Kirjoittaja Aihe: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa  (Luettu 9217 kertaa)

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 171
 • Liked: 13366
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #30 : 26.02.2023, 18:40:10 »
"Ihmisoikeusaktivisti", kuten Simon Ekpa itseään nimittää, oli pakomatkalla Israeliin. Matka jatkunee, koska aktivisti vapautettiin.

Onko mies myös juutalainen, vai aikoiko hän maksaa Israelille "suojelurahaa", vai mikä juttu tämä nyt on? ??? Israel, yleisellä tasolla, tuskin tykkää mistään aseellisesta separatismista sun muusta. :) Asiaa tuntematta kuvittelisin että Israelkin vain karkottaisi miehen heti takaisin kotiinsa, separatistien ihmisoikeudet eivät ole korkea prioriteetti.

Simon Ekpa Ylen Kokoomus-puffissa 2017:

Lainaus
Olin huippuyleisurheilija ja tulin kilpailemaan Suomeen. Päätin jäädä tänne vuonna 2007. Lajini olivat pikajuoksu, pituushyppy ja kolmiloikka.

Yleisurheiluperustainen maahanmuutto? ??? Millä perusteella hän vain "päätti jäädä" Suomeen? Lajeina juoksu, hyppy ja loikka, siis, köh, karkuunjuoksu-parkour-lajeja. Miten sattui olemaan näissä hyvä, onko tullut harjoiteltua ahkerasti? Tavallisesta mamusta en sanoisi näin ilkeästi, mutta kun kapinapäällikkö on onnistunut ennen maahantuloaan välttämään kiinnijäämisen, niin tuli nyt mieleen. Oliko hän silloin jo separatistijohtaja, vai tuliko hänestä sellainen vasta Suomessa asuessaan? Suomiko radikalisoi? Vai Lahden Kokoomus?
« Viimeksi muokattu: 26.02.2023, 18:47:18 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Äpyli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 508
 • Liked: 1840
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #31 : 26.02.2023, 18:44:11 »
Kansallismielisenä kansallisvaltioiden kannattajana kannatan Biafran itsenäisyyden palauttamista kansallishymneineen. Ekpa on ilmeisestl liian kansallismielinen Kansalliseen
Kokoomukseen? Totta kai YLE ja HS ovat monietnisen ja monikulttuurisen Nigerian puolella,
mutta että hompanssit...

Luultavasti moni hompanssi kannattaa lämpimästi etupäässä sitä, että Mr. Ekpa siirtyy välittömästi takaisin Nigeriaan suorittamaan sitä mitä ikinä sitten suorittaakaan, eikä sotke moniosaamisellaan suomalaistenkin asioita.

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 333
 • Liked: 14451
 • junior koodari
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #32 : 26.02.2023, 22:01:57 »
Lainaus
Simon Ekpa Ylen Kokoomus-puffissa 2017:

Lainaus
Olin huippuyleisurheilija ja tulin kilpailemaan Suomeen. Päätin jäädä tänne vuonna 2007. Lajini olivat pikajuoksu, pituushyppy ja kolmiloikka.
(Lainaus totuuspuheasiamies).
Luultavasti on kaikenlainen kokkareiden kultalautasilta tarjottu safka on maistunut, tietty on, että vuosia on mennyt huippuyleisurheilijan urasta, toivottavasti Ekpa ottaa kaksi loikkaa,,ensimmäinen loikka lentokoneeseen ja toinen Nigeriassa,,kun poistuu lentokoneesta
Kun painuvi päät muun kansan, maan,
Me jääkärit uskoimme yhä.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 915
 • Liked: 6608
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #33 : 26.02.2023, 22:20:17 »
Nää toteemit on kyllä hauskoja. Eduskuntapuolueet, paitsi PS, KD ja Liike nyt, haalii näitä ihmisiä. Kuka vain kelpaa, jos on pigmenttiä. Sitten ne ihmettelee, kuinka taas kävi näin. Puhdasta tyhmyyttä.   ;D Ei tälle paskalle voi kuin nauraa.

Jos minä kannattaisin (sairasta) mokutusta, niin pyrkisin tekemään asiat oikein. Yksikään mokuttaja ei pyri. On vain kiire olla tänään oikeassa ja saada sädekehä. Sosialismi on aina ollut tylsämielisten aate. On kuitenkin hämmästyttävää, kuinka tyhmiä, ahneita, ajattelemattomia ja raukkamaisia aatteen kannattajat lopulta on.

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 968
 • Liked: 2575
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #34 : 27.02.2023, 04:11:25 »
Koko uutinen on kyllä hauska ja kertonee jotain kokoomuksesta ja siitä millaista porukka siellä on ja se että tietyt asiat ei tunnu tyyppejä haittaavan yhtään.Tummaihoinen nigerialainen kokoomuslainen kunnallispoliitikko joka johtaa suomesta käsin asellista kapinaa nigeriassa.Kunnon pahkasikaa.:D
« Viimeksi muokattu: 27.02.2023, 10:54:51 kirjoittanut Melbac »

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 951
 • Liked: 7899
 • Avoimen rasistinen
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #35 : 09.03.2023, 12:11:06 »
Tapauksesta kohta pari viikkoa.

Liekö Orpoa, Mykkästä, Valtosta, Häkkästä tai edes Zysseä haastateltu asian tiimoilta?
Edustaako valtuutetun toiminta kokoomuksen arvopohjaa ja poliittisia tavoitteita paikallisesti, valtakunnallisesti?

Irtisanoutumisia, johtopäätöksiä, edes tukikonserttia tai alpakkoja, anyone?  :silakka:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Vaaleissa ratkaistaan se, onko tulevassa hallituksessa Vihreät vai perussuomalaiset. Jokaisella äänellä on väliä." - Maria Ohisalo 10.1.2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 387
 • Liked: 1350
Vs: Kokoomuspoliitikko johtaa Nigerian aseellista kapinaa
« Vastaus #36 : 12.03.2023, 21:52:32 »
Lainaus
Nigeriaan kapinaa lietsova lahtelaismies markkinoi palveluita turvapaikanhakijoille – luulivat keskustelevansa asianajajan kanssa

[...]

Keskusrikospoliisi otti äskettäin Ekpan kiinni rahankeräysrikoksesta epäiltynä, mutta vapautti hänet pian. Julkisuudessa on kerrottu muutakin: uutisten mukaan Ekpa lietsoo Lahdesta käsin aseellista kapinaa synnyinmaahansa Nigeriaan.

Ekpa on asunut Lahdessa pian kaksikymmentä vuotta, ja hänet tunnetaan entisenä urheilijana, kokoomuksen varavaltuutettuna ja myös lakimiehenä.

Hänen lakifirmansa Ekpa & Con asiakkaina on ollut paljon turvapaikanhakijoita ja afrikkalaisia siirtolaisia. Hän on hoitanut näiden asioita yhdessä entisen vaimonsa, lakimies Marianne Säkäjärven kanssa.

Toisin kuin moni asiakas on luullut, Ekpa itse ei ole kuitenkaan lakimies. Sekaannuksen vuoksi hänestä ja hänen entisestä puolisostaan on tehty kanteluita valvontalautakuntaan, ja heidän toimiaan on käsitelty hallinto-oikeudessa.

Ekpa itse sanoo, että ei ole koskaan väittänytkään olevansa lakimies. Hänen mielestään kyseessä on pettyneiden asiakkaiden mustamaalaus.

[...]

Simon Ekpa nousi otsikoihin Suomessa helmikuussa, kun hän aiheutti poikkeuksellisen diplomaattisen selkkauksen.

Ekpa on yli puolentoista vuoden ajan lietsonut itsenäisyyskapinaa Nigeriassa Biafran alueella. Sosiaalisen median kanavissaan hän on jakanut ulkonaliikkumiskieltoja ja kehottanut boikotoimaan Nigerian tämän kevään vaaleja.

Hän väittää johtavansa Biafran itsenäisyysliikkeen IPOBin ja sen aseellisen siiven toimintaa liikkeen johtajan ollessa vangittuna.

[...]

Ekpan lakitoimisto mainostaa olevansa erikoistunut maahanmuuttokysymyksiin. Yritys on perustettu vuonna 2015. Noihin aikoihin Suomeen saapui kymmeniä tuhansia siirtolaisia.

[...]

Niin sanotun lupalakimiehen pätevyyttä Ekpalla ei Suomessa ole, eikä hän voi toimia julkisilla varoilla turvapaikanhakijoiden oikeusavustajana tuomioistuimessa.

[...]

Simon Ekpalle ja Marianne Säkäjärvelle syytökset epäselvästä toiminnasta ovat tuttuja. Ekpa epäilee, että heitä on tarkoituksella mustamaalattu.

[...]

Ekpan yrityksen taloustilanne on heikko. Se on ajautunut maksuvaikeuksiin ja poistettiin ennakonpidätysrekisteristä viime vuonna. Yritykseltä perittiin muun muassa verovelkoja.

[...]

Kun Ylen toimittaja hiljattain vieraili Kaakkois-Nigeriassa Enugun kaupungissa, kävi ilmi, että lahtelaisyrittäjän määräämiä ulkonaliikkumiskieltoja todella pelättiin. Kaupungin keskusta oli lähes tyhjä.

– Jos arvostelet Ekpaa ja hänen määräyksiään, olet hengenvaarassa, kertoivat Ylen haastattelemat miehet. He eivät halunneet esiintyä omalla nimellään tai kasvoillaan.

[...]
https://yle.fi/a/74-20021846
Marinflaatio: kahdeksan rullaa sontapaperia maksaa 5,69 euroa

Tagit: kapina kokoomus nigeria