Kirjoittaja Aihe: Tutkimus: Vasemmistoaktivismilla yhteys narsismiin ja psykopatiaan  (Luettu 5295 kertaa)

Emo

  • Jäsen^^^
  • ***
  • Viestejä: 38 183
  • Liked: 50949
Hyvä kirja luettavaksi, piirtää kuvan useastakin poliitikosta tunnetusta ihmisestä.

https://www.kirjatkertovat.fi/2018/11/martha-stout-sosiopaatti-seinan-takana.html

Lainaus

Kyse ei ole siitä, etteivätkö sosiopaatit tiedostaisi hyvän ja pahan eroa, vaan siitä, ettei tuon eron tiedostaminen millään tavoin rajoita heidän käyttäytymistään. Toisin kuin meissä muissa, oikean ja väärän eron tiedostaminen ei käynnistä heissä tunnepuolella minkäänlaisia hälytyssireeneitä, hätävaloja tai jumalanpelkoa. Yksi ihminen kahdestakymmenestäviidestä kykenee tekemään ilman syyllisyyden tai katumuksen häivääkään aivan mitä tahansa.

Ja ikävä kyllä he eivät jää teoistaan useinkaan kiinni, toisin kuin rikolliset. Mitä sitten me omaantuntoomme sitoutuneet ihmiset voimme tehdä sellaisten ihmisten varalta, jotka eivät koe lainkaan syyllisyyttä? Stout esittelee trillerimäisessä tietokirjassaan kolmetoista sääntöä, joiden avulla voimme pärjätä sosiopaattien kanssa arkielämässä. Stout kehottaa meitä muun muassa luottamaan vaistoihimme, kyseenalaistamaan auktoriteetteja ja varoittaa manipulointiin tähtäävästä imartelusta.

Omatunto, velvollisuudentunteemme toinen toisiamme kohtaan, mahdollistaa yhteiselämämme kodeissamme ja tällä planeetalla. Se auttaa merkityksen luomisessa ja estää elämäämme muuttumasta tyhjäksi olemassaoloksi ja tarkoituksettomaksi kilpailuksi muita vastaan.

Olen lukenut, suosittelen. Alussa parikymmentä sivua on vähän sekavaa juttua omatunnosta, mutta kun tapauskuvaukset pääsevät vauhtiin, niin kirja tempaa mukaansa.

Firtu Fakkari

  • Jäsen^^
  • **
  • Viestejä: 168
  • Liked: 215
En tiedä narsismista mutta vasemmistolaisia yhdistää erittäin usein täysin sietämätön kusipäisyys. Erittäin epämielyttävää seuraa.
Totta tuokin, itse asiassa niin totta kuin totta olla voi. Mutta allekirjoitan myös narsismin. Olet  varmaan huomannut, kuinka ylimielisiä vasemmistolaiset keskimäärin ovat.
Nyt tai joskus toiste.