Kirjoittaja Aihe: Passinhakujärjestelmän pullonkaulat?  (Luettu 367 kertaa)

Atte Saarela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 687
 • Liked: 2615
Passinhakujärjestelmän pullonkaulat?
« : 17.02.2023, 14:00:19 »
Tuttavani on lähdössä toukokuussa työmatkalle. Täytyy hakea uusi passi ja sanoi että menee tiukille koska ajan poliisilaitokselle sai vasta huhtikuun lopulle, jopa eräältä suomalaiselta pikkukunnalta, jossa passin saamisen luulisi olevan nopeampaa.

Tämä ei nyt oikein enää ole ok.

Länsimaissa passi pitäisi saada mielestäni alle kuukaudessa, sillä länsimaat eivät yleensä rajoita kansalaistensa matkustamista ulkomaille.

Jos passin saamisessa alkaa kestää useita kuukausia, ei oikein voida enää puhua maasta jossa matkustaminen ulkomaille on vapaata.

Mikä tässä oikein on niin vaikeaa? Luulisi että passien myöntäminen ei ole mitään rakettitiedettä, ja työntekijöitä passitoimistoon jostain kyllä löytyy?

Will Rogers

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 96
 • Liked: 445
 • Finis Coronat Opus
Vs: Passinhakujärjestelmän pullonkaulat?
« Vastaus #1 : 17.02.2023, 14:19:02 »
Poliisiasemat ovat täynnä maahanmuuttajia oleskelulupahakemuksiensa kanssa. Lisänä vielä ukrainalaiset. Homma pitää hoitaa niin, että varaa sen ajan passihakemukseen joltain muulta poliisiasemalta, tai sitten ajelee pikkupaikkakunnan asemalle ja asettuu jonoon. Perheenjäseneni tekivät näin, eli kun suuressa eteläsuomalaisessa kaupungissa poliisilta ei saanut aikoja kuukausiin, niin menivät Kuopiossa käydessään paikalliselle asemalle. Siellä odottivat 15 minuuttia ja pääsivät hoitamaan passihakemukset kuntoon. Passit tuli postissa vielä samalla viikolla.
"I'm not a member of any organized political party. I am a Finn!"


Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 361
 • Liked: 6808
Vs: Passinhakujärjestelmän pullonkaulat?
« Vastaus #3 : 17.02.2023, 16:12:22 »
Nämä tyypit ovat varmaan samoja, jotka ryntäsivät kauppoihin hamstraamaan tuotteita kevättalvella 2020 valemedian peloteltua heidät flunssalla.

Lainaus
Poliisin lupapalveluissa on ollut kiireinen vuosi. Kevään ja kesän aikana jonot lupapalveluiden toimipist eiden ulkopuolella ovat olleet erittäin pitkät, ja ajanvarausaikoja sai huonoimmillaan vasta useiden kuukausien päähän. Tämä johtui siitä, että erityisesti keväällä heti Ukrainan sodan alettua, ihmiset lähtivät joukolla hakemaan uutta passia tai henkilökorttia. Usein tälle ei ollut akuuttia tarvetta, mutta sodan alkaminen lähellä Suomea vaikutti asiaan huomattavasti.
https://poliisi.fi/-/passijonot-ovat-helpottaneet-toistaiseksi-sisa-suomessa

SatuSetä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 906
 • Liked: 1997
Vs: Passinhakujärjestelmän pullonkaulat?
« Vastaus #4 : 17.02.2023, 17:29:36 »
Itse sain 2018 uusittua passini ihan netissä, koska sormenjäljet oli jo tallessa ja rötöshistoriakin oli puhdas. Toki vanha passikin oli vielä muutaman kuukauden voimassa.
Kävin kuvaamossa, sain tunnuksen, tein passihakemuksen netissä, maksoin maksut ja pufff passi ilmestyi noudettavaksi lähimmälle ärrälle alle kolmessa viikossa.

https://www.suomi.fi/palvelut/passihakemus-poliisi/eb496f06-13e6-44f1-83db-52cb5c6571f9
Lainaus
Toimi näin

Tavallista passia on helpointa hakea poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Hakemuksen voi tehdä myös poliisiasemalla tai poliisin palvelupisteessä.

    Käy kuvattavana valokuvaamossa, joka lähettää passikuvasi sähköisesti poliisille.

2. Täytä hakemus poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Liitä hakemukseen kuvatunnus, jonka sait valokuvaamosta. Maksa hakemus verkossa.

3. Sähköinen hakemus riittää joissakin tapauksissa sellaisenaan. Osassa tapauksista pelkkä hakemus ei riitä, vaan hakijan täytyy käydä lisäksi poliisin lupapalvelupisteessä tunnistettavana, ennen kuin hakemus voidaan käsitellä. Järjestelmä kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi, tarvitaanko tunnistuskäynti. Jos käynti tarvitaan, hakemus käsitellään vasta, kun tulet palvelupisteeseen. Vältyt jonottamiselta varaamalla ajan poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

4. Alle 18-vuotiaalta vaaditaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus.

5. 18-30 -vuotiaalla miehellä pitää olla todistus siitä, että asevelvollisuus ei ole passin myöntämisen esteenä

Valmis passi toimitetaan suljetussa kirjekuoressa valitsemaasi Matkahuollon tai sen alihankkijan toimipisteeseen.

Valmista passia noutaessasi sinun on todistettava henkilöllisyytesi ja esitettävä lähetystunnus. Voit näyttää lähetystunnuksen esimerkiksi puhelimesi näytöltä, noutoilmoituksen tulosteesta tai käsin itse kirjoittamaltasi lapulta.

Lisätietoja tavallisen passin, alaikäisen passin, pika- ja express-passin, väliaikaisen passin ja merimiespassin hakemisesta poliisin verkkosivuilta.

Poliisin verkkosivuilla löytyy tarkempia tietoja myös ns. kaksoispassista sekä Suomen sotiin osallistuneiden passista.

Täytyykin itseasiassa uusia passi jossain kohtaa tänä vuonna, ennen kuin vanhaksi menee...
Kissat on koiria ja hauki on kala, joka tekee pesän puuhun.

Tagit: