Kirjoittaja Aihe: Etla: Suomi tar­vit­see vuo­sit­tain 44 000 maa­han­muut­ta­jaa (3 x nyky)  (Luettu 45520 kertaa)

Uuno Nuivanen

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 25 991
  • Liked: 53560
Ei kai tuota ulostuloa muu selitä kuin että nuo Freudenthalin perilliset ja Ruotsin kiihkeät fanittajat haluavat hävittää suomensuomalaiset maailmankartalta. Ja kuvittelevat sitten itse häärivänsä kukkona tunkiolla.

Jorma M.

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 7 593
  • Liked: 26016
  • ”Tulit eduskuntaan, läksit duumasta.”
Jos Suomella olisi asiallinen hallitus, niin sieltä käsin alettaisiin koordinoimaan maanpetostutkimuksia näistä RKP- / EK- / Etla-hommista.

Vieraiden valtojen aseikäisten miesten joukkokuljetussuunnitelma Suomeen on selkeä rikos. Myös yritys on rangaistava. 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Roope

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 40 728
  • Liked: 137449
Lainaus
Suomen pää on pensaassa, kun väestö muuttuu

Keskustelu maahanmuutosta on takalukossa, eikä keskustelun tueksi ole riittävän hyvää tilannekuvaa.
Helsingin Sanomat 25.8.2024

Keskustelua ei ainakaan avaa ja tilannekuvaa selvennä se, että valtamedia Hesarin johdolla, puolueet ja työnantajajärjestöt propagoivat estoitta nettomaahanmuuton taloudellista hyödyllisyyttä ja jopa välttämättömyyttä kestävyysvajeen ratkaisemisessa. Oikeasti nykyinen maahanmuutto on nettovaikutukseltaan taloudellisesti vahingollista, kuten on ollut jo kymmeniä vuosia.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Pullinen
SUOMEN synkästä väestö­kehityksestä saadaan synkän loka­kuun lopulla lisää synkisteltävää, sopivasti tunnelmaltaan – no, synkkien – alue­vaalien sote-keskustelun alle. Tilasto­keskuksen on tuolloin määrä julkistaa muutaman vuoden välein päivitettävä väestö­ennusteensa.

Parhaimmillaan julkistus olisi juuri oikea heräte vaaleihin: vanheneva väestö, romahtanut syntyvyys ja epävarma maahan­muutto ovat yhtälö, jonka edessä päättäjät tuntuvat nyt voimattomilta.

Lokakuun herätteen arvoa heikentää harmillisesti se, että kyseessä ei oikeastaan ole edes ennuste. Ja se kertoo Suomesta enemmän kuin luulisi.

SUOMESSA ei tehdä varsinaisia väestöennusteita. Tilastokeskuksen lokakuun julkistus perustuu siihen, että mennyttä kehitystä jatketaan tulevaisuuteen. Keskus itsekin myöntää asian avoimesti.

Väestöennuste ei ole ennuste, vaan viime vuosien kehitystä kuvaava laskelma. Aidommin ennustavia laskelmiakin tarvittaisiin, mutta [Tilastokeskuksella] ei ole niiden tekemiseen resursseja”, keskuksen pääkohtaja Markus Sovala kirjoitti X:ssä kesäkuussa, kun aiheesta leimahti pieni kesäkeskustelu.

Niinpä niin. On ollut huomattavasti kivempaa esittää väestöennuste vuosikymmenet todellista kehitystä ennakoivana ennusteena, kun maahanmuuton eurooppalaista kehitystä (e: ja valitun ääriliberaalin turvapaikkapolitiikan vaikutusta) ei ole tarvinnut ottaa skenaarioissa tosissaan huomioon. (Mikä väestönvaihto?)

Lainaus käyttäjältä: Jussi Pullinen
Syntyvyyden romahduksesta ei ole epäselvyyttä. Keskeinen kysymys on, miten suureksi vuotuinen maahanmuutto voidaan olettaa. Viime vuonna nettomaahanmuuttoa oli 58 000 henkeä, ja luku oli ennätyksellisen suuri. Se sisälsi lähes 20 000 sotaa paennutta ukrainalaista, jotka saivat viime vuonna mahdollisuuden anoa kotipaikkaoikeutta. Vuonna 2021 päivitetyssä ennusteessa oletettiin, että Suomi saisi vuosittain ulkomailta muuttovoittoa 15 000 henkeä.

Sekavuus näkyi kesällä, kun valtiovarainministeriö vaihtoi nettomaahanmuuton määrää ennakoivan laskelmansa tietolähdettä (HS 17.6.) Ministeriö käytti aiemmin lähteenä itse päivittämäänsä Tilastokeskuksen ennustetta, mutta vaihtoi sen EU-tilastonpitäjän Eurostatin lukuihin. Näin ministeriön arvio tulevien vuosien nettomaahanmuutosta laski kymmenillätuhansilla, 15 000:een vuodessa.

Pitävää ennustetta niin inhimillisistä asioista kuin lisääntyminen tai muutto ei ole mahdollista tehdä. Silti on pakko suunnitella, mihin Suomella on varaa, ja sitä, miten eläkkeet tulevaisuudessa maksetaan.

Keskustelu lähti (lue: ohjattiin) heti hulluun suuntaan, kun nettomaahanmuutto esitettiin valtamedian toistamassa propagandassa Suomelle taloudellisesti hyödyllisenä. Että Suomella on mukaa varaa enempään, kunhan tänne saadaan enemmän nettomaahanmuuttoa, esimerkiksi kymmeniä tuhansia ukrainalaisia naisia ja lapsia, jotka näkyvät selvästi maahanmuuttotilastoissa, mutta eivät millään opilla tuota taloudellisesta nettohyötyä.

Myös tämän kolumnin rivien välistä voi lukea kyseenalaistamattomana oletuksena, että enemmän nettomaahanmuuttoa on muka taloudellisesti parempi Suomelle. Ei ole.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Pullinen
Suomen strateginen linja väestönmuutokseen on auki. Yhtäältä maahanmuuttoa ja osaajia halutaan, toisaalta tulijoita epäillään. Viimeksi tällä viikolla Rkp vaati toimia työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi. Heti perään perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä totesi, ”ettei vaatimus tule etenemään”.

Keskustelu väestöstä on takalukossa. Helsingin pormestariudesta luopuva Juhana Vartiainen (kok) totesi tiistaina HS:n haastattelussa (HS 20.8.), että Suomen pitäisi löytää ”kansallinen kompromissi” maahanmuuton vastustajien ja sillä työvoimapulaa ratkovien välille. Muuten ”koko kansakunta voi panna lapun luukulle”, Vartiainen totesi.

Takalukko perustuu valtamedian tukemaan röyhkeään valehteluun, kun nettomaahanmuutto esitetään taloudellisesti hyödyllisenä, vaikka se voi olla hyödyllistä vain sellaisilla teoreettiseksi jäävillä ehdoilla, jotka eivät nykyisellään toteudu. Ehdot jäävät vielä kauemmaksi toteutumisesta, kun nettomaahanmuuton kasvattamiseksi vaaditaan riman laskemista (mm. Rkp viime viikon avauksessaan), vaikka väitetty laskennallinen hyöty voisi toteutua vain nykyisen riman huomattavan nostamisen (koulutus, palkka, maksetut verot) ja taloudellisesti haitallisen maahanmuuton tietoisen karsimisen kautta.

Lainaus käyttäjältä: Jussi Pullinen
Poliittinen takalukko ja ennusteita ympäröivä keskustelu kertovat maasta, joka ei uskalla katsoa vaikeaa asiaa suoraan silmiin.

Sanopa muuta. Mitä aiotte tehdä valehtelun ja harhaanjohtamisen lopettamiseksi ja keskustelun tason nostamiseksi?
« Viimeksi muokattu: 26.08.2024, 09:35:26 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

FadeAway

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 2 651
  • Liked: 1299
Tutkimus Alankomaissa kertoo, että maahanmuuton kustannukset ovat 3,8% BKT:stä.
Suomessa tätä ei osata laskea.
Mutta samassa suhteessa se on yli 10 miljardia vuodessa.

 Jos tähän laskisi kehitysavun ja EU-maksut olisi 0€ lisää valtionvelkaa budjetti.

Miten Etla, EK ja muutama muu taho saa muutettua -/+ ja mediat toistaa sama saarnaa.
On paljon vaikeampi purkaa syntynyttä ongelmaa, kuin ennaltaehkäistä se.

Puskistahuutelija

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 1 833
  • Liked: 7832
  • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Tutkimus Alankomaissa kertoo, että maahanmuuton kustannukset ovat 3,8% BKT:stä.
Suomessa tätä ei osata laskea.
Mutta samassa suhteessa se on yli 10 miljardia vuodessa.

 Jos tähän laskisi kehitysavun ja EU-maksut olisi 0€ lisää valtionvelkaa budjetti.

Miten Etla, EK ja muutama muu taho saa muutettua -/+ ja mediat toistaa sama saarnaa.

Sitä ei haluta laskea koska se veisi kaiken pohjan nykyiseltä "totuudelta".

Kyseisen tutkimuksen kärkihahmona toiminut, koko maan arvostetuimpiin taloustieteilijöihin kuuluva Joop Hartog joutui melkein irtisanotuksi tämän tutkimuksen takia eli vastustus on kovaa muuallakin. Jonkun pitäisi nyt meilläkin hakea se akateemikon selkäranka kaapista ja mennä sinne, mihin totuus johtaa.

DuPont

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 347
  • Liked: 8787
[quote="Tuomari Hurmio" post_id=265111 time=1726396165 user_id=805]
Tuo nyt EI ollut kenellekään yllätys, joka on edes vähän perehtynyt asiaan.

Hollantilaistutkimus: Maahanmuutolla rajut kustannukset – Tätä Suomessa ei ole selvitetty
Tutkimus arvioi maahanmuutolla olevan merkittäviä kustannuksia Hollannissa. Professori Matti Virén toivoo, että Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) selvittäisi maahanmuuton kustannuksia Suomessa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d9403997-b5cc-4315-9957-46e42a3edf56
[/quote]
Tuon mukaan Suomellekin kustannukset ovat jopa suurempia, kuin Pauli Vahteran 10 vuotta sitten lasketut 3 miljardia vuodessa. Nyt ehkä Suomessa 5 miljardia vuodessa?!

Tagit: