Kirjoittaja Aihe: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023  (Luettu 1367 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 582
 • Liked: 50792
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Marika Puolimatka liittyi hommalle ihmettelemään menoa täällä. Lupasin avata ketjun tänne, ja Marika lupasi käydä kommentoimassa.

Lyhyesti Marikasta: Kristilliskonservatiivi kuuden lapsen äiti. Koulutukseltaan sairaanhoitaja ja tehnyt sitä duunia mm. HUS alueella. Nykyään IT-puolella perheyrittäjänä. Tuntee siis yrittäjyyden ja sotepuolen haasteet.

On Tampereen kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa. PS valtuustoryhmän 2.varapj.

Vapaa-aikanaan mm. avioliittotyön vapaaehtoistyöntekijä ja pika- ja aitajuoksuvalmentaja.

Marika varmaan tulee esittäytymään ketjuun pikapuoliin.

Numerokin on tullut. Kirjoittakaa siis lappuun 159.

-i-
« Viimeksi muokattu: 02.03.2023, 22:05:48 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Bona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 263
 • Liked: 620
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #1 : 03.03.2023, 06:47:06 »
Onko hän sukua emeritusprofessori Tapio Puolimatkalle?
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, miksi hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? (Ps. 2:2)

Marika Puolimatka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 14
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #2 : 03.03.2023, 10:50:58 »
Kiitos ketjun avaamisesta! Mukava päästä näkemään miten Homma toimii😊.

Tuossa alussa tulikin perustietoa siitä kuka olen. Olen Facebookissa aktiivinen ja lisäksi mulla on nettisivu marikapuolimatka.fi. Sieltä voi käydä myös katsomassa kirjoituksiani, niin opitte paremmin tuntemaan minua. Lisäksi vielä vaalit.perussuomalaiset.fi, josta löytyy kaikki ehdokkaat ja jonne päivittyy mm kaikki ps-blogit suoraan.

Tapio Puolimatka mainittiin. Tätä minulta kysytään usein. Tapio on pitkään ollut näkyvä persoona ja sukunimi on sen verran harvinainen, että tämä on helppo yhdistää. Joskus tosin kyseltiin myös yhteydestä rakennusliike Puolimatkaan. Hauskimmat  tapaukset lienee, kun minulta pyydettiin avustusta toimitilojen saamiseksi Turussa (siellä suunnalla kun rakennusliike on vaikuttanut) ja kerran sukulaiselta kysyttiin rautakaupassa, että laitetaanko rakennustarvikelasku suoraan rakennusliike Puolimatkalle. No ei laitettu. Rakennusliikkeen suku on eri sukua. Tapio Puolimatka taasen on mieheni setä. Tapiolla on paljon hyviä ajatuksia.

Tragedian synty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 474
 • Liked: 6437
 • Ukrainan asia on Suomen asia
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #3 : 04.03.2023, 11:32:13 »
Vaalikoneet ovat kysymyksillään tälläkin kertaa tuottaneet pettymyksiä alhaisista odotuksistani huolimatta, joten päätin muotoilla joukon parempia kysymyksiä. Miksipä en antaisi niitä Hommalla olevien ehdokkaiden vastattaviksi.Jos sinun olisi pakko muuttaa pois Suomesta ja saisit vapaasti valita uuden asuinmaasi, mikä se olisi ja miksi?

Ketkä ovat poliittisia esikuviasi ja miksi?

Laita seuraavat yhteiskunnalliset perusarvot tärkeysjärjestykseen: vapaus, tasa-arvo, vakaus/turvallisuus, kansallinen yhteisöllisyys.

Mitkä kokemukset, tapahtumat tai ilmiöt ovat eniten vaikuttaneet poliittis-ideologisen identiteettisi muotoutumiseen?

Mikä on mielestäsi Suomen poliittisen historian huonoin yksittäinen päätös? Toisin sanoen: jos saisit kumota yhden poliittisen päätöksen kaikkine seuraamuksineen, mikä se olisi?

Jos Suomen valtio saisi joka vuosi miljardi euroa, jotka sinä saisit vapaasti suunnata johonkin yksittäiseen julkiseen tarkoitukseen, minkä valitsisit? Vaihtoehtoja esimerkiksi: valtiontalouden alijäämän pienentäminen, veron alentaminen (minkä veron?), maanpuolustus, poliisi, terveydenhuolto, sosiaalituet, koulutus, tutkimus, infrastruktuurin ylläpito ja ympäristönsuojelu.

Millaisilla poliittisilla toimenpiteillä parantaisit Suomen taloudellista tilannetta? (Tähän kuuluu sekä julkinen talous, yritysten tuottama talouskasvu että työllisyys.)

Mistä puolueista koostuvan hallituksen uskoisit tekevän Suomen kannalta edullisinta politiikkaa tulevalla vaalikaudella?
Ceterum censeo Russiam esse delendam.

Marika Puolimatka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 14
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #4 : 05.03.2023, 12:45:15 »
Kiitos kysymyksistä. On totta, että vaalikoneet eivät aina kysy parhaita kysymyksiä. Tällä kertaa oudoimmat kysymykset/väitteet vaalikoneissa oli "Mitään ei saisi enää sanoa" ja "Pelkään liikkua yksin kadulla". Laitan tähän seuraavaksi aina kysymyksesi ja perään vastauksen.

1. Jos sinun olisi pakko muuttaa pois Suomesta ja saisit vapaasti valita uuden asuinmaasi, mikä se olisi ja miksi?
Tulee ensimmäisenä mieleen ”Laps Suomen ällös vaihda pois sun maatas ihanaa! Sill´leipä vieraan karvast ois ja sana karkeaa..” Näin Jyrki Kovaleff lauloi raikkaalla äänellään Täällä pohjan tähden alla elokuvassa vankileirillä. Vaikea kuvitella tilannetta, että kukaan pakottaisi minut Suomesta pois. Jos taas kävisi samalla tavalla kuin Laurilalle, niin samapa se siinä vaiheessa on, mihin sitä vietäisiin. Vapaaehtoisesti taas jos olisin muuttamassa, niin ehkä Islanti olisi hyvä paikka. Viime kesänä käytiin siellä. Kuumat lähteet jäivät mieleen ja elämäntyylin yksinkertaisuus verrattuna Suomeen.

2. Ketkä ovat poliittisia esikuviasi ja miksi?
Historiasta esikuvakseni voisin nostaa Kyösti Kallion. Hänen toiminnallaan oli suuri merkitys Suomen historian käännekohdissa. Arvostan hänen luotettavuuttaan ja periaatteellisuuttaan yhtenäisen Suomen rakentamisessa ja maaseutuväestön puolustamisessa. Hänen henkilöhistoriansa on vertaansa vailla.

3. Laita seuraavat yhteiskunnalliset perusarvot tärkeysjärjestykseen: vapaus, tasa-arvo, vakaus/turvallisuus, kansallinen yhteisöllisyys.
Vapaus, vakaus/turvallisuus, kansallinen yhteisöllisyys, tasa-arvo

4. Mitkä kokemukset, tapahtumat tai ilmiöt ovat eniten vaikuttaneet poliittis-ideologisen identiteettisi muotoutumiseen?
Kun olin lapsi, kävi meillä syrjäisessä pienessä maaseutukodissamme kansanedustaja. Tämä jäi mieleeni. Lapsuudessa tuttavapiirissämme oli paikallisessa politiikassa mukana olevia henkilöitä, joten sieltä varmasti on tullut jollain tapaa ajatus, että yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi tapa elää. Lukioajasta mieleen tulee meidän loistava historianopettaja, joka jätti yhden asian syvälle mieleen. Se on ”pilkku koska”. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vastaukseksi ei riitä mitä on tapahtunut, vaan miksi niin on tapahtunut. Tämä opetti minulle tavan ajatella syy-seuraussuhteita. Poliittis-ideologiseen identiteettiini vaikuttaa juureni maaseudulla ja oma kristillinen vakaumukseni. Varsinainen poliittinen ajattelu on muotoutunut aikuisiällä pikkuhiljaa ilman mitään yksittäistä tapahtumaa. Perussuomalaisuus alkoi kiinnostaa, kun tuttavani, joka aiemmin ei ollut poliittisesti aktiivinen, lähti eduskuntavaaleissa perussuomalaisten ehdokkaaksi.

5. Mikä on mielestäsi Suomen poliittisen historian huonoin yksittäinen päätös? Toisin sanoen: jos saisit kumota yhden poliittisen päätöksen kaikkine seuraamuksineen, mikä se olisi?
EU:hun liittyminen. Tuohon aikaan olin vielä alaikäinen. Meillä oli lukiossa tästä varjovaalit ja siinä äänestin silloin liittymistä vastaan. Tässä täytyy huomioida, että jos oltaisiin jääty alun perin EU:n ulkopuolelle, eläisimme ihan erilaisessa tilanteessa. Uskon, että EU:n ulkopuolellakin olisi ollut mahdollisuus Suomelle. Otetaan esimerkiksi Norja ja Islanti. On jäänyt mieleen vuosien takaa keskustelu, jossa norjalaiset yritysmaailman ihmiset totesivat yksioikoisesti, että Suomen EU:hun liittyminen on ollut Suomen typerin päätös. Yksi käytännön osoitus on EU:n elpymispaketti, jota perussuomalaiset lähes ainoana puolueena vastusti. Tällä hetkellä PS ei aktiivisesti kuitenkaan aja eroa EU:sta. Eri asia sitten on, millaiseksi EU:n tulevaisuus muodostuu.

6. Jos Suomen valtio saisi joka vuosi miljardi euroa, jotka sinä saisit vapaasti suunnata johonkin yksittäiseen julkiseen tarkoitukseen, minkä valitsisit? Vaihtoehtoja esimerkiksi: valtiontalouden alijäämän pienentäminen, veron alentaminen (minkä veron?), maanpuolustus, poliisi, terveydenhuolto, sosiaalituet, koulutus, tutkimus, infrastruktuurin ylläpito ja ympäristönsuojelu.
Tällä hetkellä valtiontalouden alijäämän pienentäminen taitaa viedä pisimmän korren, koska korkokulut alkavat olla päätähuimaavat 2,5 mrd vuodessa. Otamme koko ajan kallista lainaa.

7. Millaisilla poliittisilla toimenpiteillä parantaisit Suomen taloudellista tilannetta? (Tähän kuuluu sekä julkinen talous, yritysten tuottama talouskasvu että työllisyys.)
Perussuomalaisilla on hyvä talouspoliittinen ohjelma, jota noudattamalla voidaan saada taloutta elpymään. Helppoa se ei tietenkään ole. On tärkeää, että lopetamme sellaisten kansallisten päätösten tekemisen mm. ilmastoideologisista syistä, jotka heikentävät kilpailukykyämme. Alentaisin yritysverotusta ja ansiotuloverotusta. Meidän pitää tehdä Suomesta houkutteleva maa yrittää sen sijaan, että ajamme hölmöilä päätöksillä yritykset muualle. On tärkeää, että yrittäminen ja työn tekeminen on kannattavaa. Sosiaaliturvajärjestelmän kannustinloukut pitää vastaavasti saada purettua. Julkisissa menoissa pitää karsia niistä, jotka eivät heikennä suomalaisten hyvinvointia.

8. Mistä puolueista koostuvan hallituksen uskoisit tekevän Suomen kannalta edullisinta politiikkaa tulevalla vaalikaudella?
Tämä on vastaava kysymys kuin se, että ketä et ainakaan haluaisi hallitukseen. Haluaisin lähteä liikkeelle siitä, että hallitusohjelmaneuvotteluissa käydään nämä asiat läpi. Vahingollisimpana pidän kuitenkin tätä vihervasemmistolaista ideologiaa, jota tällä hallituskaudella on ajettu vahvasti eteenpäin. Se täytyy saada blokattua. Hallitusneuvotteluissa selviää vasta loppuun asti, mistä tavoitteistaan eri puolueet eivät suostu luopumaan ja se määrittelee toivotuimmat hallituskumppanit.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 582
 • Liked: 50792
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #5 : 23.03.2023, 23:36:59 »
Tää äijä lähtee nyt Lappiin. Se on soromnoo.

Kävin sitä ennen raapustamassa lippuun numeron 159 pirkanmaa.

Jos teette niin kuin minä teen, teette fiksusti.

Muutoin saatatte tehdä sillai tymhästi, kun äänestittekin demaria.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Marika Puolimatka

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 3
 • Liked: 14
Vs: Marika Puolimatka kansanedustajaksi Pirkanmaalta 2023
« Vastaus #6 : 28.03.2023, 00:07:15 »
Kiitos äänestäsi! Jos nyt kaikki ottaisivat neuvostasi vaarin, olisi Lapissa tyytyväisiä yrittäjiä. Eli ensin Pirkanmaalla raapustamaan numero 159 ja sitten Lappiin😊

Tagit: