokoaikaisia, ei tunti viikossa) saisi tulla reippaasti. Ei vaan ole tulossa tällä verotuksella.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 326
 • Liked: 24670
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Lainaus
Tervetuloa osaajat, vaikka oikeastaan ette ole tervetulleita

Talouselämän ja yliopistojen edustajat ihmettelevät, miksi hallitus haluaa pidentää Suomen kansalaisuuden ehtona olevaa asumisaikaa.
...
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien politiikan toimittaja.
Helsingin Sanomat 4.4.2024

Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
SUOMEN maahan­muutto­luvut viime vuosilta ovat yksi harvoja julkisen talouden valo­pilkkuja. Viime vuonna Suomeen muuttaneiden määrä ylitti Suomesta pois muuttaneiden määrän ennätyksellisesti: netto­maahan­muutto oli melkein 60 000 ihmistä.

Joukossa on pari­kymmentä­tuhatta Ukrainasta tullutta, mutta kokonaan se ei muutto­vauhtia selitä. Luvut ovat oikein hyvä uutinen heikkenevän syntyvyyden maassa.

Valtiovarain­ministeriön virka­miehet kertoivat äskettäin tausta­tilaisuudessa, että tulijoiden työllisyyskin näyttää hyvältä. Maahanmuuttajataustaisten työikäisten miesten työllisyysaste on lähes yhtä hyvä kuin kantasuomalaisten miesten. Naisilla ero on kantasuomalaisten hyväksi suurempi.

Hesari ja Hesarin Teija Sutinen ottavat määräykset, Sanoman kautta, jostain korkealta.

Tunnen ainoastaan yhden ihmisen joka on uskovinaan tällaisia juttuja. Ja hän on ns apurahariippuvainen "yrittäjä", jonka on pakko työtä saadakseen uida heisimadon tavoin ravintoliuoksessa. (Kaikkien julkisen tai kolmannen sektorin "palkan"saajan on oltava mukana tässä teeskentelyssä.) Jokainen muu tuntemani ihminen tajuaa kokonaan tai hämärästi, että tässä kaikessa on kyse jonkin sortin salaliitosta.

Sopii lähteä hakemaan palkallista kokoaikaistyötä ja todeta että on huutava työvoimapula. Alalla kuin alalla. Ei ole tällaisia töitä kuin näissä fascistisissa ammattikunnissa kuten esim lääkärit. Niissä pidetään koulutuspaikkoja minimoimalla tilanne Kokoomuspuolueen kannalta hyvissä kantimissa.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 166
 • Liked: 2628
Tulijat ovat tervetulleita kunhan eivät rasita järjestelmää, eli ei matalapalkka maahantuloa. Toinen tärkeämpi asia on ettei tulijat ole muslimeja.

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 106
 • Liked: 44020
 • Ego sum Spartacus
Haisee kuin miljoona mätää  :silakka:

Lainaus

Startup-firmat kritisoivat hallituksen aikeita potkia asiantuntijat helpommin Suomesta: ”Ei heitä kiinnosta sosiaaliturva”

Kasvuyhtiöt ovat huolestuneet lakiin ehdotetusta muutoksesta, jonka mukaan työttömän erityisasiantuntijan pitää poistua Suomesta kuuden kuukauden kuluttua työttömäksi jäämisestä.Vaikka hallitus myöntyi alkuvuodesta ja antoi erityisasiantuntijoille kolme kuukautta lisäaikaa työntekijöihin verrattuna, on kuuden kuukauden aika silti suhteellisen lyhyt, sanoo Suomen startup -yhteisön pääekonomisti Youssef Zad.

Erityisasiantuntijoiden rekrytointiprosessit yksinään kestävät jo useampia kuukausia.

X

Suomen startup -yhteisön mukaan ongelmana ovat nimenomaan pienet työmarkkinat.

– Suomessa on niin pienet työmarkkinat, että täällä on vain muutama firma, jotka voivat palkata erityisasiantuntijan huipputehtäviin, Zad sanoo.

Monessa tapauksessa erityisasiantuntija käytännössä joutuisi lähtemään Suomesta pois, jos yritys irtisanoo, Zad sanoo.

– Mitä spesifimpää osaamista työntekijällä on, sen kauemmin rekrytointi kestää.

X

https://yle.fi/a/74-20082414

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 417
 • Liked: 43154
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
Erityisasiantuntijoiden rekrytointiprosessit yksinään kestävät jo useampia kuukausia.

– Mitä spesifimpää osaamista työntekijällä on, sen kauemmin rekrytointi kestää.


Moniosaajan rekryprosessi kestää sitten sukupolvia.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 510
 • Liked: 64669
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Otetaan aikaraja pois kansalaisuuden saamiselta. Laitetaan hinta.

Kansalaisuuden saa heti kun on maksanut veroina 50 000 euroa.

Wolttikuskilta tuohon menee noin sata vuotta ja siltä intialaiselta koodarilta alle viisi vuotta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 510
 • Liked: 64669
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Lainaus
Tervetuloa osaajat, vaikka oikeastaan ette ole tervetulleita

Talouselämän ja yliopistojen edustajat ihmettelevät, miksi hallitus haluaa pidentää Suomen kansalaisuuden ehtona olevaa asumisaikaa.
...
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien politiikan toimittaja.
Lainaus käyttäjältä: Teija Sutinen HS
ONKO joku huomannut nykyisen hallituksen iloitsevan tästä kehityksestä? Sehän helpottaa julkisen taloudenpidon urakkaa. Valtiovarainministeriö arvioi, että jos nettomaahanmuutto pysyisi vaikka 40 000 ihmisen tasolla, se hidastaisi Suomen velkasuhteen kasvua.

Mitä kautta 40 000 ulkomaalaisen eli suunnilleen kantasuomalaisten syntyvyyden tasoinen nettomaahanmuutto "hidastaisi Suomen velkasuhteen kasvua"? Miten ylipäätään voidaan väittää, että nettomaahanmuuton kasvu olisi maahanmuuttajien ominaisuuksista riippumatta julkisen talouden kannalta kannattavaa?

Kuten tiedämme, tulonsiirrot eivät suoraan kasvata BKT:tä. Mutta 40 000 maahantulijaa, vaikka olisivat tulonsiirtojen varassa, saavat asumistukineen reilun tonnin kuussa. Tämä tekee 40 miljoonaa euroa kuukaudessa lisää rahaa palveluiden ostoon ja kuluttamiseen. Tulonsiirrot siis välillisesti kasvattavat BKT:ta. Velkasuhdehan on velan määrä suhteessa BKT:hen. Kun tuodaan lisää kuluttajia, saadaan BKT:ta kasvatettua. Käsittääkseni BKT:sta ei vähennetä tulonsiirtoja. Voin toki olla väärässä.

Talousnikkarit ne vääntävät menotkin tuloiksi.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 940
 • Liked: 5753
 • Panda nimeltä Kallan.
Haisee kuin miljoona mätää  :silakka:

Lainaus

Startup-firmat kritisoivat hallituksen aikeita potkia asiantuntijat helpommin Suomesta: ”Ei heitä kiinnosta sosiaaliturva”

Kasvuyhtiöt ovat huolestuneet lakiin ehdotetusta muutoksesta, jonka mukaan työttömän erityisasiantuntijan pitää poistua Suomesta kuuden kuukauden kuluttua työttömäksi jäämisestä.Vaikka hallitus myöntyi alkuvuodesta ja antoi erityisasiantuntijoille kolme kuukautta lisäaikaa työntekijöihin verrattuna, on kuuden kuukauden aika silti suhteellisen lyhyt, sanoo Suomen startup -yhteisön pääekonomisti Youssef Zad.

Erityisasiantuntijoiden rekrytointiprosessit yksinään kestävät jo useampia kuukausia.

X

Suomen startup -yhteisön mukaan ongelmana ovat nimenomaan pienet työmarkkinat.

– Suomessa on niin pienet työmarkkinat, että täällä on vain muutama firma, jotka voivat palkata erityisasiantuntijan huipputehtäviin, Zad sanoo.

Monessa tapauksessa erityisasiantuntija käytännössä joutuisi lähtemään Suomesta pois, jos yritys irtisanoo, Zad sanoo.

– Mitä spesifimpää osaamista työntekijällä on, sen kauemmin rekrytointi kestää.

X

https://yle.fi/a/74-20082414

Onkohan tässä mukana myös Start Up Refugees? Syksyllä 2015 Suomihan sai peräti 30 000 erityisasiantuntijaa kerralla - yllättäen ja pyytämättä - ja muut maat enemmän. Oli se Sipilän hallitus vaan kaukaa viisas.

Eikös irakilaisia myös onnistuneesti koulutettu koodareiksi pian tuon jälkeen?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 252
 • Liked: 133501
Etlan Aki Kangasharju julkaisi viime syksynä Suomen talouden suuntaviivoja paaluttavan kirjan Talouden ilmestyskirja. Viimeisimpänä kirjasta on julkaissut tänään arvostelun Höblä, vieläpä aika kriittisen sellaisen.
...
Täytyy joskus kohdalle osuessa vilkaista, mutta Kangasharjun aiempien puheenvuorojen perusteella tuskin tämä on yhtään Himasta kummempaa pyristelyä maahanmuuton osalta.

Eikä ollutkaan. Maahanmuuton suhteen lähes samaa tasoa Himasen kanssa.

Selailin kirjaa muuten hajanaisesti muutaman sivun sieltä täältä, mutta luin johdannon ja kaiken maahanmuuttoon liittyvän, jota ei ollut juuri muuta kuin erillinen seitsemän sivun luku "Kasvua maahanmuutosta".

Kirjan alussa Aki Kangasharju kuvaa itseään (nimeltä mainituista arvostelijoistaan poiketen) oikeaksi taloustieteilijäksi, jonka mielipiteet perustuvat aina tutkittuun tietoon ja tutkimuksiin. Varauksetonta massamaahanmuuton kannatustaan Kangasharju puolustaa lähinnä tuolla ketjussa käsitellyllä Etlan raportilla, jossa oli itse mukana.

Kangasharjun mielestä heidän raporttinsa osoittaa, että esimerkiksi maahanmuuttajasiivooja maksaa enemmän veroja kuin saa tulonsiirtoja, joten kaikki maahanmuutto on plussaa, kunhan tulijat työllistyvät (kokopäiväisesti työehtosopimusten mukaisilla palkoilla). Kangasharjun mukaan arvostelijat (perussuomalaiset) eivät ole löytäneet raportista muuta kritisoitavaa kuin sen, että raportin oletuksilla halpatyövoiman maahanmuutto pitää matalapalkka-alojen palkat alempana kuin ilman sitä. Kangasharjun mielestä tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, koska maahanmuutto todennäköisesti kannustaa firmoja uusiin innovaatioihin, joiden vienti kumoaa palkkavaikutuksen.

Pahinta Etlan paperissa ei kuitenkaan ollut maahanmuuton tietoinen käyttö matalapalkka-alojen palkkojen dumppaamiseen vaan se, että laskelmat perustuivat jälleen kerran vääriksi tiedettyihin oletuksiin, kuten että maahanmuuttajat olisivat "työllisyysasteeltaan EU-maista tulleiden kaltaisia" ja että he "muistuttavat koulutusrakenteeltaan suomalaisia". Klassinen "Garbage In, Garbage Out", jotta saatiin halutunlaiset massamaahanmuuttoa puolustavat tulokset, jotka ovat ristiriidassa muun muassa aiempien maahanmuuttajien elinkaarianalyysien tuloksien kanssa. Kangasharju ei esitä viittauksia muihin maahanmuuttoa koskeviin tutkimuksiin tekstissä tai muutaman sivun kirjallisuusviitelistassa, joten aika laihat eväät argumentoida maahanmuutosta yhtään mitään, eikä Kangasharju olekaan antautunut maahanmuuttodebatteihin.

Himasellahan oli vastaavasti omassa kirjassaan todisteena maahanmuuton taloudellisesta kannattavuudesta yksi viittaus valtiovarainministeriön Excel-taulukkoon, jossa lisämaahanmuuttajat oletettiin kaikilta ominaisuuksiltaan keskimääräisiä suomalaisia vastaaviksi veronmaksajiksi.

Kannattaa lukaista vaikka kirjastossa Kangasharjun kirjan lyhyt maahanmuutto-osuus (s. 278-284), niin ymmärrätte, miksi en pidä miestä kovin uskottavana tai edes rehellisenä. Kangasharjun osoittaa mielestään humanitaarisen maahanmuuton vähäisen merkityksen sillä, että "turvapaikkahakemuksen perusteella Suomeen tulleita muuttajia oli vuosina 1973-2015 vain 1,2 prosenttia väestöstä". Jos näin sanot, ja sitten toisaalta voi vilkaista itähelsinkiläisen koulun pihaa vuonna 2024 ja arvioida silmämääräisesti humanitaarisen maahanmuuton merkitystä demografian muutoksessa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 106
 • Liked: 44020
 • Ego sum Spartacus
Taas haisee kuin mätä  :silakka:

Lainaus

Akkuteollisuus tarvitsee tuhansia työntekijöitä ulkomailta: ”Suomalaiset eivät kovin mielellään muuta kotiseudultaan”
Kotkan ja Haminan seudun akkuteollisuuteen liittyen voi syntyä kymmeniä tuhansia työpaikkoja.


KALLE SCHÖNBERG
10:59
Kymenlaaksoon Kotkan ja Haminan seudulle tarvitaan runsaasti ulkomaista työvoimaa, jos alueelle suunnitellut akkutehtaat toteutuvat.

– Suuri osa työvoimasta pitää hakea Suomen ulkopuolelta. Kysymys on tuhansista henkilöistä, Kotkan–Haminan seudun kehitysyhtiö Cursorin invest in -palvelun johtaja Ilkka Hasanen sanoo.

Hän ei usko, että Kotkan ja Haminan seudun oma työvoima tai edes muualta Suomesta houkuteltu työvoima riittäisi tyydyttämään akkutehtaiden ja niitä palvelevien yhtiöiden työvoiman tarvetta.

– Suomalaiset eivät kovin mielellään muuta omalta kotiseudultaan muualle Suomeen työn perässä, Hasanen perustelee näkemystään.

Cursor on jo viritellyt verkkoja työvoiman houkuttelemiseksi ulkomailta Kotkan ja Haminan akkuteollisuuteen.

– Aloitimme keskustelut jo yli kolme vuotta sitten eri rekrytointifirmojen kanssa sen jälkeen, kun olimme keskustelleet alan toimijoiden kanssa siitä, minkä tyyppistä ja kuinka paljon henkilöstöä tarvitaan, Ilkka Hasanen kertoo.

X

– Filippiinit, Indonesia ja Vietnam voivat olla maita, joista työvoimaa etsitään, Hasanen sanoo.

X

Valtion erityistehtäväyhtiö Suomen malmijalostus on teettänyt akkutehtaiden työllisyysvaikutuksista selvityksen konsulttiyritys Rambollilla.

Selvityksen mukaan tehtaat työllistäisivät toteutuessaan suoraan noin 3 700 henkilöä ja kerrannaisvaikutuksineen Kotkan–Haminan seudulle syntyisi yli 13 000 työpaikkaa.

Tämän lisäksi tehtaiden rakentamiseen tarvittaisiin noin kahdeksan vuoden aikana vielä noin 30 000 henkilötyövuotta.

X

Akkutehtaista ei ole vielä tehty lopullisia investointipäätöksiä.

Pisimmällä suunnittelussa on Haminan akkumateriaalitehdas, jonka pääosakkaaksi on tulossa kiinalainen CNGR-akkuteollisuusyhtiö. Se on jo saanut ympäristöluvan tehtaalleen, josta on tosin valitettu hallinto-oikeuteen.

Kotkan akkumateriaalitehtaan pääosakkaaksi on tulossa kiinalainen Beijing Easpring Material Technology. Sen ympäristölupa on nähtävästi tulossa lähikuukausien aikana.

Kotkan akkukennotehtaan pääosakasta ei ole vielä julistettu, mutta neuvotteluja on käyty muun muassa kiinalaisen SVOLT-akkuteollisuuyhtiön kanssa.

Kaikkien tehtaiden vähemmistöosakkaana ja kehittäjänä on Suomen valtion erityistehtäväyhtiö Suomen malmijalostus.


https://yle.fi/a/74-20085220


Lainaus
Vihreän teräksen jättitehdas synnyttäisi jopa 5 000 työpaikkaa – Aikataulu lykkääntyi taas

INKOOSEEN Länsi-Uudellemaalle suunniteltu jättimäinen vihreän teräksen tehdas synnyttäisi Suomeen työtä yhteensä 5 600 henkilötyövuoden verran ja toisi valtion kassaan verotuloja noin 300 miljoonaa euroa vuodessa.

Näin tiedotti hanketta ajava norjalainen Blastr Green Steel -yhtiö tilaisuudessaan Inkoossa tiistaina. Laskelmat tehdashankkeen talousvaikutuksista teki konsulttiyhtiö Ramboll.

Laskelma 5 600 henkilötyövuodesta perustuu tuotantolaitoksen taloudessa synnyttämiin kerrannaisvaikutuksiin, kuten alihankkijoihin ja palveluihin.

Suoria työpaikkoja tehdas toisi nykysuunnitelmien mukaan hieman alle tuhat. Luku on laskenut jonkin verran alun perin ilmoitetusta.

Tehdas olisi toteutuessaan yksi Suomen suurimmista teollisista investoinneista koskaan. Sen hintalappu on neljä miljardia euroa.

[...]

”Jos näitä vihreän siirtymän investointeja ei saada tällaisissa paikoissa aloitettua, silloin tämä menee todella vaikeaksi”, Kaikkonen totesi.

KAIKKOSEN esitykseen oli piilotettu myös uutinen: tavoiteaikataulua on jälleen lykätty.

”Tavoitteena on, että tehdas on täydessä tuotannossa vuosikymmenen loppuun mennessä”, Kaikkonen sanoi.

Kun Blastr ilmoitti hankkeestaan tammikuussa 2023, aikeena oli aloittaa tuotanto jo vuonna 2026. Kun HS uutisoi ympäristövaikutusten arvioinnin aloittamisesta elokuussa 2023, yhtiö tarkensi, että tavoitevuosi tuotannon aloittamiselle on 2027.

Nyt siis puhutaan vuosikymmenen lopusta.
Helsingin Sanomat 19.3.2024

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 644
 • Liked: 93136
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Työvoiman hinta on kysynnän ja tarjonnan funktio. Mitä enemmän maahan tuodaan työvoimaa, sitä alemmaksi työvoiman hinta laskee.

11 vuotta myöhemmin Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Heli Koski vihdoin ja viimein lipsautti asian julkisuuteen.


Lainaus
Simo Grönroos @SimoGronroos

A-Studiossa 23.4. talousasiantuntijoiden raati vannotti taas kerran, että "Suomi ei selviä ilman ulkomaisia osaajia". Ohjelman aivan lopussa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Heli Koski lipsautti todellisen syyn ulkomaisten osaajien tarpeeseen: mitä enemmän työperäistä maahanmuuttoa, sitä vähemmän tarvetta kilpailla suomalaisista osaajista nostamalla palkkoja:

"Vaikka me saataisiin nostettua tutkimus- ja kehitysmenot vuoteen 2030 mennessä neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta, niin ei se paljon ilahduta, jos meillä ei ole osaajia tekemässä sitä. Mitä tapahtuu, kun meillä on kilpailu osaajista: sehän tarkoittaa sitä, että tulee palkkapaineita, palkat nousee. Osa niistä tutkimus- ja kehitysrahoista – tutkimuksesta ja kehityksestä suurin osa on palkkamenoja – se tarkoittaa sitä, että osa niistä lisääntyvistä T&K panostuksista menee palkkoihin eikä suinkaan siihen, että lisättäisiin innovaatiotoimintaa ja tämähän ei ole tuottavuuskasvun kannalta paras. Me välttämättä tarvitaan lisää niitä ulkomaalaisia maahanmuuttajia."

https://areena.yle.fi/1-3229465
« Viimeksi muokattu: 24.04.2024, 20:43:51 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = kulttuurien sota
— Maahanmuutto = niskalaukaus alkuperäisväestölle
— Hiilineutraalisuus = ihmiskunnan hirttosilmukka
— Vihreä siirtymä = luontotuho
— Kotimaassaan lomaileva kuuluu kotimaahansa
— Vain konkurssinero ottaa velkaa hyväntekeväisyyteen
— Missä N, siellä R!

Tagit: