Kirjoittaja Aihe: Orpon hallitus 2023–  (Luettu 552776 kertaa)

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 3563
Orpon hallitus 2023–
« : 16.06.2023, 17:47:47 »
pääministeriPetteri Orpo (kok.)
kunta- ja alueministeriAnna-Kaisa Ikonen (kok.)
ulkoministeriElina Valtonen (kok.)
sosiaaliturvaministeriSanni Grahn-Laaksonen (kok.)
puolustusministeriAntti Häkkänen (kok.)
työministeriArto Satonen (kok.) (2 v.)
työministeriMatias Marttinen (kok.) (2 v.)
kulttuuri- ja tiedeministeriSari Multala (kok.) (2 v.)
kulttuuri- ja tiedeministeriMari-Leena Talvitie (kok.) (2 v.)
ilmasto- ja ympäristöministeriKai Mykkänen (kok.)
valtiovarainministeriRiikka Purra (ps.)
ulkomaankauppa- ja kehitysministeriVille Tavio (ps.)
sosiaali- ja terveysministeriKaisa Juuso (ps.)
elinkeinoministeriVilhelm Junnila Wille Rydman (ps.) (2 v.)
elinkeinoministeriSakari Puisto (ps.) (2 v.)
oikeusministeriLeena Meri (ps.)
sisäministeriMari Rantanen (ps.)
liikenne- ja viestintäministeriLulu Ranne (ps.)
opetusministeriAnna-Maja Henriksson (r.)
Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz (r.)
liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeriSandra Bergqvist (r.) (2 v.)
maa- ja metsätalousministeriSari Essayah (kd.)
liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri? (kd.) (2 v.)

Neuvottelutulos hallitusohjelmasta 16.6.2023
https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/158702198/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf/2febf7a7-d5a1-6f17-df2d-95561de7a6de/Neuvottelutulos+hallitusohjelmasta+16.6.2023.pdf
« Viimeksi muokattu: 05.07.2023, 17:22:53 kirjoittanut totuuspuheasiamies »

Aukusti Jylhä

 • Vihjeettömät
 • Jäsen^^^
 • *
 • Viestejä: 11 502
 • Liked: 18081
 • käpykaarti
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #1 : 16.06.2023, 18:09:00 »
Varsin hyvältä näyttää paperilla.

Hyvän Jumalan siunausta perussuomalaisille eduskuntapoliitikoille!

Tehkää oikein, niin palkkanne on mittaamaton. Jos menette globalistien tekosiin mukaan, ei laula kunnian kukko!

Riikka on paljon vartijana.
Ef 6:10-11
Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa. Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

Hippo

 • Vieras
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #2 : 16.06.2023, 19:51:53 »
Nyt on  PS :llä hyvät pelikortit: valtiovarainministeri, sisäministeri ja oikeusministeri. Toivottavasti niillä pelataan hyvin. :)

Bona

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 643
 • Liked: 1589
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #3 : 16.06.2023, 20:02:54 »
Muuten hyvä, mutta hurri saattamaan koulujärjestelmän tuho loppuun :(
Miksi kuninkaat nousevat kapinaan, miksi hallitsijat liittoutuvat keskenään Herraa ja hänen voideltuaan vastaan? (Ps. 2:2)

Vähäinen filosofia tekee miehestä ateistin, suuri määrä käännyttää hänet uskoon. Francis Bacon.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3187
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #4 : 16.06.2023, 20:14:44 »
Nyt näyttää salkkujako suurimmilta osin niin hyvältä, että taidan illalla lasten mentyä nukkumaan keittää itselleni pannullisen kahvia ja kiehnätä twitter-pölyssä. Siellä on toivottavasti sellainen helvetti irti, että pari tuntia saa nautintoa. Sisäministerin salkku Halla-aholle niin vasemmisto irtisanoutuu Suomesta. Joko "tämä ei ole minun Suomeni!" -paitatilauksia on joku ennättänyt pistää menemään.

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #5 : 16.06.2023, 20:16:02 »
Ohjelmaan en ole vielä tutustunut, koska keskityn kansakunnan kannalta tärkeimpään: kaljaan ja karsintapeliin.

Mutta salkut. Ei tuota paremmin olisi voinut mennä. Hienosti toimittu PS!

Sitä pähkäiltiin tossa muutaman täälläkin esiintyvän jarrun kanssa, että oliko sosiaali- ja terveysministerin salkku pakko ottaa? Oliko se osa kauppaa? Saatte oikeus- ja sisäministeriön, jos otatte tuon sotkun? Sehän painava salkku. Järjetön määrä rahaa, työntekijöitä, ostoja jne. Mutta onko halutuusta salkusta tullut taakka pissisten ja kepulien sotkettua koko sirkuksen pahoinvointialueillaan?

Pyydän anteeksi, jos stm-salkku on jo käsitelty. En jaksanut lukea kaikkia viestejä siitä edellisestä ketjusta, koska juon kaljaa ja katson futista. Tulin vain hetkeksi pätemään tässä välissä. ;D

e:t
Varautumisen suurvalta

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134226
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #6 : 16.06.2023, 20:17:38 »
Hallitusohjelmasta:
Lainaus
Avun hädänalaisille kohdentava ja väärinkäytökset estävä turvapaikkapolitiikka

Suomi noudattaa maahanmuuttopolitiikassa ihmisoikeus- ja muita kansainvälisiä sopi-muksia, EU-lainsäädännön velvoitteita ja oikeusvaltioperiaatetta. Suomi osallistuu monenkeskiseen, kansainväliseen yhteistyöhön.

Hallituksen turvapaikkapolitiikka perustuu hädänalaisimpien auttamiseen, kansainväliseen yhteistyöhön, turvallisuuden takaamiseen ja länsimaisten arvojen, kuten demokratian ja tasa-arvon, puolustamiseen. Erityisesti kiinnitetään huomiota lasten, naisten ja vammaisten oikeuksiin.

Suomi auttaa täysimääräisesti Ukrainasta sotaa paenneita ja jatkaa heidän suojeluaan hyvässä yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Kiinnitetään erityistä huomiota haavoittuvassa asemassa oleviin, kuten ilman huoltajia Ukrainasta sotaa paenneisiin lapsiin.

Laaditaan toimenpideohjelma Ukrainasta paenneiden auttamiseksi ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisen tukemiseksi ja työmarkkinoille saattamiseksi. Osana toimenpideohjelmaa edistetään ukrainalaisten työllistymistä työssäoppimista, tutkintojen tunnistamisia, tunnustamisia, täydennyskoulutuksia, lupakorttikoulutusten suorittamista sekä ukrainankielisiä uravalmennuksia ja työnhaun verkkovalmennuksia lisäämällä.

Sotaa, vainoa ja muita ihmisoikeusloukkauksia pakenevalla ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa. Hallituksen tavoitteena on niin kansallisella kuin EU-tasolla, että antamamme apu kohdentuu kaikkein hädänalaisimmille ja järjestelmän väärinkäyttö estetään.

Ensisijaisesti hädänalaisimpia autetaan lähtöalueilla. Euroopan rajojen ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen Suomesta perustuva turvapaikkamekanismi minimoidaan. Hallitus saattaa Suomen turvapaikkapolitiikan keskeisten säädösten osalta yleispohjoismaiselle tasolle.

Hallitus tekee kattavan selvityksen turvapaikkahakemusten käsittelystä ja hyväksymis-prosenteista eri EU-maissa. Otetaan käyttöön määritelmä-, menettely- ja paluudirektiivien mahdollistamat tiukennukset ja parhaat käytänteet, jotka tukevat hallituksen tavoitteita tiukentaa turvapaikkapolitiikkaa.

Suomen turvapaikanhakujärjestelmää tehostetaan ja sen laatua kehitetään. Kielteisen päätöksen saaneet palaavat tai heidät palautetaan lähtömaihin mahdollisimman nopeasti. Palautuskieltoa noudatetaan. Hallitus huolehtii, ettei turvapaikkaprosessista tule työnhaun ja työperäisen maahanmuuton väylä.

Turvapaikkapolitiikan osalta tällaista epämääräistä liirumlaarumia, aivan kuten Sipilän hallituksessa. Jos tiukennuksien määrittely ja valinta jätetään mokuttaville ministeriöille, niitä ei saada koskaan, kuten ei ole saatu aiemmissakaan selvityksissä, joissa puhuttiin pois esimerkiksi EU-direktiivin sallimat perheenyhdistämisen tiukennukset.

Lainaus
Hallitus varmistaa viranomaisten riittävät voimavarat hybridivaikuttamisen torjumiseen. Hallituksella on valmius tarvittaessa käyttää kaikkia lainsäädännön toimivaltuuksia raja-turvallisuutta vakavasti vaarantavissa tilanteissa.

Eli ei sanota, että rajalakia korjattaisiin niin, että viranomaiset saisivat käännyttää tulijat suoraan rajalta. "lainsäädännön toimivaltuudet" viittaavat nykyisen lain aikana rajanylityspaikkojen sulkemiseen muilta kuin turvapaikanhakijoilta.

Lainaus
Hallitus edistää rakentavasti EU:n maahanmuuttopolitiikassa muun muassa:
- EU-tasolla taakanjaon vapaaehtoisuutta. Suomi suhtautuu pidättyväisesti myös väliaikaisiin taakanjako-operaatioihin.

Eli ei linjata, että Suomi kieltäytyy turvapaikanhakijasiirroista, vaikka se päätös on taas ajankohtainen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

DunnAri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 169
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #7 : 16.06.2023, 20:32:22 »
Lainaus
”Jos edes kolmannes esityksistä toteutuisi, se olisi jo mahtavaa”, eräs kokoomuslainen arvioi ohjelmaa. Hän kertoi uskovansa vahvasti, että nimenomaan kokoomukselle tärkeät asiat tulevat todennäköisesti etenemään. Perussuomalaisille keskeisistä esimerkiksi maahanmuuttoa koskevista linjauksista hän ei ole yhtä varma.

Vaikka maahanmuuton kiristämistä koskeva osio on pitkä, ja siinä on valtavasti erilaisia toimia, niissä toistuu kovin usein verbi ”selvitetään”. Asioita ei olla välttämättä tekemässä, vaan vasta selvittelemässä.

Iso osa hallitusohjelman maahanmuuttokirjauksista tulee myös suoraan EU-direktiiveistä. Lisäksi perustuslaki ja kansainväliset sopimukset estävät osan. Näin ainakin kokoomuslaiset ja Rkp:n edustajat tuntuvat uskovan.

Rkp ja perussuomalaiset ottivat neuvotteluiden aikana kovasti yhteen esimerkiksi työperäisestä maahanmuutosta. Eräs Rkp:n kansanedustaja arvioi, että lopputulos on heidän vinkkelistään itse asiassa aika hyvä.

”Työperäinen maahanmuutto tulee vauhdittumaan”, hän väittää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009662321.html

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3187
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #8 : 16.06.2023, 20:42:27 »
En tahtoisi uskoa, että persuille olisi viritelty mitään sen kummempaa ansaa. Eiköhän kokoomuksessa ja etenkin rkp:ssä ole jonkin verran liikaa vasemmalle kallellaan olevia, jotka toivovat vasemmistolaista otetta peliin ja päässeet sopivasti tarjoamaan vasemmistomedialle tuntojaan. Toisaalta persuilla pitää olla munaa myös niin nähdäkseen sanoa heipat hallitukselle hyvin perustein jos siltä alkaa tuntua. Soinin persut tekivät sellaisen sopimuksen, että kirjoitetaan nyt äänestäjien takia jotain kivaa sinne, mutta Soini varmaan tiesi alkuunsa, ettei niistä paljon tulla välittämään. No loppu on historiaa.

Kokoomus tarvitsee persuja ehkä enemmän kuin haittamaahanmuuttoa. Uudet neuvottelut kesken kautta vasemmiston kanssa niin kokoomuksen tavoitteista toteutuu vain 0.1%. Se varmasti pidetään mielessä johdon suunnalla. Kyllä minä optimistina uskon, että tässä on ollut pakko kokoomuksen tehdä aitoja vaihtokauppoja persujen kanssa. Ja osa kokoomuksenkin kirjauksista on persujen helppo allekirjoittaa. Sitä paitsi pitkin hallitusta tapahtuu myös muita asioita kuin pelkkää hallitusohjelman toteuttamista. 

L. Brander

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 203
 • Liked: 8488
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #9 : 16.06.2023, 20:46:03 »
En minäkään mihinkään ansaan usko. Kokoomukselle käynee hyvin, että persut ”likaa kätensä” haittamaahanmuuton torppaamisessa. Kokoomus on vain tyytyväinen, että homma hoituu. Persuilla taas ei ole kyse käsien likaamisesta, vaan äänestäjille luvatusta politiikasta. Kyllä tuo ihan hyvältä ja yhteistyökelpoiselta näyttää.
Varautumisen suurvalta

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 684
 • Liked: 11064
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #10 : 16.06.2023, 20:51:18 »
Lainaus
”Jos edes kolmannes esityksistä toteutuisi, se olisi jo mahtavaa”, eräs kokoomuslainen arvioi ohjelmaa. Hän kertoi uskovansa vahvasti, että nimenomaan kokoomukselle tärkeät asiat tulevat todennäköisesti etenemään. Perussuomalaisille keskeisistä esimerkiksi maahanmuuttoa koskevista linjauksista hän ei ole yhtä varma.

Vaikka maahanmuuton kiristämistä koskeva osio on pitkä, ja siinä on valtavasti erilaisia toimia, niissä toistuu kovin usein verbi ”selvitetään”. Asioita ei olla välttämättä tekemässä, vaan vasta selvittelemässä.

Iso osa hallitusohjelman maahanmuuttokirjauksista tulee myös suoraan EU-direktiiveistä. Lisäksi perustuslaki ja kansainväliset sopimukset estävät osan. Näin ainakin kokoomuslaiset ja Rkp:n edustajat tuntuvat uskovan.

Rkp ja perussuomalaiset ottivat neuvotteluiden aikana kovasti yhteen esimerkiksi työperäisestä maahanmuutosta. Eräs Rkp:n kansanedustaja arvioi, että lopputulos on heidän vinkkelistään itse asiassa aika hyvä.

”Työperäinen maahanmuutto tulee vauhdittumaan”, hän väittää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009662321.html
Purralla, Halla-aholla ja muilla nuivilla veteraaneilla on hallitusneuvottelijoista paras ymmärrys suomalaisen humanitäärisen maahanmuuton kokonaisuudesta, muiden EU-maiden ja pohjoismaiden maahanmuuttopolitiikasta sekä kansainvälisistä sopimuksista. Tämä on meidän vahvuutemme. Me olemme jauhaneet näistä asioista mm. täällä Hommaforumilla melkein kaksi vuosikymmentä. Meillä on ylivertainen ymmärrys nuivasta maahanmuuttopolitiikasta. Suomen äärivapaata maahanmuuttoa on ajettu aina vetoamalla kansainvälisiin sopimuksiin, mutta hommalaiset tietävät, että kansainväliset sopimukset sallivat vielä paljon ankarammat toimet maahanmuuton rajoittamiseksi, kuin joita hallitusohjelmaan on kirjattu. Liberaalikokoomuslaiset ehkä uskovat oikeasti maahanmuuttolobbareiden satuihin ja luulevat ajaneensa persut ansaan, mutta sisäministeriön ja oikeusministeriön "vallattuaan" PS:llä on täysi mahdollisuus panna hallitusohjelma toimeen ja vaikuttaa ratkaisevasti kulissien takana. Nyt vaan oikeat, takuunuivat tyypit ruoriin ja kaikki Perussuomalaisille vuosien aikana kertynyt tietoisuus Hommaforumilta käyttöön.

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 258
 • Liked: 1187
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #11 : 16.06.2023, 20:53:31 »
Muuten hyvä, mutta hurri saattamaan koulujärjestelmän tuho loppuun :(

opetusministeri   (r.)

Kaikki tietävät mitä tämä tarkoittaa, jokaiselle suomenkieliselle koululaiselle.

No ehkä seuravassa todellisuudessa sitten.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134226
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #12 : 16.06.2023, 20:59:20 »
Lainaus
Maahan­muuttoa tiukennetaan, mutta kaikki aiotut muutokset eivät välttämättä toteudu

Hallitusohjelman kiristykset maahanmuuttoon saattavat törmätä kansainvälisiin sopimuksiin, EU:n linjauksiin ja Suomen perustuslakiin.
Helsingin Sanomat 16.5.2023

En äkkiseltään huomannut muita lakeihin ja sopimuksiin törmääviä kiristyksiä kuin maahanmuuttajien sosiaaliturvan, joka on toivoton hanke, ellei sille ole valmiiksi kaikkien tukea perustuslakivaliokunnassa. Voitot olisivat pienet, mutta työmäärä suuri.

Lainaus
TULEVA hallitus kiristää selvästi maahanmuutto­politiikkaa.

Haliitus selvästikin kiristää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta ei erityisen paljon. Moni pikku muutos on edellisen hallituksen tekojen perumista. Esimerkiksi pakolaiskiintiötä nostettiin viime kaudella 300:lla (lisäksi otettiin satoja kiintiön ohi EU:n kautta) ja nyt sitä laskettiin 250:llä viime hallituskausien 750 hengen tasosta.

Lainaus
Petteri Orpon (kok) tulevan hallituksen ohjelmasta ei kuitenkaan voi täsmälleen päätellä, kuinka merkittäviä kaikki kirjatut aikeet lopulta ovat.

Keskeinen syy on se, että muutokset saattavat törmätä kansainvälisiin sopimuksiin, EU:n linjauksiin ja Suomen perustuslakiin, vaikka nämä onkin jo neuvottelu­vaiheessa otettu huomioon.

Kuka niin sanoo? Paremminkin merkittävyyden päättelyä haittaa se, että monet kirjaukset ovat monitulkintaisia kuten "Euroopan rajojen ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen Suomesta perustuva turvapaikkamekanismi minimoidaan." Tämä voisi tiukkana toteutuksena olla todella kova juttu mutta luultavammin pelkkää sanahelinää, joka viittaa EU:n turvapaikanhakijasiirtojen suosimiseen, jolloin mennään ojasta allikkoon.

Lainaus
Kiristyslista on pitkä, ja päällisin puolin se varmasti tyydyttää monia perussuomalaisia äänestäjiä.

Osin kirjaukset ovat jo valmisteilla, ja monessa kirjauksessa asioita aiotaan ”selvittää”. Esimerkiksi hakemusten käsittelyä on tehostettu jo pitkään.

Lista on pitkä, mutta sisältö sellaista sekalaista pikku sälää, että eväät jäävät laihoiksi. Lautaselta puuttuu pihvi, keinot ja sitoutuminen tehdä oikeasti isoa muutosta, joka yltää seuraaville hallituskausille.

Lainaus
ORPON tuleva hallitus laskee pakolaiskiintiön 500 henkilöön vuodessa. Nyt se on 1 050.

Sen sijaan on epäselvää, miten lopulta toteutetaan kirjaus, jonka mukaan hallitus aikoo eriyttää maahan­muuttajien ja Suomessa pysyvästi oleskelevien sosiaali­turvaa ja -etuuksia. Tämä voi työllistää eduskunnan perustuslaki­valiokuntaa pitkäänkin.

Kukaan ei ole kai selittänyt, miten tämä poikkeaisi edellisestä kerrasta, kun samaa yritettiin ja epäonnistuttiin, kuten oli silloinkin etukäteen tiedossa.

Lainaus
ISO muutos voi olla kirjaus, jossa sanotaan, että ”kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kaistanvaihto työperäisen maahanmuuton puolelle estetään”. Turvapaikkaprosessin aikana saatu työpaikka ei siis toimisi enää maasta poistamisen esteenä kielteisen päätöksen saaneilla.

Ei ole erityisen iso muutos vaan paluu vanhaan.

Lainaus
SUUNNITELMISSA on myös erilaisia tiukennuksia, jotka tekevät Suomeen tulon mahdollisimman vähän houkuttelevaksi. Esimerkiksi vastaanottoraha pienennetään perustuslain ja vastaanotto­direktiivin sallimaan minimiin.

Tuolla puolella on vuosien varrella luotu kaikenlaisia vetotekijöitä kuten käteisenä maksettua vastaanottorahaa kasvattava ruokailuista luopuminen ja asuttaminen vuokrakämppiin. Olisihan ne hyvä saada pois, mutta tämä on vasta paluuta normaalitilaan viimeisimpiä vetotekijöitä karsimalla, ei itse haittamaahanmuuttoon puuttumista.

Lainaus
Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja kansainvälisen suojelun lupien pituus lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin.

Tämä tarkoittanee, että tois­sijaista suojelua saavien pitäisi hakea lupaa kerran vuodessa ja turvapaikan saaneiden kolmen vuoden välein. Nyt molempien kohdalla tarkistusväli on neljä vuotta.

Hyvä, mutta tämäkin on enemmän byrokratiaa kuin itse ongelmaan puuttumista. Ei pitäisi jakaa sitä ensimmäistäkään oleskelulupaa, jos ei ole pakko.

Lainaus
Seuraava hallitus aikoo tehdä kolmansille maille annettavan kahdenvälisen taloudellisen avun ehdolliseksi sille, että maa ottaa vastaan palautettavia kansalaisiaan.

Tämä voi tarkoittaa sitä, että kehitysapu lakkautetaan maihin, jotka eivät ole tehneet Suomen kanssa palautussopimusta. Tällainen maa on esimerkiksi Irak.

Tästä en ollut kuullutkaan. Erittäin lupaavaa, mutta noinkohan tällä on muun hallituksen todellista kannatusta? Uskon, kun näen.

Hallitusohjelmassa on myös linjaus, ettei kehitysapua jaettaisi enää "hallinnoille tai toimijoille, jotka tukevat Venäjän hyökkäyssotaa". Mielenkiintoista, mutta juju saattaa olla "tukemisen" määritelmässä. Onko tukemista, että esimerkiksi kieltäytyy tuomitsemasta Venäjän toimia YK:ssa?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pkymppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 086
 • Liked: 2425
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #13 : 16.06.2023, 21:19:40 »
Lainaus
”Jos edes kolmannes esityksistä toteutuisi, se olisi jo mahtavaa”, eräs kokoomuslainen arvioi ohjelmaa. Hän kertoi uskovansa vahvasti, että nimenomaan kokoomukselle tärkeät asiat tulevat todennäköisesti etenemään. Perussuomalaisille keskeisistä esimerkiksi maahanmuuttoa koskevista linjauksista hän ei ole yhtä varma.

Vaikka maahanmuuton kiristämistä koskeva osio on pitkä, ja siinä on valtavasti erilaisia toimia, niissä toistuu kovin usein verbi ”selvitetään”. Asioita ei olla välttämättä tekemässä, vaan vasta selvittelemässä.

Iso osa hallitusohjelman maahanmuuttokirjauksista tulee myös suoraan EU-direktiiveistä. Lisäksi perustuslaki ja kansainväliset sopimukset estävät osan. Näin ainakin kokoomuslaiset ja Rkp:n edustajat tuntuvat uskovan.

Rkp ja perussuomalaiset ottivat neuvotteluiden aikana kovasti yhteen esimerkiksi työperäisestä maahanmuutosta. Eräs Rkp:n kansanedustaja arvioi, että lopputulos on heidän vinkkelistään itse asiassa aika hyvä.

”Työperäinen maahanmuutto tulee vauhdittumaan”, hän väittää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009662321.html

  No, ei kai siinä mitään jos OIKEASTI työperäinen maahanmuutto lisääntyisi.
  Jos nyt ensin tulisi  yksi, niin onhan se silloin lisääntynyt entisestä...

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 717
 • Liked: 41228
 • The Buddha of Kerava
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #14 : 16.06.2023, 21:32:19 »
Työperäistä maahanmuuttoa saisi ottaa maahan vasta kun omat työttömät ovat alle 50 000 rajan..

Mutta ei niitä tulisi sittenkään, koska korkeat verot, pienet palkat, heikko ostovoima ja hirveä ilmasto.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Kapseli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Liked: 3187
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #15 : 16.06.2023, 21:41:29 »
Kyllä persuilla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa maahanmuuttoon halutessaan radikaalistikin sanoi vasemmisto medioineen mitä tahansa. Vasemmisto on aina ollut poikkiteloin, vedonnut kansainvälisiin sopimuksiin purkamatta sen enempää mitä niissä tarkalleen sanotaan, samalla kun muut euroopan maat ovat tehneet juuri niitä uudistuksia, joita ei pitäisi olla edes mahdollista toteuttaa näiden "kansainvälisten sopimusten" vuoksi. Yleensä jos tuon epäkohdan on pystynyt tuomaan keskustelussa esille niin keskustelu joko loppuu kuin seinään tai sitten alkaa raivoaminen.

Perussuomalaiset varmasti nyt osaavat lukea nämä järkähtämättömät kansainväliset sopimukset ja tehdä niiden puitteissa sellaista politiikkaa, mitä enenevissä määrin muutkin euroopan maat jo toteuttavat.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 954
 • Liked: 94119
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #16 : 16.06.2023, 21:46:34 »
Eli ei sanota, että rajalakia korjattaisiin niin, että viranomaiset saisivat käännyttää tulijat suoraan [itä]rajalta.

Vaikka koko Suomen turvapaikkapolitiikka onkin viimeiset 30+ vuotta ollut täyttä dadaa, niin tämä on kyllä speedillä kiihdytettyä psykedeelistä dadaa.

Jos jonkin suuren ja mahtavan katastrofin vuoksi esimerkiksi vain 5% Venäjän väestöstä pyrkisi itärajallemme, se olisi enemmän kuin Suomen väestömäärä. Päästäisiin varmaan siihen, mistä edellinen hallitus vihjaili: suomalaisten kesämökit ja tyhjät asunnot takavarikoidaan venäläisille pakolaisille! Tämä kaikki on edelleen voimassa, vaikka 14.02.2022! Mitä ihmettä!

Isoisäni oli estämässä ilman asiallisia matkustusasiakirjoija liikkuvia henkilöitä pääsemästä maahamme. Ja nyt sitten kok+ps -viritys ottaisi kaikki perkeleet inessiiviin, tost noin vaan.

Mistä on kyse?

Lainaus
Eli ei linjata, että Suomi kieltäytyy turvapaikanhakijasiirroista, vaikka se päätös on taas ajankohtainen.

Olisikohan tämä sitä, mistä jäsen Eino kirjoitti aiemmin päivällä?
« Viimeksi muokattu: 16.06.2023, 22:51:02 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 075
 • Liked: 40878
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #17 : 16.06.2023, 22:18:54 »
Hallitusohjelmasta on jonkin verran kritiikkiä Hommassa, mutta nyt on syytä muistaa, että hallitusohjelma ei ole sama kun lainsäädäntö.

Hallitusohjelmat kirjoitetaan aina ikään kun aiesopimuksena eli erinäisinä toiveina tai aikomuksina toteuttaa sitä sun tätä. Tämä johtuu siitä, että kovin tarkkoja sananmuotoja ei voi käyttää koska ne saattavat törmää juridisiin seikkoihin kun lakeja aletaan kirjoittamaan. Hallitusohjelmassa on siis pakko olla sen verran joustovaraa, eli löysää tekstiä, että aikeet saadaan mahtumaan olemassa olevaan lainsäädäntöön.

Kritiikki on sen takia liian ennenaikaista ja toteutus ratkaisee, miten persujen osa hallitusohjelmasta tosiasiassa astuu voimaan.

Julkisuudessa olevien tietojen perusteella maahanmuuttoa ollaan suitsimassa myös itse hallitusohjelman suorien kirjausten ulkopuolella. Asia ei ole ihan ilmiselvä, mutta esim. suurehkot muutokset sosiaaliturvaan vaikuttaa tosiasiallisesti maahanmuuttoon.

Esimerkiksi lukukausimaksujen roima korotus karsii käytännössä pois erinäiset "kenialaisopiskelijat" ja muut Afrikan koijarit, jotka ovat tulleet Suomeen "opiskelemaan" eli loisimaan kunnes saavat oleskeluluvan. Myös merkittävät tiukennukset asumistukiin tulee muuttamaan maahanmuuton ympärillä pyörivää Kela-kusetusta ja moni mamu saattaa miettiä esim. Ruotsin lihapatojen ääreen siirtymistä. Sama koskee työperäisen maahanmuuton vaatimusta olla nostamatta sosiaalitukia, joka käytännössä lakkauttaa kokonaan wolttineekreiyden ellei woltit ala makselemaan parempia liksoja, tuskin alkavat.

Mukana on siis runsaasti yksittäisiä epäsuoria vaikuttimia, joilla on suuri merkitys maahanmuuttoon jos ne toteutetaan ja toteutetaan oikein.

Epäilykseni on, että tämän tyyppisillä kirjauksilla persut ovat juuri pyrkineet rajoittamaan maahanmuuttoa enemmän kun mitä suoraan ilmoitetaan hyödyntäen epäsuoria vaikuttimia. Jos he tämän ovat oivaltaneet, eikä kyse ole vain sattumasta, pitää antaa propsit fiksusta neuvottelutaktiikasta jossa oma ohjelma toteutetaan lentämällä tutkan alta.

Eksekuutio on tietysti kaikki kaikessa ja nähtäväksi jää miten asiat pistetään toimeen. Sinä persuilla on seuraava näytön paikka. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe mitään syytä miksi tämä hallitus ei voisi onnistua ja menestyä myös seuraavissa vaaleissa. Hallitusohjelma ei ole huono ja siinä on monia sellaisia asioita, jotka ovat veronmaksajien, duunarien ja tavis suomalaisen hyödyksi.

Uskoisin myös että erityisesti kepua vitutta ihan uskomattoman paljon tällä hetkellä. He menivät oppositioon siinä toivossa, että heidät anottaisiin takaisin kuninkaantekijäksi. Näin ei käynyt vaan kasattiin hallitus ohjelmalla, joka nostaisi myös kepun kannatuksen jos se toteutetaan oikein.

Kepun perinnöksi jäi nyt Marinin katastrofihallitus ja sen jättämä taloudellinen ja yhteiskunnallinen raunio.

Idiootit!
« Viimeksi muokattu: 16.06.2023, 22:39:44 kirjoittanut Totti »
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 3563
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #18 : 16.06.2023, 22:19:53 »
Timo Haapala vihjailee, että hallitus hajoaa pian persujen takia.

Lainaus
Pääkirjoitus: Petteri Orpon hallituksen heikoin lenkki löytyy Riikka Purran selän takaa

[...]

Hallitusohjelma on sellainen, että ay-liike kokoaa soppatykit takuuvarmasti Senaatintorille jo syksyllä. Silloin mitataan myös tulevan valtiovarainministerin Riikka Purran ja perussuomalaisten paineensietokyky.

Jos hallituksella on jokin heikko lenkki, se löytyy lopulta perussuomalaisten 46 edustajan eduskuntaryhmästä.

Kestääkö perussuomalaisten takapuoli niin sanotusti merivettä, kun syysmyrskyn laineet hakkaavat hallituksen purtta? Purra testataan puolestaan Ecofin-kokouksissa, varsinkin, jos tai kun eteen tulee EU:n yhteisiä rahoitusrakennelmia.

Viimeksi puolue kesti hallitusvastuuta kaksi vuotta, kunnes hajosi juhannusviikolla 2017. Jussi Halla-aho otti puolueen haltuunsa, ja Timo Soinin joukot perustivat oman sinisen puolueensa. Se jatkoi Juha Sipilän (kesk) hallituksessa, unohtui ja kuoli lopullisesti Korjausliikkeen nimellä viikko sitten.

Orpon hallitusohjelmasta löytyy oikeistohallituksen vastustajille runsaudensarvi, ja perussuomalaisilla on muitakin heikkoja kohtia kuin bensan hinta.

Ay-liike on jo etukäteen odotetusti parahtanut ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastuksesta, mutta se on vasta alkua.

Lakkosakkoja korotetaan ja poliittisiin myötätuntolakkoihin puututaan. Irtisanomissuojaa heikennetään, paikallista sopimista laajennetaan. Ensimmäisen sairauslomapäivän maksat jatkossa itse.

Asumistuen ja sosiaaliturvan leikkauksista saa hyviä banderolleja ja iskulauseita: Köyhät kyykkyyn!

[...]
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009661105.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134226
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #19 : 16.06.2023, 22:32:27 »

Lainaus
Sofia Virta
HS:n tietojen mukaan hiilinegatiivisuutta tavoitellaan vasta vuosisadan loppupuolella. Oikeasti?

Ilmastolain mukaan hiilineutraaleja ollaan vuonna 2035, hiilinegatiivisia heti sen jälkeen.

Näyttää siltä, että hallitus ei ole oikeasti sitoutunut ilmastokriisin torjuntaan.

Samaa ihmettelin, ja taustalla näköjään Hesarin uutisen harhaanjohtava muotoilu.

Hallitusohjelman kohta ei viittaa Suomeen vaan koko maailmaan:

Lainaus käyttäjältä: Hallitusohjelma
Ilmaston lämpenemisen rajaaminen alle 1,5 asteeseen vuosisadan loppuun mennessä edellyttää merkittävää hiilinegatiivisuutta eli päästöjen vähentämisen lisäksi hiilen laaja-mittaista poistamista ilmakehästä kuluvan vuosisadan loppupuolella. Päästöjä vähentävät investoinnit lisääntyvät globaalisti kiihtyvään tahtiin, ja tässä teollisuuden murroksessa kilpailemme investointien saamiseksi Suomeen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 3563
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #20 : 16.06.2023, 22:33:00 »
Lainaus
Suomen maahanmuuttopolitiikka kiristyy selvästi – järjestelmän väärinkäytökset estetään

Uuden hallituksen ansiosta Suomen maahanmuuttopolitiikkaan on tulossa huomattavia kiristyksiä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaa tilannetta maahanmuuttopolitiikan paradigman muutokseksi.

– Suomen turvapaikkapolitiikka saatetaan yleispohjoismaiselle, kireämmälle tasolle. Pysyvän oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamisen ehtoja kiristetään. Kansainvälisen suojelun nojalla myönnettävät oleskeluluvat muuttuvat määräaikaisiksi ja niiden kesto lyhennetään EU-oikeuden minimiin, Purra kertoi tiedotustilaisuudessa.

[...]

Suomen turvapaikkapolitiikka saatetaan yleispohjoismaiselle, kireämmälle tasolle.

– Pysyvän oleskeluluvan ja kansalaisuuden saamisen ehtoja kiristetään. Kansainvälisen suojelun nojalla myönnettävät oleskeluluvat muuttuvat määräaikaisiksi ja niiden kesto lyhennetään EU-oikeuden minimiin. Jatkossa kansainvälinen suojelu voidaan peruuttaa, jos henkilö lomailee kotimaassaan.

[...]

Suomen kehitysyhteistyö jatkossa ehdollistetaan omien kansalaisten vastaanottamiselle ja kansainvälisen sääntöperusteisen järjestyksen tukemiselle. Jatkossa Suomi ei jaa kehitysapua hallinnoille, jotka tukevat Venäjän hyökkäyssotaa.

[...]
https://www.suomenuutiset.fi/suomen-maahanmuuttopolitiikka-kiristyy-selvasti-jarjestelman-vaarinkaytokset-estetaan/

"Paradigman muutos" tapahtuu vasta, kun valtaosa eduskunnasta on persua, nuivaa persua.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 5417
 • Radiomiina
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #21 : 16.06.2023, 22:38:13 »
Muuten hyvä, mutta hurri saattamaan koulujärjestelmän tuho loppuun :(
Suomenruotsalainen yhteisö ei ole mikään mörkö, haluavat olla Suomessa suomalaisina isänmaallisena liberaalina joukkona. Hurrit i.e.rantaruotsalaiset olen nyt vanhana tulkinnut maan suolaksi, siis ihan pakkosuomenkin osin oppineet.
Koulujärjestelmämme tuhoaminen alkoi Itä-Saksasta kopioidun peruskouluun tuodun stalinistisen indokrinaation kautta. Voihan vitun ikenet niitä kommunistien Teiniliiton aikoja. Siinä ei hurreja nähty.
Olkoonkin nyt sitten niin kaikille saatanan savolaiset ruotsinkielen tunneista, niin miksi heille kielitaitureille opetetaan rallienglantia?
Vittu, mitä paskaa, sanoo  gunslinger, hurraaisänmaallinen militaristi, varareservin upseerismies ja miinanpolkija eli Radion humaani päätoimittaja.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 50 954
 • Liked: 94119
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #22 : 16.06.2023, 23:00:39 »
"Paradigman muutos" tapahtuu vasta, kun valtaosa eduskunnasta on persua, nuivaa persua.

No noihan se on, mutta Suomi on ollut hiilinegatiivinen viimeiset x tuhatta vuotta, kuten on nytkin.

https://data.footprintnetwork.org/#/
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo tuhoaa lähtökohtien tasa-arvon
— Missä N, siellä R!

Jaakko Sivonen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 564
 • Liked: 6051
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #23 : 16.06.2023, 23:22:26 »
Mahtaakohan käydä näin? Kokoomuksen johtama perustuslakivaliokunta torppaa PS:n vaatimat maahanmuuttajia koskevat rajoitukset, mutta nuijii läpi kokoomuksen omat linjaukset:

Lainaus käyttäjältä: HS
Toiveiden tynnyrihän ohjelma toki ylipäätään on. Siinä on satoja erilaisia esityksiä, joista osa jää varmastikin toteutumatta. Täytyy muistaa, että hallitus ei Suomessa säädä lakeja. Se on eduskunnan asia.

Etenkin eduskunnan perustuslakivaliokunnalla voikin olla paljon sanottavaa erinäisiin ohjelmasta löytyviin ideoihin – esimerkiksi heikomman sosiaaliturvan tarjoamista maahanmuuttajille voi olla hankala saada perustuslakivaliokunnasta läpi.

Moni muukin esitys varmasti vielä tyssää.

”JOS edes kolmannes esityksistä toteutuisi, se olisi jo mahtavaa”, eräs kokoomuslainen arvioi ohjelmaa. Hän kertoi uskovansa vahvasti, että nimenomaan kokoomukselle tärkeät asiat tulevat todennäköisesti etenemään. Perussuomalaisille keskeisistä esimerkiksi maahanmuuttoa koskevista linjauksista hän ei ole yhtä varma.

Vaikka maahanmuuton kiristämistä koskeva osio on pitkä, ja siinä on valtavasti erilaisia toimia, niissä toistuu kovin usein verbi ”selvitetään”. Asioita ei olla välttämättä tekemässä, vaan vasta selvittelemässä.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009662321.html

Edit. näköjään tähän viitattiinkin jo.
« Viimeksi muokattu: 16.06.2023, 23:30:37 kirjoittanut Jaakko Sivonen »
Malo periculosam libertatem quam quietum servitium

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 885
 • Liked: 8018
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #24 : 16.06.2023, 23:29:17 »
Liikuntapalvelujen alvin nosto on hiukan erikoista, kun liikkumattomuus itsessään aiheuttaa miljardiluokan kustannuksia. Tämä tuskin kannustaa niitä sohvaperunoita aloittamaan liikuntaharrastusta.
« Viimeksi muokattu: 16.06.2023, 23:31:01 kirjoittanut Riukulehto »
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 686
 • Liked: 65375
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #25 : 17.06.2023, 00:15:54 »
Mahtaakohan käydä näin? Kokoomuksen johtama perustuslakivaliokunta torppaa PS:n vaatimat maahanmuuttajia koskevat rajoitukset, mutta nuijii läpi kokoomuksen omat linjaukset:

Lainaus käyttäjältä: HS
Toiveiden tynnyrihän ohjelma toki ylipäätään on. Siinä on satoja erilaisia esityksiä, joista osa jää varmastikin toteutumatta. Täytyy muistaa, että hallitus ei Suomessa säädä lakeja. Se on eduskunnan asia.

Etenkin eduskunnan perustuslakivaliokunnalla voikin olla paljon sanottavaa erinäisiin ohjelmasta löytyviin ideoihin – esimerkiksi heikomman sosiaaliturvan tarjoamista maahanmuuttajille voi olla hankala saada perustuslakivaliokunnasta läpi.

Moni muukin esitys varmasti vielä tyssää.

”JOS edes kolmannes esityksistä toteutuisi, se olisi jo mahtavaa”, eräs kokoomuslainen arvioi ohjelmaa. Hän kertoi uskovansa vahvasti, että nimenomaan kokoomukselle tärkeät asiat tulevat todennäköisesti etenemään. Perussuomalaisille keskeisistä esimerkiksi maahanmuuttoa koskevista linjauksista hän ei ole yhtä varma.

Vaikka maahanmuuton kiristämistä koskeva osio on pitkä, ja siinä on valtavasti erilaisia toimia, niissä toistuu kovin usein verbi ”selvitetään”. Asioita ei olla välttämättä tekemässä, vaan vasta selvittelemässä.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009662321.html

Edit. näköjään tähän viitattiinkin jo.

Kokoomus on pääministeripuolue. Persusisäministerin lakialoitteet eivät ole persujen aloitteita vaan hallituksen. Jos kokoomus alkaa valiokunnissa torpata hallituksen esityksiä, PS voi uhata lähteä hallituksesta ja Orpo voi alkaa miettiä kenen kanssa neuvotellaan seuraavaksi vai alkaako Purra toiseksi suurimman puolueen puheenjohtajana muodostaa seuraavaa hallitusta.

RKP varmaan äänestää salissa persuministerien lakiesityksiä vastaan. Nousee hirveä huuto, kuinka hallituspuolue voi äänestää lakiesitystään vastaan ja uhataan hallituksen hajottamisella, mutta Orpo ei omaansa hajota ja kukaan muu ei voi sitä Suomen lain mukaan hajoittaa, paitsi epäluottamusäänestys. Tai persujen ulosmarssi hallituksesta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 781
 • Liked: 5417
 • Radiomiina
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #26 : 17.06.2023, 01:28:15 »
Voitto tuli PS:lle vaaleissa. Hallituskokoonpanokin ok. Nyt on otettava tilanne haltuun ja edistettävä meitä äänestäneiden asiaa. Se on järkipohjainen suomalaisten etujen ajaminen ilman hulluja maailmanparantamisutopioita.
Olisi kiva herätä, kun ei heti vituta!
Vittu, mitä paskaa, sanoo  gunslinger, hurraaisänmaallinen militaristi, varareservin upseerismies ja miinanpolkija eli Radion humaani päätoimittaja.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 348
 • Liked: 134226
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #27 : 17.06.2023, 02:11:20 »
Lainaus
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaa tilannetta maahanmuuttopolitiikan paradigman muutokseksi.

– Suomen turvapaikkapolitiikka saatetaan yleispohjoismaiselle, kireämmälle tasolle.

Ilmeisesti käsitin tuon hallitusohjelman muotoilun väärin niin, että ohjelmassa mainittujen asioiden lisäksi olisi luvassa vielä jotain muuta, jolla Suomen turvapaikkapolitiikka luvattaisiin kiristää "yleispohjoismaiselle tasolle". Ei sitten olekaan, vaan muotoilulla tarkoitetaan, että ne jo mainitut asiat kiristävät politiikan pohjoismaiselle tasolle. Eivät sitä kylläkään tee, kun esimerkiksi Suomen muita pohjoismaita korkeampiin turvapaikkahakemusten hyväksymisprosentteihin ei ole odotettavissa korjausta Tanskan tai edes Ruotsin tasolle. Eikä muutenkaan ole olemassa mitään turvapaikkapolitiikan "yleispohjoismaista tasoa".

Puhe peräti maahanmuuttopolitiikan paradigman muutoksesta onkin melkoista liioittelua, kun sille ei ole näkyvissä tukea hallitusohjelmasta tai muilta puolueilta. Hallitusohjelmassa ei esimerkiksi aseteta tavoitteeksi yksiselitteisesti nolla turvapaikanhakijaa kuten Tanskassa tai EU-sääntöjen minimejä kuten Ruotsissa, vaan kummallisilla kiertoilmaisuilla "Euroopan rajojen ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen Suomesta perustuva turvapaikkamekanismi minimoidaan." Miten? Työperäisenkään maahanmuuton paradigma ei ole muutoksista muuttumassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 666
 • Liked: 15332
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #28 : 17.06.2023, 02:42:04 »
Puhe peräti maahanmuuttopolitiikan paradigman muutoksesta onkin melkoista liioittelua, kun sille ei ole näkyvissä tukea hallitusohjelmasta tai muilta puolueilta. Hallitusohjelmassa ei esimerkiksi aseteta tavoitteeksi yksiselitteisesti nolla turvapaikanhakijaa kuten Tanskassa tai EU-sääntöjen minimejä kuten Ruotsissa, vaan kummallisilla kiertoilmaisuilla "Euroopan rajojen ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen Suomesta perustuva turvapaikkamekanismi minimoidaan." Miten? Työperäisenkään maahanmuuton paradigma ei ole muutoksista muuttumassa.

Miten Tanskan hallitusohjelmassa on kirjattu miten tuo tavoite nolla turvapaikanhakijaa toteutetaan, tai miten Ruotsin halllitusohjelmassa tuo tavoite EU-sääntöjen minimistä?

"Euroopan rajojen ylittämiseen ja turvapaikan hakemiseen perustuva turvapaikkamekanismi minimoidaan." hyvinkin tarkoittaa vähintään tuota Ruotsin tavoitetta. Nyt kyse on siitä miten nuo kirjaukset toteutetaan. Nolla turvapaikanhakijaa voi, ja pitääkin olla tavoite, mutta en usko sen toteutuvan Tanskassakaan sellaisenaan, koska ainoa mahdollisuus siihen on rajojen sulkeminen ja turvapaikanhakijoiden välitön käännytys.  En todellakaan tiedä, mutta veikkaan, että tavoitetta yritetään Tanskassakin toteuttaa säätämällä lakeja niin, että Tanska ei olisi turvapaikanhakijoita vetävä maa.

Minimointi voi tulla myös siitä, että Puolan, Unkarin ja Romanian pitäisi ottaa vastaan kaikki Ukrainan pakolaiset, jos tiukasti noudatetaan sitä, että ensimmäisen vastaanottavan maan on hoidettava koko homma. Näin voisi kyllä tehdä, koska läntisessä Ukrainassa on rauhallisia alueita, jonne pakolaisia voisi asuttaa. Näin ei kuitenkaan tehdä. Suuri osa pakolaisista ei edes halua jäädä sinne, koska he ovat etnisesti täysin venäläisiä ja tulleet Ukrainan itäosista. Tämä on kuitenkin kysymys, jota ei voi sellaisenaan kirjata hallitusohjelmaan.

edit: Paradigman muutos on se, että maahanmuuttopolitiikan kiristämisen tarve laajasti myönnetään. Ei tästä niinkään kauaa ole, kun sen kiristämistä pidettiin lähes poliittisena heresiana.
« Viimeksi muokattu: 17.06.2023, 03:00:11 kirjoittanut IDA »
qui non est mecum adversum me est

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 619
 • Liked: 15748
Vs: Orpon hallitus 2023–
« Vastaus #29 : 17.06.2023, 08:07:41 »
Koko 244 sivun komeus linkistä

Maahanmuutto- ja kotoutumispolitiikka. Sivusta 196 eteenpäin.
Lainaus
Hallitus tuo kuitenkin eduskuntaan viimeistään kevätkaudella 2024 ainakin seuraavat ulkomaalaislain muutosesitykset:

- Kansainvälinen suojelu muutetaan luonteeltaan väliaikaiseksi, ja kansainvälisen suojelun lupien pituus lyhennetään EU-oikeuden mahdollistamaan minimiin eli myönnettyyn turvapaikkaan perustuvan luvan kohdalla kolmeen vuoteen ja toissijaiseen suojeluun perustuvan luvan kohdalla yhteen vuoteen. Lupien jatkaminen edellyttää arviota kansainvälisen suojelun jatkamisen tarpeesta.

- Kansainvälisen suojelun asema lakkautetaan, siihen perustuva oleskelulupa poistetaan ja asetetaan maahantulokielto, jos henkilö syyllistyy Suomessa vakavaan rikokseen, joka vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai jos henkilö vaarantaa kansallista turvallisuutta. Palautuskieltoa ei loukata. Mahdollistetaan oleskeluluvan peruuttaminen Suomen ulkopuolella olevalta ulkomaalaiselta ja maahantulokiellon määrääminen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden tai kansallisen turvallisuuden vaarantamisen vuoksi kuulematta henkilöä Suomessa.

- Maahantulosäännösten kiertämistä koskeva sääntely uudistetaan. Tavoitteena on entistä tehokkaammin estää maahantulosäännösten kiertäminen.

- Ulkomaalaislain henkilöllisyyden todentamista koskevat säännökset selkeytetään. Tavoitteena on henkilöllisyyden todentamisen velvoittavuuden ja luotettavuuden vahvistaminen.

- Otetaan käyttöön kansallinen rajamenettely mallilla, joka hyödyntää täysimääräisesti ja tilanteen edellyttämällä tavalla määritelmädirektiivin liikkumavaran. Otetaan käyttöön nopeutettu turvapaikkamenettely menettelydirektiivin sallimissa tilanteissa.
Lainaus
Lisäksi kansainvälisen suojelun osalta osauudistuksessa toteutetaan ainakin seuraavat muutokset:

- Suojeluasema lakkautetaan suojelun tarpeen lakattua olemasta tai jos henkilö matkustamalla lomalle lähtömaahansa turvautuu sen suojeluun (viimeiset kolme sanaa pois. kuka hakee turvapaikkaa kotimaastaan?) Poistetaan esteet viranomaisten tietojenvaihdolta ja luodaan tehokas valvontamalli.

- Kiristetään uusintahakemusten tekemisen edellytyksiä ja estetään perusteettomat uusintahakemukset.

- Tehostetaan turvapaikkahakemusten käsittelyä, mikä säästää resursseja vastaanottotoiminnassa sekä muutoksenhaussa. Poistetaan turvapaikkapuhuttelupöytäkirjan läpikäynti hakijan kanssa huolehtien oikeusturvasta ja kiinnittäen erityistä huomiota erityisryhmiin, mikä säästää resursseja turvapaikkapuhutteluun.
Lainaus
Toteutetaan vapaaehtoisen paluun ja maasta poistumisen paketti, joka sisältää ainakin seuraavat toimet:

- Otetaan käyttöön tehokas paluuneuvonta turvapaikkapuhuttelusta alkaen. Nostetaan kotiinpaluurahan määrä verrokkimaiden tasolle ja porrastetaan kotiinpaluuraha siten, että se kannustaa mahdollisimman nopeaan maasta poistumiseen ja muutoksenhausta turvapaikkapäätökseen pidättäytymiseen.
- Tehostetaan poliisin, Maahanmuuttoviraston ja muiden viranomaisten yhteystyötä palautusten täytäntöönpanemiseksi ja poistetaan tiedonvaihdon esteitä.
- Laajennetaan ilmoittautumisvelvollisuuden ja asumisvelvollisuuden käyttöä maasta poistamista koskevan päätöksen täytäntöönpanon turvaamiseksi.
- Selvitetään ja otetaan käyttöön tehokkaat ja tarkoituksenmukaiset turvaamistoimenpiteet turvapaikkadirektiivien sallimissa rajoissa.
- Varmistetaan, että henkilö, jolla ei enää ole oleskelulupaa tai oleskeluoikeutta, menettää kotikuntastatuksensa Suomessa palautuskieltoa kunnioittaen.
- Selvitetään mahdollisuus säätää laiton maassaolo vankeusrangaistukseksi huomioiden vaikutukset julkiseen talouteen.
- Selvitetään tehokkaimmat keinot laittoman maassaoleskelun ja paperittomuuden ennaltaehkäisyyn.
- Selvitetään käännyttämis- ja karkottamispäätösten muutoksenhaun rajaaminen yhteen valitusasteeseen.
- Otetaan käyttöön lain sallimat käännyttämiset ja karkotukset tehokkaasti muutoksenhakuvaiheessa niissä tilanteissa, joissa toimeenpanoa ei ole oikeuden päätöksellä kielletty.
- Vastaanottoraha pienennetään perustuslain ja vastaanottodirektiivin sallimaan minimiin.
- Vastaanottopalvelut rajataan vastaanottodirektiivin sallimaan minimiin uusintahakemuksen käsittelyajan osalta.
- Mahdollistetaan henkilön säilöönotto yleisen järjestyksen ja turvallisuuden perusteella ja säilöönoton jatkaminen 12 kuukauden ajan nykyisen kuuden kuukauden sijaan. Lisätään säilöönoton mahdollisuuksia vakaviin rikoksiin syyllistyneille.
- Poistetaan laittomasti maassa olevilta oikeus muihin kuin kiireellisiin sosiaalija terveyspalveluihin sekä sosiaaliturvaan eli palataan tältä osin viime vaalikautta edeltäneeseen oikeustilaan.
- Selvitetään mahdollisuudet antaa oppilaitoksille mahdollisuus erottaa opiskelija lainvoimaisen käännytys- tai karkotuspäätöksen nojalla.
- Selvitetään mahdollisuudet palauttaa laittomasti maassa olevia kolmansiin maihin tilanteissa, joissa heitä ei voida palauttaa kotimaihinsa.
Lainaus
Perheenyhdistämisen edellytyksiä muutetaan seuraavasti:

- Selvitetään mahdollisuudet rajata perheenyhdistämisessä sovellettavaa perheen määritelmää siten, että se kattaa kaikissa tilanteissa vain puolison ja lapset.
- Otetaan käyttöön perheenkokoajalta edellytettävä 21 vuoden ikäraja puolison perheenyhdistämisessä varmistaen mahdollisten alaikäisten lasten oikeudet.
- Palataan alaikäisen perheenkokoajan kohdalla viime vaalikautta edeltäneeseen oikeustilaan huomioiden Euroopan unionin tuomioistuimen ratkaisut.
- Otetaan käyttöön kansainvälistä suojelua saavien perheenkokoajien perheenyhdistämisissä kahden vuoden asumisaikavaatimus kotoutumisen varmistamiseksi turvaten lasten oikeuksien tosiasiallinen toteutuminen.
- Selvitetään mahdollisuudet ottaa käyttöön maahantuloa edeltävä kielitesti, jossa perhesiteen perusteella maahan pyrkivän kansainvälistä suojelua saavan perheenkokoajan puolison on osoitettava lähtömaassa tietyn tasoinen kielitaito.
- Selvitetään perheenyhdistämisen tulorajat ottaen huomioon vaikutukset työvoiman saatavuuteen ja julkiseen talouteen. Tulorajoja ei lasketa. Tulorajoista päätetään jatkossa valtioneuvoston asetuksella.
- Selvitetään keinot estää lume- ja pakkoavioliitot perheenyhdistämisjärjestelmää hyväksikäyttäen.
.. jatkuu
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Tagit: orpon hallitus