Kirjoittaja Aihe: 2023-03-04 Kansalainen: Ruotsi harjoittelee Tanskan puolustamista  (Luettu 722 kertaa)

Shemeikka

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 6 666
  • Liked: 11058
  • Oulu- Uleåborg
    • Esa Paloniemi- nude but not naked
Tämä voisi olla Natouutinen, voi siirtää tarvittaessa.

Lainaus
Tanskalle kuuluvalla Bornholmin saarella Itämeren eteläosassa, harjoitellaan saaren puolustamista Venäjän mahdollisen maihinnousun varalta. Kaksi vuorokautta kestäviin sotaharjoituksiin osallistuu Tanskan kodinturvajoukkojen lisäksi Ruotsin vastaava järjestö Hemvärnet.

Sekä Tanskan että Ruotsin kodinturvajoukot ovat vapaaehtoisista koottuja maanpuolustusjärjestöjä. Niitä voi verrata Suomessa vuoteen 1944 saakka olleeseen suojeluskuntajärjestöön.

Ruotsin Hemvärnet-sotilaitten valmistautuminen ja harjoittelu vieraan maan puolustamiseen on ruotsalaisille merkittävä muutos. Tähän saakka Hemvärnetin tehtävä on ollut suojata kohteita ja toimia vain Ruotsin alueella.

Bornholmin saari on Tanskan itäisin kolkka, ja siksi Venäjän uhka otetaan saarella vakavasti. Vuosina 1945-46 Neuvostoliiton armeija miehitti Bornholmin saarella olevien saksalaisten joukkojen antauduttua.

”Aggresssiivinen Venäjä on uhkakuva”, sanoo Bornholmin kodinturvajoukkojen päällikkö Ulrik Skytte. ”Kodinturvajoukkojen täytyy kyetä taistelemaan, väijyttää vihollinen ja tuhota kohteita, kuten droneja”.

Ruotsalaisten osallistuminen sotaharjoituksiin on vasta alkua. Bornholmin kodinturvajoukot uskovat yhteistyön Hemvärnet-järjestön kanssa tiivistyvän Ruotsin liittyessä Natoon.

Lähde SVT

https://www.kansalainen.fi/ruotsi-harjoittelee-tanskan-puolustamista/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Tagit: